Och nu långsamt hemåt

BRUNEI: Så har vi då avslutat det 19:e utrikesministermötet mellan vad som beskrivs som världens två mest integrerade dynamiska regioner.

Själv har jag ”bara” varit med om fyra av dessa – vi har dem vartannat år – men de har alla tillhört de intressantaste av denna typ av möten som jag deltagit i.

Minde för det som sägs på det officiella mötet – mer för möjligheten till informella samtal.

Om ekonomisk utveckling, om utvecklingen i Kina, om spänningar i olika samhällen och om åtskilligt annat.

När det snart dags att bege sig till flygplatsen och slå följe med några av kollegorna på åtminstone den första av de olika flygningar som så småningom kommer att föra mig tillbaka till Stockholm.

2 Responses to Och nu långsamt hemåt

  1. Tommy Svensson skriver:

    bra jobbat du e grymm fortsätt med det du gör http://tommysvenssonblog.wordpress.com/

  2. stig2entreprenoren skriver:

    Sultanen i Brunei har alla korten i sin hand och kan styra hur han vill. Man kan hoppas att han nu fått några goda idéer från ett civiliserat sällskap. Goda idéer om hur man skulle kunna utveckla världen vidare med hjälp av lite okonventionella metoder, värda att testa, men som inte är enkla att använda i ett demokratiskt land. Han kan t ex starta/stödja intressanta projekt helt utan tillstymmelse till byråkrati. Han kan göra som man gjorde med Beethoven, ge honom en garanterad livslång försörjning för att han skulle kunna ges maximal fokus på att utveckla sina talanger.

%d bloggare gillar detta: