Heja Olle Wästberg!

BBC News ser jag att Olle Wästberg på Svenska Institutet nu skall öppna en virtuell svensk ambassad i Second Life.

Nå, det är visserligen utrikesministern som har ansvaret för att öppna eller stänga ambassader, men i det här fallet ger jag Olle klart grönt ljus för projektet.

Second Life är en spännande utveckling av den virtuella världen. Ett land som vill visa att det i alla fall har ambitionen att vara på framkanten av utvecklingen måste självfallet vara med.

Sedan kan man bara hoppas att Olle Wästberg bjuder mig på invigningen av Sveriges Ambassad till framtiden.

12 Responses to Heja Olle Wästberg!

 1. […] week and thought I’d blog about it but forgot it. Now that Carl Bildt, our Foreign Minister, blogged about it and provided a link to the BBC News story on it I might just go ahead and publish some propaganda […]

 2. Fiket skriver:

  Noch einmal zur virtuellen Botschaft

  Die virtuelle Botschaft, die Schweden in “Second Life” aufmachen will und über die ich am Samstag schrieb, hat jetzt auch die deutschen Medien erreicht.

  Sehr witzig finde ich, dass der schwedische Außenminister davon erst heute…

 3. […] en ambassad i Second Life: BBC om att Sverige öppnar amabassad i Second Life Boing Boing om samma Carl Bildt i ämnet Mårten Gustafson om samma […]

 4. Johan skriver:

  Spännande projekt, som framhäver den vackra ambassaden ritad av Wingårdh.
  http://www.nyteknik.se/art/48820

 5. Jonas Eriksson skriver:

  En Second Life ambassad är precis vad Sverige borde ha, det gäller bara att vi positionerar Sverige i den virituella världen.

  Och detta är en mycket bra början.

 6. Olle Wästberg skriver:

  Carl Bildt, eller snarare hans avatar, är den naturlige invigaren. Mycket bra!

 7. Sredna skriver:

  När öppnar Second Life en real life-ambassad i Stockholm? Det kan väl inte vara för mycket begärt? Diplomati brukar ju bygga på viss ömsesidighet…

 8. Nicki skriver:

  Mycket bra initiativ som visar att Sverige är i framkanten när det gälleratt anamma teknologi för att förmedla oss. Nämnas skall också att Sverige är det första landet i världen som öppnar ambassad i Second Life. Förvisso har USA nyligen satt upp kongressen in Second Life, för att kunna hålla virituella konferenser, men än så länge är Sverige först och ensamma om en ambassad.
  Second Life är en mycket spännande plattform när det gäller utbyte länder och kulturer emellan och dess potential för utbildning i virituella klassrum är redan väl utnyttjad.
  En växande skara av universitet och skolor från världen över är aktiva, jämsides med ett otal av organisationer och företag.
  Mängden invånare i Second Life har nästan tiodubblats sedan jag själv gick med i April 2006 och drog igång min egen verksamhet. Från 350 000 till över 3 000 000 på 10 månader.

 9. Den Virtuella Världen börjar bli större….Info from Polen….
  Hälsningar

 10. […] Olle Wästberg” and is aimed at the director of the Swedish institute Olle Wästberg: https://carlbildt.wordpress.com/2007/01/30/heja-olle-wastberg/ [my translation from Swedish] [2] Official announcement by the Swedish Institute, Jan 2007: […]

 11. […] Second Life så har Svenska Institutet förklarat att de tänker öppna en ambassad i Second Life. Carl Bildt hoppas bli inbjuden till […]

%d bloggare gillar detta: