Inte min uppgift

STOCKHOLM: Olika journalister har sökt kontakt med mig för att få mina bedömningar av konsekvenserna av den nya regeringens avsikt att erkänna och upprätta fulla diplomatiska förbindelser med Palestina.

Förvisso är detta ett steg med betydande implikationer, men jag har sagt att jag i största allmänhet inte ser det som min uppgift nu att offentligt kommentera eller rescensera den nya regeringens utrikespolitik eller min efterträdare i det ena eller det andra avseendet.

I den mån det skall ske så ankommer detta självfallet i första hand på allianspartiernas företrädare i riksdagen.

Och vad gäller själva sakfrågan kan den som till äventyrs är intresserad säkert hitta vad jag sagt i riksdagens protokoll.

Frågan har ju varit på bordet tidigare, om man uttrycker saken så.

7 Responses to Inte min uppgift

 1. regal05 skriver:

  Helt ofattbart att den svenska sosialistiska minoritetsregeringen, tillika EU land, som nästan enda väst-land erkänner Palestina. Detta luktar gammal Palme politik…med dåliga signaler till våra från vänner och en naiv lokal flirt med V.

 2. flyktingar skriver:

  Två ministrar i Löfvéns regering, miljöpartisterna Mehmet Kaplan och Gustav Fridolin, har deltagit i Israelfientliga aktioner.

  Mehmet Kaplan är Sveriges bostads- och stadsutvecklingsminister. Gustav Fridolin är Sveriges utbildningsminister.

  Fridolin deltog i stenkastning utanför Bilin och Kaplan deltog i Mavi Marmara-försöket att bryta blockaden mot Hamasstyrda Gaza.

  Hur kommer dessa uttalade anti-Israel aktivister använda sina nya plattformar, som ministrar i Sveriges regering, i deras kamp mot den judiska staten?

  Bilaterala förbindelser mellan Israel och Sverige går från höst med Reinfeldt till vinter med Löfvén. Det våras dock för Hamas.

 3. pairis skriver:

  Jag tror ,utifrån dina fyra (?) punkter tidigare i somras om Palestinafrågan, att du håller med den nya utrikesministern. Annars är det en smart hållning att låta de nya tala. Du har ju lämnat skeppet, liksom Reinfeldt. Jag hoppas då verkligen att du inte hamnar i Morgonsoffan på SVT eller motsvarande.
  Demokratin kräver att de avdankade hittar på något annat att fokusera på och skriva om. Med vänlig hälsning

 4. ”olika journalister…”
  Det finns inga olika journalister!
  Finns det verkligen journalister over huvudet tagit.
  Vilket dammigt sallskap ar alla dessa mekaniska robotar.
  Blodhundar!

 5. Det ar inte min ”uppgift” heller!
  Varken forut, nu eller senare, utan betalning.
  Fraga ar forstass m jag kan sta for vad jag sager.

 6. Rolf Kolmodin skriver:

  Borde inte en så viktig fråga föregås av en riksdagsdebatt och dragning i utrikesnämnden? Nu tror ju omvärlden att detta är Sveriges nya politiska inriktning, trots att det bara är wishfull thinking av en minoritetsregering…

%d bloggare gillar detta: