Att få dagarna att räcka

STOCKHOLM: Dag i Stockholm med möjlighet att blicka framåt i lite olika frågor.

Och ett vackert lätt snötäcke över staden skadade inte.

De europeiska frågeställningarna kommer med all säkerhet att fortsätta att dominera under de närmaste månaderna, men de globala utmaningarna är inte så få de heller.

Men problemet förblir att kalenders alla dagar inte riktigt räcker till för allt det som egentligen borde göras.

Nätfriheten. Arktiska frågorna. Europeisk säkerhetsstrategi. Fredsoperationer. Europeiskt fredsinstitutet. Östersjö-samarbetet.

Allt och mer därtill skall hinnas med.

Men nu avvaktar vi närmast president Obamas årliga s k State of the Union-tal. Det är valår, och tyngdpunkten kommer med all säkerhet att ligga på inrikespolitiken och ekonomin.

Och i morgon är det ett år sedan Tahrir-revolutionen i Egypten tvingade fram president Mubaraks omedelbara avgång.

3 Responses to Att få dagarna att räcka

 1. pigeon skriver:

  i like this ty

  ———————————
  http://www.uphere.ir

 2. Stefan Lindgren skriver:

  Carl! Du har nyss varit i Bryssel och röstat igenom oljeembargo mot Iran. Varför? För att USA gjort detsamma (inte FN)? Vad blir effekterna – dyrare olja, krig, storkrig? Hur kan du och Hague vara så säker på att Iran inte stänger Hormuzsundet. Vilken kristallkula har du som inte jag har (jag följer Presstv – förbjuden av Hague i Storbritannien – och Tehran times. De ger en annan bild.)
  Slutligen – vad har Sverige med saken att göra. Vi importerar ju sedan flera år tillbaka ingen iransk olja? Känner du inte minsta styng av skam över att hoppa på ett nytt tåg (inget fredståg direkt) med USA och Storbritannien innan härdsmältorna i IOrean och Afghanistan har kallnat?
  Hälsar
  Stefan Lindgren
  redaktör http://www.nyhetsbanken.se

 3. Mrs G skriver:

  Läs gärna mitt inlägg om barnarbete och hur vi i västvärlden måste börja tänka efter lite när det gäller vår konsumtion som faktiskt är en bidragande faktor till att just barnarbete förekommer i världen.
  Miljontals barn förlorar sin barndom och rätten till sina liv för att vo hetsar efter billiga produkter http://wp.me/p1uIV8-2Li

  Mrs G

%d bloggare gillar detta: