Lite mycket köer i Bryssel i dag…

BRYSSEL: Allt här i världen blir inte som man önskar sig, som bekant.

Tågförarna i Bryssel begagnade ha strejk i dag, till detta kom ihållande regn och resultatet var lika ihållande köer in och ut och genom staden under dagen.

Och resultatet av detta blev att jag missade flyget hem jag var bokad på. Och nu sitter på flygplatsen och ser om det kommer att lyckas att komma hem senare.

Det vore ju, för att uttrycka saken försiktigt, lite förargligt att missa sammanträdet med Utrikesnämnden på Slottet i morgon förmiddag.

Men om jag – svårt som det är – bortser från detta har det varit en lyckad och intressant dag här i Bryssel.

Och av viss symbolisk betydelse var det väl att jag också var med när vi för första gången på 40 månader öppnade ett nytt kapitel i anslutningsförhandlingarna med Turkiet.

När premiärminister Erdogan kommer till Stockholm för överläggningar på torsdag kommer vi ju att ha anledning att diskutera hur vi kan gå vidare i den processen.

Men eftermiddagen här ägnades annars åt diskussioner om möjligheten att forma en tydligare strategi för EU:s samlade globala agerande under kommande år.

Och det blev ett genuint konstruktivt meningsutbyte mellan olika personer som ägnat denna fråga en del tankar.

Innan jag satt mig i bilen till det flyg som jag inte fann med hade jag också ett möte med Europeiska Rådets ordförande Herman Van Rompuy som inte minst kom att handla om denna fråga, även om vi hade också annat att diskutera.

Senare i kväll återkommer Catherine Ashton hit till Bryssel, och i morgon tar hon emot Serbiens och Kosovo:s ledare här för att diskutera den fortsatta processen mellan dem innan hon fortsätter till Geneve och de nukleära samtalen med Iran där.

Själv hoppas jag som sagt vara i Stockholm för bl a mötet med utrikesnämnden i morgon.

Den som lever får se…

One Response to Lite mycket köer i Bryssel i dag…

  1. stig2entreprenoren skriver:

    ”När det regnar flyglar har den fattige inga noter”

    Fråga 1: Varför har du inget eget affärsjet?
    Fråga 2: Har du en ”utvecklingscoach” (rationaliseringsexpert)?
    Fråga 3: Kunde inte detta (1 o 2) även vara ett bra föredöme för andra politiker m fl. som du möter?

%d bloggare gillar detta: