EIP och ISAF i Bryssel

STOCKHOLM: Lite sent blev det i kväll efter riksdagsgruppens sedvanliga och som vanligt mycket trevliga vårfest.

Mot slutet av en mandatperiod blir det alltid lite vemodigt när de som suttit fyra, åtta, tolv eller fler år men nu inte ställer upp till omval skall tackas gör sina insatser.

Att vara riksdagsledamot är ofta ett arbeta i det tysta. Det är tyvärr mer sällan media uppmärksammar allt det som görs – och ändå handlar det om folkstyrets själva lätta.

Jag var riksdagsledamot under många år – mer än två decennier – och det är nog det finaste uppdrag jag har haft.

Så det var viktigt att vara med när de som nu valt att lämna efter viktiga insatser under många år avtackades av kamrater och kollegor.

Och på samma sätt har det självfallet varit dessa dagar när övriga riksdagsgrupper på precis samma sätt haft sina vårfester och på precis samma sätt avtackat sina kollegor och kamrater.

Vår parlamentariska demokrati har sina traditioner.

I morgon bär det för mig iväg till Bryssel för möten dels med European Institute of Peace EIP och dels med Nato-koalitionen i Afghanistan ISAF.

Men självfallet passar jag i detta sammanhang på att ha en del andra möten. Åter kommer det att bli situationen kring Ukraina som är i centrum.

Under dagen har president Putin utannonserat att ha nu ber det ryska federationsrådet att ta tillbaka dess tillstånd till en invasion av Ukraina.

Det är självfallet bra, även om det var utomordentligt anmärkningsvärt att detta officiella beslut över huvud taget kunde fattas.

Att detta besked kommer i dag skall nog tolkas som att man vill förhindra att EU:s stats- och regeringschefer mot slutet av veckan kommer att fatta beslut om nya åtgärder mot Ryssland.

Avgörande i det avseendet är dock först och främst vad som händer vid gränsen, och att Ryssland inte sänder in s k frivilliga och material av olika slag för att strida i östra Ukraina och destabilisera landet i dess helhet.

Och jag har tyvärr ingen information nu i kväll som tyder på att det skett någon förändring i dessa avgörande hänseenden.

Men det kommer alldeles säkert att bli fortsatta diskussioner om detta under morgondagen.

9 Responses to EIP och ISAF i Bryssel

 1. inst1 skriver:

  Gaza utsattes i natt för häftiga bombattacker.
  529 palestinier fängslats de senaste två veckorna.
  Israeliska arme’n går bärsärkagång i palestinska hem.
  …och världen tiger.

 2. Det tog mindre än ett dygn för Ryssland att bryta sitt löfte till Ukraina. Agerar invasionsstyrkan på egen hand eller har de Putin bakom sig? Jag har svårt för att lita på den mannen.

 3. ”Thanks me, for having you” sa jag till TV reportern som ville ha mig i studion for en intervju, ”but you can not afford it” lade jag till.
  Det ar skrammande att fa ”followers” som t.ex. pa twitter. Jag har alltid haft den funktionen avstangd for min personliga sakerhet.
  http://www.newstime2014.com/AUSTRALIA.html
  http://www.newstime2014.com/SVERIGE.html
  http://www.newstime2014.com/WORLD.html
  …och en svensk tiger som ovriga varlden.
  Tack for 77 ar i helvetet!

 4. Pipl Havaet skriver:

  Det ryska tillståndet till invasionen gällde så länge det var risk för kriget om Krym. Efter statskuppen i Kiev. Nu är denna risk inte länge aktuell. Den 23-åriga ukrainska ockupationen av den ryska halvön är slut.

  Putin sade upprepade gånger att han inte ämnar skicka trupper till östra Ukraina. Nu tar man tillbaka tillståndet och därmed berövar sådana som Bildt ytterligare en trumf som var med i antiryska sanktion- och propagandaspelet.

 5. flyktingar skriver:

  För en tid sedan utväxlades mer än 1000 palestinska fångar mot den kidnappade Gilad Schalit. En av dessa mördade åter i påskas och denne har åter arresterats, liksom flera av de övriga hamasmännen pga kidnappningen av tre israeliska ungdomar. Världen tiger och hoppas att dessa är vid liv för deras familjers skull, liksom för de fängslade hamasmännens och för ”fredsprocessens”. EU tiger och skäms för sin opportunistiskt anti-israeliska ”naivitet”, vars roll är att hjälpligt skyla unionens historiska arv – antisemitismen – som är orsaken till att staten Israel finns. Det är snart 70 år sedan den judiska kulturen i Europa utrotades. Var lugna för att Sveriges tystnad dock bara är tillfällig. I höst är det val och då kommer alla riksdagspartiers utrikespolitiska talesmän inklusive utrikesministern att åter konkurrera om vem som är bäst på förtäckt judemobbning.

 6. Antisemantic:
  Den Judiska kulturen hade turen att vandra in i Sverige i tusental raknat under krigsarens slut/ Wikipedia.
  Att Chaplins film Diktatorn stoppades pa svenska biografer i samma skeden var en annan sak.
  I dag ar det 100th anniversary of Chaplin i Bologna, Italy.
  http://www.artat.homestead.com/
  70 eller hundra a anda som en blink i cosmos.

 7. un2here skriver:

  EU tiger inte alls, inte på långa väger, men de försvunna ungdomerna var tydligen ”lite” på avväger – om de nu verkligen är kidnappade, och isåfall av vem?

  EU envoy: Europe losing patience with Israel over settlement building
  – European Union ambassador’s warns of more business advisories with settlements after Spain, Italy issue such warnings.

  Spain and Italy brought to five the number of major European Union countries warning citizens against investment in Israeli settlements in the West Bank, eastern Jerusalem and the Golan Heights.

  “The potential buyers and investors should know that a future peace accord between Israel and the Palestinians, or between Israel and Syria could have consequences both for properties acquired and for economic activities promoted in said settlements,” the Spanish statement said.

  [JPost]

 8. Kachina skriver:

  Araber och judar tillhör de semitiska folken. Att judar bortser från detta faktum, innebär att de tar på sig ”offerkoftan”och drar nytta därav.

  Lägg därmed märke till att judar blir inte sionister/zionister bara för att de som individer är födda inom den doktrinen, lika lite som att europeèr blir kristna för att de är födda inom sin doktrin, eller att araber blir islamister för att de är födda inom sin doktrin.

  Varje enskild individ ansvarar för sig, oavsett vad som klistrats på denne.

%d bloggare gillar detta: