Samtal fram och tillbaka – mycket om Ryssland.

WASHINGTON: I dag har sommaren verkligen kommit till den amerikanska huvudstaden, och det har inte alltid kännts alldeles bekvämt att vandra omkring i kostym och slips bland T-smitts och kortbyxor.

Och det har varit fullt program med möten och samtal sedan jag kom hit med tåget vid lunchtid i morgon.

Därifrån var det direkt till State Departement för samtal med Ryssland och Ukraina i främsta fokus, och så har det till stor del också fortsatt.

Viktigt var också att kunna spendera några timmar med RAND för att gå igenom en del av det mycket intressanta arbete de gör också med frågor av angränsande betydelse.

I går kväll bjöd så ambassadör Björn Lyrvall på middag inte minst hög Anna Kinberg Batra som inledde ett besök här i USA fokuserat också mycket på företagande och ekonomi.

I dag höll jag så anförande inför en betydande publik på CSIS, och såväl anförandet som den efterföljande frågestunden har jag nu länkat till på Twitter för den som möjligen skulle vara intresserad.

Sedan har det fortsatt med samtal såväl i Vita Husets säkerhetsstab som på State Department i olika omgångar och det trots att jag egentligen skulle ha tillbringat eftermiddagen på en konferens om strategisk framsyn vad gäller olika utvecklingar.

Också EU:s Federica Mogherini har passerar genom staden i dag. 

Jag förstår att frågor och migration och Libyen står högt på hennes dagordning, men kinde inte undgå att notera hur hon efter att träffat utrikesminister Kerry – och i tydlig kontrast mot denne – undvek varje omnämnande av konflikten mellan Ryssland och Ukraina.

Och det riskerar självfallet att skapa ett mindre bra intryck om var EU står.

Men nu är det kväll efter en intressant middag där europeiska, asiatiska och amerikanska perspektiv på framtidens utmaningar bröts mot varandra.

Dessvärre har jag inte riktigt att mitt i allt annat följa med i de olika delarna av den japanska premiärministern Abes mycket viktiga besök här i dessa dagar.

Och det har inte hunnits med så många samtal om den föregående nattens tämligen dramatiska besked om olika ommöbleringar i Saudiarabien. Betydelsen tror jag inte skall underskattas.

I morgon hoppas jag i alla fall hinna med mera av Atlantic Councils konferens om olika framtidsutmaningar. Men ingenting är säkert i denna stad när det gäller kalendern.

Och på kvällen blir det stor galamiddag som samlat åtskilliga av dem som vill synas och vara på det utrikes- och säkerhetspolitiska området i denna stad.

3 Responses to Samtal fram och tillbaka – mycket om Ryssland.

 1. bildterberg skriver:

  ”Också EU:s Federica Mogherini har passerar genom staden i dag.

  Jag förstår att frågor och migration och Libyen står högt på hennes dagordning, men kinde inte undgå att notera hur hon efter att träffat utrikesminister Kerry – och i tydlig kontrast mot denne – undvek varje omnämnande av konflikten mellan Ryssland och Ukraina.

  Och det riskerar självfallet att skapa ett mindre bra intryck om var EU står.”

  Kanske det inte är så entydigt ”var EU står” som blogginnehavaren
  tycks vilja göra gällande.

 2. Mats Lindhé skriver:

  Alltid läsvärt, Carl, men nu med så många fel att man kan undra om någon kapat din blogg?! Har du försökt med något tal-till-text-program som inte ens kan stava till ”känts”? Och om AKB är hög är det väl en nyhet som snart kommer i Aftonbladet?

 3. bildterberg skriver:

  En teknik som används i ”färgrevolutioner” runt om i världen
  är ”swarming”, vilket behandlas i följande RAND-publikation:

  Klicka för att komma åt RAND_DB311.pdf

%d bloggare gillar detta: