Minutprecis början

SEOUL: Med minutprecision har toppmötet här i den koreanska huvudstaden nu inletts.

Hälsningsceremonier och middag med 60-talet presidenter, statsministrar och utrikesministrar som leder de olika delegationerna var den första kvällens väl genomförda progrom.

Och möjlighet gavs dessutom för informella samtal också i andra aktuella frågor. Att det blev en del kring situationen i Syrien och läget i den vidare regionen förvånar knappast.

Men självfallet diskuteras också den aktuella situationen i Nordkorea.

I morgon börjar då den mer konkreta diskussionen om vad de olika länderna gjort eller planerar att göra.

Och då skall jag berätta också om våra insatser i dessa avseenden.

2 Responses to Minutprecis början

 1. svaamer skriver:

  I Syrien bombas civila människor sönder och samman, och de tigger och ber omvärlden om något att försvara sig med. Svenska regeringens svar via Gunilla Carlsson är att skicka dem ett paket kex och ett plåster…
  Då förstår de stackars offren att vi verkligen tänker på dem, resonerar Carlsson. Tala om patetiskt! Jag kan berätta för henne att det inte blir tillräckligt långt uppehåll i granatregnet för att solk ska våga sig ut och hämta sitt kexpaket.
  Vi kan ju inte ge dem vapen om vi inte vet vilket mål vill uppnå, fortsätter Gunilla Carlsson. Men det är enkelt Gunilla: målet är att avsätta al Assad med vapnen, få bombregnet över de civila att upphöra, och att nå fram till fria val.
  Världens fria människor kommer aldrig att glömma att det är Ryssland och Kina som är skyldiga till varenda oskyldig som mördas i Syrien, för de lade in sitt veto mot att stoppa diktatorn med FN-insatser.

 2. oppti skriver:

  Så länge målet är att med vapen avsätta så länge bör vi dela ut kex!
  Den prioriteringen gjorde oxå den motståndsman som fick 10 000 USD av Saudi. Han valde mat i stället för vapen. Behovet var nämligen mer talfört!

%d bloggare gillar detta: