Carl Bildt

402 Responses to Carl Bildt

 1. Kurt skriver:

  Har läst Dina veckobrev och den engelska bloggen, Bildt Comments, under lång tid. Har hela tiden varit en mycket intressant och informativ läsning, direkt från källan. Alla svenskar med internet borde läsa detta för att hålla sig informerade. Mycket bra!
  Politikerföraktet kan minimeras när man vet vad som uträttas.

 2. konstprojektet skriver:

  Hej. Vad kul att se att du börjat blogga igen.
  Vi håller på dig.

  :-)

 3. Kim skriver:

  Härligt att du fortsätter att blogga. Det är tryggt att Sverige har en aktiv utrikesminister som är högt respekterad utomlands. Dina meriter och erfarenheter skapar tyngden, profilen och kraften!

 4. Kalle skriver:

  Tycker det ar kul att politiker valjer att borja blogga, det gor det iallafall lattare for mig att fa lite mer insyn i hur politiken fungerar.
  Det verkar aven vara ett bra kompliment till andra medier, da man far informationen direkt fran kallan istallet for att filtrera allt genom journalister.

 5. Johan skriver:

  Hej Carl!

  Det är med stor glädje att du nu blivit Sveriges nye Utrikesminister, man känner en viss trygghet med dig på den posten. Har aktivt läst din Comments blogg, synnerligen nyttig och intressant läsning. Din nya svenska blogg kan ju bidra till att fler läser och förstår mer, det kanju för vissa vara svårt att vänja sig vid det engelska språket i textform. Som nyfiken Arkitektstudent är det dock mkt bra att läsa den engelska versionen, då viss kurslitteratur är på engelska.

  Hälsningar
  Johan

 6. Maria skriver:

  Jag har ju hört att du hade en blogg. Men jag hade aldrig kunnat tro att den var skriven på ett så helt vanligt blogg-sätt. Underbart!

  //Hälsningar
  Maria

 7. Björn skriver:

  Roligt att få lite insikt i en politikers ‘vardag’ och ta del av informativa inlägg skrivet på ett utomordentligt vettigt sätt. Det är tyärr så att många politiska medium använder substantiva ord-reformer och elaboranta ord som vi vanliga svenskar inte förstår.

  Fortsätt skrivandet, härligt att läsa lite riktig svenska.
  /b

 8. Hillevi Ottosson skriver:

  Hej igen!
  Roligt att ta del av din ”var dag”. Som alltid känns det du skriver nära och intressant. Hoppas alltfler hittar hit.

  Hillevi Ottosson
  Kungsbacka

 9. Marcus skriver:

  Hejsan Carl.

  Jag tycker som föregående talare att det är väldigt bra att en högt uppsatt politiker bloggar. Det är väldigt modigt gjort och jag hoppas du fårmestadels positiv respons bland kollegor och diverse bevakare.

  Som ung entreprenör tog jag en lättnadens andetag när alliansen vann valet och tyckte också det var roligt att höra att du blivit utrikesminister då jag tycker som Caesar (?)” I don’t want the richest men in Rome to be senators, I want the best men in the roman empire”. Ja något sånt…

  OM jag fick möjlighet att säga en sak till dig skulle det vara:
  Oavsett hur du och Reinfeld kommer överens, vägra att göra en affär av det utåt, VÄGRA! ge inte medierna det ”scoopet”. Jag skulle bli mycket nedstämd om dte kom upp allvarliga splittringar inom alliansen och jag tror många med mig. Risken är då att svenska folkets ömtåliga tilltro till företagande och den privata sektorn går förlorad för en lång, lång framtid.

  Bästa hälsningar
  Marcus 22 år.
  Entrepenör inom IT.

 10. Lars skriver:

  Hittade just din intressanta blogg!!
  Men det var verkligen en dålig ”banner” du har! Ett kass jobb i Photo Shop, när man ”klistrade in” ditt huvud på på en annan kropp… För på ”bannerbilden” verkar du ju vara 40 kg tyngre… Be någon att fixa till bilden…
  Hälsningar
  Lars, Malmö

 11. Jana skriver:

  Hej Carl!

  Jag fann din blogg för några minuter sedan då den nämndes i något sammanhang i ett TV-program. Jag fastnade direkt och kommer att följa din blogg med stort intresse.

  Trevlig helg!

 12. Karin skriver:

  En blogg för att märkvärdiggöra en av de mest överskattade svenska politiker vi någonsin haft.

 13. marco skriver:

  Tjena Carl.

  Roligt att du har en glogg.
  Kan du inte skriva något privat i den.
  Det räcker typ med, att idag så lirade jag tennis.
  Vore skoj.

 14. Hakan skriver:

  Vill bara säga vilken bra idé med denna blogg
  mycket positivt
  Hakan

 15. Werner skriver:

  Hej Carl!
  Läste Ditt veckobrev under lång tid – tyckte det var kul att på det sättet följa Dig inte minst på alla resor. Upptäckte bloggen genom TV4s reportage och blev fast direkt! Uppskattar verkligen att Du tar Dig tid att rapportera via bloggen och att den är så aktuell!

 16. de Brito skriver:

  Bra att Ni blooga, Skadlig för Sverige: att de i Sverige inte vill uppfatta att Ni är en höger MAN vald av
  svenska folk. Sverige har andra frågor, allvarliga sådana som i nästa gathörn 1976-78,1981-82-86, 1990-
  92-93, 1999 Genève i Oktober osv ” Hur gör man för att skämma slag på oförberedd ?”

 17. de Brito skriver:

  Excellence:

  Je regrette de devoir Vous parvenir de que je suis surpris que la Suéde,
  que n’est pas le seule pays, n’ayé pas encore répondu à mes
  rappels amiables.

  Je tiens à remercier à la Sùrétè Suedoise de m’avoir sauvé à Riche.

 18. Pär Holmbäck skriver:

  Hej Carl,

  Såg igår att Elisabeth Höglund på SVT försöker ta upp TV4:s smutskastning av dig, denna gång rörande Sudan. Jag förstår inte hur de står med sig själva. Stå på Dig, för Sverige behöver Dig mer än vad Du troligtvis behöver Sverige.

  Fantastiskt att ha Dig tillbaka i politiken!

 19. Anna skriver:

  Hej Carl!

  Roligt med borgerlig regering och dig som utrikesminister!
  Något som jag hoppas på skall hända i utrikespolitiken är att litet mer press sätts på Putin om det är möjligt. Jag är mycket bekymmrad över situationen i Tjetjenien. Tydligen är man från makthavares och journalisters sida inte särskilt intresserade av att det pågår etnisk rensning där.

 20. Roger Kardell skriver:

  Hej Carl.

  Jag har noterat hur journalister och nyhetsreportrar publicerar det mesta rörande din ekonomiska status. Varför är nu detta så intressant? Jag frågar mig detta gång på gång! Har dessa personer ingen annan viktig information att publicera. Dessutom har nu flera socialdemokratiska företrädare hakat på frågan rörande din privata ekonomi.
  Det har tydligen bildats grupper med maktfullkomliga mobbare, inom journalistkåren och nu även inom socialdemokratiska partiet. Vi måste hålla respekt och empati högt i vårt gamla herderliga Sverige!

  Stå på dig Carl, vi får inte låta maktfullkomligheten och mobbare ta över…

 21. Joakim skriver:

  instämmer helt på ovantstående!

  vansinne att de orkar ägna så mycket tid åt att mobba dig för bra aktieplaceringar
  placeringar som ger både klirr i din och statens statskassa, de borde vara glada

  stå på dig! de e bara avundsjuka på dig ;)

 22. Leopold skriver:

  Härlig läsning =)

 23. Andreas skriver:

  Hej Carl,

  vad är det kul att du blogga! Jag hoppas, jag förstår allt. (min svenska är inte perfekt) ;-)

  Mvh
  Andreas

 24. Johan skriver:

  Kul med en bloggande minister. Tråkigt med en moderat utrikesminister.

 25. Patrik skriver:

  Hej Carl,

  Vill bara instämma i att det känns bra att ha en minister med din vilja och kompetens
  bloggandes.

  Hjärtligt tack!!

  Patrik

 26. Fatima Svanå skriver:

  Bra blogg! Du lyckas med konststycket att göra det allvarliga och tunga lättsmält! Fortsätt skriva (på svenska), vi måste alla hjälpas åt att främja den allmänna debatten som är så viktig. Glöm inte att vi är många som står bakom dig!

 27. Karsten Lauridsen skriver:

  I Sverige är det tillåtet att skriva och säga vilka dumheter som helst, till skillnad från en kommunistisk diktatur.
  Karin har just bevisat det.
  Thank you

 28. UnderMind skriver:

  Oj det här var en stor överraskning!
  En väldigt kompetent politiker som bloggar, skulle fler följa med så skulle sannerligen all politikerförakt minska drastiskt när man inser att politiker är människor också.
  Den här bloggen måste jag bokmärka då jag anser att den har högre sanningsvärde än … kvällstidningarna :)

  Welcome to the net ^^

 29. Leif H skriver:

  Råkade, (i tvättmaskinen). tvätta min inte alltför gamla SonyEricsson Walkman telefon, som jag hade glömt i byxfickan och som var helt OK egentligen. Hade därför inga planer på att byta ”nalle” än på ett bra tag.

  Själva TELEFONEN blev som väntat helt ren från information, även om tvättprogrammet var inställt på 40 graders ”skontvätt”. Egentligen är det INTE kul, men kanske lite ändå. I telefonens minne satt tyvärr hela adressboken. (Inte bra). Det s.k. Memorysticket gick dock att torka, (utan torktumlare), och informationen fanns kvar. Mest musik och bilder.

  Även SIM-kortet behöver tydligen mer än en 40 graders skontvätt för att bli rent från information. Har dock ingen lust att testa exakt hur skoningslös tvätt som behövs. 60 eller ev. 90 graders vittvätt? (No way..)

  Nåväl, för att göra en kort historia lite längre var jag tvungen att köpa en ny ”nalle”. Efter att ha informerat mig länge och väl och Googlat på ”Test av mobiltelefoner” bestämde jag mig för en SonyEricsson W850i. Det enda den inte har är WLAN tyärr. Men den har UMTS och 3g internet, och har ett bra format. Kort sagt: Den är skitbra!!

  PÅ den här nya nallen finns funktionen RSS-Feeds mycket lätt tillgängligt i samma folder och på samma meny som SMS, MMS, eMail osv. är. (Meddelandefoldern helt enkelt).

  RSS-feeds är genialt! Har inte upptäckt det förrän nu. Det finns Feeds om precis allt i princip. Från Aftonbladet, Dagens Industri till NY Times. Sport, goda viner, politik och aktier, you name it.

  Och så hittade jag ”Alla dessa dagar” också. En gemytlig och jordnära blogg! (Kul!)

  Så tack vare att jag tvättade min ”gamla” telefon erhöll jag något nytt och positivt, En massa bra Feeds i telefonen. Är detta månne ett praktiskt exempel på begreppet ”KREATIV DESTRUKTION”?

  För att komma vidare måste man ibland ”förstöra” eller lägga ner en verksamhet och bygga upp något nytt. T.ex. skulle det nog vara svårt att tillverka och sälja skrivmaskiner i dagens läge, även om man subventionerade verksamheten. Bättre att skrota fabriken, även om det är smärtsamt, och satsa på något nytt och bättre.

  Tack för ordet

 30. Läste om din blogg i tidningen idag. Fler ministrar borde blogga. Absolut! Det är ett bättre sätt att nå ut till allmänheten med det man vill säga tycker jag.

 31. Hej Carl! Här är en annan borgerlig Carl som skriver till dig. Just nu befinner jag mig dock i exil – detta skrivs i Reykjavik. Intressant att kunna följa med vad som händer i politiken i det gamla Sverige på din blogg. En stor insats för demokratin att du bloggar. Ett måste för varje politiker!
  MvH
  //Calle

 32. Lars N skriver:

  Givande nyhetsmedium.
  Praktisk synpunkt.
  För oss som ibland behöver gå tillbaka till tidigare sidor för att komma i fatt skulle de underlätta om knappen för senare inlägg (när man befinner sig på annan än den sista sidan) återfanns högst upp på sidan i stället för längst ner, vid den för tidigare. Kronologiskt läser man ju nerifrån och upp.
  Mvh

 33. Joshua skriver:

  Hej Carl!
  Ett tips på vägen: Musikmagasinet Schüldt i P2 som du hittar här: http://www.sr.se/p2/schuldt
  Önskar trevlig lyssning!

 34. Christoffer skriver:

  Vad trevligt att politiker flyttar sig närmre folket och berättar vad som händer! Bra initiativ!

 35. Anette skriver:

  Hej
  Vill bara säga tack för en bra blogg! Jag hejar på dig!

 36. Glenn B skriver:

  Hej Carl!

  Som gammal prenumenant på dina veckobrev så är det med glädje jag idag upptäckte att du börjat blogga. Med tanke på mediadrevet (läs kvällstidningarna) så är det ett ypperligt forum för våra jagade politiker att ”ta död” på nyhetsvärdet i deras många gånger vulgära rubriker/artiklar.

  Ser fram emot intressant och bildande läsning framöver.

  Mvh Glenn B

 37. Daniel skriver:

  oavsett vad man tycker om olika vapeninustrikontakter m.m. så är det väldigt bra för öppenhet mot svenska folket att blogga.

  Försök få igång alla i regeringen så kanske opinionen vänder

 38. Jonas Jakobsson skriver:

  Carl, kul att du hinner med att blogga!

  Du lånar ut ditt namn som reklampelare åt diverse företag på ett sätt som du inte har kontroll över. Se länkarna längst ner på denna sida som exempel.
  Ett förslag är att du skaffar en egen domän för dina bloggar. Det kan vara lika enkelt, fast mer professionellt och med större kontroll över innehållet. Jag kan bistå med konsultation.

 39. Martin skriver:

  Skulle gissa att 99.9% av samtliga aktier/bolag har någon form av negativ sida om man bara spårar tillräckligt många led bakåt.
  Vill man göra något annat med sina pengar än att ha dom i madrassen är det oundvikligt att man kommer i kontakt med dessa bekymmer.
  Expressen borde göra denna undersökning på samtliga politiker, tänk så många mer ”chockerande” rubriker dom hade kunnat få till!

 40. Ian skriver:

  Tycker ni gör ett riktigt Gediget arbete. Riktigt roligt att ni bloggar så vi kan läsa. Ni gör rätt som står på er när journalister (t.ex. på tv4) bara är ute efter att provocera. Har nog aldrig blivit så upprörd som när jag ser hur man behandlar er som svensk utrikesminister på det aroganta sätt som först Kristiansson? gjorde och sedan Lars? (är osäker på deras namn) imorgon soffan. Skönt att se att ni står på er.

  Jag hoppas att kvällspressen slutar med sin pajkastning och börjar skriva mer serriösa utrikesartiklar, för sådant behövs.

  Jag har dock en liten fråga. (förstår om Utrikesministern inte har tid men det vore iaf intressant att höra ert svar, om ni nu har tid).

  Alltså om jag har förstått det hela rätt med Irans atomprogram så handlar det om att de vill anrika uran för att kunna bygga kärnreaktorer för att producera el. De förenta staterna har då sagt att de inte tillåter det för att det kan användas till att producera kärnvapen. Av vad jag har förstått så får alla länder bygga kärnreaktorer för att skapa el, så det är svårt att inskränka den rättigheten bara för att landet råkar vara fundamentalt islamistiskt styrt. Eftersom jag är intresserad av kärnfysik frågade jag runt när jag gick på gymnasiet och fick då svaret att bara för att man framställer det ena kan man inte framställa det andra. (Jag gillar USA, vill bara säga detta). Då är min fråga och mina två följdfrågor till er Utrikesministern, vad har Sverige för hållning angående Irans kärnprogram? Hur stor är risken för att de producerar kärnvapen enligt er mening om de nu tillåts ett nukleärt program? Kommer man i så fall att jobba med en bred FN-Resolution (typ. Peace enforcing motsv.) för att på så vis tvinga fram ett stopp av detta?
  Tackar på förhand för svar.

  Jag ser upp till er väldigt mkt, som avslutning tänkte jag bara tillägga att vi flög på samma plan från Frankfurt till Sthlm för 2 år sedan (var 19år vid den tidpunkten).

  Keep up the good work.
  MVH
  Ian

 41. Anders Åkesson skriver:

  Kul att du vikt ner dej och sålt dina aktier i Lundin petroleum.

 42. Joakim Åkerström skriver:

  Godkväll Carl.

  Jag tillhör de svenskar som har följt ditt värv med ett stort intresse under många år. Dina värderingar uppfattar jag som sant människovänliga. Jag ser dig som en mycket väl lämpad företrädare för vårt land.

  Det är dock en aning tråkigt och oroande att allt konstruktivt som görs från din och regeringens sida verkar drunkna i floden av dumhet och osaklighet i press och andra media.

  Vad kan regeringen med statsministern och utrikesministern göra för att taga tillbaka den positiva drive som trots allt fanns innan det senaste riksdagsvalet? Fyra år kan vara en kort tid.

  Vänligen Joakim Åkerström.
  Järfälla.

 43. Tomas Jönsson skriver:

  Carl,
  Har du någon aning om vad du gjort som så till den milda grad förargat Expressens (så kallade) ”journalister”? De verkar onekligen vara helt inställda på att inte nöja sig med mindre än att du avgår som utrikesminister. ”Journalisterna” har väl fått blodad tand sedan de redan lyckats fälla två ministrar. Det är sanslöst att de får hålla på som de gör. Även om det de ”grävt fram” bara är trams så tenderar ju folk att tro ”ingen rök utan eld”, dvs att du nog är lite skum i alla fall. Men vad f-n för man åt det? Det tycks sannerligen råda en hederskodex ”journalister” emellan att inte kritisera varandra så ingen säger ifrån. (tänk om samma kodex gällde alla politiker…). Bra att du har bloggen i alla fall så din version kan komma fram. Behåll lugnet och ge aldrig upp!

  Till alla Er som ser detta: 1. Köp aldrig mera Expressen! Bestraffa deras sanslöst vinklade ”avslöjanden”. Först Persbrant och sedan detta dravel.

  Yttrandefrihet – JA! Mediadrev – NEJ!

 44. Anders Westerlund skriver:

  Allra bästaste Utrikesminister!
  Stå fast! Låt inte socialisternas konspiration knäcka Din uthållighet. De vet, liksom Du, att Du ät den suveränt mest kompetente personen på Din post. De är så vana vid dubbelspel och hyckleri så de kan inte ens tänka sig att det finns hedersbegrepp som styr. Ge inte upp!
  Min e-mail är tyvärr spårrad pga tonårsdotter, men min adress är Sidovägen 7,
  429 41 Särö.
  I detta sammanhang ovidkommande kan jag dock berätta att jag är gift med en syssling till Dig, Margareta, född Malm. Själv varit moderat kommunalpolitiker men i botten läkare. Håll ut för det fria Sverige!! Hälsn Anders Westerlund

 45. Arvo Piht skriver:

  ”Politikerföraktet kan minimeras när man vet vad som uträttas”

  http://estonia.kajen.com/ESTONIA-NYHETER_2006.html

  http://www.varldenidag.se/?aid=3086&sessId=gXxG9vDs&cat=1&b=1

 46. Ger mig inte in i debatten då jag är mer röd än blå. Men vill ändå tacka dig för att du höjt bloggandet till högre höjder i mångas ögon. En stor ”folkrörelse” med kreativa människor som blir lite mer synliggjorda.

 47. Sture skriver:

  Din orädsla för journalister måste uppenbarligen reta dem till vansinne. Så underbart! Den 3:e statsmakten är i gungning, man lyckas inte sänka Carl Bildt hur man än försöker. Ett problem som uppstått är att jag personligen, och säkert många andra, inte längre står ut med Expressen och TV4. Från att ha köpt Expressen så gott som varje dag sedan hösten 1963, nöjer jag mig med allt färre inköp per vecka. Jag söker fakta m.m. på nätet istället. TV4-nyheterna är ersatt av statstelevisionens nyheter. Det är naturligtvis inte bra att reagera på detta viset, men för mycket dålig journalistik från ”oberoende” press och media tvingar fram detta. Keep up the good works.

 48. Peter Fischer skriver:

  Carl!

  Otroligt inspirerande att läsa din blogg och alla kommentarer, bland glömmer man bort att det finns en mängd vettiga människor i detta avlånga land. Vad gäller media så har dom verkligen nått lågvattenmärke, kan nog inte bli mer patetiskt än vad det är nu…

  Stå på dig och blogga på, du kommer att gå till historien som en av politikerna i början av detta decenium som förde politiken närmare vanliga människor igen!

  Trevlig helg, hälsa Anna-Maria och sonen!

 49. goranelmertoft skriver:

  Hej Carl! Vilken trevlig blogg du har. Jag tycker det är ett mycket bra initiativ att du valt att blogga. Brukar även besöka din ”internationella” blogg. Sköter du allt själv eller har du hjälp med layout och annat? Denna blogg är strålande. Stå på dig nu och låt inte media slå på dig för mycket.

 50. Fredrik Nilsson skriver:

  Hej Carl!
  Ser med förfäran och förvåning hur du inte bara blir förföljd med grundlösa anklagelser utan också utsätts för direkta personangrepp i den skoningslösa mediadiktatur Sverige tycks ha förvandlats till. Jag vill uttala mitt fulla stöd och deltagande med dig i denna, vad som måste vara, tuffa tid. Samtidigt kan jag som moderat inte låta bli att oroa mig för framtiden. Om jag inte misstar mig så tror jag att du vid något tillfälle sagt något i stil med att det, efter vårt EU-inträde o.s.v., inte längre finns en inrikespolitik. Jag hoppas att du i ljuset av den senare tidens sorgliga utveckling är beredd att ompröva denna ståndpunkt. För mig framstår den inrikespolitiska arenan som mer levande än någonsin och jag tror att alla svenska politiker måste ta hänsyn till denna realitet. Jag tror detta i synnerhet är fallet för borgerliga politiker som, vad det verkar, måste uppträda dubbelt så fläckfritt som socialdemokratiska för att ha en framtid. Jag ber dig därför att använda all den breda, långa och mångfacetterade erfarenhet du äger som politiker för att medverka till att för alltid befria Sverige från det socialdemokratiska oket. Ett så gynnsamt tillfälle som detta, med tanke på det lysande konjunkturläget och den förra regeringens otaliga misslyckanden, kommer kanske aldrig igen.

  Med vänliga hälsningar och lyckoönskningar/ Fredrik

 51. Per skriver:

  Bäste herr Bildt,

  Jag tillhör inte era generella belackare men känner mig ändå tvungen att påpeka att ni verkar spendera en stor mängd tid med att i denna blogg ge diverse media svar på tal. Jag har på flera datum räknat till mer än 5 poster per dag. Förutsatt att dessa inlägg har krävt en del källforskning och att de är genomtänkta vill jag påstå att detta är på tok för mycket tid för en utrikesminister att lägga på den här typen av verksamhet. Jag gissar att dina kamrater inom PR tubbat dig till detta, men är det inte dags att lägga ifrån sig musen nu och arbeta lite med Sudanfrågan eller något annat som kan anses mer prioriterat? Om ni anser er felaktigt behandlad misstänker jag att ni har tillgång till än mer effektiva media att föra fram er åsikt i. Jag är uppriktigt sagt chockerad över att ni anser er ha tid med detta.

 52. carl backman skriver:

  Hej Carl

  Jag är imponerad av Ditt kunnande, stå på Dig. Du gör ett jättebra jobb.

  Snart skriver väl Expressen att Sadam Hussin skall ha Nobels freds pris postumt.

 53. Göran Hellman skriver:

  Hej Carl!
  Vi har det största förtroende för dig som person och inte minst som politiker. En modern och värdig representant för Sverige med ett ungt sinne. Bitterheten hos våra politiska motståndare efter att ha blivit utröstade tar sig mångahanda uttryck. Inte minst ”lilltomten” från översta norrland som förtvilat söker hitta hem i storstaden.
  KEEP GOING

  Elisabeth o Göran Hellman

 54. Per-Owe Lindstedt skriver:

  LILLE carl har det svårt med sanningen och vet inte hur han skall ljuga på ett trovärdigt sätt.Skumraskaffärer i Sudan osv.Sudan den sanna diktaturen skyddas
  av aktieägare i väst.LILLE carl ordningsman i skolan är din nivå.Du svamlar runt
  i verbala termer men med en filosofisk analys är du bara en åsiktskonstnär.Du är
  förbrukad och övriga världen betraktar dig som mutbar verbalt och ekonomiskt.

 55. jens skriver:

  hej carl jag tycker du är den bästa politikern sverige har

 56. jens skriver:

  lilla progg gubbe du vet inte vad du snakar om

 57. Karl P skriver:

  Hoppas du inte tröttnar snart som vissa andra bloggare utan håller kontakten även när du inte är under attack från höger och vänster.

  För oss som vet hur Svensk media är medvetet och omedvetet vinklad, felrapporterande och genomsyrad av dålig källkritik så är detta lysande för allmänheten.

  Det räcker med ett enda felsteg i en TT artikel för att det sprids till alla tidningar. Fel rättas sällan till. SVT är inte mycket bättre heller och enligt granskningsnämnden är faktafel inget brott.

  Är tex väldigt frustrerande att först läsa utländska nyheter och sedan se en felaktigt översatt Svensk version.

 58. Krister Kristianson skriver:

  Hej Carl,

  Du minns mig säkert inte, men vi satt jämte varandra på plats 1A och 1B på SAS flyget till NYC. Det var då ”Toblerone affären” härjade i pressen. Du nämnde då att Mona var det bästa de hade inom Socialdemokratin. Du hade tydligen rätt. Det borde ju vara en garanti mot ett framtida Socialdemokratiskt styre inom de närmaste 10-15 åren!

  Känns tryggt med lite erfarenhet i regeringen, speciellt inom utrikes departementet.

  Krister Kristianson

 59. Linus skriver:

  Hej

  Jag vill bara uttrycka mitt fulla förtroende för utrikesministerns agerande och jag hoppas verckligen att du inte faller till föga för det eländiga mediadrevet när vi nu för första gången på mer 10 år har en utrikesminister värd namnet.

  Mvh Linus

 60. Kurt skriver:

  Per

 61. Kurt skriver:

  Per– Du är oroligt och chockerad över att Carls svar tar för lång tid. Om Du hade följt Carls veckobrev eller Komments så hade Du kanske märkt att Carl har en kapacitet utöver det valiga.
  Han utnyttjar bara överskottstid som andra använder som paustid.
  Det är mycket viktigt att han bemöter alla felaktiga påståenden på stuts. Ju längre de står oemotsagda dess sämre. Tidningar dementerar ju inga felaktigheter.
  Expressen som är värst saknar ju all trovärdighet. Om någon så är det Expressen som skadar Sveriges anseende.
  Du märker väl att en majoritet av folket. stöder Carl Bildt

 62. Anders Dahlsner skriver:

  Hej Carl
  Är det egentligen inte ganska kul, att Expressen befäster sin redan urstarka position
  som ankdammen Sveriges mest oseriösa pladderblaska!!?
  Det livar ju upp och väcker respekt – ELLER??

 63. Papz skriver:

  Anders Dahlsner – Det märkliga är att människor köper blaskan. Det betyder att de är villiga att betala för skiten.
  Den borde rimligen dö svältdöden. Får Expressen presstöd tro?

 64. Tyra skriver:

  Carl,

  Det verkar som Expressen ska tvätta bort ”stämpeln” efter Persbrandt- historien. Jag instämmer. Sveriges mest oseriösa pladderblaska och vi svenskar köper den. Rekommenderas att läsa din blogg istället – direkt från verkligheten.

 65. Kachina skriver:

  Efter att ha läst den här personliga hyllningskören till Carl Bildt, måste jag än en gång uppmana vissa personer att göra en djupdykning i Svenska Akademins Ordbok och studera innebörden i ett visst ord.

  Jag upprepar min ståndpunkt. Jag erkänner Carls kompetens, hans utrikesministerpost och den uppgift han har enligt presentationen längst upp. Han är den mest meriterade att blåsa liv i ett döende EU. Men alla mynt har två sidor.

  Expressen har helt rätt i sin granskning (jakt) på Bildt, men de skjuter med luftgevär istället för med kanon. Carl Bildt är djupt insyltad i nätverket ”War for Profit”, ett nätverk som kan spåras till första världskriget. Ett nätverk som fortfarande sitter ihop genom ättlingar till grundarna. Carl sägs vara nära vän med Dick Cheney och hemtam i soffan hos familjen Bush.

  Moderaterna är inne i det nätverk som heter IDU, som till stor del domineras av ovanstående nätverk, en inre cirkel. Granskar man medlemsregistret är det många som ser samma som jag och ger dem namnet ”Världspolitikens Hells Angels”.

  Alltså, allt är inte svart och vitt. Jag erkänner Carls kompetens, men ser även baksidan av myntet. Jag erkänner även Expressens granskning. Varje gång en svensk utrikesminsiter står på knä inför en Bush som bryter mot internationella lagar, skall det göra ont både i höfter och knän när han skall resa sig.

 66. Undrar skriver:

  Per, kul att se att du har tid att räkna antalet poster som utrikesministern skriver och föra noggrann statistik över det. Jag föreslår att du även tar dig tid och läser några av artiklarna. Det är riktigt intressant läsning!

 67. Markus F skriver:

  Jag skulle vilja rekomendera alla att glida in på http://www.tv8.se lyssna på när Bildt gästade Wolodarski. Jag vet inte om Blidt väntade sig en trevlig pratstund två liberaler emellan men han verkligen hårt ansatt. Verkligen intressant att se hur den annars så självsäkra Bildt tar till härskartekniker för att förminska frågeställarens trovärdighet. Men jag undrar vems trovärdighet som blev naggad i kanten?

 68. Åke Borg skriver:

  Hej Carl.
  Kör hårt, Sverige behöver politiker av din kaliber.

 69. Jaro skriver:

  Carl Bildts öppenhet är en frisk fläkt i den oftast ideologiskt styrda nyhetsförmedlingen! Varför ska vi alltid utsättas för ett filter som snedvrider informationen, i form av journalister m fl och gör den så fadd att den blir värdelös som grund för en frisk ofärgad debatt? Internet är här en välsignelse, nu har nomenklaturan inte åsiktsmonopol längre.
  Men det märks tydligt att etablissemanget/nomenklaturan försöker att diskreditera och utestänga den som är skarpare än de själva, även om det är den duktigaste svenska politikern, som ingen kan hitta en likvärdig ersättning för. Det vanliga fenomenet att många inte tål en som avviker från den grå massan. Håller tummern för utrikesministern!

 70. Jaro skriver:

  Ja, HAN får inte ha aktier som alla andra, HAN skall inte resa så mycket, trots att HAN är utrikesminister, HAN skall inte skriva direkt till folket på sin blogg, HAN skall…HAN skall inte…
  Ni som kritiserar, vill ni inte hellre se efter och kritisera vad det är media matar oss med? Skandaler är det mest tacksamma, lögner eller halvsanningar typ Expressens journalistik, ytlighet, ständigt samma ”experter” som snusförnuftigt uttalar sig om det ena och det andra, alla amerikanska skräpfilmer, thriller och bloddrypande avfall i många TV-kanaler, skulle inte det vara något att ta sig an istället för en utrikesminister, som gör sitt jobb och försöker vädra ut den unkna atmosfären efter decennier av enpartivälde?
  Är detta ett land enbart för medelmåttor?

 71. Håkan skriver:

  Hej!
  Klart att du Carl ska få äga vilka aktier du vill, likaså blogga. Men det innebär ett ansvar att äga aktier i bolag vars verksamhet delvis bedrivs i oroshärdar eller länder vars styre är demokratiskt diskuterbart. En man/kvinna i din position borde kunna agera mer för att hjälpa till att lösa pågående konflikt. Speciellt om du tjänar pengar på den olja från Sudan, oljepengar som borde gå lokalbefolkningen mer till godo än vad det gör idag. Inget fel att vara delägare, styrelseledamot eller på annat sätt aktiv i multinationella eller nationella bolag. Bara man är med och tar ansvar för att verksamheten bidrar till ett bättre samhälle för berörda befolkning och inte bara för din, min eller någon annan välbesutten. Kom igen Carl. Agera och blunda inte för existerande problem.

 72. Kenth Laurell skriver:

  Hej! Jag hoppas du står ut i mediadrevet och det vänsterdrev som råder mot dig på diverse diskussionsforum. Hittills har inte jag haft något att anmärka på eftersom du löst de eventuella jävsituationer som skulle kunna uppkomma.

  Jag blev glad då jag hörde att du skulle bli utrikesminster. Jag röstade på Moderaterna, men jag hade svårt att hitta en lämplig kandidat till posten. Detta då jag trodde du var ointressant för Fredrik eller att du själv var ointresserad. Den mest lämpade efter dig hör tyvärr inte hemma i Moderaterna eller något av ”Allianspartierna”. Jag tänker på Jan Eliasson, skulle kunnat tänkt mig honom om du ej ställt upp, och om han kunde ställt upp på en borgerlig politik…

  /KenthL

 73. Lennart Åberg skriver:

  Hur går det med gasledningen på östersjöbottnen ?
  Hur är det med äganderätten till bottnen egentligen ?
  Jag har för mig att det var någon diskussion om våra havsgränser där vi skulle ha fått en större bit, men Ingvar Carlsson backade för dåvarande Sovjetunionen. Är det inte dags att revidera våra sjögränser igen ?

 74. Gunnar skriver:

  Det finns de som inte är ”up to date” och följer inte utvecklingen av dagens samhälle. Det ser vi på DN debatt. Öppenhet får vi aldrig nog av, den behövs, HELA TIDEN. Annars kan mörka krafter jobba i lugn och ro!

 75. rasmus Arfvidsson Vellinge skriver:

  Det är beklagligt att det har blivit ett sådant media drev mot er. det handlar inte om något annat än den Svenska avundsjukan.

 76. Bengt skriver:

  Varför ifrågasätta att du ”bloggar”?

  Jag tycker det är bra att du informerar om vad du gör i olika sammanhang. Att
  blogga är ett bra sätt att berätta vad som har hänt och vad som är på g. Jag tror
  att vi behöver mer av direktinformation utan att ”massmedia” är med och styr
  vad som skall sägas och tryckas.
  Vi lever i en tid av stora förändringar på många områden och jag tror att alla
  även politiker måste försöka att hänga med i utvecklingen. Jag tycker att du
  skall fortsätta att blogga och inte ge upp för att ”massmedia” jagar dig för allt
  möjligt. Fredrik R gjorde ett bra val när han utsåg dig till utrikesminister. Håll
  ut du vinner i längden !

 77. Stefan Ståhl skriver:

  Tack Carl Bildt det här var det mest uppfriskande som hänt inom ”politiken” på mycket länge.

 78. Sigurd Valdimarsson skriver:

  Bra Blogg.
  Men finns det bara ja sägare som kommenterar den ????
  Krav på öppenhet helt i linje med dagens demokrati. Jag liksom du ska kunna kritisera och framföra åsikter eftersom det finns folk med olika politiska uppfattningar.
  Tack för ordet.

 79. Daniel Jansson skriver:

  Hoppas du står upp för den demokratiska yttrandefriheten.
  Fortsätt blogga!

 80. Mannenispannen skriver:

  Jag håller på med ett skolarbete men kan inte hitta någon information om Dig, vet inte om det är jag som är dålig, om det är sekretessbelagt eller om det bara är svårt!
  Lite info hade suttit fint!

 81. Jan Lindahl skriver:

  Hej!
  Kul med ovan, vi lever som sagt inte i en statisk värld, tur att ngn inser detta som dessutom är politiker. Gränser ändras, inte bara geografiskt utan även för oss människor i vårt sätt att leva och bete oss, inte alltid positivt men så är det ju, kallas visst framåtskridande, förändringar måste till, kan inte gillas av alla men det får man ta framförallt som politiker. Så kör på Calle du får ju folk att tycka! och det behöver vi i den tid av politiker-förakt som vi lever i!

 82. Malin skriver:

  Ville bara säga att det är kul att läsa din blogg! Jag är statsvetarstudent och därmed politiskt intresserad, i bloggen blir det dock lite mer levande än i majoriteten av politiska artiklar och liknande. Håller med en tidigare kommentator att det vore kul med några fler personliga kommentarer, typ ”ikväll ska jag på teater” eller ”nu ska jag handla middag” (jag efterfrågar alltså inte jättepersonliga utläggningar om ditt familjeliv). Detta för att det ger en bild av hur en toppolitikers vardag ser ut, vilket jag tycker vore väldigt intressant att få.

  Tack för mig!

 83. Målarn skriver:

  Hej Carl Bildt. Med inspiration i din öppna blogg, så bestämde vi att starta en företagsblogg som är öppen för kommentarer, och behandlar allt mellan himmel och jord. Vi ser dig som ett föredömme både som bloggare, men främst som en förespråkare för direkt och öppen dialog och kommunikation.

  Trots alla påhopp på dig och din blogg, hoppas vi att du står fast, och fortsätter blogga, då din blogg nu blivit lite av en ”nationalangelägenhet”, och att avsluta den vore att ge upp för belackarnas kritik.

  Vi önskar dig allt gott från Färgfabriken i Göteborg ”Målarn med kollegor”

 84. Harald Wergeland skriver:

  Hej Carl,
  Sverige kunde inte ha fått en bättre och kunnigare utriksminister.
  Håll ut!!

  HW

 85. Sven Lundberg skriver:

  Stå på Dig Carl Bildt!
  Du behövs i den egendomliga debatt som nu förs om Dig och bloggandet.
  Jag tycker astt du är en av de bästa polikerrna just nu!
  Sven Lundberg

 86. Gunnar Helsner skriver:

  Hej Carl!
  Mycket trevligt att få följa Dig under veckornas olika dagar i olika arbetssituationer.
  Öppenheten i det Du skriver gör att man känner sig som att sitta med på Era möten och få en förhandsinformation av vad som pågår.

  Stå på Dig mot de eventuella belackarna angående Dina privata finanser för Du är en mycket bra utrikesminister med stor pondus hos alla de stora personerna utomlands.

  Som jag läste av en av dem så sade han att ingen som Du kan ”öppna dörrar” bättre i hela världen. I sanning ett bra betyg!
  Bästa hälsningar
  Gunnar Helsner

 87. Rolf skriver:

  Carl!
  Jag beundrar din oförvägenhet att rakryggat stå upp mot Expressenjournalister m fl.
  Ge Dig aldrig! Man kan verkligen fråga sig med vilken kompetens de yttrar sig och vilka mål de har. Och vilken moral? Skulle de i Din situation ha gått emot Sveriges intressen därför att de råkade äga en del aktier i ett ryskt holdingbolag. Tydligen eftersom de tilltror Dig detta!!
  Från och med nu ska jag rösta moderat, menDu får aldrig ge upp. Vi är fler och fler som tar Ditt parti mot den typen av murvlar som inte kan skilja på skit och pannkaka.
  Håll ut!
  Det tycker jag Rolf och många med mig.

 88. Niklas84 skriver:

  Hej Carl!
  Har följt din blogg ett tag nu och jag tycker att den är väldigt intressant =)! Jag kommer att fortsätta följa den, du har en intressant tillvaro kan man lugnt säga.. Fortsätt som du är du är cool ;)

  Mvh Niklas

 89. Lennart Åberg skriver:

  Kaere udenrigesminister

  Jag har testat http://www.jp.dk
  Indfødsretsprøven
  Jeg havde 36 rigtige besvarelser 4 var forkerte
  Tidsforbruget var: 05:54 min

  Skal jeg blive dansk ?

  Venl hilsen
  fra
  Lennart Åberg
  Sankta Britas g
  Kalmar

 90. Antimannen skriver:

  Du är coolast Carl.. ;-)

 91. Mike skriver:

  Ner med förtrycket, dvs politiken

 92. Henrik C skriver:

  Jag måste säga att det käns tryckt med en utrikesminister med din magnitud! Dessvärre tror jag att du skulle göra dig bättre i mer direkta globala samanhang. Sparka koffi och deklarera FN som svenskt och gör nytta för världssamfundet. Det behövs mer än en ”fjuttig” utrikesminister i Svea Rike.
  Än en gång pris till en av sveriges mest kompitenta politiker.

 93. Ma skriver:

  Terve!
  Tack, nu stiger jag in här hos Kalle Bildt. Det var mysigt att sitta här på fällen och njuta av brasans värme och dricka en kopp te i tanken. Det är då inte varje dag man kan slinka in som objuden gäst till en ministers blogg. Det känns fint iaf.
  I hjärtat är jag moderat men röstade senast på det vingelaktiga partiet KDS.
  De som gräver en grop för dig hamnar nog själva i gropen och de som vill hänga dig politiskt hamnar nog själva i galgen. Det är med förundran vi ser hur media jagar dig men hoppas vid vår Gud att du vänder på drevet och jagar dem istället. Att människor är avundsjuka och missunnsamma ska du inte bry dig om. I Sverige skryter människor över att leva på nöd och näppe gatan men alla vill ha mer.
  Jag är glad över att borgarna genom Westerberg införde frihets- och rättighetslagen LSS/LASS och jag hoppas vid min Gud att lagen får förbli sådan. Jag är för personlig frihet inom vissa ramar.
  Ett enda råd vill jag ge dig och det är att ära Gud och hans Land och att inte medverka till att dela det. Till och med Persson förstod välsignelsen. Han skrev en bok och höll konferens. Det var rörande.

  Tack och ha det bra! Hälsa frugan, din underbara italienska fru! Tack för en öppen dörr!
  Må din brasa icke slockna av de kalla vindarna i världen. Var modig, stark och glad! Vi behöver inte frukta de onda människornas ondska utan de goda människornas tystnad, likgiltighet och feghet.

 94. Bengt skriver:

  Spännande att någon känd makthavare vågar utmana journalistdreven denna självutnämnda övervakare av makthavare tryckfriheten tar udden av och kanske bryter de grävande journalisternas maktmissbruk!

 95. Martin Rahm skriver:

  Du gör ett sjuhelsikes bra jobb Carl. För en gångs skull kan man vara stolt över sin regering. Kämpa på och ge inte upp! Förr eller senare lär folk inse att det är kompetens som ska leda Sverige, inte munläder!

  Det är roligt att arbeta när vi är på väg framåt!

 96. Per Nordström skriver:

  Carl Bildt är den politiker i Sverige som jag hyser mest respekt för. Inte för att vi har samma åsikter i mångt och mycket, utan för att han i och med sina veckobrev och sin blogg är den som förmedlar sina åsikter till de som är intresserade. Förtroende bygger på kunskap och den kan man inte få utan information. Carl Bildt under lång tid byggt upp förtroendet gentemot mig och många med mig genom sin öppenhet och sin ärliga vilja att dela med sig av sina åsikter och numer även sin arbetsdag. Ingen annan politiker har lyckats med att informera och nå allmänheten på samma sätt som Carl Bildt. Vem vet t.ex vad Pär Nuder gjorde under sin tid som minister, vilka han träffade och vad han var med och beslutade om. Förmodligen bara de allra närmaste medarbetarna. Tack för att du gör som du gör, Carl Bildt. Fortsätt med det.
  En önskan är dock att du försöker påverkar Fredrik R och dina övriga ministerkollegor att göra på samma sätt som du vad gäller information och öppenhet. Om alla i regeringen följde ditt exempel skulle det ges en ärlig chans att återställa förtroendet för politik och förtroendevalda i Sverige.

  PN

 97. Jonatan Hägglund skriver:

  Det är löjligt att folk är upprörda över en mer än väletablerad företeelse, och det känns tryggt att veta att blogandet kommer att fortsätta…

 98. Kaya skriver:

  Hej!

  I början förstod jag inte med ditt bloggande Carl men nu efterhand inser jag det, smart!

  Mvh

 99. kulan skriver:

  Hej Calle!

  Det vet väl du med din erfarenhet; att det mest hotfulla mot etablerade maktstrukturer (och dit räknar jag även pressen) är det fria ordet – att kunna verbalisera sina tankar. Nä, svensken ska vara tyst och ”trygg” och rösta på sossarna. Då blir det lättast även för Expressen…

 100. Knut Erik skriver:

  Hei Carl.

  Fin kommentar fra dagens NA24 i Norge.

  Mvh
  KEH
  – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
  Latterlige journalister Hva skal man kalle folk som blir sure når politikerne skriver blogg? Dinosaurer?

  Relaterte saker:
  Ingen Bildt-etterforskning
  Bildt kan få flere opsjonsmillioner
  Mistet besinnelsen på TV

  (NA24-KOMMENTAR): Digitalisering harver opp det som tidligere var et stabilt medielandskap, med ryddige kategorier for TV, aviser og radio. Stordriftsfordeler ga konsolidering, og nøkkelen lå i å kontrollere distribusjonen.

  Rollefordelingen var også ryddig: Kildene ga informasjon til journalistene som etter eget hode bestemte hva publikum skulle motta.

  Nå er det bare rot. Kildene blogger selv, og folk flest bidrar friskt med alt fra debattinnlegg til webvideo og podcaster. Mange journalister furter og lengter til gamle dager.

  Bildt og Chavez
  Sjelden har furtingen kommet mindre elegant til uttrykk enn den siste uken i Sverige, hvor journalister går knallhardt ut mot utenriksminister Carl Bildt.

  Og problemet? Bildt har en egen blogg, og han bruker enkelte innlegg der til å imøtegå det han opplever som en svertekampanje fra avisen Expressen, som har gravd i Bildts ulike lobbyroller og styreverv i næringslivet før han gjorde comeback i politikken. I utgangspunktet er dette et legitimt og viktig tema, men det har gått helt i ball for journalistene etter at Bildt begynte å ta igjen via bloggen sin.

  Expressens politiske redaktør, PM Nilsson, mener Bildts blogging er «barnslig».

  Presseveteranen Bertil Torekull, som blant annet har vært sjefredaktør i Svenska Dagbladet og Affärsvärlden, sammenligner Bildts blogg med de lange enetalene til Venezuelas Hugo Chavez og er tydelig fortørnet over det han ser som en maktforskyvning fra pressen til politikerne.

  Formodentlig skulle Bildt latt Expressens journalister redigere og filtrere alle svar, slik det var i gode, gamle dager. Hvor nøytral den redigeringen er, får man et inntrykk av når man ser at Expressen for eksempel utstyrer en lederartikkel om Bildt med følgende bildetekst: «Med Överklassens sanna privilegium utgår Carl Bildt från att hans halvsanningar och lögner räcker, att det är han som bestämmer vad som är relevant.»

  Hva er relevant?
  Hvor ille er det at allmennheten blir presentert for informasjon som Expressen ikke vurderer som «relevant»? La oss ta et eksempel:

  I en av de mange artiklene om Bildt, med tittelen «Krigsutbrottet i Irak gjorde Bildt till mångmiljonär», kobler Expressen sammen Bildts tidligere styreverv i et av USAs største fondsforvaltningsselskaper, Legg Mason, med hans støtte til Irak-krigen. Deretter påpekes det at Legg Mason har investert i forsvarsprodusenten Lockheed Martin, som har opplevd en kursdobling siden 2003. Dette kobles så til en økning i verdien på Bildts opsjoner i Legg Mason.

  Selv sitter jeg igjen med en rekke spørsmål. Blant annet: Hvor sterk er egentlig sammenhengen mellom aksjekursen på forvaltningsselskapet Legg Mason og kursutviklingen på et fondsinnehav, som jo ikke er eid av forvaltningsselskapet, men av fondssparerne? Har aksjene til Lockheed Martin og andre leverandører av forsvarsteknologi utviklet seg vesentlig annerledes enn andre teknologiselskaper siden 2003? Har aksjekursen til Legg Mason steget mer enn sammenlignbare finansaksjer?

  Og, viktigst: Hvor stor er Legg Masons investering i Lockheed Martin?

  Sjekket av blogger
  Det siste har faktisk bloggeren Stefan Olsson i ettertid sjekket: Svaret hans er at Legg Mason-fondenes investering i Lockheed Martin er på 17 millioner dollar, eller 0,002 prosent av Legg Masons samlede forvaltningskapital på over 900 milliarder dollar.

  Man kan sikkert diskutere om dette tallet er nøyaktig og dekkende (jeg har ikke verifisert det). Kanskje burde man strengt tatt se på andelen av aksjeinvesteringene isolert sett, i stedet for total forvaltningskapital. Men hovepoenget synes ganske klart: Legg Masons investering i Lockheed Martin er marginal (i alle fall nå) og har trolig knapt hatt målbar effekt på Bildts opsjoner. Det at Expressen ikke har oppgitt noen tall, styrker mistanken om at avisen har kokt suppe på en spiker.

  Slutt for dinosaurene
  Tiden er ute for pompøse og maktsyke journalister som tror de kan stanse informasjonsflyt som ikke passer dem. Journalister har bare en rolle å spille i den digitale fremtiden hvis de makter å bidra med innsikt, leseropplevelser, underholdning og troverdighet.

  Kampen om å kontrollere informasjonen er tapt. Heldigvis.

  Are Slettan er tidligere leder for TV 2 Nettavisens økonomiseksjon, ansvarlig redaktør i iMarkedet.no og redaktør i Finansavisen. Han jobber nå for NA24 fra Houston, USA, og skriver blant annet kommentarartikler. Her kan du lese de siste dagenes kommentarer:

 101. Björn skriver:

  Du, Calle!

  Det vore lite intressantare om du kunde vara med i debatten som förs på din sida. Du för ju en monolog, som sedan andra kommenterar och skriver inlägg till.

  Jag inser att du inte kan svar på ens hälften av vad som skrivs. Det finns också en risk att folks intresse dör ut om din blogg mest handlar om vem du ska träffa eller gratulera. Jag kan dock ha fel, det är möjligt att detta inte är ett forum för seriösa debatter.

  mvh

 102. Terje skriver:

  I’ll write this in English, as my poor English is probably better than my poor Swedish: This blog is an excellent idea, mr. Bildt, by far one of the the most intelligent and sympathetic communication strategies, nay: make that communication ideas from a politician that I’ve ever come across. It’s a joy to read your daily rants and thoughts.

  Your personal and unfiltered touch is brilliant; and I guess I can sort of understand why some journalists are worried. You’re beating them at their own game, knocking them out with your killer stats. It’s high time that somebody did. The media have been gagging politicians from free speech way too long. Keep up the good work!

 103. Bertil skriver:

  Efter att ha läst Din blog är jag verkligen glad att jag – trots en 80-årings tröghet – skaffat dator med internet. Din blog ger ett utbyte, som i många avseenden ger en betydligt bättre bild av varierande utrikespolitiska frågor än vad stockholmsdrakarna förmår. Jag förstår verkligen, att vissa journalister känner sig oroliga.

 104. Bengt Söderman skriver:

  Hej Carl.
  Hittade en artikel som kan intressera dig, med tanke på bloggdebatten.
  http://www.idg.se/2.1085/1.97035 skriver om hur facket ondgör sig över ett försök där läsarna kan bidra med artiklar i tidningen ”PC för alla”
  Funderar på om detta kan vara orsaken till bl.a. Yrsa Stenus påhopp på din blogg – fackliga påtryckningar.

 105. Vicki Kolovou skriver:

  Mr. Bildt hello,

  I apologise for writing in english but unfortunately I don’t speak your language. That also means I (and believe others too) are missing your interesting views from the english written blog.
  I hope for two things, one that you might continue writing (or translating maybe) your views on the other blog, and two that some of our politicians here in Greece will be inspired by you and set up their own blogs with personal views, opinions, thoughts (not only political agendas, announcements etc.)…
  You know… those thoughts that make us citizens believe that politicians are still with us…

  All the best. Thank you.

 106. Giacomo d'Elia skriver:

  Fortsätt att blogga ! Bra !

 107. Pontus skriver:

  Well, man kan säga mycket, inte mycket bra, kanske inte något bra, men mycket om herr Bilts politik och den ideologi han representerar. Men personligen måste framföra en eloge för att en framstående person förstått vad en blogg faktiskt är. Det finns många skräckexempel på ”bloggar” utan trackbacks, kommentarfunktioner och rss. Dvs. folk som vill hänga på blogg-hajpen men inte vågar ta debatt och därav inte använder de funktioner som faktiskt definerar en blogg!

 108. Mieke Loncin skriver:

  G’Day Mr. Bildt

  Sadly, I do not understand the swedish language. I wish I could read your blog.
  I admire your bravery to express your personal thoughts to the people in your country.
  In Australia, many have lost the spirit we were ones so proud of by a fear-mongering, mud slinging government.
  A personal blog by our politicians would be so much more enlightening!
  I hope this will become a trend the world over !!

  Many thanks,

  Mieke

 109. Hej Mr Bildt, how are you doing, well its nice to see your blog here, and read your personal thoughts, I live here in Sweden the land of freedom and the land of love, I love the land and i love the people here in Sweden, But i don’t like much about the Swedish utrikespolitik becoz after few years in Sweden i notice that the Swedish utrikespolitik are very weak. becoz the swedish govt have lots of fears of china and i dont know why. I am a Tibetan refugee here in Sweden and i got lots of problems with my nationality, since the day i came to sweden the Migrationsverket put my nationality as KINA , i did complain about that to them so many times and until now i am still complain and ask them to change it to stateless of Tibet but they always say, sorry we can not do that for you becoz you are from china. but when i asked them if i am from china why i should come to sweden. anyway thats my problem and i will keep fight for my rights with the Migrationsverket. becoz they force me to accept myself as chinese which i am not. which is sad becoz i feel that the Govt of Sweden dont care about what is going on in tibet and they dont care about what the chinese govt have done and doing back in tibet. ( I am sorry to write this on your personal blog please forgive me i just wanna share it with you). I do hope that this Govt will do a better job with utrikespolitik and be more strong. and i really do hope that The Govt will work more harder on the human rights issues.

  I thank you for your time to read my comment and I am sorry to write this kind of things in your personal blog, please forgive me.

  Tibet will never die
  best regarding
  Tashi Dhondup Tsering ( Tibetan In Sweden)

 110. Måns Ekman skriver:

  Såg en märklig artikel som Carl Bildt skrev redan dagen efter 11:september 2001:

  http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,88718,00.html

  Mycket låter som citerat ur PNAC’s ”Rebuilding Americas Defenses”.
  Men hade han inte redan på 80-talet goda förbindelser med de Neokonservativa i USA? Hur kunde han t ex vara så säker att Usama Bin Laden låg bakom attackerna?
  När vi nu vet att det knappast gick till så som den officiella version vill göra gällande…

  http://investigate911.se

 111. Fredrik Wallin skriver:

  Hej Carl!

  Jättebra och informativ blogg! Dock måste jag säga att jag tycker den är lite svårläst eftersom i stort sett varje ny mening står som ett nytt stycke. Jag är också lite ovan vid meningar som börjar med ”och” och ”men”. Ledsen att behöva komma med språkgnäll, det är inte meningen att klaga, det är bara det att läsbarheten skulle kunna bli så mycket bättre med några enkla förändringar.

  Annars, jättebra att du bloggar! Det är utmärkt med ett statsråd som tar sig tid att kommunicera direkt med folket.

 112. vincent gustavi skriver:

  Hej Carl,
  Först och främst vill jag framhålla att jag tycker du gör en fantastisk insatts som saknar motstycke, det är betryggande att vi för en gångs skull representeras av kompetent politiker till skillnad från den som ockuperade positionen mellan ’03-’06. Vidare är det ytterst trevligt att ha dig åter i svensk politik efter din bortavaro från denna, du behövs.
  Jag vill också tacka dig för ditt bloggande, med nöje läser jag alla dina inlägg och hoppas att du kommer att fortsätta skriva samt att fler uppmärksammar bloggen. Något som jag hade uppskattat hade varit om du i samband med dina inlägg angav länkar till relevanta, eller annars matnyttiga, sidor beträffande de möten du har och de föredrag du håller.

  Med vänliga hälsningar

 113. Gösta Oscarsson skriver:

  Jag rekommenderar en nedläggning av svarsfunktionen i bloggen. Det är ju ett sammelsurium av inlägg, där det mest rör sig om att några människor med gott om tid luftar sina personliga fördommar och skäller på varandra.

  Det var en god ambition, men nu är det snarast diskrediternade för utrikesministern att ”röra sig” i dessa kretsar. Alternativet vore en hård redigering eller återgå till veckobrev!

  Tyvärr!

 114. Pontus skriver:

  Gösta Oscarsson, håller lite med om att detta kanske inte är ett generellt forum där politiska åsikter ska vädras hur som hälst utan att vara relaterade till inläggen men jag står fast vad jag har skrivt: https://carlbildt.wordpress.com/about/#comment-4358.

  Det blir lätt lite kaotiskt i en större blogg som denna men att stänga av kommentera funktionen i en blogg är ungefär lika smart som att äga aktier i *visa* oljebolag. En blogg är till för att rss’a och kommentera. Ett alternativ vore kanske att godkänna inlägget första gången någon skriver eller något i den stilen…

  *fortfarande politisk motståndare*

 115. Markus skriver:

  Hej Carl!

  Jag har inte det minsta förtroende för varken dig eller den regering du sitter i, men jag tycker idén om att blogga såhär är jättekul! Fler högt uppsatta politiker borde absolut göra det!

  Ha det bra!

 116. Oscar skriver:

  Hej!

  Vill bara säga till de som klagar på att media har granskat din aktieportfölj tydligen inte verkar förstå allvaret i det hela. Att ha en utrikespolitiker (eller annan politiker för den delen) som tjänar pengar på att det går bra för ett land/företag, hur ska en sådan politiker kunna ta ställning mot det landet/företaget? Det är ju uppenbart att jäv kommer att uppstå. Så jag har full förståelse för att media grankar dig. Att du som svar på tal väljer att bojkotta media och istället publicera dina politiska budskap via denna blogg är ju inget annat än patetiskt! Använd gärna blogg, men håll dig även till med vardaglig media så att vi det oberoende kontrollorgan vi idag har fungerar! Och glöm inte Isaac snälla!…

 117. Gøran skriver:

  Jag var en stolt svensk när Palme var stadsminister och jag ær en stolt svensk nær du sitter i regeringen Calle…

  Kul att du bloggar. Det skulle fler politiker gøra tillsammans med alla andra kændisar så kan man gå direkt till källan och slippa alla oseriøsa jornalisters skitprat.

 118. anton skriver:

  du luktar kiss. hur kommer sig detta. jag och ett par kompisar har ett par teorier.
  1: du föddes så!
  2: du badade i bajs och du tyckte att det,luktade illa så du duschade i kiss för att täcka över lukten
  3: det är din image. nått eget som ingen annan har.
  i vilket fall är det konstigt och jag kräver att du duschar åtminstonde en gång i månaden för allas trevnad

 119. Magnus skriver:

  Jag antar att jag gör exakt det som avsändaren som kallar sig ”anton” vill.

  Men jag måste ändå säga att det var modigt att skriva alla dom orden om landets utrikesminister och jag kan ju tänka mig att det svider när dom kommer ifrån någon som inte gått ur skolan än mindre lärt sig stava ordentligt.

  Eller du kanske har gått ur skolan? Fast du gick där endast för att du var tvungen och förstod ingenting och istället satt längst bak i klassrummet med jackan på?

  Förövrigt, Carl Bildt! Du rockar fett!!

 120. Jögge skriver:

  Hej. Vad duktig du är ! Får du hemlängtan så kan du snart använda min tanke på http://www.saknaden.se

 121. bentolhoda skriver:

  Hejsan!
  Så jag tänkte utmana dig Herr Bildt. Ifall du tittar in på min blog så står det skrivet vad det är fär utmaning. Inget farligt eller förnedrande, men det hade varit kul att se hur du ställer dig till utmaningen. Du skulle te dig lite mindre strikt och mer mänsklig iaf i mina ögon.

  Mvh
  Hoda

 122. Skattebetalare skriver:

  1279 dagar tills du är utan jobb… 2010 är d slut för er återigen…

  och vi får städa upp efter er igen…

  hoppas vi slipper 500% som DU såg till , och lämna över till oss…

  glömmer aldrig d….

 123. bajsmannen skriver:

  Är du lite ledsen nu, Calle, efter Perssons dumma dumma ord i teve? Du får be Anna-Maria att pyssla om dig, så mår du säkert bättre.

 124. Andreas skriver:

  Skattebetalare:

  Om 1279 dagar har Sverige ännu en gång röstat för en alliansregering tack vare Mona Sahlin.

 125. Börje Idhammar skriver:

  Hörde återigen Göran Persson skylla den ekonomiska krisen i början av 90-talet på din regering 91-94.
  Min minnesbild är att krisen byggdes upp under decennier av socialdemokratiskt vanstyre vilket bekräftades av K.O. Feldts avgång.
  Var det inte så?
  I så fall . Varför framhäver inte alliansen detta i debatten?

 126. Eva Bergström skriver:

  Hej,

  Du är en oerhört intelligent och duktig person/politiker.
  Uppskattar allt du gör.

  Det är så skönt o slippa sosseregeringen!!

  Ha det bra.

 127. Jonathan Freyschuss skriver:

  Hej Carl!
  Jag vill bara framföra mina lyckoönskningar till dig! Riktigt häftigt med en minister som bloggar så att alla verkligen kan se vilket jobb det är att vara politiker. Har själv funderat på att bli mer politiskt aktiv och efter att följt din resa över världen i några veckor så kan jag verkligen säga att du inspirerar! Lycka till med det fortsatta arbetet. Har fullt förtroende för svensk utrikespolitik när du sitter vid rodret och förhoppningsvis blir det inte samma tråkiga och fega politik som vi fått dras med sen 94.

  MVH
  Jonathan

 128. David skriver:

  Hej! Kul att få lite insikt i vad du pysslar med. Ha det!

 129. Carl skriver:

  Hej,

  Jag tycker att du gjort ett fantatiskt jobb hittills i din karriär och hoppas att du kommer att fortsätta i din nuvarande politiska roll under en lång framtid.

  mvh,
  Carl

 130. Blupp skriver:

  Hej hej
  Jag har stor pung
  större än karl bilts huve
  Oj va stor pung ja har

 131. Bloggaloss skriver:

  Uppfriskande att få ta del av dina tankar och reflektioner, (till skillnad från Herr Bitter som spyr galla över alla i svt för tillfället. hoppas du orkar fortsätta blogga!

  Mvh
  StenStaplarJon

 132. kerstin johnson skriver:

  hej,allt gott,fortsätt med din fina blog

 133. Hej Carl :D skriver:

  jag är riktigt inponerad vad ni i moderater/alliansen har gjort nu,jag har aldrig hört eller sett socialdemokraterna gjort nånting,det har iaf inte kommit fram.fortsätt kämpa nu som ni/du gör varje dag,för att göra det till ett bättre sverige :)

 134. Svartskalle skriver:

  Du blandar dig gärna i andras länder angelägenheter och propagerar om ”Sveriges demokrati” vilken är en farsa. Tyvärr vi kan inte stoppa dina lögner. Kubanen sa rätt.

  Vi svartskallar är bara undertryckta slavar i Sverige.

  Man kommer hit som diplomerad civilingenjör för att städa, köra taxi och arbeta i fabrikerna de lägsta jobben. Likadan framtid för de svenskfödda svartskallar.

  Dock Du och dina vikingar skall plundra runt om i världen.

  ”jag är riktigt inponerad vad ni i moderater/alliansen har gjort nu,jag har aldrig hört eller sett socialdemokraterna gjort nånting,det har iaf inte kommit fram.fortsätt kämpa nu som ni/du gör varje dag,för att göra det till ett bättre sverige :)” :-)

 135. Paleface skriver:

  ”Man kommer hit som diplomerad civilingenjör för att städa, köra taxi och arbeta i fabrikerna de lägsta jobben. Likadan framtid för de svenskfödda svartskallar.”

  Vem tvingade dig att komma hit?

 136. Svartskalle skriver:

  ”Vem tvingade dig att komma hit?”

  Sådana som du.

 137. Paleface skriver:

  Jag förstår

 138. Rebecka Isaksson skriver:

  Hej Carl!

  Har tyvärr inte haft möjlighet att följa debatten de senaste dagarna men har förstått att Du nu kritiseras för uttalanden om Kuba och mänskliga rättigheter. Höll på att gå i taket imorse (igen!) för att det satt någon ”tyckare” i TV4:s morgonsoffa och kommenterade hur bedrövligt det var att vi har ”en utrikesminister som far runt och uttalar sig lite hej & hå…”

  Själv är jag otroligt glad över att vi äntligen har en utrikesminister som VÅGAR uttala sig, även om allmänt ansedda ”känsliga frågor” som t.ex. Kuba, Palestina och mänskliga rättigheter. Man börjar ju undra om våra journalister hellre skulle vilja att Sverige var ett av de (alltför) många länder som ignorerar dessa frågor och bekvämt blundar för human rights violations…?

  Tack för det arbete Du gör!

  Ha en trevlig helg!
  //Rebecka

 139. Svartskalle skriver:

  ”Jag förstår”

  Du förstår att du är överlägsen, jag – tredje klass medborgare.
  Tredje världen skall tillverka allt och detta skall kosta 1 krona för dig.
  Här skall jag vara nöjd med att betjäna dina behov för 1 krona i timmen.
  Med överflödet av pengar skall du vissa manligheten i Phuket trakterna.
  Demokratin blommar här. Eller hur?

 140. Kachina skriver:

  Hur mycket VÅGAR han, Carl. Att slå en svag liten pojke på käften klara vilken medelmåtta som helst. Men att nämna Guantanamo, USA, hemliga bortföranden, Hemliga fängelser, CIA och tortyr,,,,,,det törs han inte. Curage, Carl, curage. Be till gudarna om lite curage när du träffat Condoleezza i helgen.

 141. Jan skriver:

  Carl vågar stå upp mot diktatur. USA är en demokrati. Kachina, du är uppenbarligen inte intresserad av mänskliga rättigheter. EU och 90% av Sveriges regering står bakom Carl i frågan. Det avspeglar även vad människorna tycker och värderar i den fria och demokratiska världen.
  mvh/Jan

 142. Henrik skriver:

  NIGGER!

 143. Hej skriver:

  Men om det inte passar så flytta här ifrån då,jag är inte rasist ,men man får faktiskt ta tag i sakerna själv.Man kan inte leva på bidrag hela sitt liv,å sitta på soffan och inte göra nånting och så får man pengar för att man inte gör något,så får det itne gå till.Men ta å fixa till det då,om det inte passar så,man har försökt och om det inte passar varför är man kvar för då?Då kan man ju flytta å gnälla någon annan stanns,när man flyttar hit får man faktiskt göra lite själv också man måste annpassa sig till vad vi gör,man kan bara inte komma in i ett land och bestämma,det är inte vi som ska anpassa oss efter er.Man har valt att flytta till ett land,då får man anpassa sig efter de också!!!:

 144. Svartskalle skriver:

  Är det allmän uppfattning bland er, att vi från andra länder föds med trasan i handen och väntar på att komma hit som städare?

  Vad skall anpassa man sig efter?

  Perpetuum mobile

  Alla som berömmer Carl, snart kommer att vända ryggen honom.
  Lika som Busch, Blair, Persson fick vänd rygg av folket.
  Men då är det försänt, då skapas nya flyktingar på grund av alla propagerade lögner runt om i världen. Nyskapad osämja på världs basis.

  Till dess kommer Carl att ta en promenad med sin frack till Japan via Israel. Nytjänad slant efter resan kommer att investeras i Bofors kanske.

  Till alla och Carl: Vilken är skillnaden på ”Mänskliga rättigheter” i Sverige, Kuba, Kosovo mm?

 145. Napoleon Svensson skriver:

  Svartskalle, jag tror inte du är någon riktig äkta och fin svartskalle, utan ett litet troll.

 146. Said Mohammad skriver:

  Hej:
  Det var mycket uppskatat att bedömma det palestinska valet att det var 100 porcent demokratisk och vi måste respektera resultatet.
  Hoppas att du håller detta och kunna träffa de riktiga palestiniernas representanter D.V.S premier minister Ismael Haniya utan at vara påverkade av Israels reaktion.
  Det skulle vara modigt.
  Said Mohammad Malmö

 147. Svartskalle skriver:

  Snälla Carl Bildt, jag undrar om du kan du verkligen förklara till oss vilken är skillnaden på ”Mänskliga rättigheter” i Sverige, Kuba, Kosovo mm?

 148. Svartskalle skriver:

  Skratta gärna på meningsformuleringen. Jag skrattar också.

 149. Marlon Värnik skriver:

  Hej Carl Bildt,
  Marlon Värnik här 15 år, god klasskamrat till din son Nils.
  Jag har själv börjat blogga nu på senaste tiden om aktier m.m på sidan http://aktiemalle.blogspot.com/.
  Tycker det är riktigt kul med bloggande politiker och jag håller på dig till 1000.
  Vore väldigt kul om du skulle vilja sammarbeta med mig och mitt bloggandet?!?

  Mvh Marlon,

  Lycka till

 150. Nils skriver:

  Ofta Malle!!!!!!!!!!!!

  ( Min e bättre http://www.Neiru.wordpress.com)

  Nils B

 151. Alexander Widegren skriver:

  Carl Bildt! Oj vad jag gillar din blogg! Fortsätt att göra som du gör – personer som har mer pondus än vad Ni har är svårt att finna! Bara att höra av Er om Ni behöver något! :)

 152. Hasan skriver:

  Du är inte klok Carl. Hur missbildad bild kan du ha av kurd-problemet i Norra Kurdistan (a.k.a östra Turkiet). Jag röstade på Moderaterna under det senaste valet. Jag fick hela min släkt att göra det också. Ni fick en hel del röster tack vare mig… jag har ett rätt stort inflytande bland vissa av mina landsmän. Nu kommer jag gör allt för att du ska bli avsatt, du är inte värd en utrikesministerpost!

 153. Göstasson skriver:

  Carl! Du ska veta hur häftigt det är för mig som vanlig väljare att kunna få ”följa dig” i ditt spännande arbete. Det känns verkligen priviligierat att få direktinfo av sin egen utrikesminister. Hoppas du orkar fortsätta länge än. G/

 154. munter skriver:

  Fyfan va häftigt att du gjort en Svartskalle förbannad Carl och den tokfan röstade på moderaterna, jag tror tamefan jag skrattar på mig.

 155. munter skriver:

  Fan Hasan har du tagit hit hela släkten, HA, HA, HA

 156. munter skriver:

  Men Hasan, nog gillar du väl Carl Bildt lite, ja mena du tyyker inte om honom som politiker, utan som bara en kompis, du vet.

 157. munter skriver:

  Du fattar jag skojar nu Hasan? Fattar du?

 158. munter skriver:

  Inte vara tyken nu Hasan, du o ja er väl kompisar, eller?

 159. Hasan skriver:

  Jag känner inte Carl Bildt personligen… men kolla gärna in min anti-blogg
  –>
  AntiCarlBildt.wordpress.com

 160. Daniel skriver:

  Det vore väldigt intressant att få se ett inlägg/uttalande angående gisslankrisen i Iran.

 161. Josefin skriver:

  ”Med uppdraget att ge vår utrikespolitik lite mer av tyngd, profil och kraft”
  Tänker du att avgå, eller ???

 162. Daniel B skriver:

  Hej Carl!
  Vill bara uttrycka att min fru och jag är imponerade av dig. Tack för att du står upp för ”rätt” även om media och hela oppositionen skriker motsatsen. Det är bl.a skönt att höra dina sunda reflektioner runt MÖ-konflikten – Det är få politiker som (jag hört) talar så idag.
  Såg dig i en norsk ”talkshow” för ett tag sedan. Tyckte om ditt svar på frågan som var något i stil med ”Har Sverige för litet inflytande i Europa?”. Du sa ungefär att ”vi kan behöva förstå att vi inte är så stora…”

  Jag har hört att högt utbildade akademiker lätt låter den stora kunskapen stiga dem åt huvudet. Men att när kunskapen och erfarenheten ökar förstår man hur lite man egenligen vet och blir ödmjuk. Känslan är att du tillhör den senare kategorin.

  Vi tror på dig!
  Daniel & Cecilia

 163. Johan Borelius skriver:

  Titta på det reportage som sändes på Kanal 1 ikväll beträffande Håkan Lans rättstvist. Ngt Du kan göra? Bästa hälsn Johan Borelius

 164. Bang skriver:

  Kör hårt! Men tänk efter riktigt rejält innan ni bestämmer nått nytt inom alliansen så kommer ni klara av folkets många olika utskällningar

 165. arian10 skriver:

  Hej!

  Mitt namn är Arian Ratkoceri och jag studerar pol. mag. programmet på Lunds Universitet. Just nu håller jag på med en c-uppsats där jag skall göra en jämförande studie mellan EU:s roll och strategi i Bosnienförhandlingarna och USA:s sådana. Jag kommer att använda mig av er bok från 1997 ”Uppdrag fred”, och jag undrar om det är något du skulle vilja tillägga eller kommentera?

  MVH/
  Arian Ratkoceri

 166. baskim skriver:

  munter jag tycker att du kan ta dina nedvärderande åsikter och sticka tillbaks i tiden till låt oss säga 1940 talets Nazi Tyskland för det är där dem hör hemma inte så sent som 2007

  Och skäm inte ut dig här för ingen av alians partierna står för den sortens åsikter så du har nog kommit riktigt FEL

 167. aljoark skriver:

  #
  Blog Stats

  * 1,000,000 hits

  1 miljon besökare !

  Bildt, Grattis och en glad Valborg

  /aljoark

 168. Hawar skriver:

  Hej Carl, Det kan man säga att oljan tjockare än blod när frågan det gäller Iran. Många Europeiska länder och särskilt Sverige föredrar sin ekonomiska förbindelse med Iran framför mänskliga rättigheter. Det är klart att du Carl Bildt vill träffa en mördare från de mördare som styr Iran för att banna vägen till svenskt företag, Sverige behöver marknad för att sälja sina varor och tjänster. Vart det är bättre än Iran? Det måste du veta att de pengar som kommer till del av denna handel är de fatiga iraniers del av sina samhällsresurser. Den regering som styr landet Iran måste isoleras från omvärlden och inte legitimeras. Jag är besviken men detta också kommer att gå.

 169. namib skriver:

  Hej Carl Bildt! Sitter har i mitt (nu-for-tiden) hemland Namibia och laser Din blog. Vad tycker Du om situationen har i sodra Afrika och speciellt da Namibia? Ingar det i Din intressesfar? Farbror Bobs Rhod….sorry, Zimbabwe…ja, kommentarer overflodiga…men resten av SADC-omradet?

  M V H Hobie W
  Okahandja, Namibia (f d Sydvast-Afrika)

 170. saknaden skriver:

  Hej! Tycker du är en person att se upp till . även om jag inte delar din politik. Du är en duktig och kunnig – samt trovärdig människa Carl – och det gör att jag har dig som lite av en förebild. Appropå bild – jag håller på med en rolig sak på http://www.saknaden.se (en spännande tanke). Titta gärna in då du är på resande fot. Det vore hedrande om du har intresse! Mvh Jörgen
  Utvecklare av http://www.antisvinn.se och http://www.saknaden.se

 171. henrik87 skriver:

  Hej Utrikesministern!
  Jag har mailat och försökt nå dig sen den 9/5, då jag ringde till din sekreterare och hon sa att hon hade vidarebefordrat mitt mail och att ni skulle läsa och svara på det. Dock har jag tyvärr inte fått något svar av er och min tid börjar krisa.

  Här under bifogare jag mailet jag skickade och frågorna:

  Mitt namn är Henrik Elmkvist och jag skriver tillsammans med Jenny Lilius.
  Som sagt läser vi programmet för Internationell kommunikation på högskolan i Kalmar.
  Vi håller nu på att skriva vår B-uppsats och har valt att skriva om Kriskommunikation. Som inriktning har vi valt bl a Estoniaförlisningen, där regeringen skötte kommunikationen ypperligt, då Carl Bildt var stadsminister. Vi leder inget korståg utan vi vill belysa de viktiga delar som regeringen utförde när de handlade i denna krissituation.
  För att vår uppsats inte ska bli ”platt” hade det varit en ära att få Carl Bildts syn och perspektiv på situationen.

  Här kommer frågorna in klistrade:

  • Hur upplevde du er kommunikation ut mot folket under Estonia förlisningen?
  • Vill du utvärdera ert arbete kommunikativtperspektiv?
  • Regeringen som tillträdde efter er 94, vad tyckte du om deras arbete ur ett kommunikativtperspektiv?
  • Vad tyckte du om att Ingvar Karlsson inte hade utsatt en kommunikationsminister, när han kom till regeringens krismöte onsdagen den 5 oktober?
  • Vad tyckte du om att Ingvar Karlsson satt i TV4as morgon soffa under ert arbete på morgonen den 28 september?
  – Var det bra att du hade allt ansvaret över krisarbetet?
  • Hur reagerade du över journalisterna i räddningstjänstens helikoptrar?
  • Varför valde ni att inte ta ett beslut om Estonias bärgning?
  • Har ni övningar för kriser?
  – Finns det ett specifikt tillvägagångssätt ni har med kriskommunikationen?
  • Vad har förändrats efter Estonia förlisningen?
  – Lagstiftningar? T ex. ang. passagerarlistor?
  – Ert arbetssätt när en kris är ett faktum?

  Mina kontakt uppgifter är
  Henrik Elmkvist
  Fabriksgatan 14
  39234 Kalmar
  Epost adress: he22dm@student.hik.se
  Nr: 0708725476

  Tackar på förhand!
  Mvh
  Henrik Elmkvist och Jenny Lilius

 172. saknaden skriver:

  Hej Carl. Ditt bloggnamn inspirerade mig till en dikt!
  http://www.poeter.se/viewText.php?textId=416164
  Den blev ganska okej om jag får säga. Lycka till i politiken. Du är duktig som ledare!

 173. trued skriver:

  Carl lyssnade engagerat på dig 1980 med MUF på Dalecarlia i Tällberg.
  Sedan dess intresserad av politik och internationella frågor. En forskarkollega skickade mig denna artikel som jag tror skulle intressera dig.

  http://www.kniivila.net/

  Klippt från sidan ovan:
  I en intervju med journalister från ett antal G8-länder inför toppmötet i Tyskland sade Vladimir Putin en hel del intressanta saker. Det som har blivit mest uppmärksammat är hans hot att åter rikta sina robotar mot Europa om inte USA ändrar sina planer när det gäller missilförsvarssystemet. Men han sade också något annat som förtjänar uppmärksamhet. Jag har inte hittat det refererat på svenska, så här kommer min översättning ur det officiella stenogrammet på Putins webbplats:

  Der Spiegel: Herr president, Tysklands förre förbundskansler Gerhard Schröder har kallat er för “en sann demokrat”. Anser ni att ni är en sådan?

  V. Putin: (Skrattar.) Om jag är en sann demokrat? Givetvis, jag är en absolut och ren demokrat. Men vet ni vad som är problemet? Och inte bara ett problem, utan en riktig tragedi. Att jag är den ende, det finns inga andra sådana i världen. Titta bara vad som händer i Nordamerika – ett enda elände: tortyr, hemlösa, Guantánamo, frihetsberövande utan domstolsbeslut eller förundersökning. Titta på vad som händer i Europa: demonstranter behandlas brutalt, man använder gummikulor och tårgas än i den ena än i den andra huvudstaden, man dödar demonstranter på gator. Jag pratar överhuvudtaget inte om de postsovjetiska länderna. Man hoppades lite på grabbarna i Ukraina, men också de har misskrediterat sig helt och hållet, där handlar det helt enkelt om ren och skär tyranni. Man har brutit totalt med konstitutionen och alla lagar och så vidare. Efter Mahatma Gandhis död finns det inte längre någon att prata med.

  Det är knappt man tror sina ögon, det är för bra för att vara sant. Och det roligaste (om man säger så) är att Putin uppenbarligen inte (bara) skämtar.

  Har du någon spontan kommentar Carl?

 174. jonnefia skriver:

  Den berömda bloggen, calle pilt trasslar in sig med skumma affärer och håller sedan monologer här.

 175. antikvetaren skriver:

  Hejhej, jag gillar din blogg. :)

 176. tashidhonduptsering skriver:

  Hello Mr Carl, well its always good to read your blog , but i like to say that you and your govt is not doing good job with the political stuff. let me tell you one thing, I am a Tibetan and the reason i came to sweden is becoz we tibetans are not chinese and not belongs to china thats why escaped from tibet. but here in sweden the Migrationsverket always write my Nationality as china, and treat me like chinese, which is sad. I am angry but what I can do about it becoz i am just a refugee with no power. just like few days back the migrationsverket say no to me for apply swedish citizenship reason was so simple and stupied ( they said i dont have a chinese passport nor chinese ID card thats why they can not give me the citizenship, what a simple reason. but they didnt say anything about all my ID proof from the tibetan govt in exile . so now i wondering if i do have a chinese passport i dont need to come to sweden. if i accept myself as chinese i will never go out from Tibet nor china. the reason i came to sweden is becoz we tibetans dont accept ourself as chinese, but when we came here in sweden the swedish govt force us to became a chinese CITIZEN, how sad!!!! sweden is a free country. with good people but the political stuff is so bad. and weak. sad sad sad…….. a free country’s govt force the helpless Tibetans to be the chinese CITIZEN……
  regarding
  tashi

 177. knightone skriver:

  tashid.. should have thought about that before your people supported a religious dictatorship. Too bad Tibet never created a democracy. Now, you have nothing.

 178. Kachina skriver:

  Ja, knihtone, nu gjorde du allt bort dig. Men å andra sidan, su speglar bara de allra flesta Allianz-muppars skeva världsbild. Maggi råkar i det här fallet veta vad hon talar om, eftersom hon är intresserad av tibetansk buddism

 179. jackhansensweden skriver:

  Burma, Carl. Prioritera Burma nu när du är i USA. Det är toppläge för en orange revolution där nu. Gå ut och supporta munkupproret!

 180. stiglilje skriver:

  ser fram emot ett massivt stöd från sverige för demokratirörelsen i burma
  hälsningar från vellinge

 181. Josef Boberg skriver:

  Carl Bildt,

  Ca ett år har gått nu – och Fredrik gjorde ett bra val i att utse Dig till mitt kära fosterlands utrikesminister. Maken till informativ minister har Wi väl aldrig haft + att inte så få av oss av vanligt folk – och oavsett politisk tillhörighet – tycker att Du gör ett himla bra jobb som utrikesminister också. Landet Sverige är på världskartan igen, kanske…

  Fortsatt lyyycka till i Ditt utrikesministerKneg – och allt annat med för den delen !

  Ha det… :-)
  vännen Josef

 182. distortedrevelation skriver:

  Hej kalle. Inte har du lust att berätta lite om Bilderberg gruppen ? har googlat men fakta om denna är väldigt begränsad. Du har ju i alla fall varit om inte är ”in the circle” så att säja och borde kunna informera allmänheten om vad världens mäktigaste män samlat på ett och samma ställe diskuterar.

  mvh
  /baloo

 183. denandrastaden skriver:

  Hej Carl,

  Hur ser du på statsministerns ansvar i fallet Schenström?

  Är den sittande regeringens avhopp ett symptom på bristande moral i de moderata leden eller ett nytt och hetsigt politiskt och journalistiskt klimat?

  Vänliga hälsningar,

  Den Andra Staden
  denandrastaden.wordpress.com

 184. evabb skriver:

  Hej Carl,

  Det är tur att det finns så kloka och intelligenta politiker som du.

  Med all respekt,

  Eva Bergström

 185. Niklas Palmer skriver:

  Tack för alla information. Imponderande arbetstakt. Hoppas att Du får tid för Dig själv oxå.

 186. alma0024 skriver:

  Jag heter Carina Rydberg och arbetar som författare. Jag har nyligen startat en grupp på Facebook med namnet: Stoppa avrättningen av Adnan Hassanpour. Hassanpour är en regimkritisk iransk journalist som dömts till döden av irans högsta domstol. Han har torterats i fängelset. Han har förvägrats rätten att träffa sin advokat. Dödsdomen verkställs vilken dag som helst. Det är bråttom. Jag vädjar till alla som läser detta: Gå med i gruppen Stoppa avrättningen av Adnan Hassanpour.

  Ja, detta är ett meddelande jag sänt ut till ganska många de senaste tre dagarna, och gruppen växer. Syftet är att stödja Reportrar utan gränsers önskemål att den svenska regeringen ska protestera mot denna dödsdom. Nu vänder jag mig till Carl Bildt. Carl, jag såg på UD:s hemsida att du är glad över den nya FN-resolutionen som fördömer dödsstraffet. Finns det en möjlighet att få ett uttalande från dig i den här frågan?
  Jag har även skrivit till dig genom Regeringskansliet, och sänt ett liknande mail till Fredrik Reindfeldt.
  mvh
  Carina Rydberg

 187. Kachina skriver:

  Carina

  För en som aldrig använt facebook. Hur hittar man din grupp?

 188. Kachina skriver:

  Carina

  Jag har hittat den och jag är med.

 189. alma0024 skriver:

  Tack Kacina! Jag kanske var otydlig. För andra som inte har hittat gruppen: Man går in på Facebook och söker på Stoppa avrättningen av Hassanpour. Det går också bra att bara skriva Hassanpours namn eller faktiskt bara Iran. Gruppen växer som sagt snabbt, men varje gång jag slår på radion, är jag fullt beredd på att få ett besked om att Hassanpour redan har avrättats. Jag skrev ett artigt mail till irans ambassadör och informerade honom om den här gruppens existens. I efterhand insåg jag att det kanske var korkat gjort, och att det kanske får motsatt effekt. Men gruppen är än så länge relativit liten,(idag söndag drygt 700 personer) och ännu inte mycket för Iran att bry sig om. Jag hoppas dock att den snabbt blir mycket större – 2900 personer har ännu inte svarat, och som jag sa, jag hoppas vi uppnår vårt syfte: Att den svenska regeringen protesterar mot dödsdomen mot Adnan Hassanpour

 190. Josef Boberg skriver:

  Hejsan Carl Bildt – och allan andra med för den delen,

  Det här fann jag på nätet idag – apropå hur lite = obefintligt anonyma Wi redan är i dagens IT-värld, faktiskt…

  http://www.namebase.org/cgi-bin/nb06?Na=Bildt%2C+Carl

  Så – vad annat göra än att till 100 % ärligt STÅ UPP FÖR ALLT – med både namn, adress, telefonnummer osv – som Wi gör, säger och skriver framöver ?

  Ha det… :-)
  vännen Josef

 191. lillies skriver:

  Även om det innebär en dödsdom av intoleranta regimer? Jag läste nyligen att Yahoo har nått någon förlikning med anhöriga till de regimkritiska kineserna som fängslades efter att de lämnat ut uppgifter om vilka som publicerat regimkritiska nätsidor.

  http://www.nma.co.uk/Articles/35855/Yahoo!+reaches+settlement+over+Chinese+journalists.html

 192. alma0024 skriver:

  Apropå gruppen Stoppa avrättningen av Adnan Hassanpour. En intervju i norska Dagbladet med Hassapours syster lades ut som en länk på sidan. Hon befinner sig i Norge – har uppenbarligen fått asyl där. Längst ned på sidan en ruta där man kunde skriva in en fråga till henne. Jag hade ingen fråga att ställa, men informerade om den här gruppens existens, och att den växer snabbt. Önskade också att jag hade kunnat säga något ännu mer uppmuntrande, men det kunde jag naturligtvis inte.
  Fler och fler norska medlemmar i gruppen. Ska jag förstå det som att även de norska myndigheterna och den norska regeringen är mer engagerad i det här än den svenska?
  Funderar mer och mer på att skriva en artikel om detta, och om den svenska regeringens tystnad kring Hassanpour. Som det nu ser ut, kommer jag även att bli tvungen att nämna Svenska Amnesty – och inte i några positiva ordalag…

  Carina Rydberg

 193. lillies skriver:

  Passa på att pissa lite på FN också för deras sätt att peka ut två individer med ganska begränsat inflytande över ungdomar….och herre jessus…en modell och en rocksångerska pekas ut som ansvariga för en eventuell kollaps av västafrikas knarrkbaserade ekonomi….och varför ger man sig inte på manliga populärkultur ikoner?

  http://www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2007/11/18/wcoke118.xml

 194. kajsweden1 skriver:

  Bäste Carl
  Det är gott och väl att svensk företagsamhet hävdar sig på den internationella marknaden. Kan vi sedan få den svenska stadsapparaten med bihang att fungera både inomlands och utomlands vore framgången ännu större. Jag tänker då närmast på SIDA och Forum Syd. Vår kunskap ger andra länder möjlighet att resa sig ur fattigdom inte minst genom att förmedla vår kunskap om demokrati.

 195. alma0024 skriver:

  Jag har uppmärksammat att en del av de kommentarer som de senaste timmarna skrivits på denna blogg, har raderats. Det är kommentarer rörande gruppen ”Stoppa avrättningen av Adnan Hassanpour.” Däremot har meddelanden i stil med: min pung är större än Bildts huvud, lämnats kvar. De kommentarer som strukits var seriösa och handlade om en människas liv, och det oroar mig att Utrikesministern stryker dem men låter vulgärt struntprat stå kvar.
  Ska jag förstå det så att den här frågan är alltför brännbar för den svenska regeringen, och att Carl Bildt inte vill besväras med väljarnas krav på en regering som agerar i enlighet med de värderingar i har i det här landet?
  Jag kommer naturligtvis att besöka denna blogg igen, och se om mitt eget inlägg lämnas orört. Jag kommer också att informerar media om den åsiktscensur som bedrivs på den här bloggen.

  mvh

  Carina Rydberg

 196. alma0024 skriver:

  PS: Glömde säga det. Jag mailade även en internationell nyhetsbyrå och informerade den om det demokratisk klimatet i vårt lilla land – och på denna blogg.

  mvh

  Carina Rydberg

 197. Kachina skriver:

  CARL BILDT !!!!!

  Med tanke på Carina Rydbergs inlägg ovan måste jagg fråga; Vad har hänt med dina demokratiska principer.

  Eller, är det så att någon i staben ”tänkt själv” och anser den svenska statens hållning hemligstämplad. Må vara att den hålls hemlig för Irans statsledning, men för den här gruppen som kämpar för Hassanpours liv får inget hållas hemligt. Hellre bör samarbete upprättas.

  Ren vanlig hederlighet kräver att du eller någon i din stab tar kontakt med Carina Rydberg och förklarar vad ni sysslar med. Det finns ingen klyfta mellan UD och folket, annat än om ni skapar den.

  Du gör som du vill Carl, men jag bugar inte för någon, inte ens Carl Bildt eller UD. Det är inget hot, utan bara ett konstaterande att respekt är inget man kräver, det är något man förtjänar. Den här gruppen som kämpar för Hassanpous liv är inget man nonchalerar, utan något man samtalar med.

  UD har i alla mina levnadsår suttit på höga hästar. Det kanske är dags att kliva ner och börja förtjäna respekt. Ta kontakt med Carina Rydberg.

 198. soli01 skriver:

  alma0024 – har de kommit in som kommentar och sedan raderats? Prova igen för det kan faktiskt försvinna vid överförandet. Tekniken, du vet! Har hänt mig flera gånger.

 199. alma0024 skriver:

  Mina egna kommentarer ligger kvar på denna sida – som nummer 200 blir det väl nu. Och de inlägg som kom in på bloggen före gårdagens artikel i Expressen, har också lämnats ifred. Under eftermiddagen kollade jag sedan om det hade hänt något på denna sida, och det hade det. Ett par tre personer hade hört av sig med samma krav som Kacina. Några timmar senare var dessa mail försvunna, och jag har inte lyckats hitta dem någonstans. Det var då jag blev arg – men samtidigt lite glad, för jag antar att det betyder att Utrikesministern har uppmärksammat den här gruppens existens…

 200. berta2 skriver:

  Hej Carl Bildt! Jag ser att du är väldigt populär eftersom många vill ha lite av din tid samt tyckande och jag måste säga att jag är likadan ;b
  Jag har precis börjat läsa på universitetet och ska skriva mitt första PM vilket är väldigt spännande. Jag tänkte glänsa lite extra genom att berätta för alla att just Utrikesministern faktiskt svara när jag frågade honom: Vad tycker du om civil olydnad? Din partner Reinfeldt är emot men du kanske tycker annat? Skulle verkligen uppskatta ett (kort?!) svar och få höra dina tankar om ämnet. Hinner du inte svara så förlåter jag dig ;)
  Ha det bra! Tack på förhand!
  B

 201. 17000swedishcitizensofphilippineorigin skriver:

  Denna kommentar väntar på moderering sedan 28 November 7:33 p.m, Carl Bildt tycks inte släppa in den i bloggen därför skrivs det om här:

  Till Utrikesminister Carl Bildt, Statsministern Fredrik Reinfeldt, Finansminister Anders Borg och alla andra ministrar i Regeringen, (alla har även fått email av detta brev)

  VÄDJAN ATT INTE AVVECKLA DEN SVENSKA AMBASSADEN PÅ FILIPPINERNA

  Greetings of peace,

  Vi vädjar till Er att inte avveckla den svenska ambassaden på Filippinerna pga av följande motiveringar:

  -Vi är av filippinsk härkomst och är fn 17000 bosatta i Sverige. Majoriteten av oss är filippinska kvinnor numera svenska medborgare gifta/sambor med svenska män. Vi har anpassat oss och integrerats väl i det svenska samhället.

  -Det finns ca 100 000 svenska turister som besöker landet varje år. Vid 80-talet är Filippinerna det främsta landet i Sydöstasien som svenskar besöker. Numera som alla vet är det Thailand.

  -Stora svenska företag som bl Sony Ericsson, Volvo, Astra Zeneca, Electrolux, Tetra Pak har sina verksamheter där. En stor marknad av 89 miljoner invånare.

  -Nyligen har du, Carl Bildt, bevittnat förpliktelserna mellan ASEAN-EU länderna i Singapore. Filippinerna är en av grundmedlemmarna i ASEAN.

  -I år firas den 60:e året av Diplomatiska Relationerna mellan Sverige och Filippinerna. Skulle det verkligen ta 60 år att veta att Filippinerna är inte värt modan att ha en diplomatisk förbindelse med?

  -Vi kan förstå den eventuella avvecklingen av den svenska ambassaden på Filippinerna för att anpassa landets ekonomi till riksbudgeten, men kommer inte att förstå att i vissa länder t ex Spanien (med all respekt till landet), en EU medlem, ca 200 mil från Sverige finns det förutom en ambassad i Madrid, 17 general/hönorarkonsulater i vilka några är ca 25 km från varandra.

  -Behåll den svenska ambassaden på Filippinerna inte för vår generation, men för våra barn, barnbarn, barnbarnsbarn. Uppväxta i det svenska samhället kännetecknas av frihet och självständighet kommer våra barn, barnbarn, barnbarnsbarn att upptäcka Filippinerna på egen hand. Den förlängda tryggheten utomlands i en form av ambassad bör finnas kvar i framtiden.

  -Visst hade det förekommit klagomål (för 2 år sedan) riktade mot visa officer på den svenska ambassaden på Filippinerna, angelägenheter som strider mot den mänskliga rättigheterna. Men ”har man ont i lillfingret som kapar man väl inte hela armen”.

  -Vi står med en evig tacksamhet till Sverige för bistånd som landet har givit till Filippinerna genom SIDA, även om det nu avvecklas det. På vilka grunder ifrågasätter vi inte Regeringen men vill bara konstatera att fortfarande finns det ca 20% fattiga i landet i enlighet med FN´s definition av fattigdom, då när man lever under 1 dollar om dagen (ca 7 kronor).

  -Vi TROR och har HÖGA TANKAR om den svenska Regeringens förmåga att LYSSNA till folket, dess RESPEKT för människans lika värde och dess respekt för enskilde människans frihet och värdighet därför VÄDJAR vi att RÄTTVIST besluta avvecklingar av ambassader, inte bara om den svenska ambassaden på Filippinerna i synnerhet, men även av andra svenska ambassader i helhet.

  Med förhoppningar om att utredningsbeslutet blir ett positivt svar till vår vädjan.

  Med vänliga hälsningar,

  17000 svenska medborgare med filippinsk härkomst

 202. 17000swedishcitizensofphilippineorigin skriver:

  Skriv fel….sägnen skall vara:

  Men ”har man ont i lillfingret så kapar man väl inte hela armen”

 203. michael59 skriver:

  Tycker Carl Bildt och den svenska regeringen måste försöka vara mer neutrala annars kan man glömma att få vara medlare när man så ensidigt tar parti för den palestinska sidan. Att stå i Riksdagen och bara prata illa om Israel visar bara att Sverige inte är moget att vara med i den inre kärna som skall försöka sy ihop en fred.

 204. aljoark skriver:

  Hej Carl

  Inte givet att du hinner läsa detta inlägg men jag skriver några rader ändå, ifall att.

  Ämne: USA valet som rör oss alla och vem du ser som bäste kandidat och medlen för att nå till presidentposten.

  Efter att nyligen återigen kollat på Al Gore och hans sannings film så kommer frågan, vem är bättre lämpad för uppgiften att axla stora frågor?

  Vi förutsätter att vi struntar i om det demokrat eller republikan, det spelar ingen större roll. Det som spelar roll är kandidaternas reklamkampanjer. Senast var det ju Oprah som stod bakom valet av Obama. Hur ser du på detta, är det något som vi i Sverige kommer att ha om något decenium? om vi nu har republik istället för monarki, även om man i princip kan kalla det för ett mellanting, kanske Amonarki.

  Tar vi de demokratiska kandidaterna så vore det väl historiskt om Hillary Clinton blir vald. Detta är väl inte troligt, jag tror det blir Obama. Vad tror utrikesministern? Tror att Obama kan axla de stora frågorna, tänker inte på terrorism, tänker på ett hållbart samhälle med mindre konflikter som följd.

  / aljoark

 205. Kachina skriver:

  Intressant fråga du tar upp, aljorak. Kanske Carl hinner läsa din åsikt, men jag tror inte att han offentligt tar ställning i det amerikanska valet. Jag däremot är fri att säga vad jag tycker.

  Jag är anti-republikan av den enkla anledningen att de har en primitiv ideologi byggd på människans mest primitiva instinkter.

  Jag är pro-demokrat av den enkla anledningen att de visat sig arbeta för ett homogent samhälle och förklarat sina avsikter att fortsätta så. Däremot, när det gäller Obama, ringer alla varningsklockor som kan ringa. Jag får en känsla av att han söker makten för maktens skull. Inte för någon ideologi, utan för egen vinning. En ”Obama- Persson”, så att säga.

 206. bestofmankind skriver:

  Intressant ämne det där med valet i USA.

  Om Hillary vinner primärvalet tror jag knappast att hon blir vald till president. USA efter 11 sept attacken vill säkert fortfarande ha en manlig president.

  Även om Obama vinner för demokrat blir det svårt för honom att bli vald. Som invandrare, även USA är ett multikulturellt samhälle, lär han få kämpa för sina röster.

  Sannolikheten är stor att Guiliani vinner i stället.

 207. Kachina skriver:

  Med tanke på allmänbildnings-nivån i den amerikanska valmanskåren, kanske du har rätt.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1429633.ab

  Men vinner Hillary över Obama, tror jag att hon även vinner över Guiliani.

 208. bestofmankind skriver:

  Tror du verkligen att USA är redo för att välja en kvinnlig president?? likaså Sverige för att ha en??

  Valet i USA speglas mycket av känslor. Man ser bara när dem kandiderar, hela familjen finns som stöd för att visa solidariteten.

  11 sept attacken är ett djupt sår i amerikanernas hjärta, det tar lååång tid att glömma den.

  Men om Hillary vinner blir det väldigt historiskt…..vill amerikanerna förändra historien???

 209. Kachina skriver:

  Amerikanarna är lika less på republikanerna,som vi var på socialdemokraterna. De kommer att rösta för en förändring, vilken som helst. Om Hillary vinner demokrats valen, har hon goda chanser att vinna. Det är krut i gumman. Om Obama vinner, är det bara att bäva. En som utger sig för att vara ett, men är ett annat, skall inte sitta vid makten. En demokrat som är mer republikan än republikanerna, blir ett större fiasko än Bush.

 210. swede01 skriver:

  Jag är uppriktigt tveksam till EU fördraget, och demokratin mht maktkocentrationen hos domarna samt EU kommisionärerna. Utmaningen är att skapa en djupare demokrati, men hur kommer vi dit ? Vidare är jag frågande till vilka konsekvenser EU fördraget i stort kan få. I grund och botten är jag positiv til EU, och har alltid röstat borgerligt, men vilka värderngar kommer i framtiden att styra EU ?

 211. vresigagubben skriver:

  Tack för allt, Carl Bildt!
  Dina insatser på Balkan är en enastående livsgärning!

 212. bestofmankind skriver:

  YES!

  Regarding the Alliance´s proposed closure of different swedish embassies, Ericssons vd Carl Henric Svanberg with the support of ABB Swedens vd Sten Jacobsson has sent their appeal not to close swedish embassies abroad to Carl Bildt.

  Angående Regeringens förslag att stänga olika svenska ambassader, Ericssons vd Carl Henric Svanberg med stöd av ABB Sveriges vd Sten Jacobsson har skickat en vädjan till Carl Bildt, att inte stänga svenska ambassader:

  http://di.se/Index/Nyheter/2007/12/14/261802.htm?src=xlink

  (Ovan artikel är t o m i första sidan av Dagens Industri.)

  This irrational, unlogical and backward thinking by the present government shall not belong to a modern industrialized countries´ foreign political policies.

  Detta irrationella, ologiska och bakåttänkande av nuvarande Regeringen skall inte förekomma i en modern i-lands utrikespolitik.

  The governments next decision regarding closure of swedish embassies shall be made next week, Wednesday or Thursday.

  Nästa Regeringens sammanträde ang avvecklingar av svenska ambassader kommer att äga rum nästa vecka, Onsdag eller Torsdag.

 213. bestofmankind skriver:

  Tillägg:

  Att avvecka svenska ambassader som finns i andra länder med olika kulturer kan eventuellt tolkas av lokal befolkningen som följande:

  1) ohederlig
  2) respektlös
  3) slag i ansiktet
  4) nonchalant
  5) slut på relationen
  6) provokation
  7) diskriminering i modern tid

  Vilken/vilka menar Regeringen??

  ATT SPARA RÄCKER ALDRIG SOM SKÄL!

 214. bestofmankind skriver:

  Dagens Industri: Bildt viftar bort kritik från Ericsson:

  http://di.se/Index/Nyheter/2007/12/15/262013.htm?src=xlink

  Du missar poängen Carl Bildt. Som konkret exempel i DI igår i Carl-Henrik Svanbergs brev till UD – ” den angolanska regeringen gillar bilaterala relationer och är känslig för alla slags diplomatiska gliringar”.

  I utvecklings/tillväxtländerna är den mänskliga känslorna likvärdiga eller/och ibland avgörande i en affärsöverenskommelse.

  Det är den verkliga livet jag pratar om.

  Det gäller att visa i praktiken – inte enbart i teorin – att Sverige har ”medkänslor” för sina ”medmänniskor” oavsett nationaliteten genom att inte stänga sina svenska ambassader i olika länder.

  Hör du till dem som tror att vågen (som kachina skriver om) kan högst bara vara 12 meter????

  Vi, svenska medborgare med filippinsk härkomst, vill att du skonar den svenska ambassaden på Filippinerna i synnehet, och andra svenska ambassader i allmänhet.

  Vi vädjar och ber med hela ”vårt hjärta och själ”…..

  Vad krävs det mer??

 215. aljoark skriver:

  Hej Carl Bildt

  Du är värd utrikesministerposten, du har varit en av Sveriges bästa statsminister.

  aljoark gm storebror

 216. aljoark skriver:

  Ett förslag om denna blogg….

  Gör gärna som jag gjort på min blogg skriv först en text på svenska o därefter en koncis text på engelska.

  Inte för att jag via min blogg försöker finna internationella läsare utan för att jag vill träna på engelskan. Om Bildt skriver på två språk så får han ju förvisso engelska läsare och når en bredare publik, samtidigt som jag och många andra får ett bättre engelskt ordförråd. Engelskan kommer dominera mer och mer, livsnödvändigt att behärska.

  /aljoark

 217. bestofmankind skriver:

  Trots vädjan från olika håll och även från Ericsson och ABB Sverige
  har följande ambassader beslutats att avvecklas:

  Despite different letters of appeal even from Ericsson and ABB Sweden companies the following countries has been decided to be closed:

  http://www.regeringen.se/sb/d/9880/a/94747

  More comments are unnecessary!!

 218. bestofmankind skriver:

  correction of the above:

  I mean embassies not countries

 219. jens1380 skriver:

  There is a significant opportunity for foreign minister Carl Bildt to strengthen the focus and update the substance of his various websites.

  On the homepage of http://www.bildt.net, the latest policy statement is dated 19/12/2006, the section ‘On Bildt’ with a CV dated 28/5/2005 and various photos do not seem to be worthy a minister of foreign affairs of an advanced country such as Sweden, and the 1991-1994 government information and the 1886-1999 Moderate Party section are also out of date. Moreover, the link to http://bildt.blogspot.com is defunct, and the latest contribution on that dormant blog is dated 28 January 2007.

  The third website of Carl Bildt, ‘Alla dessa dagar / Carl Bildt bloggar’ (https://carlbildt.wordpress.com), which in fact contains this blog (hidden under the top menu tag ‘Carl Bildt’), also needs an overhaul in substance. It provides a day-by-day record of mainly Carl Bildt’s travel-intensive activity and lunch arrangements – admirable in transparency – but hardly useful to a broad section of business people, voters, colleagues, and other interested parties and probably time-consuming to produce. I found no government response to the important issue raised over a week ago by Ericsson and ABB in Dagens Industri on the role and resources of Sweden’s diplomatic missions – also the subject of some blog comments.

  Thus, if Carl Bildt really intends to communicate online with a wide audience, it would be more relevant and refreshing to see a crisp summary of the current foreign policy objectives of the Swedish gvernment, and an update of the progress being made and the key issues at stake.

  Merry Christmas – Jens

 220. bestofmankind skriver:

  Jens1380,

  First and foremost, my apologize that no one dares to answer your inquiries, and please do not be offended when I am herewith taking the opportunity responding to them.

  Sweden´s Minister for Foreign Affairs Carl Bildt´s blog is, in my personal opinion, lies in between his political role as a Minister and as a private person. Due to his huge responsibilities, we – commentators- do not expect any response from him, but I can assure you that he definitely read all comments here.

  The issue regarding closure of embassies can be found in the Ministry for Foreign Affairs website: http://www.sweden.gov.se/sb/d/2059 likewise other further issues of importance. It is even possible to send him an email in which his email address can be found in the swedish (svenska) version of the given website.

  I can not and should not answer in behalf of Carl Bildt, thus hereby just explaining some facts in my knowledge, not letting your inquiries – which deserves to be answered- an open question mark.

  Respectfully yours,
  bestofmankind

 221. jens1380 skriver:

  Dear Bestofmankind,

  Thank you for responding to my slightly aggresive comment.

  I appreciate the information you ”dared” to provide :-) .

  Happy New Year!

  Jens

 222. drorfeiler skriver:

  Israel praktiserar medicinsk krigsföring

  Judar för Israelisk Palestinsk Fred vill uppmana den svenska regeringen/Utrikesdepartementet, att kräva att Israel lyfter blockaden av Gaza.

  Utrikesministern Carl Bildt deltog nyligen i en konferens om säkerhet i Tel Aviv. Troligen har Utrikesministern fått kännedom om de förhållanden som vi här nedan refererar till:

  Begränsningen av bränsleinförsel innebar att Gazas kraftverk stängdes i söndags. Bristen på elektricitet innebär att man inte längre kan pumpa upp rent vatten eller sanera avlopp. Följderna blir naturligtvis spridning av sjukdomar som tyfus och kolera. Patienter som kräver akut medicinsk hjälp nekas utresa från Gaza.

  Ehud Barak har lovat att inga förnödenheter kommer att komma in till Gaza utan hans tillåtelse. Barak är Israels försvarsminister och det framgår därför tydligt att blockaden av Gaza är en militär belägring. Gaza isoleras och dess befolkning utsätts för kollektiv bestraffning, en åtgärd som strider mot internationellt rätt.

  Uppmaningen att lyfta blockaden från Gaza stöds av judiska liksom andra organisationer samt av läkare, sjuksköterskor och andra hälsoarbetare i Israel och Europa. (Se bifogade listor)
  Och i slutet på förra veckan försökte ett stort antal Israeliska fredsorganisationer skicka in en konvoj med förnödenheter till Gaza. Konvojen har i skrivande stund fortfarande inte släppts in.

  EJJP (European Jews for Just Peace, se: http://www.ejjp.org) har offentligtgjort denna uppmaning vid ett möte med doktor Ala Alwan, biträdande chef för WHO. Vår förhoppning är att Utrikesministern delar vår bedömning av lägets allvar i Gaza och markerar sin inställning till Israels regering.

  Sverige har under en lång tid haft rykte om sig att stå för mänskliga rättigheter, demokrati och internationell rätt. Det är dags att den nuvarande regeringen visar i handling att den verkligen står för dessa grundläggande värderingar.

  Det är dags att kräva av Israel att upphäva blockaden av Gaza.

  Dror Feiler

  Ordförande för JIPF (Judar för Israelisk – Plaestinsk Fred) se http://www.jipf.nu

  Ordförande för den Europeiska judiska netverk EJJP (European Jews for a Just Peace) se: Ejjp.org

 223. sologame skriver:

  HELLOOOOOOO, much I’m trying to develop a blog newspaper in which the articles are written by blogger WordPress (or to limit if you do not have time can I you myself when an article by your blog and they to your blog…).
  The blog newspaper was born with the intention to give greater visibility to your blog and the people who search the Web to find articles of greater quality in a single place (having regard to the thousands of blog born every day…). If you go exchange links with blog newspaper contact me as well. I thank you advance and to http://www.giornale.fm soon

 224. normalperson skriver:

  Jag är imponerad av att du har tid med den här bloggen, Carl Bildt. Mycket lovvärt och mycket bra. Jag är inte förvånad att du inte har tid att svara alltid och skulle faktiskt vara lite oroad om du hade gjort det. Det här är praktisk demokrati och kontakt med vanliga människor.
  Det här kan verka som ett fan-inlägg, men så är inte fallet. Jag delar inte många åsikter med CB, och eftersom jag nu råkade hamna precis efter Dror Feiler, även om det har gått några dagar, så vill jag säga att jag håller med honom till 100% och tycker att Sverige borde agera för att FNs resolution 242 efterlevs efter 40 år.

 225. sven88sven skriver:

  När ni känner att ni lessnar på politiken en stund. Kika in på http://www.barcaloneta,com SVERIGES enda dygnet runt uppdaterade och seriösa sida om FC Barcelona. Vi har varit på Nou Camå 8 gånger.

 226. honkan skriver:

  Hejsan hoppas allt är bra med herr utrikesminister, vill bara säga tack för att du har kämpat för en insats i tchad och jag vet att du gör allt du kan för att det ska bli en till mission , jag är själv en av dom soldaterna som snart ska åka ner och förhoppningsvis göra lite nytta så det blir lite säkrare för de civila och NGOs jag hoppas du kommer ner och besöker oss någon gång under våran vistelse där nere

  mvh Henke

 227. anja83 skriver:

  tjenare, kosovo frågan får mig att undra
  Kommer det att stödjas att fler länder delas upp?
  kommer irak att delas upp? kommer det att ske ett krig mot iran o sedan dela upp iran också? kommer turkiet tvingas ge bort en del till kurderna? eller kanske irak?
  är det något som diskuteras?
  vart står du på den frågan liksom…

  gillar din blogg! du har alltid verkat så hård o egenkär tycker ja men denna blogg visar att du e mycket mer mänsklig än ja trodde! du skriver verkligen bra o även om ja tycker att du fegar ut lite ibland o ger efter de stora rösterna, så vet ja att du måste vara diplomatisk, annars blire knas hehe..
  sverige e by far bäääästa landet att leva i…o norge <3

 228. anja83 skriver:

  aaa ja håller med, upphäv blockaden av gaza eller försök iaf..någon måste ta första steget…
  Arabländerna lever på att trycka ut propaganda om onda usa o israel (o inte för ja e usa-vänlig) men de drar äckligt mycket nytta av denna situation. israels regering har också många som kämpar för att palestinierna inte ska få mark eftersom det vore brott mot guds löfte anser de… men det finns så många vanliga dödliga människor som kämpar för att denna situation ska lösas upp. på båda sidor.

  vi blundar, majoriteten blundar. det har skett så mycket så länge att man börjar tröttna på att höra om den situationen, att ta den debatten.
  samtidigt så öser araber o judar ut sann o falsk propaganda som bara föder mer våld o mindre chans till upplösning.

  what to do what to do

 229. mrmhalland skriver:

  Jag har faktiskt inte tänkt på det förut, men, rubriken ?
  ”Alla dessa dagar” var ju titeln på FELDTs bok…
  Hur kommer det sig att du har adopterat det ?

 230. alvinaerman skriver:

  Hej Carl Bildt!
  I Alex Jones dokumentär ”The End Game” så dök ditt namn upp på en lista över medlemmarna i Bilderberg gruop som du antagligen känner till…? Bilderberg group är en sammanslutning med de absolut mäktigaste människorna på jorden som träffas en gång per år för att i hemlighet diskutera jordens framtid. Jag blev förvånad när vår allas utrikesminister är med på sådana tillställningar. Men jag är självklart nyfiken på vad som sker bakom de stängda dörrarna… Skriv ett mejl och berätta!
  Alvina.e@hotmail.com

  Tack och hej!

 231. tommyarmina skriver:

  « Hello world!Alla Dessa Dagar
  Alla Dessa Dagar Då! Tycker vi, att det är stor skandal och märkligt att det under de senaste dagarna förekommit kravaller och valfusk i det lilla kristna landet Armenien söder om kaukasus. Dödsfall, misshandel ock storskaliga demonstrationer förkommer dagligen och inte ett enda ord har vi fått se eller läsa i svensk media.Det är då ännu märkligare för enligt UD så har vi skickat valobservatörer genom OSSE till Armenein, inte ett enda ord har utsprungits från deras läppar,eftersom det är så vanligt med snabba besked från andra områden i världen.Är det nu inte på tiden att Sverige och regeringen uttalar sig i denna fråga eller är som på envoyén Oskar Wallenbergs tid under det Armeniska folkmordet 1920.Då han skrev hem till Sverige “att detta har vi ingen stor nytta av”Du Carl som ger dig ut för att vara en sammarbetsman och expert på utrikesfrågor varför är du så tyst?!Tror du inte att den Armeinska kolonien i sverige är bekymrade för sitt lilla (Haystan) hemland som har det så svårt efter sin självständighet att bygga upp landet till en demokrati. Är det inte på tiden att man reagerar på dessa onda krafter som försöker störta landet i fördärvet och de enskilda människorna som vi vet tillhör de fattigaste länderna i Kaukassus

  hälsningar

  Tommy Armina

  foreningen shirak

  shirak.se

 232. yournatascha skriver:

  Jag tycker det är jättebra att någon erfaren politiker bloggar om politik, det behövs =)

 233. zwitterjon skriver:

  carl bildt, jag hatar dig och den politik du företräder. hoppas ditt plan kraschar på väg hem.

 234. mmerik skriver:

  Hej. Vore intressant att höra dina tankar om att ”Tuffa till utrikespolitiken” som föreslås här:
  http://sydsvenskan.se/opinion/aktuellafragor/article309128.ece

  Åtgärderna verkar inte ha så enorma direkta kostnader (typ kopiera papper, erbjuda internet utan censur på ambassader, översätta lite texter) men man kanske kan misstänka att diktaturerna svarar med handelshinder som leder till konsekvenser? Jag tycker det kunde ingå lite uppgifter av denna typ för ambassaderna i de länder där yttrandefrihet och fri tillgång till information inte fungerar.

 235. se7ent7 skriver:

  Hallå Calle!

  Du har en fantastisk blogg och gör ett riktigt bra jobb inrikes och utrikes. Du är det bästa Sverige har just nu! Glöm inte att ta hand om dig och din familj..

  Svenska folket står bakom alla dina beslut!

 236. bestofmankind skriver:

  se7ent7,

  ”Svenska folket står bakom alla dina beslut!”

  Var fick du – och vem gav dig talan att prata för hela svenska folket?

  Det räcker med att du pratar för dig själv.

 237. fairymary skriver:

  Jag är också del av svenska folket och önskar just nu av min regering och utrikesminister ett tydligt uttalande till det tibetanska folkets stöd. Låt inte telefonen svalna i det ärendet!

 238. soli01 skriver:

  bestofmankind – är inte Sverige fantastiskt. Allt kan dock inte vara 100% :-) Det är klart du ska hålla med…:-)

 239. bestofmankind skriver:

  soli01,

  Vad menar du med ”Det är klart du ska hålla med…:-)” ?

  För att jag kan inte hålla med……..”bakom alla dina beslut”!”

  :-)

 240. wp1957 skriver:

  Hola Mr Bildt,

  I liked your previous photo better. :)

  Greetings from Mexico,
  B

 241. soli01 skriver:

  bestofmankind – menar att Sverige är fantastiskt – det är klart att alla ska hålla med om detta! :-)) Släpp loss!! Vart är det bättre egentligen? ”je fytt innt” :-)

 242. bestofmankind skriver:

  soli01,

  Det handlar inte om vart det är bättre att bosätta sig, det handlar om att jag håller inte med om att jag är bakom alla Regeringens beslut, men so what den gör som den vill i alla fall vari sig jag håller med eller inte.

  Men jag kan ha mina åsikter i alla fall.

  Long live democracy! :-)

 243. soli01 skriver:

  bestofmankind – du får kolla vad jag egentligen skrev (12:59) i mars!!
  Allt är inte 100% och sedan skojade jag till det. Du har din uppfattning – helt klart. :-)

 244. africanpress skriver:

  To the minister,

  I would have loved to speak to you. I have information that I wish to relay to you directly. please email me on africanpress@getmail.no so that I email back the real confidential information.

  Our site is htt://africanpress.wordpress.com

  Regards

  Sammy

 245. africanpress skriver:

  Sorry about the mistake on the site address

  http://africanpress.wordpress.com

  Regards Sammy

 246. ollemunter skriver:

  Alla har vi våra dagar, inte minst Carl Bildt.

  Annat var det på Ny Demokratis dagar.

 247. grabben skriver:

  Hej Carl :)

  Jag undrar lite smått varför du som hela tiden ändå kämpat för små länders rättigheter så som Kosovo, Bosnien, Baltländerna osv inte säger någonting angående Kuba.
  Varför är alla tysta om det där landet. Sverige och 180+ länder röstar varje år för att lyfta embargot men USA vägrar.

  Kuba är ett fredligt land som endast gjort sig skyldiga till att trots sin fattigdom skicka doktorer och annan medicisinsk personal till länder som varit katastrofdrabbade. USA likt Burma vägrade tyvärr ta emot Cubas hjälp när Katarina slog till. Men det visar väll ändå att Kuba i alla fall inte har några ”onda” mål mot USA.

  Även om landet är en diktatur och slår hårt mot pressfriheten så tar den hand om sitt folk och bevisligen andra folk också och kan knappast placeras ens på någon top 30 lista över världens värsta regimér.

  Så jag undrar bara om inte du och andra ministrar skulle kunna lägga lite press på USA för att lyfta embargot. Hade nämligen en kompis som åkte dit för inte så länge sen och han berättade om den den relativa varubristen som orsakas av embargot och därför letade jag up den här bloggen i ett försök att kontakta er.

  Tack på förhand, skriv gärna till min mail på Fallout_4_ever@hotmail.com om ni vill.

  Mvh, Boris.

 248. budalshalling skriver:

  Hei Carl, kort tips om en europeisk nyhets tjeneste som passer i Blogrollen din: http://www.imooty.eu.

  Den er en oversikt over de viktigste nyhetskildene i Europa hvor man kan sammenligne perspektivene!

 249. ellam81 skriver:

  Hej Carl Bildt!
  Jag har under en tid arbetat med ett experiment som gått ut på att blogga i din blogg. Att i ditt forum där man bjuds in att delta ta över och skapa mitt eget forum. Nu undrar jag om det är någonting du har märkt av och hur du ställer dig till det hela.

  I projektet har även ingått att invadera andra bloggar, bland annat Ebba von Sydow som inte uppskattade det hela.

  Vänliga hälsningar Emmilie, MKV-student

 250. ibben skriver:

  Hej, Bildt! Varför ska du besöka bilderbergargruppen i år ?

 251. moykan skriver:

  ”Denna email är med avseende på terrorstämplingen av Mojahedin.”
  ”Mojahedin övergav sina militära aktioner i samband med USA:s invasion av Irak för att fortsätta kampen med fredliga medel, främst att informera och bilda opinion.

  Jag är själv inte medlem i Mojahedin och vet att de inte är guds bästa barn men de bekämpar och har ju bekämpat en av världens mest inhumana och odemokratiska regimer. Själv tror jag inte på Mojahedin som ett politiskt alternativ. Däremot anser jag att man köper dom onödigt legitimitet och även viss mystik med ett förbud av detta slag. Ett ytterligare förbud och mystik som iranier skulle kunna vara utan.

  Dessutom så har man ju bara sprungit den iranska regimens ärende genom att kohandla på denna lönlösa sätt. Den iranska regimen har ju fortsatt i alla fall som bekant att understödja diverse terror grupper i regionen.

  Man har nu i ett par rättsinstanser i Europa konstaterat att denna terrorstämpling har varit felaktigt. Dessutom så skickar det fel signaler om man fortsätter denna terrorstämpling av Irans idag enda välorganiserade oppositionsparti. Härmed skulle jag, som en exiliranier och svensk medborgare vädja till Dig för att verka för en hävning av Mojahedins svartlistning.”
  Mvh //Moykan

 252. flygelservice skriver:

  Trevlig blogg! Kul och intressant att läsa.
  Kämpa på för du har mer att bidra med.

 253. bestofmankind skriver:

  Rest In Peace

  Vår älskade Svenska Ambassaden i Manila, 60 år
  1947 — 19 Dec, 2007

  har i dag, efter planerad stängning (tillsammans med svenska ambassader i Angola och Laos) av sittande Regeringen -Alliansen – lämnat oss i stor sorg och saknad,

  1 juni 2008

  ”The Embassy of Sweden in Manila is closed
  Effective of June 1, 2008 the Embassy of Sweden in Manila is closed. The Embassy of Sweden in Bangkok is from June 1, 2008 the Swedish embassy responsible for the Philippines.” Källa:www.swedenabroad.com

  Best of Mankind
  17000 svenska medborgare med filippinsk ursprung
  Svenskar boende i landet

  —————-
  Ditt symboliska värde
  Ditt goda hjärta
  Ditt klara sinne
  Hos oss skall leva i tacksamt sinne.

 254. bestofmankind skriver:

  Skall vara:

  Ditt symboliska värde
  Ditt goda hjärta
  Ditt klara sinne
  Hos oss skall leva i tacksamt minne.

 255. zipjoda skriver:

  FRA

  Carl; mycket intressant i bloggen. Dock ingenting om FRA förslaget vilket borde vara ett hett diskussionsämne dagligen. Om det inte är det så är det dags att bli mörkrädd.

  Jag är nyfiken att se dig motivera ett så integritetskränkande och odemokratisk förslag. Karin Boye skrev om övervakningssamhället i Kallocain men ibland slår verkligheten fiktionen med hästlängder.

  Mvh Johan
  PS. Går FRA beslutet igenom slutar jag att rösta. DS.

 256. hansivarberg skriver:

  Hej Carl,
  Varför detta totalt negativa om Cuba från din sida?
  Hur ser du på Cubanernas levnadsstandard (exempelvis boende, skola/utbildning, sjukvård och livsglädje) jämfört med befolkningens i andra länder? I exempelvis övriga Västindien, Mellanamerika och Sydamerika.
  Bästa hälsningar
  Hans

 257. ebtisamhatem skriver:

  Hej Carl
  Mitt namn är Ebtisam Hatem. Ursprungligen kommer jag från Irak”Bagdad”. Jag är svensk idag. Jag har bott i Sverige i 14 år. Under den här tiden han jag skaffa mig en bra utbildning (4-9 matte/NO lärare). Jag har jobbat i 8 år som Ma/NO lärare. Idag jobbar jag 50% och studerar 50%. Jag vill bli speciallpedagog i matematik. Jag har tre barn alla är födda i Sverige (11,10 och 4 år gamla). Jag har ett problem som du har berort lite gran . Mitt problem är att jag är splitrat mellan Bagdad och Stockholm. Jag lever jättebra här jag har fasst jobb, jag har bra inkomst, jag har tre underbara barn som är duktiga i skolan och i handbolls laget och i kultur skolan. De har det jättebra här. Det ända som gör mina kväller väldigt mörka är min mamma. Min mamma som är 68 år gaml (68 år i det irakiska tidslinje motsvarar minst 90 år gamal). Hon får och vill inte heller koma till Sverige. Hon bor själv ensam i ett gamalt hus i Bagdad. Alla hennes barn har flyttat till Sverige. De har skaffat sig utbildning, jobb och familjer. De har inte möjlighet att besöka henne i Bagdad. Jag har en fråga som gäller återvandring av Irakier och vilka projekt du vill att migrationsverket ska ge stöd till. Jag vet inte hur ska jag som är svensk söka hjälp för att återvandra för att hjälpa min mamma. Jag vill jobba som personassistens och jälpa henne i Bagdad. Kan jag få tips och råd? Hur ska lämna mina barn och vända mig tillbaka till Bagdad utan stöd från svenska samhället. Vem tar hand om mina barn om jag betämmer att åka dit och de väljer att stanna här?
  Med vänliga hälsningar
  Ebtisam Hatem

 258. binfuckingfuck skriver:

  Hej Ebitsam!!

  Jag tror att vårat utrikesminister har inte tid att svara på dina frågor … jag vill bara säga till dig om du har den utbildning som du har !! …. då tycker jag inte att du skall stava som en krata!! … allright??!

  Sen skall du inte fråga Carl vad kan göra åt dig och din familj …. än du skall ta hand om din land och den befolkning(”jag menar dina närmsta kamrater, familjen etc.. ) och kämpa för de ….

  MVH
  Who Cares!!?

  ta vapen i handen oche den IQ som du har och gör något av de ”roger???

  MVH

  Who cares!?

 259. szczepanski skriver:

  Om vi skulle placera EU på en demokratiskala där USA befann sig i den ena ändan och Kina på den andra, var skulle EU bli placerat? Min fråga i korthet, vilken typ av styrelseform är EU? Bristen på demokrati inom EU är oroande stort. Det är nog inte
  bara irländarna som tycker det.

  Jan Szczepanski

 260. falken0594 skriver:

  Hej Carl,

  Jag är nygammal medlem med en fråga till dig. Till hösten ska jag läsa en Masters i Asian Studies och letar källor med bra information om länder som Kina, Vietnam, Myanmar etc., som jag kan använda som bollplank/mentor. Min förhoppning är att du eventuellt kan rekommendera någon? / Jens

 261. dunjaluk skriver:

  Mannen som var med och utförde genocid i Srebrenica….
  Han satt och åt lunch med Milosevic och njöt av denna dag då serbena slaktade 8000…
  Du borde ställas inför rätta kompis…

 262. oscarwetterberg skriver:

  Jag vill citera Anders Björck i Eskilstuna den 3/2 1968;

  Att vara konservativ idag är framförallt två saker: att orka och att våga. Att orka föra förnuftets talan i oförnuftets tid, där de främsta drivkrafterna ofta tycks vara dogmatism, fixa idéer och sociala komplex. Att våga gå emot den konventionella radikalismens ”sanningar”, att våga hävda andra meningar än dem som hallstämplats av samhällets yrkesmässiga tyckare.
  Om man inte orkar och inte vågar detta, så kan man naturligtvis ändå vara konservativ. men man är inte en kämpande konservativ. Och det är kämpande konservativa vår tid behöver. Civilkuraget är den moderna konservatismens främsta kännetecken.

  Tack för din insats för Sverige Carl Bildt

 263. bestofmankind skriver:

  HE Carl Bildt,

  Ett uttjatat problem om Sveriges ambassader.

  Det är inte bara Diplomaten Ingmar Karlsson i Istanbul som kritiserar de hårda sparkraven. Även i Ryssland och i Teheran har man liknande problem.

  En gång för alla, är det inte dags att ta itu med problemet utan att stänga mera svenska ambassader?

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1491167.svd

  Jag behöver knappast påminna dig om betydelsen om svenska ambassader i andra länder för samarbetet och freden.

  Försvara din jurisdiktion och de faktiska kostnaderna när det gäller svenska ambassader inför Anders Borg – det är verkligheten det handlar om.

  Med vänliga hälsningar,

  Best of Mankind

 264. vladde skriver:

  Hej Carl,

  Undrar om Ni har nagra kommentarer om Sveriges och bl a moderaternas invandringspolitik? Tycker Ni det är normalt vad som pagar (pagick) i decennier?

  Med vänliga hälsningar,

  Vladde (Schweiz)

 265. jag12345 skriver:

  Eeehm, vill bara säga att typ alla börjar med Hej xD Haha
  Okej, jag är 11 år typ…. Bry er inte om det. Jag kan stava (ibland) xP
  Aja… Allt jag har att säga kommer ni att strunta i… Jag är ju som sagt bara ett barn med vild fantasi..
  Hmm, har typ glömt det jag skulle säga HAHAHA xD

 266. jag12345 skriver:

  Vet ni, enligt min syn xD Har Carl bara svarat 1 gång XD
  Hahahaha
  Till Binfuckingfuck:
  Hehe, jag kan hålla med dig om att Carl kanske inte kan svara på alla frågor Ebtisam ställer.. Men man har väll rätt att ställa de frågor man vill ställa!!
  Och du var lite otrevlig när du sa ”Who cares ?!”.. Hon bryr sig… Plus så är inte alla lärare bra på att stava!!! Som min t.ex…. Han är No lärare men stavar inte heller så bra!!!
  MVH
  En ni inte behöver bry er om..

 267. jag12345 skriver:

  Ska någon skriva något här snart ? xP

 268. grkovo skriver:

  Hej Carl,

  Trevligt att se att du verkligen brinner för Georgien och deras rätt att bestå som självständig stat, men vilken IRONI DU ÄR CARL BILDT, var befann du dig när det gällde Serbiens och deras rätt att bevara sitt teritorrium, Carl i dagens tidningar kan man läsa hur du åberopar internationell rätt och grundläggande principer för stabilitet i Europa när det gäller Georgien. DU skriv inget om att NATO bombade hela Serbien och inte bara kosovo som det gällde, dom använde klusterbomber bl. a, varför uttalade du dig inte om det och att man bombade en huvudsatad på över 2 miljoner invänare, VARFÖR CARL.

  Under våren så agerade du ganska friskt för ett sjävständigt kosovo du var den förste utrikesminister från evropa som besökte pristina, då kände du dig säker väldigt stolt att kunna trampa på kosovos självständiga mark, men nu när det gäller Gergien då plötsligt så är du en stor förespråkare av internationell rätt och grundläggande principer för stabilitet i Europa.
  Nu så äntligen har du och svenska regeringen med lille Freddy på topp vissat var ni står när det gäller internationell rätt= usa.
  Minns du carl bildt att sydostossesien har varit och tillhört ryssland fram till dess att georgien STALIN INFÖRLIVADE sydossesien till georgien.
  Du vet säkert mycket bättre hur det ligger till, men det som är viktigt är att du åberopar INTERNATIONELL RÄTT bara när det gäller usa-s intersse och europas feghet att våga stå emot.
  Hur skall du nu agerar när Ryssland har erkänt dessa två stater, ni hara säkert ett helt paket med sanktioner, det är ni bra på. Det kommer vara kul att följa dig och dina kraftiga och fördömande uttalande av ryssland, det är rätt tid att skapa ännu mer rysslandfobi.
  När det gäller export och att svenska företag skall etablera sig i ryssland då välkommnar du det, naturligtvis valuta är inte politisk färgad, tur det annars så hade väl vår export och våra företag haft det mycket svårare idag.
  Om jag inte minns helt fel så har du också haft ekonomiska interessen i ryssland, ioljebolaget WSIB satt du i styrelsen, då hade du inga problem med ryssland?

 269. solidserbia skriver:

  Hej Bildt! du är cool men du gjorde fel med Kosovo.

 270. patrik37 skriver:

  Jag hoppas att utrikesministern och övriga riksdagspolitiker, verkligen drar dom rätta slutsatserna av det nya aggressiva Ryslands politiska och militära ambitioner.

 271. foreignaffairs5608 skriver:

  Lyssnar extremt på mycket på allt vad radionyheter som finns. Såg igår ffg vår försvarsminister, som gav intrycket att vara en pojkvasker som aldrig levt i skuggan av de maktambitioner och militära reurser den Ryssland i olika konstellationer besuttit sedan de sist bestal oss på Finland för 150 år sedan. Då är det inte bara förtroendeingivande med en modern försvarsledare som känslomässigt förmår analysera situationen från 1980 ocv framåt.En nitlott för partiet
  Kanske angår det varken dig eller mig. Men jag förmådde inte hitta någon statsministerlogg.
  MVH
  Tidigare allmänreporter, numera medicinsk specialist

 272. solkatta skriver:

  Hej!
  För två minuter sen hörde jag dig säga på tv:n att vi borde stärka våra relationer med
  Ukraina. Jag kan inte annat än hålla med… har besökt landet flera gånger och kan inte sluta faschineras av Ukrainrarna. Så vänliga och härliga människor. Sen har de ju liksom vi blå gula flaggor. (Vilket de mycket stolt viftade med senast när vi var där under nyårsfirande).

  För mig och min man stod dig självklart att när vi kommit till beslutet att adoptera ( iom. att vi inte kan få biologiska barn) att välja Ukraina som 1:a land. Döm av min förvåning när jag fick höra att förmedlingen från Ukraina nu är stängd.
  Om detta beror på ”dåliga relationer” så hoppas jag verkligen på att du skulle kunna jobba upp dessa relationer…
  Jag har stort förtroende för dig… :)

  //Solkatta

 273. 120grono skriver:

  Kan inte förstå skillnaderna mellan Kosovo och Geogiensituationen. Tycker att den ryska reaktionen är minst lika förstålig och motiverad som NATO-inmarschen i Kosovo. Bra att Ryssland reagerar och kan utgöra en motvikt till en alltför USA-dominerad västvärld.

 274. […] här var inte kul, man fick ingen respons från utrikesminister. Skrev en kommentar till  å alla andra filippiners vägnar. Läser han kommentarer tro? Självklart gör han det, det är ju hans egen blogg. Skrev en […]

 275. helikopterpilot skriver:

  Hej Carl,

  jag är en stor supporter och jag imponeras om och om igen av din rakryggade hållning! Stå på dig! Du är sveriges bästa politiker.

  //V

 276. glasgowbo skriver:

  Tack för en väldigt öppen och intressant blogg. Ett utmärkt svar på det oförsonliga politikerföraktet. Det glädjer mig verkligen att Sverige har en så pass kunnig och erfaren utrikesminister som du. Oavsett inrikespolitiska åsikter bör alla svenskar inse värdet av att ha dig som utrikesminister.

  MVH,

  Anders Östberg

 277. rudenius skriver:

  Du är en politikerföregångare på IT-fronten och en god IT-förebild!
  Dessutom – Utrikesministern med stort ”U”.
  Det var allt för idag
  Birgitta

 278. lennysailor skriver:

  Hej Carl,

  Är ”bara” två år äldre än Du, ändå är jag stort imponerad av Din produktion och Ditt tempo. Slit inte ut Dig, snälla!
  Jag bor i Brno, Tjeckien, och har i detta landet sett hur landet och människorna kan komma tillbaka från katastrofen skapad av det gamla systemet. I det sammanhanget vill jag föreslå att Du och andra läser boken ”Mao the unknown story” skriven av Jung Chang & Jon Halliday.
  Lovar ingen månadslön till Rädda Barnen för att få Ditt svar, men jag kan bara inte förstå hur någon fortfarande kan tro på detta system, och det vore intressant att höra Din kommentar till det.
  Många jobbar ju hårt med att förbjuda grupper med vissa åsikter, varför inte förbjuda den grupp som gjort de värsta illgärningarna i världen?
  Lycka till i Din regeringsroll, alltid intressant att läsa Dina kommentarer.
  M V H

 279. kristofferhenningsson skriver:

  Hej Carl!

  Jag håller på att läsa lite om Energipolitik i EU, och har lite funderingar och skulle gärna vilja höra vad du har för åsikt om detta:

  Hur kommer det sig att ”economic nationalism” kan minska liberaliseringen av EU både mellan medlemsstater och deras energileverantörer?

  Är tacksam för svar!

  Keep on rocking for a free world!
  Hälsningar Kristoffer

 280. kurage skriver:

  Hej Carl Bildt.

  Jag har precis tänkt en tanke som förvånar även mig själv. Lyssnade just på dig på studio ett i p1 och fick en tanke till mig om att du är en som svenska folket genom media liksom räknar med. Du har en slags plats som typ ”landsfader”. Det du säger och gör har mycket inflytande och påverkan. Jag personligen delar inte alls dina åsikter i nästan nåt ämne men hyser stor respekt för dig som person.

  Som tidigare gäster på din blogg har sagt: slit inte ut dig, ta inte på dig er än du orkar med. Du är viktig för din samtid.

  Mvh
  /Anna-Maria

 281. k860302 skriver:

  Hej

  Jag ville bara säga att jag tycker om dig carl bildt, mendet är en sak ni på Ud har svikit oss. Det gäller en Svensk medborgare som har blivit frihetsberövad i kosovo och Ud har inte gjort ett dugg åt det.Denna personen har suttit fängslad i över 4 år och har ej fått hjälp av sverige.Jeton kiqina heter han och jeton kallades som vittne för över 4 år sedan och han åkte ner, vad händer när han anländer till rättegången,jo dom läser en arrest och jeton kiqina får handbojor och blir bortförd till ett fängelse där han suttit i över 4 år.Och det enda Ud har att säga är vi får inte lägga oss i ett annat land, men det är då konstigt för när det gällde kalle svensson då fick Ud lägga sig och leif sierbesky han tog kalles fall, men jetoon hade frågat om leifs hjälp att företräda som advokat som va han inte intresserad, vi ska inte snacka om att usa är ett rasist land, när vi själva i sverige är det.Hade jeton hettat kalle och varit blond då hade han fått hjälp men nej han är mörk hårig och heter jeton kiqina.
  När hade Ud tänkt och vakna till och se att det sitter faktist en svensk medborgare fängslad och ruttnar i fängelset för att han kallades som vittne.
  När hade du carl bildt tänkt att göra nåt åt detta.
  Mvh Drita kiqina Jetons syster

 282. perfro skriver:

  10grono kan inte förstå skillnaden mellan Kosovo och Georgien.

  Det fanns åtskilliga skillnader.
  Den viktigaste var att serberna under sin ledare M. tågade in i Kosovo samt begick folkmord där.För det ställdes han inför råtta av internattionella domstolen i Haag.

  Det var albanerna,som var i klar majoritet i Kosovo,som utsattes för detta illdåd. Åtskilliga tvingades fly.

  Upplösningen av denna konflikt krävde att Nato bombade Serbien i cirka 60 dagar.
  Dessutom lyckades man nå en uppgörelse mellan Ryssland,USA samt FN,som innebar att dessa parter var överens om att serberna skulle dra sig tillbaks från Kosovo.
  Först då gav Serbien upp.

 283. nilssontherese skriver:

  Tack för att man kan följa det du gör och vad Sverige gör inte för att du avslöjar mycke men lite mer insider information får man och tack för det :) Önskade bara Sverige kunde göra mer utalanden och inte bara förlita på EU. För Eu väntar endast på USA. När har vi gjort ett uttalande som kommer upp i tidningar världen över och när tar vi avstånd från någonting? Sist på att erkänna armeniska folkmordet i Turkiet eller föst erkände palme sen vart det inte erkänt och sedan igen när omvärlden erkände. Så klassiskt av Sverige. Borde följa föredömet Egyptien som muslimsk stat förhandlar om eldupphör för sina forna fiender Israel och sina bröder i Gaza.

  Tack för bloggen
  Therese

 284. yatzy2for skriver:

  Man är lite nyfiken på om Bildt skulle orka med att vara utrikesminster i ytterligare fyra år om den borgerliga regimen vinner kommande val? Ännu mer nyfiken är man på vem som kommer att få bli utrikesminster i en socialistisk regim? Det var ju inte så lyckat med Freivalds, och Eliassons nypor var för mjuka. Rent utrikespolitiskt sett vore det en katastrof för Sverige om amatören Sahlin tillåts av svenska folket att bilda en socialistisk regim. Tror nog att Bildt skulle hålla med om detta.

 285. ortinfofmikael skriver:

  Ett stort tack för Dina instaser!
  Särskilt när det gäller det eviga dödläget i Israel-Palestinakonflikten, hoppas jag att ni tar in all psykologisk expertis ni kan. Problemet sitter ju i väl så hög grad ”i huvudet” hos de inblandade -i deras ”mindset” och attityder som i olika yttre problem, och hindrar dem från den fred de alla (nåja, men de flesta) skulle ha allt att vinna på.
  Mikael Liljeström

 286. pagehelp skriver:

  Spännande tillvaro och oerhört viktig roll du spelar som Sveriges utrikesminister. Önskar dig all lycka i ditt fortsatta värv.

  Ser att du besöker Rom från och till. Där bor vår dotter som faktiskt ”träffat dig” inkognito vid två tillfällen, dels på midnattsmässan i Peterskyrkan 2006 och nu i julas på en mässa i Den heliga Birgittas kyrka.

  Läs gärna Lina Dahlgrens spännande blog om Rom och det italienska samhället på:

  alfio.nu

  Vänligen
  Anders Dahlgren

 287. soli01 skriver:

  yatzy2for(9:27) – ja, det är svårt att tänka den tanken. Får bara inte ske. Vi vill leva i ett land, som ser framtidens möjligheter. Bara hoppas fölk börjar tänka!

 288. willemf skriver:

  Har du spanat in Sesam.ses personsida om dig? (http://sesam.se/nyheter/person/Carl+Bildt) Vad tycker du om sammanställningen? Det skrivs onekligen en och annan rad i svensk press.

 289. uurban skriver:

  Hej!
  Läste ledaren ”Mörk vår i Prag” i DN från idag om förtroendekrisen i Tjeckien.

  Är det möjligt att Sverige får ordförandeskapet i EU före den 1:a juli? Tjeckien saknar behörig regering och då undrar jag om de också saknar behörighet att utöva ordförandeskapet i EU?

  Jag antar att Tjeckiens ordförandeskap inte är särskilt handlingskraftigt då de har interna problem i sitt land. Är det då inte bättre att Sverige tar ordförandeklubban snarast möjligast. Dessa månader fram till 1:a juli då vi tar över är betydelsefulla för EU. Har verkligen unionen råd med ett ordförandeskap som inte är tillräckligt handlingskraftigt? Om jag vore dig och sitter i regeringen skulle klia i mina fingrar att få ta över ordförandeklubban och visa handling!!!

 290. afchapman skriver:

  Har skickat följande kommentarer till de fyra musketörerna på våra största tidningar varav endast DN och Exp kunde ta emot. De två övriga hade inte en öppning för mottagande av kommentarer över Internet. Känner inte Pierre Schori men lyssnade till hans föredrag i Tullinge o december 2008 och köpte hans bok ”Draksåddens år” som väl kan kallas ett nutidsdokument.
  Tror han kan göra en god insats i det fortgående arbete med att få loss Dawit Isaak: Vi har alla tagit del av det Eritreanska sändebudets kommentar på det svensk förslaget att inställa nödhjälp från Sverige om inte Dawit Isak släpps. Det var ”dra åt skogen med era hjälpsändningar”. Förmodar att de angivna chefredaktörerna är läskunniga och läser åtminstone sina egna tidningar? När svenska diplomater efter 1945 närmade sig Vita Huset, USA med en stillsam förfrågan om inte Bofors kunde få någon ersättning för den amerikanska kopieringen of luftvärnskanon A36 under kriget, fick de till svar att: hoppa i sjön! Engelsmännen var mer rakryggade och utbetalade en licensavgift. Vad gäller diplomatin att lösgöra Raul Wallenberg från Sovjet tror jag att UD under nollan Östen Undén inte gjorde någonting, men skulle kunna tänka att svenska diplomater skulle ha fått samma upplyftande svar som man nu fått från Eritrea.
  Jag kanske slår in öppna dörrar när jag nämner att Dawit Isak inte var ensam om att bli arresterad, utan det var en hel rad med skribenter som jag förmodar togs i förvar då regimen kanske fruktade att dessa skulle förorsaka störningar i samhället, ungefär som de svenska myndigheterna antog när man tvångsinternerade ett antal svenska kommunister under andra världskriget, eller amerikanarna som internerade japansk-amerikaner eller engelsmännen som internerade engelska fascister eller tyskarna som under 30-talet internerade människor som misstänktes kunna undergräva eller motarbeta regimen. Sedan är det min åsikt att UD bör fortsätta med den tysta diplomatin och använda sig av en diplomat med fingertoppskänsla och skulle vilja föreslå Pierre Schori som gott och väl kan kallas ut från sin pensionärstillvaro.

 291. fasce skriver:

  Hej, Carl!

  Tycker att du gör ett fantastiskt jobb som vår utrikesminister!

  Skulle gärna vilja se dig åter igen som vår Statsminister.

  Håll våra EU kamrater nära, så ska allt nog gå vägen :-)

  Mvh: En trogen moderat / Fasce

 292. jasiharan skriver:

  tamilas are the natives of srilanka,refer this link http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_sri_lanka
  tamils have more rights than singhalese in that country, in 1956 tamils are 35% in 2009 the same percentage, why doesnt the population of tamils are doesnt increase? answer is genocide and discrimination,government using food and medicines as weapons against the innocent civilians in srilanka,tamil tigers are not terrorists,, they listed as terrorists after 11september 2001by america and some other countries,why dnt they banned them before september 11?because george W bush fails to differenciate the freedom fighters and terrorists,LTTE never kills civilians, present genocide of tamils in srilanaka is most worser than the darfur genocide.we are not equal in srilanka,tamil is not a official language in srilanka,only 2 percent of government officers do speak tamils, nearly 5%of tamils speak broken singhala.discriminating everywhere. the government said a month ago nearly 70 thousands peoples are living in no fire zone who taken by the LTTE as human shields, but recently government said they rescued nearly 100000 civilians,y dont the government have the exact figures of tamils in no fire zone?because the government want to show a small numbers to the international community and they want to kill all others, thats why they do not allow the media within the no fire zone,If LTTE keeps civilians as human shields WHy they inviting international community within the war zone?are they fools? the answer is THese civilians are protected by the LTTE.there are several High security zones in jaffna,thousands of acres cultivation land captured by the army, they are using those lands for military bases,peoples who lived abovesaid lands are starving in refugee camps since 1995.IF ANY ONE WROTE THE TRUTH ON NEWSPAPERS THEY HAVE BEEN ARRESTED UNDER THE ANTI TERRORISM ACT.is that democracy?
  MY REQUEST FROM THE INTERNATIONAL COMMUNITY
  TAMILS NEED A SEPERATE MOTHERLAND,LTTE ARE THEIR SOLE REPRENTATIVES(if u dont believe that ltte are their sole reprentatives do a election about this under your own monitor.)WAR MUST BE STOPPED IMMEDIATELY,HUMANITARIAN AIDS MUST SEND IT TO VANNI IMMEDIATELY,SWEDEN MUST ASK INDIA TO STOP THE WAR AGAINS TAMILS(india is supplying weapons and soldiers to srilank.they are revenging rajiv gandis death. somany civilians are killed by the rajiv gandhis indian peacekeeping force in jaffna and other tamil parts of srilanka in 1980s. so rajiv gandhi is also a war criminal. now india defending srilanka from the international pressures so sweden must stop the diplomatic movements and weapon business with india).

  sweden must help the tamils who intend to file a case against the srilankan president at international criminal court.

  MY WISHES
  rajapaksa brothers and indian prime minister must charged under the war crime act of 1991, and those two americans who called as gothapaya rajapaksa and sarath fonseka must scharged under the US code of war which includes section 2441 and they must be death sentenced,and mahinda rajapaksa must charged under following conventions…
  Grave breaches of the Geneva Conventions
  Directing attacks against civilians
  Directing attacks against humanitarian workers or UN peacekeepers
  Killing a surrendered combatant
  Misusing a flag of truce
  Settlement of occupied territory
  Deportation of inhabitants of occupied territory
  Using poison weapons
  Using civilians as shields
  Murder, cruel or degrading treatment and torture
  Directing attacks against civilians, humanitarian workers or UN peacekeepers
  Taking hostages
  Summary execution
  Pillage
  Rape, sexual slavery, forced prostitution or forced pregnancy
  and he must be hanged until death.

  thank you very much

 293. stiffler1969 skriver:

  Roligt att se att utrikesministern tar sig tid att dela med sig av sina äventyr. Fast jag tror ju att utrikesministern har/kan ha lika stor glädje av detta som vi andra, en ömsesidig kunskapsspridning kan man väl kalla det. Lycka till

 294. stiffler1969 skriver:

  Okej jag kunde inte låta bli, jag delar inte dina åsikter i mångt och mycket, men jag försöker förstå ditt tänk om saker och ting, en god ledare har en otrolig förmåga att abstrahera, detta tycker jag att varje människa skulle träna på, det hade skapat en betydligt fredligare och trevligare värld.

 295. leomandi skriver:

  Carl Bildt, du är ball! :)

 296. zetterqvist skriver:

  Hej
  Jag försöker bestämma mig för vilket parti jag ska rösta på inför europaparlamentsvalet och det har dykt upp en fråga som fångat mitt intresse, Kroatiens EU-inträde. Jag har besökt landet ett flertal gånger och har kommit att tycka mycket om det. Det är inte omöjligt att det blir ett husköp på någon av öarna framöver. Normalt har jag röstat på moderaterna men innan jag gör det den här gången vill jag ha svar på några mycket angelägna frågor.
  Vad jag har förstått så har Kroatien i stort uppfyllt alla kriterier som EU ställt på dem men att nu Slovenien använder sitt EU-medlemskap till att utpressa Kroatien att avstå en del av sitt havsterritorium för att få tillträde till unionen. Kan det verkligen få gå till så? I en internationell domstol skulle Slovenien aldrig få igenom sina territoriella krav så de använder nu EU till att få igenom dem. Jag utgår ifrån att EU inte tänker titta på när dess andemening och principer så grovt missbrukas. Tänker EU ofrivilligt(eller frivilligt??) agera Sloveniens slagträ i detta mycket fula spel eller tänker man tillrättavisa detta land som uppenbarligen inte förstått vilka skyldigheter och rättigheter ett EU-medlemskap innebär? Vad sänder detta för signaler till omvärlden? Eller ska USA (återigen) behöva blanda sig i då Europa fortfarande inte kan lösa sina egna problem? Och vad sänder det för signaler till det för övrigt politiskt mycket sköra balkan? ”Gör det vi säger så kommer ni in i Unionen såtillvida att ingen annan får för sig att ställa ytterligare krav hur absurda dessa krav än må vara”. Är så fallet så fallet vill jag gärna veta detta då jag aldrig kommer att ge en röst till en sådan maktlös och svag union där ett skandalöst beteende premieras (vilket blir fallet om Kroatien inte blir EU-medlem p g a Sloveniens utpressning)! Hur ställer du och moderaterna er till detta om ni nu är insatta i det hela? Vad jag dessutom förstått så gick Slovenien in i EU med samma ”problem” men angav då att de inte hade några gränstvister med några av sina grannar. Det har väl inte skett någon förändring i frågan sedan dess vilket innebar att de fick sitt EU-medlemskap under falska premisser.
  Hela frågan får mig att känna mig illa till mods då jag aldrig kunnat tänka mig att något sådant skulle kunna inträffa och att Europeiska unionen till råga på allt istället för att agera, håglöst står bredvid och tittar på medan Slovenien balkaniserar Unionen med sitt primitiva beteende! Kanske har EU något att lära av Kroatiens NATO-medlemskap för det gick ju onekligen i stort sett smärtfritt?
  Tacksam för svar innan valet till EU-parlamentet
  /Thomas

 297. saidsb1 skriver:

  Hej

  Jag ber dig Carl Bildt att öppet fördöma den iranska regeringens användning av våld mot demonstranter som protesterar mot valfusk. Kommer du att delta i demonstrationen imorgon på Sergelstorget?

  Mvh Said

 298. rogjos skriver:

  Hej Carl!
  Du jag måste säga att det bästa du åstadkommit som politiker är att på ett mycket tidigt stadion börja ”tjata” om bredband, inte många förstod vad du menade med detta men utan dig vad avser detta hade vi inte varit den framstående IT-nation som vi är idag!

 299. bestofmankind skriver:

  Sveriges anseende och representation utomlands – en oprioriterad sakfråga för Carl Bildt och regeringen:

  ”Kanske är det inte så farligt att behöva åka till Washington DC för att fixa ett nytt pass vart tionde år. Men många oroar sig framför allt för att handelsrelationerna mellan Sverige och USA ska få sig en törn.
  – Det är en förlust för svensk industri och en prestigeförlust för Sverige att vi inte finns i USA:s största städer, säger Stefan Lorentzon, chef för Volvo i Nordamerika.

  Under Sydsvenskans besök på konsulatet kämpar diplomaterna för att uttrycka sig diplomatiskt.
  – Vi nämns i samma meningar som Albanien och Moldavien. Det är nästan lite pinsamt, säger Lars Östling, konsul för näringslivsfrämjande.

  För ett land av Sveriges storlek har nedläggningen fått mycket uppmärksamhet. New York Times, New York Post och Fox News har skojat om UD:s underskott. Amerikanska reportrar har haft roligt med meningar som ”nu är det dags att packa ihop Ikeamöblerna” och ”lingonvodkans tid är förbi”.
  – Det här skapar frågetecken kring Sveriges trovärdighet. Jag skulle vilja gå så långt som att säga att det här påverkar bilden av våra statsfinanser, säger Lars Östling.”

  http://sydsvenskan.se/sverige/article432171/Konsulatet-i-New-York-stangs.html

 300. bestofmankind skriver:

  R.I.P. Sveriges ambassad i Colombo, generalkonsulaten i New York, Los Angeles, Kaliningrad och Kanton.

  ”Vad många befarat blev på torsdagen verklighet: Fredrik Reinfeldts regering och Carl Bildts utrikesdepartement beslöt att avveckla det generalkonsulat i New York som i många år har betjänat tiotusentals svenskar och varit ett svenskt ansikte mot USA.

  Plus att även generalkonsulaten i Los Angeles, Kaliningrad och Kanton avvecklas. Liksom ambassaden i Colombo på Sri Lanka.”

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/ud-lagger-ned-fem-beskickningar-1.917039

 301. essbeck skriver:

  Jag har hört att du kommer att vara där när Ahmedinejad svärs in som president.

  Stämmer det ?

 302. katayounk skriver:

  Kan det verkligen vara sant att Sverige ska närvara vid Ahmadinegads president ceremoni idag???

 303. babaki27 skriver:

  Varför var Sverige närvarande vid Ahmadinejads insvärande?

 304. katayounk skriver:

  SORG och VREDE
  Hur kunde Magnus Wernstedt (Sveriges ambassadör i Iran) delta i Ahmadinejad’s cirkus?
  Har Sverige missat information om alla döda, tillfångatagna, torterade, våldtagna personer i Iran? Vad är det Sverige säger med sitt deltagande? Mänskliga rättigheter fint men inte i Iran???

 305. bjornhernefeldt skriver:

  Hej Carl!
  Detta är inget svar utan jag behöver höra din åsikt i denna fråga. Jag skickar följande brev till Regeringen, UD och Migrationsverket ( i brevet finns våra personnummer och alla uppgifter om vår inbjudna gäst)

  Till Regeringen, UD, Migrationsverket

  Jag är pensionerad sjöofficer, driver tillsammans med min hustru företaget Singsong HB med organisationsnummer 969659-9423. Min hustru Maj-Lis Hernefeldt 500505-8945 har fast anställning som specialpedagog på BUM i Kalix.
  Vi bor på landet med våra tre hästar och vår hund.
  Vi var i Vietnam i vintras och blev mycket vänligt bemötta och behandlade vilket behövdes eftersom allt vårt bagage hade förkommit.

  Vi är svenskar och har alltid trott att vi kan bjuda hem vänner om vi har råd. Vi har bjudit en vän på en tur och returresa till oss med tre månaders uppehälle då vi också betalar sjukförsäkringen, utrustar med kläder och står för alla kostnader.

  Hon blir förhörd på ambassaden när hon skall söka visum. Hon får frågor som ”varför vill du resa till Sverige?” ”Du har ju inga släktingar där” o.s.v Hon bor i ett kommunistiskt land där man är rädda för myndigheterna. Skall hon behöva vara rädd när hon har vänner som bjudit henne och vill att hon skall hinna uppleva annat än vinter när hon vistas hos oss?
  Är svenska myndigheter rädda att låta en ung kvinna besöka vänner i Sverige?

  Jag har även varit sjöman civilt och har besökt mer än 60 länder och aldrig blivit nekad visum som turist. Min son Robert Hernefeldt har besökt hennes föräldrar, syskon och släktingar i Vietnam i år och de är alla glada för hennes skull. Vad tror ni att de får för tankar om Sverige när hon har problem med att få visum trots omständigheterna? Robert har fast anställning hos ett norskt bolag. Han har eget hus i Stråkanäs utanför Kalix och det är han som betalar resan och försäkringen. Vi står för resten.
  Vi behöver hjälp från Sverige, ett samtal till ambassaden så att problemet blir snabbt löst så att hon hinner vara här före den bistraste tiden av året. Visumet skall gälla i tre månader. Returbiljett kommer att finnas. Väkomna att kolla upp vilka vi är om ni är oroliga!
  Om skyndsam handläggning anhåller

  Björn Hernefeldt

  Hoppas du läser detta och kan ge oss ett råd! Jag skäms över handläggningen hittills. Brevet är inte postat ännu!

 306. peterpan1 skriver:

  Hej Carl
  I dagarna pågår debatten om svenskt deltagande i Afghanistan, och på vilka mandat, om det gör nytta mm. Försöker därför få en bättre bild och egen uppfattning om vikten – nödvändigheten om ett deltagande.

  I mitt sökande efter information stötte jag på
  http://www.rawa.org/index.php. Vad är din uppfattnning om denna organisation och målet med deras verksamhet.

  Tacksam för en återkoppling
  Mvh Peter

 307. scholljackson skriver:

  Hej Carl ! Gå inte i deras fälla .

  Mvh Jack Scholl Jackson

 308. bastarden skriver:

  Hej Carl Bildt,
  Jag anknyter till den pågående tvisten mellan Sverige och Israel. Jag får intrycket att varken du eller svensken i allmänhet vet vad det egentligen handlar om. Det är inte bara en artikel i Aftonbladet, utan mycket mer än så.
  I gott och väl 30 år har Sverige inte upphört att kritisera den judiska staten, kallat israelkritik. Men med lite historiskt perspektiv har vi mycket väl känt igen antisemitismen, judehatet. Det ensidiga fördömandet, det ensidiga ställningstagandet allting har andats judehat kamoflerat som israelkritik. Dumma, okunninga sossar har lurats att tro att allting är Israels fel och att de grymma israelerna mördar stackars palestinier i massor, ungefär som nazisterna gjorde. Ja för dumma okunninga svenskar var judarna t o m värre än nazisterna. Och palestiniernas kamp var rättvis och alla terrordåd var rättvisa. INGEN svensk, inte ens i regeringen tog reda på FAKTA om palestinierna, om muslimerna, om sanningen om kristna judehatare, om alla lögner som spreds om judar, INGEN VILLE VETA!!
  Men du Carl Bildt, borde ju ha tagit reda på fakta, du är ju utrikesminister, du måste veta vad du pratar om. Du måste vara påläst. Och ändå kan du inte förmå dig att försöka förstå varför israelerna blir heligt förbannade på dig och Aftonbladet och Sverige!
  Israelerna vet vad Sverige gjorde före kriget och under kriget! Israelerna vet att Sverige var mycket nära bundsförvant med Nazityskland och hjälpte tyska armén med reservdelar, de vet också att ni hindrade judar att komma in i Sverige, de som bara ville rädda sina liv från slaktmaskineriet i Tyskland. De vet om transittrafiken, De vet också att tusentals svenskar gick in som frivilliga i nazistiska SS. Jo de vet!
  Och ändå fortsätter de svenska judehatarna att sprida gammalt kristet judehat och du gömmer dig bakom tryckfriheten! Den heliga tryckfriheten som får lov spy ut hur mycket galla som helst över judar och det ostraffat. Ahmed Rami gapflabbar! Hitlers hesa röst hörs från graven: Jo, fick jag inte rätt ändå!

 309. monnika1 skriver:

  Hej Carl Bildt!
  Jag är en iransk kvinna sedan tonåren bosatt i Sverige. Senaste 5 veckorna har jag varit mycket orolig för den humanitära katastrofen i Camp Ashraf. Du har säkert sett de irakiska styrkornas brutalitet på nätet och jag hoppas at du som en medmänniska berörs och det gör du säkert. Men tyvärr har åtminstone ni från Sveriges sida, dessutom ordförande land i EU inte gjort något av värde som påverkat situationen i positiv riktning. Tiden går och som läkare är jag otroligt orolig för deras hälsa framförallt de tillfångatagna som flera av dem var skadade och dessutom hungerstrejkar (det enda vapen de har). Det har gått 36 dagar, inget har hänt, det är verkligen humanitärt katastrof.Någon av de närmaste dagarna kommer säkert ett dödsbesked därifrån. Jag känner en av de tillgångatagnas unga dotter från nära håll som sedan länge bor i Sverige, och jag kan inte med ord beskriva hennes känslor. Jag förstår att ni följer utvecklingen men det räcker inte och du vet att i den här frågan även om det kan låta mycket komplicerat är det egentligen mycket enkelt att göra något åt saken för att rädda situationen från er sida. Situationen i Camp Ashraf är inte stabil, människor dör snart, ny attack kan komma, etc. Å andra sidan hör man från iranska nyheter att du nyligen träffat Irans Utrikesminister och han uttrycker sig mycket tillfreds över ert möte och dessutom spikad datum för nästa möte! Ni måste vakna någon gång och inse att ni bara blir utnyttjade av den regimen, även om ni kortsiktig drar ekonomiska vinster. Men Carl Bildt! folket i Iran håller på att med alla medel säga att de inte vill ha den regimen som inte har många dagar av sitt liv kvar. Tänk på det!!Tyväär kan inte jag och mina vänner göra så mycker mer härifrån, det är ni framförallt du som utrikesminister speciellt nu, som har medlen och kan verkligen göra skillnad, snälla gör något, tiden går och människolidande och liv står på spel. Det går inte bara att betrakata det som att det blir som det blir eller USA får lösa det eller etc. Gör något, eller säg vad jag kan göra om det är något jag/ mina vänner kan göra för att rädda deras liv. Snälla skippa det fina politiska bortförklaringarna om att det görs saker… i den här frågan finns det tyvärr inte utrymme för det. Jag väntar naivt men med tillförsikt på att du engarerar dig speciellt och räddar situationen. Jag har tidigare blivit positivt överraskad av dina handlingar låt även denna bli en sådan.Med Vänliga HälsningarMohanna Alavi

 310. alisept09 skriver:

  Hej Carl Bildt,
  Jag heter Ali Masoudi och arbetar som barnläkare på Sachsska Barnsjukhuset. Jag är född i Iran men har bott större delen av mitt vuxna liv i Sverige. Jag tvingades som många andra att lämna Iran och leva i exil pga den politiska situationen i Iran. Jag har följt intensivt samhällspolitiska läget i mitt gammal hemland under alla dessa år jag bott i Sverige.
  Jag hörde på nyheter om det informella mötet som EU:s utrikesministrar kommer ha i Stockholm i helgen. Iran kommer att vara ett av ämnena som diskuteras. Några kommentarer om det aktuella politiska situatinen:

  Det folkliga upproret mot regimen fortsätter trots dödande och arresteringar av demonstranter, tortyr av de fängslade, massrättegångar och dagligt hot från ledande inom militären och polisen. Stora demonstrationer har omvandlas till att människor organiserar sig i mindre grupper och protesterar på flera olika ställe. ”Lugnt” kommer aldrig bli så länge inte sker några stora förändringar i det politiska systemet. Vi exiliranier världen över stödjer det iranska folkets rop på frihet och demokratisering med all kraft vi har.
  Utrikespolitiskt kommer hösten vara händelserik för de styrande i Tehran. Som ni känner säkert till gör regimen i Iran allt för att öka sin makt i Irak, Libanon, Gaza och var de får en fot. Urananrikningsprogrammet är ett annat het ämne internationellt.
  Omvärlden med USA och EU i spetsen måste välja en ny strategi angående Iran. Genom att sätta diplomatiskt, politiskt, ekomoniskt och militärt press på regimen kan omvärlden stödja den iranska folkets strävan för förändring i en demokratisk riktning och samtidigt världen blir av det största hotet för fred och demokrati i den delen av världen. Låt folket i Iran förstå och känna att den fria världen är inte bara en grupp affärsmän som bryr sig om sin egen vinst och inget annat. Iran har alla förutsättningar att bli en förebild för hela området när det gäller utveckling och fredlig relation med omvärlden. En förändring i Iran är stoppet för fundamentalismen som en politisk rörelse.
  Eu och Sverige kan göra mycket om den politiska viljan finns. En konkret ex är situationen för den oppositionella gruppen : PMOI i Camp Ashraf. Iranier av olika politiska uppfattningar med det gemensamma nämnare att de tar avstånd från regimen i Iran har blivit chockerade hur USA och dess allierade tillåtit Iraksregering att behandla den gruppen som de har gjort. Det ger helt fel signal till regimen i Tehran och till det utbredda motståndet både inne i och utanför Iran. Hoppas att EU verkar för att den grupp människors rättigheter respekteras.
  Tack

 311. Edvinssons blogg skriver:

  Edvinssons blogg 2.0…

  Nu har jag bloggat cirka en och en halv månad. Det har varit kul och det här är faktiskt inlägg nummer 50.
  Som ni ser på adressen är det här en wordpress.com blogg, det vill säga en gratisplattform för bloggar. Det har fungerat jättebra, men precis som…

 312. semmm60 skriver:

  Hej Carl Bildt.
  Hur har ni reagerat på natur katastrofen som drabbat floderna Tigris och Eufrat på grund av att Turkiet har med hjälp av några Europeiska Företag byggt fördämningar? Vet ni om detta?
  Det här kan påverka hela jorden för många fiskarter kan dö ut.
  MVH
  Salah

 313. alisept09 skriver:

  Till Carl Bildt;
  Senaste nyheter om Iran:
  Dr.Mohammad Maleki 76 år och f.d. chef för Tehrans universitet och en intellektuell framstående person har arresterats.Han har uttalat sig kritiskt om senaste presidentvalet. Amnesty International varnar för hans hälsa. Han lider av diabetes, oregelbundet hjärtrytm och flera andra sjukdomar.
  Mahsa Naderi 18 år student som arresterades för c:a 6 mån tillbaka. hennes brott : Hon besökte en gravplats; Khavaran där flera tusen döda motståndare från oilka politiska grupperingar under 80-talet ligger i en massgrav.Mahsa anhålls i Evin fängelse avdelning 209; en avdelning som sätter sträck i många iranier.
  Två av närmaste personer till Mousavi och Kahrobi ( 2 presidentkandidater) har arresterats igår.
  Nästan alla folksamlingar (bl.a. många religösa cermonier som brukar hållas i Ramadan månad) har ställs in i rädslan för politiska protester.
  Exiliranier i Sverige känner varm solidaritè med människor i Iran. Många politiska arrangemang har hållits under senaste veckorna. Det pågår en hungerstrejk i Sergelstorg och där samlas varje dag exiliranier som är oroliga över ödet för invånarna i Camp Ashraf.
  Kort sagt : hela det iranska samhället över hela världen har fått ett helt nytt politiskt medvetande under de senaste månaderna och jag tycker att det ska höras och synas av politiker som syssla med världspolitik i allmänhet och Iran i synnerhet.
  Tack.

 314. claudius49 skriver:

  Bästa Carl Bildt, Självklart inser jag att Din tid för detta är mycket begränsad, men vill ändå framföra:

  Den 21 sept, under ”Nu börjas det”, begärde signaturen yal67 följande:

  ”Det är dags för dig att läsa och lära sig det här EU-dokumentet:

  Klicka för att komma åt AS-WorkingDefinition-draft.pdf

  eller i svensk version:

  http://www.european-forum-on-antisemitism.org/working-definition-of-antisemitism/svenska-swedish

  Jag har själv tittat lite på dokumentet som jag finner märkligt. Det är formulerat under 2008. Avsikten är tydlig: I princip all kritik mot staten Israels politik och åtgärder av olika slag betecknas som ”antisemitism” och anses därmed automatiskt nullifierad.

  (Jag tvivlar starkt på att det är ett EU-dokument.)

  Vilken kommentar till dokumentet har Du?

 315. blattarforsd skriver:

  Till Carld Bildt

  Tycker du det är bra att du är lakej till David Rockefeller, Henry Kissinger o Co?

  Två sociopater med storhetsvansinne som vill införa världsregering och enligt rapporter minska världens befolkning med 2/3.

  Varför inte bli en hjälte istället och spela in allt som sägs på era bildeberg möten och rapportera detta på någon presskonferans? Får du inte dåligt samvete av att sprida deras propaganda för en europeisk union etc?

  Ska citera Woodrow Wilson efter att han ångerfullt drivit usas ekonomi i elitbankirernas klor.

  “I am a most unhappy man. I have unwittingly ruined my country. A great industrial nation is controlled by its system of credit. Our system of credit is concentrated. The growth of the nation, therefore, and all our activities are in the hands of a few men. We have come to be one of the worst ruled, one of the most completely controlled and dominated Governments in the civilized world – no longer a Government by free opinion, no longer a Government by conviction and the vote of the majority, but a Government by the opinion and duress of a small group of dominant men.”

  -President Woodrow Wilson

  När skall du komma till insikt Carl Bildt?

 316. manocher skriver:

  Ehsan blev avrättad imorse,han var en av de unga människor som ville ha frihet i Iran,hans pappa försökte desperat genom att ringa till voice of amerika(persiska) men det var försent,han var redan avrättad,
  vill du ge politiken tyngd och kraft ,reagera på detta och fördom direkt avrättningen av Ehsan som älskade livet mer än något annat.

 317. Berätta Carl! Hur har det gått det där med EU och Europa Rådet:s inställning till protesterna i Marocko? Är det information ni saknar på UD så är ni välkomna att uppdatera er på http://www.facebook.com/MoroccoProtest. Men, snälla, svik inte det marockanska folket, svik inte de marockanska svenskarna, och svik inte de svenska medborgar som inte fått veta eller säga något om vad ni håller på med!
  MVH/Mohhe

 318. Fred Strid skriver:

  Hög tid för dig Carl, att på EU-nivå trycka på för att Frihetsflottiljen kan komma loss ur Grekiska hamnmyndigheternas grepp. Använd nu ditt inflytande till att verka för en rättfärdig sak.
  https://carlbildt.wordpress.com/2006/01/26/earthquake-in-palestine/

  Ingen vet bättre än du vilken väg utvecklingen tagit sedan Hamas vann de demokratiska och godkända valen år 2006. Blockade av Gaza till lands, till sjöss och i luften är olaglig eftersom den är att se som en kollektiv bestraffning som är förbjuden enligt internationella rättsbestämmelser.

  Det behövs en stark man som går in och löser upp de knutar som nu har knutits av Israels europeiska drängar. Du behövs. Säg ifrån!
  Det är trots allt svenska idealister som förhindras i utförandet av en demokratisk aktion i frihetens namn.

  Stöd Free Gaza Movement

 319. Var är informationen om cookies kravet på accept? Har man varit med om att lägga fram lagar är väl det minsta man kan begära att man följer dem. Skärpning!
  Dessutom är jag intresserad av att se hur du fixar det så att jag göra likadant på min blogg

 320. Hej Carl,

  Jag vill bara dela en idé med dig.

  Det snackas en hel del om att skapa fler jobb. Vad sägs om att uppmana företagen att ha öppet även på helger. Ni skulle t.ex. kunna föregå med gott exempel och se till att Posten har öppet alla dagar i veckan. Det skulle nog alla uppskatta, särskilt alla ehandlare. Det skulle ju betyda 30% fler jobb om jag räknar rätt. Och varför inte passa på att förlänga arbetsdagarna såhär: 07.00-19.00 (50% fler jobb)? Då skulle man även kunna se till att folk bara jobbade 6 timmar per dag istället för 8 timmar. Den ena halvan jobbar från 07.00-13.00 och den andra halvan 13.00-19.00. Det finns väl inga anställda som kan jobba effektivt åtta timmar ändå.

  Vet inte hur många som jobbar på Posten, men 10 000 personer skulle kunna bli 36 000 personer. Och vem vet, kanske även öka vinsten med 360% :)

  Tack för läsningen.

  /H

 321. Per Fredö skriver:

  Det är så många sura kommentarer i denna blogg, riktade mot dig och de åsikter du företräder.
  Det är bra med en debatt, saklig sådan, respekt för olika åsikter och en förmåga se även komplicerade konflikter utifrån olika perspektiv
  Det uppskattas av de allra flesta att du Carl handlar på detta sätt,
  Tack för läsningen, som är daglig.

 322. Marcus Lindmark skriver:

  Hej, Carl!

  Marcus Lindmark heter jag och jag jobbar som festivalansvarig för datorfestivalen DreamHack. Hoppas att du vet vad DreamHack är, om inte så är det väldens största digitalafestival med över 30 000 besökare årligen, guinessrekord på över 12000 ihopkopplade datorer m.m.

  Våra två största event arrangeras på Elmiamässan i Jönköping och det är även dit vi tycker att du skall komma den 26e november iår. Mellan 24-27november arrangeras DreamHack Winter med över 18 000 besökare på plats. Den 26e november kommer vi hålla våra finaler i e-sport tävlingar där man tävlar om ära och berömmelse & prispengar på över 1,2miljoner.

  Vi behöver till vår finalshow med 4000 personer i publiken, miljontals tittare via livestreams på vår egen dreamhack.tv kanal och svtplay.se ett riktigt twitter ess. Vi behöver dig!! som kan agera coach, mentor och twitterpappa till den yngre generationen. Vi behöver dig som guide genom flöded av tweets, vad säger folk, vad vill folk osv.

  Ditt twittrande är det bästa som hänt den svenska regeringen i sin kommunikation mot den digitala generationen.

  Ta ledigt en lördag och joina vårt härliga crew och var med och skriv historia inom e-sport.

  Är du intresserad hör av till ml@dreamhack.se!

  Mvh
  Marcus

 323. Kachina skriver:

  Ja Carl Bildt. Där tycker jag att du skall ställa upp.. Du är, från den svenska regeringen, en symbol, en förebild i den digitala kommunikationen.

  Det är ditt ansvar mot den yngre generationen.

  Gläd dig, över att de vill ha dig med. Detta är ett av de spår du lämnar till eftervärlden, låt det inte gå dig förbi.

 324. ettfrittpalestina skriver:

  http://www.abfplay.se/#NlIxuuoKR-pSIaFiVGFtZg

  Till er som hyllar vår käre utrikesminister

 325. Kachina skriver:

  Är det så enkelt, att antingen hyllar man eller så hatar man?

  Numera är det så att jag berömmer den som gjort något bra och skäller ut den som gör något dåligt. Det kan vara samma person, men vid olika tillfällen.

  Det var en väldigt otäck film. Har verkligen Carl Bildt gjort sig skyldig till allt detta? Det är nästan så att man får det intrycket när man ser hur storyn är vinklad. Det är otvivelaktigt så att han suttit i Lundin Oils styrelse under en kort tid, där inbördeskriget och rensningar pågått flera år före, under andra oljebolag. Hur mycket han visste om vad som hände under Lundins tid, kan vi inte veta. Han var bara styrelseledamot i Sverige som läste in sig på stämmofrågorna och där torde knappast finnas nämnt något om deltagande i folkmord.

  Sedan har vi innebörden i ord. Kraven från oljebolagen att regeringen skulle säkra oljefälten, innebar med största sannolikt att de krävde lag och ordning, trupp som skyddade mot rebellerna. Att det för Sudans ledning betydde att rensa ut befolkningen från området, var nog en avlägsen tanke.

  Sedan har vi frågan, vad visste Bildt? Där kommer vi fram till att under en dag upplever flera olika korta medvetandetillstånd. Sedan kan vi i flera år leva inneslutna i ett medvetandetillstånd som alstras av vår vilja att anpassa oss till omgivningen, det minsta motståndets lag.

  I mina yngre tonår var jag del av en mobb som drev en familj från vårt samhälle. Minsta motståndets lag och rädslan för att själv bli utstött gjorde att jag förträngde vad vi egentligen sysslade med.

  Det är svårt att säga ifrån. Jag satt tyst i åtta år (2000-2008) när en lokal självutämnd ”härskare” satte bygden i minsta motståndets trans och for väldigt illa fram mot två av mina grannar.

  Det tog åtta år tills jag sade att: ”Nu dj-a får det vara nog”

  Det slutade med att grannarna fick rätt i sak. Sedan riktades ännu kraftigare trakasserier mot mig. Men,….de har gett sig på fel person.

  Så, visst är Bildts engagemang i Lundin en plump i protokollet, liksom den jag gjorde i de tidiga tonåren. Men, man lär av misstagen och det tror jag även Bildt gör.

 326. Nu har du medverkat till att den svenska regeringen ansluter sig till stater som vill utplåna Israel. Moder Svea vänder sig i sin grav, igen. Jag röstar inte i nästa val. Jag vill inte se Juholt som statsminister och jag vill inte se dig som utrikesminister. Fy skam

 327. Hans Olsson skriver:

  Kul att den här bloggen finns. Inspirerande och lärorikt. http://www.tunbjer.se/

 328. Olof Ekelund skriver:

  jAG SKULLE ÖNSKA ATT DU FÖRESLOGEN VALALLIANS INFÖR NÄSTA VAL.VI FÅR DÅ MED DE PARTIER SOM IDAG LIGGER PÅ GRÄNSEN

 329. Bildt: Beograd ansvarar inte för problemen i norra Kosovo

  Beta | 10 10:e 2011th – 18:49 h | Foto: Beta | Kommentarer: 14
  Svensk utrikesminister Carl Bildt sade i dag att Kosovo inte är ett hinder på Serbiens väg mot EU och betonade att Serbien inte är ansvarig för problemen i norr.
  ”Myndigheterna i Belgrad har en mycket begränsad inverkan på händelser i norr”, sade Bildt i Luxemburg inför möten i EU: s ministrar.

  Han tillade att problemet är att ”myndigheterna i Pristina har inte fått medborgarnas förtroende” som bor där.

  Besvara frågor från journalister om utsikterna för Serbien att bli kandidatland för medlemskap i EU, sade Bildt att han vill Ssvedska och stödja sådana beslut.

  ”Mer jobbar på det. Vi vill att beslutet att vara positiv. Vi stödjer medlemskap för alla länder på västra Balkan och ett stegvist tillvägagångssätt baserat på prestation”, sa Bildt.

  På frågan om Kosovo är ett hinder på vägen, svarade Bildt kort: ”Nej”.
  Frågade varför kandidaten ger ett land som Serbien, som ”gör så mycket problem i norra Kosovo”, sade Bildt: ”Jag tror att det verkliga problemet.”

  Han sade att Pristina missade chansen att vinna förtroende hos alla medborgare i norr.

  ”I extrema fall kan myndigheterna i Pristina för att vinna förtroende hos alla medborgare. Myndigheterna i Belgrad har en mycket begränsad inverkan på händelserna i norr. Om Pristina inte vunnit förtroende hos alla medborgare att inte arbeta”, sa Bildt.

  Chef för brittisk diplomati, sade William Haig att Serbien inte kommer att finnas på dagordningen i Luxemburg, men tillade att det för närvarande är att finna en konstruktiv lösning i dialogen mellan Belgrad och Pristina.
  une besoj se ti ke problem ose me pamje te realitetit qe ndodhen kriminelet dhe kontrababndistet ne veri te Kosoves, ose je kah i mshel syt me qellim. Cka esht problemi me juve Carl Bild! Te kisha rekomandu mos me lujt me popullin ton te pa fajshem dhe gjithmon te shtypur nga serbet, dhe ti me i hap syt dhe mendjen me mnire dhe me punu drejt cka ski deshir me te terorizu kontrabandistat siq jan te njejt sikur se serbet mos e arsyeto krimin, sepse qe 12vite me rradh Kosova esht keqperdor me trekti te paligjeshme. Ku e meriton serbia me hy ne Evrop me kriminalitet, a e perkrah ti pushtetin e serbis qe hala nuk jan dal para popullit te tyre me tregu te verteten dhe drejten qe luften qe serbia e kan be ne Kosov kan ber masker te tmershme qe hala nuk jap pergjegjeje popullit ton Shqipetar per njerzit ton te te pa gjetur. Kjo te duket se serbia esht shtet i ndergjegjeshem? Atehere nese ti e konsideron shtetin serb te pafajshem dhe te drejt dhe nese ti e arsyeton shtetin serb si te qe nuk e damton edhe tani shtetin ton Kosoven une me plot bindje ty Carl Bild te titulloj bindshem se ti personalisht i takon nje rangut te njejt sikurse krimenelat serb sepse ti je nje tinxar i tmreshem me fjalen tende te pa sutdiauar mire at projekt ose plan per Bosnjen po ti ishe ai i njejti person se at shtet e coptove dhe ja dha mudesin republiken e serbis ne shtet bosnjes, qe dhe sot jan duke u zgjeru kriminalitetet gjithashtu dhe ne Bosnje per shkak te virusave cetnik te serbis. Une po te isha ne vend tendin do i kisha matur fjalet kur duhet te flasesh per Kosoven qe ende jan viktim per te mbajt paqe ne shtet te pavarur dhe pershkak disa njerzve sikurse ti gjithmon populli yn ka vuajtur. Ndoshta mesiguri te paska mar malli me tu mbush shteti me plot azilanta shqipetar, pershkak te gabimeve te juj qe i merni shkel e shko per nje dark qe e shtroni e pini plot ven e raki, aty ju suedezet te leht jeni me fluturu mos me pas as logjik me dallu te drejten njerzore. Turp per ty Carl Bildt!

 330. Lars Cardell skriver:

  Jag har länkat till din blogg på min egen blogg http://filuren.weebly.com/index.html som ett utmärkt sätt för en utlandssvensk att hålla sig underrättad om viktiga politiska händelser.

 331. christianloewe skriver:

  Hej Carl!

  Jag känner mig hedrad att vi i Sverige har en så briljant person på posten som utrikesminister och som dagligen kämpar för fredsprocesser och demokrati!

  MVH
  Christian

 332. Hej, uppskattar verkligen ditt arbete för fred i mellanöstern. Kanske den allra viktigaste frågan just nu. Jag kan inte säga att jag röstar på moderaterna men det du gör utrikespolitiskt är så mycket större än svensk partipolitik. Och det skall du ha cred för. Om man kunde lägga sin röst enbart på utrikespolitiken så har du min, helt klart.
  Önskar dig all framgång i ditt viktiga arbete!

 333. Guje Tammer skriver:

  Lyssna på detta om Lundin oil i Sudan
  http://abfplay.se/#NlIxuuoKR-pSIaFiVGFtZg

 334. Marika Schütz skriver:

  Hur ser du på planerna på oljeutvinning i Virunga nationalpark som bland annat innehåller de utrotningshotade bergsgorillorna? Det verkar som Lundin oil är en av samarbetspartnerna.

  mvh Marika Schütz

 335. Kachina skriver:

  Carl Bildt

  Jag har precis sett fyra timmar av Dokument Utifrån om Ryssland. Hur i h-e har EU missat det Obama sett, Medvedevs intellekt och diplomatiska förmåga.

  Håll god kontakt med Medvedev, han är inte utslagen och han kommer att överleva Putin. Navet i hjulet öst och väst heter Medvedev, så se till att ni håller fortsatt kontakt.

 336. Hej Carl,

  Gillar vad jag läser i din blogg.
  Dock saknar jag att du inte kommenterat PIPA och SOPA.

  Mvh Andreas Västanpihl

 337. 7H33 Borås skriver:

  Du är vår bloggförebild. Fortsätt så !!!

 338. Hej Carl. Jag har blivit väldigt orolig och upprörd över någonting jag läst avseende konspirationsteori.

  Jag mår väldigt dåligt av detta, och hoppas att du skulle kunna kunna klarlägga några saker för mig.

  Vill inte ställa frågan publikt för att inte uppfattas som en idiot.
  Skulle du kunna kontakta mig? Jag mår väldigt dåligt.
  lasse.l.karagiannisSNABELAgmail.com

  Hoppas på din medömkan…

  mvh
  Lasse

 339. filippareinfeldt skriver:

  Eg är det ganska pinsamt när människor med enbart gymnasieexamen påstår sig ha en hjärna.

 340. Arman Krkic skriver:

  Hej Carl

  Jag vet att du har väldigt bra erfarenhet och kunskap gällande alla s.k ”dilemmor” eller problem som pågår eller har pågått i f.d Jugoslavien. Jag har en politisk fråga till dig eftersom jag själv inte vet sådana saker.

  Min fråga gäller Bosnien och dess entiteter, idag finns det 2 entiter i landet Bosnien och Hercegovina, Republika Srpska och Federationen BH.

  Jag är själv därifrån och följer politiken själv vad som sägs där nere, enda sen kriget har RS velat dela sig från landet och bli en självständig egen stat. Det känns som det är ett hamsterhjul, politiker från serbiskapartier talar om självständighet och blir valda men inget händer efteråt. Bosniemuslimer från bosniskapartier talar om ett enat land, men inget händer efteråt. Problemen forsätter mellan folkgrupperna och inget förändras. Jag tycker själv känslan idag där nere är värre nu än det var innan förra kriget.

  Min frågor är:
  Vad är det som krävs att RS förklarar sin självständighet ? Vad är det som stoppar dom, varför kan dom inte göra det nu ?
  Och samma sak från andra sidan:
  Varför avecklas inte RS ? Vad är det som stoppar en avveckling?

  Tack för ditt svar

  Mvh / Arman

 341. Hej Carl.

  Jag ser att du inte ännu bloggat om rörelsen Kony 2012. Rörelsen gick ut med en halvtimmeslång film den 5 mars, och den har redan setts över 30 miljoner gånger på Youtube. Det handlar såklart om krigsförbrytaren Joseph Kony och hans LRA.
  Jag är nyfiken på vad du har att säga om saken.

  Med vänliga hälsningar
  Simon Bjurling

  http://www.kony2012.com

 342. Mia Hansson skriver:

  Hej Carl Bildt!

  Hur ska VI hjälpas åt att få stopp på att man torterar och kidnappar barn i Syrien?
  Det är det bästa sättet att mörda en hel värld, att döda barnens hopp. Vi måste göra något!

  Har du tid: Läs mitt blogginlägg: http://www.baralillaja.blogspot.com
  Har du inte tid: Hjälp oss att hjälpa barnen i Syrien redan i dag.

  Hälsnngar från Mia Hansson

 343. Helene Öjert skriver:

  När CB tror sig vara oumbärlig i Sarajevo och när det kommenteras på plats väljer CB att inte visa hänsyn, ödmjukhet eller ens normal mänsklighet utan bara vänder ryggen till; är han värdig titeln som Sveriges utrikesminister?

 344. […] more… 299 more words Texto traduzido do sueco de Carl Bildt – Alla dessa dagar. NO MEDITERRÂNEO: Depois dos dias em Sarajevo, agora serão alguns dias no […]

 345. Hasse Axelsson skriver:

  Carl Bildt, din framtoning har blivit mer och mer osympatisk. Du kan vara hur dukig som helst på diplomatiskt och politiskt arbete men det skadar inte att visa lite medmänsklighet emellanåt.

 346. Ivan Mati skriver:

  Snälla herr Bildt…. kan du inte förklara vad du försöker få fram här? Många av oss sitter hemma som frågetecken!

 347. Håller med Ivan Mati. Förklara gärna!

 348. Hi,

  You don’t know me, I follow you on twitter and sometimes make comments on yours. Some of them are angry, hurtfull and I wanted to apologize for my bad behavior. Where I come from, the politicians are not so favored by the people. The fact that I can freelt comment on your twitters is a nice thing and I really like the way of democracy but I should learn not to be angry with you, if we have different ideas, that doesn’t mean one of us is wrong!
  Thank you for your patience and good luck.

  Sincerely Yours,
  Reza

 349. Agneta Westman skriver:

  Bra jobbat! Stort tack! Idag blev jag stolt :-)

 350. Peter Sörensen skriver:

  Hej Carl!

  Har du tagit del av rapporteringen av de vidriga övergrepp som begåtts i fängelsena i Tblisi i Georgien. Det är tortyr och våldtäkter som knappast lämnar ens den mest hårdhudade oberörd. I ett Georgisk nyhetsprogram återges dessa vidriga övergrepp – http://youtu.be/1vzpPF3un4k – och jag vill verkligen varna känsliga tittare (börjar en minut in i reportaget och pågår till 03.23). Hur tänker du agera å Sveriges vägnar för att se till att detta omedelbart stoppas och för att tala om vad vi i Sverige anser om det som skett och sannolikt sker i detta nu?

  Tacksam för ditt svar. Och för ett skyndsamt och kraftfullt agerande.

  Mvh,

  Peter Sörensen, Karlstad

 351. Hej Carl,

  Jag läste en notis i DN igår. Om hur barn torteras och mördas i Syrien. En sex-årig pojke som de lät svälta i dagar och till slut slog ihjäl!? Man blir ju bara förstummad. Vad gör vi i Sverige för att få ett slut på detta? Vad gör världssamfundet? Vad kan vi göra? Jag har så klart skänkt pengar men vanmakten att se denna ondska är total.

  Mvh,
  Fredrik Fernberg

 352. Adam Larsson skriver:

  Hej Carl!

  En blivande yrkesmilitär har några frågaor; Hur ser du på situationen i t.ex. Syrien och mellanöstern? Hur stor är sannolikheten att Sverige kommer bidra med fler trupper inom en snar framtid? Just nu eskalerar våldet okontrollerat. Och vad jag har förstått så är inte Afganistans rättssystem riktigt kapabel till att upperätthålla lag & ordning på ett bra sätt. Kommer trupperna fortfarande kraftigt att minska från och med 2014?

  Mvh Adam

 353. soldyrkan skriver:

  Gott Nytt år!
  Jag är på många sätt nöjd med ditt arbete. Jag önskar dej vila och åter hämtning Vi tar i med nya krafter 2013.

  Kram. Totto//

 354. Tony Andersson skriver:

  OOOOOJJJJ vad långt ner det var till sista kommentaren! Väl här har jag nästan glömt vad jag ämnade skriva…………….Nya året har kommit smygande med Clabbe på P3….måste nästan ge lite nostalgiiiiiiiilningar på herr Bildt´s armar, på mina blir det sådana i alla fall. Ämne; Hur tror du, Carl, att USA´s oförmåga, just nu, att nå en överenskommelse i budgetfrågan kommer påverka oss?. Gott Nytt år från Göteborg :-).

 355. Kachina skriver:

  Carl Bildt

  Jag undrar bara om du hamnat i en mental tunnel och rädslan för kritik , juridiskt och från skribenter, numera dominerar ditt tänkande.

  Förut var din blogg en möjlighet till kommunikation mellan folket och makten. Numera är det en Putin-blogg där möjligheten till kommentarer stängs efter 2-3 inlägg.

  Jag har tidigare ansett dig som rakryggad och ståndfast, men som din blogg ser ut nu, attityden till skribenter i bloggen, är den feges nödutgång.

 356. spanaren skriver:

  Ej PK inlägg refuseras eller läggs upp ”för granskning”.

  Varför har Carl Bildt beröringsskräck med den stormakt
  som i århundraden haft en avgörande inverkan på
  Sveriges utrikes/säkerhetspolitik och efter USA:s
  uttåg från Europa kommer att få ännu större betydelse än idag?

  Är inte utvecklingen i Lettland som nu visar tecken på att
  gå i samma riktning som den redan gjort i Ukraina och Georgien
  av minst lika stort intresse för SVENSKA medborgare än ett
  möte i Latinamerika?

  Ej publicerat inlägg från Spanaren – ointressant?

  ”Den kända svenska militära källan ”Observationsplatsen”
  gör en analys av vad den ryska inbrytningen i Lettland kan
  få för följder även för vårt land.

  Är inte detta av större intresse för svenska medborgare
  än utvecklingen i Latinamerika?

  http://oplatsen.wordpress.com/2013/01/28/rysk-soft-power-vaxer-sig-starkare-i-lettland/

  KLART SLUT!

 357. Kachina skriver:

  Jag ser att Carl Bildts försök att ”kväva” kommentarerna i sin ”Putin-blogg” fortsätter. Jag ser även att du undviker att nämna I/P-konflikten, vilket är helt riktigt. Allt som kan sägas om den konflikten är redan sagt.

  Du nämner inte heller inbördeskriget i Syrien, som nu nått ”grottstadiet:” Där räcker det inte med ord och sanktioner, utan för att rädda folket från slakt krävs en samordnad aktion från Västmakterna och Ryssland/Kina. Det handlar inte längre om politik, utan om att rädda oskyldiga människors liv.

 358. […] —- 2013-01-30 (under ”Carl Bildt”) […]

 359. alflindstrom skriver:

  Såg precis detta klipp: http://www.svtplay.se/klipp/70053/carl-bildt-moderaterna-1990

  Jag är en nittiotalist och detta var således före min tid, men jag vill mena att det var även du Carl Bildt! Hade vi haft denna politiker idag så hade den horribla utvecklingen i Sverige kunnat se mäkta annorlunda ut! Hade ingen aning om att du i egenskap av partiledare kunde sätta den politiskt korrekta maffian som idag lamslår Sverige.

  Kan du hålla med om att dina farhågor om att Invandringen och flyktingpolitiken har blivit ett reservat? Där gränser dras för vad man får tycka och säga utan att per automatik få en stämpel av att vara främlingsfientlig?

 360. Kachina skriver:

  Eftersom jag riktar mig till Regeringen, Carl Bildt och Per Fredö, måste jag lämna en kommentar i det här fältet, nu när möjligheterna kraftigt begränsats i den dagliga bloggen.

  Du Per, har bara ett rätt i dina två senaste kommentarer. Nazism och kommunism är två aspekter av samma väsen. Men, ni moderater måste försöka lära er skillnaden på kommunism och socialism. Den ursprungliga socialismen lämnar ett fifty/fifty utrymme för socialt och privat ägande. Vad sedan Palme/Sträng gjorde av den socialismen, började kraftigt luta mot kommunism.

  Ert system gör att flera miljarder av våra skattepengar går till andra länder. Vi ger bistånd till u-länder, men vi skall inte ge ekonomiskt bistånd till rikemansländer.

  De skattepengarna går till inköp av lyxbåtar, lyxlägenheter, lyxbilar,….. De pengarna alstras av ökad arbetslöshet och ökade skattekostnader ttill a-kassan i Sverige. Inte en enda krona kommer tillbaks till vårt land.

  Ett privat företag som har entreprenad i Sverige måste finansieras här, skatta här och vara registrerat här.

 361. Carl vad tror du om att skaffa sig ett par nya bågar?

 362. eirmark skriver:

  Kristoffer Ortbäck förekom mig med förslaget om nya bågar.
  De du har har gjort sitt och en utrikesminister bör ha något på näsan som passar befattningen.

  Helena Siösteen, Umeå

 363. Kachina skriver:

  Carl Bildt

  Jag förstår inte ditt tal om öppenhet, kommunikation och twitter.

  Twitter är korta fraser, Blogg är kommunikation, samtal mellan makten och folket. Din blogg var på väg att spränga 10 Miljonergränsen den första mars,

  Nu, när det bara finns tre kommentatorer kvar,,jag, Per Fredö, Kerstin Broste och ibland Metusalem, har antalet besökare sjunkit så att du nu har 32 000 dagar kvar till att spränga 10 miljonergränsen.

  Det är inte din diktamen som intresserar folket, utan dialogen mellan makten och folket. Tänk på det, i fråga om demokrati eller att sätta sig själv i högsätet, fjärran från folket.

 364. Hello Carl,

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16348502.ab

  I ask the world to comment this scary news regarding a new apartheid look alike system which has been implemented in Israel.
  I believe its time for the United nations to react and show that we have learned something from the past.
  I do understand that the conflict is very infected and complicated, still I will never understand if the united nations just ignore the fact that this is a system growing in this region and an act of Israel.
  I’m nor pro Palestina or Israel, it is just wrong to human man kind.

  BR, Johan

 365. Kachina skriver:

  Det finns idag två artiklar, i Aftonbladet och Expressen, som totalt förintar det svenska folkets självbild som varande godhjärtade ”vikingar”. Åtminstone hos de som fortfarande är vid sina sinnen.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16441153.ab

  http://www.expressen.se/nyheter/ob-kraver-asyl-for-afghanska-tolkarna/

  Det finns ett samband mellan dessa artiklar, som sannolikt inte kan ses av ”den självgode svensken med förstenad frontlob”.

  Det finns ytterligare en artikel som får en att fundera på om det tidigare, i politiska sammanhang, ”mentala handikappet hos svenska folket”, kanske spritt sig tillbaka till, eller utgår från, den politiska källan.

  http://www.expressen.se/nyheter/experten-varnar-for-den-svenska-skolan/

  Börja åtminstone med att garantera de afghanska tolkarna asyl i Sverige. Orden tar bara några sekunder att yttra och visar att vi åtminstone inte bara ”kör förbi” dem.

  Resten tar lite längre tid att bearbeta.

 366. Carls ord i Cypern gick i alla fall jorden runt i Cyberspace och Cyperns förra blindstyre fick en gaffel i sitt fronthead. Lagt ord gäller säkert längre än över Påsk ledigheten. 10 Points!
  Om han bara kunde inse att Sveriges förra blindstyre förtjänar en gaffel i sitt fronthead också:
  http://www.sjolanders.homestead.com/
  Då kunde jag tänka mig att återvända från min exil i Australian, tillbaka till Svedala och förnya mina svenska medborgerliga rättigheter.
  Sveriges ”utlandsskulder” ökar därmed med 45 miljoner SEK i skadeståndsutbetalningar. Men det kan man inte komma ifrån efter förra regeringens horribla kränkningar av min förträffliga person utan en gaffel i deras fronthead som en minnesbeta för denna extraordinärt extrema defamation sedan 1996.

  Sense Moral:
  Detta handlar inte om ”enskilda” eller ”särskilda fall”, utan om principiella mänskliga medborgerliga rättigheter. vs Statens skyldigheter.

 367. Kachina skriver:

  Jag ser, i dagens SVD, att Sverker Martin-Löf, ordförande för Industrivärden, delar min uppfattning kring Riksbankens agerande.

  Riksbanken förstärker,här i Sverige, den djupa lågkonjunkturen som drabbar världsekonomin. Inte bara genom REPO-räntan utan även genom ständiga uttalanden om höjd ränta och tvångsamorteringar på bolån.

  Detta, tillsammans med händelserna på Cypern, gör att folk ”kniper åt” och samlar pengar i madrassen istället för att konsumera.

  Ett minst sagt destruktivt agerande av Riksbanken.

  Det kanske är dags att ni tar ”ett snack” med ledningen för Riksbanken och eventuellt gör en del ändringar i Styrelsen.

 368. Sirwan Dabagh skriver:

  ”Vi har ett starkt intresse av att förankra det snabbt växande Turkiet i vår europeiska demokratiska gemenskap. Försoningssamtalen mellan dess ledning och terrororganisationen PKK är av enorm betydelse också i detta sammanhang.”

  Jag är förvisso partipolitiskt obunden när det gäller den kurdiska frågan. Min fråga.

  Men ogillar när utrikesministern fortfarande benämner PKK som terroristorganisation. De må vara det, men det hör faktiskt inte hit. Det är inte försoningen PKK-Turkiet som är relevant utan försoningen kurder-Turkiet.

  PKK drar sig nu tillbaka från Turkiet, eller egentligen sitt eget land i norra delarna av Kurdistan, och har inte utfört terroristhandlingar på många år. De för en kamp, förvisso väpnad, för kulturella och språkliga rättigheter. Men även partierna i södra Kurdistan har gjort detta en gång i tiden.

  Du bör även ta hänsyn till statens Turkiets terrorverksamheter. Som än i dag pågår.

  Tips, du kunde ha skrivit:

  ”Försoningssamtalen mellan dess ledning och PKK är av enorm betydelse också i detta sammanhang.”

  De flesta seriösa mediebolag har slutat benämna PKK som terroristorganisation, när tänker Carl Bildt göra detsamma?

  Vänligen,
  Sirwan Dabagh

  P.S. Sverige utgör 1,4 % av världens befolkning. Du glömde omvandla från decimaltal till procent vid Studentafton. Man flyttar kommatecknet två steg åt höger.

 369. Daniel skriver:

  Det låter ju fullständigt underbart!

 370. umayyad skriver:

  Sire
  I am from Syria and I need to write you anemail please please send me your email so i can send you what i need in private please. i want to do it in private for my security thanks my email is : centre.business@gmail.com
  https://plus.google.com/u/0/113283926567779774431/posts
  http://syria40.blogspot.com

 371. Kjell Schultz skriver:

  http://www.youtube.com/watch?v=BF5QXPC1ovE och hm it’s not England that CS gas was used there to where or why not in the U.S. vetnamen not remember if we were bombing London or wasington then and I have not seen any evidence that assad is the culprit and to you mister umayyad. http://www.wnd.com/2013/08/video-shows-rebels-launching-gas-attack-in-syria/#ooid=9qN2h5ZDpiKVnynj0uqy0sCJPs-TcWK9 or way not this one http://www.wnd.com/2013/08/video-shows-rebels-launching-gas-attack-in-syria/#ooid=Q4Nmh5ZDpKns2Ru9UQuLVzbr0S517LUT

 372. Kjell Schultz skriver:

  and your link http://syria40.blogspot.com/ it links to a websit That say ”Russia support Qaeda” is just silly dont the All Qaeda factions fight whit the so called FSA

 373. Kjell Schultz skriver:

  and According To me to be a free Rebel army you cant take cash And guns Another country govermet then your not free you got a loyalty to the country That did supplie you whit the guns and cash

 374. Tore Hamnegård skriver:

  Snälle Carl!
  Gör något kring detta vidriga som hänt/händer i Jemen med barnäktenskap!

  Tore Hamnegård

 375. Jag hör talas så mycket om vad som händer i Syrien, och idag läste jag det här: http://olatheander.wordpress.com/2013/11/05/och-slakten-fortsatter/
  Jag blir så frustrerad för att man som vanlig människa inte kan göra något – man sitter här i sin soffa och känner med folket där, men kan inte UTRÄTTA något. Men du, som har kontakter och positionen, har ju möjligheten att faktiskt kunna uträtta något, även om det förstås är svårt. Så jag vänder mig till dig. Snälla, går det inte att GÖRA något åt den här situationen?

 376. karenpatrick1984 skriver:

  Great post and very well summarized. Although many of them is already known to us but other then that this list still comes in handy. http://aboutbankruptcy.soup.io/post/388591408/The-Bankruptcy-Petition

 377. Justin Pax skriver:

  Gör du det inte lite väl lätt för dig när du skriver: ”BH Presidency building was preserved during the brutal war years. Violence and arson to attack it now is inexcusable.” Det är lätt att fördöma några huliganers verk, men innan demonstrationerna kapades av dem (de första två dagarna) var protesterna fredliga. Polisen i Tuzla tog av sig skyddsutrustningen tidigare idag (7/2) och kommunicerade med demonstranterna. Vanliga människor har svikits gång på gång av sina tjuvar till politiker. Någon gång måste man nå bristningsgränsen.

  Christian Schwars-Schilling menar i en intervju för DW att han hoppas att detta blir en väckarklocka för bosniska politiker. Han påminner också om att det internationella samfundet fortfarande har ansvar för BiH. Det kanske är dags att någon tar det också…? På riktigt.

  Några tiotal huliganer är lätta att identifiera och fängsla. Det systematiska förfallet av offentliga institutioner, den gigantiska korruptionen (gödd av inkompetent och missriktat internationellt bistånd), den självgoda politiska eliten – där finns de riktiga kriminella.

  Missnöjet med situationen i landet är allmänt utbrett. Det är ett under att folk inte ställt till med våldsamma protester tidigare.

 378. Hampe Öbom skriver:

  lägg upp bilder! Det lockar fler ungdommar :)
  kram hampus och 8f på kumla skola ^^

 379. Kachina skriver:

  Vissa inlägg i din blogg, inklusive mina, kan vara ytterst besvärande i din politiska gärning. Till din fördel kan räknas att du visar mod i ditt försvar av yttrandefriheten, dig till heder.

 380. Thomas Larsson skriver:

  En sista vädjan innan stora smällen
  en vädjan till förnuftigt tuffta handlande.

  Det finns ett effektivt sätt att stoppa Putins expansions vansinne
  Isolera omedelbart Ryssland, sluta köpa oljan, hela den Ryska oljeexporten säljs på spotmarknaden. bara stänga av, stäng av gaskranarna, stoppa all handel, gör det nu annars riskeras ett tredje världskrig, det är bara dagar nu från att de Ryska styrkorna som samlats upp längs Ukraina gränsen går in, då blir det krig, som får enorma följdverkningar. Jag sa (visste) att de skulle ta Krim, skrev till Svenskt militärhistoriskt arkiv att detta skulle ske tre dagar innan de gick in. Var i Ryssland i höstas i Kiev i Januari, det är många där som inte gillar vad han gör, och inser faran.

  Putin placerade ut mobila Iskander 26or (som troligen är laddade med kärnvapen) för ett år sedan, längst Finlands, Baltiska och Polska gränsen,han spelar ett högt spel vet att det kan blir krig därför har han förberett sig,
  Finnarna förbereder sig nu, de har erfarenhet av Ryskt/Sovjetiskt agerande.

  Trams och mesighet är farligt just nu, gör detta omedelbart
  Det går fort när det börjar (skotten i Sarajevo),

  Ställ omedelbart ultimatum till Larov när Du snart träffar honom.
  Ryssarna förstår ekonomisk kollaps, de har upplevt rubel utplåning några ggr de senaste årtiondena, ge ingen hjälp nu,
  låt den totalkrascha, de måste lära sig läxan hur uppföra sig,
  då får han folket emot sig med stor kraft

  Samma metoder stenhårda ultimatum, backa inte en tum,
  det finns inte tid för några andra metoder
  Faran är omedelbar

 381. Bra C Bildt att du informerar dig när det gäller Östra Ukraina. De självpåtagna separatisterna som ockuperat byggnader i städer typ på Östra Ukraina strider självfallet mot Ukrainas konstitution. Det diplomatiska spelet och den på pappret rätt nya överenskommelsen innebär att Ryssland ska dra sig tillbaka och inte destabilisera situationen. Samtidigt även viktigt att regeringen i Ukraina inte använder för mycket våld som kan ge Putin förevändning att ingripa. Situationen på marken måste få en förhandlingslösning där båda parter inte tappar hakan eller ansiktet.

 382. Hej Carl Bildt! Jag tittade på youtubeklipp från partiledardebatter från 70 80 och början av 90-talet inklusive din duell med Ingar Karlsson 91 och slås av hur mycket mer informativa,respektfulla, välformulerade, visionära, ja jag dristar mig till och med för att kalla vissa av inläggen poetiska! Sedan tittar jag på de senaste 10 årens debatt och kommentarer borde ju vara överflödiga. Partiledarna gapar i munnen på varandra. Ingen talar om framtiden. Inga visioner finns. Vad har egentligen hänt med politisk debatt i Sverige? Det finns undantag idag och jag skulle säga att det är Jonas Sjöstedt och Gudrun Schyman som står för dem. De talar fortfarande om framtiden. Jag blev glatt överaskad när jag hörde dig debatera med Jonas Sjöstedt om Europa. Även om ni hade olika ståndpunkter fanns det en vältalighet och respekt som är sällsynt i debatter numera. Informationen var saklig och begriplig. Visionerna fanns där. Varför kan inte flera debatter vara så?

 383. Roine Jansson skriver:

  Jag har gått igenom det mesta ,jag tycker att bildt saknar verklighetsförankring och vet inte vad som händer överhuvudtaget.Han trivs bäst när han får sitta på en restaurang och med 2 säpoagenter vid ett bord på Fältöversten gallerian.Om ryska agenter härjar i försvarsindustrin och lämnar ut uppgifter om radarvarnaren till jas bekommer inte honom mycket.

 384. Mohammed Kaban skriver:

  Hej Carl
  Jag är en moderat politiker i Västerås Stad. Jag har synpunkter på dina åsikter gällande Irak, kurder och vad som pågår där. Eftersom jag kom från Irak och är kurd, vill gärna ha något förklaring till dess om det grå
  Bästa hälsningar
  Mohammed RAshid

 385. Fredrik Lindberg skriver:

  Från en Moderat till en annan… Hur går dina tankar kring det som sker i Ukraina och Putins EGENTLIGA motiv till att han agerar som han gör…. Vilka framtida scenarion ser du framför dig?

 386. Andi Setiawan skriver:

  really useful information, educative, informative and inspiring hope could be reference for others
  this is categori mebel furniture indonesia for world donation for childern in jepara indonesia

 387. Måns Mannerfelt skriver:

  Jag är nog inte ensam om att reagera allt häftigare på vad som sker ”just nu”!
  Visst jag har blivit lite äldre – och ”såna djur” beter sig inte som alla andra – det vet jag – MEN:
  • Att Sverige är orsaken till kriget i Ukraina (som framförs av Ryska Ambassaden), får det stå obemärkt!
  d.v.s. att någon prominent inte markerar innebär att vi ”the small people” blir ”hängande i luften” med frågor som
  o hur allvarligt skall vi ta detta
  o är detta förklarat med Putins kunskapen som tidigare chef för ”Bröderna Bergström – Kalle å Gustaf” d.v.s. ”maskirovska” eller desinformation
  • Hur kan ”Tavarich” Putins agerande stå okritiserat
  o han skryter med att han planerat invasionen på Krim (d. v.s. ett brott mot överenskommelserna efter WW II)
  o hans nederlag i Tjetjenien ger honom inrikespolitiska motiv att själv ”driva dess terror” – är vi blinda för vad han åstadkommer
  • Sveriges utrikespolitik – vart är den på väg
  Jag är övertygad om att sakligt sett säger Margot Wallström rätt saker i sitt tal
  MEN – om det skulle innebära en risk för att ca 11 000 jobb riskeras i Sverige
  o Är det RÄTT metod
  o Skulle hon inte i stället (som exempel) bjudit in Hillary Clinton, Angela Merkel, Gro Harlem-Brundtland och alla övriga verkligen prominenta kvinnor till det ”Nya Stockholmssymposiet för Världens bästa”.
  Då skulle hon verkligen utmärka sig för initiativkraft, omdöme samt ”nästa fredspris” – PLUS – att hon skulle uppnå någon sorts bestående effekt
  • Att erkänna Palestina …
  o Alla står och tittar på ”vaktparaden” – då en Mamma skriker till av glädje: ”Se på min pojk – han är den enda som går i takt”!
  o Är det så …?

  Måns
  mm@baronial.se

 388. Faheem Khan skriver:

  Hi Carl

  Some thoughts of mine as I see Europe politics and Sweden current policies

  1. I agree , immigration is becoming the common man question where Europe need to play a constructive role . But all I understood from print & electronic media . Europa is trying to solve the problem single handedly .. where I consider it a global problem ( reference to some mass murder and immigration from Burma ) where UN need to play its role and whole world community need to contribute to solve the problem on hand and stop occurring the problem on other hand

  2. Another dimension , which I have observed EU is trying to solve the problem in its own terriority where as one step should be taken to stop immigration by involving UN and corresponding countries which causes such issues .. UN need to play its bigger role ( which is the expected role from whole human race ) in helping to solve political issues , human issues ( child labor , poverty eradication , women right , democracy , refuges help , climate change etc)

  3. Thirdly , the current decade economic depression faced by Europe and this mass immigration from out of Europe will bring burden to EU its self … EU needs to take calculated , well defined steps .. ( I think immigration is a complete process .. from bringing immigrants in EU , educate them in local language and customs , IT advancement in Europe is much a head than most under or developing countries where the immigrants from such countries find it difficult to accept change or adop change ..

  4. I can see the security situation in EU is also in depression .. Example my country Sweden .. Goteborg , Malmö …hand grenades , bombs , shooting , narcotics bla bla bla ..

  I am not against the immigration or EU support to immigrants but being a common citizen , I have doubts in my mind , where we would like concrete steps from EU in such questions ..

  Best wishes

  Faheem Khan

 389. not on the Road skriver:

  Välskriven ! Kan vi förvänta oss några skrifter från dig om ”Global Governance” insatser i södra halvklotet i linje med Global norrut mot varaktig fred överallt i vår tid!

 390. David Falk skriver:

  Hej Carl!

  Jag såg på intervjun av Kissinger som Eliasson gjorde. Hur skulle du sammanfatta att han inte ville disskutera Syd/Latinamerika frågorna.

  Ska man tolka det som att de anser att de gjorde fel när de stödde juntorna etc?

  /David

 391. Dear Mr Bildt,

  Good day, trust you are doing well.

  For your kind info sending nowadays actual topic for Middle East case.

  2 + 1 = PEACE FOREVER

  As you well know the platform for resolving the problems arising in the international arena is the United Nations’ (UN). If we approach the subject from this aspect, the arena for the implementation of the solutions on Israel-Palestine dispute, which concerns almost the entire world, should also be the UN. In short, only the projects to be produced by the UN can bring a common reconciliation on the subject. The parties concerned must first participate in the discussion on the proposals for solution and must make mutual sacrifices. Concentrating on the status of Jerusalem, which is the core of the dispute, is important. Therefore, in order to reach an agreement on Israel Palestine dispute, it is necessary to work on the proposal for the solution to define the status of the city of Jerusalem which lies at the heart of the dispute.
  Hundreds of researches have been and are being conducted on the Middle East. Without a doubt, the focal point of most of these researches, is to establish peace in this holy land of all the spiritual religions.
  Radical reforms are necessary to reach permanent peace in the Middle East. Unless the parties are open to “solutions” other than their own, it is not possible to talk about peace.
  Today, the existence of a Palestinian state in the Middle East, is as real as the existence of an Israeli state. In these lands, which began to take shape after WWII, the differences of opinion on land between the “kin” cause more lives to be lost and the situation is working against them. The land of prophets is shedding tears of blood.
  Jerusalem was a city inhabited by nations long before the revelation of spiritual religions and has maintained its importance in every era of history. Therefore, the UN, whose role in insuring cooperation
  among world nations and consequently, establishing peace, cannot be denied, should move to Jerusalem. In this way, the world
  community would be more sensitive for achieving peace in the Middle East.
  According to the UN plan made in 1947, it was intended to give this city an international status. This organization is playing a key role in the 21st century also to solve the Middle East problem. Some authors say that the problem can be solved by establishing “two capitals” on these soils. There is talk by some people of unilateral compromise. However, such “solutions” only provoke the parties and do not serve any purpose other than deepening the differences of opinion.
  We propose that both parties, in fact all parties concerned, come together, as soon as possible, and solve the dispute with a rational, realistic “lose-lose” principle, that verifies the “win-win” principle in the long run, in which both parties will have to make sacrifices and come to an agreement.
  Consequently, moving the headquarters of the United Nations from New York to Jerusalem, will contribute both to world peace, and to obtain more productive results from the “holy” cities of the world. Within this framework, all the responsibility and authority for the administration of the city should be transferred to the United Nations.
  This matter should be acted upon as soon as possible. As in the past, without prejudice to all other international arrangements, all the nations of the world should recognize Tel Aviv as the capital of Israel and Gaza as the capital of Palestine.

  And going to wait for your comments.

  Best regards, M. Khudoikulov

 392. Gunnar Siréus skriver:

  Hej Carl Bildt.
  Jag hörde att du tyckte det var pinsamt att svenska kronan sjunker i värde. Jag tycker också det är pinsamt, och tragiskt för svenska folket när vi blir fattigare jämfört med övriga Europa.
  Jag anser också att det är märkligt att ingen politiker uttalar sig i frågan, förutom du. Jag vet, Riksbankens oberoende är ju i det närmaste heligt.
  Riksbanken och Stefan Ingves gör bara sitt jobb utifrån de instruktioner de har fått från Sveriges Riksdag, eller hur? Måste erkänna min okunskap, sitter du fortfarande i Riksdagen för tillfället?
  Jag undrar bara varför Sveriges Riksbank har ett inflationsmål som är högre än europeiska Centralbankens inflationsmål? Självklart sjunker kronan så länge som Sveriges inflationsmål, satt av Sveriges Riksdag, är högre än Europas inflationsmål.
  ECBs inflationsmål är ”nära men under 2% per år”. Riksbankens mål är ”kring 2% per år”.
  Varför kan inte Sveriges Riksdag ändra Riksbankens inflationsmål till samma som ECBs? En sådan ändring skulle ge en skarp signal till Riksbanken att Sveriges folkvalda vill ha en starkare krona.
  För mig är det självklart att kronan kommer att fortsätta försvagas gentemot Euron så länge som vi har ett högre inflationsmål än Europa. Det är lagbundet. Varför är det ingen i riksdagen som tar upp denna fråga?
  Med vänlig hälsning, Gunnar Siréus

 393. zacharias brandt skriver:

  Undrar om Carl Bildt skulle vara intresserad av att vara med och starta en analysgrupp för att söka svaren frågor som varför vi har kriminalitet, korruption,bedrägerier mm grava fel i samhället och hur vi kan eliminera dem för gott? Ifall intresse finns, maila till whoevercounts@gmail.com

 394. Ashaya Solros Daggkåpa skriver:

  Hej! Jag är ordförande för en organsiation som heter Caretkers of the Earth. Mål: Rent vatten, ren luft, natur, djur och människor som mår bra.

  http://www.hanna-lantz.webnode.se

 395. Oyunaa Oyut skriver:

  I am looking for copyrights of his new book titled ”The New Age of Disorder.” Please help me to contact with a right person. Thank you

 396. carlbildt skriver:

  It has been published by the publishing house Bonniers, and they are in charge of there issues.

 397. simondurochefort skriver:

  Hej!
  Ursäkta mig men bara för att berätta att vi är ett lokalt företag och vi erbjuder pengar till alla seriösa och ärliga människor för att öka sin verksamhet eller för att göra ett köp. Räntan är 3% per år.
  Kontakta oss via e-post för mer information.

  E-post: simondurochefort@gmail.com

 398. Lukas Altin skriver:

  Det är alltid lika trevligt att läsa dina analyser Carl Bildt. Saknar dig i politiken.

 399. Jazz Munteanu skriver:

  Hej!
  Skulle vilja få kontakt med dig för en intervju, maila gärna på jazz.munteanu@svt.se för mer info. Hälsar, Jazz Munteanu

 400. matspeterlarsson skriver:

  Vad vet du om Estonia? Har du rent samvete gentemot offren och anhöriga?

 401. Du saknas inte i politiken.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: