Lite jäktigare än det var tänkt

STOCKHOLM: Sista arbetsdagen blir alltid lite jäktigare än man trott, och någon tid att köpa julklappar mitt i det hela har det ännu inte blivit.

Men en fin skolavslutning någon timma mitt på dagen hanns dock med.

Annars var det mängder av stora och små frågor som måste klaras av i ett hus som under dagen successivt blev allt mer klent besatt.

Ett extra regeringssammanträde klämdes så också in i det hela för att ge grönt ljus i ett ärende som man inte hade hunnit med att bereda till ordinarie sammanträdet i går.

Och det var om inte annat ett trevligt tillfälle att säga God Jul till den lilla tappra skara av statsråd som fortfarande bemannade sina positioner denna fredagseftermiddag.

Till de som hade som ärende förbi hörde vår ambassadör i Afghanistan Peter Semneby, och vi kunde diskutera de olika utmaningar det landet och den regionen står inför under de kommande åren.

Det fanns också skäl till uppdatering om den allt mer tragiskt situationen i och kring Syrien. Detta var detta års stora humanitära tragedi och politiska misslyckande.

Nu kommer rapporter om allt mer påtagliga strider i områden kring Damaskus och i stadens förorter, samtidigt som förstörelsen av Aleppo bara fortsätter.

Jag utgår från att dagens toppmöte mellan EU och Ryssland i Bryssel haft denna fråga högt upp på dagordningen, men i skrivande stund har jag inte fått några rapporter från detta.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: