Hemåt igen

GÖTEBORG: Alldeles strax blir det flyget hem till Stockholm – även om det var både behagligt och bekvämt att ta tåget ner genom sommarfagra Sverige tidigare idag.

Och det var en dag med kampanj och besök i sol och värme som närmast verkade högsommar.

På universitetet blev det diskussion om olika europeiska utmaningar.

En fråga gällde varför vi plötsligt ser att man högerextrema grupper i Europa verkar ge Rysslands president Putin sitt stöd.

Men egentligen är det inte så konstigt.

Dagens Ryssland vill ibland utstråla en bild av muskulär machonationalism, av en stark man, av misstro mot multikulturalism och en rad andra dag som faktiskt tilltalar just dessa grupper.

Samtidigt underströk jag att det finns också ett annat och modernare Ryssland som efter dagens mer nationalistiska våg nog vill bygga ett öppnare samhälle i samverkan med ett öppet Europa.

Och att vi måste bygga broar till och utveckla kontakter inte minst med detta Ryssland och det inte minst i denna tid.

Att de allra flesta frågor jag fått under dagen kretsar kring Ukraina och Ryssland är kanske inte förvånande, men ändå värt att notera.

Under dagen hann jag också med ett besök i den imponerande hamnen i Göteborg. Den är Skandinaviens särklassigt viktigaste knutpunkt för vår varuhandel.

I morgon löper ett av Maersk jättefartyg in i containerterminalen där det mesta redan är klart för att lasta på de container som väntar och sedan ta emot andra och med främst tåg föra dem vidare i olika delar av landet.

Det är elva fartyg som nu ingår i det flytande rullbandet mellan Göteborg och de stora hamnarna borta i Ostasien. Men här finns självfallet också linjerna till Nordamerika och världen i övrigt.

Nu bär det upp till Stockholm och en sista kampanjdag där i Stockholm med bl a gemensamt torgmöte med Fredrik Reinfeldt och Anders Borg.

3 Responses to Hemåt igen

 1. Kachina skriver:

  ”En fråga gällde varför vi plötsligt ser att man högerextrema grupper i Europa verkar ge Rysslands president Putin sitt stöd.”

  Vadå? Har moderaterna plötsligt börjat stödja Putin?

  TAR KOPIA PÅ ETT INLÄGG AV MIG SOM PRECIS TAGITS BORT AV EN SOSSE-SUPPORTER VID NAMN TORBJÖRN.

  Kachina @ Torbjörn, det spelar ingen roll hur vi röstar, till höger eller vänster. Våra politiker, EU-politiken, världspolitiken, alla politiker på hela denna värld, styrs av den finansmaffia som manipulerat suveräna staters konstitution och gett sig själva den juridiskt exklusiva rätten att mynta pengar ur tomma luften, ur ingenting, för att sedan låna ut denna chimär till suveräna stater och enskilda personer, mot skuldbärande RÄNTA.

  Denna globala finansmaffia som styr världspolitiken, skapar högkonjunktur inom ett område och lågkonjunktur i ett annat område, skapar kaos i några suveräna stater, för att upprätthålla ordningen i de stater där finansmaffian har den totala kontrollen.

  Huvudet på denna maffia, denna finanspyramid, heter Rothschild. Som byggstenar i pyramiden kan räknas minst tolv kända finansfamiljer, inklusive två svenska.

  Detta är inte en konspirationsteori, utan ren verklighet. Därför uppmanar jag varje fri människa att inte legalisera bedrägeriet, vare sig i EU-valet eller det nationella valet, genom att lägga sin röst i valurnan.
  Din röst innebär en röst för fortsatt politisk kriminalitet. RÖSTA INTE!

 2. Tack för Nyhetsbrev

  Göteborgs hamn är viktig och som vår Utrikesminster Carl Bildt skriver: ” Den är Skandinaviens särklassigt viktigaste knutpunkt för vår varuhandel”

  Om jag hade kunnat hade jag velat se Utrikesminister Carl Bildt med hustru Anna-Maria i Göteborg på Kungsportsplatsen i Göteborg

 3. bildterberg skriver:

  ”En fråga gällde varför vi plötsligt ser att man högerextrema grupper i Europa verkar ge Rysslands president Putin sitt stöd.”

  Gäller det även de högerextrema krafterna i Ukraina?

  http://www.riktpunkt.nu/2014/04/en-asikt-om-krisen-i-ukraina-massmedia-ar-politiskt-styrd-i-sverige/

%d bloggare gillar detta: