Och nu nya frågor.

WASHINGTON: Det är förvisso inte utan intresse att vara här under dessa politiskt mycket laddade dagar.

Primärvalet i Indiana i tisdags avgjorde kampen om den republikanska nomineringen. Donald Trumps seger var påtaglig, och alla andra kandidater har sedan dess dragit sig tillbaka.

Och därmed är det så klart det kan bli att valet i höst står mellan Donald Trump och Hillary Clinton.

Kring vad detta kommer att inbära spekuleras det, av lätt insedda skäl, flitigt här i dessa dagar.

I dag har vi hela dagen haft möte med den internationella rådgivargruppen till Atlantic Council här, och även om mycket annat stod på dagordningen var det detta som stod i centrum.

Det är svårt att komma ifrån att Donald Trump trotsat alla odds och med eftertryck besegrat inte mindre än 17 andra republikanska medtävlare, medan Hillary Clinton trots alla odds inte lyckats att riktig besegra en åldrad socialist som tillbringade sin smekmånad i Sovjet.

Därmed är det nog klokt att inte vara alltför tvärsäker i tron att Hillary Clintons väg till Vita Huset nu ligger klar. 

Det går inte att utesluta att det faktiskt blir Donald Trump som svär presidenteden den 20 januari 2017 – med allt vad detta kan komma att innebära.

Jag skulle egentligen återvänt hem redan nu, men stannar nu något dygn för en del ytterligare samtal. Det har sitt intresse att ta del av bedömningar från den samlade bredden av det amerikanska politiska spektrat just nu.

Det handlar såväl om hur olika republikaner kommer att hantera en situation många av dem gjorde sitt yttersta för att förhindra, och om hur demokraterna skall undvika att överraskningarna fortsätter på det sätt som hitintills varit fallet.

Och det är tydligt att detta i bägge fallen är frågor som man brottas med i dessa dagar. Svaren måste växa fram och få kontur relativt snart.

Så det blir något dygn till för mig här vid Potomac. 

Och lite av mina slutsatser skall jag återkomma till här lite senare.

One Response to Och nu nya frågor.

  1. slaszlos skriver:

    Politikens baksida : folk väljer med känslor och visar samhällets stämning. I detta fall handlar om invandringen. Det är en klar signal till Europa.

%d bloggare gillar detta: