Vita Huset i fokus

WASHINGTON: Egentligen alldeles för sent på natten för att skriva något efter en synnerligen välmatad dag här i den soligt sköna amerikanska huvudstaden.

Våra samtal i Vita Huset med främst säkerhetsrådgivaren Tom Donilon och ett antal av hans närmaste medarbetare var dagens tydligt viktigaste.

Åtskilliga frågor hann passera förbi, med självfallet de goda bilaterala förbindelserna där, men också aktiska frågor och de olika situationerna i Mellersta Östern i fokus.

Som alltid blev det konstruktiva timmar med den nationella säkerhetsstaben i Vita Huset. Vår öppna och stimulerande dialog i olika frågor är viktig.

På eftermiddagen var det så dags för diskussionen på Carnegie Nuclear Policy Forum om sanktioners möjliga roll när det gäller att förhindra spridning av kärnvapen och dess teknologier.

Vad jag inledningsvis hade att säga kommer att finnas på UD:s hemsida, och jag noterade att twitter-flödet från den efterföljande diskussionen var omfattande.

Så vidtog då kvällens olika aktiviteter med mottagning, myller och meningsutbyten av betydande mängd.

Och nu är det väl efter midnatt, och dags att stänga ner denna butik.

I morgon fortsätter jag med samtal bl a med biträdande utrikesministern William Burns – utrikesminister John Kerry är i Mellersta Östern, vilket är mycket bra – innan det är dags att börja återvända hem.

3 Responses to Vita Huset i fokus

 1. Du är en ganska rolig prick Carl!
  Blev du helt tagen av Tom Donilon. Är du säker på att du inte fått ett nano ship fastklistrat på ditt kreditkort, kavajuppslag eller bland dina hårrötter.
  Jag skulle hålla mig på armslängd avstånd för Tomilån för vår nationella säkerhets skull.
  http://whitehousegov.homestead.com/
  Mina gener överflödar Amerika sedan slutet av 18-hundra talet så det landet är väl lika mycket mitt som någon annan som helst. Finns t.o.m. Sjölander Road i Texas. De du!
  Men å andra sidan och sedan samma tid planterades mina gener även i Kenya även om familjen där heter Bonasera.
  Ciao!

 2. Stefan Johansson skriver:

  Det måste vara ett fantastiskt arbete att få medverka när historia skrivs. Aldrig har det väl gått så fort som idag i världspolitiken och att via din blogg få följa din väg från en kontinent till en annan, där du ena dagen träffar ledande politiker i Australien för att nästa dag ha möten i Vita Huset, är otroligt intressant.
  Tack för ditt engagemang och arbete.
  // Stefan

 3. Dina observationer var mycket väl mottagna av oss i publiken, och många kommenterade hur väl du engagerade både moderatorn och de som lyssnade. Vi fick många svåra budskap under konferensens gång, speciellt under morgonens keynote, och ditt framförande mot sluted lättade upp stämningen. Det kändes förstås också speciellt som svensk att höra den svenska utrikesministern tala på en så viktig konferens.

  Andreas Persbo, VD, VERTIC, London.

%d bloggare gillar detta: