Med Codex Gigas till Prag

Sen kväll efter Operan och riksdagsöppnande. Förberedelser för morgondagen.

En annorlunda onsdag. Regeringssammanträde och beredning eftersom det ju torsdag är budgerpresentation i riksdagen.

Och efter regeringsberedningen deltar jag i lunch för Lettlands nye president Valdis Zatlers som är här på snabbesök. Lettland är ett av våra viktigaste grannländer, och det är utmärkt att han kunnat ta sig tiden att komma hit så snart efter sitt tillträde.

Sedan bär det på eftermiddagen av till Prag för att vara med på öppnandet av utställningen där av den s k Djävulsbibeln Codex Gigas.

Det är en stor sak i många avseenden.

Det handlar om det största existerande medeltida manuskriptet – på sin tid ansett som ett av tidens verkliga underverk – och dessutom om någonting som sedan det kom till Sverige aldrig visats utanför landets gränser.

Sitt ursprung har det väldiga manuskriftet med dess omskrivna bild också av djävulen i det tidiga 1200-talets Böhmen.

Kejsaren Rudolf II tog det senare till sin samling i Prag. När svenska trupper under trettioåriga krigets absoluta slutskede 1648 nådde och erövrade delar av Prag passade man på att helt sonika konfiskera konstsamlingen, och Codex Cigas hörde till de skatter som fördes hem till Stockholm och fogades till drottning Kristinas samlingar.

Men nu – mer än 350 år senare – kommer det väldiga verket under några veckor tillbaka till Prag.

Prinsessan Christina, Cecilia Malmström och jag själv kommer tillsammans med bl a den tjeckiske premiärministern Topolánek att vara på plats när utställningen högtidligt öppnas på i Clementinum i Prag kväll.

Men sedan fortsätter allt med överläggningar först på kvällen kvällen med utrikesminister Karel Schwarzenberg och sedan på torsdag förmiddag också med vice premiärminister Alexandr Vondra.

Över lunch övergår de sedan i överläggningar som inkluderar Frankrikes Europaminister Jean-Pierre Jouyet. Vi sågs senast i Stockholm för en vecka sedan.

Tanken med detta är att vi gemensamt skall diskutera det 18-månadersprogram som skall omfatta de franska, tjeckiska och svenska ordförandeskapen i EU fr o m andra halvåret 2008 till utgången av 2009.

Mycket kan hända under den perioden – och en del måste planeras.

155 Responses to Med Codex Gigas till Prag

  1. Bo W. Höglund skriver:

    Det var ju för väl att bibeln åker tillbaka temporärt, och inte returneras permanent som många har föreslagit!
    Personligen tycker jag inte att Sverige skall ”returnera” några ”krigsbyten” innan vi fått tillbaka Ösel och Dagö – MINST!
    Vårt gemensamma fäderneslandskap skulle ju då ev. kunna returneras till dess rättmätige ägare, de är ju åtminstone med i NATO!

  2. hillary2 skriver:

    Intressant

    vi har en konstbiennal i Göteborg just nu som väcker starka känslor – Rethinking dissent
    med bl.a. gyllene brosskulpturer av barn med gevär i händerna
    det är att brutalt bli påmind om ondskan
    precis som jag blev av dina länkbilder

    djävulsbibeln känns verkligen dagsaktuell med tanke på tryckfrihet yttrandefrihet och åsiktsfrihet
    liksom att människor börjat tala och skriva dessa tre ord med/till varandra och i svensk media

  3. davidlenefors skriver:

    Riktigt nyfiken Calle. När hinner du göra följande saker:

    1. Sova
    2. Läsa en god bok
    3. Träffa din fru
    4. Umgås med dina barn

    Beundrar din arbetskapacitet men är det verkligen värt priset? Tur för oss svenskar att det finns folk som tycker det så att vi har ministrar men det kan inte vara roligt att aldrig träffa sin familj.

  4. Helena Palena skriver:

    Varje gång jag ser orden Estland, Lettland och Litauen går ett stråk av obehag i ryggraden. Som en betingad reflex som utlöses av Sovjet- och kommunisthatet.
    Tänk, vad denna lära har förstört kultur och levndadsbetingelser i länder där den dragit fram. Men sen blir jag glad – dessa tre länder är ju befriade och nu är det bara utveckling och kulturell blomstring som gäller. Tack och lov och skål för det!

    Djävulsbibel i all ära – men den riktiga går inte av för hackor den heller när det gäller sånt!

  5. anden200 skriver:

    Noterar förundrat och sorgset att islamisterna vunnit kampen om den svenska yttrandefriheten. Rädslan och därmed självcensuren breder ut sig.

    Den annars utmärkta regeringen är helt lam i denna fråga och tar inte till kraftag FÖR yttrandefriheten. Inga möten med sverigens chefredaktörer för att mana mod och kurage i dem, nej bara möte med korrupta diktatorstyrda länders ambassadörer.

    Skam!

  6. svenike skriver:

    Carl Bildt, jag instämmer med signaturen ”anden200”: Det är skam att Sveriges regering inte markerar kraftfullt FÖR yttrandefriheten. Förr syntes Du som en förkämpe mot diktaturstyren och förtryck, men i dag tycks Du huka inför Putin, Mugabe och islamska diktaturer? Liksom regeringen i övrigt. Det bådar inte gott.

  7. anlete skriver:

    Hur kan KGB.fått ett eget pogram på SVT?

  8. Kachina skriver:

    Djävulsbibeln? Här i Sverige. Ja, då förstår jag. Det är den som ligger till grund för partiprogrammet.

    I övrigt kan noteras att Jag såg Reinfeldt på TV i går kväll. En man bakom honom, som troligtvis var en säkerhetsvakt, var en kopia av,……Putin. Det kan skapa en del förvecklingar om de besöker Ryssland.

  9. klaskarlsson skriver:

    Helt rätt att ligga lite lågt och föra diplomatiska dikussioner om den där heta frågan tycker jag.

    Yttrandefrihet javisst – även om man för den skull inte behöver mobba andra religiösa grtupper bara för att man får.

    Vad en del av de mer fundamentailistiska grupperingarna inte fattar är ju skillnaden mellan konstnären i fråga, tidningen och Sverige som land. Sverige är ju inte ansvarigt för vad dom publicerar inom ramen för våra lagar – men det tränger inte igenom.

    Men helt rätt med en poäng om vår yttrandefrihet, dock med en ursäkt och tat sedan ligga lite lågt.

    Onödigt att reta upp terrorister och fundamentalister som ändå inte fattar eller vill ta åt sig sånt uta nbara driver sin egen agenda – och vi får inga poäng utan gör svenskar och svenska företag till måltavlor bara för att vi skall ryta till för en pirncip som alla sansade i debatten (inkl. muslimska organisationer i europa och sverige) redan fattat och gått med på…

    /K

  10. anden200 skriver:

    klaskarlsson förklara dig! Vem skall be om ursäkt? För vad? Till vem?

    Du skriver: ”Onödigt att reta upp terrorister och fundamentalister som ändå inte fattar eller vill ta åt sig sånt uta nbara driver sin egen agenda”

    Aha, du vill att vi skall ha självcensurerande konstnärer och journalister alltså? Så fort det handlar om något som muslimska extremister tan ta illa vid sig av skall vi inte skriva om det i svenska tidningar?

    Ursäkta mig, men ser du inte vad du säger? Vad kommer de bli förnärmade av nästa gång, att vi kallar dem terrorister och mördare? Skall vi lsuta med också då?

    Är det alltså de som känner sig kränkta som skall bestämma vad som skall vara tillåtet? Jag hoppas du inser det orimliga i resonemanget, ALLA människor kan känna sig kränka av vitt skilda saker. Eller är det bara de som kommer med dödshot som skall åtlydas? Varför då inte ge Al-quaida makten direkt i så fall? Varför ha en massa grundlagar om yttrandefrihet, tankefrihet, pressfrihet etc om vi enligt dig dirket skall falla till föga så fort någon ifrågasätter dem??

    Om de märker att deras hotelser faktiskt fungerar, att västvärlden faktiskt lyder dem, tror du deras hot och terror kommer minska då?

    Terroristerna är på väg att vinna slaget. Hela deras idé är att döda några få och få miljoner att lyda. Rädslan, terrorn är deras vapen. Riksen att dö i ett terrorattentat är till och med i Israel försvinnande litet. Ändå är människor som Du rädda.

    För all de muslimer som är trött på dumheterna finns denna sida att titta närmare på:

    http://www.ex-muslime.com/Sweden/svenska.htm

    Personligen vill jag hylla hjälten Lars Vilks. Han går med rak rygg ut och tar kampen mot självcensur och för yttrandefriheten, grundvalen i demokratin. Han, en chefredaktör plus en knapp handfull till bland 9 miljoner ynkliga svenskar tar kampen.

    Resten låter sig tystas och censureras av det värsta avskum som vandrat på vår jord…

  11. hillary2 skriver:

    larskarlsson

    som jag ser det krigar muslimska fundamentalister mot judiska och kristna sådana
    hoppas att bin ladin och andra fundamentalistiska ledare inser det människofientliga i sin egen fundamentalism
    fundamentalister inom olika religioner som ägnar sig åt politik kränker och mobbar andra människor enligt min åsikt och
    lågmäldhet är bra men aldrig skrämsel och tystnad

  12. Kachina skriver:

    ”Terroristerna är på väg att vinna slaget. Hela deras idé är att döda några få och få miljoner att lyda. Rädslan, terrorn är deras vapen.”

    Inte för att jag vill säga emot dig i sak, anden. Jag vill bara påminna om att ovanstående är världens äldsta vapen som använts av alla,…..inklusive Pinochet och bekantskapskretsen.

  13. jenny71 skriver:

    Med stor stolthet såg jag riksmötets öppnande på tv igår. Fredrik Reinfeldt visade med kraft och ödmjukhet Sveriges väg i framtiden. Det finns hopp,planer och stor kunskap i den här regeringen.
    Sossarna ägnar sig istället åt självömkan,stenkastning och rent skitprat dvs de pratar om de skitjobb som skapas i Sverige. Sossarna är en skam för Sverige. Svenska folket har fått sin heder tillbaka tack vare Alliansen.

  14. soli01 skriver:

    Vad står skrivet i ”djävulsbibeln” Codex Cigas? Finns något översatt på vårt språk när det gäller denna? Har någon kännedom om detta -jag är nyfiken.
    Apropå de hot som haglar numera måste vi stå på oss och kommer aldrig att styras bort från vår möjlighet att tillämpa våra fem friheter.
    Yttrande- , informations-,demonstrations-, förenings- och religionsfriheten. Vår GRUNDBULT och den ska icke rubbas på!

  15. hillary2 skriver:

    terrorister

    är manipulerade människor
    det är manipulatörerna som hittar missnöjda människor att utnyttja
    det är de perverterade ledarna som ska bekämpas
    här hemma har vi fundamentalalistiska sådana i SD och ND och pöbel finns det också i andra organisationer
    ska de tigas ihjäl bara för att de saknar ord att uttrycka sig med?
    just nu sitter det en svergiedemokrat och tiger i Göteborgs kommunfullmäktige….
    hoppas att han lär sig något där om demokrati och pluralism

  16. anden200 skriver:

    ”Inte för att jag vill säga emot dig i sak, anden”. Nä, det är ju svårt eftersom det är ett odespytligt faktum. Även om jag inte betvivlar att du skulle försöka om du trodde det skulle tjäna dina syften…. Denna strategi från dig framgår ju tydligt i din gärning på denna blogg (och andra).

    Visst har Stalinismen, kommunismen och många andra socialistiska stater använt sig av samma teknik, precis som exempelvis Pinochet. Proven by design, som det heter på utrikiska. Socialdemokrateras broderparti Fata i Palestina (enligt Mona Sahlin) är ju ett bra samtida exempel på detta. Eller Nordkorea för den delen.

    Oavsett vem som står bakom terrorstrategin måste den motas i grind DIREKT, innan den får fotfäste. När rädslan, och eftergivenheten för densamma breder ut sig är slaget förlorat.

    Vi har ett militärt försvar för att försvara vår rätt att leva med de friheter som vår demokrati har beslutat.

    Nu har vi främmande stater och makter som hotar just detta som försvaret är satt att försvara. Något som varje medborgare i Sverige per rikets lag är satt att riskera sina liv att försvara.

    Nå, var är försvaret nu när medborgare i landet angrips av främmande makt?

    Det enda jag ser är krökta ryggar och fega politiker. FÖRSVARA svenska medborgare som inom Sveriges gränser, inom sveriges rikes lag, utövar sina lagenliga rättigheter.

    Lika ryggradslöst som i alla krig sedan Kalle dussin agerar Sverige i denna konflikt.

  17. anden200 skriver:

    Hillary2. Jag har inte rösta på SD, men jag har läst deras partiprogram. Jag har hört Jimmie Åkesson tala. Vad i deras politik är det som är fundamentalistiskt?

    Det enda jag kan se är en politik som är en blandning mellan sossar, nationalism (som ju faktiskt också är typiskt sossar) och en attityd kritisk till den svenska invandringspolitiken.

    Sista jag kollade så var en överväldigande majoritet av de svenska väljarna missnöjda med invandringspolitiken. Så att någon diskuterar och tar upp problematik kring detta är ju snarare en vinst för demokratin än en förlust.

    Kontentan blir: Vad menar du?

  18. anden200 skriver:

    Vänd på hela frågeställningen. De skyldiga är inte Lars Vilks, de skyldiga är de främmande makter som hotar svenskar och svenska intressen.

    KRÄV av dessa främmande makter att ta tillbaka sina hot mot den suveräna staten Sverige, eller de får ta konsekvenserna.

    Konsekvenserna får sedan civil och militär underättelsetjänst utreda, som tillsammans med civil och militär myndighet får till uppgift att avlägsna hotet mote Sverige som suverän stat och mot laglydiga svenska medborgare.

    Vilka val har ett land och en stat om någon förklarar krig mot den?

    Det ena är att böja rygg och gå med på den hotande och anfallande maktens (statens krav).

    Det andra är att med de medel som finns till hands eliminera hoten.

    Skall vi vara ett land med de fri och rättigheter vi inom landets gränser bestämt, eller skall vi anse oss belägrade av främmande makt och låta den främmande makten bestämma vad vi får trycka i våra tidningar, och vilka konstverk som skall vara tillåtna?

  19. hillary2 skriver:

    anden200

    jag ogillar alla rasistiska partier
    och rasister är för mig fundamentalister
    de förnekar t.ex. förintelsen eller hyllar den – mellan skål och vägg
    känner till en av sd´s förvirrade manipulerade medlemmar som också lade ut valsedlar för nationaldemokraterna för ett år sedan

    vi har faktiskt inget att vinna på att populistpartier som tidigare ny demokrati eller de här extremistpartierna uppstått och fått väljare – i mina ögon är det ett misslyckande för alla våra demokratiskt valda företrädare – att inte kunna tydliggöra i media varför vi har den invandring vi har och hur man planerar för att inlämma invandarare i vårt samhälle

    i detta har de flesta politiker gjort en för liten insats

  20. klaskarlsson skriver:

    Jag säger inte att vi inte skall stå för yttrandefriheten !

    Sen kan man ju ifrågasätta varför vissa personer gör vissa saker. Gör man saker bara för att retas ? Om någon hänger ut en eller förlöjligar en enskild grupp, tex utvecklingsstörda, är det ok ?

    Dom får göra det – men är det ok – har man inget att be om ursäkt för om dessa personer blir stötta då ? Om jag i en skoltidning säger att tjejerna i klass 8B2 ser ut som flodhästar och ritar en karikatyr på dom i flodhästkroppar, och dom blir upprörda och ledsna – är det ok att sen skrika ut: ”JAG RITAR VAD JAG VILL!!”

    Varför är det mer ok om det är en religiös gruppering som blir sårade ?

    Nu är det ju också så att Sverige har förklarat att vi har tryckfrihet inte kan och inte vill hindra tidningar från att publicera saker, även om vi kanske anser att just denna publicering var olycklig (eftersom den sårar och retar up en religiös grupp)

    Därför anser jag att det är bra att ligga lågt nu – varför reta dom som ändå inte fattar ! De seriösa muslimska grupperna har ju accepterat och i vissa fall protesterat, men driver inte vidare eftersom dom förstår våra argument. Och som sagt fundamentalister och terrorister brys sig inte, och kommer inte heller få ngn ursäkt eller nått mer – men vi behöver ju inte för den sakens skull driva upp saken ännu mer – eller ? Och då på köpet såra de som vi bryr oss om, och riva upp känslor även hos mer sansade !?

    Sen kan man, och skall man, alltid stå upp mot terrorism – men det är en annan fråga – det har inte med detta att göra, dom använder bara karikatyrerna för sina egna intressen och skaffa sig fler fiender och måpl för att värva mer folk – skit i dom, ignorera dom, kritisera dom, men ge dom inte ammunition att dra mer med folk pga fel förevändningar !

    /K

  21. hillary2 skriver:

    anden200

    fundamentalister är sådana som kräver – vi för dialog och fortsätter att leva fria?

    det är inte alla som värnar tryckfrihet och yttrandefrihet i Sverige
    en s-krönikör i GP 070912 skrev på ett ”främlingsfientligt” sätt att det finns konstnärer som kränker andra människor medvetet och vill bli martyrer för att få uppmärksamhet…..
    att hon själv kränker en hel kår på samma sätt som andra främlingsfientliga med ryktesspridning av några icke namngivna konstnärer är anmärkningsvärt men intressant
    inte ens alla politiker vågar tydligen tro på vår pressfrihet och det stora och mycket medvetna sanningssökandet som finns hos de som är konstnärer

  22. Kachina skriver:

    anden, du är noggrann med att räkna upp de som använt och använder detta vapen. Du glömde USA och Israel, eller för att slippa rabbla olika länder,…..IDU

    Ondskan ser likadan ut, oavsett vilka kläder den döljer sig bakom.

  23. lillies skriver:

    svenike……huka inför Putin?!?!

    Ursäkta mej men håll lite distans och objektivitet. Nu är jag inte sådär jätte förtjust i Iran men när det brittiska fartyget som togs in och besättningen hördes så blev det ett j-a liv trots att det hävdades och efterhand konstaterades att det brittiska fartyget faktiskt hade felnavigerat. De var inne på Irans territorium.

    Likaså blir folk halsstarriga när ryska plan flyger på internationellt territorium (vilket de får) bara för att det råkar vara nära England. Men visst finns det en del man kan kritisera, Lavrov kunde kanske ibland ägna större vikt åt vad som är bra och i Rysslands intresse än att irritera Condoleezza Rice bara för sakens skull.

    I senaste omgrupperingen har ju också Rysslands försvarsminister avgått då han är släkt med nuvarande premiär ministern…hur många väst regeringar visar upp en sådan strikt hållning inför att mota ev. konsekvenser av s.k. svågerpolitik?

    Jag applåderar dem i dess strävan att göra sig av med kaoset efter Yeltsin.

    http://www.kommersant.com/p-11403/Serdyukov_Zubkov/

  24. Kachina skriver:

    När det gäller den svenska alliansfriheten tycker jag att det var helt rätt av Reinfeldt att inte nämna den. Vi har aldrig varit och kommer aldrig att vara alliansfria. Vi är för små för att stå på egna ben. Det är alltså en vida skillnad på nutid och andra världskriget, då vi möjligtvis kunnat hejda en invasion någon månad.

    Nu har vi inget annat val än att alliera oss, sedan har vi bara att välja mellan NATO, EU eller Ryssland att alliera oss med.

    Kanske vi skulle ha en folkomröstning?

  25. hillary2 skriver:

    schweiz?

    låt Odell göra Sverige till ett internationellt bankparadis
    för att slippa invasiv verksamhet och vapentyngda allianser

  26. lillies skriver:

    anden 200…jag håller med klas.

    Och det är inte ”censur” att medier, gallerier utnyttjar sin grundlagsenliga rätt att neka att publicera smaklösheter. Organiserade muslimer i Sverige och Europa har tagit avstånd från hoten, som väntat, och de har utnyttjat sin grundlagsenliga rätt till att framföra sina åsikter. Precis som Lars Vilkes har rätt att framföra sina konstverk i egen regi.

    Den svenska regeringen har inte mycket annan jurisdiktion över hur personer utomlands via en USA baserad site uttrycker sig, ungefär som radio Islam inte har rätt att sprida sitt budskap från Sverige (men jag tror han bl.a. har gjort det från USA). Via modern teknik och media kan dock meddelanden av denna typ nå svenskt territorium dock, vilket är beklagligt…vi kanske borde ha censur som typ…ja, i Kina eller Georgien???

    För övrigt granskas väl denna site också nyligen med anledning av uttryckliga hot och starkt nedsättande kommentarer mot palestinier i allmänhet?

  27. ArbiterE skriver:

    soli01 och Carl (!): ”Codex Gigas” för bövelen… Länken som Carl själv postat är alldeles utmärkt. Dessutom finns det förträffliga sökmotorer på internet…

  28. Kachina skriver:

    Ruttet så det räcker;

    ”För att finansiera inkomstskattesänkningen sänks sjukpenningen för de flesta och det kommer att införas en övre gräns för hur länge man får vara sjukskriven.”

    Det är vad som läckt ut om den nya budgeten.

    För ganska precis ett år sedan stod samtliga fyra partiledare gemensamt framför TV-kamererna, lovade dyrt och heligt att inte sänka sjukersättningen under den här mandatperioden.

    Bedrägeri, kan man gott säga. Dessutom kan vi se att prostitutionen når nya höjder.

    Hägglund viker sig om aborter, skatten på bensin och fastighetsavgiften.

    Maud och centern har för gott svikit sina kärnfrågor. Landsbygden och kärnkraften.

    Folkpartiet har vikt sig i fråga om sjukersättningen. Alltså, går det här igenom är det egentligen bara för Folkpartiet att lämna regeringen, men det gör de inte därför att Major Björklund är mer moderat än folkpartist.

    De offrar allt för en ministerpost, till och med sin egen heder.

    Codex Cigas är inte bara en bra rubrik vid rätt tillfälle. Den är ert partiprogram.

    Fy tusan Carl. Jag må säga att jag respekterar dig som privatperson, men er politik börjar vara äcklig. Ni representerar allt som är unket, falskt och bedrägligt.

    Att du inte skäms.

  29. karrman skriver:

    Kachina

    Ja annat var det på 1960-talet!

    1960 var de offentliga utgifterna 30% av BNP och marginalskatten 40%.
    Mot runt 50-55 idag.
    Den ideala blandekonomin?

    Något stämmer inte i din värld. Du drömmer om en värld med radikalt sänkta
    skatter,( läs 1960-talet ), men skriker som en stucken gris när modesta steg i den riktningen tas.

  30. Kachina skriver:

    På 60-talet kom omsen, som var tillfällig. Den togs bort och ersattes med momsen. DEN har finansierat det högteknologiska samhälle vi har idag. Det är en förändring som skett över hela världen.

    Jag sade så här. Visst är det bra att de sänker skatten, men sedan är jag frågande till varifrån de tar de pengarna. Vore det inte rimligt att hjälpa de som håller på att drunkna i pengar, istället för att ta från de som nästan inget har.

    Den här tjejen med motoriska störningar skall alltså leva på mindre än de 7000 hon lever på idag. Jag tror inte att de motoriska störningarna blir mindre om hennes sinne dessutom belastas med ekonomiska bekymmer.

    Dessutom reagerar jag på att vår regerings ord är värdelösa. Ljug en gång, och vem tror dig därefter.

  31. mrmhalland skriver:

    Kachina :
    >Dessutom kan vi se att prostitutionen når nya höjder.

    Detta problem har troligen INGET med ersättningsnivåer att göra.
    Det handlar mer om att det inte är så ”fult” längre att prostituera sig.
    Nu görs det ”fint” via internet för att få en möjlighet att få lite guldkant på tillvaron.
    Det är en effekt av att gemene man har mer pengar att spendera.
    De stackars ”sprut-luderna” lever i en betydligt tuffare tillvaro.
    De tvingas sälja sig för några hundralappar för att få ihop till sitt missbruk, medans internet-flickorna konsumerar skor och kläder och dyra resor etc.

  32. Kachina skriver:

    Det är skillnad på att prostituera sin kropp och sin själ. Att prostituera sin själ, sina tankar, sin ideologi, är fortfarande bland det fulaste du kan göra.. Om Hägglund verkligen är troende, måste han vara livrädd att möta sin Herre. Maud blir hängande i intet, för inte ens djävulen vill ta emot henne. Björklund får gå genom pinan.

    Reinfeldt blir jag inte klok på. En genomhygglig karl som tar idiotiska beslut? Eller, kanske inte tillräckligt stark för att stå emot de mörka krafterna i partiet. Det är samma där som med Carl. Man kan inte låta bli att gilla privatpersonen, men politiker,…..tja. Vi har definitivt inte samma syn på vad som är politik och vad som är pennalism.

  33. karrman skriver:

    Också emot att sjuka och handikappade för sämre villkor.

    Det är något som inte stämmer när hälsoläget i landet ständigt förbättras,
    men ersättningen till sjuka ökar.

    Förmodligen handlar handlar det om kulturella förändringar i samhället sedan 60-talet.
    Individualismen sprider sig på gott och ont alltmer i samhället.

    Välfärdsystemen måste anpassas till denna verklighet.

    Är det mycket små skillnader mellan arbete och sjukersättning kommer drivkrafterna att arbeta påverkas. Det gäller att designa systemen så att blir träffsäkrare.
    Kommer säkert att upptäckas fel, men problematiken är nog svår att bortse ifrån.

  34. smalanningen skriver:

    Hur har Maud svikit landsbygden? Det skulle jag som förstagångs-kanske-aldrig-mer-centerpartist vilja veta. Men är det någon jag tycker är vettig utöver Calle så är det Maudan, hon syns dessutom mer än Reinis (vars PR-konsult dock börjat vakna till lite nu på sistone)…

    En stor del av missbrukartjejerna har också flyttat in till Internet, tack vare prostitutionslagen som fått torskarna – livrädda för att bli avslöjade men vägrar ge avkall på sina sexuella begär – att fly dit också. Hallickarna har skaffat laptop och webcam, lägger ut lite foton och förmedlar kontakter precis som förr. Patetiskt. Ett typexempel på en lag som praktiskt inte gjort mer än att Malmskillnadsgatan och motsvarande i andra större städer ser lite annorlunda ut nattetid.

    ”Jag köpte min kärlek för pengar, ty någon annan fanns ej att få”

    Ingen ska få mig att tro att vi löser en komplicerad sak som ökad prostitution genom att förbjuda den. Där är det endast vår moral som spökar, liksom svenskens konstiga sätt att se på världen: ”syns det inte, finns det inte”. Bakom den ökade prostitutionen står ingenting annat än den ökande konsumtionen, och dessutom – jag känner en ung studerande tjej som visade brösten på webcam för några gubbar och tjänade ihop till sina böcker det året. Och har faktiskt ingen ånger för det. Det enda hon känner är att hon kanske tycker hon borde deklarerat pengarna som extrainkomst…

    Ju mer förbjuden vi försöker göra porren, ju mer dramatiskt blir det. Och lagarna som skapas fäller allt som oftast fel människor.

  35. changethefuture skriver:

    Angående det kommande ordförandeskapet i EU… dags att höja Sveriges röst i världen???

    Idag är det så TYST…
    Var är Sveriges röst i världen?
    Tycker Sveriges regering att Israels och USAs nya benämning av Gaza som ”fientlig enhet”
    är OK?
    Tycker Sveriges regering att en EL-blockad av Gaza är ett bra sätt att minska palestinernas fientliga inställning mot Israel.
    Tycker Sveriges regering att det var ett bra beslut att frysa hjälpen till Palestina efter ett demokratiskt valresultat som inte gillades av Israel och USA?

  36. Kachina skriver:

    smålänningen

    Jag tänker mest på den mentala prostutionen. Där har Allianzen rätt. Alla kan göra någonting. Alla kan, oavsett medicinsk status, prostituera sig, antingen fysiskt eller mentalt.

    Det torde vara den kompletta bilden av Allianzens samhälle. Alla jobbar, som prostituerade.

  37. Kachina skriver:

    ”Det är något som inte stämmer när hälsoläget i landet ständigt förbättras,
    men ersättningen till sjuka ökar.”

    Det är mycket som inte stämmer i landet:

    Räntorna sjunker, men hyrorna stiger i samma takt.

    Varorna blir billigare, men det får aldrig konsumenten del av, för mellan dem och varan finns biffiga börsvinster och bonusprogram. Visst borde du fatta att något är åt h-e fel, när bonusprogrammen i ett litet land med nio miljoner invånare uppgår till ETTHUNDRA MILJARDER KRONOR. Det är helsjukt.

    När det gäller ökade kostnader för sjuka relativt till antalet, så ökar det av naturliga orsaker, som tyvärr inte talas om. Istället används gruppen som politiskt slagträ, en fiende inom landet som man lägger skuld på. Det är inkörsporten till ”nazi-spåret” som mustaschen använde på 30-talet. Sex fuskande judiska bankirer skuldlades för tysklands dåliga ekonomi, trots att orsaken var en helt annan, och användes för att få den politiska makten. Sedan hade mustaschen talat sig så varm att han trodde på sina egna fantasier, vilket resulterade i att sex miljoner judar gasades ihjäl.

    karrman, det är helt andra orsaker bakom kostnaderna för de sjuka. Dessutom är inte våra kostnader onormalt höga, jämfört med andra länder.

    Om det nu blir som det läckt ut ur Borgs budget, klassar jag den här regeringen som ett gäng bedragare.

  38. karrman skriver:

    Kachina

    Du är mycket omogen i din argumentation.

    Ungefär som en tonåring som har ett starkt behov av att göra föräldrauppror.
    I det här fallet verkar föräldrarna varit makarna Goebbles.

    Låt anta att ditt ”nazispår” stämmer. Då kommer snart en nazikupp att äga rum eller?
    Demokratin avskaffas etc. Om du inte tror på detta scenario kan lägga ned nazispåret.

    Om regeringen är så misslyckad kommer den att avsättas.
    Det är inte konstigare än så.

    Försök istället formulera alternativ till politiken och inte komma dragande med fantasifoster. Vore en konstruktivare kritik.

    När det gäller de ökade klyftorna i samhället så är det något forskarna tvistar om orsakerna till. Globaliseringen som gjort kapitalinkomster lättrörliga, den tekniska
    utvecklingen som gynnat humankapital är några vanliga förklaringar.

    Än mindre finns klara föreställningar om hur denna utveckling kan motverkas.

    Helt klart att ingen hävdar att det är en konspiration från ett gäng kryptonazister.

  39. Kachina skriver:

    Du verkar omogen i din tolkning. Inte behöver man avskaffa demokratin för att driva pennalism mot en viss folkgrupp. Se bara på USA, Guantanamo och de otaliga hemliga färngelser som Bush erkänt finns runt om i världen.

    Jag har aldrig talat om en kupp av något slag. Det jag beskriver är det som hänt i ett flertal fall. För att få folket att sluta upp bakom politiken är det en fördel att hitta en fiende som är gemensam. Thatcher hade turen att Argentina invaderade Falklandsöarna, annars hade hon aldrig suttit kvar över valet.

    Hittar man ingen gemensam fiende utanför landets gränser, måste man skapa en inom det egna landet. Man stigmatiserar en definierbar grupp och skuldlägger den. Det är vad Allianzen gjort med sjuka och arbetslösa, precis som mustaschen gjorde med judarna. Man anklagar och försämrar gradvis villkoren för dem.

    Nu tror jag inte att den här regeringen kommer att börja gasa ihjäl folk, därtill är republikanen för listig. Dessutom är det kostsamt och bökigt. Nej, försämra villkoren gradvis, gärna så mycket att de själva ser hur missanpassade missfoster de är och tar sig av daga. Den logiska halvan är kall, iskall. I växelverkan med reptilhjärnan blir huvudet en frysbox. En kall värld att leva i. Många blir nog tacksamma att få lämna den.

  40. Kachina skriver:

    http://www.aftonbladet.se/ledare/article818630.ab

    Har jag inte haft rätt hela tiden?

    Den här regeringen blottar ondskan ända in till kärnan.

  41. saranorman skriver:

    Ni måste ha ngt speciellt ni som orkar med detta tempo och alla dessa grejer som man ska ta ställning till och besluta om. Vi hade Fullmäktige i måndags i Vilhelmina och jag är fortfarande trött och fullt upptagen med alla kommentarer och diskussioner där i kring … http://www.vilhelminabloggen.se
    Kul med Codex Cigas, häftigt att sådant finns kvar! Det är ju väääldigt länge sedan de skrevs. Svindlande tanke faktiskt…

    Kramiz från Vilhelmina

  42. karrman skriver:

    Kachina

    Har du inte talat om någon kupp kan du sluta med nazi liknelsen med andra ord.
    Det enda som händer med en misslyckad regeringen i en demokrati är att den blir
    avsatt.

  43. Helena Palena skriver:

    Kachina: Jag vill ställa en fråga till dig.

    Kan ett land ha fyra som arbetar och som sen försörjer sex personer. Så har det varit i sosse-Sverige. Trygghet till tänderna är väl ingen höjdare heller. Dessutom har vi lånat pengar till denna ”välfärd” så det är sannerligen tur att jobben kommer!

    Se den flock eller samhälle i skogen som låter sex ligga och fyra ränna efter rötter och nötter för att överleva. Skulle dom fyra som fick ränna acceptera det och orka med det hur länge som helst?

  44. Helena Palena skriver:

    Frågan jag ställde ovan till KaChina kan även ställas till alla som gnäller från vänster!

    Kan ni svara?

  45. Torsten skriver:

    Helena,

    Det största problemet med vänsteranhängarna, inklusive Kachina är att de inte tål att klyftan mellan ett fåtal rika och den stora allmänheten (fattiga) växer trots att den stora allmänhetens standard växer.
    Dom fattar heller inte att om den gemensamma kakan växer, så får vi större resurser för att hjälpa de som är sjuka eller av annan anledning inte kan försörja sig själva.
    Dom fattar heller inte att det behövs en stark motor för att dra denna utveckling framåt.

    Så frågan Du ställer, trots att den är pedagogisk, är tyvärr meningslös att ställa. Speciellt till Kachina för att han har bestämt sig för hurudan världen ser ut. Han är numera blind och kan ej se vad som verkligen händer.

  46. Kachina skriver:

    Har du hört talas om ”köttberget”, Helena. Att allt färre måste försörja allt fler, har åtminstone jag vetat sedan 60-talet. Lösningen ligger inte i att öka klyftorna, som Torsten tror. Den primitiva politiken har alltid slutat med att parfymdoften blandas med blodstanken när välfriserade huvuden rullar ned i korgen.

    Den här civilisationen upprepar ständigt förfädernas misstag.

  47. claesretired skriver:

    Kachina har ju rätt i att kapitalismen , som ju regeringen företräder, fördelar rikedomen olika- men han glömmer att socialismen fördelar fattigdomen lika!Helena Palenas fråga är jättebra och kunde utvecklas pedagogiskt ännu mer: Tänk er att ingen skulle arbeta!Vilka pensioner fick vi då, vilken omsorg och vem tog hand om de sjuka? Arbetslinjen har kommit för att stanna och för att rädda Sveriges välfärd.

  48. Kachina skriver:

    claes

    Den politik som Allianzen bedriver är det uråldriga och primitiva klansamhället. Det behövs ingen intelligens för det, utan sådana klansamhällen uppstår redan på dagis.
    Vi kunde ha dagisbarn i regeringen, utan att märka skillnaden. Det vi har är fyra vuxna lögnare och bedragare. Det gemensamma löftet att inte sänka sjukersättningen höll bara ett år.

    En brutal budget, säger Lena Melin. Iskallt säger jag. Det mänskliga medvetandet, sinnet, är på tillbakagång. Ju större kaka klanhövdingen får, desto fler smulor faller från bordet, är Torstens intelligenta slutsats. Det säger en hel del.

  49. Torsten skriver:

    Kachina,

    Då kan vi ta två exempel.

    Om inte Bill Gates drevs av sitt vinstintresse så hade Du inte kunnat skriva dessa iof innehållslösa inläggen här. Bloggen hade inte kunnat existera.

    Om inte Ingvar Kamprad drevs av sitt intresse att erövra världen med sina möbler skulle vi vanliga människor få betala mångdubbelt för vår inredning hemma.

    Sedan håller jag med Dig att det finns avarter för att på ett ”lagligt” sätt stjäla pengar från aktieägare och konsumenter.
    Sådant skall bekämpas.

  50. karrman skriver:

    Kachina

    En del har hänt sedan 1800-talet. Ytterst få som efter 1900-talets världskrig tror att
    en fullständig fri oreglerad marknad är lösning på problemen.

    Ta och läs några bra neoliberala tänkare. Tänkare som vill kombinera marknad och stat på ett vettigt sätt. En klassiker är Keynes, men det finns en uppsjö av tänkare som tänker bortom motsatsparet stat och marknad. En modern Keynes är Jeffery Sachs eller Joe Stiglitz vid Columbia universitetet. Eller Brad DeLong vid Berkeley.

    Du hittar många här:

    http://www.project-syndicate.org/series_categories/1

  51. Kachina skriver:

    Karrman

    Jag har, för många år sedan, läst både Keynes och Schumpeter och deras dispyter. Visst var det Keynes som gällde fram till Tchatcherismen, som fastnade för nödvändigheten av differentierade löner, men hoppade över stycket där det stod att skillnaderna inte får bli för stora. Det ger mycket negativa sidoeffekter.

    Torsten

    Visst, det finns seriösa och oseriösa. Som jag sagt tidigare, jag har aldrig från arbetarklassen hört ett ont ord om Ingvar Kamprad, Carl Benneth,……mfl, som jag inte minns just nu. De har höga löner, stora värden och vårdar sina företag väl. Då är det ingen som klagar på deras höga lön. De dränerar inte företagen, som vissa (Lundb…)

    Bill Gates är god för 76 miljarder dollar, men hur mycket har han tagit ut? Naturligtvis tar han en hög lön, men han dränerar inte företagen. Han tar sitt ansvar mot företagen och de anställda, för utan dem hade det inte blivit några pengar alls.

    Bonusprogrammen här hemma kostar svenska folket etthundra miljarder. Det är horribelt i ett så litet land Det måste då anses oförskämt, grymt girigt att ta pengar från de längst ner på samhällstegen för att finansiera reformen. Det är så kopiöst idiotiskt att man fattar inte hur någon kan vara så elak och sedan skratta in i kamerorna och svenska folket i ansiktet.

    Detta är äckligt. Det har lite av ”Lord of the Flies” över sig.

  52. karrman skriver:

    Kachina

    Kan hålla med dig om att fördelningsfrågorna borde sättas i centrum.
    Många som oroar sig över ökade inkomstklyftor idag.

    Så här sa Alan Greenspan i en intervju nyligen: ( Financial Times 16/9 2007):

    ”Alan Greenspan: A global outlook

    Mr Greenspan says “I did and still do” expect some normalisation of profit and wage shares. But asked whether the high profit share remains a puzzle to him, he says: “Yes, it does.” In his book, he worries that if wages for the average US worker do not start to rise more quickly political support for free markets may be undermined. ”

    Alan Greenspan måste nog betraktas som en av de mest klassiskt liberala ekonomerna i USA. Läroljunge till Ayn Rand. När han börjar oroa sig för ökade inkomstklyftor borde det vara en väckarklocka för alla.

    Amerikanarna står iför mycket större utmaningar än Europa när det gäller fördelningsfrågor eftersom de saknar ett obligatoriskt socialförsäkringssystem.

  53. lillies skriver:

    Kachina, du har nu vid ett flertal tillfällen påtalat om hur bra du säkert skulle komma överens med Carl Bildt vilket indikerar att du inte egentligen vet.
    Nu säger du att du gillar Carl Bildt som privatperson men inte som politiker.

    Det verkar som att du vill låtsas inför andra att du känner honom, det är den snälla tolkningen, den mindre snälla är att du har fixerat dig vid en känd, offentlig person som du tror dej känna (fast du inte gör det).

    Intressant inlägg om vilken form av prostitution som är finare…nu är det ju så att man kan ha ideal, eller önskemål om man så vill, om hur saker och ting bör vara men samtidigt inse verklighetens begränsningar. Att agera inom de ramar som verklighetens karta sätter är inte i mina ögon prostitution.

    Genom min bakgrund har jag i olika stadier kommit i kontakt med den andra sortens prostituerade. Ett problem de ofta har är att folk inte respekterar dem, ofta de som konsumerar deras tjänster. Orsaken till detta är till stor del att de inte uppfattas som ärliga…en karl (som det oftast är fråga om) som köper en sexuell tjänst och vet om att han är en ”fet slob” är knappast benägen att ta en person som öser överdrivet smicker över honom på allvar. Och han är ju medveten om varför det sker, han köper ju det han skall köpa och brys sig sällan om något annat.

    Men därmed inte sagt att de inte kan vara trevliga, smarta eller ok annars….men som sagt när jag var på behandlingshem var jag dock glad att jag inte hade den problematiken. Men det är säkert olika för olika personer med som det mesta annat här i livet, en del kanske inte påverkas alls av det. Prostitution är för övrigt tillåtet i Sverige, det finns faktiskt de som är inregistrerade som prostituerade, betalar sin skatt och sociala försäkringar. Likaså bolag som bedriver pornografiskt material i form av filmer, tidningar och bilder.

    Till något annat, om budgeten, Stefan Fölster på Svenskt Näringsliv var tydligen inte jättenöjd vilket han bl.a. motiverade med detta:

    ”Han vill också se skattesänkningar som stimulerar sparandet och undviker en överhettningssituation med stigande inflation och räntor.”

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article823312.ab

    Överhettningssituation inom vad?!?!?…….

    Inflationen är väl inte sådär jättealarmerande och beträffande räntorna så är det ju så att de i ett såväl historiskt som internationellt perspektiv är förbaskat låga?

    Stimulera sparande…..? Det finns hur mycket som helst av olika sparformer med olika risknivåer och olika utdelningar och olika ”låsningstider” för pengarna. Kapitalvinster är ju verkligt lågbeskattade samtidigt som företag behöver pengar istället för att de ligger ”på lager”?

    Är det någon som fattar vad han menar, eller drar han med sig samma önskelista i flera decennier?

  54. Kachina skriver:

    Det råder någon form av liberal lekstuga i världen, har så gjort sedan 90-talet och vår svenske finansminister deltar i leken med hull och hår. Jag menar fortfarande att Anders Borg är för omogen och barnslig, för att dominera den svenska ekonomin. Han har helt enkelt för lite erfarenheter i bagaget.

    Jag såg någon siffra på 90-talet att endast 7% av de ekonomiska transaktionerna som utförs på en dag är transaktioner från produktion. Resten handlar om att pengar flyttas från ett skrivbord till ett annat. Liknar liksom att mer än nitto procent av folket skulle spela poker hela dagarna.

    Vad finansinstituten gör är att de spelar monopol med fiktiva pengar, där skulder blir tillgångar. Hur länge det skall hålla.återstår att se. Vad jag kan se är att även detta försök att inplantera ett själsligt medvetande i en djurkropp, har misslyckats. Bara ett mirakel kan rädda den här civilisationen från att raderas ut. Sedan blir det väl att börja om från samma ställe igen. Grottmänniskan. Undrar just hur lång tid det skall ta för den civilisationen att komma fram till mobiltelefoner och Internet.

  55. mrmhalland skriver:

    Kachina :

    Visst måste det väl vara en enorm besvikelse att vara sosse idag ?
    Jag tänker naturligtvis på er partiledare.
    Efter att ha haft starka ledare som Palme som skrek ut sitt hat mot orättvisor, Ingvar Karlsson med en stabil ideologi och Persson som styrde med järnhand.

    Att därefter få in en fullständigt ryggradslös liten hoppa som säger ”vi måste ta hand om våra ungar” och ”invandrarungarna ha’re inte så lätt” och på ett språk som knappt förstås i Stockholm.

  56. lillies skriver:

    Ja du Kachina….mina pengar är knappast några hyllvärmare än. Men vid nästa låne omläggning så blir det markant bättre då jag lyckats skrubba bort en massa ekonomiskt junk om jag får kalla det så (ur mitt perspektiv är det junk förstås, för dem på andra sidan ”hyllan” är det förstås en intäktsbringande tillgång som kan användas för investeringar i andra företag).

    Och araberna har köpt Londonbörsen, spännande tider vi lever i nuförtiden:

    http://www.ft.com/cms/s/0/4c84f0ee-674b-11dc-9443-0000779fd2ac.html

  57. Kachina skriver:

    ”Det verkar som att du vill låtsas inför andra att du känner honom, det är den snälla tolkningen, den mindre snälla är att du har fixerat dig vid en känd, offentlig person som du tror dej känna (fast du inte gör det)”

    Nej, nej, lillies, nu har du feltolkat rejält. Jag känner inte Bildt och har inget behov av att lära känna honom, eller ens möta honom tillfälligt. Det är bara så att en del personer, genom sitt sätt att vara, inte genom det de uttalar, väcker en positiv bild. Det gäller både Carl och Fredrik, och särskilt vår stolthet ”Drottningen av Västerbotten”, Katarina Sandström.

    Vi blir liksom bekanta med det mediala folket. Vi känner dem, de känner inte oss. Det händ mig på OK Sörböle. Jag mötte en man jag kände igen, tydligen en gamma bekant. Jag sade hej, han svarade hej. Någon minut därefter kopplade synapser. Det var Jarl Alfredius.

    Samma hände vid kiosken på Sörböle. Stannade för att köpa cig. och där satte sig en kille jag kände igen på en motorcykel. Jag sade naturligvis, Tjenare. Han log lite snett och svarade samma. Precis när han drog iväg kom jag på vem det var,…Jerry Williams.

    Alltså, jag fixerar mig inte vid människor. Jag beundrar inte andra människor. Jan kan känna en intuitiv respekt för människor, som Nelson Mandela, Kofi Annan och , hör och häpna, även Fredrik Reinfeldt och Carl Bild. Men, det beror på en helt annan orsak än den dynga till politik de framför. Det handlar om en naturlig integritet, en beslutsamhet man måste respektera även om man har helt annan åsikt. Den här senaste budgeten är rutten. De borde skämmas, särskilt Fredrik att han inte står vid ord. Det kalllas bedrägeri att säga ett och göra annat, även om det handlar om några få procent.

    Sedan är det bedrövligt att de inte kan tänka själva. Alla förslag och åtgärder är ju kopior av det som redan genomförts av republikaner.

  58. Kachina skriver:

    halland

    Jag är inte sosse och Mona ger inga goda vibrationer. Jag är liberal socialist och ett sådant parti finns inte, tyvärr. Sossarna är mer kommuister än socialister och Folkpartiet är, med sin militärjunta ledd av ”Pinochet” Björklund, till höger om den yttersta högern.

  59. Josef Boberg skriver:

    HelEna, :-)

    Din uttryckta mening: ”Djävulsbibel i all ära – men den riktiga går inte av för hackor den heller när det gäller sånt!” – slut citat.

    Det har Du ju inte så lite rätt i – som jag ser det. Uppåt fem miljoner kvinnliga kvinnor = Intelligenta kvinnor – som kallades häxor av kristenDomens män – brändes för inte så länge sedan på bål under en period på 200 – 300 år. Inte så sällan åsågs det makabra skådespelet av mammor med sina egna flickebarn i handen och/eller famnen. Jag kan ju nu undra över vad sådan ”underhållning” gav för budskap till publiken ? Då särskilt till kvinnorna som sådana och deras egna små flickebarn hårt kramande sina mödrars händer och famnar ?

    Så vad kan inte en religiösa Dogmer – såväl müsli-Ismer som kristenDomar osv osv – ställa till med – och fortvarigt ställer till med ! Hur – länge till i människosläktets framtid kommer dessa makabra religionsDogmer att styra oss månntro ?

    Härvid kan jag bara notera att det inte är så lite märkligt att just kvinnor inte så sällan försvarar religioners Dogmer – med mer eller mindre ”sina liv” som insats bokstavligt talat. Måhända egentligen bara männens religioner – som ju som Princip mer eller mindre ALLTID just grundas i kvinnoförnedring = kvinnoförtryck på ett eller annat sätt. I historisk tid såväl som NUtid.

    Om det här med Intellektual-Ism = vägledning av historiska förlegade Dogmer – och Intelligens = kreativ = LevAnde vägvisning – har Eckhart Tolle skrivit boken ”En Ny Jord – Ditt Inre Syfte” av år 2005. Boken är översatt till svenska av Eva Trägårdh.

    Jag läste den i veckan – och den ger verkligen massor med mängder av skäl för att inte bara se på djävulsbibeln som djävlig – utan på alla bibelböcker som sådana – och alldeles oavsett vad de kallas för – för att inte tala om all annan historiskt förlegad Intellektual-Ism = Dogmer – som människosläktet styrs av i dags dato.

    Kan framtiden någonsin bli något annat än än värre – ifall Wi i huvudsak som Princip styrs av Wår ebarmeligt barbariska historia ? Kan Wi någonsin överhuvudtaget göra något annat än att till 100 % acceptera wår historia – även den socialdemokratiska eller va faen Wi än kallar den för – därför att den är ju just 100 % historia – ingenting annat = den kan inte till ett enda litet uns förändras i efterhand.

    Ifall Wi har ett uns av sunt Förnuft kvar – så måste Wi rimligen kunna dra slutsatsen att ifall Wi är EMOT någonting – och då särskilt det för evigt varande historiska – så ger Wi JUST NU den för evigt varande HISTORIEN av wår egen ENERGI – FÖR att det SKALL återupprepas – och då måhända i än värre omfattning. Därmed får Wi NaturLiktVist noll av ENERGI över för att vara FÖR någonting annat – som är i grunden annorlunda än wår för evigt varande historia – eller ?

    Det valet = att vara EMOT historien = gårdagen – eller FÖR någonting annarolunda – är vars och ens HELT eget FRIA val – oavsett ifall Wi har tryckfrihet eller inte, demokrati = folkstyre eller inte, kanske… :-)

    Ha det…
    vännen Josef

  60. lillies skriver:

    Bonusprogrammen i företagen kan säkert ifrågasättas, men det är väl främst en fråga för aktieägarna.

    Om mediala folket, jag känner inte alls att jag blir bekant med dem, även om jag kan tycka vad de säger eller gör är mer eller mindre beundransvärt (detta med beaktande av att det kan vara mer eller mindre vinklat av media ….och jag tror aldrig jag reflekterat över någon som endast ”bra” eller ”dålig”, människor i allmänhet har både positiva och negativa sidor). Och för mig faller det sig inte alls naturligt att säga ”hej” till kändisar jag råkar se på stan eller så, jag kan notera dem, liksom att ”jag visste inte att Suzanne Reuter, var så kort, det syns inte på teater eller TV”. Likaså om jag har med ”kändisar” att göra rent yrkesmässigt, jag kan observera att det är en ”kändis” men inte att jag sätter det utanför det sammanhang som är för handen. I och för sig, när jag gick på komvux och regeringen då ville skära ned på stödet för kom vux så demonstrerade vi och jagade rätt på dåvarande ansvarige ministern som var Beatrice Ask, som faktiskt gav oss en kvart för att framföra/överlämna våra argument. Men det hade inget med henne som person att göra eller att hon var ”känd”, det hade med att hon var den som var ansvarig för de frågorna. Det är inte så att jag hade bemödat mig om att jaga rätt på Micke Persbrandt eller nån för att få honom att basunera ut det i media, vilket kanske skulle få genomslagskraft till en större grupp av människor. Inget ont om Micke Persbrandt förutom att jag tycker han kan låta bli spriten om han inte kan uppföra sig belevat mot annat folk i krogkön. Men för att illustrera.

  61. lillies skriver:

    Tja, kachina…fiktiva pengar eller inte…..för tillfället har jag inte mycket pengar att avsätta till ”sparande” (men man kan ju se skuldavbetalning och den modesta amorteringen som sparande) i Fölsters mening och med den kostnadsminskningen räknar jag med att kunna sätta av ganska mycket pengar till olika tillgänglighet om drygt ett och ett halvt år. Torsten nämnde Bill Gates…skulle jag ha tjugo tusen som jag kan avvara för lite längre tid så skulle jag kunna tänka mig att placera dem i något företag som utvecklar datasäkerhets lösningar.

  62. lillies skriver:

    …och Vanja Lundby Vedin har ju inget problem med bonusar.

  63. Torsten skriver:

    Det är säkert inget problem med bonusar om man konstruerar dom på ett etiskt och moraliskt riktigt sätt.
    Bland de värsta avarterna såg vi ju i Scandiaskandalen och Percy Barneviks i ABB.
    Det finns säkert många fler exempel. Någon nämnde ett visst energibolag med finska ägare.
    Bonusar kan säkert ha sitt positiva syfte så att inte våra företag börjar likna vad vi såg i östra Europa under kommunismen.

  64. anden200 skriver:

    Mycket bra skrivet om budgeten och sossar och allians. Läs det :

    http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=577&a=694894

  65. anden200 skriver:

    Kazhina fortsätter sina lögner. När ni ser en siffra av den lögnaren, inse att han vanligtvis ljuger.

    Han har mycket tydligt blivit motbevisad kring förhållande av de sk 100 miljarderna som skulle gått i bonusar. Men hans syfte är inte att komma med sanning, hans syfte är att med alla tillgängliga medel (oftas lögn) förtala alliansen. Likt den nazistinfluerade debattör han är upprepar och upprepar och upprepar och upprepar han sin lögner igen och inge och igen.

    Sedan tänker han att om jag bara upprepar min lögn tillräckligt många gånger kommer folk tro att det är sant.

    Han är inte många hårstrån bättre än de islamistiska terrorister jag tidigare kritiserat.

  66. Kachina skriver:

    Vi kan bara konstatera, efter dagens budget, att jag haft rätt hela tiden. Vi klättrar nedåt, mot Latinamerika-status. Allianzen kör samma koncept som Bush och på åtta år har han lyckats rasera den amerikanska välfärden rejält. Andelen fattiga ökar, bara under 2003 med en miljon, klyftorna ökar, brottsligheten ökar. Det går som på räls, kan man säga.

    Här i Sverige kan man undra om Borg fått bonus av maffian. Inte kommer staten att tjäna på tobaksskatten. Det blir smugglarna som tar hem storkovan. Liksom så förutsägbart vad resultatet blir eftersom det är organiserat i centralorganisationen.

    IDU,……är spindeln i nätet. Det är bara att studera de länder där dess medlemmar har och har haft makten, så ser ni vad som komma skall.

  67. Kachina skriver:

    anden200

    Uppgiften om 100 miljarder kommer från akademisk forskning. Det var ett inslag i Rapport eller Aktuellt. Det är ingen annan än det svenska folket som betalt de pengarna.

    Jag känner bara fyra lögnare, Reinfeldt, Hägglund, Olofsson och Björklund. (Eftersom han övertog sin företrädares utfästelser i partiets namn.)

  68. Torsten skriver:

    Ja anden. Barbro Hedvalls artikel är mycket bra.

    ”I socialdemokraternas Sverige ska alla ha råd att vara arbetslösa.” Säger Per Nuder.

    Per Nuder, så sa Du inte när Du ansvarade för Sverigen finanser.

  69. Kachina skriver:

    Torsten

    Ditt resonemang om bonus. Innebär det att de gör ett sämre arbete om de inte får bonus? I så fall måste det innebära att arbetarna jobbar bättre om de får högre lön. Varför försöker arbetgivaren hålla ner lönen? För att de skall jobba sämre?

    anden200

    DN: artikeln;

    ”Och så drar Pär Nuder exemplet med en kvinna, sjukskriven i fyra år för depression, som uppgivet säger att hon inte kommer att kunna orka söka något arbete.”

    Och, det löser man med den gamla borgerliga medicinen, att ta sig i kragen. Inte har ni borgare många celler att kommunisera mellan, mest troligt en enda stor amöba.

  70. Torsten skriver:

    Kachina,

    Genom sig själv känner man andra.

  71. Torsten skriver:

    Ja Kachina,

    Jag tror att arbetaren gör ett bättre jobb om han får någon form av bonus.

  72. Kachina skriver:

    ””I socialdemokraternas Sverige ska alla ha råd att vara arbetslösa.”

    Verkligheten, Torsten. Var det Nuder som sade så, eller var det Barbro som tolkade det så? Den borgerliga tolkningsbegåvningen är ju inte direkt hög klass på.

    Av de 100 miljarder i bonus. Hur mycket gick till Arbetarna? Skall vi gissa på noll?

  73. Torsten skriver:

    Kachina,

    Du håller på som den värsta sosseagitator.

    Det var Per Nuder som sa ”I socialdemokraternas Sverige ska alla ha råd att vara arbetslösa.” och ingen annan.

    Besvärar det Dig?

  74. Helena Palena skriver:

    Josef: Bra inlägg om bibleriet. Jag vill förbjuda all religion som är kvinnofientlig. Vår bibel dryper av kvinnohat och i ljuset av den insikten är det obegripligt att kvinnor vill bli präster! Snacka om att religiöst prostituera sig! Fy bövelen för bedrövelsen…

    P.S. Undrar hur många det är som i själva verket har en sexuell relation till mannen på korset! Som dånar vid blotta anblicken! D.S.

  75. hillary2 skriver:

    Torsten

    I Danmark har man 90% när man är arbetslös!

  76. Torsten skriver:

    Hillary,

    Bra, det har jag inget emot.

  77. Kachina skriver:

    Torsten

    Ja, det besvärar mig, jag tycker att formuleringen var dåligt vald. Vi behöver en ny regering, men om det skall finnas något alternativ får banne mig både Mona och Nuder skärpa sig. Gammal sosse-politruk stil går inte hem längre. Argumenten måste bli vassare och tydligheten skärpas. De måste visa att de är insatta och vet vad de talar om.

  78. Josef Boberg skriver:

    HelEna,

    Dina uttryckta meningar: ”P.S. Undrar hur många det är som i själva verket har en sexuell relation till mannen på korset! Som dånar vid blotta anblicken! D.S.” – slut citat.

    Kan nog vara en hel del troligtsvis. Han ser ju inte så illa ut som man i en kvinnas ögon – vad jag har förstått, och lätt klädd = avklädd var han ju ockå, nästan … :-)

    Måhända finns förklaringen till att just kvinnor söker sig i inte så liten omfattning till kvinnoförnedrande religioner och annat liknande kan kanske det följande åskådliggöra;

    Ett barn som misshandlas av sina vårdnadshavare – och skall hämtas därifrån emot vårdnadshavarnas uttryckliga vilja – klamrar sig inte så sällan DESPERAT fast vid sina misshandlare. Varför ? Ja inte faen vet jag egentligen – men troligtsvis därför att misshandeln är den ENDA ”tryggheten” barnet har !

    Consensus av det blir att kvinnor måhända attraheras så starkt av kvinnoföraktet i religionerna – därför att det är den enda tryggheten dom har. SOM RELIGIÖSA KVINNOR är dom någonting – därför att dom är just mindre värda än männen är. För kvinnliga kvinnor = Intelligenta kvinnor får dom ju inte vara – tror dom. Männens = MaktElitens gudDom tillåter ju inte sådant – såvitt jag förstår – efter att i mer än 66 år ha forskat i den saken.

    Förryckt = sanslöst idiotiskt beteende, kanske… – men likväl styr det wår värld i dags dato mer än någonsin tidigare, kanske :-)

    Ha det…
    vännen Josef

    PS. Kan Du spåra någonting annat i de manliga kommentarerna ovan ? DS.

  79. Kachina skriver:

    Helena

    Kvinnofientligheten i Bibeln,….finns inte. Den är ett missförstånd bland de som kallar sig kristna, som sedan spreds vidare i islam. Nya Testamentet domineras av Paulus och de kristna på 0-talet, gnostiker och esseer, förstod vad det handlade om när orden man och kvinna användes. De var symboler för den maskuline anden och den feminina materia. Som männsikor i en djurkropp har vi alla ett maskulint medvetande (även kvinnor) och ett feminint kött (även männen)

    Det är själva basen för Universums uppkomst, den maskuline anden och den feminina materian. Jag tror att många kvinnliga präster har fattat detta. Jag hörde faktiskt i Skellefteå Landsförsamling för en tid sedan, en kvinnlig präst som hade full koll på detta.

  80. Kachina skriver:

    Kom ihåg en sak.

    Idag, när landet översvämmas av pengar, har vi inte råd att vara mänskliga.

    För nästan fyrtio år sedan, mitt ute i den kala öknen, med inte så mycket pengar, gav jag bort ALLT jag hade till en kille som var tvungen att åka hem,…direkt.

    Det är att vara mänsklig människa, för er som inte vet vad det innebär. Det är lätt att vara en personlighet i en djurkropp. Det är svårare att vara människa.

  81. Josef Boberg skriver:

    KaChina,

    Om jag inte minns fel så sa Du i ett inlägg nyligen att Du är liberal socialist – och att det tyvärr inte för närvarande finns något ENDA parti i Sverige som är sådant.

    Skulle det finnas ett sådant liberalt socialistiskt parti – och även ifall det vore regeringsparti med Dig som statsminister – så skulle jag inte rösta på det – även om det vore bättre regeringsalternativ än allt annat som fanns på politikerhimlen i Sverige.

    Varför ? Jag kan min 66-åriga historia – och har dragit lärdomar av den. ALLA kända så kallade socialistiska rörelser har startat lika dant – och i hela världen. Hacka på det befintliga = var EMOT det = ingen FRID och FRED i sinnet över historien. Detsamma som noll förmåga att mobilisera ENERGI för att genomföra det nya. INGEN av dom har haft utgångspunkten att dom före oss gjorde så gott dom kunde – och NU skall Wi verkligen göra annorlunda !

    Alla dessa ifrån början mer eller mindre fräscha politiska inriktningar har ALLA gått blodsbesudlade i graven – eller kommer att göra det, troligast… :-)

    Vad jag med detta vill säga är att INGEN någonsin kommer att kunna förändra världen i någon märkbar grad åt det mera humana hållet – som inte till 100 % accepterar historien = gårdagen som den var.

    Lite synd kanske – med Ditt liberala socialistiska parti och statsministerkneget – för Du har utan tvekan rätt i inte så lite av det Du säger – intellektuellt sett. Likväl är det bara en annorlunda stig eller väg till Harmagedon = Wi kommer att missa motorvägen till Himlen med Dig som statsminister också, troligast… :-)

    Men Du skiter måhända i de mer långsiktiga konsekvenserna av Ditt kommenterande här. För om jag inte har missförstått Dig – så är Du inställd på att MaktElitens allt överskuggande och oundvikliga LIVS-idé = dödsprocessen snart skall inträffa för Dig personligen, kanske… :-)

    Ha det…
    vännen Josef

  82. Torsten skriver:

    Kachina,

    Ditt svar säger mig att det finns lite, mycket lite :-) förnuft i Dig.

    Men, Du skall inte förlita Dig till sossarna. Som Du ser bekänner dom färg nu.
    Dom har stängt inne sig i det socialistiska hörnet. Allt sunt förnuft är borta. Det såg Göran Persson till.
    Se objektivt på nuvarande regering, och Du skall se att det blir bra.

  83. karrman skriver:

    Kachina Says:

    Uppgiften om 100 miljarder kommer från akademisk forskning.
    ——–
    Kunde vara intressant t att veta om det gavs några policyrekommendationer.

    Annars ett vanligt fenomen att VD/Styrelse inte maximerar aktieägarnas värdetillväxt.
    Speciellt om du har ett utspritt ägande med passiva ägare.

    Måste redovisa källa annars är det inte trovärdigt.

  84. hillary2 skriver:

    det skulle naturligtvis vara – BRONSskulpurer polerade och som lyser som guld – i mitt första inlägg i början på spalten
    ondskan kom i slutet av spalten <tt handla om onda eller åtminstone otillräckliga sossar
    de håller på med förnyelsearbete – när det är klart kommer det att slå gnistor om partiet

    josef
    det finns gott om starka kvinnor bl.a. i katolska kyrkans historia
    svenska t.o.m. – heliga Birgitta och hennes dotter Katarina som visst är eller ska bli saligförklarad hon också….
    enligt min uppfattning är det patriarkatet i de tre stora monoteistiska religionerna – inte kvinnors och barns underkastelse – som är det onda
    i Turkiet håller militära krafter det sekulära samhället skild från religionen
    hur ska vi här hemma markera rågång mellan samhälle och religion/ politik och religion/ skola och religion/ och förhindra patriarkat i samhälls- och näringsliv?

  85. Josef Boberg skriver:

    ”Jag brukar gratulera människor när de säger till mig: ”Jag vet inte vem jag är längre.” Då ser de förvirrade ut och frågar: ”Menar Du att det är bra att vara förvirrad ? ” Jag ber dem att fundera över saken. Vad innebär det att vara förvirrad ? ”Jag vet inte” är inte förvirring. Förvirring är: ”Jag vet inte, men jag borde veta” eller ”Jag vet inte, men jag behöver veta.”

    Är det möjligen att släppa föreställningen att Du borde eller behöver veta vem Du är ? Med andra ord, kan Du sluta använda Dig av begreppsmässiga definitioner för att skaffa Dig en uppfattning om vem Du är ? Kan Du sluta söka efter identiteten i TANKENS sfär ?

    När Du släpper taget om föreställningen att Du borde veta eller behöver veta vem Du är, vad händer då med förvirringen ? Plötsligt är den borta. När Du helt och fullt accepterar att Du inte vet, går Du in i ett tillstånd av frid och klarhet som ligger närmare den Du i själva verket är – än tanken någonsin kan komma. Att definiera sig själv med tankens hjälp är att begränsa Dig.” – slut citat.

    Citat ur boken ”En Ny Jord – Ditt Inre Syfte” av Eckhart Tolle 2005. Boken är översatt till svenska av Eva Trägårdh.

  86. Josef Boberg skriver:

    Hillary 2,

    Dina fråga: ”hur ska vi här hemma markera rågång mellan samhälle och religion/ politik och religion/ skola och religion/ och förhindra patriarkat i samhälls- och näringsliv?” – slut citat.

    Det är kort och gott som Princip kort och gott omöjligt. Det är som Princip lika omöjligt som att vara en människa på jobbet – och en annan på fritiden = schizofrent. Visst – många inbillar sig att det är möjligt – utan att dom ser sig som schizofrena – men det är ju en helt annan sak.

    Lösningen ? Ja såvitt jag vet finns det överhuvudtaget ingen intellektuell lösning överhuvudtagetpå det här. Kom gärna tillbaka med den i fallet att Du bokstavligt talat ”sitter” på den, kanske… :-)

    Ha det…
    vännen Josef

  87. Kachina skriver:

    ”de håller på med förnyelsearbete – när det är klart kommer det att slå gnistor om partiet”

    Låt oss hoppas det. Kapitalets rövslickare vill vi inte ha en mandatperiod till.

  88. hillary2 skriver:

    josef

    vi både kan och ska
    skilja dessa fenomen från varandra och förhindra patriarkat med regelverk
    (lagar)

  89. hillary2 skriver:

    tillägg:

    när adjunkt Skarin min kristendoms- OCH historielärare hade en kristendomslektion tystnade han plötsligt lade blicken på mig 12 år gammal :-) och sade:

    jesus var ingen politiker

    fullt intellektuellt möjligt och ett MÅSTE att göra distinktion m.a.o.

  90. soli01 skriver:

    ”förnyelsearbete”-är man gammal blir det svårt! Vet vad jag talar om :) Hur vi ska fungera utan kapital är frågan och varsamhet med orden är oftast något vi alla bör tänka på.

  91. Torsten skriver:

    Ja Kachina,

    Det slår gnistor om en nyårsraket också. Men den ramlar sen ner i snön, fräser till och slocknar.
    Tyvärr så blir Du besviken.

  92. Kachina skriver:

    soli01

    Ord som finns i Svenska Akademins Ordlista, är godkända att använda. Där finns det ord jag använde och även om det är vulgärt, är det enda jag hittar för att uttrycka bilden.

    Torsten

    Jag såg precis Aktuellt och tyvärr, ser det ut som om du har rätt. Oppositionen bjöd regeringen på matchen. En skamlig budget och en mycket dålig opposition. Det måste till vassare verktyg. Svävande politruk-floskler räcker inte till längre, särskilt inte när man tidigare, två gånger, försökt genomföra samma själv.

    Regeringen vann den här matchen. Så enkelt är det. Men samtidigt som de lagar småläckor i skutan, struntar de i att ”bogvisiret”, börsen och bonusen, står vidöppen.
    Bonusprogrammen kostar fortfarande det svenska folket etthundra miljarder. Det kan kallas läckage och det måste man åtgärda.

  93. mrmhalland skriver:

    Jag måste säga att jag har svårt att förstå att NÅGON vill ha tillbaka det misslyckade styre vi så länge har provat.
    I synnerhet nu när de står ”utan ledare”.
    Så mycket possitivt som har hänt i Sverige det gågna året har vi aldrig sett maken till.
    Visst finns det en och annan som får se någon hundralapp försvinna, men för majoriteten är det ju bara fantastiskt att få tjäna sina egna pengar och känna sig nyttiga och uppskattade.
    Vi KAN inte ha en massa människor som visserligen gillar at jobba, men inte HELA dagarna som går år ut och år in och lever på de som faktiskt tar sitt ansvar.
    Själv jobbar jag 75% men tanken har aldrig slagit mig att andra ska betala för att jag vill ha det så, det gör jag själv….självklart, det är ju mitt val.

  94. Torsten skriver:

    Kachina,

    Simma lungt och kolla upp Dina uppgifter kritiskt.

    Du skall se att allt blir bättre.

  95. Kachina skriver:

    ”Så mycket possitivt som har hänt i Sverige det gågna året har vi aldrig sett maken till.”

    Jaja, det kan vi ju diskutera. Din bekantskapskrets består väl bara av grevar och baroner, så hur det gågna året ser ut för de längst ner på stegen, torde du inte ha en aning om.

    Men, jag måste faktiskt ge Anders Borg en eloge för sin ärlighet när han skulle förklara årets framgångar. Den gamla typen av politiker hade tagit åt sig hela äran. Borg sade som det var, att det dels berodde på det förra regeringen gjort, dels på vad den här regeringen har gjort, och dels på världskonjunkturen. Jag gillar inte Borgs politik, men jag gillar den typen av politiker som talar till folk, inte som om de vore barn, utan som om de faktiskt har ett huvud att tänka med.

    Där måste sossarna se och lära. De kommer ingenvart med gråsossar som Mona, Nuder och deras munväder. De har för mycket i ryggsäcken. Vad de än föreslår eller kritiserar, finns det något i deras förflutna som tar udden ur det de säger. Det måste in nytt, yngre folk, som inte bär på skuldbördan.

    Jag vill se ett socialliberalt samhälle. Om det kommer från vänster eller höger ger jag blanka f-n i, bara de vet var medelvägen går.

  96. mrmhalland skriver:

    Jodå Cachina :

    I min bekantskaps krets finns det folk från alla ”klasser”.
    Till och med någon greve :-)
    Framför allt finns det människor som tidigare kännt sig värdelösa och nu är stolta att de röstade rätt.
    En del har gått från arbetslöshet till arbete.
    Någon har gått från tillfällig sjukpenning (tidigare sjukpensionär) till deltidsarbete.
    MÅNGA har fått rejäla lönelyft.
    Några är fortfarande arbetslösa men hoppfulla.
    Hoppfulla var de inte innan regimskiftet.

  97. mrmhalland skriver:

    Oj, tryckte för fort.
    Framför allt märker jag att ALLA är engagerade i den politik som förs, vilket i sin tur gör att regeringen (exempelvis här) får en helt anan feedback än den stillasittande och lata regering vi tidigare hade någonsin kunde få.

  98. Torsten skriver:

    Jag citerar en klok man,

    ”Våga vara ärlig mot dig själv för det handlar inte om hur länge du lever. Det handlar om hur kul du har medan du gör det.”

    Tänk på detta Kachina!

  99. Kachina skriver:

    Ja, på tal om feedback. Den här budgeten hade kunnat sänka regeringen om inte sossarna hade haft sina lik i garderoben, som de tydligen trodde att andra hade glömt. Det vände matchen.

    Det jag mest lade märke till, var intervjun med den här högavlönade trebarnsmamman i Täby, som visserligen var glad över tvåtusen mer netto i månaden, men samtidigt sade ”Vi har det bra, bara man inte blir sjuk eller arbetslös” Tydligen en kvinna där alla synapserna var kopplade.

    Vi skall komma ihåg att, trots dagens triumf, skapar Allianzen ett samhälle för Superiors och ett annat samhälle för Inferiors.

    Ett sådant samhälle vill jag inte ha.

  100. Josef Boberg skriver:

    Hillary2,

    Dina uttryckta meningar: ”jesus var ingen politiker – fullt intellektuellt möjligt och ett MÅSTE att göra distinktion m.a.o.” – slut citat.

    Jag håller med om att Jesus inte var politiker. Han var ju en ovanligt vanlig människa med sin lagvigda hustru Maria ifrån Magdala och barnet Sara. Dock – Jesus gav blanka faen i sin tids politiker – såväl som kyrkans Maktelitare – och så gick det som det gick med honom = han låste bokstavligt talat upp de mindre än 0,01 % av den låsta ENERGI som är wåra kroppar.

    Och inte nog med det – Jesus talade också bokstavligt talat hur Wi också kunde göra detsamm – och utan att hänga på något kors = plus i hans fall ! Men tyvärr glömde MaktElitarna på kyrkomötet – ca 300 år senare – bort att ta med den delen i sin bibelbok. Däremot talade dom MaktElitarna i sin bibelbok in absurdum om hur Wi skulle göra för att hamna i deras helt egna påhitt = en absolut oundviklig Grav-i-Terra för alla och envar.

    Och på den vägen är Wi ju fortfarande – i vart fall kollektivt sett – eller ?

    Så sitter Du på lösningen på det här – så spit it out – please ! :-)

    GooodNatt…
    vännen Josef

  101. Kachina skriver:

    Jag skall tänka på det, Torsten, men jag hade väldigt ”kul” (äventyrligt) i ungdomen och med det följde våldsamma mardrömmar och mängder av sönderslitna lakan.

    Jag förstår vad du menar. Njut av livet medan du lever. (Men jag börjar vara less. Har hunnit med det mesta man kan hinna på en livstid)

  102. soli01 skriver:

    Kachina-du håller väl aldrig på att tackla av? Är det månne detta med kalken, som vi alla får efter att ha passerat ”andra halvan” :)

  103. mrmhalland skriver:

    Kachina :

    Någon har tidigare frågat dig om du anser att det är möjligt att 6 personer ska bära bidrag som ska betalas av 4 som arbetar.
    Vad jag kan se har du inte svarat på det.
    Du kan väl inte tyckt att det var en bra politik som fördes innan ?
    Det MÅSTE hända skaer om man ska vända något som är i grunden fel.
    Visst finns det de som på pappret ser ut att förlora.
    Det är ju inte detsamma som att det inte går att rätta till.
    Feedback fick regeringen vad det gällde reavinsten/slopandet av fastighetsskatten.
    Det resulterade i en höjning av reavinstskatten med 2% istället för tänkta 10%.
    Jag vågar påstå att det inte finns NÅGON politiker i Sverige som vill att en ”fattig” människa ska få det sämre.
    Om det skulle bli en bieffekt av någon reform får man ju lösa det, men, man kan inte sitta och titta på bieffekter i flera år innan man handlar, man får helt enkelt rätta de fel som blir.

  104. anden200 skriver:

    Det är så mycket skitsnack från Kazhina så man blir trött. Det har ALLTID varit så att om du inte kan arbeta, arbetslös eller sjuk, så får du mindre pengar. Det är det ENDA sättet att hantera det på. Det är alltså inget de borgerliga hittat på. I sossarnas Sverige hände det att människor TJÄNADE på att vara hemma, och INTE tjänade på att skaffa sig ett jobb.

    Då får man ett samhälle där några få skall försörja flertalet. Då får man ett samhälle som till slut, samhällsekonomiskt och socialt, kommer kollapsa.

    Det enda Kazhina är intresserad av är sina egna ersättningsnivåer. Inte av samhälls ekonomin, inte av den miljon som står utanför och som den nya regeringen sakta men säker håller på att ge ett värdigt liv. Nääää, Kazhina är bara intresserad av en sak, det är Kazhina och hans sjukpension.

    Gå du ut och hugg lite ved eller laga grannens VVS som du brukar och tänk till några gånger igen. Inte för jag tror det hjälper, tänka är inte din starka sida, men allt är en förbättring i ditt fall så något kanske det ger….

  105. Josef Boberg skriver:

    GooodMorgon,

    KaChina – Ifall Du tror att Du kan dö – så kan jag bara beklaga att den tron är just tro – ingenting annat. Du kommer garanterat att vara än mer LevAnde när Du har upphört med Din andning i kött.

    Dock – troligast kommer Du efter att Du upphört med Din andning att vara lite kritisk till Dig själv – för att Du inte LEVDE än mera av det Du både ville och kunde och faktiskt hade alla förutsättningar för i Ditt nuvarande liv i kött. Men inte alls på något subjektivt sätt – som ger något utrymme för dåligt samvete – utan helt objektivt – troligast… :-)

    Så passa för faen på NU = idag – när Du fortfarande har chansen att göra lite mera av det som Du längtar efter, kan – eller i vart fall vill lära Dig kunna – och har förutsättningar för att fixa.

    Lycka till med det… :-)

    MrmHalland – Mer än en gång det senaste året har tanken hos mig dykt upp: ”Finns det något samband egentligen – mellan att flera löneslaveriarbetar i MaktElitens löneslaveri-arbetsw-himmel = det går ekonomiskt bra för landet Sverige – och att MEDmänniskorna = MEDborgarna i mitt kära fosterland Sverige är lyckligare = mindre stressade ?”

    Har det gjorts någon mätning av lyckotillståndet idag – relativt hur det var för ett år sen eller så ? Ifall inte – är det inte hög tid för det också – så att Wi får kvittens på att när STATEN har gott om skatteintäkter – så är medborgarna i gemen = mer än 80 % i vart fall – också automatiskt lyckligare, kanske… :-)

    Jeshua = Jesus lär ju ha sagt någonting åt hållet: ”Vad hjälper det att Wi vinner hela världen – ifall Wi förlorar oss själva på den kuppen.” Det ligger måhända inte så lite i det, kanske… :-)

    Ha det…
    vännen Josef

  106. anden200 skriver:

    mrmhalland i alla system, hur perfekt du än försöker utforma det, kan du hitta någon som förlorar på det.

    Kazhina klarar bara att tänka i statiska punkter. Istället för att se till hur bra det är när 99,9% för det bättre vill han lägga allt fokus på 0,1% som inte fått det bättre.

    Att en förbättrad samhällsekonomi i högkonjunktur sedan frigör resurser i lågkonjunktur för att VERKLIGEN hjälpa denna 0,1% det klara han inte heller att förstå.

    Att det med fortsatt sossepolitik blir allt mindre resurser för att hjälpa de som verkligen behöver det är också över hans mentala kapacitet att klara av att inse.

    Först ser man till att pengarna och den långsiktiga samhällsstrukturen för att klara socialförsäkringsystemet finns, sedan kan man långsiktigt hjälpa människor.

    Men Kazhina säger jämnt att han faller av pinn snart. Det enda han är intresserad av är att tjäna erhålla så mycket skattepengar som möjligt under denna period. Samhällsekonomin skiter han fullständigt i.

  107. anden200 skriver:

    Josef Boberg, alla kommer dö. Du, jag Kungen och Carl Bildt.

    I Kazhinas fall är det bara patetiskt. Han har förutsagt sin egen snara död i nästan 10 år. Men som du ser lever och sparkar han ännu. Patetiskt…

  108. Josef Boberg skriver:

    GooodMorgon AndEn,

    Din uttryckta mening: ”Josef Boberg, alla kommer dö. Du, jag Kungen och Carl Bildt.” – slut citat.

    Nix – ingen ENDA av oss kommer att DÖ – det är omöjligt = helt på tvärs med hela Universums LivsPrincip = rörelsePrincip. Så tyvärr kommer Du att bli grymt besviken när Du har dött – över att Du inte är DÖD – utan snarare perecis tvärtom = än mera LevAnde = krafset Du lever i är i lite lättare form = Din egen kropp såväl som tunga stenar är lite mindre tunga osv. :-)

    Ha det…
    vännen Josef

  109. mrmhalland skriver:

    God morgon Josef,
    Om jag förstår dig rätt undrar du om man blir lyckligare av att arbeta ?
    Jag kan naturligtvis bara svara för mig själv.

    Efter en längre tids sjukskrivning, där f-kassan försökte få mig förtidspensionerad, var det underbart att åter komma i arbete.
    Att gå hemma och känna efter hur sjuk man är kan vara nog så stressande.
    Att få komma till sin arbetsplats, träffa kollegor och i mitt fall kunder har definitivt gjort mig lyckligare.
    Till och med att själv tjäna ihop till den skatt jag betalar för att bidra till det vi gemensamt ska klara av är mycket tillfredsställande.

    Vi lever i ett globalt system som helt bygger på att alla drar sitt strå till stacken.
    I vår del av världen kan ju vissa typer av arbeten kännas lite ”meningslösa” då de endast syftar till att vi ska kunna ”kvittera ut” vårt överflöd medan andra delar av världen behöver all arbetskraft de kan få bara för att täcka de basala behoven, men, det är ju så vi har byggt våra samhällen.

    Visst kan jag undra efter en arbetsdag som datakonsult var jag har gjort för världen just denna dag.
    Frågor som : Varför är det viktigt för den kunden att få blå text i stället för svart just där ?
    Varför är de berädda att betala 6000:- för att slipa göra en inmatning för hand ?
    Varför ringer de och frågar när det kan vara klart när det har gått bra i 5 år tidigare ?

    Jag tror att det är sunt att ifrågasätta som du gör.
    Det leder oss till att fundera på vad som är viktigt.
    Jag tror dock att arbete är en förutsättning för existens i dagens och morgondagens samhällen.

  110. Josef Boberg skriver:

    MrmHalland,

    Din uttryckta mening: ”Jag tror dock att arbete är en förutsättning för existens i dagens och morgondagens samhällen.” – slut citat.

    Javisst är det så – ifall det är ett arbete. Dock – i mitt mer än 66-åriga perspektiv sett – så finns det en fundamental skillnad på arbete – och att vara löneslaverianställd på någon MaktElits givna villkor. Under mina yrkesaktiva tid så hade jag förmånen att under ca sex år ha ett arbete – och resten var av karaktären mer eller mindre löneslaveriKneg – så jag vet utfrån helt egna gjorda erfarenheter vad skillanden innebär.

    Barn arbetar när dom leker – ifall dom får vara ifred för dom vuxna. Vuxna som har ett löneslaverijobb kan också arbeta – ifall dom får vara ifred ifrån ständigt och jämt givna direktiv ifrån arbetsgivaren. Dock – dom löneslaverijobben växer inte på träd precis – i mitt perspektiv sett.

    Hoppas att Ditt kneg är ett arbete där Du får vara ifred och arbeta, kanske…. :-)

    Ha det…
    vännen Josef

  111. Kachina skriver:

    Josef

    Jag har skådat döden i ”vitögat”. Den skrämmer inte på något sätt. Det är, som du säger, inget som dör. Bara ett medvetande som frigörs. Ibland blir jag bara så less på att vara fånge i en djurkropp, som igår då det ännu en gång blev bekräftat att sossarna drivit republikansk politik, särskilt under den senaste mandatperioden.

    Det bekräftar även det jag tidigare sagt. Politiker tänker inte efter erfarenhet och förnuft. De spelar dataspel, tydligen samma program i bägge blocken om hur man bygger samhälle. Vill man ta kontroll över politiken, måste man ha kontroll över programmeraren.

    Anden påstår att Allianzen för en ansvarsfull ekonomisk politik, genom att kasta hundra miljarder åt svinen och ta dem från de hungrande hönsen. Ge bort statlig egendom genom underhandsförsäljning. Allianzens värdegrund är fortfarande pennalism. Den stora besvikelsen är att sossarna tänkte utöva samma pennalism, tydligen en egenskap hos programmeraren som skrev det samhällsspel de spelar med.

    Åtgärden mot deltidsarbetslösa handlar om att skilja ut människor. Med två halvtider på samma arbetsplats kommer en att gå till heltid, den andre till hel arbetslöshet för att sedan hamna i socialrullorna. Underklass.

    Man skapar inte efterfrågan genom att tillverka kylskåp och ställa på en soptipp, lika lite som man skapar jobb genom att ställa sjuka, halta och lytta, på gatan.

    Fortfarande är jag förvånad över att mediadrevet tydligen bytt sida. Varför tog de inte fram sekvensen där samtliga fyra partiledare lovade att inte sänka sjukersättningen under den här mandatperioden? Lögnare och bedragare, tja,….det var väntat. Värre är att som värdegrund ligger en människosyn grundad på girighet och ondska.

  112. Torsten skriver:

    Kachina,

    ”Ibland blir jag bara så less på att vara fånge i en djurkropp”.

    Kachina, vi bara skojjade när vi kallade Dig ekorre :-)

    När det gäller mediadrevet så går dom alltid efter den starkaste blodlukten. Inget annat.

    Det övriga Du skriver om är som vanligt bara skit.

  113. Josef Boberg skriver:

    GooodMorgon KaChina,

    Som vanligt så finns det inte så lite Förnuft i det Du säger, men… :-)

    Har Du några egna gjorda erfarenheter som pekar på att det överhuvudtaget hjälper att vara EMOT att det är som det är ?

    Mina egna gjorda erfarenheter av att vara EMOT historien = igår – är att jag Då inte får någon som helst ENERGI över för att vara FÖR något annorlunda IDAG – och så blir imorgon än värre än igår !

    Det styrks måhända av att Wi i all wår historska tid fått det värre och värre dag för dag – avseende på att få mera egen FRI tid över för att finna ut vad LIV egentligen är – som personligheter i en djurkropp – eller ?

    Ha det…
    vännen Josef

  114. Kachina skriver:

    ”Har Du några egna gjorda erfarenheter som pekar på att det överhuvudtaget hjälper att vara EMOT att det är som det är ?”

    Det krävs energi för att alstra ljus, motsatsen till mörker. Om man inte enrgiskt kämpar mot mörkret, råder mörker.

    Torsten, du ser min skit, men din skit stinker. Den behöver man inte se för att förnimma.

    Den politik som bedrivs här har drivits av Reagan, Bush d.ä. och nu av Bush d.y. i åtta år. Vi ser resultatet. USA har i snabb takt närmat sig den kultur där den här politiken har drivits i över hundra år, Latinamerika. Du skall vara mentalt ”blind” om du inte ser det.

    Ett äpple som faller på marken, ruttnar inifrån och när den processen är klar blottas de frön som först tar sin näring ur det ruttnade fruktköttet, för att sedan växa upp som ett nytt träd av samma art.

    Socialdemokratin har ruttnat inifrån. Det första tecknet på det var när Persson skulle efterlikna Jesus och friskskriva 50% av de sjuka innan 2008. Den slutliga bekräftelsen fick vi igår. Nya frön kommer att blottas ur det ruttna äpplet, ett nytt träd kommer att växa upp, men det tar för lång tid.

    Själviskheten, egensinnet, ondskan,…..har fritt spelrum och innan det nya trädet fått fäste i roten, vet ingen längre vad medmänsklighet är. Det tog inte speciellt långt tid, i evolutionstid räknat, att göra något som liknar ett mänskligt sinne i en djurkropp. Det tar mycket kortare tid att återgå till djuret, med dess instinkter och begär.

    Nåt allvarligt fel är det redan i det mänskliga sinnet. Etthundra MILJARDER i bonus till några få, i ett litet land som Sverige,……och ingen reagerar. Då är det klasar av synapser som inte kopplar.

  115. mrmhalland skriver:

    Kachina :

    De rättigheter du förespråkar handlar bara om rätten till att få pengar gratis.
    Varför tycker du att det är en rättighet ?
    Om Persson sa att 50% skulle friskskrivas, är det det första jag hört från honom som låter vettigt.
    Varför ska man sitta overksam bara för att man har blivit av med ett ben ?
    Det finns många arbeten att välja mellan.
    En utan ben behöver inte arbeta som brevbärare även om han/hon har gjort det tidigare.

  116. Kachina skriver:

    ”Det finns många arbeten att välja mellan.”

    Det var det dummaste jag har hört. Redan 1964 visste vi att det inte skulle finnas jobb för alla, men glömde tydligen bort den forskarrapporten. Tekniken och längre levnadsåldrar gör att allt färre måste försörja allt fler. Nu, när det är uppenbart, kommer paniken, de feta svinen samlar i ladorna och hönsen försöker med alltmer förvirrade lösningar.

    Om man vägra se problemet, vägrar ta i problemet på rätt sätt, blir till slut att den enda och slutliga lösningen är att ge alla som fyller år, en biljett till krematoriet. Även kvinnan som är 29-år och har motoriska störningar. Hon är ju oförmögen till allt arbete.

  117. Kachina skriver:

    Fyller 65 år, ska det va’

  118. Josef Boberg skriver:

    KaChina,

    Dina uttryckta meningar: ”Det krävs energi för att alstra ljus, motsatsen till mörker. Om man inte enrgiskt kämpar mot mörkret, råder mörker.” – slut citat.

    Javisst – det är ett sätt att se det på – intellektuellt = begränsat sett = det som dom vuxna lär oss = tvingar oss ALLA till som små barn. Som små barn är Wi kort och gott LJUS = LIV. Sen måste Wi redan som mycket små som barn tillföra mörkret i wåra LJUSA liv i kött – för att Wi överhuvudtaget skall kunna få någon som helst KONTAKT med dom MÖRKA vuxna. Det är i sin begynnelse en ovana för ALLA barn. Efterhand som tiden löper så blir det en vana – och sen är det kört för den gången, kanske… :-)

    Så – Förnuftsmässigt sett – så behövs det absolut noll ENERGI till att skapa LJUSET med – därför att mörkret är kommet ur LJUSET = får sin mörka ENERGI av just det oändliga LJUSET – för att vid MAKT hållas av människor som prioriterar MaktElitens oundvikliga dödsprocess – i mitt mer än 66-åriga perspektiv sett i vart fall.

    Detta är ingen som helst vägledning till Dig ifrån min sida – men måhända ett något litet uns vägvisning, kanske… :-) Take it or leave it – det är helt OK för mig vilket som !

    Ha det…
    vännen Josef

  119. mrmhalland skriver:

    Visst finns det några få som är totalt oförmögna att arbeta och visst är det så att de inte kan ha samma ekonomiska levnadsnivå som en som arbetar.
    Detta känns helt naturligt för mig.
    Är man helt oförmögen att arbeta är man också helt oförmögen att göra en massa annat som en lön ska räcka till och behöver således inte lika mycket pengar.
    Det kommer aldrig att vara möjligt att uppnå absolut rättvisa.
    Det bästa vi kan göra är att se till att så många som möjligt har det så bra som möjligt.

  120. Josef Boberg skriver:

    PS. Så – Förnuftsmässigt sett – så behövs det absolut noll ENERGI till att skapa LJUSET med – därför att mörkret är kommet ur LJUSET = får sin mörka ENERGI av just det oändliga LJUSET – för att vid MAKT hållas av människor som prioriterar MaktElitens oundvikliga dödsprocess – i mitt mer än 66-åriga perspektiv sett i vart fall.

    Consensus av detta är Förnuftsmässigt sett – ”tillåt enbart rullgardinen att försvinna !” DS.

  121. maverick skriver:

    kazhina,
    Hur var det nu egentligen förra veckan? Svartjobb el. ej? Lever du som du lär?
    Ekorren har varit synlig i Västerbotten (eller var det bara en motorisk störning)?

  122. Kachina skriver:

    ”Visst finns det några få som är totalt oförmögna att arbeta och visst är det så att de inte kan ha samma ekonomiska levnadsnivå som en som arbetar.”

    Det är precis så det har varit. Vad är det som säger att de inte är förtjänta av 80%, istället för 75%. Det kan väl inte bero på att vi har för lite pengar. Det kanske är så att Borg hjälper svinen att samla ännu mer i ladorna, för på den sidan av tillvaron finns ingen gräns för hur mycket man behöver.

    ”Det bästa vi kan göra är att se till att så många som möjligt har det så bra som möjligt.”

    Just det. Det är precis det den här regeringen INTE gör. De ser till att så få som möjligt får det så bra som möjligt.

    Josef

    Man kan bara vara för eller emot ljuset (livet)

    Gus ande vilade i avgrunden (mörkret). Varde ljus, Med detta kom Ordet, en vibration, (AUM) och vibrerande ljussträngar som trängde undan mörkret. Mörkret är modern, moderlivet, Ljuset är fadern som ger det medvetna livet. Den som är för livet, får inte ge vika för mörkret. Köttet är brännpunkten mellan de två polerna. Vi väljer själva om vi domineras av ljus eller mörker, eftersom vi är formade ur bägge. Allianzens politik leder mot mörkret där de mänskliga egenskaperna får allt svårare att göra sig synligt.

  123. Kachina skriver:

    :-)

    Ekorren är snabb, kan bli synlig precis varsomhelst.

    JAG har aldrig jobbat svart. Deltog inte ens i skatteplanerarracet, att skjuta skatten framför sig, under den tid jag skottade pengar med snöspaden.

  124. mrmhalland skriver:

    Kashina,

    Så fort du inser att du har fel, vilket du självklart gör när du märker att fler får jobb, vilket är liktydigt med ekonomiskt bättre, så tappar du alla argument och börjar använda gamla kommunistiska slagord som svin, nazister, fachister etc.
    Hur tror du att detta får dig att framstå som ”liberal socialist” ?
    Jag tycker mer att du framstår som vänsterextremist.

  125. maverick skriver:

    kazhina

    Skönt att höra, en av mina agenter uppe i norr gjorde tydligen en felaktig bedömning.
    Jag skall påpeka för vederbörande att din yviga svans är väldigt rödskimrande!

  126. Josef Boberg skriver:

    KaChina,

    Dina uttryckta meningar: ”Josef – Man kan bara vara för eller emot ljuset (livet) – Gus ande vilade i avgrunden (mörkret). Varde ljus, Med detta kom Ordet, en vibration, (AUM) och vibrerande ljussträngar som trängde undan mörkret. Mörkret är modern, moderlivet, Ljuset är fadern som ger det medvetna livet. Den som är för livet, får inte ge vika för mörkret. Köttet är brännpunkten mellan de två polerna. Vi väljer själva om vi domineras av ljus eller mörker, eftersom vi är formade ur bägge.” – slut citat.

    Visst – det är ju precis så som wår Maktelit VILL att Wi skall se det. På sätt och vis är det rätt också – därför att det Wi inte kan uppfatta med wåra fysiska sinnen = Det SuperIntelligenta ElektroMagnetiska Plasmat – kan till 100 % enbart uppfattas av wåra fysiska sinnen som mörkt = stilla = Tomrum = DÖD. Men egentligen är det ju precis tvärtom. Ur detta Tomrum har allt materiellt kommit som ljus OCH mörker – eller ?

    Tyvärr kan jag inte länka webbadressen till videon om Plasmat här – för den är spamad på Carl Bildt´s blogg. Kan tänka mig att det är en av dom åtgärder Carl Bildt tvingats till – för att få OK att fortsätta med sin blogg som utrikesminister. Men Du kan finna den webbadressen i slutet på min boklångrandiga hemsida under rubrik nr B38:2. Dit kommer Du på ett ögonblick genom att klicka på mitt namn.

    Consensus av det må väl för den åt hållet Förnuftige bli – att detta som Wi intellektuellt kallar för stilla Tomrum = DÖD = ”svart hål” – är detsamma som rörelse = LIV = materiaSkapelsens Källa = mer än 99,99 % av det HELA – fast på en frekvensnivå som Wi överhuvudtaget inte kan uppleva eller uppfatta med wåra fysiska sinnen – eller några av oss uppfunna instrument – än så länge i vart fall. I vart fall har jag personligen inte lyckats med det projektet, ännu… – men håhända har Du ?

    Så visst – Du har både rätt och fel samtidigt. Valet att se det ena eller det andra är vars och ens personliga val – och det har i vart fall jag inte någon ambitionpå att ta ifrån Dig. I så fall skulle jag vara en tyrann – och det finns det väl Förnuftsmässigt sett bokstavligt talat ett ÖverFlöd av redan, kanske… :-)

    Ha det…
    vännen Josef

  127. Kachina skriver:

    Mörkret är modern till livet, precis som du säger. Fadern frambringar ljuset och ur moderlivet föds sonen, DU. Med detta sagt, det finns ingen död, bara en rörelse och en vila, då ljuset drar sig tillbaka. Vi har haft ett okänt antal Universa före oss och ett minst två civilisationer för oss på den här planeten.

  128. Kachina skriver:

    anden

    ”Då får man ett samhälle där några få skall försörja flertalet. ”

    Det har vi vetat i exakt fyrtio år. Hur mycket än ert propagandaministerium Timbro propagerar för att alla som kan göra någonting skall göra någonting, är och förblir verkligheten att det inte kommer att finnas någonting att göra för allt fler människor.

    Numera gör datorer och robotar alltmer av jobben.

    Det är ett resultat av våra ”framgångar”. Det tänker ni lösa genom att de som inte hittar ett jobb, för söka sin föda på avfallshögarna, därför att behovet av pengar till girigbukarna (svinen) är omättligt. Kom ihåg att jag kritiserar INTE industrimän för deras höga lön, höga teoretiska värden, när de värnar om och sköter sina företag.
    Bill Gates är värd X antal miljarder, men hur mycket har han tagit ut? Tydligen inte så mycket att någon reagerat eller att han satt företagen i fara.

    Jag reagerar på de som dränerar företagen och kunderna. Vissa bolag hamnar på pottkanten om man lyfter 17 miljarder och bonusprogran på hundra miljarder i ett så litet land som sverige, är att plundra folket och gör ingen nytta för landet. Det är dessa som Allianzregeringen skyddar.

    ”Han har förutsagt sin egen snara död i nästan 10 år. Men som du ser lever och sparkar han ännu. ”

    Som vanligt är du totalt vilse, anden. Jag har förutsagt min egen snara död sedan jag var sjutton år och en dag kommer jag att få rätt. Jag får alltid rätt, till slut. Så, känn dig blåst :-)

  129. Josef Boberg skriver:

    KaChina,

    Dina uttryckta meningar: ”Vi har haft ett okänt antal Universa före oss och ett minst två civilisationer för oss på den här planeten.” – slut citat.

    Nja – såvitt jag känner till – via en hörsägen visserligen – men ifrån en vanligtvis välunderrättad källa – så är den pågående Skapelsen = wårt Universa det 7-e i ordningen.

    Antalet civilisationer före oss i dessa sju Universa har jag ingen aning om. Jag bryr mig inte heller – för jag tycker det är mer än nog med den Wi just nu lever i – eller rättare sagt upplever wår egen dödsprocess i. Men det är ju inte heller korrekt – för ingen av oss kan ju dö egentligen, kanske…

    Så hur Wi än vänder oss så har Wi ändå ALLTID ändan bak, kanske… :-)

    Ha det…
    vännen Josef

  130. soli01 skriver:

    Vi är väl lite släkt med svinen och vi är dessutom” rövare”-rövslickare heter det visst. Jag föredrar röv-krok-låter trevligare. Att utgå från att vår regering har som syfte att plåga sina medborgare faller ju på sin egen orimlighet. Att kunna försörja sig själv är väl det som vi alla vill och stödja de som inte förmår detta är en självklarhet. För att nå detta mål måste vi ALLA hjälpas åt och behöver inte ifrågasättas.

  131. mrmhalland skriver:

    Josef och Kachina :

    Intressant att följa en samstämmig teori från en framåtsträvare och en bakåtsträvare.

  132. Josef Boberg skriver:

    KaChina,

    Dina uttryckta meningar: ”Som vanligt är du totalt vilse, anden. Jag har förutsagt min egen snara död sedan jag var sjutton år och en dag kommer jag att få rätt. Jag får alltid rätt, till slut. Så, känn dig blåst :-)” – slut citat.

    Jag får inte logiskt ihop det här med att Du inte så sällan annorstädes på den här bloggen envist hävdar att Wi inte kan dö… :-)

    Ha det…
    vännen Josef

  133. Kachina skriver:

    Josef.

    Naturligtvis, fel av mig att använda ordet död, ett ord som präglats in av makteliten. Om jag istället säger att jag väntar på att få bli befriad ur fängelset i djurkroppen. (PS. Det är förbjudet att rymma ur fängelset, på eget initiativ. Det blir liksom en otäck resa, åtminstone i början. DS)

  134. Kachina skriver:

    soli01

    ”Att utgå från att vår regering har som syfte att plåga sina medborgare faller ju på sin egen orimlighet.”

    Klan- samhället bygger på att man trampar på den som är under.

    Som jag sagt tidigare. Den ideologi som ligger till grund för den här politiken, är så primitiv att du måste tillbaka till grottstadiet för att se dess ursprung. Den här regeringen må vara hur intellektuell som helst. Deras sinnen är ändå ytterst primitiva.

  135. Kachina skriver:

    Neandertalare i Armani-kostymer. Det är vår Allianz.

  136. Josef Boberg skriver:

    KaChina,

    Din uttryckta mening: ”Om jag istället säger att jag väntar på att få bli befriad ur fängelset i djurkroppen.” – slut citat.

    I mitt mer än 66-åriga perspektiv sett så finns det ingen annan än innehavaren av djurkroppen som bestämmer ifall Wi skall se den som ett fängelse – eller en möjlighet till en oändlig LivsPotential.

    Men visst – som Princip för dom flesta är ju att dom använder sjukDomar, ålderDom, olyckor osv osv – för att kamouflera bort – att det egentligen fungerar ENBART efter givna direktiv ifrån innehavaren av djurkroppen.

    Men jag accepterar till 100 % Dina ursäkter för att det är förbjudet att ”ta sitt eget liv av daga” – och att Du därför inte har gjort det. Jag accepterar också till 100 % att Du istället valt sjukDomen och ålderDomen för att avsluta Ditt liv i kött med. Men likväl – är det Ditt eget beslut till 100 % på någon nivå av Dig själv – oavsett vad Du använder för ursäkter att skylla på, kanske… :-)

    Ha det…
    vännen Josef

  137. anden200 skriver:

    Får tydligen klargöra mer eftersom Kazhina inte är läskunnig eller har minnet i behåll.

    Han har i (minst) tio års tid sagt han vet att han kommer då inom ett år eller två. Detta genom alla sina andar som han talar med och alla syner han har om hur framtiden kommer se ut.

    Lika tvärtsäkert som allt annat har han berättat att han minsann vet hur framtiden kommer se ut och när han kommer dö. Hans visioner om framtiden i form av syner och hans andar han träffar i skogen har berättat det för honom.

    Att du sedan använt detta sedan 17-års åldern för att dupera folk förvånar mig föga…

  138. anden200 skriver:

    Duperanden, lögner, propaganda och efterkonstruktioner står som spön i backen.

  139. mrmhalland skriver:

    Kachina jämför allting med vad som har varit (bakåtsträvare).
    Vi har suttit med ett antal röda regeringar, inte för deras politiks skull, utan för att en massa äldre människor ”minsann kom ihåg statr-tiden” och skulle visa tacksamhet mot socialisterna.
    Dessa är dessbättre i stort sett utdöda nu (ok, Josef, har slutat andas, men lika fullt ”icke röstberättigade”)
    Det är livsfarligt att bara titta bakåt.
    Det som har hänt ska man lära av, inte kopiera Kachina.
    Ett sådant förfarande kan aldrig leda till något bättre.

  140. Kachina skriver:

    Anden200

    Sök rätt på där jag sagt NÄR jag skall dö. Inom en nära framtid är relativt till Universums ålder. Jag har sagt att jag vet HUR jag skall dö, men jag har aldrig talat om för någon annan hur det kommer. Notera nu detta, jag har aldrig sagt inom två år, jag har aldrig sagt NÄR den här civilisationen kommer att gå under. Jag har däremot förutspått inre oroligheter i det här landet om vi fortsätter den här vägen.

    halland

    Anledningen till att jag ser bakåt är att allt handlar om evolution och det som intresserar mig mest är medvetandets evolution. För att veta var man är och vart man är på väg, måste man veta var man har varit.

  141. mrmhalland skriver:

    Kachina :
    >För att veta var man är och vart man är på väg, måste man veta var man har varit.

    Du verkar inte läsa vad jag skriver.

    >Det är livsfarligt att bara titta bakåt.
    Det som har hänt ska man lära av, inte kopiera Kachina.

  142. Kachina skriver:

    ”Det som har hänt ska man lära av, inte kopiera Kachina.”

    Det är precis DET jag säger. Varför kör då Allianzen en repris på den föreställning som redan gått, i flera uppsättningar.

  143. mrmhalland skriver:

    Kachina :

    Det är första gången någonsin vi har en regering som samtidigt försöker :

    1. Skapa arbetstillfälen.
    2. Sänka skattetrycket.
    3. Minimera utanförskap.
    4. Dra ned bidragsberoendet.
    5. Vara en aktiv part i det internationella säkerhetsarbetet / fredsarbetet.

    Detta har inte ens du i din ålder upplevt tidigare.
    Var tacksam !

  144. Kachina skriver:

    ”Detta har inte ens du i din ålder upplevt tidigare.”

    1/Jodu, på 60-talet var vi till och med tvungna att ta hjälp av finnarna för att hålla igång industrin.

    2/ På bekostnad av tryggheten, om du inte samlat i ladorna.

    3/ Skämtar du? De förtydligar utanförskapet och gräver ett krondike mellan de med arbete och de utanför arbetslivet.

    4/ Bidrag? De tar försäkringspremierna och flyttar in dem i svinhuset.

    5/ Där kan jag hålla med och önskar CB framgång i FN.

    Allianzen och nyliberalismen vägrar se fakta, eller löser problemet på ett primitivt sätt. Oavsett vad propagandainstitutet Timbro säger kommer vi INTE att kunna skapa jobb i tillräcklig omfattning. DET VET VI REDAN. Den totala arbetstiden minskar genom effektivisering, datorisering och robotar. Det INNEBÄR att vi måste minska arbetstiden per capita, eller ställa de arbetslösa utanför.

    Allianzen har valt det senare alternativet. Det INNEBÄR att den som saknar arbete måste vänta tills någona av de som har arbete dör. Det INNEBÄR, om de inte har tålamod att vänta, att,……..tänk. Just det. Det innebär precis det. Därför är Allianzens politik primitiv.

  145. mrmhalland skriver:

    Kachina :
    ALLA arbetar inte i industrin idag.
    Sammhället har förändrats de senaste 50 åren…
    De flesta nya arbetsplatserna finns numera i tjänstesektorn.
    Det problem vi ser framför oss är att vi kommer SAKNA arbetskraft om c:a 7-10 år.
    Det är därför vissa förespråkar en höjd pensionsålder.

  146. Kachina skriver:

    ”Sammhället har förändrats de senaste 50 åren…”

    Jepp, och det har förändrats precis i den riktning Stanford-rapporten sade 1964.

    Vi kommer INTE att sakna arbetskraft om vi fortsätter med 8 timmars arbetsdag. Vi kommer att ha ett överskott som står på gatan och tigger om jobb. Precis det överskott av arbetskraft som Allianzen nu skiljer ut. Vad tror du det blir för konsekvenser av a-kassans halvtid. Jo, två halvtider blir en heltid och en arbetslös.

    Minska utanförskapet? Jo, pytt. Man markerar utanförskapet, tydligt. Värde har du bara om du har ett jobb. Har du inget jobb, se till att du får ett. Det gör du genom att se till att den som har jobbet, lämnar jobbet. För att uppnå detta finns flera metoder.

    Allianzen delar upp samhället i Superiors och Inferiors. Om du inte ser det, måste du vara oerhört naiv. Det är nämligen så tydligt.

  147. Josef Boberg skriver:

    Hejsan,

    I slutfasen av Sagan om MaktRingen (Ringen) så möttes FYSISKT det goda Mr. Frodo och det totalt = 100-procentigt schizofrena = det onda = Gollum. Genom det fysiska mötet i slutfasen så kunde MaktRingen hamna där den hörde hemma = den Kosmiska Latrinen = smältdegeln där den senare kunde transformeras ifrån LÅST ENERGI till FRI ENERGI igen.

    Politik som är partibunden – och alldeles oavsett vad partiet ifråga kallar sig – är som att välja mellan pest och kolera – i mitt mer än 66-åriga perspektiv sett. Visst – vissa partier har lite mera förgyllda fängelseGaller än andra – men det är ändå lika rigida fängelser – ifall Wi är människor som vill LEVA ett FRITT LIV i kött. LöneSlaveriArbetsHimlen är bara ett av många exempel på det.

    KaChina och Anden200 är goda exempel på KollektivPartiPolitik. Båda kan jag förstå är lika HÅRT bundna vid diametralt motsatta synsätt – på i vart fall den dominerande delen av det dom ger uttryck för HÄR på Carl Bildt´s blogg. Likväl bor dom i samma samhälle utanför Skellefteå – ifall jag inte har fått något om bakfoten.

    Hur skall dom någonsin kunna finna enighet = den i grunden oförstörbara ENHETEN sinsemellan ? Ja – precis som med Mr Frodo och Gollum – det måste ske ett ÄRLIGT fysiskt möte mellan dom – för att deras respektive MaktRingar skall kunna hamna där dom hör hemma = den Kosmiska Latrinen.

    Faen vet om inte ett ÄRLIGT fysiskt möte mellan KaChina och Anden200 skulle lysa upp HELA samhället dom båda bor i helt och hållet – och måhända inte så lite av världen i övrigt också, kanske… :-)

    Vad jag med detta vill säga är att KollektivPartiPolitik ALDRIG kan leda någonstans – därför att det kan ALDRIG ske något fysiskt möte mellan två eller flera KollektivPartiProgram – enär de programmen ALLTID är icke fysiska.

    I och för sig är KollektivPartiPolitikProgram skrivna på fysiska papper – men de är så lite LIV = rörelse i dessa papper – att det händer bokstavligt talat ingenting ifall Wi placerar KollektivPartiPolitikProgramPapperen ovanpå varandra i en stor hög. Måhända blir det understa lite mera välpressat än det översta – men absolut ingenting annat, kanske… :-)

    Så fortsätt gärna med att TRO på KollektivPartiPolitikProgramPapperen – såväl som KollektivReligionsPapperen. Det är helt OK för mig att precis vem som gör så – och hur länge som helst – ifall det är vad dom själva mest av allt längar efter.

    Men likväl är mina gjorda egna erfarenheter under mer än 66 år att KollektivPartiPolitikProgramPapperen såväl som KollektivReligionsPapperen – bokstavligt talat leder oss enskilt och kollektivt käpprätt åt helvete, kanske… :-)

    Ha det…
    vännen Josef

  148. pettson skriver:

    Herregud vad jag blir trött på det där evinnerliga tjafset om Superiors och Inferiors! Inse nu en gång för alla att samhället består av Superiors och Inferiors. Denna uppdelning är redan gjord för länge sedan av sossarna. Så enkelt är det. Sossarna insåg att Inferiors måste hållas på mattan med gåvor (=mina skattepengar). Alliansen har inte gjort det. Det är skillnaden. Så enkelt är det. Trevlig helg!

  149. mrmhalland skriver:

    Kachina :

    >Värde har du bara om du har ett jobb. Har du inget jobb, se till att du får ett.

    mmm…Precis så måste det vara…

  150. Kachina skriver:

    pettson

    Jag tror inte att du är dum i huvudet, du låtsas bara. Visst, Persson påbörjade arbetet att ställa sjuka, halta och lyttta på gatan. Men, det är en hel del kvar om det är som anden200 säger, att det är en miljon i utanförskap som skall ställas till arbetsmarnadens förfogande. Resultatet blir att vi får ett kraftigt överskott på arbetskraft. Nu är jag inte lika smart som du, så du får förklara vilka avsikter de har när de gör så.

    mrmhalland

    Jaaaa! Äntligen fattar du galoppen. Jag har en kompis som är i mycket starkt behov av ett jobb. Var jobbar du? Var bor du? Om de ger mig uppgifterna, ser över testamentet och förbereder begravningsentreprenören, så lämnar jag dina adresser till min kompis.

    Ta det inte som ett hot. Ta det som en framtida reell verklighet, om den här Allianzen får fortsätta sin verksamhet.

  151. Josef Boberg skriver:

    GooodNatt…
    vännen Josef

  152. Torsten skriver:

    Kachina,

    Är det såna här metoter som Du hyllar.
    http://www.expressen.se/nyheter/1.850210/persson-larde-ut-sina-harskartekniker

  153. Kachina skriver:

    Torsten

    Nej, jag hyllar dem inte, utan kritiserar dem.

    ” 1. Osynliggörandet.
    – Låtsas inte se personen, förklarade Persson.
    2. Förlöjligandet.
    – Man flinar, som vi säger i Sverige. Ler, hånler. När någon har sagt någonting tittar på man på den så här, sa Persson och demonstrerade.
    3. Undanhållande av information.
    4. Oavsett vad du gör får du kritik.
    5. Påförande av skuld.”

    Republikaner (Allianzen) är lite listigare än sossse- Persson. På punkt två är de återhållsamma, men punkt fem driver de desto hårdare.

    Sedan kan vi konstatera att Persson tydligen behöver pengar till herrgården, när han prostituerar sig på det sättet.

  154. Josef Boberg skriver:

    KaChina,

    Dina uttryckta meningar: “Josef – Man kan bara vara för eller emot ljuset (livet) – Gus ande vilade i avgrunden (mörkret). Varde ljus, Med detta kom Ordet, en vibration, (AUM) och vibrerande ljussträngar som trängde undan mörkret. Mörkret är modern, moderlivet, Ljuset är fadern som ger det medvetna livet. Den som är för livet, får inte ge vika för mörkret. Köttet är brännpunkten mellan de två polerna. Vi väljer själva om vi domineras av ljus eller mörker, eftersom vi är formade ur bägge.” – slut citat.

    Visst – det är ju precis så som wår Maktelit VILL att Wi skall se det. På sätt och vis är det rätt också – därför att det Wi inte kan uppfatta med wåra fysiska sinnen = Det SuperIntelligenta ElektroMagnetiska Plasmat – kan till 100 % enbart uppfattas av wåra fysiska sinnen som mörkt = stilla = Tomrum = DÖD. Men egentligen är det ju precis tvärtom.

    Vad Tomrummet är kallar jag för ”Det SuperIntelligenta ElektroMagnetiska Plasmat som är 1000 x 10 upphöjt till 27 nollor KRAFTFULLARE än gravitationen = materiens ”klister” är. På den här webbadressen http://video.google.com/videoplay?docid=4773590301316220374 finns lite om Plasmat. Ur detta Tomrum har allt materiellt kommit som ljus OCH mörker – eller ?

    Consensus av det må väl för den åt hållet Förnuftige bli – att detta som Wi intellektuellt kallar för stilla Tomrum = DÖD = “svart hål” – är detsamma som rörelse = LIV = materiaSkapelsens Källa = mer än 99,99 % av det HELA – fast på en frekvensnivå som Wi överhuvudtaget inte kan uppleva eller uppfatta med wåra fysiska sinnen – eller några av oss uppfunna instrument – än så länge i vart fall. I vart fall har jag personligen inte lyckats med det projektet, ännu… – men håhända har Du ?

    Så visst – Du har både rätt och fel samtidigt. Valet att se det ena eller det andra är vars och ens personliga val – och det har i vart fall jag inte någon ambitionpå att ta ifrån Dig. I så fall skulle jag vara en tyrann – och det finns det väl Förnuftsmässigt sett bokstavligt talat ett ÖverFlöd av redan, kanske… :-)

    Ha det…
    vännen Josef

  155. Josef Boberg skriver:

    PS. I mitt tidare inlägg med samma innehål skrev jag: ”Tyvärr kan jag inte länka webbadressen till videon om Plasmat här – för den är spamad på Carl Bildt´s blogg. Kan tänka mig att det är en av dom åtgärder Carl Bildt tvingats till – för att få OK att fortsätta med sin blogg som utrikesminister. Men Du kan finna den webbadressen i slutet på min boklångrandiga hemsida under rubrik nr B38:2. Dit kommer Du på ett ögonblick genom att klicka på mitt namn.” – slut citat.

    Ett misstag av mig att beskylla Carl Bildt för det här med just den här webbadresen. Troligast så tycker Carl Bildt om det här – enär han är mycket intresserad av att både flyga och fara själv – såväl som allt annat som flyger far, kanske… :-)

    Sanningen var att webbadressen just då var spamad på hela wordpress.com. Hur det förhöll sig med det – och hur det fixades – kan du läsa om i kommentarerna på min blogg http://josefboberg.wordpress.com DS.