Framgång i Tunis

TUNIS: Med de förväntningar som fanns måste mötet här i Tunis om Syrien betraktas som en framång.

Det handlade ju om att politiskt öka trycket på regimen i Damaskus.

Om det kommer att ge det avsedda resultatet eller inte återstår att se. Det skulle inte förvåna mig om vi får avvakta Kofi Annans mer bestämda inträde på scenen innan det finns en möjlighet att bedöma den saken.

Vängruppen kommer nu att fortsätta att arbeta, med ett nytt möte i Istanbul kring mitten av nästa månad för att bedöma utvecklingen då.

Arla i morgon bitti börjar jag så flyga hemåt för att åtminstone i morgon kväll kunna vara hemma i Stockholm igen.

Redan på måndag morgon är det ju avfärd igen – då för möte med EU:s utrikesministrar i Bryssel.

Också då kommer utvecklingen i Syrien att stå högt upp på agendan.

34 Responses to Framgång i Tunis

 1. lion0808 skriver:

  Carl Bildt: Nu måste jag få ställa några personliga frågor. Hur i all världen hinner du med att hålla dig i fysiskt och mentalt trim med tanke på alla dina agendor, som presenterats på denna blogg? Vilken förklaring har du till detta? Har du något hemligt program med fystränare? Har du helt enkelt av naturen begåvats med snälla och progressiva gener? Det skulle uppskattas om du någon gång ville kommentera dessa mina närgångna personliga frågor i någon passus! Ta väl hand om din familj, när du kommer hem igen till Karlavägen i Stockholm!

 2. John Björklund skriver:

  Följ länken för att läsa vad som hände i Kongo just nu!!!
  Tar UD sitt ansvar i detta? Vad händer med pastor Jean?

  http://www.enoughproject.org/blogs/crackdown-kinshasa-congo-government-bans-peaceful-march-cuts-broadcast-stations

 3. lion0808 skriver:

  John Björklund: Jag är ledsen för din skull, när det gäller pastor Jean! Att ta kamp mot den muslimska strömningen i Kongo eller för all del i andra delar av det muslimiserade norra Afrika, det är dömt att misslyckas på kort sikt. Just nu är det den aggressiva muslimska agendan, som råder. Att Carl Bildt och den svenska regeringen, skulle ta speciell hänsyn till pastor Jean, det är att hoppas på för mycket, Men än är inte undrens tid förbi! Vem vet vad Calle kommer att hitta på när det gäller Kongo??? Finns det någon olja där?

 4. Carl Bildt blås av sanktionerna, Det här går åt helvete!
  Egypten utlovar attack!

  Ryssland varnar Israel

 5. Kerstin Broste skriver:

  Jag har tyvärr inte kunnat kommentera ang wikileakeller något p g a nekad acces. Att Carl Bildt är en USA-vän är väl inget problem utan de människor som han kallar vänner sedan 70-talet. Den jag menar är Carl Rowe. Denna man som i USA ej är fullständigt rumsren. I de flesta fall om man är gamla vänner så delar man också värderingar. Carl Rowe har vid ett flertal tillfällen varit inkallad till kongressförhör. Ett möte kom han ej till eftersom han tydligen var i Almedalen och gick sida vid sida med moderaterna.

  Carl Rowe har på många sätt visat ett förakt för demokratiska principer. Carl Bildt borde ta avstånd från delar av Rowes ”arbete”. Det samma med Kissinger som Carl Bildt ser som en gammal vän. Att i skrift uttrycka ett behov av ”depopulation” i Afrika borde få de flesta tänkande människor att ”dra öronen åt sig”.

  Till sist Lasse Karagiannis: Du har enligt mig fört fram många sanningar om sionismen som har inneburit många problem för Israels judar (Israels PM har nu erkänt att det är till men för Israel att det är några få kapitalstarka människor som har för stort inflytande över politiken).

  Att som Du påstår Mossad är efter Dig är antingen en diagnos eller bara rätt och slätt ”pund”.

  Jag läser varje dag Israeliska tidningar och då får man alltid med någonting. Från början var det det flygande örnar och nu är det ett spel som heter Traviat.

 6. Kerstin Broste skriver:

  Det gäller att kommentera medan datorn är okejad av någon.

  Jag saknar en kommentar från Carl Bildt ang kuppen i Maldiverna. En demokratiskt vald president har avsatts. De nya makthavarna har tillåtit en stor förstörelse av antikt material på sätt som vi kritiserade i Afganistan. England har eventuellt erkänt den nya regeringen. De nya makthavarna är rättrogna muslimer som kommer att inskränka människors frihet. Maldiverna har säkert också blivit strategiskt.

  Det som förundrar mig mest är att vi stöder en sunnimuslimsk kontroll över Mellan Östern. Vi verkar glömma att Irak styrdes av sunnimuslimer.

  Den Israeliska tidningen Arutz Sheva skrev i veckan att Saudi skulle använda ”the Iron Fist” för att slå ned Shia demonstrationer. Sannolikheten att svenska vapen kommer att användas är stor.

  Vad gäller att Palestina ej kan skydda sina egna gränser så är frågan; Kunde Kosovo och SydSudan det utan hjälp utifrån. Varför kan FN ej hjälpa Palestina med beskydd.

  ”världssamfundet” för en fullständigt katastrofal politik (se Libyen idag) och om Sverige genom Carl Bildt har en framträdande roll så kommer historien att döma oss hårt.

 7. Per Fredö skriver:

  Kerstin Broste
  Du menar att Carl Rowe inte är rumsren.
  Ett av skälen skulle vara att han blivit kallad till utskottsförhör, något i icke så ovanligt.
  Jag är lie fun dersam över namet. Det verkar vara snarlikt Karl Rove.
  Nu är väl få rumsrena hur det nu ska tolkas.
  Cark som utrikesminister har säkert att göra med rent ut slags slödder, vilka det finns goltt om i den internationella politiken.
  Vad som är lite märkligt med Kerstin är att hon taagit diverse diktatorer i försvar, inte minst när det gäller att tyranner som Khadaffi störstats i Libyen.

 8. Kerstin Broste skriver:

  Detta är nu tredje gången jag försöker skriva och varje gång åker jag ur.

  Per Fredö, Skärpning, Carl Rove är EJ demokrat och om Carl Bildt delar hans åsikter har svenska folket problem.

  Är ärlig nu. Har det Libyska folket fått det bättre? 2010 valdes Libyen till det det mest framgångsrika när det gällde mänskliga rättigheter.

  Är det bara en tillfällighet att när Iran stoppade oljeexporten till Europa 15.000 amerikanska soldater landade i Libyen för att öka oljeleveranserna.

  Bråka ej med mig om stavning när det Du skriver lämnar mycket att önska.

 9. Per Fredö skriver:

  Kerstin
  Om du nu inte kommer in på denna blogg så beror det säkert på att du själv har svårigheter med din dator.
  Någon censur är det inte tal om.
  Han heter Karl Rove och stavningen är inget pöroblem om den bara inte medför svåriheter veta vem du menar.
  Denne Karl Rove anser du inte vara rumsren, ett väldigt starkt uttryck.
  Rov är annars närmast ansedd vara en mästerlig politisk strateg, som hjälp till republikanerna och främst George W Bush att vinna olika val.
  Det är säkert vanligt förekommande även hos oss att varje svensk parti, och för den delen allianser som i senaste valet utformar sin egen agenda.
  Däremot gillar jag inte att kalla någon som icke rumsren därför att i detta fall du Kerstin sannolikt har dina politiska åsikter på annat håll.
  Det hör till en demokrati att inte utklassa någon särskild person däremot har det varit berättigat kritiserat sådant som kollektivanslutning. Likaså en rad ännu förekommande stödformer från LO till socialdemokraterna, detta inte minst i samband med val.
  USA har dock en annan variant än vår när det gäller att finansiera valkampanjer och det sker då via ekonomiskt stöd från en rad olika håll , vilket vi självfallet har svårt förstå.
  Karl Rove deltog för övrigt i ett seminarium som Timbro arrangerat i samband med Almedalsveckan och inget annat.
  Som bekant förekommer då mängder av liknande arrangemang, vilka de politiska partierna inte har något med att göra.
  Du Kerstin ställer dig alltid avvisande till alla nödvändiga aktioner för att störta tyranner som i det libyska fallet Khadaffi.
  Du måste ändå för att vara trovärdig ha klart för dig bakgrunden till detta, vilken du tycks helt sakna.
  Sedan har jag aldrig förnekat att det kan ta lång tid att bygga upp sådant som rättsstat, politiska partier, val m m i länder som Libyen.
  Men alternativet, det tidigare, var mångdubbelt värre.

 10. observer61 skriver:

  Chris Tappin – en engelsk medborgare utlämnas från England till USA.

  Något som troligen går oförmärkt förbi här i Sverige. Betraktaren kan ju dra sina egna slutsatser och begrunda eventuella likheter.

 11. Kerstin Broste skriver:

  Att kalla Carl Rove ej rumsren är ej en ”understatement”. Om Du också tycker att han är en bra politiker då har Sverige problem.

  Varför var medierna tvungna att göra allt för att få Khadaffi att framstå som en skurk. I ett inslag visades indiska demonstranter som beskrevs som Libyer.

  I förra veckans Arutz Sheva berättade druser från Golan att vid ett besök i Syrien de besökte ett ställe där enligt västerländsk media demonstrationer hände. Allt var i deras ögon normalt. Hur kan Du veta att vad som händer i Syrien enl media faktiskt händer.

 12. Per Fredö skriver:

  Karl Rove är en politisk strateger och rådgivare, i detta fall mest känd till president George W.Bush, som för övrigt vann två presidentval.
  Det är långtifrån uteslutet att Rove bidrog till det.
  Anklagelse av en rad olika slag är vanligt förekommande de.
  Vi har dock något som heter anklagelser utan skulfd.
  Ingen kan dömas utan bevis.
  Vi har nu fram framför oss ett presidentval i Ryssland.
  I det fallet rör sig sig om valfusk och i nget annat,
  Men Putin sitter säkert.
  Han har domstolarna och rättsväsendet i sin hand.

 13. spanaren skriver:

  I det ryska presidentvalet har Putin enligt de sista
  opinionsundersökningarna upp till 66% stöd.

  Varför skulle majoriteten av ryssarna byta dagens
  stabilitet mot det kaos som rådde under Jeltsin?

  Stödet för ”Zapanik” som Javlinskij är mycket
  begränsat utanför Moskva/Petersburg.

  Varför kan många, även här,inte inse att Ryssland ÄR
  ett annat Europa med en egen kultur och historia
  i många stycken skild från vår västeuropeiska.

  Som de flesta nog vet fanns ”Zapadnik” bland den ryska
  överklassen även under Tsardömet på 1800-talet
  medan folkmajoriteten var ”slavofiler” – liksom idag….

  Varför skulle alla ryska opinionsinstitut vara opålitliga
  och den splittrade demonstrationsrörelsen vara trovärdig?

  http://www.businessweek.com/news/2012-02-25/putin-to-win-presidential-vote-in-first-round-polls-show.html

 14. John Björklund skriver:

  Carl, varför är du så tyst om Kongo Kinshasa?
  Vi har fått kontakt med en person som träffat Jean Kabuidibuidi idag. Han finns i Kinshasa, men enligt våra uppgifter sitter han anhållen hos polisen. Det görs dock ansträngningar just nu att få ut honom därifrån. Enligt min mening är det UDs ansvar att få ut honom därifrån och i högsta grad ditt!!!!

  Jag har funderat på om det är så att UD är en tyst sten som inte talar i den här frågan. Du talar om den arabiska våren – och det är bra det som sker bortsett från att massor av kristna förföljs och dödas!

  Jag har funderat på om det inte är dags för oss kristna i Sverige att dra ihop en bönemanifestation utanför UD för att vår orättfärdiga migrationspolitik ska förändras! Det är dags för den skandinaviska våren! Det är dags att få se att vårt land förändras till det bättre och att vi kan se en förändring för de svagaste i vårat land!

  Jesusmanifestationen samlar runt 20tusen människor! Jag vågar påstå att vi på mycket kort tid kan få ihop 30-50 tusen människor, över alla samfundsgränser! Gemensamt är en proklamation för de svagas skull!

  Carl, det är dags att göra upp med tystnaden!

  Hälsningar

  John

 15. John Björklund skriver:

  http://www.stefansward.se

  Vi har fått veta lite mer. Jean Kabuidibuidi har varit frihetsberövad sedan han kom till Kongo. Det är fragmentariska bilder vi får via telefonsamtal, men en person som har träffat honom idag intygar att han sitter i någon form av fängelse, och har blivit misshandlad. Men det finns personer som har kontakt med honom och försöker hjälpa honom. Där han sitter kan man tydligen överleva bara få dagar om man får sitta kvar där. Ungefär så är den information jag har fått.

  Allt tyder på att den risk- och hotbild vi har försökt bombardera (genom brev, telefonsamtal, namninsamlingar, tidningsartiklar) svenska politiker och myndigheter om – stämmer. Och ingen har brytt sig. Vi ber till Gud och hoppas på att han på något sätt ska komma ifrån det fängelse där han sitter just nu.

  Vi har dock lite koll, genom att vi har kontakt med personer i Kongo som vet var pastorn finns och har kontakt med honom.

 16. Mitt antisionistiska inlägg har blivit raderat härifrån. Detta är andra gången det händer på två dagar.

 17. lion0808 skriver:

  Lasse, Lasse: Då har du väl uppnått ditt mål med din smörja?

 18. John Björklund skriver:

  lion0808: Tack för din respons. Jag tror utan tvekan att det lönar sig att reagera. I fallet Kongo är inte problemet Islamisering utan att regimen inte tillåter öppen kritik. Om man som medborgare för en egen agenda och är öppet regimkritisk riskerar man att dö. Detta är inte demokrati. Det är av den anledningen som vi vet att pastor Jean Kabuidibuidi inte bara riskerar utan med största sannolikhet kommer att dö om inte den Svenska regeringen eller för den delen en högre makt griper in.

  Jag anser att de Nya Moderaternas snäva migrationspolitik gör att de sätter krokben på sig själva. Det håller inte att säga att man har en vänlig och är Europas tredje största land på migration. Vi måste få bukt med felmarginalerna hos migrationsverket. Det är alldeles för många människor som den svenska regeringen indirekt skickar i döden på grund av felbedömning. Det är ansvarslöst och det strider mot de mänskliga rättigheterna.

  En människa som sänds i döden är en människa för mycket! Det är tragiskt att se att svensk migrationspolitik fungerar så dåligt. Kan man tänka i termer av inkurens? Det verkar i alla fall regeringen tycka då man för en mycket tyst diplomati i denna fråga.

  Vi fick i alla fall idag ett mycket positivt svar av miljöpartiets Gustav Fridolin. Han skriver på FB: Fruktansvärt – ytterliggare ett exempel för varför vi måste skapa en bättre migrationspolitik.

 19. lion0808 skriver:

  John Björklund: Den fråga som du för fram är mycket ömmande. Det är aldrig för sent att föra fram detta. Om flera svenska politiker likt Gustav Fridolin reagerar, så kan vi förhoppningsvis får en bättre migrationspolitik med mänskligt ansikte. Fortsätt ditt goda arbete!

 20. mrmhalland01 skriver:

  Lite filosofiskt, bara för att få lite balans.

  Långt innan EU bildades och långt innan Carl Bildt pratade om globalisering.
  Långt innan vi hade fattat att vi i en globalisering faktiskt var tvungna att umgås sida vid sida oavsett religion, hade denna man förutsett att vi måste se i ett lite vidare perspektiv för att det ska fungera.

  Många har offrat sina liv för att få bo i ett fritt land.
  Inte minst under föregående vår…

  Nelson Mandela satt fängslad i många år för sin tro på någon form av rättvisa.

  Var denne man den förste som förstod vad som måste ske för att få harmoni i världen ??

 21. John Björklund skriver:

  Pressmeddelande: Pastor Jean fritagen inatt!
  http://t.co/MbQIAX6H

  Detta bad vi om igår kväll.
  Bland annat fick vi följande bibelord:
  ”Snart blir fången fri. Han skall inte dö och läggas i graven, han skall inte lida brist på bröd” Jesaja 51:14

 22. Rulle skriver:

  spanaren m.fl., De flesta demokratiska länder har en grundlag som maximerar antalet mandatperioder till två(2), Varför?
  Att med diktatoriska metoder påtvinga en befolkning en längre period där man inte kan påverka politiken är avskyvärt och odemokratiskt. Det engelska ordet ”abominable” är passande.

  Världssamfundet FN borde en gång för alla slå fast vad demokrati är och att om en president vill mygla sig till ytterligare en period så må det vara landets ensak, men att det ALDRIG accepteras av den internationella gemenskapen.

 23. Rulle, vad fan är det med dig?

  Börjar min påverkan ge utdelning?

  Är du kanske inte en hard-core sionist?

  Om du fortfarande är hard-core, då ska du ju fortsätta attackera mig!!!

  Det ska ju inte spela någon roll att jag har bekänt mig blå

  att jag älskar:

  1. Det heliga judiska folket (=Torah judar och sekulära antisionister)
  2. Det heliga muslimska folket(Koranen troende och sekulära)

  att jag vördar(trots att jag är ateist):

  1. Den heliga Torah
  2. Den heliga Koranen

  Er strategi är ju att vråla

  1.Antisemit
  2. Judehatare
  3. Rasist
  4. Sjuk
  5. Spridare av hat-propaganda

  Igen, och igen, och igen och igen!!!

  Fan, nu fattar jag ingenting!!

  Ska jag behöva lära dig ditt jobb?

  Akta dig! Om du gör ett dåligt jobb
  som desinformatör, så kommer dom att offra dig.

  Googla Israel bombar sin egen ambassad.
  Äh, jag gör det åt dig latmask!
  http://www.washingtontimes.com/news/2012/feb/13/israel-iran-bombed-diplomatic-car/

  Men du kan alltid räkna med att jag beskyddar dig med min egen kropp. Oavsett
  hur du fortsätter att kämpa.

  Du kan kika efter en indikator, då svenskar försynt börjar posta
  ”ingen rök utan eld”, så betyder det att, visst förstår dom att sionisterna
  är genomruttna, men de vågar inte säga något för att inte riskera
  samma påhoppning (punkterna 1 till 5).
  Då leder ni igen.

  Svara mig ändå, varför anser du att brott ska få löna sig?
  (Inte sno godis, men att planera mord, etnisk rensning och stöld av land)
  Se

  När jag ändå har din uppmärksamhet, anser du att ANC:s kamp var berättigad,
  trots att de liksom alla befrielseorganisationer under 1900-talet
  tyvärr använde sig av brott emot oskyldiga civila?

 24. Per Fredö skriver:

  Framstegen vad gäller Syrien blockeras helt av Kinas och Rysslands inställning.
  Dessa båda länder har inte bara använt sig av vetorätten utan den ryske utrikesministern Lavrov har gått så långt som att kalla händelseutvecklingen som en konflikt mellan lika goda kålsupare.
  Det enda positiva i denna mening förefaller vara att Lavrov tydligen räknar Assad dit.
  Lavrov beskriver också kritiken mot Rysslands och Kinas veto som hysterisk.
  Mot denna bakgrund är det svårt förstå att Hillery Clintons reaktion att dessa båda länder är ansvariga för pågående blodspillan.
  Hon har ju också väl beskrivit vilken intressegemenskap, som råder främst mellan Ryssland och Syrien
  Bara den förhindrar ett aktivt ingripande med syfte att störta Assad.
  Bakom allt detta ligger förstås också Putin, som nu inför presidentvalet vill hävda att Ryssland står för sin egen variant av demokrati, vilken också inbegriper gammaldags nationalism och en varning till västmakterna att lägga sig i Rysslands interna angelägenheter.Sånt går hem.
  Makthavarna ska naturligtvis sitta kvar i respektive land.
  Det senare gäller förstås också Kina, som i vad gäller Syrien följer den ryska linjen, men utan att ta till deras hyresiska övetoner.

 25. Rulle skriver:

  Lasse Karagiannis, Du ser ut att vara alltför barnslig och har så dåligt språk (svordomar) att det är inte intressant att argumentera med dej. Du fladdrar dessutom både hit och dit i dina åsikter likt mormors lilla kråka. Denna blogg skulle vinna på att Du nöjde dej med att läsa och lära.

 26. Rulle skriver:

  Per Fredö, tycker Du inte att FN redan nu skulle klargöra att en person, som ställer upp för en tredje valperiod under sin livstid, diskvalificerar sill land från att kallas demokratiskt.
  Ingen är oersättlig, inte ens Putin!

  Samtidigt ser jag att både arabförbundet och EU samlas för att dra med USA i att permanenta mellanöstern som en oroshärd. Man undviker att tala om, eller försöker lösa, de problem som regionen härbärgerar.

  Världen styrs med otroligt mycken dårskap!

 27. Rulle, Rulle, jag är redo att lära.
  Förlåt att jag skrev svordomar.
  Skall aldrig mer göras.

  Hjälp mig snälla du,
  Vart är jag barnslig?
  och,
  vart fladdrar jag hit och dit?

  Vill du hjälpa mig till rätta?

 28. Rulle, Om du kunde ta det i tur och ordning, vore jag dig tacksam.

  Börja gärna med min viktigaste fråga:

  Sen när får man behålla det man stulit, och inte bara stulit, utan att dessutom planerat att mörda för sedan lång tid tillbaka?

  Om du säger att det visst finns tillfällen då maffiametoder är OK, och borde tillåtas, så har du förlorat mig TOTALT…

  HÄR BEHÖVER JAG VERKLIG HJÄLP ATT FATTA!!!!!

 29. Per Fredö skriver:

  Rulle
  Jag anser naturligtvis inte alls att Ryssland är en demokrati Den politiska utvecklingen har under Putins era blivit betydligt värre än under perestjorkan.
  Svenska Dagbladet har i dag en bra artikel om Putin inför det så kallade valet.
  I den kan man läsa att ett gäng som Putin styr systematiskt lägger beslag på ryska rikedomar via de stora bolagen.
  Denne man säger sig också vara förkämpen mot den ryska mycket utbredda korruptionen..
  Och den lika utbredda alkoholkonsumtionen är också en del av hans levebröd.
  Och naturligtvis är ett magnifikt palatsbygge på gång.
  Men allt sådant får ryssarna inte veta något som helst om i de tre dominerande statskontrollerad tv-bolagen.

 30. Rulle skriver:

  Såg en bild med de typiska ryska baborska-dockorna i trä, alla med en bild av Putin i stället för bäste-mor. Mycket slående.

 31. bildterberg skriver:

  Om oegentligheter i FN:s generalförsamling när det gäller
  att med otillåtna medel få igenom en resolution om Syrien
  står att läsa här:

  http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=29374

 32. lion0808 skriver:

  bildterberg: Du sällar dig till en ”fin skara”, som motsätter sig demokratisering i Syrien!!! Russia, China, Iran, Venezuela, and others. Surpirse, surprise, surprise!?

 33. Per Fredö skriver:

  bilderberg
  Kan du eventuellt komma med något citat eller reaktioner från demokrater som Jonas Sjörstedt, Lars Ohly eller Hans Linde om händelseutvecklingen inför presidentvalet.
  Och för den delen har inget heller hörts från den politiskt-facklige ordföranden Stefan Löfven.

 34. Käre Rulle tänker du hjälpa mig att förstå eller ska du ignorera mig.

  Jag vill verkligen förstå hur du tänker.

  För mig och många andra är det ett odiskutabelt axiom att man inte får behålla något som man har tillskansat sig med orättfärdiga medel.
  Detta gäller alltså inte tycker du när det gäller Israel?
  Är detta så komplicerat för dig att besvara så att du verkligen vill låta bli?

%d bloggare gillar detta: