Fortfarande borta

STOCKHOLM: En vårväderslördag med snöfall och allmänt elände, men så tenderar det ju att vara på dessa breddgrader i dessa tider.

Jag håller mig i alla fall hemma i Stockholm denna dag.

Men ytterligt tidigt i morgon bitti kommer jag att bege mig iväg till Istanbul och mötet där med vängruppen för Syriens folk.

Min resväska dock har fortfarande inte kommit tillrätta efter mer än två dygn.

Och SAS bagageservice har begränsat öppethållande – om de nu skulle ha några informationer att ge.

14 Responses to Fortfarande borta

 1. Jon Reina skriver:

  Jeg forsøker etter beste evne å unnvike å fly med SAS, men som svensk regjeringsmedlem har vel ikke Carl Bildt noe annet valg…:-)

 2. Geneina skriver:

  Numera är det Qatar, Emirates och Etihad som gäller för mig till och från Europa. Här i Asien är listan över bra flygbolag rätt lång, men Singapore Airlines är min personliga favorit.

  De skulle aldrig tappa bort en väska, allrahelst inte en med business class tag. USA och Europa borde sluta driva flybolag – vi kan helt enkelt inte konkurrera på den marknaden längre.

  Hur ofta flyger en utrikesminister reguljärt?

 3. flyktingar skriver:

  Fred i mellanöstern!

  Rykten från säkra källor gör gällande att västbankens palestinska ledarskap beslutat sig konvertera till judendom. Anledningen till att det inte kommit ut tidigare är att kung Abdulla av Jordanien allvarligt överväger att göra detsamma och att man om möjligt vill gå ut med en gemensam proklamation.

  I och med detta kan den sionistiska drömmen manifesterad i Balfourdeklarationen – en demokratisk judisk statsbildning på båda sidor om jordanfloden – anses vara förverkligad. En serie moumentala projekt planeras för att markera att man går in i en ny era. Det första blir byggandet av en kanal från Medelhavet till Döda havet för att utvinna energi ur höjdskillnaden. Energin ska användas till avsaltningsanläggningar, vatten som kommer att användas till uppodlingen av Negevöknen.

  Inom parentes kan nämnas att Reinfeldt och Bildt just nu analyserar hur Sverige kan dra ekonomisk nytta av den nya statsbildningen, som förväntas uppvisa 10-20% tillväxt per år under de närmaste 20-30 åren.

  Carl Bildt sägs redan beställt tid på Karolinska institutets avdelning för rituell omskärning. Samma rykten gör gällande att Löfvén och Ahlin försökt mygla sig förbi på operationslistan men misslyckats. Malmös församling erbjuder dem tjänsten till halva priset (sk rotavdrag) under förutsättning att ett visst kummunalråd ges andra uppgifter.

 4. Kachina skriver:

  flyktingar

  Vilket glädjande besked. För att visa vårt stöd bör alla manliga medborgare inom EU beställa tid för rituell omskärelse. Detta blir av sådan omfattning att det ger upphov till en ny industri och ett flertal nya arbetstillfällen. På så sätt kan Sverige dra ekonomisk nytta av reformen.

  Carl Bildt skall naturligtvis stanna hemma i Stockholm. Inte kan han ge sig ut på resa utan kläder. En naken utrikesminister skulle nog väcka uppmärksamhet på ett negativt sätt, även om det i nyliberalismens namn är fritt att resa med eller utan kläder, så länge man har betalt biljetten.

  Leve liberalismen och utvecklingen av nya miljövänliga helautomatiska ”cigarrsnoppare”.

 5. Kachina skriver:

  Den norska regeringen har precis meddelat att Norge vill återuppta Unionen mellan Sverige och Norge från 1905. Motiveringen är att ”Vi har alltid varit lydsvenskar och vi kan inte längre hantera överflödet av oljepengar, medan svenska politiker är experter när det gäller att få överflödet att försvinna i tomma intet”. (De Privata Skattepradisen).

  Detta handlar om det norska folket ineffektivitet, som kan beskrivas genom berättelsen om att det tar tre timmar för en norrman att putsa ett källarfönster. Två timmar för att gräva ett hål där man ställer ner stegen. En halvtimme för att klättra upp för stegen och putsa fönstret och en halvtimme för att fylla igen hålet efter stegen.

  Denna ineffektivitet är idag erkänd av den norska regeringen och man ber nu de mer effektiva svenskarna om hjälp. (Vi putsar inte källarfönster)

  Vidare skall varje norrman åläggas licens för Internetuppkoppling. Detta för att komma tillrätta med virrhjärnor som Jon Reina (Jon är mitt andra-namn) och hans gelikar. De får i fortsättningen ägna sig åt att knacka ned sitt budskap på stentavlor, så tunga att ingen orkar låna hem dem från biblioteket.

  Det är VÅR! Jon Reina, skapelsen förnyelse och tankens flykt mot nya mål. Se detta som en humoristisk hälsning till vårt broderfolk.

  (I övrigt skall sägas att den försvarsminister som ännu vilar i skuggorna låtit ”läcka ut” att det fortsatta arbetet går ut på att forma en försvarspakt mellan Sverige, Finland och Norge. Anfalls Finland eller Norge är Sverige delaktigt i samma ögonblick.)

 6. metusalem skriver:

  Enligt god tradition har även här på denna blogg ett par 1 aprilskämt bidragit till underhållningen. Trevligt!

  Vad gäller den STORA affären börjar den sakta återföras till normalstatus. Sålunda har Urban Ahlin låtit meddela att det inte är helt säkert att man kommer att vilja avbryta avtalet från 2005. Omtanken om jobben , internationellt anseende och röster från den viktiga mellanflocken är nog grunden.

 7. Carl Bildt, jag är INTE en förintelseförnekare.
  Det stör mig dock att förintelseförnekare fängslas i Tyskland och Frankrike. Detta visste jag inte tills jag hittade denna sida:
  http://jailingopinions.com/default.htm

  Det är ju LÖJLIGT
  att advokater som försvarar förintelseförnekare i Tyskland, fängslas i flera år!!!!
  Vad fan är detta?
  LÄGG AV, sägar jag bara!!!
  Vart är ditt fördömande Carl Bildt?

  Är inte yttrandefrihet en mänsklig rättighet enligt FN:s text gällande mänskliga rättigheter? Nån som vet?

 8. Ledsen att jag inte har något aprilskämt. Känner mig helt humorlös idag..

 9. un2here skriver:

  Det sorgliga är att det mesta som står i tidningen 1. April faktiskt är sant :-(

 10. Kachina skriver:

  metusalem

  Den STORA affären är en mediasåpa som aldrig blev en skandal. Visst är det klandervärt att Regeringen trodde sig måste hemlighålla och därmed skapa en James Bond-affär

  Bakom denna politiska ”affär” fanns en bred politiskt uppslutning. Det är hedervärt av Urban Ahlin att stå fast vid den uppslutningen, istället för att utnyttja situationen som en politisk ”kniv i ryggen”.

 11. Kachina skriver:

  (I övrigt skall sägas att den försvarsminister som ännu vilar i skuggorna låtit “läcka ut” att det fortsatta arbetet går ut på att forma en försvarspakt mellan Sverige, Finland och Norge. Anfalls Finland eller Norge är Sverige delaktigt i samma ögonblick.)

  Det mesta som står i tidningen är faktiskt sant, så även ovanstående formulering i Carl Bildts blogg.

  Det är den enda vägen för Skandinaviens folk. Om sedan den försvarsminister som döljer sig i skuggorna ser den vägen, återstår att se.

 12. Jon Reina skriver:

  Det er påsketid og jeg har med varm glede lest flyktningars aprilspøk, ja for ikke å forglemme Kachinas som jeg leste med et stort smil…

  I anleding påskehøytiden tar jeg meg herved friheten til å ønske dere alle Fred på jord – med følgende stjålne ord…

  I natt jag drömde, något som jag aldrig drömt förut.
  Jag drömde det var fred på jord, och alla krig var slut.

  Jag drömde om en jättesal där stadsmän satt i rad
  Så skrev de på ett konvolut, och reste sig och sa:

  ”Det finns inga soldater mer, det finns inga gevär.
  Och ingen känner längre till, det ordet militär”

  På gatorna gick folk omkring och drog från krog till krog.
  Och alla drack varandra till, och dansade och log.

  I natt jag drömde något som jag aldrig drömt förut.
  Jag drömde det var fred på jord och alla krig var slut.

  Detta är INTE någon aprilspök från min sida.,så Gla Påsk på er alla i hop..

  Hälsningar från den gamla liberala norska bärserken..

 13. Kachina skriver:

  Gla Påsk, Jon. Även jag drömmer om den dag då alla krig är slut och fred råder på vår jord.

  Kanske inte i vår generation, men i våra barnbarns framtid. Låt oss hoppas och tro, ty tron kan försätta solida berg.

 14. snajvid skriver:

  Jasså, SAS har slarvat bort ditt bagage… Jag känner din irritation. Försöker verkligen att hålla mig borta från dem efter att de slarvade bort min väska.

  Hoppas Istanbul tar hand om dig.

%d bloggare gillar detta: