Och nu Bilderberg i Köpenhamn

KÖPENHAMN: Underbar dag hemma i Stockholm, men nu är jag här i Köpenhamn för den årliga Bilderberg-konferensen med en rad aktuella frågor på dagordningen.

Och mycket för min del här kommer att handla om Ukraina och Ryssland. Föga förvånande.

Inom delar av den mer klassiska vänstern ses dessa konferenser fortfarande som uttryck för någon form av global konspiration.

Men – och jag är ledsen att göra dem besvikna – i detta avseende skiljer de sig föga från åtskilliga andra konferenser eller internationella möten jag deltar i.

För mig ligger värdet i dessa inte minst i att träffa också olika företrädare för näringslivet i olika länder. Deras informationer och perspektiv på utvecklingen saknar inte betydelse.

Men självfallet finns här också en rad olika politiska företrädare. Jag hade en trevlig och intressant middag med bl a Italiens f d premiärminister Mario Monti.

Solen lyser över den danska huvudstaden, och här kommer jag nu att vara intill någon gång på söndag.

Det ukrainska presidentvalet har nu fått sitt officiella resultat, och det är nu bekräftat att Petro Poroshenko vann övertygande redan i den första omgången.

Jag kommer att träffa honom redan på tisdag i Warszawa i samband med firandet av att det är 25 år sedan det första demokratiska valet i Polen – ja, i hela det f d sovjetiska imperiet.

Också USA:s president Obama kommer att vara på plats där.

Samtidigt fortsätter konfrontationer i det östligaste Ukraina. Officiellt eller något mindre så sänds nu från Ryssland in olika stridande formationer för att säkra kontrollen över just dessa områden, samtidigt som det demokratiska valet ju stabiliserar det övriga Ukraina.

Också detta kommer att diskuteras under dagarna här i Köpenhamn, där också olika frågor om den globala ekonomiska utvecklingen sedvanligt kommer att vara i fokus.

6 Responses to Och nu Bilderberg i Köpenhamn

 1. tomy crowning skriver:

  Du brydde dig inte om mig……vad blir resultatet…..SAME

 2. Tack för Nyhetsbrev

  Alltid lika intressant att få ta del av Utrikesminister Carl Bildts viktiga och framgångsrika arbete för freden i världen samt få insupa Utrikesministerns historiska kunskaper, som är av högsta rang.

  Roligt också att få följa Utrikesministerns dagliga arbete med möten, resor, händelser, naturupplevelser.

  Att vår Utrikesminister vill dela med sig av de speciella, men icke desto mindre viktiga, mötena med landsbygdens folk, enskilda människor och minoriteter är värdefullt.

 3. Are there any proofs of armed unitis being sent in from Russia or ist it just your speculation ?

 4. Om demokratins gränser ses som definierade genom folkomröstningar så lämnas ändock ultra limes ett transnationellt spelrum vilket bebos av multinationella företag och globaliserings initiativ av allehanda de slag. Det är vilseledande för att inte säga naiviserande, att befolkningar och block eg EU, EAU förespeglas självbestämmande när många policies grundas bortom folkrepresentativ påverkan. Som ett alldeles uppenbart exempel står ipred direktivet genom sin samordning som innan det blev eu-direktiv 2004 för att röstas igenom 2009 nästan samtidigt i flera EU länder och icke EU länder.

  Initiativet torde ha lyfts på den Bilderbergska agendan dessförinnan som ett instrument för koncensus post 2001 med syfte att via ett globalt grepp komma tillrätta med dom informationsbrister som ledde fram till 9/11. Författaren James Bamford anförde betydligt före Edward Snowden i sin undersökande journalistiska bok the shadow factory att avlyssningen medfört betydande problem för demokratiaktivister och vill jag tillägga Falun Gong utövare utan politisk agenda i Kina i och med att sk överskottsinformation från avlyssning lämnat ut dessa gruppers individers data trafik till myndigheterna vilket resulterat i frihetsberövanden mm.

  Inblandade företag med närvaro i Shanghai i samarbete med Shanghai telecom och inkopplade på internetbackbone från Eutelsat V5 sateliten är Alcatel Lucent och för transpacific fiberoptiska kabeln till USA är bl.a. Narus, Verint och Verisign (vilket senare även är leverantör av röstkortsdatabasinloggning till Svenska val,) och taligenkänningsprogramvaruföretag med multispråk ordlistor dessa företag erbjuder gemensamt ett modulärt ”Echelon” för övervakning av sk roaming networks trafik där man lyssnar på skype och youtube filer mm.och identifierar såväl avsändare som mottagare och nyckelord för Kinas räkning och/eller andra. Teknikfinansiärer med seeding money är bl.a Jp Morgan Stanley, BBC m.fl

  Ett tredjepartsland erbjuder defacto tjänsterna till såväl NSA som Kina. Detta kallas samarbete väl att skilja från konspiration e.a.

 5. bildterberg skriver:

  ”Inom delar av den mer klassiska vänstern ses dessa konferenser fortfarande som uttryck för någon form av global konspiration.”

  Hade du tillhört de socialistiska bilderbergarna hade det istället
  varit ”extremhögern” som stått för ”konspirationsteorierna”.
  På Bilderberg-konferensen blir allt en blå-röd-grön röra
  (tillsammans blir det ungefär brunt).

  ”… i detta avseende skiljer de sig föga från åtskilliga andra konferenser eller internationella möten jag deltar i.”

  Helt korrekt.

  http://www.globalresearch.ca/bilderberg-2014-war-criminals-big-oil-and-too-big-to-jail-banksters-meet-in-secrecy/5384502

 6. Tack for Nyhetsbrev.

  mvh
  Kung Hubot

%d bloggare gillar detta: