Bryssel och Stockholm och Bryssel…

STOCKHOLM: Efter dagarna i Kina är det nu förberedelser för veckan som kommer.

I morgon blir det jäktigt värre.

På morgonen åker jag ner till Bryssel för deltagande i alla fall i lunchen med EU:s utrikesministrar och diskussionerna om främst situationen i Mellersta Östern.

Dels handlar det alldeles självklart om situationen mellan Israel och palestinierna. Oron för situationen är stor. Inte minst gäller det efter de senaste israeliska beskeden om nya bosättningar.

Men dels handlar det självfallet om situationen i Syrien.

Vi kommer att träffa ledningen för den nya oppositionskoalitionen och diskutera de olika sätt på vilka vi kan stödja dess arbete.

Och vi kommer att diskutera hur vi bäst kan stödja också Lakhdar Brahimi i hans arbete. När jag skriver detta sitter han i samtal i Geneve med ryska och amerikanska företrädare för att se om det finns en ny öppning för en politisk lösning av den art som vi ju alla efterlyst.

Jag måste dock omedelbart efter lunchen tillbaks till Stockholm för att vara med om i alla fall den del av Nobelfestligheterna som äger rum i Stadshuset. Det handlar om artighet inte minst gentemot de olika representanter för olika länder som kommit hit för att hedra pristagarna.

Som gäst här finns också Leona Aglukkaq. Hon är socialminister i Canada, men dessutom minister för arktiska frågor, och är här för konsultationer inför det att vi i vår lämnar över ordförandeskapet i Arktiska Rådet från Sverige till just Canada.

Själv inuit har hon inte minst ett mycket starkt engagemang för ursprungsbefolknigens i Arktis rättigheter och möjligheter.

Och eftersom jag tidigt tisdag måste tillbaka till Bryssel för ministermötet om främst utvidgningspolitiken – en viktig fråga – blir nog Nobel-festen vår möjlighet till de överläggningarna.

Från Bryssel bär det nämligen inte hemåt, utan tisdag kväll en bra bit efter midnatt kommer jag att gå och lägga mig i Baku i Azerbaijan.

Tillsammans med Bulgariens utrikesminister Nikolay Mladenov och Polens dito Radek Sikorski gör jag ett snabbt besök i de tre sydkaukasiska länderna.

Det har samband både med den spända situationen mellan Armenien och Azerbaijan, det nya politiska läget i Georgien och EU-närmandet för alla tre länderna i den takt som deras reformer och politiska utveckling gör möjlig.

En budgetvotering i Warszawa gör dock att Radek har möjlighet att ansluta sig först i Armeniens huvudstad Yerevan på torsdag, så vid överläggningarna på onsdagen i Baku är vi ”bara” två utrikesministrar med vårt med EU i övrigt avstämda och koordinerade budskap.

Tillbaka i Stockholm från denna resa kommer jag inte att vara förrän sent fredag kväll.

110 Responses to Bryssel och Stockholm och Bryssel…

 1. gruelse skriver:

  Det verkar som att det inofficiella kvalitetsmåttet på svensk utrikes- och säkerhetspolitik mäts i antalet flygkilometrar som tillryggaläggs av utrikesministern under en given tidsperiod.

 2. lion0808 skriver:

  Carl Bildt: Du utallar dig populistiskt mot om hur Israel planerat att bygga öster om Jerusalem inom sitt adminsistrativa område.
  Har du, EU och en representant från Fillipinerna alisas ”Bestofmankind” börjat att cementera en ståndpunkt i linje med Hamas???

  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4317099,00.html

  Hamas Politburo Chief Khaled Mashaal, his deputy Dr. Mousa Abu Marzook and politburo member Izzat al-Rishak attended the ceremony for the first time ever; as did top Fatah leaders.

  ”Palestine is ours from the river to the sea and from the south to the north. There will be no concession on an inch of the land,” he said.

  ”We will never recognize the legitimacy of the Israeli occupation and therefore there is no legitimacy for Israel, no matter how long it will take.”

  The politburo chief continued: ”Jihad and the armed resistance is the only true path to liberation.”

  He congratulated the militants who were able to target cities in central Israel, saying that ”We don’t kill Jews because they are Jews. We kill the Zionists because they are conquerors and we will continue to kill anyone who takes our land and our holy places.

  ”The conqueror is not just the enemy of the Palestinians but the enemy of the entire Arab world. The Zionist plan is a danger to us all.

  ”We will free Jerusalem inch by inch, stone by stone…the right of return is sacred to us and we will not forfeit it.”

  I strid med FN-stadgan, så håller vår utrikesminsister på med att stämpla mot en annan FN-nation – ISRAEL!!!

  NU FÅR DET FAKTISKT VARA SLUT MED MOBBNINGEN AV ISRAEL!

 3. lion0808 skriver:

  Carl Bildt: Har Du någonsn läst Arabförbundets stadgar? Av den framgår tydligt att zionisterna och den judiska staten Israel är något som hotar världsfreden och att målet måste vara att få bort denna entitet. Det är ingenting nytt. Det har alltid varit arabernas mål att genom jihad återta det område, som de betraktar som sitt. NämlIgen området från Jordanfloden i öster till Medelhavet i väster, från norr till söder. Där finns alltså ingen FN-nation Israel längre. Är det till detta spektakel, som alla våra skattepengar går, att bidra till att eliminera ISRAEL?

  http://timoleon.wordpress.com/tag/arabforbundet/

 4. lion0808 skriver:

  Carl Bildt: Här kommer Arabförbundets antisemitiska stadga om ”mänskliga rättigheter”, som kräver att Israel utplånas

  http://www.sapereaude.se/blog/?p=8537

 5. lion0808 skriver:

  Carl Bildt: Det skulle vara värdefullt att få ett uttalande från dig vad beträffar ”Hamas leader Khaled Mashaal Saturday in which he vowed that Palestinians will never give up ”one inch” of ”Palestine” and told ”Zionists” they should prepare to ”disappear.””

  ”Netanyahu: Hamas Shows its ‘True Face’ P.M. slams Abbas for reconciling with terror group.

  Binyamin Netanyahu also slammed Palestinian Authority president Mahmoud Abbas, who issued no condemnation of Mashaal’s speech even as he pledges to live in peace with the Jewish state.”

  Carl Bildt: Vad har du att säga om detta?

  Dubbelspel av Mahymoud Abbas?

 6. lion0808 skriver:

  Carl Bildt: Innan Du hinner svara på mina frågor, så kanske Du hinner läsa Benyamin Nethanjahus uttalande i denna sak:

  http://www.pmo.gov.il/English/MediaCenter/Spokesman/Pages/spokestart091212.aspx

 7. metusalem skriver:

  Sorgligt är ordet. Israel proklamerandet av ett byggnadsprogram om 3000 bostäder. Visserligen anser man sig ha rätt att göra detta inom det aktuella området. Men timingen! Som grund för att sätta igång förhandlingar är det skott i foten.

  Lika illa verkar civile Hamasledarens bejublade tal i Gaza vara. Inga som helst reservationer till palestinas anspråk på allt land mellan Medelhavet och Jordan.

  Läget är alltså på samma punkt som de senaste 60 åren. De två folken lider, medan ledarna visar musklerna.

 8. lion0808 skriver:

  metusalem: Det är inte bara att de har sitt lidande folk på sitt konto, araberna har ingenting annat för ögonen och i sina stadgar än att få bort Israel från kartan. Det torde väl vid det här laget inte vara någon oklarhet om!?

 9. un2here skriver:

  “Resistance is a means and not a goal,” he said. “If the world could find a way to liberate Palestine and Jerusalem, and return the refugees without resistance and blood, we would welcome this. But we tried to convince the world for 64 years and it didn’t do anything. Don’t blame us for choosing resistance.”

 10. lion0808 skriver:

  un2here: Du förnekar dig inte. Hur kommer det sig att du stöjdjer denna kriminella väg, som araberna har valt vad beträffar Israels rätt att existera inom säkra gränser? Du befinner dig på de kriminellas sida, vare sig du vill erkänna det eller inte! Motstånd genom att skicka tusentals raketer mot ett annat lands befolkning, vet hut!

 11. lion0808 skriver:

  un2here: För 60-talet år sedan sa araberna nej till det delningsförslag, som då lades fram. Israel sa ja, men araberna sa nej. Vart vill du egentiligen komma med dina citat?

 12. lion0808 skriver:

  un2here: Jihadisterna skriver hela tiden om historien, så att det ska passa deras mål att radera ut Israel från kartan. Du tycks inte tveka om att sälla dig till dessa lögnare!

 13. lion0808 skriver:

  un2here: Målet för Jihadisterna är att befria den västra delen av det av brittenas mandat Phalestine (omdöpt av Romarna efter judarnas upprorI e.Kr. död). Islamistena vill ha hela biten och bortser ifrån att det existerar en erkänd FN-stat, den judiska staten Israel. Jihadisterna vill ingenting annat än att dominera detta område, inklusive Jerusalem, kung Davids stad (jude). Sionisterna, som har sin bäring till Israels Sion, Jerusalem, och som ibland synonymt är kopplat till Israel förnekas av araberna. Surprise! En mångtusenårig familjefejd mellan Ismael och Isak, måste tyvärr sluta med att araberna måste erkänna och respektera sitt broderland Israel. Punkt!

 14. lion0808 skriver:

  Carl Bildt: Du inleder med att skriva ”Dels handlar det alldeles självklart om situationen mellan Israel och palestinierna. Oron för situationen är stor. Inte minst gäller det efter de senaste israeliska beskeden om nya bosättningar.”

  Carl Bildt har tydligen inte tagit in vad jihadisterna i Gaza har uttalat. Jag skäms över att ha en sådan enögd minister för utrikes frågor, som representar mig och andra självständigt tänkande svenskar!!!

  Förlåt Carl Bildt, du får givetvis chansen att uppdatera oss och förtydliga om din inställning till jihadisternas mål med att utradera den erkända FN-staten Israel!!!

 15. un2here skriver:

  Dina fanatiska religiösa idéer ger dig ingen rätt att agera stråtrövare i Mellanöstern. Folk vill gå hem nu – föreställningen är slut!

 16. lion0808 skriver:

  un2here: Din föreställning är tyvärr slut, Du har ingen ensamrätt på sanningen. Tyvärr så tillhör du LÖGNARNA! Om jihadisterna mot förmodan skulle ta kontroll över Jerusalem, så svävar jag inte i okunnighet om att du skulle tillhöra de första att gratulera. Inte minst för att de av isalmistiska, religiösa skäl vill ha kontroll över judarnas Sion. Du tillhör tyvärr förlorarna i denna kamp! Din föreställning är med andra slut! Gå hem till dig själv och betänk vilken linje, som du förfäktat över så länge.

 17. un2here skriver:

  Löner finns det hur många som helst av, du får för min skull gärna hålla dig med en egen. Sanningen finns det dock endast en av. Håll dig till den och du ska se vi kan komma överens.

 18. lion0808 skriver:

  un2here: På din egen site kan vara och en se vilken enögd och orrättvis ställning du har tagit mot FN-staten Israel. Du tror dig vara ett lydigt eko av vår enögde minsiter i utrikes frågor, Carl Bildt, men du får väl ändå försöka att ta in mer än det som serveras av jihadisterna!???

 19. lion0808 skriver:

  un2here: Din SANNING, som ställs emot en annan SANNING = ISREEL ÄR EN ERKÄND FN-NATION. Om du fortsatt förfäktar jihadisternas mål, så kommer vi ALDRIG att komma överens. Så¨enkelt är det min gode un2here!

 20. un2here skriver:

  Flyktingarna rätt att återvända var ett villkor för FN’s acceptans av Israel – detta löfte har inte infriats. Ditt medlemskap är ogiltigt. Du har inget kvar att kämpa för! Töm en pava vin och gråt..

 21. lion0808 skriver:

  un2here: Du har väl inte fått storhetsvansinne? Israel fick kämpa mot horder av araber för att försvara sig mot sina antagonister. Det finns hur många files som helst, som visar hur araberna alltjämt önskar få bort judarna från sitt hemland, den judiska staten Israel. Araberna har försummat att vid samma tidpuntkt ta ett mycket större område från det forna brittiska mandatet, men de vill ha hela biten inkluaicw deet mindre området som blev Israel. Det kan du verkligen inte förneka. Tala om att slåss med orent spel!

  När jihadisterna, araberna, mot all logik, skulle förmå sig till att erkänna den judiska staten Israel inom säkra och erkända gränser, DÅ HAR DU DITT EFTERTRAKTADE PALESTINA! Men där äv vi tyvärr inte. Om Israels motståndare önskar dess utraderande, så finns inget att förhandla om! Så enkelt är det!

 22. Rulle skriver:

  Carl Bildt, Du måste snart inse att en ”tvåstatslösning” är omöjlig. Alla arabiska nationer och även de palestinska grupperingarna har i sina stadgar att judar skall elimineras och Israel som stat skall raderas från kartorna.
  Ju för Du och andra edsvurna banemän av Israel inser detta desto mindre lidande för alla. Att israel bygger några tusen fredliga radhus (utan avfyringsramper för raketer) är något som knappast angår er inom EU.

 23. lion0808 skriver:

  Rulle: Vi är några som har genomskådat detta illusionsnummer med de palestinska arabernas s.k.”sanning=lögn”. Det har tyvärr blivit en återkommande ond cirkel, som faktiskt i slutändan skapat en än större olycka för inblandade parter. Den judiska staten Israel bildades genom ett utropande av Ben Gurion och med FN’s godkännande. Respektera detta eller ni för en sjuk, illegal och hopplös kamp!

 24. mrmhalland01 skriver:

  Ingen kan väl idag förneka vad Hamas sade igår ?
  Vad finns där att tillägga ?

 25. mrmhalland01 skriver:

  Fast vissa här kommer väl att säga att det är BBC som förvrängt uttalandet :-)

 26. un2here skriver:

  mrmhalland01

  Det enda som sticker i ögonen med den översättning som är i omlopp är att han säger ”vi ska kämpa mot” och inte ”vi ska döda” – om det nu spelar nån roll?

 27. florimond77 skriver:

  Under rådande omständigheter syns det mig att vad som först av allt bör undvikas är ett nyval av Nethanjahu och hans gangsters. Det finns inte mycket till alternativ men step ett är att denne galning försvinner från arenan. Det är bara att hoppas att demokratin i Israel är så pass väl fungerande att detta kan ske.

 28. lion0808 skriver:

  mrmhalland01: Tack för din support!
  un2here: Försök inte komma undan med undanflykter! Arabernas målsättning är att radera Israel från kartan. Det har länge varit deras mål och du tycks tyvärr omfatta detta till alla inblandedes olycka!

 29. lion0808 skriver:

  un2hre: Tack och lov, så har du inte kontroll över villka den israelsika befolkningen kommer att välja i januariavalet till Knesset. Valmanskåren är ytterligt på sin vakt och som det ser ut nu, så kommer de att ge Benyanmin Nethanjahu och hans regeringskollegor nytt förtroende. Av ditt nekrofila förlslag kommer det inte ens att bli en tumme! un2here, surprise!

 30. lion0808 skriver:

  florimond77: Jag hann inte se att det var du som stod för det dumma förslaget att negligera valmanskåren i Israel. Till dig säger jag detsamma som till din vapenbroder un2here. Surprise, florimond77, det bidde inte ens en tumme på ditt sjuka förslag!

 31. florimond77 skriver:

  lejon 0808 Jag förstår att du är upprörd. Men ta det lite lugnt och tänk efter. Tycker du verkligen att Nethanjahu är rätt man för Israel?

 32. lion0808 skriver:

  florimond77 och un2here: Den dag som ni explicit här skriver att de ledare, som säger sig företräda de arabiska palestinierna för att ta dem i örat och kräva att de sätter sig ner med israeler för att förhandla om en hållbar och varaktig fred, då ska jag lyfta på ”hatten”! Tror ni er förstå och acceptera innehållet av det jag har skrivit till er?

 33. florimond77 skriver:

  Ta de lugnt 0808Lejon. det var jag inte un2here som uttryckte en oro både för israel och Palestina

 34. lion0808 skriver:

  florimond77: Benyamin Nethanjhu är en ledare i raden av israeliska ledare, som verkligen försökt göra upp med de palestinska araberna. Vem som leder Israel efter nästa val i januari, är vare sig en fråga för dig eller mig, det är en fråga för den israeliska valmanskåren i ett demokratiskt val. Du må se Bibbi, som ett hot mot hur du tänker, men han bär sitt Israel på sina axlar tillsammans med andra ansvarstänkande israeler.

 35. mrmhalland01 skriver:

  Självklart ska man försöka se allt från båda sidor, men många vägrar ju.

  Är detta felciterat ?

  http://svenska.yle.fi/artikel/2012/12/08/hamasledare-lovar-att-aldrig-erkanna-israel

 36. lion0808 skriver:

  mrmhalland01: SANNINGEN SKA GÖRA OSS FRIA!

 37. lion0808 skriver:

  florimond77 och un2here: Det märkliga är att er husgud Carl Bildt inte någonsin förmått sig att offentligt ta jihadisterna i örat och kräva att de sätter sig ner till fredsförhandlingar med Israel. Inte undra på att ni låter likadant! Det förlåter och ursäktar inte på något sätt den enögda svartmålning av Israel, som ni bjuder på och har bjudit på så länge som jag har följt denna bloggsida. Men har ni då inget förstånd till att tänka självständigt?

 38. mrmhalland01 skriver:

  Eftersom Hamas är en så stor maktfaktor i Palestina är jag förvånad över att inte en hel rad statsmän redan idag har fördömt Hamas (Palestinas) officiella uttalande.

 39. lion0808 skriver:

  mrmhallan01: Det förvånar också mig. Tänk på alla som pumpar in miljarder i bistånd till detta styre. Vill vi i Sverige verkligen stödja en sådan regim?

  Carl Bildt: Du har ett formellt ansvar att reagera och formulera ett absolut motstånd mot dessa uttalande från Gaza! Vare sig Du i hjärtat inte vill göra detta, så har Du ett ansvar gentmot oss i den svenska valmanskåren! Så lätt kommer Du inte undan!

 40. un2here skriver:

  mrmhalland01

  Nej det är rätt citerat och är väl det som upprör sionisterna mest

  We do not fight the Jews because they are Jews. We fight the Zionist occupiers and aggressors.” – Khaled Mash’al in Gaza.

 41. un2here skriver:

  DOHA — Qatar called at an Arab League ministerial meeting Sunday for a rethink of an Arab offer of normal ties with Israel in return for its pullout from occupied land and branded the international Quartet a failure.

  ”It is logical after 10 years to objectively reconsider the peace process, including the Arab initiative,” said Sheikh Hamad bin Jassem Al-Thani, the country’s prime minister.

  Palestinian leader Mahmud Abbas, for his part, told the meeting in Doha that he was opposed to a withdrawal of the offer, warning that it could lead to regional conflict.

  ”It is not permissible to talk about sidelining the Arab peace initiative. It should stay,” he said. ”It is a very important initiative, and I hope that we would not every time talk about shelving it, because that would mean war.

  [AFP]

 42. lion0808 skriver:

  un2here: Du må återge vad araberna tvistar om, men du kan inte hoppas på något annat än konflikt, då vi vet att araberbas slutliga mål är att utradera den judiska staten Israel (studera Arabförbundets portalparagrafer!). Hur ska du och Hamas kunna urskilja sionisterna från judar, då judar i själva verket är sionister: Sion – Jerusalem – Israel? Du är en obotlig drömmare och nekrofil, liksom jihadisterna!

 43. lion0808 skriver:

  un2here: Det senaste av dig refererade uttalandet från Mahmoud Abbas, visar bara hur vilse han och även du m.fl. är med hans stora bluff i FN’s Generalförsamlingen! Låt mig påminna om att majoriteten av medlemmara i FN’s Generalförsamlingen är muslimska nationer, nyblivna nationer, och inte minst Kina och Ryssland, som applåderade Abu Mazen (Mahmout Abbas) för att uppgradera palestinaarabernas status i FN. Säkert applåderade även Carl Bildt. De önskar ingenting annat än att radera bort en FN-nation från kartan, nämligen Israel. Du un2here, florimond77 och bestofmankind har tydligt drivit denna linje på denna blogg. Vi vet var ni står. Det är inte särskilt mycket ni bidrar till för att lösa konflikten, som måste avslutas med reella förhandlingar parterna emellan. Uppmuntra hellre era vänner Hamas att sätta sig vid förhandlingsbordet med Israel!

 44. un2here skriver:

  Det är faktiskt väldigt lätt att diskret lista ut vem som är nakbaförnekare…

 45. lion0808 skriver:

  un2here: Är det vad har att komma med? Skriv hellre till din vänner i Hamas, om du överhuvudtaget har någon vän där med epostadress, och uppmuntra dem i stället för at sätta sig vid förhandlingsbordet med israeliska företrädare, i stället för att hela tiden applådera alla missilangrepp mot oskyldiga civila judar och samtidigt sionister! Nakba? Vem var det som attackerade den nyblivna staten Israel? Vilka arabiska ledare var det som beordrade arabisk utrymning från Israel? Du bör i stället klandra den arabiska agendan, eller har du inte stake att göra det?

 46. un2here skriver:

  Go’natt – ha så trevligt!

 47. lion0808 skriver:

  Un2here: Go’natt själv, och glöm inte att uppmuntra Hamasföreträdare och för delen Fatah-företrädare att nu gäller det ett skarpt läge: att infinna sig till reella förhandlingar med israel!!

 48. florimond77 skriver:

  Historien om Palestina och Israel börjar snart bli lika mytomsospunnen som Jesu liv. Dvs Det var en gång en landremsa där det bodde ett folk i ett land som kallades Palestina. de var enkla fåraherdar som levde i klaner och odlade sin jord. Då kom där en massa folk som bildade en stat de kallade Israel. Vi har rätt att bo här pga historiska skäl och ni finns inte typ, sade de. Men det gjorde man. Man fanns och man hade ingenstans att vägen när man fördrevs från byar och hem. Hade man då kommit fram till den kompromiss som alla hoppas på idag hade det förskonat massor av människors lidande. Nethanjahu är den siste som har begripit något av denna SANNING.

 49. lion0808 skriver:

  florimond77: Kan du då förklara för mig och världen varför araberna sa nej till den dåtida delningsplanen inom FN, och som föregick Israels utropande? Det är inte bara Nethanjahu som känner sin historia, utan vi är många, många, som vet vad araberna haft för avsikter gentemot den judiska staten Israel. Ska du nu komme med dina pekfingrar, så uppmanar jag dig att uppmuntra dina likar bland Fatah och Hamas och för delen det Muslimska Brödraskapet att sätta sig ner vid förhandlingsbordet med israeliska företrädare för att försöka komma överens!

 50. lion0808 skriver:

  florimond77: Av historien lär vi att det inte endast var fåraherdar, som befolkade det brittiska mandatet Phalestine (omdöpt av Romarna efter judarnas uppror e. Kr. död.). När senare judar från Östeuropa började dika upp sumpmarker i detta område, så började så småningom ekonomin att blomstra. Araberna såg med oblida ögon på att judarna kommit tillbaka till sitt historiska hemland, varifrån de blivit bortdrivna, senaste gången av Romarna. Turkiet hade sin blomstringstid och vi känner alla till det Ottomanska riket. Det föll och britterna fick ansvaret att förvalta området, som i MÖ motsvaras av nuv. Jordanien, Israel, Judéen, Samarien och Gaza. När judarna återvänt till sina hemtrakter och fick öknen att blomstra, så kom också horder av araber in illegalt. Obs! Judarna kom in legalt och britterna kom sedan på arabernas påskyndan att begränsa judisk invandring. Araberna kom från Egypten, Jordanien, Syrien, Libanon m.fl. arabiska länder. Dessa araber ville ingenting annat än att skaffa sig ekononomi för att försörja sina familjer. När araberna vällde in, så kom det drastiskt att negativt påverka den ekonomi, som judarna byggt upp. Nakba? Det var den dag, som Israel blev självständigt och när arabiska ledare sa nej en större del och attackerade därefter denna FN-nation – Israel. Det var en strid på liv och död. Arabiska ledare gav sedab ordern att alla araber i Israel måste fly! Israel har sedan angripits flera gånger av araber. Bland arabiska länder som då angrep har nu Jordanien och Egypten ett fredsavtal med Israel. Låt oss hoppas att araberna kommer till besinning för att medverka till en fredsöverenskommelse med de palestinaaraber, som lever inom det forna mandatet väster om Jordanien, som inte alls vill ha med palestinaaraber att göra inom sitt eget land. Likaså med Egypten. För någon dag sedan gav dock Mursi, vald president, Muslimska Brödraskapet, i Egypten, sitt tillstånd till USA att skicka trupp till Sinai för att förhindra vapensmuggling därifrån till Gaza. Det kan finnas ett visst hopp om fredligare samexistens! Den som lever får se!

 51. lion0808 skriver:

  Carl Bildt: Du skriver inledningsvis: ”I morgon blir det jäktigt värre.

  På morgonen åker jag ner till Bryssel för deltagande i alla fall i lunchen med EU:s utrikesministrar och diskussionerna om främst situationen i Mellersta Östern.
  Dels handlar det alldeles självklart om situationen mellan Israel och palestinierna. Oron för situationen är stor. Inte minst gäller det efter de senaste israeliska beskeden om nya bosättningar.
  Men dels handlar det självfallet om situationen i Syrien. ”

  Det skulle inte vara helt fel om Du och dina kollegor inom EU faktiskt tar avstånd från de senaste officiella uttalanden, som kommit från Gaza!!!

  Sedan kan Du hur mycket som helst värna om Syrien, men där bestämmer f.n. Ryssland och Kina!

  Du skulle faktiskt växa i mina ögon om Du äntligen tar bladet från munnen, där du skarpt kritiserar uttalanden från Gaza, som är direkt en krigsförklaring mot vad fredsälskande människor tror på!

  Se till att knuffa in Hamas liksom Fatah i en direkt förhandling med israelerna! Det är det enda som räknas nu! Någon valuta för alla miljarder, som Sverige har pumpat in till dessa palestinaaraber, måste väl för böveln ge någon utdelning! Bättre kan Du Carl Bildt!!!

 52. lion0808 skriver:

  Carl Bildt: Slutligen vill jag göra Dig uppmärksam på det tal som Ambassadör Prosor höll vid United Nations General Assembly, innan man skulle ta ställning till Mahmoud Abbas önskan, om att få en uppgraderad ställning inom FN:

  http://embassies.gov.il/un/statements/general_assembly/Pages/Amb.-Prosor-Speech-to-GA-on-Nov.-29th.aspx

  Det är ett mycket upplysande tal och jag hoppas att det är flera som lyssnar på det och gör en egen reflektion!

 53. un2here skriver:

  florimond77

  Vilka historiska skäl då?? Ser du, det där är myt, någon direkt anknytning finns inte.

 54. metusalem skriver:

  En natt med intensivt tankeutbyte tydligen.

  Ett enkelt önskemål: Israel uppger att man lägger sina nuvarande byggnadsplaner på is.

  Palestinska myndigheten förklarar att man övergett de uppfattningar som inneburit att man inte accepterar staten Israel.

  Start för förhandlingar inom kort.

  Jag vet att detta är naivt i överkant, men önska får man väl.

 55. kris08 skriver:

  lion0808
  Så om en part säger nej till ett delningsförslag så har den andra parten (som dessutom mördat fredsmäklaren!) rätt att ta allt?
  Är rätten till ett historiskt (mytiskt/religiöst) hemland större än rätten till ett nutida hemland?
  Räknas lönnmord som en naturlig del av förhandlingsspelet?

 56. un2here skriver:

  metusalem

  Jag tror inte att Israel kommer att dra sig tillbaka från WB frivilligt, varför skulle de vilja det? ”Fredsprocessen” har varit en process där Israel haft fred att bygga ut i lugn och ro. Det är löjligt att tro Israel vill ha det annorlunda, att de skulle vilja lämna palestinierna i fred – inte med mindre de står under ett reellt hot om storkrig.

  Så så får det väl bli.

 57. un2here skriver:

  Har någon egentligen rätt att kräva att nån annan, mot sin vilja, ska dela med sig och lämna bort över hälften av vad han äger- för att sedan ta allt har han har med vapenmakt om han vägrar?

 58. bestofmankind skriver:

  ”Har du, EU och en representant från Fillipinerna alisas ”Bestofmankind” börjat att cementera en ståndpunkt i linje med Hamas???”

  Jag är född på Filippinerna, svensk medborgare, socialdemokrat och representerar endast mig själv.

  Vad representerar du lion0808? judar, judiska kvinnor eller Zionister? Du vet mycket väl att Zionister representerar inte Judaismen? En sanning som traditionella judar och Araber vet om. http://www.jewsagainstzionism.com/zionism/unitednations/unga1175.pdf (länken i repris då du tycks blunda för den)

 59. bestofmankind skriver:

  Inledning i Israeli Ambassadör Prosor tal, enl lion0808 länk ovan:
  ”Today I stand before you tall and proud because I represent the world’s one and only Jewish state. A state built in the Jewish people’s ancient homeland, with its eternal capital Jerusalem as its beating heart.”

  Det är lögn. Israel är inte ”Jewish state” snarare en ”Zionist state”.

  ”We seek to disassociate Jews and traditional Judaism from the Zionist ideology by:

  1. Providing historical and supporting documentation that Zionism is totally contrary to the teachings of traditional Judaism through the words of our Rabbis, Sages, and Holy Scriptures which oppose the creation of a state called Israel.

  2. Providing historical documentation on the ideology and creation of Zionism, the supporters of Zionism and the negative impact of their actions on the Jewish people in the past hundred years, including their involvement in the Holocaust and their activities up to the present day.

  3. Publicizing the efforts of traditional Jews to demonstrate their opposition to Zionism, efforts which are often ignored by the mainstream media.

  4. Convincing the news media, politicians and the public to cease referring to the State of Israel as the ”Jewish State” but to call it what it is: the ”Zionist State”.”

  http://www.truetorahjews.org/our_mission

 60. bestofmankind skriver:

  ”Jewish anti-Zionist academic insists Israeli occupation is un-Jewish

  In attempting to make a case for a specifically Jewish critique of Israeli state violence, Berkeley professor Judith Butler argues that even at its most liberal, Zionism is profoundly un-Jewish.”

  http://www.haaretz.com/culture/books/jewish-anti-zionist-academic-insists-israeli-occupation-is-un-jewish.premium-1.483887

 61. mrmhalland01 skriver:

  Det är nästan otroligt att se när Svenska medborgare med allehanda krombukter, förvrängningar, medvetna misstolkningar, konspirationer försöker förklara Hamas avsikter, när Hamas väldigt tydligt själva förkunnar sina avsikter i bara några meningar.

  http://svenska.yle.fi/artikel/2012/12/08/hamasledare-lovar-att-aldrig-erkanna-israel

  Vad vill Svenska medborgare uppnå genom att med glöd förvanska Hamas avsikter ?
  Jag kallar det inrikespolitik.

 62. Jonas Gustavsson skriver:

  ”Dels handlar det alldeles självklart om situationen mellan Israel och palestinierna. Oron för situationen är stor. Inte minst gäller det efter de senaste israeliska beskeden om nya bosättningar”

  Men det finns ingen oro när palestinierna skjuter in raketer in i Israel eller att staten palestina kommer bli en terroriststat och apertheid stat eller att både Fatah och Hamas vill utplåna Israel?!!

  Car Bildt får Sverige att skämmas!

 63. bestofmankind skriver:

  Hamas för stå för sig själv.

  Jag personligen fördömer allt våld och terrorhandlingar mot folket oavsett sidan.

  Enligt FN och EU är Israels ockupation olaglig och det bör Israel respektera och upphöra med. Sedan behövs en dialog för alla parter – som FN och EU har länge strävat efter.

 64. mrmhalland01 skriver:

  Ja, det är bara så en konflikt kan lösas.
  Båda parter måste inse att en förhandling innebär eftergifter.

  Jag är därför förvånad att se så många Svenskar ta ensidigt parti för ena eller andra sidan.

 65. Per Fredö skriver:

  Det är förvisso åtskilligt att diskutera utrikesministrarna emellan och som är oroande vad gäller situationen mellan palestinierna och israelerna.

  Vad gäller de aviserade bosättningarna så kan konstateras att Hamas inte har framfört några kritiska åsikter om dem, i varje fall som redovisats offentligt.

  Hamas-ledaran som nu på tillfällig visit hos sina bröder i Gaza förefaller inte beaktas på nån högre politisk nivå, vilket är oroande.

  Nu beaktas detta bara rum i Israel samt i en del massmedia, där det finns kunniga kommentatorer, som kontinuerlig bevakar utvecklingen i Mellersta Östern.

  Beskedet från Hamas-ledaren, som inte vågar bo i Gaza eller vistas där någon längre tid var det vanliga.

  Staten Israel kommer aldrig att erkännas.
  Den ska krossas.
  Judarna-sionisterna. ska jagas ut sitt land.

  Medlen är väl kända-eller borde vara det.
  Förnekelsen av dem finns dock.

  Liksom de väl kända åsikterna att terrorvapnet från Hamas sida samt är legitimt och ska stödjas.

  Vapenstilleståndet blir sannolikt bara temporärt.

  Dessa diskussionsämnen lär inte bli aktuellt utrikesministrarna emellan

  På sin höjd blir det som vanligt att vid lämpliga tillfällen ett erkännande av också staten Israel har ett legitimt intresse att försvara sitt land.

  Och att existera som en självständig nation.

 66. un2here skriver:

  Judarna-sionisterna. ska jagas ut sitt land.

  Hur kan det vara deras om de jagat palestinierna ut ur det först? Historierevisionism och urkundsförfalskning ändrar inte ägandeförhållanden

 67. Rulle skriver:

  Carl Bildt, Du uppmanas att på något sätt visa att Du läst alla inlägg på din blogg. Om Du inte följer några råd bör Du åtminstone förklara varför Du hatar judar och deras tilldelade land Israel. Också varför Du så blint bortser från de arabiska gruppernas omänskliga stadgar.

 68. metusalem skriver:

  Rulle slår nu fast att Carl Bildt hatar judar. jag kan inte se att han har minsta fog för sin uppfattning. CB liksom övriga agerande i EU drivs väl av ambitionen att kunna vara ett stöd för en förhandlingsmöjlighet.

  Efter stilleståndet inträdde har ju tyvärr de Palestinska organisationerna mycket konkret uttryckt hur man ser på sin motpart.
  Jag ansluter mig till dem som frågar hur svenska debattörer kan helt bortse från så klart formulerade förnekande av Israel rätt att existera som stat.

 69. un2here skriver:

  metusalem,

  En gräns har passerats som gör det svårt att se Israels självklara rätt att existera som stat. Frågan bör åtminstone diskuteras, inte minst vad gäller Västbanken.


  – A step that would surely impact Israeli citizens immediately would be to renew a visa requirement for Israelis to enter Europe. European countries could decide that most Israelis would continue to enter Israel without a visa, but that residents of the occupied territories living in settlements would not be granted a visa. All Israelis carry identity cards which indicate their place of residence; it would not be too difficult to determine who is living in a settlement and who is not.

  http://www.thedailybeast.com/articles/2012/12/10/towards-expanding-european-influence.html

 70. florimond77 skriver:

  Med återknytning till varför denna konflikt uppkommit.
  Vilket barn som helst, ja även en katt, begriper ju att man inte kan pissa in sig i ett område hursomhelst utan att ha fått fred med andra.
  När inte palestinierna (och deras arabiska grannar som tydligen var mycket mer engagerade på den tiden) accepterade FNs plan före 1948 skulle man inte bara ha kört på och utropat en stat hur som helst.
  Givetvis bäddar det för otrivsel. Och i all synnerhet som man genast satte igång med fördrivningen av palestinier och som pågår än idag.
  Idag är det säkert många palestinier som ångrar att man inte sade ja då, men det är lätt att vara efterklok. Israelerna borde ju ångra, och en del kanske gör det, att man inte satte sig ned och föreslog ett gott samarbete som alla skulle vinna på istället för att blint gå på sionsttänkandet.
  Det var de europeiska judarna som blint gick på i kolonisationes anda. Orientaliska judar må ha haft ett annat förhållningssätt.
  Idag är det viktigt att få bort våldet och framför allt den aggrssiva israeliska politik som Nethanjahu representerar.
  Förutom den naturliga åtgärden att stoppa vidare byggnation är det minst lika viktigt att sätta stopp för Israels sätt att behandla fångar, i synnerhet de under 18 år. Det lär finnas ca 400 barn i israeliska fängelser. Och så länge israeliska soldater har mandat att döda obeväpnade människor ska inte världen tiga.
  Det finns många skäl att stödja Palestina.

 71. lion0808 skriver:

  bestofmankind: m.fl. Idag har araberna förstått att de inte explicit får använda begreppet jude när de önskar rensa bort Israel från kartan. Idag är det begreppet ”zionister”, som är det populära och minst beslastade. Vad får det då för konsekvenser för de människor som lever i Israel?

  Låt oss göra hemläxan igen!
  Teodor Herzl är kanske inte bekant? Den judiska staten?
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Theodor_Herzl

 72. lion0808 skriver:

  bestofmankind: m.fl.

  Den politiska sionismen, vad är det då fråga om?
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Sionism

 73. lion0808 skriver:

  bestofmankind: m.fl.

  Vad står begreppet Sion för?
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Sion

  Att ha som mål att eliminera sionisterna är m.a.o. ett mål för att eliminera judarna från sitt land, Eretz Irael!

 74. lion0808 skriver:

  bestofmankind: m.fl.
  Boken ”Judestaten” skrevs alltså redan 1897 av journalisten och författaren Teodor Herzl (jude). Om vi idag talar om den judiska staten Israel, så kan det inte råda något tvivel om vad som avses! Det är det, den judiska staten, som araberna hatar och till varje pris önskar eliminera från kartan. De dyker ständigt upp, dessa dödgrävare, som likt stormuftin i Jerusalem som mycket nära samarbetade med Hitler-regimen för att då försöka slutföra i MÖ det Hitler och hans anhang försökte förverkliga med sina gasugnar! Historien förskräcker!

 75. mrmhalland01 skriver:

  Så, nu när man har läst vad Hamas uttrycker med 2-3 meningar gör man långa drapor där man som Svensk försöker förklara vad de egentligen menar.
  Man bortser från hur läget ser ut just nu.
  Man är beredd att gå tillbaka hur långt som helst i tiden för att förklara varför Hamas (25 år) deklarerar sina synpunkter på ett sätt som inte kan missförstås…

  Ingen kan lösa det som hände för 1000 år sedan, inte heller det som hände för 65 år sedan.

  Det är dagens situation som måste lösas !

 76. gruelse skriver:

  Vad kom man fram till vid den sionistiska kongressen i Basel år 1897? Theodor Herzl var tydligen närvarande där också. Finns det något vederhäftigt och autentiskt mötesprotokoll från den kongressen? I så fall vad sa det?

 77. lion0808 skriver:

  mrmhalland01: Förvisso så har Du den rätta ståndpunkten! Men är det några fler på denna blogg, som har insett detta? Reella förhandlingar måste till mellan inblandade parter med ömsesidigt erkännande av varandras rätt till att existera inom säkra och erkända gränser och slut på terrorn. Varför har araberna så svårt för att sätta sig ner och kompromissa? Israel har å andra sidan vid ett flertal tillfällen erbjudit stora eftergifter. Den förste att göra världen besviken var Arafat. Sedan har vägran kanstats av misslyckanden, inte minst genom Saeb Muhammad Salih Erekat, som har funnits med hela tiden i bakgrunden som palestinaarabernas chefsförhandlare. http://en.wikipedia.org/wiki/Saeb_Erekat

 78. lion0808 skriver:

  gruelse: Dina frågor låter oskyldiga vad beträffar detta protokoll, eftersom du vill sätta fokus på detta. De finns tyvärr alltför många, som på allvar hävdar att judarna bestämt sig för att ta över kontrollen av världen!??? Är det också något som Du önskar hävda??? I så fall, så tillhör Du de sjukas skara!

  http://www.adl.org/special_reports/protocols/protocols_intro.asp

 79. lion0808 skriver:

  gruelse: un2here, florimond77, bestofmankind m.fl.
  Iran har en tydlig agenda gentemot den judiska staten Israel.
  Hur kommer det sig att ni aldrig någonsin fördömt Irans agenda,
  om ni nu önskar fred mellan israeler och palestinaaraber?

  http://www.adl.org/PresRele/TerrorismIntl_93/6438-Iranian-Leaders-Gaza-112112.htm

 80. gruelse skriver:

  ”Är det också något som Du önskar hävda???”
  Svar NEJ!
  LÄS MINA FRÅGOR EN GÅNG TILL UTAN ATT LÄGGA EN MASSA FÖRUTFATTADE MENINGAR DÄRI.

  Jag är historiskt intresserad.

 81. lion0808 skriver:

  gruelse: Jag har inte på något sätt dömt dig på förhand i denna sak.
  Jag respekterar givetvis dina legitima frågor kring detta protokoll.
  Det är endast om du aktivt förfäktar att detta protokoll skulle vara något annat än vad det var – beslut och stöd för tanken om en blivande judestat Israel på laglig grund i det av britterna administrerade mandatet Palestina (efter att Turkiet genom sitt Ottomanska rike led nederlag) (omdöpt av Romarna till Phalestine efter judarnas uppror efter Kr. död.).

 82. florimond77 skriver:

  Jag tycker Israel ska göra upp med den där Hertzl. En osympatisk man som var oroad över att de fattiga judarna från östeuropa skulle välla in och förstöra affärerna i USA. Smart ide! Skicka dem till det ”förlovade” landet.

 83. bestofmankind skriver:

  ”Att ha som mål att eliminera sionisterna är m.a.o. ett mål för att eliminera judarna från sitt land, Eretz Irael!”

  Du, lion0808, förvränger fakta. Rabbinerna som ligger bakom websidan som jag länkar här, för dig att kunna ha insikter om vilka Zionister är, är mycket trovärdiga källor än din wikipedia.

  ”The purpose of this website is to explain why traditional Jews do not support Zionism (the return to the land called ”Israel”) and why the Zionist idealogy is totally contrary to traditional Jewish law and beliefs and the teachings of the Holy Torah.”
  http://www.jewsagainstzionism.com/zionism/whatis.cfm

  Jag har även noterat att du inte kan svara på vem du representerar eller försvarar….judar, judiska kvinnor eller Zionister.

 84. bestofmankind skriver:

  Återkom lion0808 när du har läst HELA websidan:

  ”-Torah Jewry protests at every opportunity against the Zionist rule over the Holy Land, and the Zionist rebellion against the neighboring nations. Torah Jewry has condemned the Zionist oppression of the Palestinians, the land’s veteran inhabitants who have been driven from their homes and properties. The Zionists’ barbaric and violent deeds are absolutely antithetical to the essence of the Jewish people.

  -Torah Jewry has never ever recognized the Zionist state. Since the Zionists succeeding in establishing their state, Torah Jewry has continuously announced to the world that the Zionists do not represent the Jewish people, and that the name ”Israel” that they use is a forgery. For as has been stated above, it is forbidden to us from the Torah to rebel against the nations, and all sovereignty by us is prohibited. Rather, we await the days when all the world will recognize the sovereignty of the Creator, and the words of the prophet Isaiah will yet be fulfilled: ”And they will beat their swords into plowshares and their spears into pruning hooks. No nation will lift its sword against any other, nor will they learn warfare anymore.”

  http://www.jewsagainstzionism.com/zionism/notjews.cfm

 85. bestofmankind skriver:

  lion0808,
  Du kan börja från början av websidan för din skull:

  ”Traditional Jews are not Zionists”
  http://www.jewsagainstzionism.com/index.cfm

 86. bestofmankind skriver:

  Och för att vara säker på att du inte missar den nya websidan:

  ”The State of Israel DOES NOT represent Jews or Judaism”
  http://www.truetorahjews.org./

 87. lion0808 skriver:

  bestofmankind: Företrädare för Judaism, Islam och Kristenhet har sina givna och skyddade heliga platser inom den judiska staten Israel. Givetvis kan du finna judar, som inte vill engagera sig i och ta ansvar för den världsliga, politiska och ekonomiska delen. Så är det också i Sverige och säkert i Fillipinerna. I Sverige har vi varit radikala nog att skilja kyrka och stat. Det har man också gjort i Israel, även om sekulära firar de flesta högtider och respekterar Shabbaten varje vecka, liksom Du och dina vänner kanske kommer att göra inför den stundande svenska Julen. Att försöka söndra bort judarna från nuv. Israel genom att peka på att det ännu finns motsättningar mellan Judaism och den politiska Sionismen tjänar endast syftet att i förlängningen arabisera hela MÖ inklusive Judea, Samarien och den nuv. judiska staten Israel. Det finns idag flera religiösa partier, som kommer att ställa upp med kandidater i januariavalet till Knesset, liksom partier, som företräder israeliska araber. Den judiska staten styrs inte av en teokratisk uppsättning av idéer (jfr Iran m.fl. arabländer), utan är en tämligen demokratisk och modern statsbildning, som ligger högt vad beträffar forskning och HiTech. Mycket skulle kunna skrivas om detta, men majoriteten av israeler vill ha denna sorts samhällsordning. Du har frågat mig om vem jag representerar?
  Jag representerar endast mig själv och tror och hoppas på en fredlig samexistens mellan israeler och palestinaaraber. Det skulle båda parter vinna på i det långa perspektivet.

 88. bestofmankind skriver:

  Vilka försvara du då? judar, judiska kvinnor eller Zionister?

 89. lion0808 skriver:

  bestofmankind: Du försöker hela tiden skapa en motsättning mellan judar, judiska kvinnor, sionister. Det är inte särskilt konstruktivt. Du pekar på att ortodoxa judar, som önskar betrakta sog som de riktiga judarna, måste få ha rätten att slippa värnplikt i det judiska Israels armé. På samma sätt, så hade vi det i Sverige innan vi skrotade den allmänna värnplikten. De som av djup religiös övertygelse ville slippa fick göra vapenfri tjänst. Hela det judiska Israel består av många olika sorters människor, som du kan sätta vilka etiketter du önskar på. Du slår in öppna dörrar! Det har människan gjort från tidernas begynnelse. Att etikettera, etikettera …

  Du försöker föra i bevis att majoriteten av Israels befolkning skulle vara någonting annat än judar!??? Sionismen VAR en politisk rörelse, som tog sin början i slutet av 1800-talet, som ett svar på alla pogromer och judisk förföljelse. Skulle alla förföljare i stället ha serverats sittande och bedjande Torah-judar utan något som helst politiskt motstånd, så hade vi haft ett ännu större antal av dödade judar under 2:a världskriget och ingen judisk stat Israel.

 90. lion0808 skriver:

  Carl Bildt: Om du har tid, så kan Du möjligen ta del av israelernas reaktion på EU’s utrikesministerråds uttalande härförleden:

  ”(Communicated by the Foreign Ministry Spokesman) 2012-12-10

  Israel regrets the one-sided wording of the EU Foreign Affairs Council conclusions. Facts and history both prove that Jewish settlement never constituted an obstacle to peace. Therefore, the EU’s focus on this issue is mistaken.

  The root cause of the absence of a peace accord is the Palestinian refusal to engage in direct negotiations and their unwillingness to recognize Israel as the nation-state of the Jewish people, as recently exemplified by Mahmoud Abbas’ UN speech and Khaled Mashaal’s Gaza speech. This one-sided position taken by the EU rewards rejectionism and does not contribute to promoting a permanent peace agreement.”

  http://www.mfa.gov.il/MFA/About+the+Ministry/MFA+Spokesman/2012/Israel_response_EU_Foreign_Affairs_Council_10-Dec-2012.htm

 91. lion0808 skriver:

  Carl Bildt: Visst är det märkligt att du inte på något sätt refererat till att EU i måndags tog stort avstånd från Mashaal’s, i Gaza, rasistiska tal och för att uppmuntra våld som ett sätt att uppnå politiska mål???

  ”Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu scored a symbolic victory against the European Union on Monday, shaming the transnational organization into inserting a condemnation of Hamas into its standard attack on Israeli settlement plans

  The E.U. met in Brussels earlier in the day to issue what was expected to be a particularly violent criticism of Israel’s plans to settle the area known as E-1 near Jerusalem.

  But Netanyahu counterattacked, asking the press why the E.U. was condemning Israel while maintaining a ”deafening silence” on recent racist and genocidal statements by Hamas chief Khaled Mashaal.

  The E.U. conceded the point, issuing a statement that called Mashaal’s racism ”unacceptable,” and reiterating its ”fundamental commitment to the security of Israel. ”We will never stop opposing,” the organization said, ”those who embrace and promote violence as a way to achieve political goals.”

  http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=295364

 92. lion0808 skriver:

  Carl Bildt:
  Bibi: 1, E.U.: 0

  ”Europeans condemn Hamas’ genocidal rhetoric following criticism from Israeli PM”

  Delar Du själv och som företrädare för oss svenska väljare EU’s avståndstagande mot Hamas företrädares uttalande???

 93. bestofmankind skriver:

  lion0808,

  Jag vill bara säker på att du vet vilka du försvarar. Men du kan inte svara på det. Jag försöker inte skapa motsättningar mellan judarna. Det finns redan sedan länge. Att jag även använder judiska kvinnor vill jag bara veta om du som en kvinna kämpar särskilt för dem.

  Jag vill också poängtera att staten Israel använder judar och judaism som en ursäkt för sin egen vinning. Nu senast i dagens artikel:

  ”In reply, the foreign minister launched into a fierce, and perhaps, unprecedented attack on the EU. “I can tell you what I am not satisfied with,” said Lieberman. “I am not satisfied with the position of Europe, which once again in history is ignoring calls to destroy the state of Israel … Europe is keeping silent. The call yesterday [Monday], what we saw, is not a condemnation of Hamas statements but rather a call to the heads of Hamas to refrain from incitement. We have already been through this with Europe at the end of the 1930s and in the 1940s.” http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/lieberman-invokes-the-holocaust-to-slam-europe-s-israel-policy.premium-1.484168

  Om du törs läsa websidan ”Jews against Zionism” som jag tidigare gav till dig så får du även reda på Zionisters samarbete med Nazister. Fakta som du kanske iofs redan visste.

 94. lion0808 skriver:

  bestofmankind: Du tar då verkligen priset, då Du skriver att ”staten Israel använder judar och judaism som en ursäkt för sin egen vinning.” Vad menar DU egentligen???

  Är det då inte på tiden att också Du tar till Dig det sent omsider skarpa fördömande, som EU kom med gentemot Mashaals hatiska, rasistiska och genocida uttalande från Gaza häromdagen efter en skarp motfråga till journalister i går från PM Benyamin Netanhahu?

  I stället så vränger Du liksom alla andra antisemiter allt mot Israel, oavsett vad det handlar om. Det är alltid judens fel att han försvarar judars rätt att existera! Det är ju fullkomligt sjukt!

  Vem ”samarbetade” inte med nazisterna? Gör upp en lång lista, så får vi se var vi hamnar!

 95. bestofmankind skriver:

  ”Vad menar DU egentligen?”

  Läste du inte artikeln ovan? Det står tydligt där!!

  Och snälla du, tala inte om antisemism till mig. Du vet mycket väl att det är Zionisternas egen propaganda. Mycket låg att använda antisemism så fort någon kritiserar Israels olagliga ockupation – som du inte ens accepterar.

  ”It has been the age-old intention of Zionism to intentionally stir up anti-Semitism anywhere possible, and even more commonly, to take advantage of any Jewish suffering anywhere in order to enhance its cause Indeed, hatred of Jews and Jewish suffering is the oxygen of the Zionist movement, and from the very beginning has been to deliberately incite hatred of the Jew and then, in feigned horror, use it to justify the existence of the Zionist state – this is, of course, Machiavellianism raised to the highest degree. Thus, the Zionists thrive on hatred and suffering of Jews, and seek to benefit thereby through keeping Jews in perpetual fear, causing them to ignore the true nature of Zionism, and instead to consider the Zionist state is their salvation.” http://www.jewsagainstzionism.com/zionism/zanda.cfm

  Du förstår väl engelska, eller? Om inte översätt på google för bästa förståelsen.

 96. lion0808 skriver:

  bestofmankind: Du önskar veta vilka jag försvarar. Om Du noga läser mitt svar, så måste Du förstå att jag försvarar ALLA, oavsett kön, politisk eller religiös åskådning, som strävar efter en fredlig samexistens i MÖ! Till att börja med måste vi stödja FN-nationers rätt till att existera och där kommer den judiska staten Israel in i bilden. Gärna välkomna nya nationer, Palestina, om de uppfyller de kriteria, som en FN-nation måste leva upp till. Som konsekvens:
  FREDLIG SAMEXISTENS!

 97. bestofmankind skriver:

  lion0808

  Du fördömde inte Israels fortsatt olagliga ockupation efter att FN med stöd av 138 nationer upgraderade Palestinas status som Non Member Observer State. Du t o m försvarade den.

 98. lion0808 skriver:

  bestofmankind: Visst har jag läst på länken, där Du framhåller att det finns en minoritet, som är antagonister mot den judiska staten ISRAEL (SION). De ortodoxa judarna önskar helst att vänta tills äntligen den levande G-den sätter ner foten genom att sända sin Messiah till Jerusalem för att där upprätta det sanna Israel och den nya världsordningen. DET SANNA ISRAEL är för mig en ANDLIG VERKLIGHET.

  De kristna väntar på Messiahs andra ankomst och muslimerna väntar på Paradiset med sina jungfrur. Tills dess måste tyvärr judarnas nuv. stat Israel få existerna med fred och säkerhet i första rummet. Eller menar Du att judarna inte alls ska få leva i Israel bara för att vi har en liten skara ortodoxa judar, som har en mer EXTERNAL APPROACH??? Vad som väntar runt hörnet får vi vänta och se – om vi lever då, så får vi se.

 99. lion0808 skriver:

  bestofmankind: Till skillnad från Dig och anlla andra islamistiska företrädare och medlöpare i FN’s Generalförsamling, så betraktar jag inte de omtvistade områdena enl. Osloavtalet, som ockuperat av den judiska staten Israel. Att Judéen (Judea, Judah) och Samarien är omtvistade områden beror på att det var Jordanien, som la beslag på områdena inkl. östra Jerusalem sedan britterna la benen på ryggen. Jordanien har efter 6-dagarskriget inte gjort några som helst anspråk på Judéen och Samarien. Tvärom har man numera ett fredsavtal med Israel. Dessa territoriers status måste fastställas i direkta förhandlingar mellan Israel och palsestinaaraberna, som båda gör anspråk på dem.

 100. bestofmankind skriver:

  ”som strävar efter en fredlig samexistens i MÖ!”

  Kvinnor emellan. Israel/Netanyahus påstodda strävan efter fred med Hamas och Palestinierna är enbart spel för gallerierna. Det vet alla top politikerna om. Därför fördömde FN och EU Israels fortsatta olagliga ockupation. Tänk med ditt hjärta.

  Tack för en givande diskussion!

 101. bestofmankind skriver:

  ”Till skillnad från Dig och anlla andra islamistiska företrädare och medlöpare i FN’s Generalförsamling, så betraktar jag inte de omtvistade områdena enl. Osloavtalet, som ockuperat av den judiska staten Israel.”

  Jag ser inte dig som kan och vet bättre än EU och FN.

  EU och FN har deklarerat Israels ockupation som olaglig. Återkom senare när du har accepterat och kan respektera det faktum.

 102. lion0808 skriver:

  bestofmankind: Om en majoritet av muslimska länder och deras medlöpare i Generalförsamlingen stämplar mot Israel, så är det ingenting nytt! Dumheten och blindheten styr tyvärr detta organ, så varför måste jag som självständigt tänkande varelse inte få tillåtas ha en sannare ståndpunkt!? Judarna har genom årtusenden varit ifrågasatta och förföljda, men av det skälet, så bör man inte blint välja den populistiska vägen.

  Obs! Israel har inte ockuperat något territorium. Gaza är återlämnat liksom Sinai. Jordanien hade inga anspråk på Judéen eller Samarien eller för den delen östra Jerusalem med den gamla judiska muromgärdade staden. Nu har vi de omtvistade territorierna, som delvis administreras av den palestinska myndigheten enl. Osloavtalet, men också av den judiska staten Israel. Det som återstår är reella förhandlingar mellan parterna!

 103. bestofmankind skriver:

  Dödläge.
  Som sagt, återkom senare när du kan acceptera att Israels ockupation är olaglig enligt internationella lagar.

 104. lion0808 skriver:

  bestofmankind: Tack själv för att Du medverkat till denna öppna diskussion. Som kvinna så måste Du förstå att Benyamin Nethanjahu företräder kvinnor som män, som inget annat önskar än en fredlig samexistens till ömsedidig glädje och utveckling. Det är inte ”ett spel för galleriet”! Tänk om Hamas via Iran, Muslimska Brödraskapet och Hesbollah i stället skulle fokusera på mer fredliga, demokratiska och framtidsinriktade utvecklingsprojekt bland sina supporters. Då Du, då skulle vi få en mer livsbejakande och progressiv utveckling, där människor skulle få utvecklas i en mer produktiv och positiv anda. Men där är vi tyvärr inte än, inte när dessa håller fram ett förintande av den judiska staten Israel som sitt främsta mål.

 105. lion0808 skriver:

  bestofmankind: Israel är ingen ockupatonsmakt med undantag för Golanhöjderna och detta av säkerhetspolitiska skäl. Och vidare: vem önskar flera ”Hamastyrda Gaza-områden ute i territorierna Judéen och Samarien? Tänk till vet jag!

 106. lion0808 skriver:

  bestofmankind: Du skrev ”Och snälla du, tala inte om antisemism till mig. Du vet mycket väl att det är Zionisternas egen propaganda. Mycket låg att använda antisemism så fort någon kritiserar Israels olagliga ockupation – som du inte ens accepterar.”

  Jamen tack, då har du berättat om hur DU ser på saker och ting. Skulle det vara sionisternas egen propaganda att islamister, DU och alla andra medlöpare faktiskt är ANTISEMITER!
  Genom att undvika ordet jude och i stället använda sionister, som skällsord, så försöker DU, islamister och judefientliga människor att på ett smidigt sätt eliminera den judiska staten Israel. Visst får du kritisera olika nationers politik. Men att inte ta ståndpunkt MOT de neofashistiska antisemiterna bland islamisterna, det betraktar jag som

  BROTT MOT MÄNSKLIGHETEN OCH SOM ANTISEMITISM!!!!

  Socialdemokrat, som du sägare Dig vara!?

 107. lion0808 skriver:

  bestofmankind: När har Du gjort några egna reflektioner kring arabernas ständiga angreppskrig mot den judiska staten Israel. Vad hade du sagt om Libanon, Syrien, Jordanien och Egypten besegrat judarna och knäckt deras försvar för rätten att få existera i sin FN-nation, den judiska nationen Israel (SION)?

  När det gäller Judéen och Samarien: ska området återlämnas till Jordanien eller till britterna eller till det forna Ottomanska riket? Eller till det Iranstyrda Hamas? Eller till Hezbollah, styrd av det Muslimska Brödraskapet i Egypten?

  Jag för min del är övertygad om att det är endast Israel, som bäst kan administrera territorierna. Det finns många skäl till varför den judiska staten Israel måste annektera delar av områdena, inte minst de säkerhetsmässiga! Det är det handlar om – fred och säkerhet!

 108. lion0808 skriver:

  Carl Bildt: Av långt större intresse än några planerade bostäder strax utanför Jesusalem och det som verkligen borde inge en EXTREM ORO, det är det som uppenbarligen händer i Syrien. Och för att inte nämna det Muslimska Brödraskapet som i Egypten gör allt för att islamisera landet. Nu börjar islamisterna vädra morgonluft, men tyvärr så har de inte alla självständigt tänkande människor med sig. Det Muslimska Brödraskapet höll sig försiktigt i bakgrunden under den inledande s.k. sköna gröna revolutionen, men nu är det islamisterna, det Muslimska Brödraskapet och Salafisterna, som håller i taktpinnen. De försöker i en nära förestående folkomröstning genomdriva en hoprafsad ny islamistisk konstitution, som oppositionen till varje pris vill förhindra. Ska vi få ett nytt Iran i Egypen???

 109. lion0808 skriver:

  bestofmankind: Nu till några raka frågor:

  Vad har Du för inställning gentemot det mullastyrda Iran, med Mahmoud Ahmadinejad som president?

  Vad har Du för inställning till att Iran förser Hamas och Hesbollah med teknologi och ”know how” vad avser missiler, som avfyrats eller kommer att avfyras mot den judiska staten Israel?

  Vad har Du för inställning gentemot ett Iran, som med full kraft håller på att höganrika uran för icke fredlig användning?

  Irans mullor har ju i samarbete med Nord Korea och utifrån exemplet Nord Korea lärt sig att västvärlden inte slår till med kraft mot nya kärnvapenhot.

  bestofmankind: Ge oss en lektion i Ditt tänkande kring dessa frågor!

%d bloggare gillar detta: