Viktig final

STOCKHOLM: Efter en solig och vacker förmiddag har det nu på eftermiddagen blivit lite molnigare här. Men det tillhör de utmaningar man får vara beredd på.

Fredag blev en fullmatad dag inte minst med EU-nämnd och diskussion på Irlands ambassad här med de olika ESu-ländernas ambassadörer här.

Mötet på måndag med EU:s utrikesministrar kommer att beröra många frågor, men viktigast blir vår lunchdiskussion med Lakhdar Brahimi om förutsättningarna för en politik process i Syrien.

Goda är de för ögonblicket knappast, men i har en skyldighet att ge försöken så starkt stöd som vi bara kan.

I kväll drar det så ihop till finalen i Melodifestivalen.

Det handlar ju om att försöka få fram ett svenskt bidrag som kan klara sig i konkurrensen i Eurovisionsschlagerfestivalen i Malmö i maj.

Vi får se vad de ansträngningarna resulterar i.

3 Responses to Viktig final

 1. flyktingar skriver:

  Bashar åderlåter sitt Syrien till stabilitet. Liksom flera andra arabländer var andelen unga arbetslösa ohållbar. Samhället saknafe mekanismer att lösa problemet och dess befolkning visste om det. Nu löses problemet medelst flyktingströmmar. Det är företrädelsevis unga som lämnar landet. Snart är demografin I balans och vi kan återvända till de gamla hjulspåren. Bashar kan åter bli Bashar den gode och Carl Bildt kan åter inta middagar I det drömska gamla Damaskus. Snart.

 2. Nyatider13 skriver:

  Låter som en härlig dröm, men vi alla vet att det kommer ta år innan Syrien återhämtar sig, kolla på Egypten och Tunisien bara, fortfarande problem.

 3. claudius49 skriver:

  Den bisarra uppfattningen att ”Bashar [al-Assad] åderlåter sitt Syrien till stabilitet” är det nog ingen annan som har framfört. ”Nu löses problemet [arbetslösheten] medelst flyktingströmmar.”

  Men varför bortse från de tusentals personer som helt enkelt tas av daga, med kulor, bomber och raketer, samt tortyr? Och att landets byggnadsbestånd och infrastruktur raderas i stor utsträckning? ”Snart är demografin i balans och vi (vi??) kan återvända till de gamla hjulspåren. — och Carl Bildt kan åter inte middagar i det drömska gamla Damaskus.”

  I floran av inlägg på denna blogg är nog detta från ”flyktingar” det vidrigaste — och mest korkade — som har presterats hittills.

%d bloggare gillar detta: