Nystart i Sydeuropa

STOCKHOLM: Tillbaka i Stockholm efter alla överläggningarna i Bryssel.

Och här hade jag i dag samtal med bl a den amerikanske ekonomen Fred Bergsten och Turkiets biträdande premiärminister Ali Babacan om olika aspekter av den europeiska och globala krisen just nu.

Men i övrigt handlade mycket om uppföljning av de olika mötena och samtalen i Bryssel.

Och planering för de kommamde dagarna.

Också onsdagen blir en dag med arbeten och möten i Stockholm. Inte minst handlar det om olika aspekter av utvecklingen i Europa – men också om utvecklingen i Nordafrika och Västasien.

Valrörelsen i Spanien går nu in i sitt slutskede, och även om ingenting är avgjort förrän den sista rösten är avgiven tyder allt på att vänsterregeringen i Madrid kommer att förlora och ersättas av en regering med Partido Popular.

Och i Rom finns det förhoppningar om att Mario Monti redan under morgondagen kan presentera en regering.

På kort tid ser det därmed ut som om alla länder i Sydeuropa – Portugal, Spanien, Italien och Grekland – bytt regering i skuggan av underskotts- och skuldkrisen i dessa sydliga länder.

Därmed har en ny start blivit möjlig. Sedan är frågan hur denna kommer att utnyttjas.

2 Responses to Nystart i Sydeuropa

 1. aboryhan skriver:

  Hej Herr Utrikesministern Carl Bildt!
  Sverige ska stoppa eller försöka och stoppa omdelbart på alla sanktioner och hot från väst världen mot Iran!Det för väntar 77 miljoner Iranska invånare som bor där…!Sverige måste ha få sin gamla roll i världs politik och jag tror du är det enda som kan ändra nuläget till en bättre position för Sverige i världen,asså Iranier har ingenting mot USA och västvärlden,mitt folk vill ha ett stark land i ekonomi,industri och allt annat och vi alla är vänliga mot hela världen,vi vill ha ett lugnare värld på jorden!Vår folk ska inte förlora sitt liv på flygresor bara pga att deras flygplan är från USA och Iranair är under sanktion!!! Tänk att tillsammans vi kan bygga en bättre värld för framtida generationen!
  Tack för din tal igår beland Eus utrikesministrar ,Carl.
  MVH
  Mehran

 2. Per Fredö skriver:

  Dn ekonomiska krisen i vissa EU-länder medför också att extremistpartier får ökat gehör.
  Det gäller både givar-och mottagarländer av ekonomiskt bistånd.

  Dessa extremistpartier är finns både till höger och vänster.
  Det sker också en koppling till invandrarfientlighet.

%d bloggare gillar detta: