Dagens Expressen

Nå, det är kanske inte så mycket med dagens Expressen trots allt. Tomgång eller rundgång…

De hävdar nu att ”dokument” visar någonting. Och förvisso visar de sammansättningen av den internationella rådgivargrupp som den amerikanska kommittén för Iraks frihet knöt till sig.

Även om den – som sagt – aldrig sammanträdde eller kom att göra någonting.

Detta visar dokumenten – vare sig mer eller mindre.

Och detta har aldrig någonsin varit någon hemlighet. Inte heller vad jag skrev i internationell press eller i mina veckobrev. Och sällskapet är jag snarast hedrad av.

Det var dagens Expressen. Tomgång.

34 Responses to Dagens Expressen

  1. Lasse skriver:

    Carl,kör på bara expressen verkar vara fullkomligt idiotkorkade,fattar inte att jag köpt tidningen i tjugo år

  2. Fredrik skriver:

    Fattar inte vad Expressen håller på med. Försöka göra Scoop om någonting som vem som helst kunnat veta hela tiden.

  3. marie skriver:

    Vad är det Expressen så gärna vill visa – eller bevisa? Kan någon försöka ”tolka” Expressens önskan/vilja, för jag förstår verkligen inte!

    Förr, då när Expressen var lite mer trovärdig än nu för tiden, då tog jag stolt Expressen framme vid kassan när alla andra tog Aftonbladet. Det var en liten snygg markering att man var lite för mer. Det hade min far lärt mig. Man skulle nämligen läsa SvD på morgonen och Expressen på kvällen. Idag skulle jag skämmas om någon kom på mig med att hålla en Expressen i handen.

  4. Calle Sundström skriver:

    Fråga Jan ;-)

  5. Joakim skriver:

    Persbrandt har ju bitit ifrån, så Expressen behöver någon annan att sälja lösnummer på.
    Just sådant här som motiverar att jag inte har köpt tidningen på över 20 år.

  6. […] Bildt själv hävdar nu att dagens Expressenartikel går på – tomgång. […]

  7. Den Nya Världen skriver:

    Vi på Den nya världen läser inte expressen – däremot lanserar vi just nu en artikelserie där vi kommenterar Er utrikesdeklaration. Utan att föregå våra skribenters slutsatser vill vi tacka för en kärnfull och väl sammanhållen deklaration.

    Välkommen till http://www.nyavarlden.org

  8. Kim S. skriver:

    Expressens innehåll har inget nyhetsvärde. Tomgång/rundgång är passande ord för att beskriva deras journalistik. Expressen gör bort sig rejält när de kommer med falska anklagelser om allt möjligt. Jag gillar ditt sätt att förlöjliga pressen när de kommer med dumheter utan några belägg.

  9. John Augustsson skriver:

    Människor som hittar hit brukar i allmänhet i kommentarsfältet berömma initiativet att som politiker blogga. Jag håller med, det är fantastiskt att få inblick i hur människan bakom statsrådsämbetet resonerar. Härligt att även fåfängan redovisas i all sin fulla prakt.

    Detta med Hr. Carl Bildts bloggande är särskilt beundransvärt då jag inser att man enbart i egenskap av utrikesminister rimligtvis har mängder med arbete att utföra, särskilt kanske Hr. Carl Bildt själv som ju med de berömda dubbla stolarna enligt samma logik då borde ha än högre pappersstaplar att tröska igenom.

    Men samtidigt kan jag inte låta bli att höja något på ögonbrynen, sover Hr. Carl Bildt ingenting? Hur hinns det med att i detta förmodat oerhört späckade schema posta fem inlägg idag, fyra igår? Jag som simpel student (bara heltid, inga dubbelexamensexcesser här inte, åtminstone inte denna termin) har inte tid att posta ett inlägg om dagen, än mindre räkna fram någon sorts medelvärde på antalet poster per dag som ju hade varit rimligt i ett inlägg som detta.

    Hur hinner Ni, Hr. Carl Bildt? Vilket område i livet blir lidande? Utrikesministerposten eller kanske det sociala livet?

  10. Kalle skriver:

    Det finns ingen bättre ledarsida i Sverige än Expressens. Visst gör även den tidningen en del bottennapp, men på det hela taget är man betydligt mer klarsynt än vilken som helst av de andra ledande tidningarna i landet. Däremot är det minst sagt märkligt att vänsterugglan Anna Dahlberg får skriva där. Expressens ledarsida är och ska vara borgerlig. Men av någon outgrundlig anledning, har man stoppat in en katt bland hermelinerna.

    En väldigt bra artikel som publicerats nyligen är denna:

    ”Varför är Sverige så tyst om Sudan?” http://expressen.se/index.jsp?a=873694

    Har man tur, hittar man nåt liknande på Svd:s ledarsida, men ingen annanstans.

  11. Hermann skriver:

    PM Nilsson hade varit trevligt att läsa..
    Men honom kommer jag aldrig läsa en artikel med igen.
    Hörde honom idag på Stiod Ett.
    Sanslöst..

  12. Ola Persson skriver:

    Saknar visserligen de gamla veckobreven, men kul att de ”återuppstått” på detta vis.
    Jag tycker faktiskt att Expressen kan lägga av med sina barnsligheter. Det gäller inte bara häxjakten på Bildt utan även andra politiker vars ”snedsteg” de blåser upp till orimliga proportioner. Jaa så vaddå ? Carl har aktier i det här och detta och blaha. Eller hade. Jag har själv fonder som investerar i flera av de bolag som Expressen kritiserat Carl för att ha haft. Han ville ju såklart vinstmaximera, precis som jag. Fast jag har inga planer på att bli utrikesminister (Inte för att Carl hade det heller, men ändå), så jag kanske klarar mig undan kvällsmedias drev ;) På nåt sätt känns det som om de vill diskvalificera varenda en som haft någon som helst kontakt med näringslivet från att bli minister. Själv tror jag att de är de bästa!

  13. Lasse Jonsson skriver:

    Hörde Dig Calle Bildt på studio 1. Hörde även PM_Nilsson Expressen.
    PM hade ingenting på fötterna när frågorna blev lite närgångna. Det var bra o lätta förklaringar till frågorna idag.
    PM måste ha kännt sig helt avklädd! Vilken dynga expressen kör. Undrar vad Adaktusson ska göra med sitt material i kväll när det redan har tömts på sitt innehåll.

    Kör hår C Bildt.

  14. Antimannen skriver:

    Vänstern kräver att få utmäta straffet för sina luddiga anklagelser.

    Ja, vad spännande! Kan vänstern överhuvudtaget formulera vad står Carl Bildt anklagad för? Oetiska affärer? Fredsmäkleri? Att ha medverkat till att störta en diktatur?

    Sveriges vänster har återigen visat att enfald, missundsamhet och småaktighet är deras tydliga signum.

  15. ken skriver:

    SSU kräver,vore bättre att de betalade till baka de pengar som de lurat av skattebetalarna.

  16. Kalle skriver:

    Det är bra trist att konstatera att såväl borgerliga väljare som socialistiska är så in i h-e politiskt korrekta, när det gäller de egna politikerna. Men så är det i PK-paradiset Sverige. Jag röstade på moderaterna. Men jag röstade inte på moderaterna för att de skulle föra en socialistisk utrikespolitik. Och nu börjar även Reinfeldt låta som en sosse: det finns inget utrymme för skattesänkningar. Har vi hört den förr?

    Vad väntar härnäst? Att regeringssamarbete mellan s och m? Bevare oss väl. Aldrig mer en moderatröst för min del. Nästa gång blir det folkpartiet.

  17. Peter Soilander skriver:

    PM Nilsson verkar ha tappat styret på sin cykel.

  18. Erik Matsson skriver:

    Vad Carl Bildt är anklagad för? Jo, att han är en rätt sjaskig figur som sätter sina egna affärer före Sveriges intressen. Bildt har inte lyckats att försvara sig särskilt bra och PM Nilssons argument verkar tyvärr ganska väl underbyggda. Har inte Bildt skadat alliansen tillräckligt nu? Karln är ju förbrukad.

  19. Antimannen skriver:

    ”Carl Bildts kusin har en syssling som har en klasskompis som känner en skummis” så lyder anklagelserna mot Carl Bildt för att ta ned det på en nivå så att Peter Eriksson (mp), PM Nilsson och Anders Jonsson kan förstå.

    När denna hög med Sveriges minst trovärdiga personer ska anklaga en av Sveriges mest trovärdiga personer så kan man tycka att de ska klä på sig lite mer än så innan de börjar kastar skit? Men nej.

    Carl Bildt har tyvärr klampat rakt ner i en hål med riks-idioter som trots sin obefintliga trovärdighet och som trots sina flummigt formulerade anklagelser fortsätter att anklaga Carl Bildt för bristande trovärdighet!

    Detta är fars, damer och herrar, en tragikomisk fars. Tyvärr så är den regisserad av aporna på Skansen så den saknar både manus, bra skådespelare och poänger.

    Men det som är mest tragiska med allt är att det är just aporna på Skansen som bestämmer när farsen ska ta slut.

  20. Murvel skriver:

    Erik.
    Just det.
    Vad är Carl anklagad för?
    Att äga värdepapper.
    För socialister är ju det rätt fult, men knappast något som motiverar någon större kritik.

    PM Nilsson var rätt så pinsam på Studio1, frågan är om någon har en hållhake på honom för att tvinga ut honom i detta äventyr.

  21. Stefan skriver:

    Jag trodde inte att det var sant när jag kom hem och såg TV4-nyheterna och inslaget om dina investeringar i Turkiet och kopplingen till den amerikanska ”lobbyorganisationen”. Det var som om hela inlaget var satir. Är det någon form av socialistisk komplott som pågår i media? Dessa så kallade anklagelser är så löjliga att ingen, absolut ingen, kan klara en granskning med denna standard. Jag hoppas innerligt att människor i gemen ser igenom detta larv…

  22. Myran skriver:

    Håll ut Carl. Fredrik och Du måste stötta varandra. Vänstersocialisterna är många och starka och Ni måste stå emot och få till en attitydföränding. Om Ni inte orkar eller förmår, vem kan göra det då??

  23. Roger Kardell skriver:

    Bra Carl.

    Humor mår vi alla bra av.

    Saklighet och stor grund för vad som publiceras, har tydligen helt upphört.

    Nu Expressen och tidigare Aftonbladet, vem reder ut det negativa på dessa redaktioner.
    Vad betyder neutral journalestik för dessa kvällstidningar.
    Har dom dåliga förlorarna tagit över all publicering.
    Var finns dom glada och förväntansfulla journalisterna.
    Ni glada..stå på er!
    Bjud dom sura på en öl eller varför inte ett glas vin.

  24. Tobias Struck skriver:

    Myran. ”Vänstersocialisterna är många och starka” Ja, för att inte tala om mittencentern. Det är inte socialistisk lobby bakom Expressen, DN och TV4. De är socialliberala fora för familjen Bonniers hemliga agenda.

  25. Kalle skriver:

    CB är anklagad för att låta sitt aktieinnehav styra sina prioriteringar i utrikespolitiken. DET är vad det handlar om, och det är en väldigt allvarlig fråga. Detta handlar inte om att äga aktier. Ni som inte fattar det, borde ta och läsa på lite. Att agera utifrån det egna ekonomiska intresset i dessa sammanhang kallas för att vara KORRUPT. Jämför gärna med Berlusconi. Att dessutom frottera sig med diktatorer för att man har intressen i deras länder kallas för OMORALISKT, särskilt när man ska vara utrikesminister i en borgerlig regering. Att kommunister och att pack gullar med tyranner och massmördare är ju knappast nåt som överraskar. Men att de borgerliga tillåter Bildt att göra detta, är en katastrof. Hur ska man tolka detta? Vi borgerliga partier hatar diktaturer när vi är i opposition men gosar med dem när vi är i majoritet?

  26. syster yster skriver:

    Jag har nu under dagen suttit och läst alle de smördrypande kommentarer som DU får här!
    Troligvis ser du dem aldrig! Men jag kan tänka mig att du ler. För det gör jag. En samling jasägare som hoppas att du ska svara just på deras snälla kommentar. Nej du har en del i bagaget och det vet du. Ditt försvar består av ord ord ord för du är en mästare på att vräka ut fina ord så att andemeningen i budskapet går förlorad! För inte bemöter eller förnekar du något bara glider lite snyggt förbi!
    Det är flera som sett igenom denna taktik tidigare. DU har intressen som kan ifrågasättas och det skadar vårt land. Det tycker jag är det störtsa problemet. Men det glöms bort här ibland alla ryggdunkarna!

  27. Egon skriver:

    Bara att inse: Kvällstidningsjournalistiken var förlorad för länge sen.
    Har en klar trend: Blir bara sämre och sämre.

    Roligt att politikerna fått en direktkanal med väljarna.
    Blir antagligen mer av detta framöver.

    Vem behöver media som inte kollar fakta och inte kan analysera ett
    skeende. Inte jag i alla fall.

  28. Antimannen skriver:

    PM Nilssons kusins sysslings skolkompis skrev för en nazistisk tidning. Vi tycker därför att det är olämpligt att PM Nilsson fortsätter sitt sk. journalistiska arbete på Expressen…

    Det är på denna nivån hela historien befinner sig…

  29. Red Cloud skriver:

    Calle Stropps dagar som utrikesminister är räknade. Det är bara att inse för er alla motionsoverallsmoderater.

  30. Tobias Struck skriver:

    Antimannen. Så du tror det? Så Bruce P Jackson, som blev ordförande i CLI 2002 från att ha varit huvudstrateg på vapenföretaget Lockhead, han kunde värva Carl Bildt bara för att denna gigant inom internationell politik var ovetande om vem Bruce var och vad CLI:s syfte var, nämligen att skapa opinion för krig mot Irak? Och heta tips är ingen lockande belöning för en aktiespekulant, va? Och ryssar hatar schack och jorden är platt, va?

  31. Håkan Asp skriver:

    Varför hoppar godsägare Persson in i debatten nu (TV4, P1)när han varit så tyst när anklagelser riktats mot honom under årens lopp. Persson har gjort mer för att förstöra Sveriges rykte än Calle Bildt någonsin kunnat även om han försökte.

  32. Joel skriver:

    Tobias Struck:

    Say after me please, one hundred times: Lockheed, Lockheed, Lockheed…

    I övrigt rekommenderar jag en titt på http://www.erixon.com, inlägg 26. Tyvärr fungerar inte direktlänken dit, men jag tror inte Dick Erixon blir upprörd om jag kopierar in inlägget här:
    ”PÅHOPPEN PÅ CARL BILDT, NÄSTE MINISTER ATT SLÅ IHJÄL. Jag har funderat på varför det blivit så många personliga påhopp i svensk politik. Nu senast mot utrikesminister Carl Bildt. Varje aktiefond han har sparat i slås upp med krigsrubriker i medierna och det talas om ”krigsförbrytare” därför att en aktiefond köpt aktier i ett bolag som på något sätt haft något med någon på Balkan att göra som har tvivelaktig bakgrund.

    När KG Bergström till statsministern i SVT ställer frågor om Bildt är allierad med krigsförbrytare, är det en helt ny sorts journalistik vi ser i Sverige.

    Det är en smutskastningsjournalistik som finns i de flesta länder, men då i obskyra skvallertidningar som få bryr sig om. Men i Sverige har den här smutskastningsjournalistiken trätt in i mediernas finrum, som nu fylls med gyttja.

    Jag tror journalistkåren, och medieföretagens ledningar, noga bör tänka över vad det här betyder på sikt. För det första kommer journalistiken att tappa det förtroende man har kvar hos publiken. För det andra kommer naturligtvis politiker att anpassa sig efter de nya spelreglerna, och ge igen med samma mynt. Vad har KG Bergström för lik i garderoben? Sätt privatspanare på honom! Kasta fram uppgifter som sprider misstankar om hans privatliv!

    Den utveckling vi ser i påhopp på de borgerliga statsrådens privatliv är skadlig för alla parter. Om vänsterpartierna någon gång i framtiden vinner tillbaka regeringsmakten, har de naturligtvis att vänta samma sorts letande i statsrådens soptunnor mm att vänta.

    Vad beror då denna utveckling på? Varför händer det nu?

    Svaret är att den samlade vänstern inte har några starka argument att använda mot den politik som alliansregeringen för. Förr riktades kritiken mot sakpolitiken, men man ”kommer inte åt” regeringen där. Den är för skicklig. När man inte får in några slag över bältet, börjar man slå under bältet. Och man är, efter valförlusten, ur mental balans och därför finns inte de normala spärrarna där som sätter stopp för utvecklingen. Man tänker inte på konsekvenserna. Man vill bara ”nita” Fredrik Reinfeldt och de andra, på det sätt man kan.

    Och dessa personliga påhopp har varit mycket framgångsrika.

    Två ministrar har redan avgått. Man vill fälla regeringen – med en ministeravgång i taget.

    Skälet är att det är svårare för borgerliga opinonsbildare att försvara en person för privata göranden som ju borgerliga opinionsbildare ingenting vet något om. Och kolumnister och andra opinionsbildare ser inte som sin uppgift att försvara personers privata agerande, utan vill diskutera och argumentera idéer och politik.

    Därför blir uppbackningen svag för den som utsätts för personangrepp. Hade vänstern däremot kritiserat sakpolitiken hade andra opinionsbildare kunnat framföra argument till stöd för ministerns och regeringens politik. Den som kritiseras för sitt privatliv står väldigt, väldigt ensam. Personangrepp på privatlivets område ger därför alla fördelar till den som attackerar. Man möter inget motstånd, annat från den person man attackerar, och denne är ju redan på defensiven.

    Personangreppen är alltså utslag inte bara av illvilja utan av feghet – man vågar inte ta diskussion om politik, utan ägnar sig åt slag under bältet.

    Jag ser den här smutskastningen som ett gängslagsmål där en hel skock vänsterjournalister och vänsterpolitiker hoppar på en borgerlig politiker i taget och slår honom/henne sönder och samman.

    Om det fortsätter måste partierna i alliansen börja gräva i journalisternas privatliv, så att man återupprättar balansen. Så här kan det inte fortsätta.”

    Jag tycker inte detta är ett smördrypande inlägg.
    Det är däremot oerhört pinsamt att se Expressen & TV4 ilsket bjäbbande hoppa runt Carl Bildts fötter, för att försöka få tag på ett skosnöre…

  33. D skriver:

    Indeed. ”Dokument” have a well known liberal bias.

  34. Tobias Struck skriver:

    Joel. Tack för rättelsen. Jag är en enkel bohemunge uppvuxen i en hyreskåk och har aldrig ägt en enda aktie, än mindre ett kapital med kraft. Dock lär jag mig väl… Men tyvärr hade inte det långa citatet från Erixon samma korrigerande kraft på mig. Litet väl mycket luft i den pastejen. Varför händer detta just nu? Kanske för att vi står mitt i ett omgripande maktskifte, där rika familjer som har haft makten i västvärlden under tvåhundra år, i och med globaliseringens och islams utmaning, måste släppa fram rent kompetenta personer till makten och tolerera sänkningar av skatter och tullar. Det duger inte längre med kusin Dutte och frimurarbrodern Rutger von der Kwint. Reinfeldt bedömer jag vara en framsläppt kompetent person. Bildt bedömer jag vara en visserligen kompetent men sedan lång tid tillbaka invigd och insnärjd person. Och det som har uppdagats om hans utnyttjande av sin politiska profil för att betjäna och tjänas av blodsbesudlad storfinans, tyder på att jag har rätt.