Och nu till den stora festen…

STOCKHOLM: När jag skriver detta sitter jag på ett av våra statsflygplan som snabbt nu tar mig från Bryssel till Bromma.

Jag steg på i sedvanlig kostym direkt från våra diskussioner med ledaren för den nya syriska oppositionskoalitionen Al Khattib och stiger av i frack och ordnar på väg direkt till Stadshuset och festligheterna där.

Egentligen borde jag självfallet ha varit med också om prisutdelningen i Konserthuset, men de viktiga överläggningarna i Bryssel i dag och i morgon tvingar fram vissa tidskompromisser.

Sådant är livet för en utrikesminister.

De diskussioner jag nu lämnat handlade till betydande del om toppmötet mellan EU och Ryssland den 21 december, och det fanns en stark avsikt att där också ta upp den försämring av situationen vad gäller mänskliga rättigheter som vi ser i Ryssland.

Detta hindrar dock inte att vi på andra områden har ett tydligt intresse för ett väl fungerande samarbete och en nära dialog.

På det utrikespolitiska området gäller det just nu inte minst situationen i Syrien, men också sökandet efter en diplomatisk uppgörelse med Iran i den nukleära frågan eller frånvaron av en fredsprocessen mellan Israel och Palestina.

Vad gäller Syrien är vår avsikt att såväl stärka stödet för den demokratiska oppositionen som för Lakhdar Brahimis ansträngningar för en politisk övergång och lösning.

Just nu har jag en känsla av att vi är på väg in i ett skede med intressanta förändringar.

Vi ser det inne i Syrien, och kanske håller det på att ske också vad gäller det diplomatiska arbetet framför allt mellan de ledande i FN:s säkerhetsråd.

Då är det självfallet extra viktigt att de olika delarna av vår politik för att nå en så snabb och så fredlig lösning i Syrien som möjligt koordineras och kalibreras väl.

Och diskussioner vi hann föra innan jag lämnade visade på en bra linje också i detta avseende.

Situationen vad gäller Israel och palestinierna kom upp till mer konkret diskussion efter det att jag tvingats att lämna.

Men det råder ingen tvekan om att stämningen bland mina kollegor i dag är betydligt mycket mer bekymrad inte minst efter de senaste beskeden om israeliska bosättningar.

Och detta kommer också att återspeglas i de s k slutsatser som mötet kommer att resultera i.

Tillsammans med en del av mina kollegor från EPP hade jag också möjlighet att diskutera en del andra frågor, och då inte minst utvecklingen i Ukraina.

Även på den punkten kommer det ju att antas bra s k slutsatser under dagen.

Men nu är det Nobel-fest som gäller för min del.

Åtskilliga av EU:s stats- och regeringschefer finns nu i Oslo för att hylla den Europeiska Unionen som där ju nu fått fredspriset.

Och i Bryssel bjuder Cathy Ashton mina där kvarvarande kollegor på middag i kväll att fira samma sak.

Men för Fredrik Reinfeldt, Jan Björklund, Anders Borg, Lena Adelsohn, mig själv och många andra är det i kväll sedvanlig ståtlig bankett i Stadshuset som gäller.

Den är en viktig del av Sverige – och också en viktig del av bilden av Sverige i världen.

Dessutom – det skall inte döljas – brukar det faktiskt vara riktigt trevligt.

Men tidigt i morgon börjar vardagen igen.

Då bär det av först till Bryssel – och sedan till Baku.

42 Responses to Och nu till den stora festen…

 1. lion0808 skriver:

  Carl Bildt: Du tycks vara en fena på att vara med på allehanda trevliga och givande middagar och banketter. Ta vara på de år, som Du har kvar till pensioneringen från din position, som representant för Sverige i utrikes ärenden.

  Det jag bekymrar mig om, det är ditt fokus på hus, som israelerna nu planerat att bygga. Men vän av ordning, när har vi någonsin lagt oss i hur ni lever på Karlavägen eller på Östermalm? Israelerna är i sin fulla rätt att bygga hus inom sitt administrerade område, vare sig Du eller dina kollegor tycker illa. Det är förmodligen för att Du/Ni fortsättningsvis önskar hålla palestinaaraberna om ryggen. N’est pas? Eller få dem att tro att ni inte tagit ståndpunkt för Israel. Alltför många miljarder via vår skatt har de facto hamnat i fickorna hos ledare inom den s.k. palestinska myndigheten.

  När ska Du här och öppet börja oroa dig för Irans agenda gentemot den judiska staten Israel? Inte ett knysst om denna sak!?

  http://www.adl.org/PresRele/TerrorismIntl_93/6438-Iranian-Leaders-Gaza-112112.htm

 2. flyktingar skriver:

  Här kommer en tdig julklapp till Sveriges festande och samtidigt lidande utrikesminister:

  Goldstein frågar rabinen ”Får man älska på Yom Kippur?”
  Rabinen lägger pannan i djupa veck: ”Kom igen imorgon, så ska du få mitt svar.”
  Goldstein kommer tillbaka nästa dag och får sitt svar.
  Rabinen: ”Ja, men endast med sin fru för det får inte bli något nöje.”

  En Nobelfest kan sannerligen inte vara något nöje. Det förstår envar.Tack för din insats.

 3. Rulle skriver:

  ”En halländsk man i 60-årsåldern åtalas för olaga hot mot tre barn.
  Barnen spelade fotboll tillsammans, när en av dem råkade sparka in bollen på mannens tomt. Enligt åtalet kom mannen då ut och skrek åt barnen att han tänkte dränka dem ”för tid och evighet”. Barnen uppger att mannen hotat dem även tidigare.
  Den åtalade nekar till anklagelserna, skriver Hallandsposten”.

  Att verbalt mordhota någon är straffbart i Sverige. Hur är det då om man hotar med gevär och raketer och dessutom skriver ut sina hotelser i manifest som t.ex. Hamas gör?

  Vem kan ställa terroristerna till svars?

 4. florimond77 skriver:

  Det är märkligt att Sverige inte skickat hem den syriska ambassadören ännu. Nu finns väl inte längre något man kan få ut av diplomatiskt samarbete. Enligt media är ambassaden inget annat än en spioncentral som förföljer de syrier som befinner sig i vårt land. Horribelt med tanke på de fullständigt ofattbara massakrer av människor som pågått så länge. Idag frös 3 barn ihjäl när de stod i en matkö. Och det är bar toppen av den omänsklighet som händer där.
  Så länge vapenvila råder i Palestina borde man passa på att fokusera starkt på vad man kan göra.

 5. un2here skriver:

  Rulle,

  Endast en nakbaförnekare kan förbise att de tre barnen med våld hade kastats ut från det hus som den indignerade mannen nu kallar ”sitt eget” – och det av mannen själv.

  Vilket straff ska han ha?

 6. kris08 skriver:

  ”En israelisk man i 60-årsåldern kräver ersättning för ammunition i samband med ett terroristattentat. Tre barn spelade fotboll tillsammans, när en av dem råkade sparka in bollen på mannens tomt. Enligt uppgift kom mannen då ut och mejade ner barnen med automatvapen. Släktingar till barnen fick sina hus sprängda. Mannen hävdar sin självklara rätt till självförsvar, skriver Jerusalem Post”.

 7. metusalem skriver:

  Möjligen kan det vara formellt möjligt för Israel att starta byggande av 3000 lägenheter. Men kunde man inte möjligen ha avvaktat och föreslagit att ta vapenvilan som avstamp för förhandlingar. Givetvis bör man då kräva att Palestinierna accepterar att staten Israel finns och är accepterad av merparten av jordens länder.

  Alla inblandade inklusive supporters tycks vara helt inställda på att sabotera alla steg framåt.

 8. un2here skriver:

  metusalem

  Nej
  1) All verksamhet bortom Gröna linjen är krigsbrott.
  2) Merparten av världens länder ställer sig bakom de palestinska flyktingars rätt att återvända. Detta blockeras av USA och Israel

 9. florimond77 skriver:

  Jag vet inte om Barnkonventionen är översatt till hebreiska men i Israel vet man nog vad det innebär, men som alltid saknar man respekt.
  Olika regler gäller för israeliska barn och palestinska. Myndighetsåldrarna inträder vid 12 år för de palestinska och 18 för de israeliska. 12 år lär nog inte finnas någonannanstans. Vad innebär det?
  Jo, barn ner till tolv år kan fängslas utan rätt till advokat och bli utsatt för tortyrliknande behandlingar i isolerade celler, vilket är det vanliga i israelisk rättssystem.
  Det finns numera otaliga vittnesmål angående detta. Vanligt är att barnen arresteras mitt i natten för att föras till underrättelsefängelse i Israel. Inte en vanlig polisstation. Det gäller oftast stenkastning men kan också gälla precis vad som helst. Dessa barn får ingen advokat. De kedjas fast i en stol och förhörs i omkring 24 timmas. I den isoleringscell de förts är ljuset på hela dygnet. Det är oftast väldigt smutsigt. Mat kommer in genom en lucka. Äts den inte upp dras nästa måltid in. Efter en tid av förnedring och våld och gråt erkänner barnet vadsomhelst för att komma ut.
  Detta är sanningen.

 10. lion0808 skriver:

  un2here: florimond77: Ni är för söta, som så enögt försöker göra svart till vitt! Era sanningar = i mina ögon halvsanningar eller lögner. Vilket ansvar har palestinaarabernas föräldrar för sina barn, då de aktivt hetsar och lär upp sina barn till hatare och jihadister. Inte till att lära dem se israeler, som ett folk för framtida samexistens.

  un2here, florimond: försök att relatera något av den hets, hjärntvätt och självmordsbombarglorifiering, som pågår bland palestinaaraberna! Det bjuder emot, men sanningen ska göra er fria! Gör ett försök åtminstone!

 11. lion0808 skriver:

  Carl Bildt uttalar ”extrem oro” över att Israel vill låta ytterligare några judar bygga och bo i Judéen och Samarien och kallade upp Israels ambassadör till UD för att ”ta honom och Israel i örat!.

  Nu återstår för Carl Bildt och Sveriges regering att kalla upp observatörstaten ”Palestinas” ambassadör till UD för att uttrycka ”extrem oro” över att tongivande krafter i ”Palestina” vill utplåna Israel!

  Hmm…, Sveriges regering, inklusive Carl Bildt, tycker av allt att döma att det är viktigare att förhindra att judar får bo och bygga i Judéen och Samarien än att förhindra den utplåning av Israel som alla tongivande organisationer i ”Palestina” syftar till – Hamas inte minst!

  Den extrema oron i Sveriges regering uppstår inte alls när Israels rätt att existera förnekas. Den uppstår uteslutande när judar vill bygga och bo i Judéen och Samarien!

 12. lion0808 skriver:

  un2here: florimond77:
  Nedanstående länk kanske kan hjälpa er om huruvida och när Hamas ska börja respektera Barnkonventionen. Den som anvarar för webbplatsen tycks vara född i Iran men är nu en svensk medborgare(?) http://www.sapereaude.se/blog/?p=5742

 13. florimond77 skriver:

  lejon Hur barnen i Palestina har det eller hur föräldrarna har det kan man diskutera i timtal. Ingenting är en ursäkt för Israels allvarliga förbrytelser mot barnkonventionen. Ingenting.

 14. florimond77 skriver:

  och förresten ganska kul att läsa sauperade. Större uppblåst enögd fanatiker är väl svår att hitta. Ärligt talat så tror jag få barn ”behöver” läras för att förstå att Israel vill dem illa. Det har de tyvärr redan sett allt för mycket av. Efter vad jag har hört är det inte särskilt bra bevänt med vad israeliska barn får lära sig i skolan.
  Att jämföra ”social indoktrinering” med att spärra in barn i isoleringsceller och tortera dem är osmakligt.

 15. lion0808 skriver:

  florimond77: Du är ett barn av Din tid och har valt ett visst fokus. Allt som Du skriver om oavsett sanningshalten, så glider Du ”smart” förbi dessa. Du silar mygg och sväljer kameler! Kom inte med Dina svepande uppgifter om vad Du kanske har hört i 2:a eller 3:e hand. Skriv här och nu Din anklagelseakt med primär information: Omständigheter, inblandade, tidpunkt och plats. Ange också vilken paragraf i Barnkonventionen, som Du anser att ”den person” har brutit mot! Gör samma granskning gentemot motsvarande situation i Gaza, Betlehem eller andra platser, där islamister styr med järnhand mot sina egna!!!

  Det Du skriver om sauperade och hans blogg, kan givetvis vändas mot Dig själv! Du är en uppblåst enögd fanatiker florimond77!

 16. lion0808 skriver:

  florimond77: Du ursäktar Dig med att Hamas bara ägnar sig åt ”social indoktrinering”? Det är en hat- och mördarindoktrinering, som det är fråga om och ingenting annat!

  Vilken läxa har självmordsbombare inne Israel och 10.000-tals missiler från Gaza-remsan inpräntat i de israeliska barnen, när de chockas med missilangrepp efter att ha gått och lagt sig?

 17. un2here skriver:

  Spar mig alla krokodiltårar… Gör rätt för er i stället!

 18. lion0808 skriver:

  un2here: Vem tänker du speciellt på?

 19. florimond77 skriver:

  Lejon Information om Israels krigsförtbrytelser och dagliga trakasserier i Palestina finns överallt på nätet. Det är bara att söka sanningen. En dag kommer tom du att hitta den. Idag rullar israeliska tanks in i Palestina, nya arresteringar sker dagligdags av människor och hus tas med våld. Det är sanningen.

 20. lion0808 skriver:

  florimond77: Vad menar du exakt med begreppet ”Palestina”?

 21. lion0808 skriver:

  florimond77: När det gäller ”trakasserier mm.”, vad är hönán och vad är ägget?

 22. lion0808 skriver:

  florimond77: T.o.m. Du skulle arresteras om Du i Sverige beter Dig hotfullt. Det räcker med att Du gör våldsamt motstånd eller uttalar ett hot om misshandel eller död. Lag och rätt kan tyvärr inte ens Du vränga i ett civilt rättssamhälle!!!

 23. kris08 skriver:

  Visst är hot olagligt även i Sverige, men det ses som en liten aning värre att spärra in 12-åriga barn eller att mörda folk som rör sig nära gränsen eller är misstänkta för motstånd mot förtrycket (”targeted kills”).

 24. metusalem skriver:

  Här har figurerat uppgift om två händelser som påminner om varandra. En Halländsk, respektive Israelisk man har kontrovers med grannbarn i samband med bollsparkning. Barns rätt att inte behandlas illa är naturligtvis självklart. Men som exempel på substansen i kontroversen Israel-Palestina bör vi nog ta vår början bland de styrande i de två folkgrupperna.

  Så länge ingen av de två lägren är beredda till samtal med vissa eftergifter står man bara och stampar, och kastar invektiv mot varandra. Detta har tyvärr även återverkningar på debattklimatet här på CB blogg. Vore det inte blodigt allvar skulle man kalla detta för bråk i sandlådan. Nu är det dessvärre två folkgrupper som får lida för ledare utan visioner om hur man löser sina åtdragna knutar.

 25. lion0808 skriver:

  metusalem: Till en del måste jag hålla med dig vad beträffar de diskussioner, som förs på denna blogg. Den knut, som Du talar om har tyvärr blivit alltför svår att lösa upp. Israelerna har gång efter annan gett upp mark mot fred och i vissa enstaka fall fått fredsavtal. Men med palestinaaraberna tycks det vara omöjligt. Israelerna ryckte upp judisk befolkning från Gaza och förväntade sig att det skulle leda till en fredligare samvaro. Men vad hände? Palestinaaraberna krossade växthus och allt nyttigt, som judarna hade lämnat efter sig. När så Hamas genom en intern blodig kupp mot Fatah tog kontroll över Gaza, så har 10.000-tals missiler skickats mot befolkningen i Israel.

  Men det dåliga utfallet efter Osloavtalet och att palestinaaraberna fått självstyre i Gaza och i Ramallah + Intifadan, så måste var och en förstå att knuten blivit allt mer åtdragen. När dessutom dessa palestinaaraber applåderas och belönas med att få sin status uppgraderad, då brister det!

  Fr.o.m. nu så kommer inte Israel i god tro att vilja gå på ytterligare nitar gentemot palestinaaraberna. Praktiken förskräcker och det hoppas jag att även Du Meusalem och andra förstår. Det blir ingen fredsöverenskommelse, så länge som de islamistiska araberna får härja fritt i MÖ!!!

  Egyptens förrförre president, Anwar Sadat, han hade viljan att gå judarna tillmötes. Han t.o.m. talade i Knesset! Genom honom fick Israel ett fredsavtal med Egypten. Tyvärr blev han mördad av det Muslimska Brödraskapet. Och idag har det Muslimska Brödraskapet än så länge kontroll över politiken i Egypten. De har faktiskt hotat med att bryta och upphäva detta fredsavtal, men den som lever får se.

  En del saker tyder på att USA fortfarande har ett visst inflytande på den nyvalde presidenten Mursi, då han gett klartecken för USA-trupper i Sinai för att försöka förhindra smuggling av vapen till Hamas i Gaza.

  Knuten mellan arabiska och judar är mångtusenårig och vi i Sverige tycker oss veta hur de på bästa sätt ska lösa sin konflikt. Det kan bara de göra själva. Konflikten handlar egentligen inte om marktvister utan det ligger i att judarna vägrar att underkasta sig islamisternas tänkande och deras önskan om andlig och religiös dominans. Arabernas hederstänkande ligger dem i fatet. Judarnas historia ligger dem i fatet. Alltså landsförvisning senast av Romarna, förföljelser, pogromer, utrotningsläger, en utbredd antisemitism – idag förklädd till anti-sionism och anti-Israel.

  Det finns faktiskt fortarande ett antal människor i livet i Israel, som överlevde nazisternas härjningar. En del av dem räddades genom svenska skyddspass i Budapest, där en viss Wallenberg och Unger på den svenska legationen utmanade Adolf Eichmann och de ungerska pilkorsarna, ett ytterst vämjeligt slödder. T.o.m. högerextremister i Ungern tog avstånd emot dem.

 26. florimond77 skriver:

  Tuenårig konflikt var väl att ta i. Alla vet att denna konflikt började på 1900talet genom Hertzl och eskalerade efter att Israel utropat sig själv som stat trots att planen inte var klart godkänd från alla håll.
  Idag har Israel redan brutit vapenvilan otaliga gånger genom mord, arresteringar, husockupationer, genom att tanks rullar in samt att som senast beskjuta fredliga odlare med skarpladdade skjutvapen.

  ps Gaza avfolkades av människor med judisk börd. (konstigt sätt att inbilla folk att man ville ha fred när det var kontrollen man i så fall skulle ha avvecklat.) Man behöll all kontroll och kunde nu fritt bomba Gaza utan att skada israeler. Beträffande växthusen var det bosättarna själva som förstörde dem och en del annat innan de rasande tvingades lämna kustremsan.
  Nej Israel sjunker allt djupare ner i dyn och förlorar mer och mer respekt i världen.Obama är less på dem och lämnar över ansvaret till övriga världen medan protesterna och ilskan växer mort israel.

 27. florimond77 skriver:

  En 17årig polje har skjutits ihjäl på Västbanken av israeliska soldater. Soldaterna bildade en ring runt honom för att hindra att ambulans kunde hämta honom. Sådan är idag apparteidstaten Israel. Dagens sanning.

 28. Rulle skriver:

  metusalem, Det är två händelser en verklig där Hallandsposten kan verifiera sanningshalten i den ena. Det andra fallet är förmodligen lögn och förbannad dikt eftersom ingen trovärdig källa anges.
  Sedan kom florimond77 med ännu en påhittad, illvillig skröna utan kontrollerbar källanvisning.

 29. florimond77 skriver:

  Rulle detta hände nyss. Källa Maan news Gaza news och även Haaretz.

 30. un2here skriver:

  metusalem skriver:- Nu är det dessvärre två folkgrupper som får lida…

  Nej, ingen lider det i de latte-drickande Tel-Aviv. Lidandet är ensidigt förlagd till palestinierna. I går 22-22-22 – en helt vanlig dag i kalendern- mejades en 17:åring brutalt ner av en kvinnlig IDF-soldat i Hebron. Ganska söt tjej att döma efter bilden som nu sprids världen runt. Lätt att komma ihåg.

  Samtidigt visar sig IDF-soldater nära Gaza sig från sitt fulaste mest pepperkaksbruna håll och skjuter charmant skarpt och tårgas om vartannat mot bönder som gör det oförlåtliga brottet att bara plöja sin mark och annars sköta sig själv ..

  Detta är mordförsök och terror mot civila! – men tyvärr har jag ingen lika bra närbild på förövarna att skicka ut. Inte den här gången.

 31. kris08 skriver:

  Jo, precis! En folkgrupp får lida för att båda sidor har ledare utan visioner om hur man löser sina åtdragna knutar. Den andra passar på att kapa åt sig mer mark och fortsätta med sin rasistiska immigrationspolitik.
  Så länge den ena gruppen behandlas som ett civiliserat västland, får 110 % stöd av USA och bara drabbas av ”bekymrade” uttalanden från EU kommer den naturligtvis inte att göra något seriöst försök att få fred.

 32. florimond77 skriver:

  Pojken som brutalt sköts ihjäl med 6 skott rakt i bröstet hade just kommit från sin skola där man firat hans födelsedag. Han var på väg att hämta en födelsedagstårta för att ta med sin hem. Men han kom aldrig hem.
  Istället kom soldater dit och arresterade två kusiner. Varför? Soldaterna påstår (ljuger) att han hotat dem med en leksakspistol. Skulle de leta efter mer sådana i hemmet? Vad skulle kusinerna anklagas för?
  Vilken fruktansvärd avsaknad av respekt.
  Pappan hade rusat fram när pojken var skjuten för att identifiera honom men soldaterna bildade en ring runt för att hindra honom och sköt dessutom pappan i foten. Pojken nekades ambulans och blev inte skickad till sjukhus förrän efter flera timmar.
  Pojken fyllde 17 år samma dag.
  Efter detta uppstod flera oroligheter i Hebron och andra städer på Västbanken. Nethanjahu skickade ut brigader av sina unga soldater med rätt att döda. Ett 40tal unga palestinier lär ha skadats.
  Inte ett ord i vanliga nyhetsmedia utom en kortad notis i Haaretz.
  Israels poliskår arbetar inte. I Israel finns bara unga hårt spända ungdomar till soldater som är tvingade till att vara soldater med risk för fängelse annars.
  Ännu så länge har inte Palestinierna slagit tillbaks trots Nethanjahus och Liebermans (den läskige) försök att starta ett en ny massaker.
  Palestinierna, båda Hamas och Fatha säger sig vara redo till förhandlingsbordet, världen har redan godkänt ett Palestina med 67års gränser – men Israel svarar med kulor.

 33. un2here skriver:

  Nej kris08 – Israel har total övermakt, och det med stöd från VÅR oansvariga regim. Det finns inget som PA eller Hamas med fredliga medel kan ställa upp mot en hänsynslös kärvapenmakt som inte följer några internationella spelregler som helst, utan bara roffar åt sig allt som går…

  Hamas har rätt. Utan stöd från EU är krig och ond bråd död enda vägen fram.

 34. lion0808 skriver:

  un2here, florimond77:

  ”Palestinians rioted in the city of Hebron for a second day Thursday after a Palestinian youth was shot dead by a border policewoman on Wednesday.

  Protesters threw stones and bottles at Israeli troops, who responded with tear gas, but there were no reported injuries.

  The Wednesday incident took place near the Cave of the Patriarchs. After a Palestinian waiting at a checkpoint pulled a gun from his pocket to attack an Israeli soldier, a border police sergeant shot and killed the teen. It was later revealed that the gun was fake.

  Palestinian activists distributed the name and photo of the border guard sergeant on Facebook Thursday along with threats to kill her. According to Ynet, two of the messages said:

  ”There’s no escaping death,” one of the messages said. ”You’re going down,” said another.

  The officer said she had little time to take action after she saw the gun.

  ”I saw the Palestinian pull a gun out of his back pocket and hold it up to the other soldier. I knew I only had a few seconds so I cocked my weapon and looked for the right angle – so as not to hurt the soldier.”

  ”He (the soldier) asked a Palestinian teenager for his ID. I stepped out to fill out a checkpoint report and I saw the Palestinian attack the soldier and take out a gun.”

  Since the U.N. General Assembly granted the P.A. non-member state status, there has been an uptick in West Bank violence. The Palestinian police have ended all cooperation with the IDF, and Palestinian actions against Israelis has been increasingly aggressive.

  One young Palestinian was quoted as saying ”we have a Palestinian state and Palestinian police,” which have motivated them toward further violence.

  Israeli authorities have made it clear that they believe more violence is on the way, and that there is a very real possibility of a third intifada.”

 35. un2here skriver:

  Problemet, lion0808. är att din story dels inte stämmer och – vilket är än värre – ingen jävel tror på den!

  Israeli forces kill teenager on his 17th birthday in Hebron [Updated]

  … The Israeli military claimed Mohammad Salayme was carrying a fake gun, therefore shot him. Mohammad’s father who rushed to administer first aid to his son said he saw no fake gun on him. Sound bombs, tear gas and rubber bullets were fired at Palestinians who tried to help the dying teenager … A filmmaker who works for the Israeli peace group Btselem who lives close to the shooting was surrounded by 12 soldiers, beaten up and arrested…

  Sanningen kommer att visas på YouTube! – och det kan vare sig du eller IDFSpokesperson inte göra ett skit åt…

 36. florimond77 skriver:

  Den unge mannen hade rätt. Varför kan inte en ung man få gå hem en vanlig eftermiddag utan att bli skjuten av soldater?
  Israel har ingen rätt att skicka ut soldater med rätt att döda. Det finns palestinsk polis. Pojken befann sig på palestinsk mark. I JP stod att han skulle ha bråkat med dem vid utfrågningen. Kanske var det just dessa ord han yttrade som fick dem att mörda honom. 6 skott i brösten. Och den kvinnliga soldaten försvarar detta illdåd.
  Efter detta blev det oroligt i området av förståeliga skäl. Det har INGENTING med att Palestina fick sin FNstatus. Israel attackerar palestinier både på Västbanken och i Gaza och har brutit vapenvilan omåttligt. Det värsta är att man arresterar barn brutalt.

 37. florimond77 skriver:

  När man läser kommentarerna till ynetnews blir man nästan spökrädd. Snacka om hat. Vilken människosyn. Om det är så folk i Israel tänker då förstår man varför det finns en konflikt.

 38. bildterberg skriver:

  ”The 17-year-old Palestinian was shot dead on Wednesday by a Border Guard sergeant when he brandished a gun that later turned out to be fake.”

  Vad menar ynetnews med ”later”? Behövdes det någon
  vapenexpert för att avgöra huruvida det var en ”fake gun”?

 39. florimond77 skriver:

  I samband med mordet på pojken gav man sig på två journalister. Man tvingade dem att ta av sig kläderna och kastade tårgas på dem , de satte sig i sin bil och försökte köra men den var så fylld av tårgas att de fick gå ur varpå de ånyo överfölls av tårgas. En av dem fick åka till sjukhus.
  Detta beteende som finns i Israel under Nethanjjahus diktatur är så vidrigt att man med all rätt kan dra paraleller till nazister.
  källa Haaretz

 40. lion0808 skriver:

  bilderberg och florimond77: Händelsen är under utredning och dess resultat kommer att publiceras.
  florimond77: Du är snabb att göra en koppling till nazisterna och använder begrepp som ”diktatur” i ett sammanhang, som saknar motstycke. Du och dina likar ska få något att läsa under tiden:

  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4319650,00.html

%d bloggare gillar detta: