I riktning Eurovision

BRYSSEL: Till denna regniga metropol anlände jag i lagom tid för informella diskussioner som hitintills fokuserat på Iran, Afghanistan och förutsättningarna för ett transatlantiskt frihandels- och investeringsavtal.

Middagen och dess diskussioner handlade huvudsakligen om det senare ämnet. Och i den kretsen fanns det en mycket bred enighet om vikten av att verkligen driva denna process framåt.

I morgon fortsätter vi så våra diskussioner, med nya ämnen på agendan.

Och vi gör det i en transatlantisk krets som jag har varit med i en bra bit mer än ett decennium, och som samlar intressanta och relevanta aktörer och debattörer från bägge sidorna av Atlanten.

Men i morgon eftermiddag lämnar jag Bryssel och styr mina vägar till Lund och Studentafton där på Akademisks Föreningen.

Då är det Europa som står i centrum för diskussionen. Min vision för Europa, för att vara exakt.

Eurovision har jag sett att de kallar det.

3 Responses to I riktning Eurovision

 1. Nerifrån och upp:
  Ungdomsligor och studentyra.
  Roat mig med att titta in på en rad råd, från statsråd till statliga institutioner. Arktiska Rådet, Statens Konstråd, etc…you name it!
  Vilka fashionabla personal presentationer man finner på webben för alla dessa organ, i parningsåldern. Hurtiga råden, ungdomar på frammarch, nu är det vår tur minsann.
  Me me me…och pappa och mamma. Gränsen för Eurovisionen går inte längre än till Medelhavet. Bad är hälsa, hälsa ofta, vad man nu än kaller det.

  Du tar på dig storstövlarna i stället och kör transatlantiskt som den numera distingerade studenten och kastar ut en morot till dem i hopp om att finna relevanta aktörer som är mindre studentikåsa debattörer, förstår jag.

  Man behöver ju inte göra världen mindre än den är, Senaste decennier verkan det som om det bara fanns två länder på globen; Iran och Afghanistan. Va tröttsamt att dessa arma länder skall förblinda oss alla.

  Här är ett radikalt förslag.
  Väst Världens folkvalda ”gestapoledare” kunde väl ta en välbehövlig semester i Iran och titta runt i detta numera så främmande land med dess enorma kulturella och historiska skatter och samtidigt förlägga någon veckas vänskapliga förhandlingar med regimen för att få ett slut på det kalla kriget. DPRK, Israel, Ryssar och Kines miljardärer skulle självfallet också deltaga i semesterresan.
  Om man gör det till ett problem så blir det ett problem!

  Let’s Go Global now, it’s due time!
  Jag erbjuder mig att bli reseledaren för alla parter involverade i detta resignerade, tröstlösa tillstånd världen alldeles för länge befinner sig i.

  Topic for the Conference in Iran 2014:
  Unlocking the paranoic ogliarchical world games.

  (F.N. betalar det historiska kalaset!)
  Slogan: We Can Do It.

 2. Goodbye for Now: Reinfeldts tal i Lund verkar ju faktiskt vara ärligt och bra och med ett gott handarbete under 29 minuter.
  Volymen från SVT var väldigt låg men å andra sidan sitter jag ju oförvållat i källaren, där ingen borde vara enligt honom.
  Man kanske kan få det skriftligt: http://www.turesjolander.com/

%d bloggare gillar detta: