Om Iran och Syrien

BRYSSEL: Efter middagen i går fortsätter vi nu diskussionerna i utrikesministerkretsen här i Bryssel. Och vi har mycket på agendan.

När detta skrivs diskuterar vi Iran.

Det handlar delvis om den utomordentligt allvarliga attacken på den brittiska ambassaden. Det är ingen tvekan om att det var en omfattande, väl organiserad och tydligt sanktionerad attack.

Och den visade åter allvaret i den situation som vi nu befinner oss i. Vi har alla varit tydliga i vårt stöd till våra brittiska vänner i denna situation,

Men diskussionens fokus är den nukleära frågan och de ytterligare åtgärder mot Iran vad gäller sektioner som bristen på framsteg i förhandlingar om denna som det nu kommer att vara nödvändigt att vidta.

När det gäller sanktioner är vi alltid noga med lagligheten, genomförandemöjligheten och effektiviteten i förhållande till det vi vill uppnå av de olika åtgärderna.

Men vi kommer nu att gå vidare med ett brett batteri av olika nya möjligheter till sanktioner. Inom oljesektorn kan de innebära betydande svårigheter för enstaka medlemsstater, och då måste vi vara beredda att diskutera hur vi skall hjälpa dem i de fall där hjälp kan komma att behövas.

Snart går diskussionen över till lunch med Arabförbundets generalsekreterare al-Araby om en lång rad olika frågor. Inte minst jag har vid upprepade tillfällen föreslagit en närmare dialog mellan EU och Arabförbundets.

Även vad gäller Syrien kommer vi att gå vidare med ytterligare åtgärder. Också här häller det att pröva dem noga utifrån de kriterier som vi har, och den processen pågår.

Det mest verksamma instrumentet – att inte köpa deras olja, och i det syriska fallet är det svårt att hitta andra marknader – kommer nog att börja bita ordentligt under de närmaste månaderna.

Efter dagens diskussioner här kommer jag att stanna kvar under kvällen för mer informell middag framförallt om situationen på Balkan.

Här har vi ju ett konkret ansvar för stabilitet och säkerhet som nog får anses vara en del av det europeiska kärnuppdraget just nu.

89 Responses to Om Iran och Syrien

 1. florimond77 skriver:

  Säga vad man vill om Iran men USA Israel och England verkar koka över av något slags inre olag. Allt ska blåsas upp till varje pris. Antingen har man några dolda motiv eller så övereagerar man i vanlig ordning till följd av den vanliga oförmågan att kunna hantera konflikiter.

 2. The Golani Snowman skriver:

  Inte ett ord om det är lagligt att ett antal år ha lovat Israel att de ska krossa dem med atomvapen. Inte ett ord om att både Turkiet och Saudiarabien funderar på att skaffa atomvapen pga Iran. ”Är det lagligt att stoppa Iran från att ta fram kärnvapen” verkar vara huvudproblemet för Mr Bildt. Tyskland är inte bättre, de har år från år handlat allt mer med Iran trots att de har lovar Israel att de känner ett särskilt ansvar för dess säkerhet.

 3. […] säger ingenting. Utrikesministern – Carl Bildt – deltar i EU:s utrikesministermöte (läs hans blogg från det mötet här) och har uppenbarligen deltagit i diskussionerna om situationen i Syrien. Men någon information […]

 4. bildterberg skriver:

  ”Inte ett ord om det är lagligt att ett antal år ha lovat Israel att de ska krossa dem med atomvapen.”

  Ange källa

 5. florimond77 skriver:

  OM man verkligen ville stoppa Iran från att skaffa atomvapen så kunde man börja med att avveckla de redan befintliga atomvapenarsenalen i MÖ och slutligen lösa konflikten mellan Israel och Palestina genom att ärligt stötta den palestinska staten. Vad man gör nu triggar bara upp Iran och leder ingenvart. Det finns inget mål och ingen mening utan man blåser upp en ny konflikt som inte grundar sig på något annat än ren och skär islamafobi och en rädsla för att förlora makt och pengar, inflytande mm,

 6. lion0808 skriver:

  florimond77: Du förnekar dig inte. Du upprepar ditt MANTRA känner narturligtvis NU

 7. lion0808 skriver:

  (forts. tll florimond77) en viss fruktan för att Din ÖNSKEBILD av MÖ INTE kommer att kunna förverkligas. Världen och i synnerhet väldigt många arabiska stater kring gulfen, fruktar vad Mahmoud Ahmadinejad och hans ÖB-Ayatollah är i färd med att göra. DE senare skulle med ett reellt hot med kärnstridsmissiler komma att destabilisera en stor del av MÖ och dessutom destabilisera en hel värld. Bildterberg har tidigare profeterat om ett WWW3 och det är NU, som möjligheten av ett sådant måste stoppas i sin linda. OM DU, un2here och likasinnade får berstämma, så är det MÅNGA som inser vilka ödesdigra konsekvenser det skulle få. florimond77 och un2here be er kvällsbön och ta med världens fred och dess överlevnad i era innerliga böner!

 8. Per Fredö skriver:

  Denna artikel är skriven av en amerikans sakkunnig på Mellersta-Östern frågor, särskilt kopplingen mellan Iran och Syrien.
  http://www.iranian.com/main/2011/nov/assads-iranian-shadow

 9. bildterberg skriver:

  Ett inledande israeliskt anfall är ca 100 ggr mer sannolikt
  än ett inledande iranskt anfall. Oavsett vem som börjar är
  risken för en världsbrand ca 100 % när det väl inträffar.
  Regimen i Iran är inte så korkad att den skulle gå till
  anfall så fort den skulle ha lyckats knåpa ihop sin första
  kärnvapenbestyckade missil eftersom man begriper vad
  responsen skulle bli. Tyvärr verkar det som om motsvarande
  sak inte gäller för den israeliska regimen vilken dessutom
  har tillgång till ca 300 kärnvapenbestyckade missiler.

  Minns konfabulationerna angående Iraks WMD vilket
  ledde till anfallet mot Irak. Historien tenderar tyvärr att
  upprepa sig fast denna gång blir det ännu mycket värre …

 10. florimond77 skriver:

  De västliga demokratierna ligger tyvärr alltid ett steg bakom verkligheten. Och vad finns förutom de västliga demokratierna? Ja det är väl verkligheten det.

 11. kris08 skriver:

  En mycket god förklaring, tack:

  ”På grund av regimens sätt att jaga oppositionella fanns det ett förslag inför veckans utrikesministermöte som gick ut på att förbjuda leveranser till syriska telefonbolag, det berättar flera källor för SVT.
  Det skulle hindra utveckling och underhåll av de system som regimen kan dra nytta av i sin jakt på oppositionella.

  Förslaget möttes av ovanligt bred uppslutning. Alla EU-länder stödde förslaget. Alla utom ett. Sverige gjorde klart att man inte tänkte acceptera såna sanktioner.
  Därmed föll också förslaget, eftersom varje land har vetorätt i EUs utrikesfrågor.
  Enligt SVTs källor har Sveriges ställningstagande orsakat stor förvåning i EU. Andra diplomater är inte så förvånade. De kallar det ”the Ericsson factor” ”.

  http://svt.se/2.22620/1.2626741/sverige_stoppar_hardare_tag_mot_syrien

 12. M Pahrai Baloch skriver:

  Hej Carl och alla andra;

  Problemet med Iran löses inte med några sanktioner utan omvärlden,med USA och EU i spetsen, måste hjälpa folket speciellet de förtryckta minoriteterna (Balocher, Azerier, Kurder, Araber och Turkmener) som tillsammans utgör mer än 60% av Irans befolkning att störta regimen och ersätta den med ett demokratiskt styre på samma sätt som man hjälpte libiyerna att bli av med diktaturn Moamar Ghadafi.

  Massa fördömanden heller inte biter på dessa ayatollor/mollor. De begripper ingte politik, ekonomi, diplomati eller vetenskap! Utvecklingsmässig befinner de sig 1500 år tillbaka i tiden! De som attackerade den brittiska ambassaden var inga studenter som regimen påstår utan de är medlemmar av regimens frukatade halvmilis ”Basij” och även medlemmar av den iranska gardet deltog. Det är gardet som i själva verket styr Iran med järn hand allt från ekonomi, politik, kommunikation till
  massmedia. Efter attacken sänkte de ner Internet och till viss del SMS kommunikationen med omvärlden för att förhindra att iranier får kännedom om omvärldens reaktioner om ambassadattacken m.m.

  Så mitt råd till er politiker i EU och USA är att agera istället för att fördömma!

  M. Baloch

  Baloch Community – Sweden

  http://baloch-community-sweden.blogspot.com/

 13. micke.ahlborg skriver:

  Libyen ja.. nu kommer rapporter om tortyr i Libyiska fängelser under ledning av rebellregimen. Intet nytt under solen. För övrigt har Island erkänt Palestina som stat, och Sverige? Lär inte bli av, strider mot den rådande ha-tungan-långt-upp-i-amerikansk-röv-policyn.

 14. Anders Ljungberg skriver:

  men pga av dina beslut så kommer övervakningsutrustning att fortsätta att kunna säljas till syrien .som hjälper regimen att spåra personer de kommer kunna se på exaxt vilken gata dom demonstranter befinner sig på .vilket kan leda till att dom kanske kommer att bli dödade eller torterade och regimen angriper även släktingar till den som demonstrerar
  ni gör det helt enkelt mycket svårare för demokrati rörelsen

 15. Per Fredö skriver:

  Det går inte att få den iranska regimen att bara överlåta makten.

 16. […] Alla Dessa Dagar Tagged with: Carl Bildt • Ericsson • EU • Sanktioner • […]

 17. Per Fredö skriver:

  Konfliken mellan Storbritannien samt Iran har helt naturligt meedfört att den brittishttp://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/iran/8927499/William-Hague-calls-for-stronger-Iran-sanctions.htmlke utikesministern William Hauge kräver skärpta sanktioner.

 18. bildterberg skriver:

  Med ett minimum av logisk slutledningsförmåga kan man
  dessutom räkna ut att denna form av cyberwarfare (StuxNet)
  kan riktas mot all världens industri. Trojanen kan ligga
  latent under lång tid efter att den nått sitt mål och sen
  aktiveras efter behov med ödesdigra konsekvenser
  för de som blir utsatta för det.

 19. Per Fredö skriver:

  Den amerikanske försvarsministern Leon E. Panetta har tagit Israel i uppptukelse.
  Han menar att Israel blir alltmer isolerat och att detta skulle bero på att Israel inte kan lösa sina territoriella tvister med palestinierna
  .
  Lösningen på detta är förvisso komplicerad liksom under alla år med fredsförhandlingar, men Panetta förefaller inte vara medveten om att Israel är fullständigt villiga att gå till förhandlingsbordet.
  Vad gäller vännerna så tycks Panetta inte vara medveten om att Egyptens position i nuläget gentemot Israel är oklar. Israel riskerar i det fallet förlora en nära vän. Detsamma gäller Turkiet, som dock på eget initiativ valt en alltmer tydlig israelfientlig säkerhets-och utrikespolitik.
  Panetta vill också något moderera sin israelkritik, Han tar avstånd från den internationella kampanjen för att isolera Israel.
  Åsikter av detta slag är sannolikt, menar han, kraven på att kalla Palestina för en självständig stat med allt vad det innebär.
  Försvarsministern framträder förstås som president Obamas talesman.
  Dennes politik visavi Israel är närmast förvirrad.
  Panetta går dock så långt att han inte utesluter att USA kan gå till angrepp mot Iran om nu Obama så vill.
  Det skulle i så fall betyda att Israel rent militärt inte skulle behöva utföra smutjobbet.

 20. karrman skriver:

  Står helt klart att trycket på Iran idag steg för steg ökar.

  Deras huvudallierade i området Syrien står inför en regimförändring och det kommer i grunden förändra maktförhållandena i området. En regim som dödar sitt eget folk har förlorat sin legitimitet och kommer att falla.

  Frågan hur Iran kommer att hantera detta?

  Attacken på den brittiska ambassaden pekar på att det råder interna motsättningar inom makteliten hur detta ska hanteras.
  Vad ska vara den styrande principen för utrikespolitiken?
  Revolution på export eller intressepolitik för att hantera den försvagning som ett fall för Assad innebär? Ideologi eller realpolitik.
  Givet att framtiden blir allt oklarare ökar de interna motsättningarna.

  Sen kan man också notera att det redan råder ett lågintensivt krig mellan USA/Israel och Iran för att påverka skeendet.

  Roger Cohen hade en intressant artikel om Obamas utrikespolitiska doktrin: Doctrine of Silence

  Nu är det inte ”war on terror” som gäller längre utan ”doctrine of silence”. Istället för militära ockupationer är det drönarattacker och cyberkrig som tillämpas. Man kan hävda att detta är ett framsteg för den amerikanska utrikespolitiken, men ingetdera är förenligt med internationell rätt och rättsstatens principer.Långsiktigt är detta en förödande politik.

 21. bildterberg skriver:

  Inte bara långsiktigt utan även på ganska kort sikt.

 22. bildterberg skriver:

  Det blev ett litet copy-paste-fel i länken till den ”israeliska realisten”
  i mitt tidigare inlägg. Här är den korrigerade länken:

  http://www.haaretz.com/print-edition/news/former-mossad-chief-briefed-comptroller-about-iran-strike-plans-1.399061

 23. lion0808 skriver:

  bildterberg: Tack för länken till Haarets.com. I de flesta frågor, så har du människor som är antingen för eller emot + de likgiltiga. Du tycks också vilja projisera på s.k. trojaner, som kan användas för at slå ut datorer som används i Iran och kärnvapenprogrammet. Det är väl snäppet bättre än att försöka bomba sönder alla underjordiska anläggningar i Iran! eller… ?

 24. bildterberg skriver:

  Tyvärr utesluter det ena inte det andra.
  För de som utför dådet är det kanske snäppet bättre i alla fall
  men för de som blir utsatta för det kan konsekvenserna bli
  omfattande i båda fallen. Föreställ dig att StuxNet redan finns
  spritt till styrsystem i olika kärnkraftverk runtom i världen
  och bara väntar på ett kommando från de som ligger bakom.
  Resten kan man kanske räkna ut själv….
  (Jfr Fukushima)

 25. bildterberg skriver:

  Fast det ”listigaste” hade kanske varit att låta
  StuxNet skicka iväg en iransk missil (som naturligtvis
  inte kommer att träffa rätt mål) så att man sen kan skylla
  på att det var Iran som började …

 26. bildterberg skriver:

  Bakom spelet mellan Iran och israel döljer sig ett
  ännu mer omfattande och ödesdigert geostrategiskt spel
  som mer direkt kommer ha betydelse för försvarslösa Sverige:

  http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=27987

 27. lion0808 skriver:

  bildterberg: Din FANtasi tycks inte ha några gränser. NU har du plötsligt i ett ”Kachina”-ljus, verkligen SETT IRL att det är judarna, som håller i trådarna. Eller …?

 28. lion0808 skriver:

  Carl Bildt och Dina regeringskollegor: ÄR NI MEDVETNA om hur ytterst FELAKTIGT OCH INHUMANT det är att sända tillbaka en sådan person som barnläkaren Boris Zacharov tillbaka till Bagdad. Det måste också gälla alla andra kristna assyrier som har någon anknytning till Irak. Tack vare Anna Ekström, så blev jag uppmärksammad på detta ömmande fall.
  http://namanula.wordpress.com/2011/12/04/avvisa-inte-kristna-till-irak-och-rapportera-korrekt-om-antikristet-vald/

  Carl Bildt: Du får gärna i en ny kommentar berätta om hur ni i regeringen tänker och kommer att agera i detta och liknande fall mot bakgrund av ANTI-KRISTET VÅLD i Irak.

 29. bildterberg skriver:

  Ibland kan verkligheten överträffa FANtasin, FREDman.

 30. lion0808 skriver:

  Ja du Bildterberg: Du skulle bara veta vad mitt efternamn har för historisk bakgrund. På Ivrit eller nyhebreiska, så skulle jag kunna säga: ”Ani noladeti l’Shalom”!. M.a.o. jag är född för fred och ingenting annat, om du nu till äventyrs tror och påstår något annat!

 31. Kachina skriver:

  lion0808

  Jag tycker att du och den svenska israellobbyn skall begrunda Det Per Fredö säger, att Israel bli mer och mer isolerat. Till detta bidrar ni starkt genom er hetsjakt på ”antisemiter” i svenska medier och era fullständigt galna tolkningar av oskyldiga och uppriktiga meningar, mot de som inte böjer sig totalt för ”Guds Egendomsfolk.”

  Ni har en EA som tydligen leder McCarty-processen och man baxnar när man ser vad hon uppfattar som antisemitism. Jag vill påminna er om att palestinier är människor, precis som vi alla andra, och judar är inte övermänniskor som skall besitta den här jorden. Skall vi då bli betjänter i deras värld, eller skall vi förintas eftersom inträdeskraven till judendomen är både jordiska och gudomliga, och vi andra räknas inte av Gud, enligt säker judisk källa.

  Jag kritiserar och anklagar både palestinier och judar för deras gärningar. Jag kritiserar inte personen utan dennes handlingar. Detta betyder INTE att jag är antisemit.

  Du och de andra i israellobbyn bör begrunda ordet Kapo. Ni är alla bekännande kristna, tar avstånd Påven för att han kysser Koranen i en försoningsgest med motivering att Islam inte erkänner Jesus Kristus, samtidigt som ni krusar för judarna som inte erkänner att Jesus öht har existerat. Hur båsigt är det mellan synapserna?

  Krusar ni för judarna för att ev. komma på undantag från Guds förintelse av alla utom judar och få möjlighet att bli betjänter (Kapos) i den nya världsordningen.

  Uppriktigt sagt, lion0808. Er sekt passar inte in i Vattumannens Tidsålder. Ni halkade av banan redan vid övergången mellan Väduren och Fiskarna. Ni är mer än tvåtusen år gamla reliker. Vänligen sluta med ert tilltag. Ni skadar och isolerar Israel mer än ni hjälper och förbrödrar.

 32. Per Fredö skriver:

  Kachinas senaste inlägg är svårt begripa sig på.
  Jag hör inte till någon israellobby, däremot försvarar jag Israels rätt till nationell självständighet
  De terrororganisationer, som vill förinta denna stat och som också använder sig av en mängd icke försvarbara metoder, förtjänar all kritik.
  De förhindrar i själva verket inte nödvändigheten av en fredsprocess. En sådan har Israel aldrig nekat delta i förutsatt att den garanterar landets existensberättigande och likaså att målet ska vara en tvåstatslösning.
  Detta anser jag inte har något med över-och undermänniskor att göra.
  Sedan vet Kachina säkert allt det hemska som antisemitismen medfört och att läget i Mellersta Östern därutöver präglas av en stark antisionism.
  Du talar om Israels vänner.
  De är åtskilliga inte minst på den grundval jag nämnt. Israel är ingen isolerad stat utan har på de allra flesta områden nära förbindelser med de länder, inklusive vårt, som som respekterar mänsklia fri-och rättigheter, vill ha handel, kulturellt och vetenskapligt utbyte o dyl.
  Om du Kachina läser mina inlägg utan skyygglappar så kanske du begriper att de i nuläget främst gäller läget i Mellersta Östern och därutöver i vilken utsträckning vad det kan innebära för Israel.
  Du bör helst hålla dig till detta och inte prata om en rad människosyner, som både är svåra förstå och som inte har något att göra med nuvarande konflikter i detta område.
  De rör i dagsläget främst Syrien samt Iran.
  Detta har jag haft synpunkter på liksom flertalet andra kommentatorer.
  Vad du Kachina anser kan jag inte se att du har någon uppfattning om vad det nu kan bero på.

 33. Kachina skriver:

  Jag riktade mig till lion0808 som tillhör en svenskisraelisk lobbygrubb vilket bedriver en hetsjakt mot svenskar som på något sätt kritiserar Israel.

  Dina ord använde jag enbart vad gäller att Israel blir mer och mer isolerat från omvärlden, alltså inte enbart från arabvärlden utan även från den industrialiserade världen. Människor reagerar när människor mördas och den Israeliska statens agerande de senaste åren måste skarpt kritiseras.

  Jag kritiserar alla former av övergrepp mot mänskligheten, så även palestiniers och israelers, Al Quaida´s och USA:s. Ingen skall för detta anklaga mig för antisemitism eller kommunism.

  Den här lobbygruppens verksamhet är direkt motbjudande, en McCarty-process i vardande och den skall inte förekomma här i Sverige. De får lov att sansa sig. Jag får intrycket av att de lever i en religiös psykos pga bristfällande kunskaper i skrifterna.

 34. Kachina skriver:

  Per Fredö

  Även jag försvarar Israels rätt till nationell självständighet och är beredd att göra det med mitt liv. Men,……av den grupp som startades på Facebook, ”Stoppa Nynazismen”, är det bara jag kvar, fastän gruppen försvunnit. Alla andra, inklusive israellobbyn och ägaren, backade ur när hoten började komma. Det tog bara tre dagar för nazisterna att tysta gruppen.

  Mina principer är mer värda än mitt liv, men tydligen är antisionismens väktare blötjärn. Varför gick de inte med? Varför stannade de inte kvar?

  Om Israel angrips tar jag första flyg ner och ansluter mig på Israels sida. Det är en princip. Att jag INTE sanktionerar mord på barn och oskyldiga (Ship To Gaza) är också en princip. Jag tar mig friheten att anklaga Israel när deras handlingar strider mot mina principer och för detta skall INGEN kalla mig antisemit.

 35. Per Fredö skriver:

  Kachina
  Jag har aldrig beskyllt dig för att hysa antisemitsemitiska åsikter.
  Dessa finns dock även i Europa inte minst i skilda främlingsfientliga partier, vilka också karakteriseras av att de inte vill ha en mycket begränsad invandring från länder där islam och shaira-lagar praktiseras.
  Du talar felaktigt om mord på barn och civila i samband med de illegala försöken att i politiska syften nå fram till hamnar i i Gaza.
  Israel stoppade dessa konvojer på folkrättslig grundva, vilket också en FN-rapport vidimerat.
  Man kan hysa pacifistiska åsikter, men världen fungerar inte så att våld med ofta avskyvärda konsekvenser förekommet och pågår..
  Detta har vi tidigare diskuterat på denna blogg inte minst mot bakgrund av att Kerstin Broste i detta fall har en oacceptabl åsikt.
  Nu Kachina är det närmast fråga om vad som pågår i Syrien, vilka effekterna blir av valet i Egypten och den Arabiska vår, som folk i alltfler länder hoppas på ska leda till att de får leva ett liv i fred, slippa allt förtryck samt ta svåra stegen mot demokrati.
  Det geopolitiska läget i Mellersta Östern är komplicerat. Du kan ta del av det i en blogg som jag hänvisat till med en rad artiklar skrivna av den kanske främsta experten på Mellersta Östern.
  Den rekommenderar jag.
  Vad som nu pågår i detta område är att Iran, tidigare var det Irak, strävar efter att bli den dominerande staten även om det finns starka krafter, som vill förhindra det.
  Israel är långtifrån ensam. Men hur det ska ske är som bekant en fråga, där de mest olika åtgärder diskuteras. Bakom dessa står inte Israel därför att t ex FN, EU, USA inte vill ha medverkan från detta land.

 36. Kachina skriver:

  Konvojen stoppades på internationellt vatten. De dödade obeväpnade (åtta skott i bakhuvudet handlar inte om en strid, det är en ren avrättning) Israel må ges rätt att kontrollera lasten, men inte att döda försvarslösa. Detta var ett rent piratdåd, en skamfläck bland alla andra lyckade räder från Israels sida.

  Irans ledare är inte dumma i huvudet. De vet att om de skickar missiler mot Israel, kommer de inte mer än tio mil innan Israel upptäcker dem och avlossar hela sin arsenal, vilket innebär att Iran utplånas. Hotet från Iran är lika trovärdigt som hotet från Irak var. Det ligger en annan agenda bakom skrämselpropagandan.

  Jag tänker inte på Syrien för närvarande. Vi har inom EU våra inre angelägenheter att tänka på. Om kassaflödet stannar av, om så bara för någon vecka, brinner hela Europa. Syrien får faktiskt klara sig självt, vi balanserar på pottkanten och all energi måste läggas på att rädda Europa.

 37. […] Kjell Johansson skriver ibland under eget namn, ibland under namnet Kachina. Som Kachina förekommer han då och då på Carl Bildts blogg. […]

 38. Kachina skriver:

  Oh Herregud, talar vi samma språk Anna? Vad gäller det du kallar hot, har jag förklarat för dig att jag ALDRIG vill möta dig IRL. Det är inte ett hot. Det är ett löfte.

  Fattar du? Jag kommer att bemöta dig verbalt, men jag kommer ALDRIG att söka upp dig.

 39. Kachina skriver:

  Anna, all text nedan är några klipp från din vapendragare Jan Fredman.

  ”Jag har förvisso förstått att majoriteten på Carl Bildts blogg förvägrar judarna en särställning p.g.a. historiska förvisningar, förföljelser, pogromer, Holocaust-förintelse och hot om förintelse. Men i framtiden kommer det säkert många tillfällen till att ompröva den ståndpunkten inför den, ”som man säger sig ingenting veta”, vilken gett ett evigt löfte om att prioritera sitt Israel.”

  ”bildterberg, du gör dig lustig över namnet Hashima, Israels levande Gud, Herren Seabaot, Jahve, Jehova, Jag är, De som utvalts som Guds egendomsfolk är det inte p.g.a. egen förtjänst, utan för att det är den eviga gudomliga viljan som gäller”.

  ”Den levande Guden behagar följa sitt eget val och beslut och därmed kommer nationerna att häpna,, då det kommer att bli en så överraskande och oväntad fin behandling av judarna i slutändan.”

 40. lion0808 skriver:

  Kachina, Kjell Johansson: Du måste vara väldigt upprörd, då du hetsar mot mig, som verkligen står upp för det judiska folket. Du ser ju mig och andra icke-judar och de som räknar sig som judar, som icke-människor. Ska du nu komma dragandes med din Demiurg mm. mm.???

  Kachina skriver:
  04 oktober 2011 kl. 17:48
  Detta Israel finns inte i den här dimensionen och Kachina kommer inte att erbjudas någon särställning.

  Det är bara sinnet, själens utveckling, som skiljer oss från aporna och de är inte långt efter oss.

  Kachina skriver:
  04 oktober 2011 kl. 17:59
  ”Jag har förvisso förstått att majoriteten på Carl Bildts blogg förvägrar judarna en särställning p.g.a. historiska förvisningar, förföljelser, pogromer, Holocaust-förintelse och hot om förintelse”

  Juden har en särställning i den meningen att han inte är en fysisk varelse, utan en själslig existens på en viss medvetandenivå.

  Juden som fysisk varelse har lika lite att göra i den här dimensionen som uttrycken man och kvinna. De är symboler för den maskuline anden och den feminina materian och har inget med den fallne ängelns skapelse, man och kvinna, att göra.

  Juden är den själ som alstras av minst tre av de sju stålväsenden som uttrycker Guds väsen. Juden är inte en naken apa, utan ett medvetet väsen i utveckling.

  Fattar du?

  Är det någon som fattar vad denne Kjell Johansson alias Kachina predikar????

 41. Kachina skriver:

  Grunna på det, lion. Om du ändå inte fattar, försök att förstå att när jag kritiserar staten Israel, är jag inte antisemit. När jag kritiserar sionismen är jag inte heller antisemit, enligt era egna direktiv om vad som är antisemitism. Du och Anna har spårat ur fullständigt från det som kan anses rimligt.

  http://lagen.net/?p=293

 42. Märkligt Herr utrikesminister att du aldrig reagerar på alla existentiella hot som Israel utsätts för från arabländers håll, fy skäms på dig!

 43. Kachina skriver:

  Jag vet inte vad Carl tycker, men jag reagerar mot självbombare, raketer från Gaza och de vidriga barnprogrammen som går ut på att indoktrinera redan i dagis.

  Jag reagerar inte alls på hotet att utrota den judiska befolkningen. Det är munväder. Israel har kapacitet att utrota alla sina fiender flera gånger om, innan araberna ens mobiliserat stridskrafterna.

  Staten Israel lever på deras munväder och använder det för att sanktionera egna brott mot mänskligheten. Dessutom anser en viss JF att judar kan begå vilka brott som helst. De blir ändå på räkenskapens dag belönade efter Guds Vilja. Vi andra är bara kvistar (betjänter) inympade i olivträdets stam. Allt enligt JF.

  Herregud, eller skall jag säga Demiurgen, hur mycket galenskap inympade du i djurmänniskan när du vände deras sinne utåt mot materian, istället för inåt mot själen. Vilket lidande har inte ditt misstag orsakat?

 44. lion0808 skriver:

  Kjell ”Kachina” Johansson: Att ifrågasätta den judisk sionistiska staten Israel faller utanför ramen, eller…?

 45. Kachina skriver:

  Nej, staten har inget med sionismen att göra och sionismen får tåla att ifrågasättas, precis som alla andra religioner.

  Problemet är att de amerikanska sionisterna försöker göra sionismen till staten Israel. De förstår inte att det sänker dem till samma nivå som Iran.

 46. Kachina skriver:

  Alltså, staten Israel är demokratisk, inte sionistisk.

 47. lion0808 skriver:

  Kachina: Menar du att man gjorde fel när man inte tog Adolf Hitler på orden, utan bara avfärdade det med ”munväder”???

  Sionism: Läs på Kachina!

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Sionism

  ”Sionismen har som andra rörelser diskuterats och kritiserats, delvis från antisemitiskt och nynazistiskt håll där det har konstruerats konspirationsteorier kring sionismen (bland annat Sions vises protokoll). Den har också kommit i skottgluggen i samband med diskussioner om Israels agerande, bland annat stämplas den som rasistisk i en FN-resolution[2] som 1975 drevs igenom av östblocket och länder i tredje världen, det är den enda resolution som FN har dragit tillbaka. Kritiken mot resolutionen har varit hård. Från israeliskt håll har det anförts att det är inkonsekvent att stödja palestiniernas rätt till en egen stat och samtidigt stämpla judarnas rätt som rasistisk. Den amerikanske republikanen Fred Fleitz har beskrivit resolutionen som det ”största missbruket av FN under Kalla kriget”[3], och i USA talades det öppet om att utvisa FN från amerikansk mark som en reaktion på resolutionen.”

  Att liksom Mahmoud Ahmadinejad, ÖB-Ayatollahn i Iran liksom Hamas, Hezbollah m.fl. piska upp ett hat mot den sionistiska staten Israel, är det något du också gillar???

 48. Kachina skriver:

  ”Att liksom Mahmoud Ahmadinejad, ÖB-Ayatollahn i Iran liksom Hamas, Hezbollah m.fl. piska upp ett hat mot den sionistiska staten Israel, är det något du också gillar???”

  Munväder. Israel har resurser att utplåna dem inom några timmar. Detta vet de och alla andra, utom israellobbyn som låter solarplexus glöda ver ett hot som aldrig kan verkställas.

  Den fundamentalistiska sionismen är för mig lika avskyvärd som islams fundamentalism.

  Därmed avslutar jag det här meningsutbytet.

 49. lion0808 skriver:

  Kjell ”Kachina” Johansson”: Jag förstår att du blir trött av alla frågor. Innan du går till sängs kanske du i stället för att läsa sagoboken ”Kjesaren är naken” i ställer läsa denna artikel:

  http://www.dn.se/ledare/kolumner/du-vet-ju-hur-carl-ar

 50. lion0808 skriver:

  Kachina: ”Israellobbyn” måste vara ett spöke för dig och som sedan många år använts som tillhygge, såväl från vänsterextrema som dito på högerkanten. Men tänk om det fortfarande finns mogna, självständigt tänkande människor i Sverige med en alldeles egen kärlek till judar och Israel, vad anser du då om dessa enskilda människor?

 51. Kachina skriver:

  Jaha, nu kommer vi in på ett annat område. Jag är socialist, men jag respekterar ändå det föredöme Carl Bildt är när det gäller att ta ansvar för det arbete man tagit på sig att utföra. Detta gäller från verkstadsgolvet till Regering och Riksdag.

  Om israellobbyn framträdde då på 90-talet som de gör idag, skulle även jag vägrat att träffas/samtala med dem, oavsett om jag varit privatperson, partiledare eller statsminister.

  Lion0808, ni uppträder som en religiös sekt i psykos. Jag har läst åtskilligt av era dokument och de judar jag lärt känna, flera överlevare från förintelsen, torde krypa under bordet av skam för hur ni uppträder och utnyttjar deras livsöde för att göda er egen psykos.

 52. lion0808 skriver:

  K.J. ”Kachina”: Du har visst redan fått energi? Får man vördsamt fråga om Herrn har kraft att svara på de övriga frågorna?

 53. lion0808 skriver:

  K.J. ”Kachina”: Du talar om religiös psykos, som om du verkligen vet vad du pratar om. Vilken etikett sätter du på din egen ”psykos”?

 54. lion0808 skriver:

  K.J. ”Kachina”: Vilken etikett sätter du då på projektet ”Forum För Levande Historia”? Också lämpligt som ”gonattlektyr”! eller…?

  http://www.levandehistoria.se/omdettamaniberatta

  Att försöka förstå den antisemitism (antisionism), som du och andra i vår tid hänger sig åt, måste vara ett minst lika angeläget område för självständigt tänkande människor att studera, utan att du för den skull försöker skuldbelägga oss för att vi skulle göda vår ”psykos” utifrån det fruktansvärda Holocaust!!!

 55. Kachina skriver:

  Ha en sak klart för dig, lion. Carl Bildt sätter ett avtryck i historien vad gäller plikt och ansvar i arbetet, som kommer att påverka arbetslivet för nästa generation.

  Jag har även fått upp ögonen för Urban Ahlin. Samma vilja och öppenhet, samma nyfikenhet att delta, ta in och sprida den information han får.

  Vi har två ”ess” i utrikesförvaltningen. Snacka skit om någon av dem och du kan räkna med min verbala vrede.

  Sluta ni kristna att dyrka sionister. Ta i stället vara på den kraft och energi som finns i det svenska folket.

  Framförallt, förakta inte ”wistleblowers”. Det har alltför ofta visat sig att de har rätt.

 56. kris08 skriver:

  Verkligen otroligt ensidig wikipedia-artikel!
  Är det vanlig nationalism att sträva efter att skapa en religiöst-etniskt ren stat genom riktad invandring av en folkgrupp och fördrivning eller marginalisering av andra?
  Den glömde visst att nämna att terrorism med bombdåd och lönnmord låg bakom att britterna lämnade mandatet.
  Dessutom brukar väl en delningsplan som bara godkänns av ena parten sällan kunna drivas igenom utan problem…

 57. lion0808 skriver:

  K.J. ”Kachina”: Jag har inte fått svar på vilka etiketter du önskar presentera på de frågor som ställts!???

 58. lion0808 skriver:

  kris08: Men Du kan ju försöka ge artikeln lite mångsidighet! Eller? …

 59. Kachina skriver:

  Jag är antisionist, antiislamist, antikristen (vad gäller den kristendom som fanns i Sverige fram till 60-talet.)

  Vad innebär det? Kommer jag att bli mördad av sionister, islamister, kristna, eller kommer jag att dömas i domstol för att jag yttrat det förbjudna?

  Jag tycker faktiskt att du och Anna skall utnyttja er rätt att pröva mitt ställningstagande inför domstol. Det finns alltför många som menar att jag inte får ta det ställningstagandet enligt lag, så pröva mig i domstol.

 60. lion0808 skriver:

  K.J. ”Kachina” och kris08: Genom denna psudodiskussion, så har ni sorgfälligt undvikigt att nagelfara Iran och Syrien, som faktiskt är huvudspåret i denna tråd! Låt oss få höra något klokt från er när det gäller Assad’s och Mahmoud Ahmadinejad’s agenda!?

 61. lion0808 skriver:

  K.J. ”Kachina”: Snälla, nu får du hjälpa mig! Jag förstår inte riktigt. Vad exakt är ditt ställningstagande som enligt lag inte kan föras fram?

 62. Kachina skriver:

  En bok om Förintelsen
  i Europa 1933–1945

  Där sätter jag etiketten levande historia. Lägg märke till att den börjar 1933, medan israellobbyn bara känner till 1939-1945. Försök inte slå mig på fingrarna vad gäller förintelsen. Jag har läst Leon Uris ALLA böcker. Jag kan den utan och innan.

  Men,…..inse detta. Varken Gud eller Förintelsen ger staten Israel rätt att bryta mot de mänskliga rättigheterna, döda barn och avrätta icke stridande civila. Fadern (om du förstår vad jag menar) kommer inte att hylla de sionister som begått brott mot mänskligheten, ej heller islamister.

 63. lion0808 skriver:

  K.J. ”Kachina”: Oavsett om du är anti… osv, så har alla människor rätt till självförsvar. Även du har rätt till självförsvar, eller skulle du överlåta och offrra dig själv till mordiska angripare?

 64. Kachina skriver:

  För att du skall slippa grubbla inatt. Den Jesus kallar Fadern är den första strålen som emanerar ur den källa vi varken kan se eller förstå, den vi kallar gud. Fadern är tre i en, VILJA, KÄRLEK, INTELLIGENS, det strålväsen jag ”stod inför” i mitt komatillstånd efter olyckan.

 65. Kachina skriver:

  Det är inte självförsvar att avrätta fredsaktivister med åtta skott i bakhuvudet, det är inte självförsvar att döda terroristers barn, det är inte självförsvar att döda föräldrar till terrorister och bränna deras hus.

  Allt detta är ett brott mot mänskligheten och förövarna kommer inte att finna nåd hos Fadern, hur mycket de än hävdar sin judestatus.

 66. lion0808 skriver:

  K.J. ”Kachina”: Jag kan också plocka ner Leon Uris böcker från min bokhylla! Jag hävdar dock inte att jag kan alla hans böcker utan och innan. Men medge att han bjuder på en innehållsrik läsning. Du, jag har också mött överlevare, som lever i Sverige. Och som dessutom har skrivit många böcker och åker runt på våra gymnasieskolor och berättar inför stora skaror av gymnasister. Ingen av dessa överlevare skulle skämmas för att det finns enskilda människor i Sverige, som reagerar på allt anti…. som rör sig i vår tid. Tvärtom! De skulle vara glada för att deras berättelser inte faller på klippan och tvärtemot ger skörd.

 67. Kachina skriver:

  ”…..eller skulle du överlåta och offrra dig själv till mordiska angripare?”

  Nej, jag är inte Jesus, men om någon hotar mig till livet, dödar jag varken hans barn eller hans föräldrar. Jag väntar till han gör första rörelsen. Då försvarar jag mig. (Grundregel i den uråldriga läran om Karate.)

 68. Kachina skriver:

  Leon Uris är för mig den som format mitt språkbruk, mästarnas mästare inom litteraturen.

  Jag har träffat överlevare i Israel. Jag har lyssnat i timmar. Alla dessa skulle skämmas ögonen ur sig om de läste Anna Ekströms blogg. Det är någonting där som inte är riktigt friskt.

 69. Kachina skriver:

  ”De skulle vara glada för att deras berättelser inte faller på klippan och tvärtemot ger skörd.”

  Om detta måste vi berätta och Leon Uris berättelser, kommer aldrig att falla på hälleberget.

  Däremot hoppas jag att alla så fort som möjligt glömmer den svenska israellobbyn, deras psykos som ledde till en hetsjakt på inbillade antisemiter.

 70. lion0808 skriver:

  K.J. ”Kachna”: Du tycks både vara den slutlige domaren och ”Faderns ställföreträdare”!?? Du återkommer till denna sorgliga trotsaktion med förfärligt utfall. Det är ingen som är glad över händelseförloppet, där bordningen inte följde förväntat förlopp. Vem/vilka blev angripna? Vad skulle helikopterpiloten ha gjort, när ett rep från densamma fastgjordes på Marmara? Vilka slogs i självförsvar? Ingen FN-rappoort har har annat än beklagat det övervåld, som användes. Det är helt korrekt att avvisa trotsande fartyg till hamn, där ev. gods kan lämnas över för vidare transport till Gaza. Israel har rätt att hävda sin maritima närvaro utanför Gazas kust. Varför? Det är ett av många sätt att förhindra att vapen och missiler kommer under Hamas kontroll. Glöm inte att Hamas och Israel befinner sig i krigstillstånd!

 71. lion0808 skriver:

  K.J. ”Kachina”: Du må ha mött överlevare i Israel, som du plötsligt med intensitet gör dig till tolk för!? De skulle nog skämmas ögonen ur sig om de visste att denne Kjell Johansson är en ”Anti-Sionist” i likhet med Mahmoud Ahmadinejad, Hesbollah, Hamas och huvudstammen ”det Muslimska brödraskapet” i Egypten + en stor hop likasinnade i den islamska världen – trots eller tack vare ”den sköna nya arabiska våren”! Att vara Anti-Sionist idag är en lätt förklädnad av att vara Anti-Semit!

 72. Kachina skriver:

  Nej, jag är inte Faderns ställföreträdare. Jag stod inför honom och jag dubbades inte till någonting. Det förekom ingen kommunikation utan han exponerade enbart sina egenskaper. (Jag pratar alltså inte om en mansfigur, utan ett strålväsen.) Därefter fick jag se syftet med Universum = Harmoni.

  Israelerna angrep en civil konvoj på internationellt vatten. De var obeväpnade. Ett fartyg bordas genom att man, med ett likvärdigt fartyg, går upp långsides och bordar det främmande fartyget.

  Hela operationen var höjden av klantighet där Israels försvarsmakt kom lägre än Italiens krigsmat under ww2,….total förvirring. Skamligt.

 73. Kachina skriver:

  Jag var antisionist redan när vi diskuterade på 60-talet. Juden, israelen, älskar diskussioner. De försökte sälja på mig åsikten att Jesus aldrig existerat. Vi hade hårda diskussioner under ömsesidig respekt. Om de lever idag har jag inga problem att se dem i ögonen. Jag vek mig inte från min ståndpunkt och detta respekterades.

 74. lion0808 skriver:

  K.J. ”Kachina”: Utan att förringa din stjärnsmäll mot cementgolvet, så uppstår frågan: Frid, Fred, Harmoni, och alla andra tillstånd som beskrivs av andra anligt tänkande människor, du är inte ensam Kjell Johansson. Bra att du kommit till insikt om behovet av Frid och Fred, men IRL ute i världen är det inte som på din ö. Tyvärr, så är det alltför många som försöker störa och förhindra att detta ”Drömtillstånd” så att det kan infrias. En del försöker ta genvägen för att ”at once” komma till Paradiset och förlusta sig med ett antal jungfrur. Förresten du nämnde tidigare något om de kristna efter 1960. Du kan väl berätta om vad som har uppenbarats för dig där uppe på ön någonstans i Bottenviken.

 75. lion0808 skriver:

  K.J. ”Kachina”: Den uppfattning som i allmänhet råder blad judar är att Jeshua funnits som person, men inte som den ”Messiah”, som skrifterna pekar mot. Idag kan du hitta biskopar, som inför advent pratar om den Messias som ska komma…. Så där kanske vi har svaret. Du lär nog som de flesta, om du får leva i denna dimension för att anväda ditt språkbruk, få vänta och förhoppningsvis få vara med när Messiah kommer som en tjuv på natten! Du har ju läst skrifterna, så du vet väl också vad gnostikerna anser i denna sak! Eller? …

 76. Kachina skriver:

  Ja, jag kan berätta vid ett senare tillfälle. Det blev en lång diskusion, men detta måste avhandlas. Jag hoppas att de läsare som orkar ta sig genom diskussionen har fått sig en tankeställare. De får själva värdera och ta ställning.

  Förresten, kort om det kristna Sverige före 60-talet. Kyrkoåret dominerades då av Paulus, denne dogmatiske kämpe som Kejsaren förfalskare Eusebios misshandlat så svårt. Efter diskussionen om kvinnliga präster, som det svarta prästerskapet förlorade, gled kristendomen långsamt över till att förmedla evangelierna.

 77. Kachina skriver:

  ”Du har ju läst skrifterna, så du vet väl också vad gnostikerna anser i denna sak! Eller? ”

  Ja, men ingen vet när Kristus kommer med sina härskaror. Det innebär för vissa övergången till en högre dimesion, ”två män arbetade på en åker, den ene lyftes upp, den andre blev kvar”

  Det handlar om en förändring av sinne och syn, ungefär som när vi gick från neandertals svartvita seende till färgseende.

  Men när ? Ja, inte vet jag.

 78. lion0808 skriver:

  K.J. Kachina: När du ännu är vaken och har ”olja i kannan”, vad har du funnit hos de kristna från 1960 – som du är så mottaglig för?

 79. Kachina skriver:

  DET BLIR EN LÅNG BERÄTTELSE lION, SOM JAG INTE ORKAR MED NU. (förb. CapsLock9 . Jag växte upp i en högkyrklig släkt, fylld av folkpartister, präster och pastorer. Vårt vardagsrumm var tidvis fyllt av höga dignitärer, kyrkoherdar och biskop.

  Jag satt i ett hörn och lyssnade. Dubbelmoralen och den ekonomiska korruptionen svällde över bräddarna. Till Guds försyn fick vi kvinnliga präster som ersatte det svarta prästerskapet.

 80. lion0808 skriver:

  K.J. ”Kachina”: Så då handlar det om kön för din del?, inte om vilka budskap, som sprids via den Svenska Kyrkan? Numera är ju såväl ärkebiskopar, som deras medarbetare nästan deltagare i ”Ship to Gaza”-trotset. Du kan läsa deras omaskerade antisemitiska anslag i Kyrkans Tidning liksom i bloggar, som styrs av ”Ship to Gaza”-kramare. Där förstår jag att du känner värmen, men i övrigt?

 81. Kachina skriver:

  ”Så då handlar det om kön för din del?”

  Universums princip är att Anden, Själen, medvetandet, sinnet, är maskulint. Pluspolen.

  Köttet, materian, är feminint. Minuspolen.

  Om du kan din Paulus, vet du att i den här dimensionen är allt spegelvänt, vilket innebär att Faderns egenskaper, Vilja, Kärlek, Intelligens, framträder tydligast i djurhonan. (Det var inte Einstein, utan hans första hustru som öppnade dörren till teorin. Därför fick hon pengarna från Nobelpriset, Einstein fick medaljen.)

  Djurhanens egenskaper speglar mer djungelns lag. Ingen Florence Nightingale har framträtt bland djurhannarna.

 82. lion0808 skriver:

  K.jell J. ”Kachina”: Är inte en av din IDOLER
  MAHATMI GANDHI och
  NELSON MANDELA????

  Spegelvänt?
  Djurhonan?

  Varifrån får du inspiration till dina utläggningar?

 83. Kachina skriver:

  Betrakta deras sinnen, deras tänkande, deras agerande.

  De har utvecklade sinnen, vilket är ganska unikt för en djurhanne.

 84. lion0808 skriver:

  Kjell Johansson ”Kachina”: Vill Du själv räkna dig till dem, utan att först gå i fängelse ett stort antal år för din sak?

 85. lion0808 skriver:

  Alltså Kjell, i din världsbild finns det undantag? Finns det några fler, som du gärna önskar framhålla?

 86. lion0808 skriver:

  Kachina ”K.J.”: Är du för trött för att svara på dessa välgrundade frågor?

%d bloggare gillar detta: