Vännerna till Syriens folk

TUNIS: Solen lyser vackert över staden denna dag när ett 60-tal delegationer från olika delar av världen inleder arbetet med vängruppen för Syriens folk.

Allt är förvisso inte klart vad gäller hur denna s k vängrupp skall komma att fungera framöver. 

Dess tillkomst kan ju delvis ses som en reaktion på misslyckandet i FN:s säkerhetsråd, och det är symptomatiskt att såväl Ryssland som Kina sagt nej till inbjudningarna att komma hit.

Det omedelbara syftet är självfallet att öka trycket på regimen i Damaskus och att öka stödet för främst Arabförbundets politiska ansträngningar.

Men därtill kommer självfallet att bilda en ram för diskussioner om vad som kan göras utöver detta.

Just nu står ju också den humanitära situationen i fokus. Bombardemanget i Homs är bara en del av det som Syrien nu upplever, och som leder till ett allt mer utbrett och allvarligt lidande.

Diskussionerna här inleddes på eftermiddagen med offentliga anföranden av Tunisiens president, Qatars premiär- och utrikesminister och Turkiets utrikesminister.

Viktigt var anförandet av ordföranden i det Syriska Nationella Rådet, vars appell till alla delar av det syriska samhället var tydlig och betydelsefullt.

Han talade om alawiternas rättigheter i ett nytt Syrien, och hoppades att en möjlighet också skulle skapas för de många kristna som genom decennierna tvingats lämna Syrien att återvända till och hjälpa till och bygga upp sitt land igen.

Det budskapet var särskilt viktigt mot bakgrund av de uppenbara risker för sekteristiska motsättningar vi ser i dagens allvarliga situation.

Just nu på eftermiddagen, innan jag kort tvingas lämna för ett möte med Tunisiens president, följer det ena anförandet efter det andra.

Frankrike, Saudiarabien, USA, Storbritannien, Egypten, EU:s Catherine Ashton och andra. Orden är starka och tydliga. Alla fördömer den kriminella regimen i Damaskus.

Från de åtta nordiska och baltiska länderna kommer vi att komma med ett starkt och enat gemensamt budskap enligt de linjer som det ju råder enighet om inte minst inom EU.

I detta ligger också vår beredskap att finansiellt och på andra sätt hjälpa till att minska det mänskliga lidandet.

Politiskt ligger fokus här entydigt på stödet till Arabförbundets fredsplan. 

Denna förutsätter att president Assad lämnar och vicepresidenten tar över och ansvarar för den demokratiska övergångsprocessen.

Efter mitt möte med presidenten kommer jag att återvända till kvällens överläggningar och middag.

72 Responses to Vännerna till Syriens folk

 1. Hej Carl, vi bör avblåsa sanktionerna mot Iran, å de snaraste.
  Om de vill skaffa atomvapen som alla andra, så ska de få göra det. Bara för att man är en skurkstat, så betyder det inte att man använder sina kärnvapen.

  Skurkstaterna USA, Nord Korea, Ryssland och Israel har samtliga atomvapen, men det betyder inte att dom tänker använda dessa!

 2. En skurkstat definieras bla. som en stat som mördar sina medborgare utan rättegång.

  En amerikansk medborgare kan bli lönnmördad utan rätteång vid terroristmisstanke.

  http://theintelhub.com/2012/02/23/pentagon-says-us-citizens-accused-of-supporting-terrorism-can-be-assassinated/

  Vi trodde att Obama var ”frälsaren” men det visade sig att han har varit den farligaste presidenten USA någonsin haft.

  Med sin otroliga karisma klara han få igenom vilken skit som helst.

  Stackars norska nobelkommitén…

 3. Amund Lie skriver:

  David Duke supporteren Lasse Karagiannis fortsetter sitt meningsløse realtiviserende rasistiske hatpropaganda mot demokraten Obama .

  Lasse Karagiannis -Hva synes du om nedslaktingen i Syria ?

  Med den arabiske våren har det inntruffet et historisk skifte. Det er ikke lenger gangbar utenrikspolitisk valuta å tilby arabiske eliter full politisk immunitet. Ikke engang realpolitikkens største fanebærere – folk som Henry Kissinger – mener nå at den demokratiske utviklingen kan eller bør stagges. Men samtidig med dette skiftet i vestlig utenrikspolitikk, synes en ny form for demokratibekymring nå å være på frammarsj. Denne gangen ikke fra vestlige utenrikspolitikere, men, overraskende nok, fra intellektuelle og akademiske miljøer. Det siste året har det faktisk vært sånn at man som avisleser har følt behov for å gni seg i øynene. En rekke lærde, kloke mennesker – flere med lang livserfaring fra Midtøsten – har etablert seg som kritikere av Den arabiske våren. De har gått inn for å bevare status quo i Egypt – ikke fordi de ikke tror på demokratiske institusjoner som sådan, men fordi de frykter at unge mennesker skal løpe av sted med sin nyvunne demokratiske frihet og gi makten til politiske bevegelser som står oss fremmed.

  Hva slags intellektuell strømning er dette? Kan man være mot demokrati fordi man er uenig i hvordan folk bruker friheten sin?

  http://www.dagbladet.no/2012/02/23/kultur/debatt/kronikk/intellektuelle/egypt/20373593/

 4. Amund Lie skriver:

  Lasse Karagiannis – Alex Jones – Hører med til Putin regimets favoritt anti-Obama propagandister
  Du er kanskje så ung og uerfaren at du mener det er ok å være ukritisk ?

  http://en.wikipedia.org/wiki/RT_(TV_network)#Allegations_of_supporting_conspiracy_theories

 5. Anders Ljungberg skriver:

  ja något måste göras .jag har sett hemska bilder på bla cnn
  på döda barn och gator som är helt sönder bombade .detta måste stoppas och journalister berättar från holms på bla cnn och det .De berättar är horribelt om hur tex hur assds milis går in till en familj och dödar alla i familjen
  det som pågår där är rena slakten
  något annat kan man inte kalla det för
  det hemskaste är när man ser barn med mycket allvarliga kropp skador eller när man hör att de arresterar barn också .och risken är att även de blir torterade
  och vi vet inte hur många som dödas i fängelserna .för även där dödas folk

 6. Käraste Carl Bildt, Jag vet inte om du läser din egna bloggs kommentarer eller reagerar på vad någon annan säger och tycker.

  Enligt tidigare media framträdande etc så visar du en viss skymt av gigantisk arrogans.

  Jag vill bara berätta för herr Carl Bildt att dina dagar är räknande inom politiken, du är inget annat än en lands förrädare och antagligen inte första gången du hör det. Jag skulle utmana dig i en debatt om princip vad som helst vilken dag som helst i veckan!

  Det är uppenbart att ”Arabiska Våren” är skapat av NATO/FN/US/EU och övriga högt uppsatta bilderberggrupps besökare!

  Och det är ingen lögn ingen idé att du ens i ett eventuellt svar försöker försvara dig om den FAKTAN!.

  Att USA har en bas i Turkiet anser herr Carl Bildt såklart inte har någon som helst koppling, och att dess utom revolt/rebellmän som tidigare krigade i Libyen numera befinner sig som inkräktare på Syrisk mark har enligt herr Carl Bildt heller inga kopplingar..

  Att ett krig kommer bryta ut för att samla världen under en världsregering finansierat av dina konferens kompisar Rothchilds och Rockerfeller. Är antagligen ofrånkommligt.. Men folket vaknar och dom som står skyldiga kommer bestraffas med samma medel som alla andra krigs förbrytare och spioner!

  Det ligger anmälningar mot dig Carl Bildt som inte kommer upp i rätt sak på grund av era egenskapade regler/lagar och system, som systematiskt raderar allt som kan vara ett hot mot rikets säkerhet.. Det första man skulle radera i så fall är ingen mindre än DIG!

  Du kan maila mig med ett svar du behöver inte skämma ut dig själv via din blogg, eller tänker du som alltid annars ignorera fakta och hårt bemötande så ser jag och andra det som att vår egna Utrikesminister inte kan stå till svars för sitt eget agerande och därmed bevisat för dig själv och övriga Sverige om att mitt påstående stämmer…. LANDS FÖRRÄDARE!

  En vacker dag om du fortfarande sysslar med politik så syns vi säkert :) Jag kommer förfölja dig och göra din politiska karriär till ett rent helvette!

 7. lion0808 skriver:

  Daniel Nordberg: Ditt angrepp mot Carl Bildt känns obehangligt. Han är tillsatt i demokratisk ordning att företräda vårt land. Moderaterna är största partiet i Alliansen och det blev säkert en överraskning att Calle blev UD-talesperson. Men det gäller att gilla läget. Nu till Syrien. Har inte de en huvudstad som heter Damaskus och inte Bagdad? Jag ser nu att moderatorn snabbt har ändrat till just Damaskus. Bra med en vaken moderat!!!

  Men vän av ordning. Hur ska dagens Syrienvänner i Tunis mäkta balansera ut Kina och Ryssland i deras engagemang för Syrien? Väntar ett storkrig månne?

 8. John Björklund skriver:

  Varför är det så tyst från Kongo angående pastor Jean Kabuidibuidi? Varför har han förts bort med bil från flygplatsen och det är omöjligt att få kontakt med honom. Varför har den andra kongolesen släppts som en fri man och Jean fortfarande är fången? Det som vi befarat i över fem månader är på väg att ske och det är den svenska regeringen som står ansvarig!!!

  Varför är det så tyst ifrån Carl Bildt i denna fråga?
  Vad gör du för demokratiseringsprocesserna i Kongo?

  Hur kan svensk migrationspolitik vara så obarmhärtig?
  Kan du med gott samvete garantera svenskars säkerhet i Kongo Kinshasa?

 9. Förlåt miss sista raden
  Judarnas heliga Torah ÄR RAKA MOTSATSEN till Talmud

 10. lion0808 skriver:

  Lasse Karagiannis: Du verkar vara hemma på såväl Torah som Talmud. Du verkar också vara förtrogen med vem som är skurk bland nationerna. Iran är väl fromt som ett lamm i dina ögon? Det är bara Iran som explicit öppet hotar att utplåna ett annat folk för närvarande och det är Irans ledare. För att bereda plats för den muslimske Messiah, som väntar runt hörnet enl. Mahmoud Ahmadinejad, president i Iran. Så därför gillar du och torgför tanken att Iran borde få ”carte blanche” vad avser satsningen på atomvapen!? Hm… Lasse, vart tog det goda omdömet vägen?

 11. filippareinfeldt skriver:

  När ska Nya moderaterna repatriera de parasiterande bosniska och kosovoalbanska trollen?

 12. AMUND LIE!
  DU GLÖMDE !!

  DU GLÖMDE KALLA MIG ANTISEMIT!!!

  För er andra som vill se hur nyhetsankaret Dan Rather, månar om sin anställning på CBS, titta i slutet av denna videon:

  I USA

 13. lion0808 vad ska vi göra då?
  Ska de staterna som har kärnvapen tvinga en annan stat att inte skaffa kärnvapen? Med vilken rätt?

  Ingen använder dem ändå….
  Alla skurkstater har kärnvapen, varför bry sig om att ännu en skurkstat vill skaffa det, till risken av ett tredje världskrig?

  Se förresten en helt korrekt beskrivning av media i Sverige av ett nazist-svin:

 14. Förresten menar du att skurkstaten Iran vill utplåna Israel, varje jude och sionist som bor där?

  Nej, det vill dom inte!! Dom vill utplåna begreppet Israel, INTE folket. Judar lever i Iran.

  På samma sätt, vill hamas utplåna begreppet Israel.
  http://www.sapereaude.se/hamas.html
  Arikel 6
  Den Islamiska Motståndsrörelsen … strävar efter att höja Allahs banér över varje centimeter av Palestina, för under islams beskydd kan anhängare av alla religioner samexistera i säkerhet och trygghet när det gäller deras liv, egendom och rättigheter. I avsaknad av Islam kommer strider att vara förhärskande, förtryck att spridas, ondskan vara förhärskande och schismer och krig kommer att utbryta.

  På vilket sätt skiljer sig deras legitima frihetskamp gentomot ANC:s väpnade gren, FNL i Algeriet och Vietcong. Alla (minus Indien) befrielserörelserunder 1900-talet har TYVÄRR använt sig av bombning av civila.

  Att ANC:s fight var legitim men Hamas inte är, beror på sionistägd media.

  Jag vill också utplåna begreppet Israel. Jag vill att staten ska lösas upp och att en sekulär stat ”Palensrael” bildas där man lever sida vida sida.

 15. filippareinfeldt skriver:

  Jag ser fram emot 70 miljoner muslimturkar i EU med fri rätt till den svenska försäkringskassan.

 16. Wow! Mitt inlägg som jag gjorde strax innan 21.05 har blivit raderat av MOSSAD!

  Vet ni vart jag bor era jävla pack?
  Slättvägen 18 i Halmstad!
  Jag kör en röd VW Polo UKX 684

  Ni förlorar här i Sverige. Jag ska prata om era lögner överallt!!
  Ska ni inte använda cancer-virus emot mig då jävla pack!

  Tob Shebbe goyim harog!

 17. Vilka läste mitt långa inlägg med massor av länkar till youtube och anti-sionistiska hemsidor, innan det blev raderat?

  Mossad, you have to kill me now….I am coming for you

 18. strax innan 21.05 alltså

 19. filippareinfeldt skriver:

  Just nu fistar Carl Bildt den etruskiska häxan?

 20. lion0808 skriver:

  Lasse Karagiannis: Alla längtar vi efter något gott, och för dig tycks det muslimska förtrycket vara det kommande PARADISET.
  Du har valt en fil, där alltför många trängs fn. En enstatslösning med Israel och tillhörande palestinaaraber från Syrien, Egypten, Jordanien och andra grannarabiska länder är inte nr. 1 i prioritetsordning. En tvåstatslösning med Isarel med säkra gränser och dito palestinaaraber i en ny proklamerad stat för första gången, PALESTINA, har varit det spår, som Mahmoud Abbas i det palestinaarabiska styret i Fathahs anda tycks prioritera. Just nu har det gått lite stå i detta alternativ, då palestinaaraberna följdriktigt inte accepterar en judisk stat ISRAEL. Vad kommer då du med?
  FÖRINTA BEGREPPET ISRAEL, och PARADISET ÖPPNAR SIG!!!!
  Du ställer dig alltså på den sida, som helt förnekar den HÖGSTES BESLUT, nämligen att HANS FOLK SKA HA ISRAEL SOM SIN ARVSLOTT!
  Hitler försökte utplåna judarna, de arabiska ANTI-SIONISTERNA önskar utplåna ISREL (du säger att det handlar om att utplåna ISRAEL SOM STAT OCH BEGREPP), men vad det handlar om, det är att de aggressiva MUSLIMERNA, den andra grenen av ABRAHAMS SÄD, ska ha ett dominerande inflytande och bestämmande i en del av det brittiska mandatet PALESTINA. Glöm inte att första försöket i vår 2000-åriga historia gjordes under ROM-väldet, då de förvisade judarna från sitt land och döpte om det till PHALESTINE. Det tycks vara judarnas förbannelse att aldrig bli accepterade som Guds egendomsfolk!!!???

  Du är en av de som förnekar judarna deras hemortsrätt i staten Israel. SKÄMS!!!

 21. lion0808 skriver:

  Lasse Karagiannis: Uppriktigt, jag tycker väldigt synd om dig, som drivs av dessa falska föreställingar och lögner.

 22. lion0808 skriver:

  Lasse, Lasse, vad är det du åberopar? Du kastar ur dig en anklagelse mot judarna, nu när det möjligen finns aningslösa,som tar det för sanning? ”Tob Shebbe goyim harog!”
  Sen ser du Mossad i ett töcken och bestämmer att de är de som försöker rensa bland din tokerier på denna blogg?

  http://www.viciousbabushka.com/2009/06/tob-shebbe-goyim-harog-what-it-really-means.html

  Lasse, när du kommer till sans, så kommer du att skämmas för det du har skrivit!!!

 23. lion0808 skriver:

  Ogifte Leonida Lasse* Karagiannis, Slättvägen 18 lgh 1201, Halmstad, Mossad kommer inte och tar dig ikväll och ingen annan kväll heller! God natt sov gott!!! och dröm vackert!

 24. filippareinfeldt skriver:

  Ja, ingen tvivlar väl om Carls intelligens med hanses gymasienompetens…..
  I sann ny moderatanda fylls det på med miljoner av bidragsnomadiserande analfabeter för att berika oss och rädda våra pensioner.
  Hurra!

 25. lion0808 skriver:

  filippareinfeldt: Ditt valda anonyma namn är nästan en ärekränkning, då du valt Carl Bildst’s hustrus förnamn och efternamn och så skamlöst skyfflar anklagelser omkring dig! Det är förvisso så, att de nya moderaterna, det nya arbetarpartiet snart blir en parentes i svensk politisk historia. Men det är bättre att kritisera i sak, alltså att du skriver om vad Carl Bildt konkret i Alliansregeringen sagt och gjort för att ”I sann ny moderatanda fylls det på med miljoner av bidragsnomadiserande analfabeter för att berika oss och rädda våra pensioner.” I sak kan väl sägas att ingen hittills hittat den optimala pensionslösningen, med tanke på att alltfler blir pensionärer och allt fler saknas som skapar värden i den alltmer automatiserade svenska modellen. I nästa val blir det Socialdemokraterna, som kommer att vara den stora utmanaren mot nymoderaterna inför det Sverige, som ska värna om alla människor, oavsett bostadsadress och plånbok.

 26. filippareinfeldt skriver:

  Carl Bildts hustru heter inte Filippa Reinfeldt, din ärthjärna!

 27. lion0808 skriver:

  filippareinfeldt: Du har så rätt. Det är givetvis vår statsminsters hustru, Filippa* Désirée Amanda Cay Reinfeldt, du så varmt omfamnar i ditt val av bloggnamn här. Carl Bildts hustru heter ju Anna Maria Corazza Bildt. Ditt angrepp är alltså egentligen riktat mot vår regeringschef och den nymoderata rörelse, som han lanserat. Att Carl Bildt, en förlorande motståndare i Muf, kom att bli UD’s talesperson utan akademisk examen, det är väl ett bra exempel på hur politikerbroilers kommer till maktens köttgrytor. Men det gäller inte bra de nya moderaterna, märk väl! Du kan väl spara lite på krutet, när det gäller att dela ut attribut här på bloggen!? Ärthjärna!?

 28. bildterberg skriver:

  ”Frankrike, Saudiarabien, USA, Storbritannien, Egypten, EU:s Catherine Ashton och andra. Orden är starka och tydliga. Alla fördömer den kriminella regimen i Damaskus.”

  Är det inte att ge sig ut på lite väl tunn is att påstå att
  det skulle vara kriminellt att försvara sitt land mot utländska
  legosoldater med inslag av al-Qaida-fanatiker under
  ledning av sådana tvivelaktiga figurer som Abdelhakim Belhaj?
  ”Syriens vänner” känns som taget direkt ur någon orwellsk
  ”nyspråks-tvärtom-ordbok”. Som Webster Tarpley
  påpekar i följande intervju,
  ”med sådana vänner behöver man inga fiender”:

 29. lion0808 skriver:

  filippareinfeldt: Du som döljer dig bakom Fredrik Reinfeldts hustrus namn, hur skulle det vara om du skulle försöka dig på att kommentera den fråga som gäller i denna tråd? ”Vännerna till Syriens folk” ? God natt och sov gott!

 30. lion0808 skriver:

  bildterberg: Så bra att du genast varnar för svag is. I år är det faktiskt ovanligt förrädiskt att ge sig ut på isar. Kan det vara så att du i Kinas, Rysslands och Irans namn faktiskt VARNAR FÖR SVAGA ISAR ifråga om Syrien? Ingen kommer att ifrågasätta dina varningar, men alltid är det någon som kommer att trotsa varningarna. Så bra att du kan åberopa ”utländska
  legosoldater med inslag av al-Qaida-fanatiker under
  ledning av sådana tvivelaktiga figurer som Abdelhakim Belhaj?”

  Oavsett yttre inblandning: Är du en vän av Syriens folk, som önskar befrielse från det nuvarande Hassad’s styre? Eller är du den som går Rysslands, Kinas och Irans ärenden visavi Syrien?
  Kom med en egen ärlig kommentar, utan att referera till en viss ”utvald” videolänk!

 31. lion0808
  Referensen till Jerusalem Post blev fel
  Här är den
  http://www.jpost.com/JewishWorld/JewishNews/Article.aspx?id=191782

 32. lion0808 skriver:

  bildterberg: Är det helt fel att klandra regimer som Rysslands, Kinas, Irans och senast Syriens och för delen Nord Koreas för att förhindra öppen debatt och fria demonstrationer utan inskränkningar från den maktägande hegemonin??? Bildterberg, på vems sida står du egentligen?

 33. lion0808 skriver:

  Lasse, Lasse: Vad du refererar till är en intervju med en sefardisk rabbi.De sefardiska judarna, som under lång tid levat i samförstånd och i kulturellt utbyte med muslimer i Spannien, blev plötsligt utkastade och ”Persona non Grata”. Det den aktuelle Rabbin säger, gäller de goyim, som lever i den nuvarande judiska staten Israel och inget annat. Sefardiska troende judar är en minoritet i det moderna emanciperade Israel. Ta det lite försiktigt med dina usvävningar!

 34. Wow! lion0808, tack för den, och du jobbar för Mossad?

  Är du son till Jackie Jackubowskij som jag bad om hjälp med referenser till mitt material i morse?

  Akta dig, min vän, de riktiga sionisterna, behöver emellanåt offra några av sina egna för att uppehålla offermentaliteten.
  Om de tycker att du gör ett dåligt jobb, så kanske de väljer dig.
  Jag förmodar att du jobbar på ambassaden.
  Du brast tidigare angående om varför inte Guds folk skulle få ha en egen stat. Nu avslöjar du detaljerade kunskaper om sefardiska judar.
  Precis innan du gick på jobbet gick Amund Lie av.
  Du är ingen riktig hardcore sionist, du är bara light-sionist.

  Snälla du, var försiktig!!!

  Om du vill kontakta mig, så finns jag på gmail.
  lasse.l.karagiannis

 35. gruelse skriver:

  @lion0808 19:18

  ”Han är tillsatt i demokratisk ordning att företräda vårt land.”

  Ovanstående citat ger mig kusliga associationer till hur en man kom till makten på demokratisk väg i Weimarrepublikens tidiga 1930-tal, som präglades av ekonomisk kris och allvarliga sociala motsättningar. 1932 var 6 miljoner registrerade arbetslösa i Tyskland.

  De viktigaste riksdagspartierna var då socialdemokraterna, de tysknationella, nazisterna, kommunisterna och det katolska centrumpartiet. Den ytterst konservative tidigare centrumpolitikern Fritz von Papen fick i uppdrag av president Hindenburg att bilda en regering 30 maj 1932. von Papen ville dock vrida Tyskland bort från Weimarrepubliken tillbaka till en styrelseform liknande den som var under kejsartiden. Socialdemokraterna motsatte sig detta, varför nyval utlystes.

  I riksdagsvalet 1932 fick nazisterna 37 % och kommunisterna 15 %, som tillsammans gav dem en negativ majoritet gentemot regeringen. Då den nyvalda riksdagen sammanträdde i september fick således regeringen ett misstroendevotum mot sig i samband med att en nödförordning förkastades. von Papen utlyste därför ännu ett nyval. I november gick visserligen nazisterna tillbaka till 33 % och von Papens stödparti – de tysknationella – fram till 9 %. Men det räckte inte för att förbättra det prekära parlamentariska läget.

  Hindenburg såg sig nödsakad att fråga Hitler, som företrädare för riksdagens största parti, om han kunde bilda en parlamentarisk regering. Hitler tackade nej med motivering att han inte fick, som sina företrädare, utfärda nödförordningar. Istället bildade riksvärnsgeneralen Kurt von Schleicher en regering utan parlamentariskt underlag. Han lovade dock att skaffa ett sådant stöd främst hos fackföreningarna och nazisterna, genom att ge upp deflationspolitiken och skapa arbetstillfällen. Men detta stöd uteblev.

  Det var många inom nazistpartiet som tyckte att Hitler skulle ha tackat ja till Hindenburgs förfrågan. Men Hitler spelade högt och var tydligen fast besluten att makten skulle erövras enligt de demokratiska spelreglerna. Om han skulle bli kansler så ville han också kunna utfärda nödförordningar.

  I januari 1933 kom von Papen med ett förslag som gick ut på att bilda en regering baserat på nazisterna och de tysknationella. Tillsammans hade dessa 42 % av riksdagsrösterna. Hitler skulle bli kansler (med rätten att tillfälligtvis få utfärda nödförordningar), von Papen vicekansler samt resten av ministrarna i regeringen skulle väljas bland en majoritet av konservativa och opolitiska. Hindenburg blev tydligen tillfredsställd när denna regeringen lovade att skaffa sig en riksdagsmajoritet. Men han han blev nog litet häpen när denna riksdagmajoritet skulle skapas, på förslag av de tysknationella, genom att förbjuda kommunistpartiet och ogiltigförklara deras riksdagsröster. Hindeburg ville då i stället att man skulle inleda förhandlingar med det katolska centrumpartiet, men Hitler drev igenom att det på nytt skulle utlysas nyval.

  En ny regeringen tillträdde 30 januari 1933 med Hitler som kansler. När riksdagshuset stod i brand 27 februari 1933 fick regeringen en förevändning att åsidosatte de medborgliga rättigheterna och inskränka pressfriheten. Eftersom både regeringen och presidenten trodde att kommunisterna låg bakom branden, utfärdades Riksdagshusbrandförordningen ”till skydd för folk och stat”, som upphävde yttrande-, förenings- och mötesfriheten. Polisen fick också rätt att häkta personer på blotta misstanken. Med förordningen fick regeringen ett verktyg som de kunde använda mot oppositionen inför det stundande valet.

  I valet 5 mars 1933 fick nazisterna 44 % och de tysknationella 8 %, det vill säga en riksdagsmajoritet. 23 maj stiftades en lag med 2/3 majoritet i riksdagen, som gav regeringen myndighet att handla på riksdagen vägnar. Riksdagen blev i praktiken överflödig! Den erforderliga riksdagsmajoriteten uppnåddes genom att alla borgerliga röstade för lagförslaget i en stämning av uppgivenhet. De resonerade: hur ska man kunna upprätthålla demokratin när de demokratiska krafterna är i minoritet? Endast socialdemokraterna röstade emot.

  Lagen gav Hitler diktatoriska befogenheter och detroniserade presidentens centrala roll, ty presidentens rätt att utfärda nödförordningar blev obsolet. Hitler hade nu alla fullmakter direkt från riksdagen. Riksdagspartierna, även de tysknationella, valde att upplösa sig själva.

  För att verkligen befästa diktaturen inkallade Hitler riksdagen till ett möte 14 juli 1933, som godkände förbudet att upprätta nya partier och därmed enpartistaten.

  Nu säger jag inte att Carl Bildt är Hitler, utan jag vill poängtera det förrädiska med att säga någon sitter på ett mandat i demokratisk ordning. En sådan person är inte per automatik en demokratisk person. Han kan genom sitt ämbete agera i strid med demokratiska ideal eller mot svenska folkets vilja. Demokratin måste hela tiden försvaras och/eller erövras.

  Som anhängare av den suveräna, demokratiska nationalstaten Sverige, ser jag med förmörkat sinne hur Sveriges nyliberala regeringar, såväl borgerliga som socialdemokratiska, sedan 1990-talet alltmer säljer ut svensk suveränitet och beslutsfattande samt naturresurser och energitillgångar till EU och de globala finansaktörerna.

  Speciellt nuvarande regering håller på att förstöra de ”varumärken” som förknippas med Sverige, genom att med en omfattande invandring bädda för ökad arbetslöshet, minskad sysselsättningsgrad och ökad social oro.

  Svensk aktuell säkerhetspolitik, är enligt mig dålig. Det allianslösa Sverige grundar sin säkerhetspolitik på den närmast substanslösa Solidaritetsförklaringen kombinerat med ett obefintligt svenskt markförsvar, skrotad värnplikt samt en outvecklad logistik för att ta emot militär hjälp utifrån. Att vi har en utrikesminister som har faiblesse för att diskutera globala utmaningar båtar föga.

 36. Lion0808

  Iran hotar INTE öppet att utplåna någon
  http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=1513

  Det är ett uttalande som är sagt för mer än 10 år sedan och TV4 är anmälda till granskningsnämnden för att ha sänt ett sådant budskap till befolkningen.. Även ”Expertkommentatorn” har tagit tillbaka sitt utalande

 37. bildterberg skriver:

  lion0808:

  I ett inbördeskrig finns det alltid två sidor och jag
  stödjer den delen av Syriens befolkning som inte vill
  att utländska krafter ska få bestämma vem som ska få
  styra Syrien. Jag anser att de uppgifter som kommer från
  västmedia inte är tillförlitliga utan litar faktiskt mer på sådana
  källor som RussiaToday och PressTV än på al-Jazeera och CNN.
  Den ensidiga bild som ges i västmedia av en regim som mördar
  sin egen befolkning stämmer inte. Det är utländska intressen
  som inte bara bidrar till våldet och vidmakthåller det
  utan dessa intressen har till stor del även initierat instabiliteten
  i Syrien. Detta är en variant av ”color revolution” vilket
  f.ö. jag anser hela den ”arabiska våren” vara.
  Det finns en bas av berättigat folkligt missnöje som sen
  utnyttjats som plattform för att destabilisera länderna
  för att på så sätt få in fundamentalistiska islamska regimer
  (Salafi, Wahabbi och Musilmska Brödraskapet)
  Du kan ju fundera över den fråga jag ställt tidigare
  nämligen: Varför når den ”arabiska våren” aldrig
  Saudi-arabien eller Bahrain?

  Du vill kanske att demokratisering ska gå till på det sättet
  som vi sett hända i Irak och Libyen (med förödande
  konsekvenser) men det är ett synsätt som jag anser förkastligt.

  En sak är jag övertygad om: När väl Syrien råkat ut för samma
  öde som Libyen då kommer ”någon” också att ha attackerat
  Iran och detta kommer varken Ryssland eller Kina (SCO)
  vara passiva inför. Det kommer i så fall att vara en förödande
  global konflikt som inletts.

 38. flyktingar skriver:

  Kasta en blick på denna karta:

  Vilken skulle konsekvensen bli för staterna väster om persiska viken, om Ahmadinejad kontrollerade Hormussundet under en kärnvapenskjöld?

  Ett mot angrepp immunt Iran skulle för lång tid framåt störa Israels norra gräns pga mullornas understöd av Hiizballah i Libanon. Att detta utgör ett strategiskt hot mot Israel kan vi alla vara eniga om, liksom att ett med kärnvapen beväpnat Iran också blev ett problem för den vidare regionen och kanske hela världen pga hotet om framtida kontroll av oljans aorta.

  Emellertid, när Israel i en inte alltför avlägsen framtd avslutar Ahmadinejads kärnvapenprogram, så kommer det att fördömas av alla och speciellt starka fördömanden kommer att uttalas från nordiskt håll.

  Samtidigt kommer man s.a.s. off-the-record på sina håll och av olika skäl dra lättnadens suckar. I Israel för att ett existentiellt hot är avlägsnat; i arabländerna för att man åter blir självständiga ekonomier och kan återgå till sina demokratibyggen och i vänsterrörelsen för att affärrsidén Israelhat kommer att fortbestå. Även kärnkraftmotståndarna inom miljörörelsen blir glada, liksom de som ser en ökad risk för spridningen av kärnvapen samt konspirationsteorietikerna som kommer att uppleva en ny vår bl.a. manifesterad i att antalet träffar på Carl Bildts blog, som kommer att stiga exponentiellt.

  En win-win situation för nära nog alla inblandade parter. Inget ont, som inte för något gott med sig. Det är därför ett anfall på Irans kärninstallationer är så nära förestående.

 39. […] Carl Bildt, Karin Enström. // ← Syrien och de som är […]

 40. gruelse skriver:

  I det politiska livet i antikens Grekland talade man dåliga och goda styrelseformer.

  De goda styrelseformerna var monarki (envälde), aristokrati (det bästas herradöme) och demokrati (folkvälde), som kunde, om man inte såg upp, övergå i sina dåliga motsvarigheter – tyranni (oinskränkt herravälde), oligarki (fåtalsvälde) och oklokrati (pöbelvälde). Avgörande för om en styrelseform skulle betraktas som god eller dålig, var om man styrde med hela samhällets bästa framför ögonen eller om man styrde endast till förmån för vissa intressegrupper eller individer i konflikt med lagen.

  I en oklokrati (=den dåliga motsvarigheten till demokrati) hade demagogen en framträdande roll för att egga upp pöbeln.

  I Syrien har den enväldige Assad att stå emot det demagogiska Arabförbundet, som underblåser oklokratin och vill att Syrien ska underkasta sig Sharialagstiftning, samt stå emot oligarkiska utländska intressen som vill avreglera och privatisera Syriens energitillgångar och naturresurser.

  Som pendang, kan man se hur vår nuvarande nyliberala regering hemfallar åt de dåliga styrelseformerna genom:

  * dess positiva inställning till Lissabonfördraget, Europakten, ESM, IMF, vilket ger EU och de globala finansaktörerna alltmer oinskränkt makt över Sverige på en överstatlig nivå.

  * dess avregleringar och privatiseringar av energitillgångar, naturresurser och viktiga samhällsfunktioner, varvid oligarker av olika schatteringar gynnas.

  * att förvägra svenska folket att få delta i folkomröstningar i viktiga konstitutionella frågor såsom Lissabonfördraget och Europakten, vilket är en väg bort från sann demokrati.

 41. gruelse riktigt bra skrivit :)

  PS! Carl Bildt, jag ser fortfarande inget svar din jävla pajas.

 42. bildterberg skriver:

  gruelse:
  Du träffar mitt i prick i din senaste kommentar. Mycket bra!

  flyktingar:
  ”Emellertid, när Israel i en inte alltför avlägsen framtd avslutar Ahmadinejads kärnvapenprogram, så kommer det att fördömas av alla och speciellt starka fördömanden kommer att uttalas från nordiskt håll.”

  Och vem ska då avsluta det israeliska kärnvapenprogrammet?

  ”En win-win situation för nära nog alla inblandade parter. Inget ont, som inte för något gott med sig. Det är därför ett anfall på Irans kärninstallationer är så nära förestående.”

  Är det värt priset med ett sådant anfall?
  Erkänn att du knappt kan bärga dig innan ditt favoritland
  startat tredje världskriget.

 43. Amund Lie skriver:

  Lasse Karagiannis har fortsatt problemer med mossad . Paranoide tilhengere av Irans atom-program ser dette som en velsignelse for diktatorers og despoters New World Order –

  Konspirasjonsteoriene er mest kjent fra den høyre– eller ekstremt høyrepolitiske siden, men kan finnes i både venstre- og høyrepolitiken. Noen tilhengere av konspirasjonsteorier anser seg også for å være i sentrum, og mener at både høyre og venstre kontrolleres av makteliten for å dele opp mennesker slik at de skal kjempe mot hverandre istedenfor mot makten.
  Den nye verdensordningen sies å bli styrt av rike kapitalister, plutokrater og internasjonale bankierer. Teoriene om hvem som står bak den nye verdensorden, og hva som nøyaktig er den bakenforliggende agenda, varierer imidlertid noe ut fra hvilket politisk miljø teorien fremmes i.
  Innen høyre– eller ekstremt høyrepolitiske miljøer finner man en utbredt tro på at det er jødene som står bak konspirasjonen. Teorien er at det er en sionistisk konspirasjon for å fremme Israel og det jødiske folk. I denne sammenhengen påpekes det ofte at flere av de eldste internasjonalt rikeste familiene, som Rotschild og Rockefeller, er jødiske. På ytre høyresiden i USA finner man ofte en tro på at jødene kontrollerer både den amerikanske administrasjonen, europeiske finans– og familiedynastier, og Russland både før og etter Sovjetunionens fall.
  På venstre– og ytre venstresiden er det mindre vanlig å knytte motivene til det jødiske. Disse ses heller som økonomisk–elitistiske, hvor verdens allerede rikeste søker å øke sin økonomiske og politiske makt over verden.
  Amerikaneren Lyndon LaRouche tror at det er det britiske imperiet som planlegger verdensdominanse. Deres plan er å gjøre USA til en fasciststat som senere skal invadere andre land og integrere dem i sitt imperium.[trenger referanse]
  Det fins også andre teorier om hvem eller hva som står bak konspirasjonen. Romvesener er prominente kandidater, blant annet i David Ickes beskrivelser av verdenseliten som «øgler, forkledd som mennesker». [12]

  Det finnes også ulike alternative teorier om hvordan vil den nye verdensordningen skal oppstå:
  En teori går ut på at et samarbeid mellom EU og USA gir et grunnfundament for verdenskontroll. Gjennom kontroll med organisasjoner som IMF og verdensbanken legges et kraftig press på fattigere deler av verden til å restrukturere økonomien i retning privatisering og frihandel. Nasjonale resurser, fra naturresurser til offentlige tjenester fra vannforsyning til telekommunikasjon, kan kjøpes opp av multinasjonale aktører. Internasjonale handelsavtaler tilrettelegger for at multinasjonale firmaer får operere i landene som får lån, og store summer av støtten kanaliseres tilbake til disse gjennom utviklingsprosjekter. Innen denne teorien fungerer økonomiske virkemidler som hovedverktøyet. Den nye verdensordenen innføres ved at verden overtas økonomisk, og blir underlagt en liten elite som i henhold til teorien kontrollerer verdens multinasjonale selskaper.
  En annen teori er at verdensregjeringen oppstår langsomt, i form av FN, USA, den Europeiske Union, den Afrikanske Union, og et gradvis tettere samarbeid og avtaleverk mellom disse, etterhvert i form av et verdensråd.
  En tredje teori er at USA blir tatt over av FN, som egentlig styres av internasjonale grupper, eller at USAs demokrati blir styrtet gjennom et militærkupp, med trolig innblanding av FN og amerikanske soldater.
  Naturorienterte mennesker tror at konspirasjonen går ut på å ”robotisere” menneskeligheten, de vil skape det ”perfekte” forbrukersamfunn der menneskets eneste mål er å forbruke uten å merke naturen og omgivelsene.
  Religiøse mennesker anser en verdenskonspirasjon som en del av det som senere skal lede til dommedag. Satan skal styre antikrist som skal etablere ulike verdensinstitusjoner, sånn som en verdensreligion og et verdenspoliti. FN får i endel av disse teoriene rollen som det kommende verdenspolitiet.

  http://en.wikipedia.org/wiki/New_World_Order_(conspiracy_theory)

 44. un2here skriver:

  Jakobowski, USA, Israel och apokalypsen

  ”Hur skydda sig mot dem som drömmer om messiansk tid?” frågar Jackie Jakubowski med hänvisning till den iranske presidenten Ahmadinejads retorik. Samma fråga kan med stort fog riktas åt annat håll.

  Enligt opinionsmätningar tror nästan 60 procent av de amerikanska protestanterna och 35 procent av katolikerna att Israels tillkomst var en uppfyllelse av de bibliska profetiorna och inledningen till Jesu återkomst.

  Uppemot 30 miljoner ”pånyttfödda” amerikaner hoppas att denna skall ske under deras livstid och att världen då enligt Uppenbarelseboken ska förstöras vid Harmagedon där slutstriden skall stå. De själva skall då föras bort bland molnen för att möta Herren i rymden.

  Här spelar två bibelställen i det Nya testamentet en central roll. I Första Thessalonikerbrevet 4:16-17 skriver Paulus:

  Ty när Herren själv stiger ner från himlen och hans befallning ljuder genom ärkeängelns röst och Guds basun, då skall de som är döda i Kristus uppstå först, och därefter skall vi som är kvar i livet föras bort bland molnen tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och sedan skall vi alltid vara hos honom.

  Till detta kommer Första Korintierbrevet 15:52: ”I ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunens ljud. Ty den kommer att ljuda och då uppstår de döda i oförgänglig gestalt, och vi förvandlas.

  De ”pånyttfödda” kristna tar dessa bibelord bokstavligt. En pånyttfödd bilförare kommer att tas direkt upp i himlen och bilen kommer att köra vidare herrelös och i amerikanska fundamentalistiska hem kan man se bilder på en man som klipper gräsmattan och förvånad får se hur hans pånyttfödda fru tas upp direkt till himlen genom ett fönster i övervåningen.

  Exakt när detta kommer att ske ligger i Guds händer men judarna återvände inte till Palestina, grundade en stat där och expanderade dess territorium 1967 som en följd av sina egna nationella ansträngningar utan enligt en gudomlig plan.

  De bokstavstrogna som förväntar sig världens slut och judarnas omvändelse inom en nära framtid utgör i dag nästan 20 procent av de amerikanska väljarna. De har blivit kärnan i det republikanska partiets väljarkår, eller för att citera Karl Rove, George W Bushs politiske rådgivare, det republikanska partiets ”bas”.

  Varje amerikansk politiker med presidentambitioner i modern tid har måste ta hänsyn till denna stora väljargrupp och många har trott på detta scenario. Ronald Reagan skrev: Jag bläddrar tillbaka till profeterna i Gamla testamentet och de tecken som förebådar Harmagedon och kommer på mig själv med att undra om vi inte är den generation som kommer att få se detta hända. Under sina offentliga framträdanden hänvisade han ofta till profetiorna.

  Särskilt påtaglig var den religiösa retoriken inför presidentvalet i november 2000. I få valkampanjer har så många politiker talat om sina personliga relationer med Jesus. Redan under primärvalskampanjen behövde Bush den kristna högern för att neutralisera sin republikanske motkandidat John McCain och han träffade då under stor publicitet ledande antisemitiska företrädare för den kristna högern som sedan blev hans rådgivare. En av dessa Pat Robertson hävdar att Gud inte hör en judes bön, en annan Jerry Falwell som avled 2007 spred över sina tv- och radiosändare till miljontals amerikaner budskapet att Antikrist var en judisk man.

  Som president återkom Bush ständigt till sin religiositet och i hans anföranden förekom ofta bibliska anspelningar. I boken Bush at War skriver Bob Woodward att han efter ett långt samtal fick det klara intrycket att presidenten ansåg sig ha fått ett gudomligt uppdrag att bekämpa ondskan. En av Bushs närmsta medarbetare informerade tidskriften Time om att presidenten privat hade sagt att han av Guds nåd hade blivit utvald att leda USA. Terminologin för den strategi – shock and awe – som låg bakom invasionen av Irak hämtades från Uppenbarelsebokens avsnitt om slaget vid Harmagedon.

  I den nu pågående presidentvalskampanjen vore det politisk självmord att ifrågasatta den kristna högerns scenario. Först måste Israel återuppstå som alla judars hemland. Sedan skall Antikrist hjälpa judarna att bygga upp templet och övertyga dem om att han är Messias. När templet väl är klart kommer han att sätta upp sin egen bild där för tillbedjan och få en absolut auktoritet att handla med Satans makt. Hur hemska än trakasserierna mot judar har varit i det förflutna kommer antisemitismen då att nå sin kulmen. Kristus kommer sedan tillbaka för att nedkämpa Antikrists arméer i slaget vid Harmagedon. De 144 000 judar som enligt Uppenbarelseboken 7:4 tecknats med ett insegel kommer då att erkänna Kristus, undgå en förintelse och ingå i den skara av utvalda som tillsammans med honom skall regera i det tusenårsrike som ska föregå den yttersta domen.

  Att dessa antisemitiska apokalyptiker också utgör kärnan i den israeliska lobbyn i USA borde bekymra Jakobowski lika mycket som Ahmadinejads förfärliga antisemitiska retorik men så är uppenbarligen inte fallet.

  IK

 45. flyktingar skriver:

  bildterberg

  Sist det begav sig, så lät den snälla europeiska judenheten sig ledas till sin undergång utan motstånd. Endast de elakaste bland oss överlevde. I vad mån arabstaterna och USA är beredda att låta sig domineras av ett Iran, som hotar med kärnvapeninsatser om saker går dem emot, låter jag vara osagt. Vad Israel anbelangar så vet vi båda att situationen vore oacceptabel och därför kommer den aldrig att uppstå. Vad ditt eget skinn anbelangar så ska du inte oroa dig för 3:e världskriget. Sverige kommer att gå stärkt ur den konfrontationen liksom ur 2:a världskriget. Marknad för järnmalm, vapen och dubbelmoral är åter i växande.

 46. bildterberg skriver:

  ”Paranoide tilhengere av Irans atom-program ser dette som en velsignelse for diktatorers og despoters New World Order -”

  Att själv ha hundratals kärnvapen men ändå inte känna sig trygg
  förrän man bombat sönder ett annat lands kärnkraftsanläggningar
  motiverat av att man anser att detta land har kärnvapen utan
  att man kan bevisa det, måste väl betydligt bättre kunna passa in
  på beskrivningen av paranoida konspirationsteoretiker.

 47. lion0808 skriver:

  Daniel Nordberg: Hotet att förinta judarnas stat Israel fortlever alltjämt!
  http://translate.google.se/translate?hl=sv&sl=en&tl=sv&u=http%3A%2F%2Fwww.ynetnews.com%2Farticles%2F0%2C7340%2CL-4180322%2C00.html&anno=2

  Du tillhör väl dem som välkomnar den slutliga lösningen på judeproblemet?

 48. bildterberg skriver:

  flyktingar:

  ”ett Iran, som hotar med kärnvapeninsatser om saker går dem emot”

  Är det dina egna paranoida fantasier eller har du något
  verklighetsförankrat stöd för detta påstående?

  ”Vad Israel anbelangar så vet vi båda att situationen vore oacceptabel och därför kommer den aldrig att uppstå. ”

  Så det var inte på riktigt som du menade att ett israeliskt
  anfall mot Irans kärnkraftsanläggningar var nära förestående?
  Jag får väl försöka vänja mig vid ditt sinne för humor.

 49. bildterberg skriver:

  Ok, kanske det var bara var ett feltryck:

  “ett israel, som hotar med kärnvapeninsatser om saker går dem emot”

 50. lion0808 skriver:

  Inte alltför överraskande hamnar Israel i fokus, när denna tråd ”Vännerna till Syriens folk” ska kommenteras. Det dröjer väl inte alltför länge innan någon här också skuldbelägger Israel för det som sker i de folkliga protesterna i Syrien? Kom igen, ni måste ju vara konsekventa! Eller?…

 51. flyktingar skriver:

  Retoriker bildterberg förfaller lätt till käbbel, som om diskrepansen mellan FN-organet IAEA och mullornas Iran skulle kunna lösas med sarkasm. Ordvitsar signerade bildterberg kanske tilltalar somliga här men de har väldigt lite med realpolitik att skaffa. Jag hör till de som är genuint intresserade av bildtrerbergs analyser. Därför bortser jag gärna från dennes återkommande okontrollerade utbrott, lika de två ovan (18:40 och 18:48). Jag vet att du har mer att komma med. Fram med det! Varför skulle 3:e världskriget utvecklas ur en israelisk attack på just kärnanläggningar i Iran. Efter attackerna mot Osirak (Irak) 1981 och Deir ez-Zor (Syrien) 2007 hördes övervägande tacksamma kommentarer.

 52. bildterberg skriver:

  flyktingar:
  Berätta vad du tror kommer att hända efter en israelisk attack
  mot iranska kärnkraftanläggningar.

 53. lion0808 skriver:

  flyktingar: Bortsett ifrån att du annars gillar herr bildterbergs ”analyser”, så finns det ett reellt hot från Ryssland och Iran, om nu Israel bestämmer sig för att gå till angrepp mot det iranska hotet via sin anrikning av uran och tester av långdistansrobotar. Obama vill förhindra en Israelisk attack, inte minst förståeligt inför den kommande presidentvalskampanjen i USA, där Obama önskar sitta kvar en andra period. Förmodligen kommer Israel att gå sina egna vägnar även denna gång utan mandat från Obama. Det är Israel, som utgör Mahmoud Ahmadinejads främsta måltavla. Det är alltför lätt att utnyttja konflikten mellan palestinaaraber/Israel, där de förra vill se en ny arabisk stat PALESTINA på Israels beskostnad. Israel förnekas mot internationell rätt att få rätten att existera. Det är minst sagt beklämmande. Kom igen Putin/Ryssland, ännu har vi inte avskalat sett er kommande inblandning i MÖ!

 54. bildterberg skriver:

  …För du inbillar väl inte dig att det blir lika enkelt
  som Osirak 1981, eller?

 55. flyktingar skriver:

  bildterberg fortsätter spela pajas. Anser du att Osirakreaktorn och den i Syrien var ämnade för fredlig kärnkraft? Läs detta:

  http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/netanyahu-un-report-proves-iran-s-nuclear-program-advancing-uninterrupted-1.414771

 56. lion0808 skriver:

  bildtberg: Det har förvisso aldrig varit lätt för den judiska staten Israel. Du hoppas förstås att den nya situationen ska bli den ultimata situation, där Israel kommer på skam och att äntligen dina muslimska bröder får en chans att eliminiera staten Israel som begrepp och judarnas hemland.

 57. bildterberg skriver:

  Du verkar lite trängd, flyktingar, eftersom du kallar mig för pajas.
  Anrikning till 20-30% är användbart för medicinska ändamål.
  Artikeln du hänvisar till visar inte upp något bevis för ett
  pågående kärnvapenprogram i Iran. Det krävs uppemot
  90% anrikningsgrad för användning i kärnvapen.

  Realpolitikern flyktingar skulle kanske kunna vara så
  vänlig att svara på den tidigare ställda frågan:

  Vad tror flyktingar kommer att hända efter en israelisk
  attack mot iranska kärnkraftsanläggningar?

 58. bildterberg skriver:

  lion0808:
  Det verkar som om dina ”muslimska bröder” inte är ute
  efter att eliminera något annat än regimen i Syrien.
  Tror du att ett israeliskt anfall mot Iran skulle förbättra
  tryggheten för den israeliska staten?

 59. lion0808 skriver:

  bildterberg: Du väljer dina kombatanter i denna diskussion, Jag tar mig ändå fritheten att blanda mig i. Du tycks i varje fall stå upp till försvar för den provokaton, som Mahmoud Ahmadinejad uppenbart bidrar med. Det skulle i.o.f. sig kunna vara en listig fälla därifrån för att lura Israel i ”fällan”!? Vi vet inte svaret förrän det tyvärr är för sent. Bildterberg lutar sig alltså tillbaka och försvarar detta beteende/spel/trotsaktion !?

 60. flyktingar skriver:

  bildterberg:

  Jag kallar dig inte pajas. Jag säger att du spelar pajas. Det är skillnad! Liksom tjernobylolyckan avslöjade sovietillusionen, kunde en attack på Irans kärnvapenprogram åstadkomma en liknande effekt på mullastyret i Iran. Minimum skulle kärnprogammet fördröjas några år. Kanske tillräckligt länge. Själv tror jag att det är Ahmadinejad som är den verkligt trängde. Han är helt beroende av Rysslands och Kinas välvilja. Något han inte kan räkna med för alltid. Därför har han bråttom.

 61. bildterberg skriver:

  lion0808:

  Frågan är vem som provocerar vem. Jag skulle vilja hävda
  att det handlar om ett bilateralt spel av provokationer där
  den amerikansk-israeliska provokationen består i att hela
  tiden skruva upp intensiteten i att hota med ett anfall mot Iran.
  Provokationen från Irans sida blir då att man fortsätter
  med sin anrikning av uran dock utan några bevis på högre
  grad av anrikning än 20-30% som tidigare nämnts.

  För mig handlar det inte alls om att Iran ska sätta ihop
  sitt första kärnvapen och sen direkt använda det mot
  israeliska mål. Så dum kan ingen regim vara. Det skulle
  direkt ge upphov till en vedergällningsaktion som skulle
  utradera Iran. Vad jag däremot ser är att en israelisk
  attack mot Iran skulle leda världen in i ett mycket farligare
  läge som snabbt skulle kunna eskalera till ett fullskaligt krig.
  Tror du verkligen att Iran i ett sådant läge bara skulle
  tacka och ta emot?

  flyktingar:

  Fördröjas tillräckligt länge för vadå?

  Tillräckligt länge för att hinna göra om Iran till ett nytt Irak
  och ta kontrollen över ett av de sista områdena som
  ännu inte är kontrollerade av USA (israel) för att
  därigenom uppnå fullständig kontroll över de energitillgångar
  som Kina är beroende av?

  Tillräckligt länge för att kunna fullborda omringningen av SCO
  (Ryssland och Kina) för att därigenom uppnå ett geostrategiskt
  läge som kommer att kunna säkra positionen som världsledande
  makt – en unipolär värld?

  Kina och Ryssland är inte omedvetna om vilken utsatt
  position de själva hamnar i om Iran-Syrien också
  införlivas i det amerikansk-israeliska kontrollområdet.
  Just därför kommer Ryssland och Kina vara mycket mer
  bestämda i sina ansträngningar att förhindra en sådan utveckling
  än vad du verkar tro.

  Dessutom: Tror även du att Iran bara tackar och tar emot
  om en israelisk attack skulle genomföras mot Iran.
  Är det du menar med din ”realpolitik”?

 62. lion0808 skriver:

  bildterberg: Antingen är du väldigt naiv eller helt enkelt okunning. Under lång tid har Iran försett Hamas i Gaza och Hezb’Allah i Libanon med robotar och annat krigsmaterial. Även Kina förmedlar krigsmaterial till Syrien för att inte tala om Ryssland, som dessutom har en flottbas utanför Syriens kust. Tala om provokation och trots mot FN-beslut. FN skulle ju avväpna Hezb’allah i LIbanon, men vad har hänt? Hela södra Libanon är fyllt med underjordiska depåer med vapen färdiga att avfyras mot Israel och med mänskiliga sköldar, då avskjutningar kommer att ske i befolkade områden liksom vad som sker från Gaza mot södra Israel. Vem har vi att egentligen tacka för uppladdningen? Vem är egentligen hotad? Bildterberg, gör din hemläxa!

 63. Amund Lie skriver:

  Denne pussige samling av paranoide tilhengere av DET IRANSKE regimets atomprogram så vi også i Libya . Diktatorer vet at Atombomber kan redde Hitler og Stalin -Kloner . Gaddafi also actively encouraged any terrorist group he had contact with to set up training camps in the Libyan desert.

  The only reason that he was persuaded to end his decades-long association with international terrorism was that, in the aftermath of the U.S.-led invasion of Iraq, he believed his regime was next in the Bush administration’s trigger sights. Consequently he agreed to renounce his association with terrorism and surrender the nuclear weapons programme he claimed he didn’t have.

  But this did not stop him maintaining his murderous assaults on his own people, and, ironically, it was his threat to massacre the inhabitants of Benghazi earlier this year for rising up against his authoritarian rule that ultimately led to his downfall. Even after his regime had been overthrown his supporters continued their murderous campaign against anyone suspect of supporting the opposition movement.

  Col Gaddafi was the mad dog of the Middle East, and fully deserving of an ignomious death in a Libyan sewer.

  http://blogs.telegraph.co.uk/news/concoughlin/100112530/gaddafi-deserved-his-death-in-a-libyan-sewer-–-he-had-all-the-morality-of-a-sewer-rat/

 64. bildterberg skriver:

  lion0808:
  Hizbollah ingår naturligtvis också i Iran-Syrien-komplexet
  och utgör därigenom ett hot mot den israeliska dominansen
  i området. Som alla motståndsrörelser verkar den provocerande
  på det som är föremål för motståndet från motståndsrörelsen.
  Utan Hizbollah hade Libanon varit en munsbit för den israeliska
  armén. Att det tekniskt överlägsna IDF led ett så svidande
  nederlag i konflikten 2006 är naturligtvis oerhört provocerande
  men Hizbollah är viktig för maktbalansen i det området.
  Precis som Hizbollah inte hade klarat sig utan Syrien och Iran
  så klarar israel sig inte utan det amerikanska stödet så även
  i det avseendet (externt beroende) återfinns ett slags balans.

 65. bildterberg skriver:

  Amund Lie:
  Författaren till den artikel du citerar och länkar till (Con Coughlin)
  har även skrivit följande artikel som varnar för
  motsvarande typ av västlig intervention i Syrien:

  http://blogs.telegraph.co.uk/news/concoughlin/100136364/russia-is-squaring-up-for-a-fight-with-america-over-syria/

 66. lion0808 skriver:

  bildterberg: Din tanke om maktbalans för dig fel när det gäller Israel. Israel har militärt svarat när det har varit hotat, aldrig för att erövra t.ex. Libanon eller Syrien. I sexdagarskriget stod Israel som segrare efter flerfrontangrepp. Israel behåler kontrollen över Golan för att slippa närgånget beskjutande från Syrien. Israel behåller kontrollen över Judea och Samaria för att i självförsvar förhindra angrepp från det hållet. Ett fredsavtal med Jordanien har lett till ömsesidiga ”joint-venture”-avtal. I.o.m. fredsavtalet med Egypten överlämnade Israel kontrollen över Sinai. Israel lämnade Gaza med en förhoppning om att få leva i fred. Var finns Israels behov av att dominera? Israelerna önskar endast få leva i fred. De har inget behov av att exportera sin tro, men det har tydligen muslimerna. De senare är de som verkligen är ute efter dominans. Inte minst gäller det att till slut få judarna att böja huvud för muslimerna, när begreppet Israel och Sion raderats ut. Där herr Bildtenberg går gränsen för Israels självförsvar. Inga fler pogromer och aldrig mer något Holocaust. Du får nog lov att tänka till!

 67. lion0808 jag skrev tidigare en länk där Rolf Porseryd diskuterar iran frågan ihop med bengt magnusson i TV4 nyheterna.. där rolf säger att ”Iran hotar med att utplåna judarna från jordens YTA”.. vilket inte är sant då det uttryket aldrig har sagts.. och det han syftar på är något som sades för över 10 år sedan som efter det ”Citerades” av imamen för ca 5 år sedan.. Alltså är ”HOTAR” = HOTADE.. men i närmare granskning är det helt orelevant..

  Och nej jag drar inte en folkgrupp över en kam. Men kolla på vilka som styr världen. det är zionister alltså judar..

  2face är bästa sättet att beskriva många ledande judar, då dom stod som offer i gasläger samtidigt som rothchilds och rockerfeller finansierade både hitlers och amerikanarnas fram march i andra världskriget..

  Du kanske borde läsa på och komma in i matchen, efter läst dina inlägg här så börjar man förstå att antingen är du korkad och inte tar till dig och bearbetar fakta.. eller så vill du helt enkelt inte veta utan du tar för givet att stats apparaten världen över inte är korrupt..

  Jag vill ställa dig en fråga. vem är det som bestämmer att vi som ofrivilliga varelser på jorden ska behöva vara tvungna att betala och rätta oss efter en samhälls struktur som inte fungerar, vem ger rätten att individer ska få äga en bit av jorden, när vi alla är tvungna att bo och leva på jorden, ofrivilligt..?

  Fundera över det, och kom inte med några korkade kommentarer om att ”Så är samhället å vi betalar för att landet ska fungera, fri vård å blabla bla”.. Det svaret skulle vara orelevant eftersom det inte har någon koppling till frågan.

 68. bildterberg skriver:

  Du har missuppfattat det där med maktbalansen, lion0808.
  Det är inte så att israel behöver invadera Iran på ett direkt
  sätt i territoriellt avseende. Det räcker att den till israel fientligt
  inställda regimen elimineras vilket ökar israels makt i regionen
  indirekt. Samma sak gäller för Syriens regim. Har du inte funderat
  på hur det kan komma sig att du försvarar al-Qaidas aktioner
  i Syrien samtidigt som du återkommer till alla dessa muslimer
  som hotar israel? Samma al-Qaida som du väl anser låg bakom
  911 och som sen var ett av målen vid invasionen av Afghanistan
  och även i viss mån invasionen i Irak. Försök lösa den paradoxen
  om du kan. Här är två frågor att grunna på:

  1. Är al-Qaida (fundamentalistiska muslimer)
  bra eller dåliga för israel?
  2. Varför når aldrig den ”arabiska våren” fram till Saudi-Arabien?

  Tänk till, Fredman!

 69. lion0808 skriver:

  Nordberg, bildterberg m.fl. på denna blogg, som ser Israel som ett hinder för att uppnå Paradiset i MÖ. Nu är det snart dags för den s.k. BDS-rörelsen att proklamera sitt apartheid-tema genemot Israel. Inifrån den rörelsen kommer nu vass kritik från en som i vanliga fall är kritisk mot Israels politik, nämligen författaren Norman Finkelstein. Säkert känner du till att han är minst sagt väldigt kritisk mot Israel, men t.o.m. han har under denna månad varudeklarerat BDS-rörelsen som “hycklande, oärlig sekt” och att BDS-rörelsen försöker framställa sig själva som människorättsaktivister, medan rörelsens mål i själva verket är att eliminera Israel. Vidare “Jag börjar bli lite förbittrad med vad jag tror är en hel del nonsens… Vi kommer aldrig att få höra solidaritetsrörelsen stödja en två-statslösning.”

  Dessutom hävdar Finkelstein att BDS-rörelsen har haft väldigt få framgångar, och att precis som en kult låtsas ledarna att de är enormt framgångsrika, när de i själva verket får allmänheten att ta avstånd ifrån dem p.g.a. deras extrema åsikter.

  BDS-rörelsen refererar till internationalla lagar i relation till palestinaaraberna, men när Israel kommer på tal så är internationella lagar som bortblåsta…

  Säg NEJ till BDS-rörelsen OM du är för FRED mellan palestinaaraver och Israel!

  http://www.haaretz.com/blogs/a-special-place-in-hell/it-s-israeli-apartheid-week-just-tell-the-truth-1.414182

 70. lion0808 skriver:

  bildterberg: jag har flera gånger försökt svara på dina frågor, men tyvärr ringer varningsklockan och inläggen markeras med ”inväntar granskning”.

 71. lion0808 skriver:

  bildterberg: Du tycks ha problem med Al-Qaida
  Du vill att jag ska svara på dina följande frågor:

  1. Är al-Qaida (fundamentalistiska muslimer) bra eller dåliga för israel?
  2. Varför når aldrig den “arabiska våren” fram till Saudi-Arabien?

  Svar:
  1. Du liksom jag är hänvisade till andra källor i detta avseende:
  Källa: se wikipedia.se och al-qaida
  Det som är bra för Israel är fred och säkerhet i judarnas stat Israel.

  I februari 1998 gav bin Ladin och Ayman al-Zawahiri ut ett meddelande undertecknat Den islamiska fronten för jihad mot judar och korsriddare. I meddelandet sa de att det var varje muslims plikt att ”döda amerikaner och deras allierade — civila och militära – i alla länder där detta är möjligt, i syfte att befria al-Aqsamoskén och den heliga moskén ur deras grepp, och i syfte att få deras arméer att lämna islams länder, besegrade och ur kraft att hota någon muslim. Deras mål är även att få USA:s ekonomi att “blöda””.

  Här har jag tagit bort länken till al-qaida på http://www.wikipedia.se
  för att om möjligt få fram mitt svar på din fråga 1.

  Slutsats herr Bildenberg?

  Al-Qaida (eller ursprungligen qaida-al-jihad, som växte fram ur gerillarörelsen Makhtab al-Khidamat (MAK)) har sin religiösa grund i Wahhabi-rörelsen och det slutgiltiga målet för al-Qaida är att införa denna variant av politisk islam i hela den islamiska världen.

 72. lion0808 skriver:

  bildterberg: Äntligen kom mitt svar på din första fråga fram. Det gäller att inte ange länkar till källor här.

  Din andra fråga:
  2, Varför når aldrig den “arabiska våren” fram till Saudi-Arabien?
  Svar fråga herr bildtenberg.
  Saudiarabien (arabiska: السعودية), formellt Konungariket Saudiarabien (المملكة العربيّة السّعوديّة; Al-Mamlakah al-’Arabijah as-Sa’udijah), är en monarki med sunnimuslimsk konstitution, belägen på Arabiska halvön i sydvästra Asien. Landet gränsar till Jordanien, Irak, Kuwait, Persiska viken, Bahrain, Qatar, Förenade Arabemiraten, Oman, Jemen och Röda havet.

  Islam uppstod i det inre av den Arabiska halvön och dess två heligaste platser, Kaba i Mekka och profeten Muhammeds grav i Medina ligger i nuvarande Saudiarabien. Landets religion är islam (huvudsakligen sunnitisk wahhabism) och styrelseskicket baserat på absolut monarki.

  Det är ett av världens oljerikaste länder, med 25 % av världens oljetillgångar.[2]
  Källa: här refererar jag till wikipedia och Saudi-arabien

  Då Al-Qaida önskar införa en variant av Wahhabism som politisk islam i hela den islamistiska välrden, så kan vi konstatera att Saudi-Arabiens regligion är islam och i huvudsakligen sunnitisk wahhabism.

  Usama bin Ladin
  Som religiös wahhabit trodde Usama bin Ladin att återställandet av sharialagar skulle komma att ställa saker till rätta i den muslimska världen, och att alla andra ideologier – panarabism, socialism, kommunism, demokrati – måste bekämpas.[16] Han uttalade sig för jihad för att rätta till vad han ansåg vara orättvisor mot muslimer som begås av USA och ibland av andra icke-muslimska länder,[17][18] behovet av att eliminera staten Israel och nödvändigheten att tvinga USA att dra sig tillbaka från Mellanöstern. Usama bin Ladin var antisemit och varnade åtskilliga gånger för påstådda judiska konspirationer. Källa:
  Här refererar jag till wikipedia och Usama bin Ladin

  Med tiden kom bin Ladin att betrakta Saudiarabien som ett land ockuperat av de amerikanska styrkorna (som stannade kvar efter Kuwaitkriget) och hans kritik mot det korrumperade kungadömet blev med tiden så skarp att hans uttalade mål till slut blev att störta kungafamiljen och upprätta en islamisk republik där. bin Ladins saudiska medborgarskap har dragits in efter attacker i Saudiarabien på 90-talet som hans al-Qaida misstänks ligga bakom och kontakten med hans omfattande familj avbröts.

  Varför har inte den s.k. arabiska våren kommit till Saudi-Arabien?
  Som du förstår så är de på tårna för att förhindra något liknande det som hände i Egypten.

%d bloggare gillar detta: