Åtskilligt återstår

STOCKHOLM: Dagens sammanträde med EU-nämnden kom att fokusera på utmaningarna med Syrien och Iran, även om det finns åtskilliga andra frågor som också kommer att stå på agendan i Bryssel på måndag.

Vad gäller Syrien har vi ju anledning att avvakta också diskussionerna och besluten när Arabförbundets utrikesministrar samlas i Kairo på söndag. De skall ju då utvärdera det arbete som deras observartörsmission utfört.

I Bryssel fortsätter diskussionerna om den närmare utformningen av sanktionerna mot Iran.

Sanktioner mot inköp av olja från Iran – vilket knappast berör Sverige – kommer att införas successivt. Det måste ju finnas en viss tid för beroende länder att ställa om sin import.

Och det kan dessutom finnas skäl att lite längre fram värdera om försök till förhandlingar har börjat att röra sig framåt på något meningsfullt sätt.

Vad gäller finansiella sanktioner mot Iran måste det finnas fönster för legitima och naturliga betalningar.

Även om antalet inte är stort har vi t ex en skyldighet att betala pensioner till svenska medborgare i Iran. Och de ca 90.000 personer som finns i Sverige med bakgrund i landet har ofta ett intresse av att hjäpa inte minst släktingar i landet.

Jag skulle knappast tro att diskussionerna om allt detta kommer att kunna avslutas innan vi ministrar sätter oss ner för vårt möte på måndag förmiddag. Det återstår åtskilligt arbete.

Innan det var min tur var Anders Borg där för att informera om de mer finansiella förhandlingarna inom EU, och inte onaturligt tilldrog det sig för dagen större intresse.

Vi deltar ju aktivt i de finansiella förhandlingarna, och det råder knappast någon tvekan om att det vore bra om dessa gav ett sådant resultat att också Sverige hade anledning att vara med.

Såväl för länder med euron som valuta som för länder med nationella valuta är ju statsfinansiellt ansvarstagande någonting som är viktigt.

Detta var ju dessutom dagen när huvuddelen av Sveriges media valde att stå och huttra utanför Sveavägen 68.

Men den saken låter jag passera förbi utan kommentar.

38 Responses to Åtskilligt återstår

 1. Jon Reina skriver:

  Nei, nei men Bildt da, Jeg trodde aldri jeg skulle kunne oppfatte deg som et villig språkrør for ”the 1% community” – så som svensk-irakere vitterlig er?

 2. Kachina skriver:

  Jon, på vilket ätt är Bildt språkrör för ”the 1% community”?
  Ge mig en saklig orsak, så skall jag med stort nöje skingra hans lekamen i atomer.

  Jag har, de senaste dagarna i andra spalter, massakrerat de som anklagat honom för att vara folkmordsmiljonär, på grund av gravt bristande underlag.

  Ge mig du ett sakligt argument, så skall jag skingra politikern Bildt i atomer, även om jag menar att personen Carl Bildt är ett föredöme.

 3. lion0808 skriver:

  Mot bakgrund av allt som händer av mer eller mindre dramatisk natur i politiskt avseende i världen idag, så kan det kanske vara skönt med en avsvalkande läsning om uttalanden från ytterligare en islamistisk präst/imam i Egypten. http://www.memri.org/report/en/0/0/0/0/0/0/6014.htm

  Du har säkert invändningar mot hans hat mot ”Jews”!?

 4. lion0808 skriver:

  Åtminstone Anna Ekström bland få formulerar välgrundade allvarliga frågor, som också Carl Bildt borde ta del av och möjligen besvara. ”Åtskilligt återstår” även i denna region!

  http://namanula.wordpress.com/2012/01/19/annu-en-predikant-som-hetsar-till-mord-pa-judarna-egyptisk/#comment-2266

 5. un2here skriver:

  lion0808,

  Med tanke på passusen ”The Jewish Ambassador” är det helt klart ”The Jewish State” – som Israel insisterar på att kalla sig! – som avses.

  Att den judisk-demokratiska extremhögern i Sverige känner sig hotade är synd om dom, så klart – men än mer synd är det om de miljoner som de har fördrivet och/eller sitter i KZ-läger.

  Anna Ekström gör sig med sina ständiga uttalanden pro apartheid klart olämplig för annat jobb inom skolväsendet än som städerska

 6. observer61 skriver:

  un2here

  enögdhet bär inte fram en analys om ett komplext problem. Stora elefanter och stora problem hanteras bäst i små bitar.

  Om vi börjar med den lilla tuggan – delar Du de åsikter, värderingar samt världsbild som framförs i ovan predikan?

 7. un2here skriver:

  observer61,

  Jag delar inte de åsikter som framförs av vare sig MEMRI, Anna Ekström eller några andra rasistiska bloggare

 8. observer61 skriver:

  un2here

  OK – jag förstår – genom att ge spridning av olika åsikter – är detta rasism. Innebär detta att Du och jag som brukar ha åsikter och stå för dess – är vi rasister? Intressant. Du kanske vill utveckla logiken?

 9. un2here skriver:

  Gärna,

  Anna Ekström vidareförmedlar MEMRI’s propaganda vilken inte har något annat syfte än att hetsa mot palestinier – ett mönster som upprepas gång på gång både på hennes blog och i tidningsartikler hun skrivit

  Hets mot folkgrupp – ja, det är rasism

 10. observer61 skriver:

  un2here

  Jag förstår – men nog är det så att den s k predikan inte har hållits av någon palestina-fientlig människa utan av någon som heter Hazem Shuman. Då kan man ju fråga sig om detta är ett falsarium för att undertrycka stämningarna och ett försök att misstänkliggöra någon riktning.

  Fast jag tror att den kan vara ganska korrekt översatt och att Hazem Shuman står för vad han har sagt, eller ur?

 11. un2here skriver:

  Översättningen skulle kunna vara ordagrann – Hazem Schuman är absolut pro-Palestinier och vill säkert bara väl – det är Anna Ekströms tendentiösa tolkning som sänker henne och hela den judiska extremhögern ner i det rasistiska träsket av apartheid och förtryck i försöket att försvara den judisk-demokratiska statens rättslöshet

 12. observer61 skriver:

  un2here

  Men att medverka till att sprida Hazem Schumans predikan kan man väl inte betrakta som rasistiskt utifrån en palestina-vänlig synvinkel?

  Från pro-palestinsk synpunkt är det förmodligen ingen som vill kalla Hazem Schuman för rasistiska tendenser i sin predika? Eller vad tycker Du?

 13. […] Carl Bildts blogg förekommer fortfarande av utrikesministern obemött antisemitism och, som synes nedan, […]

 14. un2here skriver:

  observer61

  Det är i syftningen på ”Jews” att betyda något annat än israeliska ockupanter i den här kontexten som MEMRI m fl vill du ska gå vilse.

  Det var samma tjafs med ”Gaza Tårar” nu här innan jul

 15. observer61 skriver:

  un2here

  frågan kvarstår – tror Du att folket i Ghaza – tycker att Hazem Schumans predikan är rasistisk? Och vad tycker Du själv?

 16. un2here skriver:

  Som jag sa innan så syftar den på konflikten i Palestina och inget annat.

  Att Anna Ekström tar upp den är ett sätt för henne att skrämma upp exempelvis judarna i Malmö, så de tågar man ur huse till försvar av Chabad Lebovich och andra judiska terrorgrupper

 17. observer61 skriver:

  un2here

  … låt gå för det.

  Nu vara frågan vad Du och folket i Ghaza tycker om Hazem Schumans predikan?

  Om Du själv inte har någon åsikt i frågan – vad tror Du i så fall palestinierna tycker i sakfrågan?

 18. un2here skriver:

  Sakfrågan – om Egypten borde vara mer tillmötesgående mot palestinierna och mindre mot Israel?

  Ja, absolut!

 19. bildterberg skriver:

  MEMRI är ett känt desinformationscentrum ökänt för
  sina inkorrekta översättningar. De har också avslöjats
  (föga oväntat) ha kopplingar till Mossad:

  http://www.rense.com/general77/norm.htm

  När det gäller Hazem Schuman ger han ett klart intryck av
  att vara en ”självhatare” ungefär som Adam Yahiye Gadahn
  (Azzam al-Amriki) alias Adam Pearlman (sonson till
  Carl Pearlman som var styrelseledamot i ADL).

 20. lion0808 skriver:

  bildterberg: Nu får du väl ändå lov att förklara dig. Du lämnar ofta länkar till det som stödjer din agenda. Men när kan du verkligen ifrågasätta det värdefulla översättningsarbetet, som sker vi MEMRI? Har du bättre och mer överlägsen förmåga att översätta farsi och arabiska till engelska och svenska? Ge oss exempel på när din översättning vida överglänser de hängivna översättarna på MEMRI!!! Försök med att svara på den sista frågan! Ge exempel på din egen överlägsenhet, då det gäller förmågan att översätta farsi och arabiska. Försök att sprida lite positv feedback och sluta upp med att grundlöst misstänkliggöra MEMRI Tack! Jag har resurser för att självständigt översätta 66 levande världsspråk till engelska och sedan till svenska. Har du?

 21. observer61 skriver:

  un2here

  Om Du inte vill utveckla Dina utsagor här ovan huruvida det är rasistiskt av Anna Ekström att sprida predikan av Hazem Schuman – undanrycker Du förutsättning för en vidare diskussion med Dig.

 22. bildterberg skriver:

  lion0808:
  Testa google(”memri translations”) så dyker det upp
  en hel del träffar som visar exempel på tvivelaktiga
  översättningar från MEMRI, t.ex.:

  http://www.richardsilverstein.com/tikun_olam/2007/05/16/memris-fabricated-mickey-mouse-hamas-story-and-how-it-suckered-the-msm/

 23. un2here skriver:

  Aha – du menar så!

  Jo Anna sprider propaganda från MEMRI i syfte att förhärliga det judisk-demokratiska förtrycket av palestinierna, det upplever jag som hets mot folkgrupp – punkt!

  Det finns inget salongsfähigt med högerextremism bara för att den kallar sig judisk

 24. bildterberg skriver:

  Här är en mer utförlig jämförelse av ”we will annihilate the jews”
  som exempel på en felaktig översättning utförd av MEMRI:

  http://www.factsontheground.co.uk/2007/05/14/memri-and-its-mickey-mouse-translation/

 25. lion0808 skriver:

  observer61: Tack för dina försök för att komma till klarhet. un2here och hans följeslagare på denna blogg kommer knappast att rakryggat svara på dina frågor. Därtill är deras agenda alltför grumlig. Hela tiden glider de undan genom att svara på sina egna frågor och föra fram sina indoktrinerade ståndpunkter. Det finns ingen anledning att spilla mer tid på dessa, vilket du markerat i ditt sista inlägg. En stor ELOGE till dig för dagens insats!

  Det som gör mig orolig: den, som är ”Sveriges företrädare i utrikes frågor” fortsatt i sin egen WP-blogg visar en sådan likgiltighet för inlägg från fans och eftersägare till uppenbara företrädare, som stämplar, predikar och uppmanar till folkmord!???

  http://namanula.wordpress.com/2012/01/19/annu-en-predikant-som-hetsar-till-mord-pa-judarna-egyptisk/#comment-2266

  Det finns anledning till att vi fortsättningsvis observerar och registrerar de fortsatta inläggen i dessa frågor på Carl Bildts egen WP-blogg! När kommer Carl Bildt att ta ansvar för sin egen bogg genom att rensa/moderera i dessa kommentarer eller åtminsone komma med egna markeringar mot klart rasistiska och folkmordssvärmande kommentarer? Carl Bildt, nu är det upp till bevis! Som Du skrivit i rubriken för denna tråd: ”Åtskilligt återstår”

 26. lion0808 skriver:

  bilderberg: Försök komma med något eget!

 27. bildterberg skriver:

  Försök själv att komma med något eget, Fredman!

 28. Per Fredö skriver:

  Håkan Juholt har nu lämnat uppdraget som socialdemokratisk partiledare.
  Han har med sin vänsterretorik hävdat att vårt land ska får den nystart vårt land behöver.
  Denna har han tydligen inte förmått få väljarna att godta och därför ska han oaktat det stöd han påstår sig ha fått ge sin efterträdare att utforma.
  Juholt fick också möjlighet i sitt avskedstal beskriva det så att beslutet var hans eget och att han hela tiden känt och fått fortsatt förtroende.
  Men menar Håkan Juholt han har gjort sina misstag.
  Dessa ankommer det dock på framtida forskning att ta ställning till.

  Nu gäller det närmast socialdemokraternas inställning till europakten.
  Den avvisade Juholt omedelbart med motiveringen att svenska folket i en folkomröstning sagt nej till euron.

  Han visste emmertid i det läget inte något om vad europakten skulle innebära såväl för vårt land samt som EU-staterna generellt och de länder som nu är med i euron.
  Nu vet vi bättre. Europakten har sina svagheter, men avsikten är ändå att lösa lånekrisen både kort-och långsiktigt. Likaså att länderna måste respektera strikta budgetregler.
  Detta kommer att ta sin tid, men denna process måste påbörjas.

  Vilken blir den socialdemokratiska reaktionen när dokumentet är klart? Jo, vi måste tills vidare avvakta.
  Sannolikt betyder detta ett ja, helt enkelt därför att denna europakten inte har något att göra med att vi skulle tvingas godta euron.

  Regeringen har dessutom sagt, detta är inte aktuellt mot bakgrunden av folkomröstningen och att skriva in en sådan bestämmelse i vårt avtal skulle kräva en juridisk process, som skulle ta flera år.

  Ännu en fadäs av Håkan Juholt.
  Det krävs ingen forskning för att förstå det.

 29. bildterberg skriver:

  ”Det finns anledning till att vi fortsättningsvis observerar och registrerar de fortsatta inläggen i dessa frågor på Carl Bildts egen WP-blogg!”

  Och till vem ska ”vi” rapportera detta då?

 30. observer61 skriver:

  un2here

  när jag läser predikan uppfattar jag den inte särskilt förhärligande av judarna.

  Jag ser inte direkt kopplingen mellan Shumans predikan mot Israels politik som berör Palestinaproblematiken som har sin start i dåvarande NF 1947.

  Om jag förstår Dig rätt är det inte predikan som rasistisk utan det är Anna Ekström som i andra sammanhang gett uttryck för meningar som Du kallar rasistiska?

 31. un2here skriver:

  Jag menar att Anna Ekström i det aktuella fallet förvränger predikans mening från att vara emot de israeliska övergreppen mot palestinier – till att vara för övergrepp mot vilka människor som helst som i någon mening kan anses vara jude …

  Detta gör hon för att hetsa mot palestinierna och alla som kan tänkas sympatisera med en rättvis behandling av de samma

  Om du vill läsa in några andra judar i predikan än de som för krig i MÖ, då är du antingen idiot eller kverulant!

 32. Hannele Svahn skriver:

  Man behöver inte vara en hjärnkirurg för att förstå att det är en viss pro-palestinier här och den aktuella predikanten som är de riktiga rasisterna och ingen annan.
  Det är rätt märkligt att vissa muslimer har så otroligt svårt att se sin egen rasism trots att den är så uppenbar. Däremot är de väldigt snabba på att anklaga andra just för samma sak.

 33. bildterberg skriver:

  Det är inte vad man ÄR som är avgörande utan vad man GÖR.
  Detta gäller oberoende av huruvida man är muslim eller jude.

 34. un2here skriver:

  Hannela,

  Man behöver inte heller vara hjärnkirurg för att se att ”Det Judiska Folket” så som det representeras av ”Den Judiska Staten” har gett den etniskt homogena renrasigheten ett nytt ansikte – på palestiniernas bekostnad.

 35. Hannele Svahn skriver:

  Du har fel un2here, Israel är den enda sekulära demokratin i MÖ, där demokratin har fungerat länge och befolkning består av alla raser och religioner. Men landet blir konstant attackerat av religiösa fundamentalister och terrorister. Min uppfattning är att landet är skyldigt och har all rätt att försvara sig mot de aggressioner och hat som riktas mot dess befolkning och på det sättet de själva anser är rimligt och inte på det sättet som ‘fienden’ anser passar dem bäst. Jag tror att de är väl medvetna om vad det arabiska hatet i kombination med religiös fanatism vill innebära. Hur många judar tror du att det finns kvar i de kringliggande arabländerna? De flesta har fått fly sina länder för länge sedan om de haft tur och lyckats med det, många av dem till Israel. Vad kallar du Libanons och Egyptiens mfl länders behandling av palestinier, vilket är många gånger värre än Israels och vilket har pågått sedan 1968?

 36. un2here skriver:

  Nej Hannela

  Sedan -67 har Israel varit en stat där hälften av befolkningen inga rättigheter har alls …

 37. bildterberg skriver:

  … vilket på ett tydligt och konkret sätt exemplifieras i ovanstående
  länkade artikel …

%d bloggare gillar detta: