Morgon i Bålsta

BÅLSTA: Morgon en bit utanför Stockholm med den moderata riksdagsgruppen som samlats för att diskutera politiken och arbetet för de närmaste månaderna.

Och alltid roligt att träffa gamla och nya vänner och diskutera också frågor som jag numera inte sysslar dagligen med.

I går kväll blev det mycket utvecklingen i Norrbotten och Dalarna för min del.

Nyttigt.

I Geneve fortsätter i dag samtalen mellan USA och Ryssland om Syrien, och bra är att också FN:s Lakhdar Brahimi finns med i delar av dessa.

I New York på måndag kommer så, enligt vad som sägs, rapporterna från FN:s inspektörer om vad som inträffade i Damaskus den 21 augusti.

Att just nu göra prognos på hur detta kommer att utvecklas är inte alldeles lätt, men självklart har vi förhoppningar om att det skall vara möjligt att nå fram till en samling i FN:s säkerhetsråd om en skarp reaktion på användningen av stridsgas liksom om en politisk process för konflikten i dess helhet.

12 Responses to Morgon i Bålsta

 1. Kachina skriver:

  Så styrs Sverige i praktiken. Behöver Riksdag och Regering någon ytterligare förklaring till varför förtroendet för dem körts i botten, när deras politiska beslut yttrar sig så här i verkligheten? Det finns ju fler exempel, faktiskt mängder exempel, på hur deras direktiv till departementen yttrar sig i verkligheten. Gedigna Läs & Skrivsvårigheter kombinerat med bristande förståndsbegåvning är tydligen ett krav för att komma in i Riksdag, Regering och Departement.

  Något ni i riksdagsgruppen kanske borde begrunda vid mötet i Bålsta.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/robertaschberg/article17462470.ab

 2. bildterberg skriver:

  Dags för lite reklamfilm för att lätta upp stämningen lite:

 3. bildterberg skriver:

  Sant eller falskt?

  Välj själv!

 4. flyktingar skriver:

  Assad har bestått provet. Obama vek ner sig.

  ”Så går ungdomens friska hy i eftertankens kranka blekhet över och företag av Märg och Eftertryck, vid denna eftertanke, Slinta ur sin Bana och mista namnet Handling.” ur Hamlet av Shakespeare.

  Klämd mellan Putins ”pacifism” och EU:s ”mjuka makt” rämnade illusionen om världens enda supermakt.

  Nu har Assad fria händer att nöta ner rebellerna med Putins hjälp. Kanske kommer folkens beskyddare Assad ställas inför rätta i Haag en dag men helt säkert är att först ska några 10 000-tals människor ytterligare dödas och någon miljon människor ytterligare tvingas på flykt från Syrien.

  Detta är vad Bildt och Ashton kallar ”en diplomatisk seger”. Räknat i döda och flyktingar är den svår att skilja från en militär dito. Ändå går man fria från åtal, liksom Putin och fredspristagare Obama. Skälet är att väst kan säga ”vi har inte gjort något”. Nej, just det… Ingenting, utom att inte ingripa (förutom leveranserna av krigsmateriel… Den svenska WWII-doktrinen firar nya segrar i skuggan av nya likhögar).

  Giganter som Churchill går ej längre på jorden. Han var unik även 1939 – en kuriositet som kväste Hitlers drömmar för Tysklands folk. Idag är ett ultimatum inte tänkt att tolkas bokstavligt, utan endast som ett ”utspel”. Obama är sannerligen ingen Churchill heller. Ej heller är Bildt. Ej heller är Ashton.

  Väst lever idag i de ryggradslösa ränksmidarnas och opportunisternas tidevarv. Ett exempel måste dock statueras för skams skull och för att dölja att kejsaren är naken. Därför trakasserar EU – med Sverige i spetsen – sin eviga slagpåse: Israel.

 5. International News Media works exactly like gas too!
  It goes in a split second in to the brains through the eyes and the ears 7/24.
  The massive brain damage is most of the time irreparable.
  It is a grossly addictive electronic ”substance”.
  I did study the Australian election campaign day by day for the last six months, and I’m very impressed how the Murdoch news media ”won” the election and not the political party, most of the affected voters brains thought.
  It was brilliantly revealed how Democracy do not exist.
  The great illusion in modern history.
  http://www.internet2012.homestead.com/AUSTRALIAN-POLITICS.html

  Inbildtska Tronfoljare och Anhangers.
  Have you ever heard about Hasting’s Royal Blood and the Windsor’s bloody faked family history, and the ”11 months pregnancy”.
  Well find out about it at YouTube. Tony Robinson producer.
  Voila!

 6. Kachina skriver:

  metusalem

  Varje mynt (person) har två sidor. Jag försöker så gott jag kan se bägge sidor och har precis köpt hem e-boken ”Mannen utan ansikte”,…..och ”snabbscannat”. Det torde bli en intressant läsning ikväll.

 7. bildterberg skriver:

  Den israeliska besvikelsen över att den utförda false-flag-
  operationen (sedan mer än ett år ”utannonserad”) inte direkt
  triggade ett USA-anfall mot Syrien, är inte att ta miste på:

  http://www.debka.com/article/23265/Assad-is-off-the-US-military-hook-and-keeps-his-chemical-weapons-Israel-is-the-loser-of-this-round-

  Kanske kännedom om existensen av ”false flags” och vilka
  som är de främsta utövarna av den metodiken, börjar bli
  alltför välbekant hos allmänheten.

  Nästa steg: False-flag i form av (misslyckad) rebell-gasattack
  direkt mot ”israeliskt territorium” så att en attack mot Syrien
  kan genomföras direkt (utan någon onödig fördröjning)?

 8. Per Fredö skriver:

  http://www.economist.com/news/briefing/21586359-russias-plan-provides-breathing-space-it-probably-unworkable-going-another-round

  Fredsvännen Putin spelar poker med Kerry och Obama.
  Hans syfte har hel tiden varit att rädda regimen Assad och även hans fredsinitiativ, som ingår i detta diplomatiska spel.

  Obama framstår allt mer som en reträtternas president.

 9. gruelse skriver:

  Denna dag firas som tioårsjubileet av EMU-valet då svensk demokrati och svenska folkets förnuftighet segrade över det politiska etablissemangets inskränkthet och deras prisgivande av svensk ekonomisk handlingsfrihet.

 10. Today I was passing on a message to you too, Carl!
  Talk to Tobias Billstrom about it.
  It is important.
  Cordially
  Ture

%d bloggare gillar detta: