Mot sydligare nejder

STOCKHOLM: Efter en avslutande morgondiskussion i TV var det för min del dags att för denna gång lämna Almedalen och Visby.

Att mycket för min del kom att domineras av den dramatiska utvecklingen i Egypten var naturligt.

Det hade i alla fall det med sig att världen trängde sig in i de ofta ganska introverta diskussionerna på de olika arrangemangen.

Så blev det några timmar på UD med de närmaste medarbetarna för att få ordning på rutiner och annat inför sommaren, och sedan skiljdes vi åt för ett tag framåt.

Nästa punkt i min kalender just nu är mötet med EU:s utrikesministrar i Bryssel om lite mer än två veckor, ox det är ju rätt uppenbart vilka frågor som kommer att dominera där.

I kväll lämnar jag så Stockholm och styr söderut mot Italien för att tillbringa helgen i värme och med vänner där.

Och lite glesare blir det nog med inlägg på denna blogg under de närmaste veckorna – om nu inte olika händelser ställer krav på annat.

6 Responses to Mot sydligare nejder

 1. Ha en skön semester. Den behövs för att ladda batterierna.

 2. bildterberg skriver:

  En analys av betydelsen av utvecklingen i Egypten för USA
  med koppling till den kollapsande Syrien-strategin:

  http://www.globalresearch.ca/washington-islamist-strategy-in-crisis-as-morsi-toppled/5341595

 3. Carl Bildt en svensk Hallands kangeru.
  Alla nationer kunde faktiskt importera sina utrikesministrar.
  Samma sak vad avser Kungar. Importvara.

  Finns inga svenskar utan bara egotrippande enskilda individer som agerar som ”riktiga medborgare” med gester till stugsittarna hemma att sitta stillatigande och samtycka.

  Ciao!
  Snart kommer vintern och stugsittarna fryser nosen av sig igen.
  Life is absurd!

  http://www.1a.homestead.com/A.html

 4. un2here skriver:

  Med tanke på att ordet ”demokrati” i DDR då, märkligt nog, stod för ”övervakning och förtryck” – bör man då försiktvis göra en liknande uttolkning av begreppet ”global demokrati” idag? Kan det vara så att Frihet på nätet i själva verket inget annat är än en försköning av laglöshet för NSA, FRA? Och, varför är (M) till synes i maskopi med detta nya Stasi?? …

  Reaktionerna på Snowden väckar dessa frågor.

 5. Bengt Ståhl skriver:

  Enligt the Guardian, ska Du ha motsatt Dig att EU diskuterar USAs påstådda spioneri mot EU-medborgare. Stämmer uppgiften är Du nu i mycket grumliga vatten. Jag kan inte tänka mig att svenska medborgare vill att alla våra telefonsamtal, e-brev, inlägg på Facebook etc., sparas hos NSA eller den engelska motsvarigheten, att kunna användas då de finner det lämpligt. Med vilken rätt spionerar USA och Storbrittannien på oss laglydiga svenska medborgare?

  ”Sweden’s foreign minister, on Thursday evening to try to remve the Swedish resistance, but failed, sources said. The talks in Brussels throughout the night as diplomats sought to come up with wording that would keep everyone happy”

 6. gruelse skriver:

  @bildterberg
  Tack för länken.
  Det har varit litet mer tunnsått på senare tid med kommentarer från både dig och spanaren. Era kommentarer har ju lyft denna blogg och gett den större fyllighet samt förmedlat en alternativ och/eller mer nyanserad bild av världsläget, vilket jag har saknat.

%d bloggare gillar detta: