Sommarattraktivt i Berlin.

BERLIN: Det blev en varierad och intressant dag i den sommarattraktiva tyska huvudstaden.

Och den visade sig verkligen från sin bästa sida denna dag.

Direkt från Tegel-flygplatsen på morgonen till förbundskanslerns kontor för en timme med hennes utrikesrådgivare innan de gav sig iväg till toppmötet i Bryssel.

Och vi diskuterade faktiskt inte alls Grekland.

Sedan diskussion på Heinrich Böll Stiftung – den gröna tankesmedjan här – om Rysslands desinformationspolitik och hur den kan bemötas.

Och spännande där var att lyssna på företrädare för olika ryska fortfarande oberoende media – några fortfarande i Moskva, några nu dessvärre i andra länder.

På kvällen blev det så direktmedverkan i brittiska Sky News med anledning av de olika diskussionerna på det fortfarande pågående toppmötet i Bryssel.

Brittiskt statsbesök dominerar det mesta här just nu – drottningen Elisabeths femte i ordningen i detta land med det första för 50 år sedan! – så på kvällen blev det möjlighet till en mer informell öl också med vän från London som var en del av detta.
Mycket blev gjort – men fredag morgon bär det hem igen. 

2 Responses to Sommarattraktivt i Berlin.

  1. Tack för ett som alltid lika intressant Nyhetsbrev

    Hoppas Carl Bildt får en vilsam helg hemma

  2. Carina Rydberg skriver:

    Ja, det kan ju låta överspänt men med anledning av de senaste terrorattentaten – har säkerheten höjts i Almedalen? Om det nu går att göra, vill säga. Ska du själv dit? Och vad är din syn på den nuvarande situationen?

%d bloggare gillar detta: