Abu Mazen i Stockholm

Torsdag. Regeringssammanträde. Allmän beredning. Åter med Maud Olofsson svingande klubban eftersom Fredrik skall iväg till sin utfrågning i riksdagens konstitutionsutskott.

Men först Gustaf till dagis.

Med all respekt för såväl regeringssammanträdet som KU är dock det viktigaste just nu att att vi har den palestinske presidenten Abu Mazen i Stockholm för samtal om förutsättningarna för en fredsprocess i Mellersta Östern.

På eftermiddagen blir det officiella överläggningar med Fredrik Reinfeldt och mig i Rosenbad – presskonferens och allt – och samtalen fortsätter sedan på kvällen på middag på UD.

Att han kommer till Sverige när han besöker Europa har självfallet sina skäl.

Jag var ju nere i Ramallah och hade överläggningar med honom för några veckor sedan, men sedan dess har vi haft både arabtoppmötet i Riyadh och möten mellan Abu Mazen och den israeliske premiärministern Olmert.

Fortfarande är det diskutabelt om man kan säga att det finns någon fredsprocess värd namnet eller ej. Kontakterna är trevande och osäkra. Någon alldeles tydlig väg framåt finns inte.

Det gäller att bygga vidare på de positiva signalerna. Att Condoleezza Rice i Washington nu har samtal med den nya palestinske finansministern Salam Fayyad är ytterligare en av dessa positiva signaler. Han var ju tidigare i Bryssel för samtal med kommissionen.

Från svensk sida är vi alldeles självklart inställda på att göra allt det vi kan göra för att möjliggöra och underlätta en möjlig fredsprocess.

Och en del idéer på den punkten kommer vi alldeles säkert att diskutera under dagen och kvällen.

48 Responses to Abu Mazen i Stockholm

  1. john81 skriver:

    Hejsan Carl!

    Det är verkligen hedrande om du, och den svenska regeringen får in fot som vägvisare i den pågående eller – som du antyder – förhoppningsvis en snart påbörjad fredsprocess. Att nu den palestiske presidenten kommer hit gör det även viktigt – i mitt tycke – att Sverige och världssamfundet i stort håller ytterligare (lika mycket) kontakt med den israeliska regeringen, kanske genom att bjuda hit även den israeliske presidenten (under din resa till mellanöstern för några veckor sedan så träffade du ju även representanter för den israeliska regeringen).
    Det handlar ju att ge och ta från båda håll. Palestinierna måste agera för att få Hamas att avväpnas och israelerna måste förstå att man måste överge occuperad mark och bosättningar så snabbt som möjligt.

    Det är viktigt att varken den palestinska eller den israeliska regeringen får intrycket av att Sverige agerar partisk för någon av sidorna utan förhåller sig neutralt och räcker ut en hand åt varje håll för att föra dem samman.

  2. sofia L.S. skriver:

    Angående mellersta östern kommer det bli svårt att få en bestående fred i vår tid, förhoppningsvis kommer det en ny tid, men på ett annat sätt. DS jag är inte muslim

  3. David Igra skriver:

    Håller med john81 om vikten av att inte vare sig ge intryck, eller ens faktiskt vara partisk i denna fråga. Därtill måste man kunna kräva ett fullständigt stopp av våld från bägge sidor som en förutsättning för fredssamtal. Att avväpna Hamas vore ju ett logiskt steg i den riktningen, dessvärre troligtvis väldigt mycket begärt då detta de facto skulle innebära ett inbördeskrig i de palestinska områdena.

    Friskt vågat, hälften vunnet.

  4. torsten99 skriver:

    Carl Bildt,
    Jag läste några tänkvärda ord häromdagen.
    ” Säg inte att något är omöjligt. Du bara hindrar den som är på väg att lösa problemet”.
    Jag är glad att Du aldrig ger upp.

  5. Kachinka skriver:

    Idag utfrågas Fredrik Reinfeldt i KU, bland annat om Bildts skumraskaffärer. Nu faller Bildt snart, och drar med sig hela Allianzen i en sista konvulsion, där spionerna i fp blir dem som hoppar av först, följda av Timbro-Centern och det skenheliga, populistiska kd, som drev igenom avskaffandet av fastighetsskatten och dessutom ville sänka bensinskatten, trots klimatförändringanrna. Den överraskande svage Reinfeldt klarar inte att hålla ihop sitt bygge. Efter ett nyval kan moralen i riket restaureras och den onda spiralen mot fascism brytas. Det i grunden solidariskt sinnade och ansvarstagande svenska folket lär sin läxa och kommer aldrig mer att luras av borgarna.

  6. roselleri skriver:

    Har ni sett FOX News inslag om 9/11 The Israeli Connection?

  7. DSr skriver:

    CARL BILDT:
    EU har problem med PA och dess utbildningsprogram som tydligen låter den unga generationen lära sig att förintelsen inte alls förekommit. Det är något som PMW skriver om i veckan under rubriken WWII without a Holocaust. Se Dick Haas: Förintelsen som absolut tabu:
    http://missionxp.webblogg.se/ao/1176968491_dick_haas_pa_and_ww_i.html

    Kan Regeringen och Carl Bildt låtsas som det regnar vid middagarna och överläggningarna utan att alls påtala denna PA´s historieförfalskning? Kan EU sända ekonomisk support till ett PA som delar Teherans synsätt?

  8. DSr skriver:

    Sign DSr
    //Dag Selander

  9. roselleri skriver:

    Det finns kanske en del att fråga sig beträffande Israels underrättelsetjänst, och deras eventuella inblandning i 11 septermber.
    Carl Bildt är väl sedan en länge en nära kompis med de neokonservativa i USA, och lär väl återigen bli inbjuden till Bilderberggruppens
    sammankomst i Istanbul. Som bekant ska ju även nuvarande chefen för World Bank och tillika en av medlemmarna i PNAC, Paul Wolfowitz,
    besöka Bilderberggruppen denna gång.

    Undrar vad de ska prata om. New World Order kanske. Kissinger kanske har några nya idéer.

    Såg ni vad Carl Bildt skrev i Aftonbladet så tidigt som dagen efter 11 september? Med tanke på tidskillnaden måste han ha författat
    det redan den 11:e. Det märkliga är att han så tidigt redan lägger ut hela den officiella versionen av händelserna. Han pratar om ett nytt
    krig och den nya världen. Och nämner Pearl Harbor i sin första mening. Tycker nästan det låter som om han läste innantill ur PNAC’s
    Rebuildning Americas Defenses‘ från 2000…
    Men som sagt, han har ju skrutit med hur han hållt föreläsningar för CIA…

    Här är artikeln från Aftonbladet.

  10. john81 skriver:

    DSr:
    Det är helt klart allvarligt om den palestinske regeringen anser att förintelsen aldrig ärg rum… men är det verkligen så?

    Uttalar sig Hamasrepresentaten vid detta tillfälle verkligen som representant för den palestinska samlingregeringen eller som representant för Hamas? Troligtvis det senare, på samma sätt som svenska statsråd kan uttala sig både i egenskap av stadsråd och som representant för de partier de är medlemmar i.
    Vad jag menar är att Hamasrepresentantens uttalande ska ses som vad Hamas står för och inte för vad hela den palestinska samlingsregeringen står för. Kom ihåg att det bara är den ena halvan av samlingsregeringen (Hamas) och inte den andra halvan (Fatah) som vägrar erkänna Israel som nation.
    Står den palestinska regeringen som ansvarig utgivare för denna bok? – Nej
    Har den palestinska regeringen erkänt innehållet i boken som korrekt? – Nej. Det har en representant för Hamas gjort. Att denne även råkar vara med i den palestinska regeringen betyder ingenting. Vid detta tillfälle uttalar han sig som representant för Hamas och inte för regeringen, på samma sätt som t.ex. Maud Olofsson kan uttala sig – i vissa sammanhang som näringsminister och i andra sammanhang som partiledare för centern.

    Kom även ihåg att Carl Bildt träffar den palestinske presidenten, inte den palestinske premiärministern. Presidenten är inte en representant för regeringen, utan är vald på ett eget mandat, så även om hela den palestinska premiärministern med regering skulle förneka förintelsen så hade det inte nödvändigtvis behövt innebära att det omfattade även den palestinske presidenten.

  11. hillary2 skriver:

    maggihaglund

    Uppenbarligen inte du inte en vän av yttrandefriheten och ointresserad av andra människors erfarenheter, tankar och åsikter. Du borde fundera över varför du BLIR FÖROLÄMPAD av människor som inte tycker som du. Ett litet tips till dig och andra lika insnöade:
    Läs inte allt som kommer för era ögon eller sök behandling för era svårupplevda reaktioner hos någon terapeut.

  12. maverick skriver:

    maggihaglund!
    Jag är helt övertygad om att du inte tar åt dig av det tonläge som hillary2 använder men jag vill ändå uttrycka mitt fulla stöd.
    Som jag skrivit tidigare, tänk på att kachina/kachinka/hillary2 enbart utgör en liten, liten, liten minoritet av minoriteten. Och deras anspelningar på Hitlertyskland är ytterst osmaklig.
    /mvh M

  13. testaren skriver:

    Hillary2…
    Dra inte in yttrandefriheten i detta. Det låter bara oinsatt.

    Det är en sak att inte tycka samma sak. Det är en annan att gå in i ett forum och förolämpa andra och deras åsikter.
    Det är som att vara på en fest och istället för att delta i en diskussion säga att man står för den objektiva sanningen, över alla andra, och grovt antyda att de är lurade, mindre vetande, hycklare osv.

    Så säger man inte även om man tycker det. Orsaker är att man inte uppnår något med det. Snarare befäster man de andras uppfattning.

    Tror man tror att man kan få folk att ändra åsikt med hjälp av den typen av provokation är det inte konstigt att ens åsikt förblir en minoritetsåsikt.

    Genom ditt terapeut-snack förolämpade du nyss ett mycket stort antal människor som hädanefter kommer att se på allt du skriver som fel. Oavsett.

  14. torsten99 skriver:

    hillary och hennes gelikar har förmodligen lärt sig att förolämpa andra av sossarnas avdankade ledare GP.
    Vi såg ju i de fyra TV-programmen hur han föraktade och fötalade både sina medarbetare och meningsmotståndare.
    Nu när vår nya regering låter sakargumenten tala blir det total hysteri från sosseleden och den totalt förvridna Expressen.
    En eloge till Aftonbladet som är betydligt sakligare.

  15. hilllary2 skriver:

    Men hillary2 har ju helt rätt när hon pekar på de psykologiska problem de har som röstade på Alliansen, och särskilt då om man röstade på Moderaterna. När jag ser höga företrädare för Moderaterna tänker jag alltid att de borde gå i terapi för att komma i kontakt med sina känslor. Då skulle tårarna komma, när de tänker på vad de gjort med de sjuka och de arbetslösa, och de skulle göra dem gott. Om alla hade haft lika mycket empati jag har (och gärna också lika goda historiska kunskaper som Kachina) skulle vi aldrig ha fått en borgerlig regering.

  16. David Igra skriver:

    Oops hillary2, nu glömde du logga in som något av dina andra alter egon. Pinsamt…

    Allvarligt talat så tål det att upprepas att sådana här människor som inte riktigt fungerar som andra njuter av att få respons på de tokigheter de skriver, gör som jag – ignorera dem.

    Jag håller helt och hållet med Maggihaglund, men låter mig inte provoceras av de dumheter som vissa personer skriver här under ett antal olika alias, det är sådant som de vill och frodas av.

    Ignorera dem så försvinner de förr eller senare, oftast senare tyvärr :-)

    För att kommentera något som faktiskt handlar om konflikten i mellanöstern så håller jag med tidigare kommentarer om att det är svårt att förhandla med grupperingar som försöker göra gällande att Förintelsen aldrig ägt rum, men jag tror inte mycket på denna misstro. De försöker använda förnekandet som ett politiskt verktyg, de är själva övertygade om att den ägt rum men vill använda okunskapen och utbildningsväsendet som vapen och verktyg. Man skapar en hel generation som är övertygade om att Förintelsen bara är en fiktiv ursäkt för att skapa staten Israel och vips har man tusentalet motiverade demonstranter eller i värsta fall, självmordsbombare. Uselt och omoraliskt förstås, men eftersom palestinska folket inte får ett uns av stöd av sina arabiska bröder i form av land eller hjälp på annat sätt än med vapen så är det vad som återstår för dem, i deras mening alltså.

    Hade Gandhi varit palestinier så hade denna konflikt varit över redan 1950.

  17. maverick skriver:

    Ooops!!!!! ;-))
    Här kom avslöjandet som i och för sig varit tydligt för alla oss som följt denna blogg en längre tid – kachina/kachinka/hilarry2 är samma person. V.g. se inledningen ovan:

    hilllary2 Says:
    april 19th, 2007 at 12:33 pm
    ”Men hillary2 har ju helt rätt när hon pekar på ……. etc”

    Vilken fadäs!

  18. saranorman skriver:

    Hej på er bloggare och smygläsare!
    Ooops instämmer jag i ha ha ha ha ha …
    Men det här fenomenet med skarp eller ska jag skriva lite ohyffsad / otrevlig-ton från vänsteraggitatorer som visar sig vara samma människa med ”splittrad personlighet” eller ska man kanske säga många många fingra på samma hand, det går fort och ofta över tangentbrdet, känner jag igen från vilhelminabloggen.se
    Om det är till någon tröst så funkar det alltså på samma sätt där!
    En annan grej är att dessa aldrig framträder med bild, det här uppmärksammades också på vilhelminabloggen igår och efter det dök det faktiskt upp en bild men det var en av väldigt många anonyma socialistiska skribenter.

    Lycka till med samtalen med Abu Mazen och fredsprosessen i Mellanöstern, det ju inte roligt att se nyhetssändningarna därifrån :( man blir orolig!

    Kul att du skriver om dagis också Carl ;)

    Kramizar från ett snöigt Vilhelmina

  19. soli01 skriver:

    Ja jag säger då det………
    Vilken fadäs!
    Hillery2-så kan det gå när…..

  20. roselleri skriver:

    Ser ni det märkliga i denna artikel?

  21. roselleri skriver:

    Paul Wolfowitz ska besöka Bilderberggruppen i Istanbul. Calle blir nog också inbjuden…

  22. roselleri skriver:

    Han var ju en av uphovmännen till Rebuildning Americas Defenses, som Calle citerar i Aftonbladet i min förrförra logg.

  23. smalanningen skriver:

    hoppsansa lilla Kachina med Z :-)

    Efter en lång dag på jobbet behövde jag både en paus och ett leende. Jag fick bådadera.

    Tack igen.

    Och tack alla intelligenta människor härinne som skriver kommentarer som är läsvärda till skillnad från det sanslösa dravel en viss person sprider ur sig stundtals. Mest för att skapa debatt, såklart, men det är ändå tröttsamt.

  24. soli01 skriver:

    Ser när jag kollar lite extra här att hilllary2 är stavat med tre l, och att den som det skrivs om i inlägget har två l-hillary2. Detta ändrar dock inte min inställning att det är samma person som skriver under olika namn här på kommentarerna.

  25. sofia L.S. skriver:

    Bloggvärlden är en stensjuk värld
    där kan alla komma till tals på olika sätt, men jag tror inte att det finns så många galna människor samlade på någon annan plats än som i bloggvärlden

  26. David Igra skriver:

    Sofia L.S. har helt rätt, på gott och ont är internet en ny samlingsplats för alla sorters tokstollar som man tidigare undvikit helt att prata med för deras yttre har varit en avskrämmande faktor, men på internet är alla katter grå…

    På ett sätt är det iofs gott att även de dåraktiga fått en mötesplats där de, kanske för första gången i sina liv, interagera med oss andra människor. Även om det sker på bekostnad av trovärdighet i vissa forum.

    Men som sagt, att ignorera dem gör att de oftast försvinner, för eller senare… Jag är dock säker på att den här token kommer att dyka upp under andra alias inom kort. Med tiden kommer vi att känna igen hans fnoskiga stil och flummiga kommentarer, själv hoppar jag alltid över dem och råder som sagt er att göra detsamma.

  27. torsten99 skriver:

    Ja David och Sofia,
    Jag tror ändå att de sansade personerna är i stark majoritet.
    Man kan ha vilken politisk åsikt man vill, men går man ut för att håna och förlöjliga sina medmänniskor tillför man inget i debatter.
    Vi hörde för några dagar sedan att Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin riktigt längtade efter att debattera med varann. Inga slag under bältet.
    Vi kan väl bara hoppas att klimatet blir lite bättre nu när GP är ute ur leken.
    Bara PM Nilsson på Expressen kan komma till sans också. Men det kanske är att hoppas på för mycket.

  28. ollemunter skriver:

    Men maggihaglund då, så du säger om Kachina. Ni kan ju starta egna bloggar eftersom ni kommenterar med långa monologer.

    Här ett gammalt smakprov:

    Carl Bildt på sin blogg:
    ”Intransport till Tokyo, klädbyte på Hotel Okura och sedan lunch på svensk-japanska handelskammaten.

    Om jag lever.”

    Dramatik! Reaktionerna lät inte vänta på sig:

    ”Om du lever, ja. Du är inne på upploppet i livets maraton och jag förstår inte varför vissa måste spurta mot målsnöret. Men, du har ju kul och trivs, det är faktiskt huvudsaken.

    Om inte SAS har Internetförbindelse på flygplanen, får du se till att de fixar det. Vi äger väl fortfarande bolaget?

    Kachina”

    Är inte detta upptakten till en ny blogg.

  29. ollemunter skriver:

    maggihaglunds kommentar, så där i starten av calles blogg.

    ”God morgon.
    Hoppas ni alla får en bra dag och får tid till att fördjupa era kunskaper i politik ytterliggare. Vilket tycks behövas hos många. Och låt detta förbli en hedervärd bloggsida och ingen plats för barnsligt trams. Paus är nog bra för vissa. Tag lite tid på er att mogna.

    Maggi Haglund”

  30. sofia L.S. skriver:

    Killar jag har tröttnat på bråk, politik, och att ingen lyssnar. Nu beskriver jag min känslor genom mina brev (har blivit 412 st på hemsidan nu) eller genom att illustrera mina känslor med bilder och musik. resten bryr jag mig inte om. kan jag segla vidare så gör jag det, sjunker jag så gör jag det. men jag gör det till Dylan, joplin, knopfler, zappa och de andra. mvh sofia

  31. mararh skriver:

    Maggi

    Det kan tänkas att du blir skyldig Kachina en ursäkt. Inlägget du svarade på var skrivet av Kachinka 09.09. Jag vet att många tror att det är samma person som ligger bakom, men det tror inte jag. Om ni har tänkt på det, så svarar Kachina aldrig Kachinka, medan Kachinka alltid hänger på Kachina. Dessutom har de inte samma språkbyggnad.

  32. hillary2 skriver:

    Vill bara tala om att någon lagt in ett inlägg under min signatur dock inte med min bild av Vesuvius. Man kan undra vem det är som har tillgång till att manipulera bloggen!Hur som helst är det ett såväl onödigt som osmakligt förfarande.

    Till er som påstår att jag använder flera signaturer – Där har ni fel!

    Till Maggi. Om du blivit förolämpad som du säger varför inte gå i svaromål i den kommenterarspalt där detta inträffat????

    Till er som med dårars envishet påstår att mina åsikter och bedömningar hör hemma hos en minoritet – Där har ni fel! Lever ni i isolat?

  33. mararh skriver:

    Ja, alla ni om skrattade på Hillarys bekostnad. Var är ni nu? Jag delar absolut inte hillarys åsikter och tankar, men vore det inte på sin plats att, om inte be om ursäkt, så iallafall skriva nåt som ”jag såg fel i hastigheten” eller ”ja, det är osmakligt när någon går in och manipulerar”.

    Om Bildt inte hade velat ha en blogg med fria åsikter då skulle han ha stängt den för alla oliktänkande. Håll med om att det är tjusningen med att gå ut här. Man vet aldrig vem som hugger på vad.

  34. soli01 skriver:

    hillary2-jag är inte sämre än jag kan be om ursäkt. Det blev fel och vissa omständigheter bidrog till detta. Nu glömmer vi det hela och ångar vidare. Lycka till!

  35. mararh skriver:

    Bra gjort soli01

    Vi måste visa dem som är oliktänkande att vi står för lite vardaglig moral och etik. Alla kan vi ha fel och bästa sättet att gå vidare är att erkänna det och gå vidare. Jag håller inte heller med kachina/Kachinka/Hillary, men tycker ändå att de har rätt till samma utrymme som resten av oss som respekterar Bildt och Alliansen och ser en framtid i deras politik. Att ignorera eller skratta på motståndarnas bekostnad för oss inte framåt. Låt oss lyssna och svara på valda delar, de som vi tycker är relevanta att svara på, och lämna resten därhän.

  36. hillary2 skriver:

    mararh

    Det har aldrig slagit dig att det är just du och dina gelikar som kan kallas oliktänkande? Ni som tror på Alliansens politik är enligt vetenskapligt utförda statistiska undersökningar just nu i klar minoritet. Dumdryghet är f.ö. ingen god strategi. Verksam endast i vissa moderata kretsar.

  37. hilllary2 skriver:

    Hillary

    Jag uppskattar verkligen att du inte viker en tum och går borgarbrackorna till mötes. Mararh försvarade dig mot dem som skrattade ut dig tidigare i går och mot dem som vill frånkänna dig rätten att yttra dig, men du förfaller inte till blödighet bara för det, utan du står fast vid dina ideologiska principer och påpekar genast det dumdryga i hans senaste kommentar.

    De flesta debattörer här inne verkar bestå av småborgerliga halleluja-smålännignar, gamla pensionerade moderat-överstar, muf-slynglar, storkapitalister, folk ur stureplanscentern och batongliberaler, folk som SAP och LO aldrig lyckats socialisera. Alla dessa individer skulle verkligen behöva gå i terapi. Om socialdemokraterna inrättat ett partisanktionerat terapi-institut, kanske i samband med det nya prästerskapet på Aftonbladets ledarsida, så kanske vi hade sluppit Allianssegern. Som Göran Persson sa: man måste lära sig att se sig själv i sin nästa.

  38. mararh skriver:

    Ja du Hillary (med 2 l), vad skall man säga? Om man kan förvanska ord som dumdryghet till att innefatta vänlighet, då kan man nog förvränga det mesta. Och oliktänkande? Lyssna på ordet, dela upp det, och du kommer att inse att det har innebörden ”olika tänkande”, ”tänka olika”. Vi är alla oliktänkande. Det finns inte en människa som tänker lika. Vi kan ha samma tankar i specifika frågor, men för övrigt är vi definitivt oliktänkande.

    Genom konstruktiva, subtila och intelligenta diskussioner, eftersom alla är oliktänkande, försöker de flesta att föra debatten vidare. Att kasta över någon sin egen åsikt och kräva att den andre skall ta till sig den åsikten fungerar inte och har aldrig fungerat. Det är grogrunden till krig.

  39. watson69 skriver:

    hilllary2
    LO och SAP…. ja är det inte märkligt att ett fack är så politiskt styrt av ett parti.
    LO ska faktiskt vara opolitiskt.
    Kan definitivt säga att facket håller på med alldeles för mycket politisk propaganda.
    Går man på en fackkurs så är det inget annat än politik och röstar man borgerligt så¨är man inte vatten värd.
    Facket är otäcka, för de försöker tvinga människor till lydnad.
    Facket står inte för frihet.

  40. jghl skriver:

    Ny på bloggen! Kachinka skrev april 19th, 2007 at 9:09 am ”Idag utfrågas Fredrik Reinfeldt i KU, bland annat om Bildts skumraskaffärer. Nu faller Bildt snart . . . ”
    Visserligen är det väl positivt att allla inte alltid håller med Carl, men Kachinka verkar vara allt annat än moderat, snarare vänster än höger, så därför undrar jag varför hon skriver på Bildts blogg och inte på någon vänster-blogg?
    Nu till sjäva ämnet. Hur mycke tålamod skall vi ha med palestinerna? Det må vara så att Israel inte alltid har varit eller inte alltid är Guds bästa barn, men under de senaste decenierna, har de gång på gång, som jag ser det, vänt andra kinden till, gång på gång, mot palestinerna, och vad har de fått tillbaka? Knappast en smekning på kinden, utan en käftsmäll, som borde ha gett Israel näst intill en wiplach-skada med kronisk värk. Så det är väl inte så konstigt om de med alla medel försöker att skydda sig, även med kanske mindre bra medel som ”Muren”, men jag känner trots allt sympati med dem, de vill ju bara leva i fred. Palestinerna, i alla fall en del, är som en samling bortskämda ungar, som saknar ALL kännedom om vett och hyvs.

  41. Kachina skriver:

    ”Visserligen är det väl positivt att allla inte alltid håller med Carl, men Kachinka verkar vara allt annat än moderat, snarare vänster än höger, så därför undrar jag varför hon skriver på Bildts blogg och inte på någon vänster-blogg?”

    Varför predika för de redan frälsta? Kachinka har helt rätt, för att utrota det onda måste man angripa det onda.

  42. Kachina skriver:

    Ser att jag blivit kommenterad i den här tråden. Kan bara säga att jag, bevisligen, aldrig under gårdagen, från ca. 10:00 på morgonen till 01:00 på natten, aldrig var i närheten av en dator.

    Maggi

    Jag har inte för avsikt att avsätta en demokratiskt vald regering. Jag har för avsikt att ändra deras sätt att tänka och då är det här precis rätt ställe.

  43. hillary2 skriver:

    jghl

    Israelerna är av historiska skäl rädda och kunde inte ens tänka sig under en lugnare period, som i början på 1980-talet, att låta palestinier bosatta i Israel att få israeliskt medborgarskap. Orsak – palestinierna hade ett betydligt högre barnafödande än de själva och de vågade inte riskera att bli en minoritet i sitt eget land!
    Kränkta och rädda människor på bägge sidor handlar irrationellt.

  44. Kachina skriver:

    Menar du, maggi, att moderata hjärnor är så förstelnade att de inte kan ändra tankemönster?

  45. Kachina skriver:

    Det var dåligt formulerat. Du menar att de moderata sinnena är så förstockade att de inte kan ändras. Jag tror dig inte. Om jag mal på, kommer en dag mina ord att ramla ut ur Carl Bildts mun. :-)

  46. Kachina skriver:

    aha,……du menar Carl Bildt. Besserwisser som inte kunde styra Sverige då det behövdes.

    För, du menar väl inte att DU vet vad JAG inte kan? I så fall får du nog specifiera dig.

  47. wellpapp skriver:

    Med den nya arbetarregeringen kommer ett nytt sätt att tackla gamla problem. Under den socialistiska regimen var byråkratisering och förstatligande honnörsord. Departementen har nu vuxit till tröga jätteorganisationer. I motsvarande grad har kostnaderna ökat. Allians mot Sverige ser hellre smidiga och ekonomiskt mer hållbara lösningar. Under den alltid lika dynamiske Carl Bildts ledning är utrikesdepartementet först ut med att pröva de nya riktlinjerna. Ett första steg är att öka departementets inkomster. Den svenska utrikespolitiken har rykte om sig att vara balanserad och neutral. Svensk utrikespolitik är ett av våra starkaste varumärken. Det är ett varumärke som är spritt och känt över hela världen! Möjligheterna är därför oändliga för en minister med ena foten i världspolitiken och den andra i multinationellt näringsliv. Carl Bildt har lång erfarenhet av det lukrativa militära näringslivet. I Sudan är hans f.d. uppdragsgivare Lundin Oil nära knutet till den sittande regeringens krigsföring. Han har även gemensamma affärer med den turkiska militären. Allt detta pekar på att Bildt är mannen att leda svensk utrikespolitik mot nya vinster! I förlängningen är det dock inte idealiskt med stora, statligt styrda organisationer. Likt Nike och Tony Hilfiger är tanken att allt utom varumärket kan läggas ut på entreprenad. Ett fristående företag kan ägna sig åt att sälja in utrikespolitiska utspel och mer långsiktiga åtaganden. Ett annat kan specialisera sig på produktens formmässiga innehåll. Utrikesdepartementet kan då helt ägna tiden åt att bygga sitt varumärke!

    Fler borgerliga argument hittar ni på http://www.alliansmotsverige.se

  48. Just teens skriver:

    Teens

    Free Teens Host Files