Sverige vid nedre Dnjepr

KAKHOVKA: Egentligen alldeles för sent för att kasta sig över även denna uppgift denna dag, och därför får det bli kort.

Dagen har jag tillbringat i Kherson-regionen i sydliga Ukraina.

Här rinner mäktiga Dnjepr ut i Svarta Havet, här finns jordbruksmark i absolut världsklass och här gränsar man omedelbart till det ockuperade Krim.

Såväl de väldiga möjligheterna som de betydande problemen i detta viktiga europeiska land illustreras väl under en dag som denna.

Dagen har avslutats med besök på de mycket framgångsrika investeringar i livsmedelsproduktion och alternativ energi som imponerande svenska entreprenörer gjort här.

Och i morgon inleder jag min dag med att besöka den Gammelsvenskby som ju med tragisk historia har sina rötter i 1700-talets tvångsförflyttninar till dessa bygder.

Så här vid Dnejprs lopp finns – alldeles bortsett från de som läst Frans G Bengtssons magnifika ”Röde Orm” – både äldre och modern svensk historia av engagemang.

Och därefter fortsätter jag till Kiev.

Där förskjuts min agenda omedelbart till mer aktuella politiska frågeställningar.

4 Responses to Sverige vid nedre Dnjepr

 1. Hälsa svenskarna I Gammelsvenskby från mig – om det är en plats dit det bör gå bistånd så är det till Gammalsvenskby!

 2. stig2entreprenoren skriver:

  ”där är de som höggo Krok…”

 3. truthseeker508 skriver:

  ”Och i morgon inleder jag min dag med att besöka …. Gammelsvenskby …..Och därefter fortsätter jag till Kiev. Där förskjuts min agenda omedelbart till mer aktuella politiska frågeställningar.”

  Så du är i Kiev i morgon och ska diskutera aktuella politiska ämnen ….skulle du då kunna tänka dig att ta upp ett ämne som jag tycker är både aktuellt och synnerligen viktigt för att förhindra framtida massakrer av ukrainska medborgare ??

  Som du möjligen vet så har Ukrainas nyligen tillsatte riksåklagare, Oleh Makhnitsky, konstaterat om massakern i Odessa att :

  ”This action [in Odessa] was not prepared at some internal level, it was a well-planned and coordinated action in which some authorities’ representatives have taken part.”

  Hans uttalande kan knappast tolkas som annat än att det finns motsättningar i kuppregimen om hur blodigt och illegalt man får gå fram mot de som motsätter sig kuppregimens auktoritet. Förståeligt. Men VILKA i Kievregimen planerade och samordnade massakern i Kiev som nu av de flesta bedömare anses innefatta nånstans mellan 120 och 130 ”proryska aktivister” (boende i Odessa) som mördades framför allt i källaren i Fackföreningshuset, dvs de omkom inte i branden utan massakrerades av hårdföra högerextremister. Min tanke är att du skulle kunna ta ett snack med just dessa högt uppsatta personer inom Kievregimen för att på så sätt minska sannolikheten för framtida massakrer ?

  För att hjälpa dig att identifiera dessa personer ber jag dig titta på följande videos:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=8tVITa8wegQ
  I denna video får du se hur Andrij Parubij ( http://sv.wikipedia.org/wiki/Andrij_Parubij ) nuvarande chef för Ukrainas nationella säkerhetsråd, i Odessa ett par dagar innan massakern överräcker ett parti skyddsvästar (syns bäst i slutet av videon) till en ökänd brottsling och Majdanledare, enligt olika uppgifter chef för hundratals Majdanfascister, Mykola Volkov.

  2. https://www.youtube.com/watch?v=Prq5PEFXdDw
  I denna video ser du hur denne Mykola Volkov, iförd skyddsväst, står och skjuter mot de ”proryska aktivister” som är instängda i det brinnande Fackföreningshuset.

  3. https://www.youtube.com/watch?v=_QD95RRrJ48
  I denna video ser du hur Mykola Volkov avlägger rapport till någon per telefon. Enligt uppgift inför en kamera som tillhör Ukrainas TV, dvs hans framträdande inför kameran sker för att visas senare i ukrainsk TV. Notera också hur han är omgiven av ett flertal livvakter som följer honom.

  Enligt olika uppgifter ska Parubij – som du kanske ska träffa i Kiev? – ha varit på plats i Odessa även under massakern och är den högst uppsatte inomKievregimen som baserat på fotografiska indicier kan misstänkas vara den person som Ukrainas riksåklagare Magnitsky menar var delaktig i planläggning och koordination av massakern.

  I följande länk – som innehåller många intressanta uppgifter och bildbevis – kan du läsa hur massakern ska ha gått till enligt ryska Oriental Review:
  http://www.globalresearch.ca/bloodbath-in-odessa-guided-by-interim-rulers-of-ukraine/5382320

  I korthet hävdar Oriental Review alltså att massakern planlades av Kievregimens president Olexander Turchinov, inrikesminstern Arsan Avakov, chefen för Ukrainas säkerhetstjänst Valentin Nalivaychenko, oligarken Ihor Kolomoiskiy samt nämnde Andrij Parubij, chef för Ukrainas nationella säkerhetstjänst. Att mer än 100 ”proryska aktivister” mördades ska delvis ha berott på att Kolomoisky hade utlovat USD 5000 för varje mördad prorysk aktivist i Odessa. 5000 dollar är mycket pengar för en fattig ukrainare.

  Rysk TV:s Pavel Pelchkin har gjort en speciell rapport som är mycket sevärd och innehåller flera för Kievregimen obehagliga bevis om bl.a hur deras polis nyttjades för att åstadkomma massakern : https://www.youtube.com/watch?v=YxRxdF3xp-U

  Efter ditt besök i Kiev hoppas jag du har nyheter om vilka i Kievregimen som verkligen enligt riksåklagaren var ansvariga för den planlagda massakern i Kiev ? Ska du se till att de avgår eller är stödet till Yatsenuk så viktigt för din agenda att de ansvariga för massakern bör få förnyat förtroende i sina resepktive befattningar ? Kanske ansvaret för massakern kan stanna hos brottslingen Volkov och Andrij Parubij? Eller har Kievregimens egen riksåklagare Magnitsky missuppfattat hur massakern planlades och organiserades ? Parubij tillhör ju Yatsenuks politiska parti. Men bildbevisen då ?

  Jag önskar dig lycka till i att utreda detta med ovan omnämnda personer med början i morgon eller kanske övermorgon ?

%d bloggare gillar detta: