Friheten kan inte kvävas

BRASILIA: På 31-årsdagen av den islamska revolutionen i Iran kommer nyheter om att regimen försöker att strypa de iranska medborgarnas möjligheter på Internet.

Det kommer att misslyckas. Friheten på nätet går inte att kväva utan att helt skära av ett land från framtiden.

Men blotta avsikten visar svagheten i denna regim.

8 Responses to Friheten kan inte kvävas

 1. Olofb skriver:

  Problemet just nu är att det bara finns en internetleverantör dvs. ett punkt att kontrollera i systemet. Och de har bara två kablar. Knips knips.

  Om det hundratals leverantörer skulle det varit långt svårare att kontrollera. Kanske också andra tekniker, som satellitinternet, hade det varit mycket svårare för regimen att strypa kommunikationen.

 2. utrat skriver:

  På nåt sätt känns det idag mera bekvämt att tänka på Nelson Mandela´s historiska dag än på Irans

 3. soheila002 skriver:

  Detta utalande räcker inte. Som ordförande i ministerkommittén i Europarådet finns kanske större möjligheter till utagerande på det som pågår i Iran. Alla känner igen svagheten i denna regim men regimen gör ändå det den vill. Våra ungdoamr slaktas på gatorna, arresteras mitt på natten och sitter i regimens fängelser. De stämplas med namnet gudsfiender ”Mohareb” och avrättas. Och omvärlden sitter tyst och ser det brutala våldet där. Mina sistrar och bröder har bara en önskan: önskan om demokrati och frihet. Och regimens utrickesminister välkomnas här och tas emot som sendebudet för en legal folkvald president.

 4. […] tillbaka, och youtube/yahoo messenger/skype  är blockerade. Likaså Facebook och Google/Gmail. Carl Bildt skriver att det inte kommer att lyckas. På lång sikt har han rätt; internet kan inte stoppas det […]

 5. alexqt skriver:

  Regimen försöker inte bara att strypa de iranska medborgarnas möjligheter på Internet, utan de stryper ALLT. Det med hjälp av europiska unionens Nokia, Ericsson, Siemens, Renault, Shell, etc. etc.

  På mina bara knän ber jag dig att göra något åt det fruktansvärda situtationen herr Bildt.

 6. oppti skriver:

  Kopplingen mellan regimen i Iran och muslimsk terrorism finns.
  Då muren föll släpptes kommunistskräcken i bla Sydafrika, vilket fick Mandela fri!
  Kanske långsökt, men en ny regim i Iran, kanske kunde få USA att minska sin skräck för terrorism.

 7. […] tanke på Carl Bildts ställningstaganden kring behovet av ett fritt intenet och Lena Ek m.fl. som nu röstat ned […]

%d bloggare gillar detta: