Det blev FC Porto igen

DONETSK: Efter diverse möten i Stockholm bar det via Warszawa av hit till östra Ukraina för att bl a se matchen mellan Shakthar Donetak och FC Porto på den imponerande nya Donbass Arena här.

Och i allt väsentligt blev det en bra och sevärd match.

På samma sätt som senast jag bevistade en fotbollsmatch – det var några år sedan – var det FC Porto som vann. Med två mål de lyckades att åstadkomma alldeles i matchens slutskede.

Intill dess hade det varit tämligen jämnt.

Men besöket här gav också anledning till diskussioner om Ukrainas väg framöver.

Inte minst industrin i denna del av Ukraina ser landets framtid som en del av den integrerade europeiska marknaden. Och det trots att den konventionella bilden ju är att detta är en del av landet som snarast är orienterad åt andra hållet.

Så värst mycket mer hinner vi dessvärre inte med här innan det i morgon bitti bär tillbaka först till Warszawa och sedan till Stockholm.

Och där väntar bl a frågestund i riksdagen och förberedelser för nästa veckas möte med EU:s utrikesministrar.

Men också besök från Ukraina för fortsatta diskussioner i samma ämne som i dag.

2 Responses to Det blev FC Porto igen

  1. lion0808 skriver:

    FB: Glöm inte bort att använda samma Porto, som tidigare! Vår utrikespolitik tycks vara en ”One Blldt’s show”. Håll till godo.

  2. seniornr1 skriver:

    Är det inte en stor risk med att ta in nya länder i EU om deras ekonomier inte är tillräckligt starka? Även om motiven för att EU bildades är starka och viktiga så kan ekonomiska kriser orsaka stora problem för hela neonen. Det leder ju till att EU måste ha bättre möjligheter att styra ländernas ekonomier eller?

%d bloggare gillar detta: