Och nu till Vilnius

STOCKHOLM: Trots att president Obama lyfter vid 11-tiden och saker och ting därmed skulle återgå till lite mer normalt tillstånd har det varit en hektisk dag och kväll som inte gett mig tid att skriva här.

Men i morgon bitti bär det så av till Vilnius i Litauen för informellt möte med alla mina kollegor i EU.

Och när vi sätter oss ner till lunch där vet vi måhända vad som kommit ut – eller inte – från kvällens diskussioner om också Syrien på G20-mötet i St Petersburg.

Mycket står på vår dagordning där, men det är nog ett rimligt antagande att den frågan kommer att bli betydelsefull.

Men självfallet kommer vi också att diskutera den viktiga utveckling i Europas mer östliga delar som jag skrivit om här under de senaste dagarna.

Möten som dessa skall vara informella, och var det också förr i större utsträckning. I detta ligger en betydande del av deras värde.

Men samtidigt tränger sig omvärldens mer omedelbara frågor på.

Och i Vilnius får vi ju dessutom USA:s utrikesminister John Kerry som gäst.

Han kommer direkt från de olika diskussionerna i kongressen just om Syrien.

7 Responses to Och nu till Vilnius

 1. stig2entreprenoren skriver:

  När USAs och alla EUs utrikesministrar är samlade vid samma bord imorgon i Vilnius så vore det väl tusan om ni då inte är beslutsmässiga?
  Vad är det då som saknas?
  Vad är det då ni inte kan klura ut?
  Vad är ni rädda för?
  Det borde kunna bli stordåd!
  Folk i Europa och USA vill se kloka beslut och skarpa resultat.
  Vilket gyllene läge.

 2. Hej Carl,

  Jag vet att du har ett rykte om dig att vara arrogant, men jag vill dock ändå påpeka en sak. Dina kommentarer om försvaret, speciellt flygvapnets undermåliga beväpning visar att inte längre har förmåga att förstå hur vapensystem och vapen används. Du har hamnat på en nivå där Miljöpartiet tidigare var, där de drev ståndpunkten att Sverige inte behövde stridsflygplan eftersom vi ”bara” skall försvara oss. Det parti du med flera företräder har tappat kontaken med verkligheten på många områden, försvaret är bara ett i mängden. Rb15 är en sjömålsrobot och den version Sverige har, version 2, är snart helt föråldrad. Att se hur Wiseman klär av er nymoderater på försvarsområdet är för Sverige som nation bara för tragiskt. Försök vara ödmjuk Carl… för kejsaren är naken.

 3. De som lever far se:
  http://www.internet2012.homestead.com/AUSTRALIAN-POLITICS.html
  Sjalv skulle jag aldrig skaka hand med en hardhandskad varldsledare i karate…on the other hand, ej heller med en hjartforskare.
  Jag tror handskakningskulturen kommer att forsvinna inom kort.
  Aven om handskar skulle anvandas.
  Att bara japanskt buga sig med en nick borde vara tillrackligt. Fast da kanske man istallet far en knaskal i pannloben…
  http://www.turesjolander.com/ELECTRONIC-SPACE.html
  Det ar hemskt nar man tanker pa saken!
  Hur latt det vore att ”skaka” bort hela G20 eliten to a warmer place med nano teknik.
  Det vore varre an signalspaning.

  Sa tank pa saken!

 4. Igor Skoglund skriver:

  SVT och Norrköpings Tidningar som rövslickar dikatorn Obama blockerade sina sida i Facebook för mig för att jag skrev sanningen om Syrien. Dessutom fortsätter Norrköpings Tidningar lögnaktigt anklaga presidenten Bashar al-Assad för gasattack trots att det är bevisat att rebellerna använde gas. Men de blockerade alla mina kommentarer som bevisar att de ljuger. Norrköpings Tidningar kallar igen Ryssland för diktatur trots att det finns bara en diktatur i välden – USA.

  Jag samlar alla lögner som svenska medier och politiker producerar, översättar till ryska och publicerar på ryska hemsidor med mina kommentarer som avslöjar lögner. Då ska ryssar aldrig tro på västerländska ”demokrater” som sponsrar opposition i Ryssland. När västerländska ”demokrater” säger ”demokrati” då mennar de ”rövslickande USA vänlig regim” och diktatur – ”landet som spottar på USA”.

 5. […] helgen för att möta upp EU-länder som stöder dem. Där är utrikesminister Carl Bildt redan på plats. I Frankrike kommer John Kerry träffa presidentens rådgivare och representanter från […]

 6. Anders Löwgren skriver:

  What’s your IP a dress like who?
  Ignited Patience.
  What if your mess don’t dress like do?
  The Security Councile syndrome.

 7. albertveli skriver:

  Hej Carl. Jag läste DN:s artikel om ditt uttalande om mötet. De skrev att du tycker att Ryssland utövar brutal press mot Armenien. Sen kopplar de samman detta med krisen i Syrien på ett något osammanhängande sätt. Du får gärna utveckla det resonemanget (ifall DN inte fick allting rätt menar jag). Mvh, Albert.

%d bloggare gillar detta: