Vidare till Washington

ABU DHABI: Alldeles strax bär det så av härifrån efter diskussionerna i World Economic Forum, med åtskilligt av intresse på agendan.

Först bil till Dubai och flygplatsen där, och sedan den långa flygningen genom natten till Washington.

I morgon förmiddag lokal tid är jag så framme där.

Och börjar dagen med att träffa säkerhetsrådgivaren Susan Rice i Vita Huset för att sedan fortsätta med bl a en öppen diskussion på tankesmedjan Brookings om utvecklingen med EU:s Östliga Partnerskap.

Frågetecken blir ju allt flera kring Ukrainas president Yanukovich och vart han egentligen vill föra sitt land.

Den årliga s k Transition Report som europeiska utvecklingsbanken EBRD publicerade tidigare i dag ger ju en tämligen deprimerande bild av tillståndet i landets ekonomi.

Han behöver förvisso kortsiktig hjälp, men än viktigare är att landet behöver långsiktiga europeiska reformer. Om han sedan är intresserad av det är dessvärre en annan fråga.

På kvällen i Washington blir det så middag med olika tänkare, tyckare och andra på den brittiska ambassaden där bl a jag förväntas tala om aktuella frågor i den transatlantiska relationen.

Lite urvattnad har vår grupp denna gång dock blivit genom att vissa från bägge sidor av Atlanten nu i stället sitter i de viktiga iranska förhandlingarna i Genève. Men prioriteter är prioriteter.

Men det kommer förvisso inte att saknas samtalsämnen.

Det gör det aldrig i Washington.

3 Responses to Vidare till Washington

 1. Frida L skriver:

  Hej Carl!
  Jag undrar hur Sverige har tagit ställning mot att tusentals gästarbetare skadas och förolyckas i arbetet med att bygga Qatars VM-arena och infrastruktur runt den?
  Hur kan vi med rent samvete ta del av ett VM, som skall vara en folkfest, som spelas på en arena som byggts av slavarbetare och krävt människoliv? Fattiga människor arbetar 12-timmarspass i 45-gradig hetta för att fotbollspelare som tjänar miljoner, ska kunna utöva sin sport!
  Detta borde självklart fördömas och bojkottas av såväl fotbollslag, publik, tv-sändningar och regeringar, allt annat vore helt omoraliskt. Eller vad tycker du?
  Med vänlig hälsning Frida

 2. tompasss skriver:

  Frida L

  Bildt stöder diktatoriska regimer som Qatar och Israel i MENA.

%d bloggare gillar detta: