Statsministerbloggare

Trots att det alldeles uppenbart har sina risker har nu Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen startat en blogg.

Och har har djärvt nog försett den med en kommentarfunktion. I skrivande stund ser jag att det finns 79 kommentarer till hans första inlägg på bloggen.

Även Anders Fogh finns självfallet här i Bryssel. Det skall bli intressant att se om toppmötets diskussioner kommer att kommenteras av honom på bloggen.

Jag skall ge honom tipset när vi ses på midsommaraftons förmiddag.

16 Responses to Statsministerbloggare

  1. bockgaard skriver:

    BROTTSPROVOKATION
    För övrigt anser jag att alla sketna bönder på Nämndemansgården i Valdemarsviks kommun bör utrotas.

  2. friherinnan skriver:

    Är det några folkgrupper som verkligen har blivit trakasserade på denna blogg,så är det oligarkerna, superiors och halvaporna strepsirrhini…för att inte tala om den norrländska polisen som genom sin fanatiska spariver(och hemliga konspiration) riskerar att smitta hela den norrländska befolkningen med diverse sjukdomar.

    Ärligt talat Bildt borde du anmäla din egen blogg…för du ingår ju i någon slags nazist allainz som genom en hemlig militärjunta styr detta land i lönndom.

    TREVLIG HELG( i regnet)…allihop.

  3. Kachina skriver:

    kära fru friherrinna.

    Jag tror inte att det är en komplott att polisen sparar blåsrör, utan ren besparingsiver a’la Moment22, eftersom det kostar mer än man sparar.

    Vi har inom regeringen en militärjunta som tyvärr besitter de socila ministerposterna. De tänker miltitärt, från officer mot menig, vilket innebär att alla meniga (folket) är håglösa, omotiverade, fuskare, kverulanter och simulanter som gör allt de kan för att komma undan ansvar. Detta bemöts med kollektiv bestraffning, utebliven ranson, hot och trakasserier, helt enligt militära handboken för officerare. Tydligt tecken på officersattityden är när Littorin klappar journalisten på axeln med orden; ”Nu får det vara nog”. Instrktion 2:b på sid 33 i officershandboken, ”Hur man återtar initiativet”

    Kort sagt, Sveriges inrikespolitik styrs i huvudsak av några militära korkar, en militärjunta, servad av lottakårens Maud. Sverige är i deras ögon en militärförläggning.

  4. Josef Boberg skriver:

    Att beskriva andra är inte så lite av att beskriva sig själv också.

    Ha det…
    vännen Josef

  5. […] förstår rent av inte, Carl Bildt och hans inställning. Tror han att man har några speciella förmåner för att man bloggar som politiker, gentemot alla […]

  6. tsolin skriver:

    Ett vällovligt initativ av Anders Fogh. Vågar man gissa att han inspirerats av Bildt? Kan komma att bli en intressant blogg att följa.

    Ser dock att Anders Figh redan i samband med sitt första inlägg på sin blogg har en ruta med kommentatorsregler – en sorts bloggkodeks – som han vill att alla följer som avser kommentera hans inlägg. Det vore kanske en bra idé också för Bildt. Dessa förnuftiga regler är bl.a. följande:

    Inlägg får inte innehålla reklam
    Inlägg skall hålla sig inom aktuellt tema
    Inlägg skall inte referera till namngivna privatpersoner
    Alla inlägg skall följa god takt och ton. Det betyder bl.a.. att inläggen inte får vara sårande, diskriminerande eller kränkande

    och viktigast men kanske också mest kontroversiellt:

    Alla inlägg kommer att läsas och godkännas av en redaktion innan de offentliggörs på min weblog. Redaktionen kan utesluta inlägg som inte lever upp till ovanstående kodeks.

    Ser dock, när jag just tittar på kommentarerna till Foghs allra första blogginslag, en jättelik kommentar (på svenska!!) skriven av någon uppenbart mentalt rubbad person. Så det där med att inläggen kommer att läsas i förväg tror jag nog mest är en intention…..

  7. Torsten skriver:

    Grattis Anders,

    Till Din nyöppnade Blogg.
    Och grattis kära Danskar till att ni nu har tillfälle att kommunicera direkt till Er Stadsminister.
    Dagen till ära har jag druckit en god dansk snaps till sillen.

  8. Josef Boberg skriver:

    Jag tillåter mig – utan att VETA – att utgå ifrån att problemen på Carl Bildt´s blogg kan hänföras till den dominerat stora ANONYMA delen av bloggKommentatorerna.

    TankeSkapelsen GUD – eller vad det nu kallas för – är i alla MaktElitens religioner – som Princip alltid ANONYMA = vederbörande kan inte ställas inför rätta för sitt beteende – eller brist på beteende. Måhända känns det som att vara någon form av ”allsmäktig” GUD att ha synpunkter på både Ditten, Datten och Dutten som anonym bloggare – vad vet jag.

    Måhända då ett gott tips – ifall en NaturLiktVis utsortering av bloggkommentarerna skall ske – att sortera bort ALLA AnoNyma bloggkommentarerna ?

    De icke anonyma får själva rättsligt stå för vad dom säger = Carl Bildt slipper då att lägga ned tid och möda på att ”rensa” ibland kommentarerna – alternativt stå till svars inför domstol för vad andra har skrivit på hans blogg. Den tiden kan ju då Carl Bildt istället ge till sitt arbete som utrikesminister – eller kanske än hellre att ”koppla av” med ifrån sitt utrikesministerkneg.

    MidSommarSkååål…
    vännen Josef

  9. Tobias67 skriver:

    En liten fråga:

    Är det bara Carl som bloggar inom alliansen?

  10. Josef Boberg skriver:

    Hejsan Tobias,

    Såvitt känt för mig är det så att det inom Alliansen än så länge bara Carl Bildt som bloggar – ifall Maud Olofsson´s bild-bogg undantas. Men där finns det ingen kommentarsfunktion.

    Jag skulle väldigt gärna vilja ha kontakt med Dig när Du fixat till Din webb-plats med Din Macintosh. Behöver lite tips för att fixa till min lite mera ”vanligt”.

    Ha det…
    vännen Josef

  11. Torsten skriver:

    Tobias och Josef,

    Gå in på Moderaternas hemsida (länk uppe till höger). Gå vidare med länken till moderata bloggar till höger. (Det blev mycket höger :-) .
    Där finns en lång rad med bloggar.

  12. Josef Boberg skriver:

    Tack för det Torsten,

    Men – för egen del menade jag nog mera ministrar i Aliansen som bloggar med kommentatorsfunktion.

    Ha det…
    vännen Josef

  13. Tobias67 skriver:

    Torsten:

    Tack för tipset! Det skulle vara oerhört intressant om Alliansen hade en egen blog tycker jag!

    Josef:

    Käre vän, ta kontakt med mig genom webmasteradressen på min sida så skall jag förklara magin med vilket jag skapar websidor med Mac!

  14. jenny71 skriver:

    Hoppas Fredrik Reinfeldt snart börjar blogga! Viken succe det skulle bli. Tänk att få information direkt från statsministern utan vänstervriden journalistik.

  15. Tobias67 skriver:

    Ja, det hoppas jag också!

    Av just de skäl du nämner så tror jag att bloggarna är oerhört viktiga!