Kina och EU

STOCKHOLM: Det blev en fascinerande avslutande diskussion på de senaste dagarnas möte med Stockholm China Forum.

I centrum stod frågeställningarna om Kinas utveckling efter den kommande höstens partikongress och ledarskiften.

Även om situationen för de medborgerliga fri- och rättigheterna försämrats i Kina under den senaste tiden är det uppenbart att det nu handlar om ett mer mångfasetterat samhälle där makten inte kan utövas på samma sätt som förr.

Och där kanske det ledarskifte som vi nu kommer att få se är det sista som kommer att vara möjligt i dessa påtagligt slutna former.

Men ett mer öppet Kina i dessa avseenden kan mycket väl komma att bli ett mer nationalistiskt bestämt Kina än vad vi hitintills sett. Det finns en stolthet över den egna utveckling som lätt kan få övertoner som omvärlden kan uppleva som störande eller t o m hotande.

Och det var kring en del av dessa frågeställningar som den avslutande diskussionen handlade.

Nästa gång träffas vi för första gången i denna krets inte i Stockholm utan i Kina – efter både kinesisk partikongress och amerikanskt val.

Men innan diskussionen på SCF hann jag i dag med en diskussion med våra ambassadörer i de olika EU-länderna om olika aktuella frågor.

Och där kom diskussionen att handla om den dragkamp vi nu ser mellan de som vill vrida samarbetet in i en mer begränsad och mer mellanstatligt präglad krets och dem som – i likhet med oss – ser en styrka såväl i antalet medlemsländer som i de institutionella strukturer vi gradvis byggt upp.

Den dragkampen är förvisso inte avgjord, och vi var ense om att det är viktigt för Sverige att stärka förbindelserna inte minst med de huvudstäder som har samma grundsyn som vi i dessa frågor.

Men frågetecknen finns där.

Finns det en risk för att Storbritannien gradvis kommer att glida bort från det närmare samarbetet, och vilka konsekvenser får det?

Att de skulle vara negativa är tveklöst.

Och finns det en risk för att vissa kommer att lyckas i sin strävan att stöta bort Turkiets från dess europeiska ambitioner och reformsträvanden med de konsekvenser – också de förvisso negativa – som detta utan tvivel skulle få?

Att vårt grundläggande såväl säkerhetspolitiska som ekonomiska intresse är ett både djupare och bredare europeiskt samarbete var vi alla övertygade om.

Och att vi nu kommer med i finanspakten vittnar ju om att det finns en bred politisk förankring i Sverige för denna linje.

I morgon stundar så ytterligare en arbetsdag i Stockholm.

Konselj på Slottet, och lägga sista handen vid den utrikesdeklaration vi skall presentera i riksdagen på onsdag.

47 Responses to Kina och EU

 1. Jon Reina skriver:

  Nå er jeg kanskje i frekkeste laget siden jeg her tar på meg lærerhatten i et forsøk på å berolige Carl Bildt om såvel utviklingen i Kina og Storbritannias holdning til EU,
  Men siden jeg er kjent for å være en liberal berserk, så tar jeg allikevel sjansen….:-)

  Når det gjelder Kina og siste tids innstramminger, så må dette sees på som rene krampetrekninger eller bakpostfektnigerr fra den sittende regimets side. Altså et siste stut for å få klarhet i hvor langt de kan gå før folkehavet eksploderer i hendene på dem…
  Disse siste innstrammingene tror jeg blir kortvarige og derfor ikke innebærer noen reell trussel mot den pågående demokratiske (og økonomiske) revolusjonen landet er i. Løpet er nemlig spikret for et land med sterkt voksende insdustrialisering, sterkt voksende utdanningsnivå, samt så sterk voksende velstand i store deler av sin befolkning…

  Når det gjelder Storbritannia så har landet (som Sverige) alt for mye å tape på å trekke seg ut av EU – eller deler av EU-samarbeidet. Likeledets ville en nedtrapping fra Storbritannias side oppfattes som et enormt prestigenederlag blandt EUs medlemsland – og i verden forøvrig. ..
  Begge partene har altså alt å tape og intet å vinne på å nedgradere samarbeidet – og det kjenner selv politikerne i Storbritannia godt til….

 2. Hej Carl! USA har deklarerat National Emergency med avseende på Irans hot att blockera Hormus-sundet.

  Tillsammans med NDAA, innebär det att det är det grönt ljus att använda militär makt.

  Sverige bör dra sig ur blockaden så fort som möjligt. USA vill hemskt gärna ha krig nu.

 3. foxbill skriver:

  Barosso m.fl. har knäböjt inför Kina och påbörjat bildligt oralsex. Allt i förhoppningen att den totalitära diktaturen skall skänka allmosor till det havererade EU-projektet. Som EU-medborgare med lite ryggrad ännu intakt så skäms man enormt för sådan ynkedom.
  Vik hädan Kina, men ta med er torskarna Barosso med anhang.

 4. foxbill skriver:

  Jon Reina,

  Gör nu rätt för din lön och försvara nackskottets hemland. För inte kan din verklighetsuppfattning vara så till den milda grad förvanskad att du gör det av någon annan orsak än egen vinning?
  Glöm inte knäskydd!

 5. foxbill skriver:

  Lasse Karagiannis,

  Så klart att Sverige inte skall blanda sig i internationell politik. Det gick ju bra under WW2. Våra bilar behöver inte bensin, så varför bry sig?
  Antagligen är risken att Irans kommande kärnvapen kommer att användas mot Sverige så oerhört liten så varför engagera sig?

  Det bästa vore om USA och Israel fixar det så kan vi protestera och opponera oss i bästa PK anda. Varför skita ner sig när det finns andra som kan göra det?

 6. Jon Reina skriver:

  foxbill

  Jeg undrer faktisk om du både er døv og blind. Døv for alle fremskritt Kina og kinas befolkning har gjennomgått politisk siden kulturrevolusjonen og – og blind for alle mulighetene denne oppmykningen har kommet store deler av det kinesiste folket tilgode….

  Jo da, du har rett i at jeg har handlet varer fra både Taiwan, Syd-Korea – og fastlands-Kina. Og derfor vet jeg faktisk en hel del om hvordan folket der nede hadde det før – og hvordan de har det i dag.

 7. Det verkar som du är för krig? Att något gott kan komma därav?

  Varför skulle Iran inte få kärnvapen? Israel har kärnvapen. De är också en terrorist stat, Indien, Pakistan, Ryssland, Kina, Nordkorea till och med USA som är den största terrorstaten.

  Vad är det du vill säga? Att man helt säkert använder kärnvapen emot andra bara för man har tillgång till det. Det här kriget har AIPAC önskat sig verkligt länge.

 8. foxbill skriver:

  Lasse K….
  Du är alltså FÖR kärnvapen?
  Det bästa vore naturligtvis att INGEN hade kärnvapen. USA är absolut ingen dununge eller felfri, men utan USA hade vi talat tyska och haft hakkors som symbol. Balkan hade varit etniskt rensat, om inte Sovjet hade tagit över världen under 60-talet.
  Men det kanske hade varit ett drömscenario för vissa?

 9. foxbill skriver:

  Jon Reina,
  Vad anser du om demokrati och mänskliga rättigheter? Tryck och yttrandefrihet? Är det något som man kan och bör kräva av dem man fjäskar för?
  Hur tycker du att Kina och Ryssland sköter sig på den fronten?
  Undrar vem det är som är döv och blind?

 10. Jon Reina skriver:

  foxbill.

  Akkurat på samme måte som alle svenske fabrikkarbeidere hadde det i årene rett etter krigen. Nemlig betydelig bedre lønn og mer fritid en de hadde hatt i mellomkrigstiden.
  Men husk at selv langt utpå 1950-talle var de stadig tvunget til å stå rett med lua i hånden – og titulerte direktøren, herr direktør…

  Nå er du vel ikke så forstokket eller dum at du virkelig tror på at dagens kinesiske fabrikkarbeidere føler seg underkuede og misfornøyde. De føler jo nemlig selv at de lever i en gullalder som hvert år gir dem mer frihet, mere lønn og bedre levestandard.
  Å se forbedringer i sin egen hverdag – hver dag, uke, måned og år, det nører ikke opp til misnøye blant folk. Det bare skaper mer fremtidshåp og tro på et enda bedre liv neste år…

  Nå er jeg ikke blind for at det finnes mange problemer å løse før lønninger og menneskerettighetene i Kina og Russland kommer opp på svenskt nivå. Men det er heller ikke saken siden begge disse landene har gjort kjempebyks både menneskerettslig og økonomisk på de snaue tjue årene som har gått siden begge var udemokratiske og skakkdrevne kommunistiske diktaturer…

 11. Hej Foxbill! Håller du med om att Israel är en terrorist stat som borde upplösas?

 12. foxbill skriver:

  Nej!
  Israel liksom USA begår en hel del misstag och övergrepp, men de förtjänar att leva och ha ett eget land.
  Försöken från alla folkgrupper i Israels närhet att utplåna dem, kan förklara varför de tar i för mycket kanske?

 13. Foxbill, du tittade inte på videon. Israel skapades med list och etnisk utrensning a la Arkan redan från början.

  http://www.youtube.com/results?search_query=Ariel+Sharon+interview&page=1

 14. Sorry Foxbill, intervjun med Ariel Sharon är här istället:

 15. bildterberg skriver:

  Hittade följande kortfattade artikel på Wikipedia:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_weapons_and_Israel

  Originellt.

 16. bildterberg skriver:

  Hur kan det vara möjligt att ett land som inte är med i NPT
  (Nuclear Non-Proliferation Treaty) trots innehav av ca 200
  kärnvapen kan ha mage att hota anfalla ett land som är med
  i NPT trots att detta land ej kunnats bevisas inneha kärnvapen?

  Ett svar får man i följande informativa artikel:

  http://www.maskofzion.com/2012/01/international-zionism-is-strangling.html

  Är det någon annan som har någon bättre förklaring så är
  jag ytterst nyfiken att få ta del av den.

 17. Hej bildterberg! Jag älskar den här raden ur Wikipedia
  ”Anyone who says Israel has nuclear weapons is an anti-semite.”
  Jag bara älskar när dom tar till Israel-är-ett-offer attityden. Men med alla filmbevis på youtube, så ekar det ihåligt, ingen går på det längre, tack vare youtube. Undrar hur det kommer sig att staten Israel ännu inte har dragits inför domstolen i Haag för ”crimes against humanity”.
  Synd att media i Sverige och i USA ägs av personer som är pro-Israel. Verkligen en fara för demokratin.
  USA har tyvärr förlorat fighten. Man ser hur Ron Paul blir ignorerad av media. Ende republikanske kandidaten som inte blev inbjuden till AIPAC (tror jag det var).Massa klipp på youtube med exempel på hur han fråntas mediaexponering i debatter.
  Bjuder på en dokumentär om en av Israel misslyckad false-flag attack. Se och förundras över sionisternas makt.

 18. bildterberg skriver:

  Konstigt…
  Hur kan exakt samma typ av magnetbomber applicerade på bilar
  av motorcyklister förekomma i ”misslyckade” attentat mot israeler
  som i de ”lyckade” attackerna mot iranska kärnfysikforskare?

  http://www.washingtontimes.com/news/2012/feb/13/israel-iran-bombed-diplomatic-car/

  Tja, räkna ut det, den som kan….

 19. foxbill skriver:
  14 februari 2012 kl. 19:08

  Jon Reina,

  Gör nu rätt för din lön och försvara nackskottets hemland. För inte kan din verklighetsuppfattning vara så till den milda grad förvanskad att du gör det av någon annan orsak än egen vinning?
  Glöm inte knäskydd!

  Foxbill,
  Gör nu rätt för din lön och försvara nackskottets hemland. För inte kan din verklighetsuppfattning vara så till den milda grad förvanskad att du gör det av någon annan orsak än egen vinning?
  Glöm inte knäskydd!

 20. bildterberg skriver:

  Lasse Karagiannis:
  Så vitt jag vet har historien om USS Liberty aldrig visats
  på SVT/Kunskapskanalen (rätta mig om jag har fel).
  Tyvärr är det alltför få som känner till den historien
  men det finns bara ett sätt att åtgärda det. :-)

 21. Jon Reina skriver:

  Som sjømann i mine ungdomsår kjenner jeg til historien om USS Liberty – og minst et dussin tilsvarende. Altså båter som ble angrepet av venner og allierte grunnet feilkalulasjoner og misstak.

  Det eneste historien og USS Liberty sier meg, er at ”shit happens every day and every year”..

  Det finnes altså intet pikant eller seksuellt i slike tragedier…

 22. bildterberg skriver:

  Jon Reina:
  De israeliska piloter som attackerade USS Liberty måste
  nätt och jämnt haft ledsyn eftersom de inte kunde identifiera
  ett fartyg med tydligt hissad amerikansk flagg i klart väder.
  Frågan är om de hade bra autopiloter installerade för
  att kompensera sin uppenbarligen nedsatta synförmåga.
  Sen kan man ju undra varför man maskerat bort alla
  nationalitetsbeteckningar på flygplanen.
  ”Shit happens” kan man säga om detta misslyckade
  försök till ”false flag”.

  När vi ändå är inne på ”false flags”:

 23. Jon Reina skriver:

  bilterberg.

  Jeg trodde du hadde fått med deg at jeg hadde seilt på sjöen i unge år?

  Jeg kan derfor fortelle deg at det ikke er vanlig å heise nasjonalflagget når båter er ute til sjöss. og når det gjelder skip av typen ”Man og War”, altså krigskip, så flagges naturlig nok aldri nasjonaliteten – utenom når de ligger til kai…

  Möttes skip i mörke på havet i gamle dager var det vanlig at de morset til hverandre og fortalte hva de het, hvor de kom fra – og hvor de skulle. Unntaket fra denne regel var krigsskip som svarte ”Man of War” på hvem de var – og ”never main” på alle andre spörsmål…

  Du må vel skjönne at det det å flagge nasjonaltiet innebar en stor og unödvendig fare for krigsskip.
  Så slutt å tro på tull.

 24. foxbill skriver:

  Inget får igång kommentarer som anti Israeliska ”fakta”.
  Jag har inte tittat på alla videor som ni har lagt ut, skall se om jag kan få tid så småningom.

  Men ni alla som hatar Israel, vad är lösningen?
  Förklara vad man skall göra med Israel, judarna mm.
  Vart skall de flytta? Hur skall man omvända övriga folkslag i MÖ som bara önskar döda varenda jude?
  Utan ett militärt starkt Israel så skulle förintelsen upprepas.

 25. foxbill skriver:

  Lasse K….
  Jag har ingen egen vinning på att försvara Israel. Jag är inte jude. Får bara skit från alla antisemiter. Jag kritiserar dessutom mycket av det som försigår från Israels sida.
  Men jag anser att alla folkslag har rätt till att leva. Då speciellt judarna med tanke på vad tyskarna gjorde under WW2.

 26. Jon Reina skriver:

  foxbill

  Siden andre verdenskrigens sluttt har det vært rettet mange anklagelser mot Italia og Spania som mer eller mindre villige lydriker og ”hjelpere” for Nazi-Tyskland. Men bare i ytterst beskeden grad nevnes de islamskdominerte araberlandene i denne sammenheng….

  Jeg er også like dritt lei som deg over at våre motdebattører hele tiden forsøker å forfekter at Israel og landets styre – er likeverdig med styrene i alle andre land og stater i regionen.
  Sannheten er jo dessverre noe helt annet, siden Israel er det eneste land i regionen med demokratiskforfattning og styre…

 27. Jon Reina skriver:

  Det har skjedd noe rart med denne debatten som visserlig har overskriften ”Kina og EU”.
  Kina er ikke nevnt eller debattert siden focbills innlegg 14 februar kl 20.27.
  Oog det var for 18 innlegg (og 11 videorer siden)…

  Er det kanskje på tide å slutte eller spore om debatten til sitt rette spor?

 28. Hej Foxbill.
  Jag är ledsen att du säger att du får skit av anti-semiter.

  Det är viktigt att skilja mellan sionism och judendom, mellan nazister och tyskar.

  Jag älskar anti-sionistiska judar och anti-nazistiska tyskar.

  Angående dina farhågor för en ny förintelse:

  Judar har levt i fred tillsammans med muslimer i 1500 år. I Koranen står det att ”judar, kristna, sabaiter och de som tror på denna skrift” kommer till himlen. De är med andra ord bröder i tron.
  De är vi kristna som har förföljt judar under modern tid och medeltid.

 29. bildterberg skriver:

  ”Du må vel skjönne at det det å flagge nasjonaltiet innebar en stor og unödvendig fare for krigsskip.
  Så slutt å tro på tull.”

  Om du har bevis för att de överlevande från USS Liberty
  ljuger när de säger att flaggan var hissad så är jag
  intresserad av att få ta del av dessa bevis, Jon.

 30. Jon Reina skriver:

  Vis meg hvem som sa dette og hvor dette står skrevet

 31. bildterberg skriver:

  Ok. Löjtnant James Ennes vittnesmål om vad som hände
  på morgonen den 8 juni 1967 finns med i detta dokument:

  usslibertyinquiry.com/law/jacobsen.pdf

  På s. 11-12 i detta dokument kan man läsa:

  ”Early on the morning of June 8, 1967, the Liberty became a center of attention. At about 6
  a.m. local time, she was circled by a French-built, twin-engine Nord 2501 Noratlas. The purpose
  of this reconnaissance was to see if the Liberty had been moved as a result of the prior day’s
  warnings. 67 The Noratlas is a medium range transport and does not carry bombs. 68 In this case,
  the Israeli Air Force was using it as a reconnaissance plane. The ship was beyond the limits of
  the claimed Egyptian territorial sea (and the narrower claimed Israeli territorial sea) 69 At 7:20
  a.m., Lieutenant James Ennes, U.S. Navy, the morning officer of the deck for the Liberty,
  checked the ship’s flag and found that it was not visually suitable. He had the signalman hoist a
  new flag that measured five by eight feet to the ship’s tripod mainmast.70 At 9 a.m., when the
  Liberty was reconnoitered by a jet, the American
  flag was fluttering in the wind. 71 At 10 a.m., two rocket-armed, delta-winged jets circled the ship
  three times, close enough for the Liberty crewmembers to count rockets and see the pilots, yet
  no national identification markings were visible on the planes. 72 The American flag had been
  fluttering straight out in the breeze during these passes. 73 At 10:30 a.m., an Israeli Noratlas
  made several passes at the ship and was so close to the ship that its seams and rivets were
  clearly visible. The ship’s flag was still fluttering.74 Again, at 11:00, 11:30, 12:15, and 12:45, an
  Israeli Noratlas reconnoitered the ship. At the 11:00 and 11:30 passes, Lieutenant Ennes
  checked the flag and found it to be flying. 75 This concern with the flag was simply an extra pre-
  caution, since Lieutenant Ennes had seen the Israeli reconnaissance pilots wave at Liberty
  crewmen, 76 and a Chief Petty Officer had come to the bridge to tell Lieutenant Ennes, ”No
  sweat, Lieutenant, we can hear the pilots reporting by radio that we are American. 77 The last
  Israeli air reconnaissance of the ship was at 12:45; but, forty-five minutes earlier, three Israeli
  motor torpedo boats (MTBs) had left the Israeli naval port of Ashdod to intercept the Liberty.78
  At 2 p.m. local time, three Israeli jets attacked the Liberty. The first two planes, which at-
  tacked with rockets, had no national markings.79 Soon, other jets joined the first group. The
  second group of jets was armed with napalm, and they proceeded to bomb the ship with the jel-
  lied gasoline and with rockets. During the assault by the initial group of jets, through either ex-
  traordinary coincidence or expert marksmanship, the second plane disabled nearly every radio
  antenna on the ship. As a result, the Liberty was temporarily unable to call for help. 80

  Räcker detta till att börja med, Jon?

 32. Jon Reina skriver:

  Ja da, det gjör det, bildterberg.

  Men først bør debattens lesere gjøres kjent med at USS Liberty ikke var noe krigsskip, men et ubevæpnet høyteknologisk spionskip som var på såkalt ”electronic collection mission” oppdrag i sydligste deler av middelhavet.

  bildterberg har rett i at skipet ble angrepet av raketter avfyrt fra israelske jagerfly, samt også torpedert av den israelske marine. Og dette skjedde den 8. juni 1967, altså under 6-dagerskrigen Israel kjempet mot en flokk islamske araberstater som hadde rottet seg sammen for i fellesskap å utslette Israel, noe de heldigvis ikke klarte…

  Det for Israel sp fatale angrepet skjedde mens spionskipet befant seg i internasjonalt farevann, rett nord for Sinaihalvøya som Israel nyss hadde klart å befeste.Og dette, sammen med identifiseringsproblemer, er viktige og forklarende deler av bakteppet til hvorfor dette angrepet ble igangsatt..

  Umiddelbart etter angrepet nedsatte både den israelske og amerikanske regjeringen ned undersøkelseskommisjoner. Og begge konkluderte med at angrepet skyldes misforståelse begrunnet av skipets uklare identitet (dette fremgår også klart av punktene bilterberg publiserte i et tidligere innlegg i debatten)

  Saken mellom den israelske og amerikanske regjeringen ble løst i vennskapelighet ved at Israel under mai måned året etter utbetalte noe over USD 3,3 millioner i erstatning til familiene til de 34 som mistet livet under angrepet. Og året etter utbetalte Israel ytterligere USD 3,5 millioner som var øremerket til to menn som ble skadet under samme angrep.

  Israel opptreden i denne saken var altså både ryddig og samvittighetsfull overfor USA, de dreptes familier og de to menn som ble alvorlig såret under angrepet – slik demokratisk styrte stater normalt gjør

  Nå er det klart at dødelige angrep mot en alliert alltid vil sette sinnene i kok, samt også bidra til en flora av konspirasjonsteorier. Og så var også tilfelle i denne saken.
  Og det er slike konspirasjonsteorier bilterberg så desperat forsøker å fremstille som historiske sannheter….

 33. bildterberg skriver:

  Konspirationsteori är en bekväm generisk stämpel att ha till hands
  när man tvingas ta till misstänkliggörande och försök till
  undergrävande av trovärdighet för att släta över obekväma fakta.

 34. flyktingar skriver:

  USS Liberty föll offer för friendly fire. Samtidigt dog 800-1000 israleiska soldater under de 6(!) dagarna 6-dagarskriget varade, dvs i medeltal ca 150 man om dagen. Inte alla dog av fientlig eld.

  Men nu över till nutid: här kommer lite intressant fredagsläsning för Carl Bildt med flera. Ser speciellt fram emot bildterbergs krumbunktanden i bemötandet av dessa fakta.

  Klicka för att komma åt Presentation-The_Water_Issue_Between_Israel_and_the_Palestinians.pdf

 35. Jon Reina skriver:

  Nei bildterberg. Konpirasjonsteorier oppstår straks noen oppröres sterkt over en stats eller persons handliger eller skriverier..

  Eksempler på dette kan oppstå av ulike typer utttalelsen som jeg her under bruker deg som eksempel på::

  : ”- såvidt ,meg bekjent har ikke bilterberg mottatt en eneste krone fra sine palesinavenner den siste måneden…”.

  ” -såvidt meg bekjent har ikke biterberg blitt ilagt bøter for å oppsøkke prostiuterte under dette foråret..”..

  ” – det er ikke bevist noen direkte kopling mellom bilterberg, SD eller andre nynasistiske miljøer i Sverige, MEN Kan har jo flere ganger kritiser Carl Bildt nevnt og kommentert.Kent Ekeroth og Juile Kronlied i sine innlegg…”.

  Og når det gjelder å så falske mistanker om land og stater,, så tillaater jeg meg å bruke Israel som eksempel.

  ” – Alle vet at Israel er jet høyteknologisk land med stor privat sektor som utvikler og produserer biologiske og medisinske legelmiddeler. Men ingen har hittil klart å kople landet til det siste utfallet av dødelige influensaepedeminen som rammet barn i Palestina, selv om ingen barn i Israel ble ramme av denne farsotten…”.

  ” – Alle vet at israel bevisst bombet USS Liberty under 6-dagerskrigen fordi de fryktet at skipet hadde fått tak i inforrmasjoner som kunne skade Israels omdømme vis-a-vis omverden. Men iingen har hittil kunne føre sterke nok sannhetsbevis for dette til å reise sak i internasjone domstoler mot landet…”.

  ” – Alle vet at Israel brøt krigens regeler og gjorde seg skyldig i overlagt massemord på amerikanske statsborgere da de bombet USS LIberty, men ingen internasjonal rett ville ta i saken siden Israel betalte millioner av dollar til USA for å dysse ned saken…”.

  Alle disse påstandene her over er bare nevnt som eksempler på hvor enkelt det er å mistenkeliggjøre privatpersoner (som bilterberg) og stater (som Israel).

  Altså akkurat samme måte og metode som bilterberg har forsøkt seg på i denne debatten – der hanså iherdig hart forsøk å mistenkeliggjøre Israel overfor andre bebattanter… .

 36. un2here skriver:

  flyktingar,

  The Oslo Accords were a framework for the future relations … The Accords also called for the withdrawal of the Israel Defense Forces … It was anticipated that this arrangement would last for a five-year interim period …

  5 år? Hörru, ”bäst före datum” gick ut för 12 år sedan. Du har nil, gå och sälj dina ruttna varor nån annanstans!!

 37. flyktingar skriver:

  Oj, un2here skriver ner en israelisk rapport om vattensituationen daterad 15 februari 2012. Det är den bästa kvalitetsstämpeln för oss andra.
  Spännande att förstå hur geologin i området kontollerar tillflöden till grundvattnet i olika delar. Jämför vattentillgångarna i Libanon, Syrien, Egypte med de i Israel/Västbanken/Jordanien. De senare måste klara sig med en femtedel per capita i jämförelse med de förra. Slående, eller hur? Läs hur Israel löser detta genom att återvinna 72% av sitt avloppsvattnet. Bäst i världen! Läs

  Klicka för att komma åt Presentation-The_Water_Issue_Between_Israel_and_the_Palestinians.pdf

 38. un2here skriver:

  Rapporten är baserat på utgångna avtal – och du torskar som vanligt för bedrägligt beteende

 39. Hej ”flyktingar”! Du har inte tittat på videorna från History-channel som jag lagt upp, och försöker få oss att förväxla det som hände USS Liberty med ”friendly fire”.
  Var försiktig och vaksam. Den sionistiska eliten offrar dig gärna i en bilbomb för den ”goda sakens” skull. På så sätt gynnas Israel, och palestinier demoniseras.

  Läs om sionisternas vägran att hjälpa judar under förintelsen
  http://www.jewsagainstzionism.com/antisemitism/holocaust/gedalyaLiebermann.cfm
  av Rabbi Gedalya Liebermann. Shalom över honom!

 40. bildterberg skriver:

  Jon Reina undviker att applicera sin konspirationsteoripraxis
  på Iran. Att Iran skulle ha ett kärnvapenprogram är möjligen
  också en konspirationsteori? Att Assad-regimen mördar civila är
  möjligen också en konspirationsteori?
  Att Qaddafi-regimen mördade civila är kanske
  även det en konspirationsteori?
  Om så inte är fallet så får du nog vara så vänlig att vara mer
  konsekvent i din definition av vad konspirationsteori är, Jon.
  För det kan väl inte vara så att man utan solida bevis får
  misstänkliggöra vissa stater men inte andra?

 41. Jon Reina skriver:

  bildterberg.

  Det er ikke konspirasjonsteorier i det som sies og skrives om Iran. Det finnes det (dessverre) altfor mange bevis for….

 42. bildterberg skriver:

  Ok. Det räcker med ett giltigt bevis … ?

 43. bildterberg skriver:

  Med andra ord: Fram med ETT bevis för att Iran har
  ett pågående kärnvapenprogram.

 44. Jon Reina skriver:

  Elementært, min kjære bilterberg. helt elementært. Det er nok å nevne Irans ensidige satsning på formeringsreaktorer (breeder reactors).
  Les litt på deg om denne type atomreaktorer – så vil du forstå begrunnelsen

  Forøvrig finnes det to slike reaktorer i full drift i Norge (de eneste i hele Norden) og begge står stratigisk plassert nært svenskegrensen…-:)

 45. bildterberg skriver:

  Det du anför kallas indicium och inte bevis, Jon.
  Med sådan bevisföring kan jag lika elementärt härleda
  att israelerna verkligen var ute efter att sänka USS Liberty
  den 8 juni 1967 eftersom annars skulle piloternas bristfälliga
  syn ha gjort att de skulle ha störtat redan vid take off.
  Du har ju själv fått erkänna att det stämde att vädret var klart
  och att den amerikanska flaggan fladdrade för vinden
  fullt synlig för den som inte bara har ledsyn.

  Ta en ordentlig titt på denna film:

 46. Jon Reina skriver:

  Nei bilterberg, det er langt i fra samme sak. Nesten en hel verden deler min oppfatning om iran og deres atomvåpen, mens incidenten n med USS LIberty ble löst i full fordragelighet av partene bare dager etter hendelsen…

 47. bildterberg skriver:

  Det är den bild som ”main stream media” ger.
  Det behöver inte innebära att det verkligen är sant.
  Det är en hel del som inte delar din uppfattning, Jon, men
  varken du eller jag kan bevisa exakt vad som är sanning liksom
  ingen av oss heller kan uppvisa statistik på hur stor del
  av världens befolkning som delar din uppfattning.
  I vissa fall kan man dock uttala sig om sådant som
  är dokumenterade lögner och fabrikationer som t.ex.
  ”bevisen” för massförstörelsevapnen i Irak som
  var ett av motiven till invasionen av detta land 2003.
  Här är ett annat känt exempel:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Gulf_of_Tonkin_Incident

  Samma sak är nu på väg att hända i fallet Iran
  med ditt samtycke. När väl kriget är igång är
  det så dags att få reda på att motivet var en lögn.

%d bloggare gillar detta: