Gasledning i Warszawa

Vid presskonferensen i Warszawa i går pratades det – rätt naturligt – en hel del om den tilltänkta rysktyska gasledningen i Östersjön, och nyhetsbyrån AFP har nu rapporterat om vad jag sade där.

13 Responses to Gasledning i Warszawa

 1. Jörgen skriver:

  Tack för den sakliga informationen från AFP genom din blogg. Detta får vi annars inte veta något om genom svenska media. De har ju full gärning med att konstruera skandaler.

 2. Rick Falkvinge skriver:

  Vad är det för ordnar du har på fotot på AFPs story? Är det dem du nämnde häromdagen, som du hade fått vinkar om att du evt skulle få av Polen?

 3. Belze skriver:

  Men hade inte den tidigare socialdemokratiska regeringen redan förbundit Sverige att stödja gasledningen? Det är ju vad Bildt hävdade tidigare i Riksdag och media!!! Det var ju något om en TEN-lista och någon karta som sades finnas på en av kommissionens hemsidor….

 4. kff skriver:

  Nu säger Bildt att Sverige inte har gett grönt ljus till gasledningen – härom dagen var Sverige redan uppbundet. Än slank han hit, än slank han dit, än slank han ner i diket…!

 5. Knute skriver:

  Du var ju nyss i Polen, där är dom väl inte glada över gasledningen?
  Anledningen till att den byggs är ju att ryssarna vill skicka gasen direkt till Tyskland. Och kunna stänga av den för polacker och balter i utpressingssyfte.
  Känns det inte lite som vi svikit?

 6. En gasledning är inget att tjafsa om. Dessutom är det bra om Rysslands ekonomi flätas samman med västeuropas.

 7. Jerry52 skriver:

  Till ”Belze” och ”kff” läs Bildts kommentar om gasledningen den 14 Feb. Där finns länk också.

 8. Lars Rindeskär skriver:

  Varför denna gasledning?
  Vi ska väl överhuvudtaget inte sätta fast oss i mer användning av fossilgas!!!

  Nu står vi inför en omställning till förnybar energi. Då ska vi uppmuntra detta. Investeras det i en gasledning så ska väl dessa enorma pengar skrivas av på lång tid. Det innebär att man sannolikt tänker tömma gaslagren helt. Detta fossila bränsle som annars skulle ha hållits kvar i jorden. Nu kommer denna gas i stället att förbrännas och ge mer koldioxid till ”växthusglaset”. Skandal!

 9. Belze skriver:

  Till jerry51: det är ju precis det vi gjort…. Jag skrev med viss ironi….

 10. Mr. G skriver:

  Rick Falkvinge???!!!
  Jag hade ingen aning om att du läste Carl Bildts blogg?

 11. marie skriver:

  Såg nyheterna på TV 4 för en stund sedan. Nu verkar även de vara ute efter ditt blod.Vi får väl vara glada att det inte är medierna som riktar misstroendeförklaring mot ett statsråd, trots att de allt gärna vill.Stå på dig! Vi är många som inser att du är den ”vassaste” utrikesminister vi någonsin har haft.Vi är stolta över dig och vad du gör för vår lilla ankdamm Sverige.Det jag är mest rädd för är inte att du blir entledigad, nej mina farhågor består mest i att du tycker att ”nog är nog” och avgår.
  Låt inte media föra dig dit. Media företräder inte folket, det gör endast riksdagen. Vi är egentligen inte förtjänta av ett statsråd av din kaliber. Du skulle få både större erkännande och högre arvode på ”den stora arenan”.Gör Sverige och dess medborgare den stora tjänsten att företräda oss i utrikespolitiska frågor även i fortsättningen.
  Du kan inte ställas till juridiskt ansvar för det du gjorde/ansåg innan du blev minister.Vad avser det politiska ansvaret är det som sagt riksdagen som avgör – inte media!
  En gräsrot

 12. Hermann skriver:

  Det är kris nu.
  SSU kräver Bildts avgång.
  Jag saknar ord, och är i fullständig chock över detta.
  Aldrig hade jag kunnat tänka mig att SSU av alla skulle kräva Bildts avgång.
  SSU.. Där t.om Thage G Petersson är medlem.. Ja.
  Det här är svårsmält.

 13. Tim skriver:

  Lars Rindeskär: Vad har du för alternativ? Naturgas släpper ut 50% mindre koldioxid än vad kol gör och ska du jämföra med petroleum är det minst 35% mindre utsläpp av koldioxid.

  Det finns flera industrier som skulle kunna tänka sig att byta till naturgas från Norge eller Ryssland. Många av motståndarna till den Rysk-Tyska gasledningen i Östersjön har ju inte själva något som helst behov av naturgas.

%d bloggare gillar detta: