Ett mångfaldens Syrien

STOCKHOLM: Arbetsdag hemma fylld med fördragningar och olika möten på det sätt det skall vara.

På EU-nämnden informerade jag om diskussionerna om Syrien, Vitryssland och Sahel-området inför möten med EU:s utrikesministrar i Bryssel med början i morgon kväll.

Och på det sätt som brukar vara fallet hade vi en bra diskussion. I allt väsentligt var vi också eniga bakom den politik som vi nu hoppas skall bli hela EU:s i dessa frågor.

Senare på eftermiddagen samlade jag de riksdagsledamöter från olika partier som på ett eller annat sätt har sina rötter i Syrien för en diskussion om de olika utmaningar vi står inför.

Vi har ju en större grupp medborgare med rötter i Syrien än vad som torde vara fallet i något annat EU-land.

Vi var alla eniga om att Syrien behöver en snabb övergång till demokrati, men det finns samtidigt en påtaglig oro för konsekvenserna av utdragna stridigheter och den radikalisering som en sådan kan leda till.

Det ligger alldeles självklart i Sveriges intresse att ett kommande nytt Syrien kan fortsätta att respektera den mångfald som olika kulturella, religiösa och nationella traditioner innebär.

Och det gäller inte minst de kristna som ju uppgår till ca 10% av landets befolkning. Men också kurder, alawiter och andra minoriteter måste känna att deras rättigheter fullt ut kommer att respekteras.

Det här är viktiga frågor i de kontakter som vi från UD:s sida har med de olika delarna av den syriska oppositionen.

Och betydelsen av dem underströks ytterligare av dagens möte.

37 Responses to Ett mångfaldens Syrien

 1. svaamer skriver:

  Förvånandsvärt att du inte nämner att du inte röstade nej när riksdagen idag antog EU:s starkt kritiserade datalagringslag. Till och med den svenske utredaren föreslog ett nej.
  Du påstår ju ofta att du jobbar för friheten på nätet, Bildt. Nu lägger M (och även S, inte att förglömma)lydigt nätfrihetens hals på stupstocken. Bara för att polisen vart femte år KANSKE kan spåra någon som skickar en slant till terrorverksamhet, låter regeringen myndigheterna läsa samtilga svenskars privata mail och sms, spåra var de är och var de har surfat. De kunde lika gärna operera in ett sändarchips i oss alla och filma vad vi gör på toaletten. Den personliga integriteten är utkastad genom fönstret. Det är en alldeles för stor kostnad för den lilla brottsbekämpande ursäkten.
  Än värre blir det, för regeringen förbereder en proposition om att införa mediamaffians i USA genomtrumfade ACTA-överenskommelse i höst. I kombination med datalagringslagen blir klavbindningen och övervakningen på nätet långt värre än Orvells skräckscenario ”1984”.
  Och ”förkämpen för nätfriheten” Carl Bildt är knäpptyst.
  Många fagra ord när det inte gäller något, men inte en tillstymmelse till verkstad vid skarpt läge!

 2. Jon Reina skriver:

  svaamer blander kortene.

  For det første er dette et EU-pålegg som alle medlemsland må følge, om det ikke skal bli bøtelagt slik Sverige allerede har blitt.
  For det andre er detet en nødvendig sikkerhetåtgjerd mot terrror og organisert kriminalitwet som gir våre politimyndigheter bedre mulighet til å avsløre forbrytelser¨.
  Og for det tredje er det ingen tjenesteman som vil ha den minste interesse av å sette sin stilling på spill gjennom å misbruke muligheten til å hente ut vanlige privatmenneskers hemmeligheter.

  svermer burde vite at ingen gidder å lete ettter sensasjoner i totalt anonyme som uinteressante medelSvensson-type menneskers liv og laden.
  MedelSvensson er nemlig ikke viktig nok til å bli overvåket…

 3. Rulle skriver:

  På vilket sätt inskränks friheten på nätet av dagens riksdagsbeslut?
  Jag tänker då inte ändra mitt agerande. Självklart skall polisen i utredningssyfte kunna få spåra vilka jag kontakta. Det rör mej inte i ryggen.
  Somliga populister som inte ens vet vad integritet är orerar om ”svaamer” om vilka oerhörda konsekvenser den nya lagen kan få. Ja, för terrorister kan det bli lite besvärligare en tid, men det är väl bara bra.

  Däremot bör man tänka efter vilka krafter man skall släppa lös i Syrien. Alla tycks vara eniga om att President Bashar al-Assad bör avgå. Innan man kräver det, bör man ha helt klart vilka som skall ta över. Vi vet alla hur det blev i Gaza när Hamas tilläts ställa upp i det för gazaborna enda och aldrig återkommande valet. Ingen kunde väl ana att folk i Gaza skulle vara så naiva och rent av dumma att man valde terrorister som ledare. Nej, ordna så att religioner bannlyses från makten och att alla regler för framtida demokratiska val stadfästes INNAN man kräver al-Assads avgång.

 4. Leo Occam skriver:

  Måste tyvärr göra ”svaamer” lite besviken då det är så att den nya övervakningen ej kommer användas till något vettigt. Den är levererad på beställning av världens största plagiatindustri, nämligen musikindustrin. Nu skall helt vanliga människor, i huvudsak barn och ungdomar vars föräldrar i genomsnitt betalar en sjuhelvetes skatt och andra avgifter spåras upp av de speciella enheter som är avsatta för detta. Inför domstol skall de om de inte prompt betalar de sanslösa summor plagiatindustrin kräver.

  Idioter finns i riksdagen i stor mängd och idag gjorde tyvärr Carl dem sällskap.

 5. Leo Occam skriver:

  Vi borde införa IQ-test och bildningstest för att kunna bli riksdagsman. Gissar att minst 50% av somliga partiers ledamöter fick leta nytt jobb om man hade rimliga krav på begåvning och bildning.

 6. Kolla här kamrater kommenterare

  http://www.infowars.com/french-terror-attack-all-the-hallmarks-of-an-intelligence-psy-op-and-false-flag/

  Det kan vara vanligare än man tror att element ur säkerhetspolisen ser ett hot, men anser att fördelarna med att låta attentatet ske är större än att skydda folket.

  Se Israels attack på USS Liberty

  Jon Reina, du hade synpunkter att USS Liberty var ett resultat av friendly fire, för ganska länge sen.

  Kolla då upp f.d. CIA-analytikern Ray McGovern
  vid 5.40

  Men du som expert har väl en helt annan synpunkt,….
  Att det var ett misstag.

 7. Skulle du snälla Jon Reina, kunna lägga ut texten igen, gällande hur
  ”friendly fire” går till?

 8. Jon Reina skriver:

  Lasse då, ”friendy fire” är saluttering det. Som vid kungliga dåp och bröllup…:-)

 9. Ray McGovern vid ca 7.00 om hur uppfattat SOS förhindrade Israel att sätta ner commandos ombord för att göra klart jobbet dvs. mörda allihop.

  Jämförelse med Gaza flotillan

  Fan, jag tycker uppriktigt att Israeliska kommandos ska få försvara sig med att skjuta folk i huvet, när de attackerar folk på internationellt vatten. Fattar inte de dumma goyim att är bara mänskliga boskap som ska serva
  NOT!

  Woooooow!! Israel måste få försvara sig jävla terrorister!!!!
  Att dom har mage att komma med hjälpsändningar!!!

 10. Japp, Jon Reina jag hör att du är med ”på båten”.

  Tumme upp för dig!
  :-)

 11. Hamas
  Artikel Sex:

  Den Islamiska Motståndsrörelsen är en framstående palestinsk rörelse, vars trohet står till Allah, och vars sätt att leva är islam. Den strävar efter att höja Allahs banér över varje centimeter av Palestina, för under islams beskydd kan anhängare av alla religioner samexistera i säkerhet och trygghet när det gäller deras liv, egendom och rättigheter. I avsaknad av Islam kommer strider att vara förhärskande, förtryck att spridas, ondskan vara förhärskande och schismer och krig kommer att utbryta.

  Jag tror också att Hamas skulle vara en bättre beskyddare av det heliga judiska folket än talmudisterna.

  Klicka för att komma åt Holocaust%20Victims%20Accuse.pdf

 12. Den sista kommentaren var min, och artikel 6 ”debunkar”
  påståendet att artikel 1 skulle innebära utplåning av Israels folk.
  http://www.sapereaude.se/hamas.html

  Samma attack är gjord emot Ahmadninejad. Där har professorer i Farsi förklarat att det inte handlar om att utplåna Israels folk, utan Israel som begrepp ur historiens bok.

  Men propagandakriget som Israel för, handlar om att demonisera motståndaren, för då är det legitimt att terrorisera honom.

 13. Jon Reina skriver:

  Du verden , du verden. Lasse.
  Med tanke på alt det voldelige religiöse spröytet som står i Hamas Stadga – og spesiellt det under artikkel 6.- er jeg faktisk glad jeg ikke tror på noen gud.

  En annen sak er at det burde være skuddpremie på alle Hamas-terrorister.

 14. un2here skriver:

  Jon Reina, det finns …

  Rewards are offered by Israelis for murdering ex-prisoners
  – According to the “7 Settlers” website, a meeting was held in the illegal Kiryat Arba settlement near Hebron in the occupied West Bank during which a $100,000 bounty was placed on the head of ex-prisoner Mostafa Moslimani from Tubas.

  Du kan bli rik.

 15. flyktingar skriver:

  Assad påminner inte så lite om Tito, en ”mångfaldens beskyddare” genom förtryck och kontroll. Försvinner Assad så kan Syriens öde lätt bli detsamma som forna Jugoslaviens. Är detta EU:s öde på mikroskala?

  Kommer EU klara spänningsfälten representerade av diverse importerade konflikter genomdrivna av alienerade andra generationens invandrare å den ena sidan och etniska nationalister alienation inför förändringar å den andra. Kommer dessa spänningar tvinga EU bli allt mer totalitärt? Är Ryssland ett föregångsland? Är EU på väg att bli Ryssland-iserat?

 16. leonardo34 skriver:

  Apropå läget i Syrien så skriver den syriska poeten Adonis:”Den arabiska revolutionen är chanslös om den inte blir sekulär. Den pågående omvälvningen rör sig mer på medeltidsnivå än i vår moderna samtid. Skiljer man inte på staten och religionen och ger kvinnor lika rättigheter, utan håller fast vid Sharialagar, ersätts bara ett tyrannvälde med ett annat.”

 17. Per Fredö skriver:

  De flesta hade nog räknat med en urvattnad FN-resolution angående Syrien.
  Detta för att Ryssland och Kina inte än en gång skulle använda sig av sin veto-rätt.
  Resolutionen kräver inte Assads avgång, vilket får räknas som en personlig vinst för hans hårdnackade strategi att ens förhandla om en lösning på denna interna konflikt.
  Visst, målen i FN-resolutionen sätts högt.
  Det ska bli en övergång till en pluralistisk demokrati, lika mänsklia rättigheter, förhandlingar mellan regering och opposition, omedelbar vapenvila, att FN ska tillåtas övervaka den etc.
  Det är svårt tänka sig att Assad går med på allt detta och likaså att det kan realiseras så skyndsamt att bombingarna och mördandet av såväl oppositionella som civilbefolkning upphör.
  Viss humanitär hjälp är Assad säkert villig gå med på för att ändå visa sina goda avsikter.
  Däremot är det ett visst bakslag för Assad att den trogna vännen Ryssland ändå står bakom resolutionen. Likaså har Lavrov sagt
  att Assad har begått många misstag.
  Prognosen är emellertid inte särskilt ljus.
  Assad kommer säkert fortsätta sin hårdnackade linje.
  Då återstår vidgade sanktioner, eventuellt med ett militärt ingripande .
  Bara prat lär båta föga.

 18. un2here skriver:

  flyktingar skriver: – alienerade andra generationens invandrare ..

  Som du?

 19. Jon Reina varför skulle det vara skjutpremie på alla Hamas frihetskämpar?

  Ditt land tas ifrån dig, ditt folk dödas, din mor dödas, dina grannar dödas, din söner och döttrar dödas.

  Hela världen tycker dock att angriparna av ditt land, har rätt att FÖRSVARA SIG!!

  Snälla Jon Reina. Jag älskar alla människor på denna jord, onda som goda, alla är skapade av någon slags jävla idiot till urmakare,.

  I min sorg och förtvivlan,
  skulle jag tänka att jag skulle ”ta vårt blod tillbaka”,
  och jag skulle göra det fruktansvärda misstaget, i min förtvivlan att spränga motståndarnas mammor och småflickor, men utan ett endast uns av hat i mitt hjärta!!!!!

  Detta skulle sedan utnyttjas av israeliska
  PROPAGANDA-ARTISTER….

  Norskar är terrorister!!!!!De spränger sig själva och dödar barn!!!!

  Tycker du Jon Reina inte, att det skulle vara smartare att sätta stopp för angriparna, istället för att döda Hamas, som fruktlöst försöker ”ta sitt blod tillbaka”

 20. Naturligtvis skulle jag spränga mig själv samtidigt,
  Alla goda människor har denna skam i kroppen, att man inte kan låta sig själv leva om man gör något så fruktansvärt.

  Inte skulle jag kunna leva om jag hade tagit livet av en liten flicka, även fast det var därför att svenska mödrar och döttrar FÖRST hade mördats av motståndarna.

 21. Jon Reina skriver:

  Hela Hamas, med smått og stort, har full mulighet til å dra til Jordan og kreve statsborgerskap i dette landet. Alle palestinere som bosetter seg der har nemlig automatisk rett til statsborgerskap,

 22. flyktingar skriver:

  un2here

  jag känner fullt förtroende för demokratin och SÄPO:s förmåga att skydda denna… Det är inte svårt att förutse att SÄPO:s roll blir allt viktigare. Särskillt när man läser Lasses inlägg, där denne beskriver den godhjärtade självmordsbombaren. Han som kunde ha dragit med sig ett 100-tal julhandlande svenskar i döden på Drottninggatan härförleden.

 23. un2here skriver:

  Det är inte SÄPO:s uppdrag att skydda israeliska bosättare. Mossad menade du kanske?

 24. Jon Reina skriver:

  Jeg vil starte med å si at for meg personlig er det ganske uvesentlig om det er Säpo, Mossad, CIA, eller for den saks skyld jultomten eller James Bond som stopper Hamas og tilsvarende terroristorganisasjoner. Bare noen stopper dem….:-)

  Ellers registrerer jeg med med interesse at både leonard34 og Per drømmer om å omskape Syria til et pluralistisk demokrati.
  Det tror jeg faktisk også har vært president Assad stre drøm siden dagen han arvet presidentstolen i landet…
  Ja president Assad har faktisk gjort langt mer enn bare drømt de samme drømmene, men også åpnet og demokratisert landet sitt en betydelig grad mer enn hva faren hans klarte under sin presidenttid.

  Nå har Assad riktignok ikke klart å skape særlig mye demokrati i landet sitt, men har dog klart å beholde landet trosforfatning mangesidig og pluralistisk.
  Og så kan dere tro eller mistro meg når jeg sier at det ikke inngår i opprørernes streben eller målsettting – å la Syria forbli pluralistisk…

 25. Per Fredö skriver:

  Jon
  Det är nog inte jag utan snarare FN som i sin resolution ställt upp en rad krav på, vilka dessvärre är visioner om vad som ska känneteckna Syrien.

  Jag också försökte motivera varför det inte kommer att gå.

  Historien visar få exempel om ens några på att en diktator frivilligt överlämnar makten.
  Att tro nåt annat är illusionspolitik.

 26. kris08 skriver:

  Vilken enkel världsbild Jon Reina har: Uniformerade soldater är goda och ouniformerade terrorister är onda!
  Han känner uppenbart inte till King David Hotel -46, Folke Bernadotte -48, Irgun och Sternligan?

  Jag undrar på vilken sida han skulle varit på hemmaplan 1940? Soldaternas eller de inhemska terroristernas?

 27. Jon Reina skriver:

  Du har selvfölgelig rett, Per.
  Men så er da FNs visjoner om et fritt og demokratisk Syria – også bare reinspikka visjoner…
  Hadde Syria-problemet vært så enkle at landets politiske ledelse var definert som de onde – og motstandsfolket (opprørerne), som de gode. Ja da hadde nok denne konflikten allerede vært løst,…
  Men så er det altså iikke.

  Man kan ikke unngå å legge merke til at samtlige vestlige land er sterkt opptatt av at Syria vil forbl pluralistisk, også etter president Assad og hans regime eventuellt mister makten over landet.
  Etter min oppfatning er dette Indirekte ros til president Assad som i allefall har gjort mye for å bibeholde Syria som et mer eller mindre pluralistisk land. Og det kan vel ikke herske tvil om hvilket ”paradisisk” styresett rebellene og opprørerne ønsker å innføre i Syria?

  Og bare for å ha nevnt det så finnes det selv i dagens Syria mange restriksjoner¨på den syriske fsærormen av pluralisme, iIallefall sett fra de kristne minoritetens side. Syriske kristne kvinner tør blandt annet ikke kle seg like lettkledd som vestlige kvinner gjør, når de besøker basarer ellerislam-dominerte bydeler .
  Sådant hadde nemlig vært dødelig farlig…

 28. Jon Reina skriver:

  kris08.
  Under første del av mellomkrigsårene drev min morfar en liten våpenfabrikk i Bodø( i Nord-Norge) Siden det meste av råvarene og halvfabrikata kom fra Tysland, så var min morfar titt og ofte på forretningsreise i dette landet.
  Og jeg er blitt fortalt at min morfar bare hadde orakt tilovers for Hitler og hird.en hans…

  Noen år før krigen solgte morfar fabrikken i Bodø og flyttet grunnet sin kones (min mormors) astma av helsemessige grunner til stedet Jar, rett utenfor Oslo.
  Da krigen kom til Norge var min morfar alvorlig angrepet at strupekreft (canser). Dette forhindret dog ikke at han under de første krigsdagene lå i trädgården sin og skjøt mot de tyske flyene som fløy over endommen på vei fra eller til den norske hovedflyplassen på Fornebu….

  Til lesernes orientering var stedet Jar et Milorg og Sivorg bol (organisasjonene til norske militære og sivile motstandsmenn).
  En av våre granner min famile hadde mye omgang med var en svensk urmaker med navnet Ernst Svensson.
  Det var han som stoppet morfar siden sådan virksomhet lett kunne bidra til at hele morsfars familie kunne bli skutt…

  Og så svaret på spørsmålet ditt, kris08:
  Jeg tror jeg ville gjort samme sak som morfar gjorde…

  OBS!-1
  Jeg har nå mes stor forferdelse oppdaget at Ernst Svensson iikke står omskrevet med et eneste ord i den norske eller svenske utgaven av Wikipedia. Men i følge mine kilder skal han være omtalt i noen svenske leksika fra 1950-60 årene.

  Pår starten av krigen virket Svensson som trykker og distributør av ilegale aviser, men det er ikke det han er mst kjent for. Han virket nemlig også som liasonffiser mellom ”gutta på skauen” og Milorg-ledelsen i Oslo. Svensson satt med ferske kart over hvor motstamdsmennene på Østlandet holdt til – og han hadde alle papirene i urmakerforretningen ved Valkyriens plass i Oslo.

  Da Gestapo kom på besøk var også hans norske høygravide kone Gudrun tilstede. Ernst fikk gitt tegn til Gudrun at hun måtte fjerne en papirbunke fra en skuff på skrivebordet, noe som var alt annet enn enkelt.Gudrun dog å åpne skuffen og ta ut papirene siden Ernst klarte å få hele gestapistenes knsentrasjon rette mot seg.
  Gudrun tok så opp en vedkubbe som hun samme med papirene klarte å sllenge inn ikontorets varmeovn. – Da snudde e av gesapisstene seg runt med geværet pekende mot henne og skrev – hva gjør du, her skal ikke fyrest… – Jeg er gravid og må ha varme, svarte Gudrun nesevist tilbake.
  Og der endte saken for Gudrun og hjemmefrontens det (kartene var jo blir brent)

  Men saken hadde såvidt startet for helten Ernst Svensson. Han ble først fført til politihuset Victoria errasse og torturert grovt, før han ble overført til Grinileiren utenfor Oslo.
  Deretter ble han sendt til konsentrajonsleiren Saxenhaussen i Tøsklad i avvente av sin likvidasjon.

  Rett etter dette skjedde hadde den svenske legasjonen blitt informert og de lette desperat etter han i yskaln – uten å lfinne ham.
  På denne tiden var krigen enda i et tidlig lege og det var enda bare en ukentlig avrettingsdag i Saxenhaussen.
  Da dagen opprant ble Ernst Svensson først påført papirdress og tappet for en liter blod til den tyske stat, før han ble satt i ventecelle før selve avrettingen.
  Da gikk flyalarmen og avrettingen ble utsatt med en uke siden den varte hele dagen ut.
  Og innen neste avrettingsdag opprant hadde det svenske Røde korset funnet ham og den svenske legasjonen fikk forhindret at det tyske rikte avrettet en alliert svensk medborger (min fremhevelse he he).

  For denne utmerkede og livsfarige krigsinnsatsen klarte faktisk de norske myndighetene å nekte ham både Deltagermedalje og krigspensjon. Feilen var at han var svensk og ikke norsk.
  Nå hører det til historien at han tilslutt fikk Dltakermedaljen, men det var først på 1960 etter at flere velrenommerte krigshelter som Gunnar Sønsterbø hadde krevet dette.

  De eneste offisielle hyllesr Ernst Svensson fikk rett etter krigen, kom fra Olso kommune. De ga ham nemlig æredsvervet av å administere rådhusklokkene for livstid. Og dette var faktisk en stor ære jeg vet Ernst Svensson satte umåtelig stor pris på…

  OBS-2:
  Utover Ernst Svenssons krigsinnsats, var også Ernst Svensson opptatt av å bevare kjente klokkemønstre. Disse nedtegnet han og bevarte for fremtiden. Jeg mener å ha hørt at dette arbeid hans er omntalt i noen svenske leksikon
  Men uansett så burde urmakerlaugene i både Sverige og Norge titte i i sine arkiver for å ære hans minne…
  Ernst Svensson er nemlig verd.å minnes

 29. Flyktingar, jag har förståelse för det otäcka, att en person angriper fiendens civilister, genom att spränga sig själv, för att ”ta tillbaka blodet” för dem som fienden redan har dödat.

  Det är inte vackert, men om någon angrep och ockuperade mitt land Sverige,
  om någon angrep mitt folk Sveriges folk,
  om någon mördade svenska mödrar, och svenska söner och döttrar.

  Då jävlar!!! Hamas jag älskar er, men ni gör på tok för lite, bröder, för hade det varit Sverige, så inte hade vi inte nöjt oss med 200 missiler emot fiendens civila ställningar.
  Vi svenskar skulle låta det regna eld och stål dag och natt!!!
  DAG OCH NATT!!!
  DAG OCH NATT!!!

  Vi svenskar skulle göra angriparen till ett verkligt offer!!!

  Om motståndarsidan har världens starkaste lobby, och har lyckats med konststycket att få hela världen ATT TYCKA ATT HAN(ANGRIPAREN) ÄR ETT OFFER,
  och om vi svenskar då inte skulle få någon förståelse alls,
  utan kallas terrorister av fiendens hantlangare,
  när vi försvarar oss,….
  JA DÅ JÄVLAR FINNS ALDRIG NÅGON FÖRLÅTELSE!!!
  ALDRIG!!!!!!

  HAMAS OCH IRAN pratar inte om att utplåna Israel, utan att utplåna ISRAEL SOM BEGREPP (ur historiens bok), INTE FOLKET!!!
  De vill regera för att garantera säkerheten för samtliga folk, och religioner.

  Jag hade inte kunnat uppvisa sådan storsinthet.

  Jag hade nog bara velat utplåna fienden, helt skadad psykiskt utan någon kraft att kunna förlåta. Skadad för alltid.

  Jag kära Flyktingar, om det var dina barn som israelerna mördade, och om mina redan hade blivit mördade, då skulle jag ta självmordsbältet ifrån dig, och sagt:
  JAG FÖRST!!!!
  FATTAR DU INTE ?!?!
  GE HIT BÄLTET DIN JÄVEL!!
  Är du dum!!
  Jag först din jävel, jag först,
  Jag först!
  Jag ska spränga mig FÖRST!!!!

  Den här jävla idioten som skulle attackera oss i Stockholm, honom hade vi inte gjort något alls.

  Det enda vi har gjort som är fel, är att vi skulle ha lämnat Libyen, när USA frångick FN:s resolution, om att enbart uppehålla flygförbud.
  OK, vi bombade inte, men vi skulle naturligtvis ha dragit oss därifrån i protest över att FN hade körts över.

  Bara för att han spränger sig själv i luften så betyder det inte att han har legitima orsaker.
  Stackarn kanske var mentalt sjuk?
  Han kan inte ha varit särskilt intelligent…

  Han bodde inte i Palestina, han hade fru och barn som behövde honom. Nej den stackaren måste ha varit psykiskt sjuk.

 30. Iran borde dock städa upp i sin egen bakgård om de vill vara garanten för säkerheten hos samtliga folk, och bli en demokrati.

 31. Och sluta mörda sina egna homosexuella och oppositionella

 32. AIPAC drar i sprattelgubbarna amerikanska politiker

 33. flyktingar skriver:

  bildterberg

  Nobels fredspris 2012 till Facebook?

  http://www.dn.se/nyheter/varlden/karleksbrev-pa-natet-ett-vapen-mot-krig

  Lasse

  Låt dig inspireras!

 34. Wow! Tack för den Flyktingar!

 35. Käre Flyktingar, inte ett öga är torrt hos mig…

 36. Jon Reina skriver:

  Kanskje ikke Facebook er den rette kandiaen til Nbels fredspris, men initiativtakeren til ”kjærlighetsbrevet”, Roni Edri – er utvilsomt en verdig kandidat.

  Folkelig engasjement nedenfra grasrota er vel den aller beste måten å endre saker og ting med. Også bidrar gjerne folkelige opprør til at det går mye fortere å få stokk konservative politikere til å snu….:-)

 37. Direktdemokrati med nödstoppsfunktion på politikerna över internet, tack!
  NU!!!!
  Kom till Halmstad eller anordna en egen manifestation den 8:e september
  http://www.facebook.com/events/303840156330915/

%d bloggare gillar detta: