Till Moskva och Amman.

STOCKHOLM: Efter melodifestival igår kväll och korvfestival i dag är det så dags att se fram mot veckan som kommer.

På den lite större fronten kommer det att handla om utgången av dagens delstatsval i Tyskland, möjligheten av att få igång någon form av syriska fredsförhandlingar i Genève och det nya EU-toppmötet med åter flyktingfrågan i fokus i Bryssel mot slutet av veckan.

För min del blir denna vecka åter en tämligen så resande veckan.

I morgon bär det av till Moskva för olika samtal där från måndagens eftermiddag och fram till onsdag förmiddag när det blir dags att återvända till Stockholm igen.

Det blir dock ett rätt kort uppehåll här, eftersom jag redan på torsdag morgon fortsätter till Amman i Jordanien och förblir där resten av veckan.

I den ryska huvudstaden blir det informell dialog i olika frågor i regi av ECFR och den ryska s k Valdai-klubben. Och det sker med stöd av de polska och tyska utrikesministerierna.

Vad som kommer ut ur detta återstår att se. 

Men hur som helst kan det ha sitt intresse att lyssna på lite olika röster i Moskva. 

Det finns ju åtskilliga där som jag känner sedan lång tid tillbaka, och hur de formulerar sin syn på landets situation saknar inte intresse.

På gott och på ont förblir Ryssland ju ett viktigt europeiskt land i vårt omedelbara närområde, och det är viktigt att vi då så långt detta är möjligt kan bedöma dess utveckling i olika avseenden.

För min del har det ju blivit många resor till olika delar av Ryssland genom åren, men nu har jag inte varit där sedan krisen över Ukraina började gå in i sitt akuta stadium hösten 2013. Och det är ju vid ett här laget ett tag sedan. 

Det har varit många diskussioner sedan dess både om och med Ryssland, och nu blir det sådana också med Moskva som plats.

Intressant blir det säkert.

I Amman i Jordanien är det sedan möte under två dagar med den globala internet-kommissionen, och tanken är att vi skall lägga sista handen vid den rapport som enligt plan kommer att publiceras i juni i år.

Men självfallet kommer jag att ta tillfället i akt till också andra kontakter. 

Jordanien är ju ett nyckelland – starkt påverkat av kriget i Syrien, och omedelbart utsatt för den fastlåsta positionen mellan Israel och Palestina.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: