Cyberfrågorna rör sig framåt

SEOUL: Efter diskussioner kring de olika globala cyberfrågorna här under de senaste dygnen styr jag nu hemåt med Norrköping och moderatstämman där som dagens slutgiltiga destination.

Men det har varit mycket produktiva dygn med diskussioner kring frågor som kommer att bli allt viktigare och viktigare under de kommande åren.

Mitt eget anförande i går kom att tilldra sig ett visst intresse i och med att jag efterlyste en global dialog om normer för staters uppträdande på nätet.

Och det gällde också de sju principer för staters övervakning av nätet som jag presenterade som inspiration för den nödvändiga internationella dialogen om detta. Frågan har ju varit en del i debatten under senaste tiden.

Dialogen i dessa och andra frågor kommer nu att föras vidare. En ny global konferens i denna serie har aviserats till Nederländerna nästa år.

Och det blir dessutom en rad andra internationella möten kring olika delar av denna problematiken.

Vi diskuterade informellt en del nya initiativ i frågan.

Men nu sägs det att vi måste iväg till planet, och det blir blir en del hopp innan jag sent i kväll lokal tid är framme i Norrköping.

4 Responses to Cyberfrågorna rör sig framåt

 1. claudius49 skriver:

  För övriga läsare av denna blogg: Missa inte James Risens artikel i New York Times, efter intervju alldeles nyligen med Edward Snowden, någonstans i Ryssland:
  http://www.nytimes.com/2013/10/18/world/snowden-says-he-took-no-secret-files-to-russia.html?_r=0&hp=&adxnnl=1&adxnnlx=1382083784-T5ZCHp6+hkcxTjMcUQm88Q

  På Consortiumnews skriver Ray McGovern ett tänkvärt inlägg om den Whistleblower Award som Edward Snowden fått. Det finns bemärkta föregångare till Edward Snowden; en av dem hette Benjamin Franklin (!)
  http://consortiumnews.com/2013/10/10/snowden-accepts-whistleblower-award/

 2. Lamna garna en kommentar sa jag ges tillfalle att rapa och gaspa!

 3. stig2entreprenoren skriver:

  Det borde få kosta något att skicka e-mail.
  Exempelvis 1 öre som då drogs från ett konto.
  Det skulle hindra spam och alla skulle spara tid och irritation.
  Överskottet från detta kunde få disponeras av en utvecklingsgrupp i FN-regi.
  Kan du fixa detta?

%d bloggare gillar detta: