Maraton av möten

NEW YORK: Söndag förmiddag, strålande väder och veckans maraton av möten här har redan tagit sin början.

Utrikesministrar och andra har alldeles tydligt börjat att anlända till staden. Jag ser att både min tyska kollega Guido Westerwelle och Catherine Ashton också kastat sig in i möteskarusellen.

Efter några inledande timmar nere på FN gör jag ett nedslag på Social Goods Summit där man inte minst diskuterar hur modern teknologi kan bidra till utveckling.

Ericssons chef Hans Vestberg och USA:s FN-ambassadör Susan Rice, som jag ju senast träffade i Addis Ababa, tillhör de som också kommer att vara där under eftermiddagen.

Men sedan blir det tillbaka till FN för olika möten.

Syrien tillhör tveklöst frågorna i centrum, men det saknas dessvärre inte konflikter runt om i världen som ser bekymmersamma ut.

3 Responses to Maraton av möten

 1. lion0808 skriver:

  Det ska bli intressant att följa din rapportering ”over-there”.

 2. stig2entreprenoren skriver:

  New York Marathon går av stapeln den 6 nov i år.
  Det gäller att värma upp i god tid!

 3. Leo Occam skriver:

  Så bra att du är på plats i FN och då är det ju ett utsökt tillfälle att skarp tillrättavisa generalsekr Ban Ki-Moon för hans skandalösa deklassering av yttrandefrihet och demokratiska värden.

  Läs Ban Ki-Moons famösa nedvärdering av yttrandefrihet;

  “Yttrandefriheten är en omistlig rättighet, säger Ban vidare, men lägger till att den ska garanteras och skyddas när den används för allmän rättvisa och ett allmänt syfte. När vissa människor använder yttrandefriheten för att provocera eller förödmjuka andras värderingar och tro, då kan den inte skyddas på samma sätt, sade generalsekreteraren enligt AFP.” slut citat.

  Således mycket, mycket långt från vad vi rymmer inom begreppet och en ståndpunkt som borde gillas av tex. Putin och Kinas ledning.

  Ut med mångubben eller vi lämnar FN !

  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/ban-ki-moon-filmen-ar-skandalos_7514524.svd

%d bloggare gillar detta: