Oro för USA

VID MEDELHAVET: Den nya krisen i Kosovo, som utlöstes av premiärminister Thaci, riskerar att skapa nya spänningar och problem om den inte löses upp ganska snart.

Och de spänningarna kan ytterst påverka regionen i dess helhet.

Men EU är nu påtagligt engagerat i att söka vägar framåt. Samarbetet med Nato förefaller nu att fungera bättre.

Annars har detta varit en lite lugnare dag – som det skall vara i slutet av juli.

Internationellt växer nu oron för konsekvenserna av den inrikespolitiska kontroversen i USA om hur man skall hantera det tak för offentlig upplåning som man ju har.

Man kommer att bryta igenom taket nästa vecka, och nås det inte en överenskommelse i kongressen om att höja det kan detta få konsekvenser som inte är alldeles lätta att förutse i detalj.

120 Responses to Oro för USA

 1. Kachina skriver:

  ”Man kommer att bryta igenom taket nästa vecka, och nås det inte en överenskommelse i kongressen om att höja det kan detta få konsekvenser som inte är alldeles lätta att förutse i detalj.”

  Ganska enkelt att förutse. Det blir en global ekonomisk kollaps.

  Även Sverige kommer att se att det inte längre finns mat på butikshyllorna.

  Har du en miljon Kalashsnikov att dela ut?

  När infrastrukturen faller sönder gäller bara den som är tyngst beväpnad eller dö av svält.

 2. foxbill skriver:

  Det behöver inte betyda slutet på mänskligheten Kachina.
  USA kommer inte att gå i konkurs! Däremot kommer det att drabba offentliga myndigheter och en del långivare får vänta på sina pengar.

  Det som värre är, att USA’s kreditbetyg kommer sänkas vilket förvärrar deras ekonomsika kris. Marknaden som uppträder som en labil knarkare kommer däremot att starta en finanskris som kan ställa till problem för hela världen under många år framöver.

  En överenskommelse skulle behöva innehålla både skattehöjningar och en stram besparingsplan. Republikanerna kan inte gå med på skattehöjningar och Obama har ett starkt krav från vänsterfalangen inom demokraterna att skatterna måste höjas och nedskärningar inom det offentiga är uteslutet.

  Ett ”chickenrace” som kan sluta illa. Skulle inte förvåna om de kör in i varandra och ställer till med en ny ekonomisk kris.

 3. mlterryer skriver:

  Kapitalismen är den största boven i dramat på vår planet, Tellus. Nu för f måste man göra något. Kapitalismen måste tyglas och vapenhandeln på miljardklass måste upphöras. NU! Ekvationen går inte ihop globalt att våldtagna kvinnor med sina babyar syns på TV år in och år ut som om de var problemet. DET ÄR KAPITALIMEN SOM ÄE PROBLEMET! Att ge bistånd, som iofs är bra än ingenting, blir i slut endan endast att ge medgivande för kapitalismen via krigsförandet fotsatt mandat så att kapitalismen får lov att härja fritt oändligt. Ta ställning för fan!

 4. raianeh skriver:

  Zionist trail in Norway terror attacks

  There’s no question at all that this man was a very devout Christian Zionist with strong links to Israel and he had visited there a several times and I think also that he was a Freemason, which puts him in line with what we call the “New World Order.”

  So there is a very strong Zionist lead there and these are fragmented groups…

  http://www.presstv.com/detail/191372.html

 5. foxbill skriver:

  Javisst är det judarnas fel att en nordisk arier blir en massmördare.
  Och undrar om inte Bush också är inblandad och Tea-party rörelsen.
  Varför inte Carola och Jimmy Åkesson med?
  Har jag glömt något populärt hatobjekt?
  Berloscuni och Sarkosy kanske?

 6. foxbill skriver:

  raianeh,
  Hur kan du länka till presstv.com?
  En Iransk propaganda sida?

 7. raianeh skriver:

  Norges sak är vår

  De zionistiska krafterna ska inte tro att de kan tvinga nordiska länder till att följa deras politiska agenda eller använda dessa länder som avledningsmanöver för sina egna misslyckanden (Murdoch förlusten).

  Det var speciellt fegt att ge sig på barn och ungdommar.

  Konsekvenserna måste kännas för de zionistiska krafterna så fort sorgetiden är över!!

 8. leewanta skriver:

  ”konsekvenser som inte är alldeles lätta att förutse i detalj.”

  Jag påtalade dem delvis redan för nästan ett år sedan (vad hände med alla låtsatsvetande troll), just här på denna neo-bolsjevik blogg, men eftersom Bildt är den ultimata blädderläppen så förvånas ingen väl informerad kosmopolit av den folkvalda ovissheten, när man genant kan läsa Bildts tidsbundna övningar bakåt i tiden – i en makaber uppvisning i att alltid ha fel.

  Plocka upp banéret, global.

 9. foxbill skriver:

  mlterryer,

  Visst fungerade kommunismen bättre!
  Sovjet, Östtyskland, Kina, Nord-Korea, Vietnam. Föredömliga exempel på hur människans altruism verkligen kan fungera under bra förhållanden.
  Men vänta nu, varför är det bara Nord-Korea och Vietnam som egentligen är kvar i denna mänsklighetens utopia?

  Människan är inte en kugge i ett maskineri!
  En del av oss vill ha frihet och valfrihet. Vi kvävs av förmynderi och paragraf-rytteri.
  Men kapitalismen måste tyglas. Ha regler. Mer än idag.

  Tänk dig en fotbollsmatch utan regler och domare!
  Där har du dagens scenario där små egotrippade yuppies leker med världsekonomin. Det måste få ett slut.

 10. foxbill skriver:

  Raianeh, har du fått ett frispel?

 11. Kachina skriver:

  ”Det som värre är, att USA’s kreditbetyg kommer sänkas vilket förvärrar deras ekonomsika kris. Marknaden som uppträder som en labil knarkare kommer däremot att starta en finanskris som kan ställa till problem för hela världen under många år framöver.”

  Precis, långtradaren som skall frakta livsmedel från Helsingborg till Luleå, kommer att kräva betalning i förskott. Detta kommer att sätta pengaflödet ”i betongblandaren” i ett läge där det tidvis och slumpmässigt ramlar ut lite pengar.

  Konkret innebär det att vi hamnar i samma läge som Somalia. Den som är tyngst beväpnat får mat för dagen.

  Världen är så dj-t till att katastrofen i Somalia är en västanfläkt.

 12. raianeh skriver:

  House panel approves broadened ISP snooping bill

  http://news.cnet.com/8301-31921_3-20084939-281/house-panel-approves-broadened-isp-snooping-bill/

  Så analfabeta statstjänstemän ska analysera folks surfande och bestämma om de sköter sig. Vilket skämt.

 13. Magnus Redin skriver:

  Jag tror inte att det blir någon global ekonomisk kollaps oavsett om skuldtaket höjs eller ej, höjs det inte stannar stora delar av den amerikanska staten medan räntor och amorteringar på gamla skulder är prioriterade och fortsätter betalas.

  Problemet är att alla förslag som Republikaner och Demokrater är i konflikt om bara innebär att ökningstakten på skuldbördan minskar, vad jag vet finns det inget förslag om att balansera budgeten eller som i Sverige börja betala av på statsskulden.

  Min ytliga förståelse av ekonomi säger mig att en stat som USA kan skapa godtyckligt med pengar ur tomma intet så statens pengar tar aldrig slut men den inflation som det skapar skadar alla. När staten sedan håller igång diverse verksamheter med nya nonsenspengar blockerar det marknadsekonomins mekanismer för förnyelse.

  Mycket av det som hålls igång är inte företag som skulle behöva förnyas marknadsekonomiskt utan sådant som utsatta människor behöver för att överleva. När de inte längre får det som är utlovat, som det finns ett socialt kontrakt för att få utan det krymper för att budgettaket är nått eller betalas med inflationsdollar som räcker till mindre och mindre mat, bensin och el samtidigt som finansbolag får gigantiska stödpaket och deras chefer tar ut miljardbonusar skapar det sociala spänningar.

  Misskötseln av ekonomin urholkar även privata pensionsfonder, aktievärden osv.

  Jag tror som sagt att den här krisen klaras men på ett dåligt sätt så nästa blir värre, och den klaras nog med samma recept och då blir det ännu värre, efter tillräckligt mycket misshandel av ekonomin finns det inte längre något som hjälper. Det är otroligt svårt att förutse när det, folk har ropat vargen kommer i mer än tio år och en del trodde att det var kört i början på 1970(!) talet.

  Det är egentligen ingen stor sak om det går åt skogen med säg en hyperinflation och en växling av en miljon dollar för varje nydollar vilket skulle utplåna alla skulder och kräva att de flesta pensioner ersätts med någon form av socialbidrag, sådant har avancerade samhällen överlevt tidigare i Europa.

  Det riktigt stora problemet är att alla industrialiserade länder måste investera i den infrastruktur som krävs när oljan och flera andra resurser sinar och dessutom anpassa sig till klimatförändringen, de samhällen som inte gör det kommer att bli u-länder. USA har entreprenörkulturen, kunskapen och mycket av industrin för att göra detta men om politiken havererar ekonomin och lamslår investeringar i järnvägar, kärnkraftverk, kretsloppslösningar, osv, osv går det riktigt, riktigt illa.

 14. Kachina skriver:

  Zionisterna har inget med detta att göra. Det handlar om att ledare både till kapitalismen och kommunismen pinkar in ett revir där de har frispel,agerar utan att fullfölja det som ar deras uppgift,……..att informera ägarna.

  Kapitalism, kommunism, föreningar och gemensamhetsanläggningar går alla i princip ut på en sak, pinka in reviret och undanhålla eller i möjligaste mån försvåra för ägarna att få information och insyn.

  Internet,……handlar om revirpinkarnas undergång.

 15. Kachina skriver:

  Nej Magnus, detta är värre genom att hela kassaflödet stannar av.

  Visst kommer det att återhämta sig en ny strukturerad ekonomi. men vad det kostar i liv kan räknas i miljarder.

  Vi lever tryggt i en social infrastruktur här i Europa, men den kan utraderas inom en vecka om själva processorn i världsekonomin havererar.

 16. Jan Fredman skriver:

  Räkna inte med att republikanerna kommer att curla fram Obama i nationens likviditetskris i sista minuten. Det stundar ett valår då Obama definitivt kommer att framhållas som en loser i flera avseenden. I sista minuten kommer Obama att tvingas gå republikanerna i representanthuset till mötes för att förhindra en kommande ekonomisk kris. Men det kommer inte att bli någon personlig credit för honom och hans administration. Tyvärr. Change var ordet, som förde honom till makten. ”In exchange for” kommer att bli Obamas exit.

 17. Magnus Redin skriver:

  Om hela kassaflödet i ekonomin stannar och inga varor levereras och inga affärer görs kommer inte folk att lägga sig ner och dö, det kommer att bli oerhörda mängder med initiativ för att hålla saker rullande. Sådant går att fixa, om inte annat hittar folk på sina egna pengar, i vissa områden i Afrika har hårdmetallskär från Sandvik varit gångbar valuta. (eller så drev Sandvik med mig)

  Det som inte går att fixa är om en fysisk resurs som grundvatten är slut och man inte har byggt pipelines eller avsaltningsanläggningar, då är det samhället kört. Ekonomin är ”bara” styrsystemet, det går att meckla igång om det hänger sig, det riktigt farliga är om den reala ekonomin med matförsörjning, energi, osv kollapsar pga att resurser är slut eller att investeringar inte har blivit gjorda.

 18. Jan Fredman skriver:

  Magnus: Nu tar du som moderat och ekonomisk skolad person ut svängarna ordentligt. Om Linköpings kommun måste inställa sina betalningar, vad blir konsekvensen? De anställda får vänta på sina löner och kommunen måste rätta munnen efter matsäcken till slut.
  Ett stort antal kommunanställda får gå och en hård prioritering av den fortsatta kommunala verksamheten måste till. Så enkelt är det i smått som i stort. Det kommer givetvis i sin tur att ställa landets ekonomi på stort prov om det även finns flera kommuner i en liknande situation. Obamas administration måste till slut inse att nedragningar också måste bli den amerikanska statens medicin. Att år efter år överbalansera budgeten med astronomiska belopp håller inte i längden. USA’s engagemang i världen, som farbror polis kommer ånyo att måsta omprövas. Kina måste vara lite oroade för sin export av produkter till amerikanska hem. Kina sitter dessutom på en otroligt stor bunt med amerikanska obligationer, vars värde de inte har något intresse av att se gå förlorade. Så sitt stilla i båten och svälg den bittra medicinen. Skär, skär, skär ned på den federala budgeten tills den balanserar inom låt säga 5 år, En tuff period väntar alla amerikaner, som inte sitter med miljon- och miljardbonusar från företag, som mest bara gasar.

 19. Magnus Redin skriver:

  Jan, lita inte för mycket på mina ekonomiska kunskaper de är i korthet ”pengar in måste vara mer än pengar ut” och ”däremellan måste något av värde skapas annars funkar det inte”.

  Om Linköpings kommun havererar sin ekonomi blir det sunkigt för linköpingsborna och det blir både sämre service och högre skatter men hur illa det än sköts kan inte Linköpings kommun fördärva SEK värdet eller nationens företagsklimat och kommunen skulle inte kunna blockera så mycket av framtidsinvesteringarna för att i stället stödja döende företag.

  En stor stat med en budget ur balans förstör förr eller senare sin nations ekonomi, ett exempel är Grekland. De måste givetvis sänka sina utgifter och troligtvis även höja skatter och sedan måste det som är sjukt få gå i konkurs så nya verksamheter kan startas.

 20. Jan Fredman skriver:

  Magnus: Jag har såväl företagsekonomisk som nationalekonomisk skolning på magisternivå. Vi talar samma språk och därför kommer vi till slut till samma slutsats. Givetvis kan vi inte jämställa Linköpings kommun med den federala ekonomin i USA, men som jag skrev i smått som i stort måste allt balanseras och helst med ett litet inflöde av nytillväxt i ekonomin. En federal ekonomi av USA’s storlek har i kraft av sin storlek och inflytande i världsekonomin fått tidigare presidenter att blunda för lånetaket. Nu är stunden kommen och då måste en STOR INSIKT infinna sig. Det går inte längre att låna för att finansiera alla federala projekt, inte minst det industriella militärkomplexet. CHANGE = SAVE, kanske senare lite högre skatt för de mest välbeställda för att mildra de sociala ojämlikheterna i USA och för att charma demokraterna.

 21. svaamer skriver:

  Det verkar inte vara någon ände på dumheterna på bloggen idag.
  Om jag begränsar mig till frågan om den norska mordkatastrofen, så kan man undra om raianeh har glömt ta någon av sina mediciner idag. Skulle det nu vara zionister (= fanatiska judar) som har åstadkommit det massmord som högextremisten (= fanatisk judehatare) Anders Behring Breivik har begått? Vakna upp, eller ännu hellre sluta kommentera på bloggen, raianeh – alla har insett att du pratar ologisk, islamisttendensiös smörja.
  När det gäller mördaren Breivik, finns det substans
  i kritiken mot norska polisens hantering av honom. Mördaren Breivik vägrar låta polisen ta ett foto av honom i fängelset – och då ger polisen med sig och tar inget foto (som skulle ha varit bra att ha vid en eventuell rymning eller fritagning).
  Breivik har heller ingen lust att tala med norska, rättspsykiatriska läkare – han kräver sakkunniga från andra länder. Då viker sig de norska myndigheterna igen, och läkarna får bara titta på honom från avstånd och göra sin bedömning därifrån.
  Vad är detta för ett ynkligt klemande med en galning som just har mördat ca 70 personer, och som hånler mot de sörjande utanför rättssalen genom polisbilens fönster? Han säger dessutom enligt media att hans främsta uppgift nu är att rymma – så att han kan avrätta ännu fler.
  Jag tycker att debatten om att ständigt ”vårda” förbrytare, och ”ge dem hela folkets kärlek” så de riktigt kan glömma sin tråkiga barndom och komma på bättre tankar. borde rivas upp.
  Det ligger ett värde för de efterlevande i att veta att en ordentlig hämnd utkrävs på gärningsmannen. Det gör sorgen lite lättare att bära. Det ligger en
  poäng i att veta att den som har mördat ens barn också får plågas en del själv som straff för sin gärning – inte bara ”vårdas” och åka omkring och flina åt oss.

 22. bildterberg skriver:

  Begreppsförvirringen i många media har lett till ihopblandning
  av ”högerextremism” och ”anti-semitism”. Breivik verkar snarare
  utgöra en besynnerlig mixtur av nationalist, anti-islamist,
  anti-nazist och anti-kommunist medan hans inställning
  till sionism snarare förefaller positiv.
  Tydligen finns det ingen entydig definition av vad som är
  ”högerextremism”.

 23. […] tydligare att albanernas ”ensidiga” åtgärder egentligen stöds av väst. Samtidigt skriver vår utrikesminister att EU är ”nu påtagligt engagerat i att söka vägar framåt. Samarbetet med Nato […]

 24. un2here skriver:

  bildterberg,

  Inget ”besynnerligt” (i betydelsen ”ovanligt”) med Breiviks åsikter. Han ligger jämsides med Wilders, Pia K, SD och många andra i sina pro-Israeliska värderingar

  Settlers Attack Internationals With An Iron Bar

 25. Rulle skriver:

  Det bästa och kanske enda Obama kan göra i detta läge är att avgå med omedelbar verkan. Han har blivit själva symbolen för att stödja lättja och ondska.
  Barack Obama har hela måndagen på sig om han vill spara världen från den nya krisen. Men nu fläskar han i för valboskapen som inte förmår att föda sig själva utan bidrag.

 26. bildterberg skriver:

  Min poäng var framförallt att uppmärksamma svaamel på
  på att Breiviks s.k. högerextremism alls inte innebär att han
  är ”judehatare” utan snarare uttalad sionist (dvs precis motsatsen).

 27. Kerstin Broste skriver:

  Kachina, Vilka har Khadaffi mördat. Kan det tänkas vara terrorister som hotar landets säkerhet. I så fall är han i gott sällskap. Tillbaka till frågan. Vad gör NATO för att säkerställa att de Libyska kvinnornas rättigheter ej försämras som har skett i Irak. Invasionen av Afganistan var berättigad för att kvinnor skulle få mänskliga rättigheter. Vad har egentligen hänt. Ni alla ekonomer och f d politiker. Varför ej säga som det är. Det handlar om att vi i väst behöver vad de fattiga i Afrika har under sina fötter. Tänk depopulation. Geithner anser att vi i den rika världen ska skicka våra giftiga sopor till Afrika för att ”de” inte lever så länge att de hinner utveckla cancer. Ett sådant uttryck i skrift skulle behöva bli testat i domstol.

 28. metusalem skriver:

  Leewanta har onekligen profeterat om USA:s undegång inom en nära framtid. Jag har några gånger påpekat att det finns rätt enorma realtillgångar som säkerhet för de likaså enorma skulder man dragit på sig.

  Till min stora förskräckelse förefaller det vara nära någon form av ekonomisk härdsmälta- för dollarn och USA. Nu har man bara ett fåtal dagar på sig att nyktra till. Teapartigänget med flera jublar, en färgad president kan aldrig lotsa USA ut ur detta?

  På mållinjen kommer troligen en uppgörelse, om inte väntar väl en ny internationell ekonomisk kris. Det är förvisso inte förnuftet som regerar i jordens tills vidare mäktigaste nation.

 29. Kachina skriver:

  Kerstin,……Lockerbie.

  I Rulles lyckliga värld får bara de som kan reda sig själv, utan bidrag, leva fritt. Islamismen skall förbjudas.

  Det innebär i historisk klartext arbetsläger och gaskammare, alltså nazism. Rulle har bara åtagit sig att utrota en mångdubbelt större religion än den Hitler försökte med.

  Lycka till, Rulle. Kanske kan du göra jobbet bättre än både Bredvik och Hitler.

 30. Johan Tjäder skriver:

  Världen har nog en knepig resa framför sig ändå. Skuldtaket är inte det stora bekymret. Det är det stora budgetunderskottet och den samlade statsskulden som är det stora hotet. De flesta amerikaner är inte ännu medvetna om hur illa det är, så det kommer att ta ett tag att vända runt.

  Och när amerikanarna ska anpassa sin ekonomi efter inkomst så kommer det att märkas. Men sättet de gör de på är att man slår på de svagaste först. De som redan nu är beroende av samhället för sin försörjning.

  De amerikanska väljarna har en mental resa att göra precis som grekerna. För jag tycker parallellen i politiken är ganska stor. Amerikanska politiker har alltför länge sålt den amerikanska drömmen på lånade pengar. Och väljarna har låtit sig svepas med. Från Reagans ”supply side economics” och fram till Bush den mindres massiva skattesänkningar i kombination med svindyra militära projekt.

  Höjda räntor här och där lär bli den omedelbara effekten för oss i Europa. Och det är iofs inte så hoppsan. Här i Sverige sjönk inflationen till 2,5 % i juli så det är snarast lägre räntor som vi behöver nu.

 31. bildterberg skriver:

  Problemet grundlades egentligen redan 23 december 1913:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Federal_Reserve_Act

  Som vanligt så blir det befolkningen som får ta smällen
  medan bankerna (”too big to fail”) alltid klarar sig
  oberoende av vilket politiskt parti som har makten.
  Partipolitik konvergerar alltmer mot en bedräglig illusion.

  Rekommenderad litteratur:

  – Eustace Mullins: Secrets of the Federal Reserve
  – Anthony Sutton: The Federal Reserve Conspiracy
  – G. Edward Griffin: The Creature from Jekyll Island
  – Ellen Hodgson Brown: Web of Debt

  Märkligt nog råder ingen brist på pengar när det
  gäller militära utgifter …

 32. Johan Tjäder skriver:

  @bilterberg

  I en demokrati kan folket inte svära sig fria från ansvar heller.
  Som man röstar får man ligga, eller hur ordspråket nu lyder.

  Att ett land behöver en myndighet som ansvarar för att verkställa penningpolitiken är inget att snacka om. Sen kan man fundera över den lösning man har valt med Federal Reserve.

  Det mest allvarliga med krisen 2008 är att man inte tycks ha lärt sig någonting. Läxan borde ha varit att hur väl förberedd man är så kan man aldrig till 100 % skydda sig mot att en bank kraschar – alltså måste man ha ett regelverk och ett system för att ta hand om en bank krasch.

  USA och EU behöver en bankakut som, t.ex. i fallet Carnegie, helt enkelt kan gå in och ta över en kraschad bank, lösa ut de dåliga krediterna, rekonstruera den och sälja den när den kommit på fötter. Ägarna förlorar allt, men förtroendet för banksystemet upprätthålls.

  I stället hittar man på Basel III, som visserligen ska minska risken för att en bank kraschar – men som aldrig kan eliminera den. Därmed riskerar vi samma kris igen när nästa bankkrasch händer. För det är fråga om ”när” och inte ”om”.

  Dessutom innebär de nya kapitalkraven att än mer pengar låses in till ingen nytta – när de egentligen borde investeras i nya företag. Hur bra är det på en skala?

 33. raianeh skriver:

  Zionists behind Oslo terror

  Murdoch and other oligarchs are behind recent Norway terrorism as they fuel rightist sentiments and foster terrorism for personal gain.

  It is important to point out that when the zionists feel downbeat and defeated, they attempt to create deviations within Christianity and spread “Christian Zionism” which the world needs to be on the alert for.

  http://tinyurl.com/3p3wcj7

 34. bildterberg skriver:

  ”I en demokrati kan folket inte svära sig fria från ansvar heller.
  Som man röstar får man ligga, eller hur ordspråket nu lyder.”

  Min poäng var just det att det i realiteten inte finns något
  att välja på eftersom skillnaden mellan de båda partiernas
  politik är marginell och valfriheten för folket är virtuell.

  ”Att ett land behöver en myndighet som ansvarar för att verkställa penningpolitiken är inget att snacka om.”

  Federal Reserve är ingen myndighet. Det är ett helt privat företag
  ägt av ett konsortium av multinationella banker.
  Detta och mer därtill finns att läsa redan i inledningen
  till Ellen Browns bok vilket ger en snabb överblick
  över hur illa det är ställt.
  Hennes bok finns f.ö. översatt till svenska med titeln
  ”Bankerna och skuldnätet”.

 35. un2here skriver:

  bildterberg skriver: – Som vanligt så blir det befolkningen som får ta smällen medan bankerna (”too big to fail”) alltid klarar sig …

  metusalem skriver: – Teapartigänget med flera jublar, en färgad president kan aldrig lotsa USA ut ur detta?

  Påminner mig om en grej jag såg på RT häromdan:

  Max Keiser: Obama financially lynched by racist GOP

  http://www.youtube.com/watch?v=-J4qJqL9mn8&feature=player_embedded

 36. bildterberg skriver:

  Kachina: Apropå Lockerbie, kolla följande dokumentär:

 37. bildterberg skriver:

  Just det, un2here, globalisternas kasino där bankerna
  spelar bort pengar medan räkningen får betalas av folket.

 38. Johan Tjäder skriver:

  @bildterberg

  Halva befolkningen röstar inte. Det betyder att partierna får försöka locka den halva som gör det. Med högre röstetal skulle vi se ett bredare spektrum.

  Och visst, tvåpartisystem konserverar befintliga strukturer, men finns viljan så går det att slå sig in som en tredje kraft.

  Jag vet att Federal Reserve är privat, men styrelsen utses av presidenten.

 39. Kerstin Broste skriver:

  Kachina, Vad gäller Lockerbie finns det frågetecken. Ska en incident riskera ett land som i arabvärlden har de bästa rättigheterna för kvinnor. Vilka är rebellerna och har dom en deokratisk agenda. Libyen är ett afrikanskt land och har varit ett stort stöd för många afrikanska länder mot en begynnande nykolonialism. Vet någon om Sverige har beslagtagit några Libyska pengar och på vilket sätt förvaltas de. USA ska skicka tillbaka de beslagtagna Libyska pengarna. Ska det gå till som med Irakpengarna i lösa pengar där 3 miljarder dollar är borta. Naivitet är alltid riskabel. Tack och lov att på denna blogg finns det så många kloka människor. Ge ett svar. Hur hanteras beslagtagna pengar. Är det Riksgälden eller?

 40. Rulle skriver:

  Kachina,

  Du tar då i så du spyr. Som on Du vore antisemit, rasist, nazist och sadistisk psykopat så kanske Du själv tror på vad Du skriver.
  Uppriktigt sagt så tror jag att din intelligens ligger långt efter den hos sjuke Bredvik!
  Jag, jag högakter judar så de så. Islamister som håller på alla mänskliga rättigheter älskar jag. Däremot tror jag att all religion är barnslig vidskepelse som dock bör respekteras.
  Indoktrinering som binder människor till en enögd tro kan beskrivas med det engelska ordet ”abominabel”. Vilket syfte hade hade sammankomsten på Utöja förutom indoktrinering? Men låt dom som vill leka, bara de inte skadar någon.
  Var och en blir salig på sin tro. Har Du, Kachina någon tro som inte kränker andra?

 41. gruelse skriver:

  Rubriken kan lika gärna bytas mot ”Oro för svensk säkerhetspolitik”.

  Svenska beslutsfattare har på senare år nedrustat vårt svenska territorialförsvar och i stället koncentrerat resurserna och anpassat sig till internationella angreppskrig i Natos tjänst. Följaktligen är värnplikten är skrotad och ersatt av ett system baserat på yrkessoldater. För skyddet av det allianslösa Sverige har beslutsfattarna satt sin lit till den föga respektingivande ”Solidaritetsförklaringen” samt till Nato och i synnerhet USA.

  USA som hitintills har svarat för 75 % av Natos totala budget är inte berett att göra så längre. USA har signalerat att Europas Natoländer måste ta mer ansvar och öronmärka mer pengar för säkerheten i Europa. Är Europas länder beredda att göra det med tanke på deras övervägande svaga ekonomier?

  När nu jordbrukskolchosen EU uppvisar upplösningstendenser och ett flertal Natoländer däribland USA och Storbritannien skär i sina försvarsbudgetar, har Sverige hamnat i ett prekärt säkerhetspolitiskt läge.

  Min uppmaning är då att Sverige tar hem de militära styrkorna från de fruktlösa klanstriderna i Afghanistan och Libyen och koncentrerar de militära resurserna till Sverige. I och med att kampen om de fossila energitillgångarna i Arktis med stor sannolikhet inom kort kommer att börja, kommer Sverige, med sitt läge på Nordkalotten, att bli involverad i denna kamp, antingen vi vill det eller inte. Inför värnplikten eftersom den är en suverän rekryteringsbas för försvarsmaktens olika befattningar.

  Min önskan är att Sverige återigen blir en demokratisk, suverän nationalstat.

 42. bildterberg skriver:

  ”Jag vet att Federal Reserve är privat, men styrelsen utses av presidenten.”

  Å andra sidan styrs valet av president indirekt av
  flödet av kampanjpengar …

 43. raianeh skriver:

  Gruelse, jag håller med dig.

  Vidare så bör Sverige undvika Nato.

  När man är i Nato så bjuder man automatisk in olika sorters underrättelsetjänster som ingen har koll på.

  According to US journalist Arthur Rowse, a secret clause exists in the North Atlantic Treaty requiring candidate countries, before joining NATO, to establish clandestine citizen cadres standing ready to eliminate communist cells during any national emergency. These clandestine cadres were to be controlled by the country’s respective security services.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Gladio

 44. Kachina skriver:

  ”Har Du, Kachina någon tro som inte kränker andra?”

  Jag har en kunskap som kränker både det etablerade islam, kristendomen och judendomen. Denna kunskap finns kvar hos suferna, kabbalan och mysticismen inom kristendomen. Det är den uråldriga läran lärd av shamanismen, naturfolkens egna kunskap om att där det finns medvetande, finns det liv, även om det är som en primär funktion i en atom, att attrahera eller repellera. Det är bara en fråga om på vilken frekvens denna ljussträng vibrerar, som avgör hur den yttrar sig.

  Däremot vill jag inte förbjuda eller kalla till krig mot olika religiösa vanföreställningar, utan istället förvandla dem mentalt, vidga deras världsbild utanför det här solsystemet och den här planeten, ty Universum kryllar av medvetet liv i olika former och det är bara vår egen trångsynthet som hindrar oss att få kontakt med dem.

  Jag reagerar mot ditt trångsinne avseende ”bidragstagare” och deras rätt att existera. Vid valet 2006 lyssnade jag till de som menade att artros inte var en sjukdom och att de kunde konkurrera på marknaden som alla andra. Jag kunde varken såga bu eller bä, för jag visste inte vad artros var.

  Nu har jag själv fått artros i vänster knä. Jag har i trettio år haft problem med detta knä, men vetat att det går över efter våtvarmt omslag och kraftig binda. Nu gick det inte över efter två månader. Då kontaktade jag sjukgymnast och det konstaterades artros. Under dessa två månader har jag spelat rysk roulett för varje steg med vänsterbenet. Nästa steg kunde innebära att jag gjorde en frivolt, så blixtsnabbt att jag inte hann uppfatta det. När jag då på landgången mot båten gjorde en frivolt ner i vattnet, som en rullande igelkotte och insåg att om där hade varit en sten, hade jag blivit kvar därnere.

  Då kontaktade jag sjukvården.

  Jag är gammal. Jag är trött på livet, så visst kan jag ta självmord för att du skall slippa hjälpa till via sjukvården. Men, alla de unga som drabbas av artros, tror du att de är så pigga på att lämna jordelivet efter att ha blivit utstötta ur ditt samhälle.

  Nej Rulle, jag önskar dig i din trångsynta välfärd både artros och prostatacancer, eller någon annan verkligt plågsam sjukdom så att du själva får prova på hur mycket du reder dig själv i det stadiet.

  Nämn aldrig mer orden lata bidragstagare. Dessa kan, innan de blev utslitna, ha bidragit mer till samhället än du någonsin kan göra.

 45. Kachina skriver:

  ”Under dessa två månader har jag spelat rysk roulett för varje steg med vänsterbenet. Nästa steg kunde innebära att jag gjorde en frivolt, så blixtsnabbt att jag inte hann uppfatta det.”

  Ytterligare upplysning för de trångsynta. När man då ligger där, är det inte bara att resa sig upp. Man måste krypa till man får tag i ett föremål på ca. en meters höjd, där man kan få tag och lyfta sig själv till upprätt position.

  Rulle, du har ovanligt trångt i huvudet.

 46. Kachina skriver:

  Rulle, vad skall vi göra med alla dessa människor som förbrukat sina kroppar i arbetsgivarens och samhällets tjänst, industriarbetare, kassörskor, affärsbiträden, jordbrukare, skogsarbetare,……….?

  Jag skall säga dig, att jag är smärttålig. Otaliga är de gånger jag kommit in och hört: ”Pappa, du blöder”. Från arm eller ben och jag har varken känt eller märkt att jag blöder. När jag körde motorsågskedjan genom höger underarm, till benet, märkte jag att det blödde. Det sprutade blod och hela altan, hall och badrum blev nymålat i blod. Jag tog en handduk och lindade runt armen, satte mig i bilen och körde in till vårdcentralen. Jag hade en gång tandvärk och tog en polygrip för att själv dra ut tanden, med resultat att jag krossade tanden när jag knäppte till, med följd att roten var tvunget opereras ut.

  Jag är alltså inte känslig för smärta, förstår du?

  Artros i ett knä är som att ha ständig tandvärk. Det kan jag stå ut med, men när knäet ”skär sig”, är det som ett BLIXTNEDSLAG, en smärta så intensiv att till och med jag känner den, med resultat att jag faller till marken ÖGONBLICKLIGEN i en rörelse som närmast kan liknas vid en rullande igelkotte.

  Vad menar du Rulle. Var livet enbart ämnat för fullt friska människor (fysiskt, för psykiskt finns det ingen frisk) och de som bekänner sig till judendomen?

  Nämn aldrig mer orden lata bidragstagare.

 47. svaamer skriver:

  bildterberg kallar mig ”svaamel” i ett billigt försök att göra sig lustig på min bekostnad. Det bjuder jag på – ha det så kul. Egentligen ville jag ha nicket ”Svåmer” – it has a ring to it, don´t you think, bildterberg? – men tyvärr godtar inte World Press tecknet ”å”, så jag fick ta till ett danskt ”å” i stället, som i Aalborg. Ha så roligt åt det nu, bildterberg. Jag ville bara reda ut begreppen lite åt dig.
  @ Kachina:
  Är du nu igång med det teosofiska igen? Men vi har ju pratat om det här, att du ska ta det lugnt med det där här på webben, Kachina. Uttalanden som att det bara är vår trångsynthet som hindrar oss från att ta kontakt med det liv som det ”kryllar” av i universum, ger bara ett intryck av flummeri, förstår du. Det borde sannolikhetsmässigt finnas liv i universum, men det bör du hålla för dig själv om du vill behålla din kreditibilitet kring det du uttalar om immanenta förhållanden, som samhällsfrågor, politik m.m. Jag som trodde att vi var klara med det här.
  På den här bloggen stöter du på islamister (som spränger oskyldiga islams namn – de tror att sådant är det bästa Muhammed vet), fashister, sionister, vanliga kristna, och framför allt ateister, som tycker att ”all religion är vidskepelse”. Det komiska med de sistnämnda (ateisterna) är att deras uppfattning är lika mycket tro aom alla de andra trosformerna, men det fattar de inte. Den största religionen är för övrigt den ”vetenskapliga” uppfattningen, som absolut inte tål några motsägelser eller andra gudar vid sin sida. Men den är också en trosuppfattning.
  Sanningen är att människans förstånd är begränsat. Vår tro att vi ”vet allt” är en stor illusion, så var lite ödmjuk och förneka inte andras tro. Nöj dig med att åtminstone vara agnostiker (= inställningen ‘jag vet inte’). För det är precis så det är – du vet inte.

 48. metusalem skriver:

  Kachina har råkat ut för den jobbiga åkomman artros. Det är lika illa här. Jag kan dock rekommendera att du går på ”Artrosskola”. Sjukgymnaster brukar arrangera denna förträffliga information.

  Jag kan även förbereda dig på att detta är ett bra sätt att träffa damer.
  Min skolklass bestod av 13 elever, 12 damer och jag. Dock var en av damerna min fru varför det inte blev tillfälle att hoppa över skaklarna.
  Skämt åsido artros är faktiskt en verklig ”fruntimmersåkomma”. Vi män som drabbats är kanske lite feminina av oss, men ont har vi.

 49. Kachina skriver:

  Svaamer

  Det jag i första hand kritiserar är Rulles syn på vilka som är värda att leva det här livet.

  Det är svårt att därmed argumentera utan att komma in på mitt ”favoritämne”

  Vem skadar det, att jag nämner den uråldriga kunskapen? Kanske irriterar det någon, men vi kan inte komma ifrån att den etablerade judendomen, kristendomen, judendomen, är villoläror skapade på politisk grund och behov av makt.

  Detta har under 2000 år skapat vårt samhälle med insikten att de som lyder det etablerade, skapar sitt eget fängelse inom de referensramar staten angivit.

  Svaamer, en sak vet jag, att vår kosmiske anfader i anden (medvetandet), av Hopi-indianerna kallad Kachina, är en verklighet.

  Detta på grund av att jag ”stått inför honom”.

  Folk får tro vad de vill, men jag förnekar inte det jag vet.

 50. Kachina skriver:

  metusalem

  Vi är alla feminina i köttet och maskulina i anden. Jag är ”ny” inom artros, men pratade för några timmar sedan med en kvinna som hade artros i varje led.

  Min pappa hade artros i bägge knäna och jag förstod inte besvären, för att han var som jag, förnekar i det längsta ATT EN KARLAKARL KAN HA SMÄRTA I LEDERNA.

  Men så är det inte. Det handlar om statisk belastning, vare sig det är man eller kvinna. Som ung briljerade jag gärna med att jag kunde bära sju ställningsplank på axeln, men tänkte aldrig på att det var knäet som fick ta stryk.

  Om men i politiska sammanhang skall prata om artros, måste man ha upplevt det själv innan man yttrar sig.

  Jag är smärttålig, men LEDSMÄRTA (när det skär sig) är den mest djävulska fadäs som Demiurgen gjorde, bland alla andra misstag.

 51. svaamer skriver:

  Jag tror att du menar vad du säger, ”det du vet”, Kashina. Kan du på motsvarande sätt respektera ”judendomen, kristendomen” (och jag förmodar att du menar islam med din dubbelskrivning) – de tre semitiska religionerna? De ”vet” nämligen lika mycket som du om det de tror på. Den dag du slutar kalla andra trosuppfattningar än din egen ”villoläror skapade på politisk grund och behov av makt”, kan du rent av få lite respekt för din shamanistiska naturfolksuppfattning.
  Tolerans och ömsesidig respekt gör världen bättre.

 52. mrmhalland01 skriver:

  Med all respekt för vad Kachina har upplevt vid en olycka, håller jag verkligen med svaamer om att ”Tolerans och ömsesidig respekt gör världen bättre.”

  Det är jag övertygad om att Kachina också skriver under på !

  Jag vill dock gärna se att världen utvecklas på ett sätt som innebär att religiösa krafter inte har inflytande över den politik som förs.

  I Sverige ser det ju ut att bli verklighet snart.

 53. mrmhalland01 skriver:

  Framför allt vill jag inte ha med länder i vår union där religiösa falanger har ett betydande inflytande.

 54. Kachina skriver:

  ”……. håller jag verkligen med svaamer om att ”Tolerans och ömsesidig respekt gör världen bättre.””

  Ja, det handlar om språkbruk. Jag kritiserar islam, kristendom och judendom. Jag vet inte vad som är bättre, att tolerera deras fördomar eller att säga som det är.

  Jag väljer att förmedla det jag upplevt, utan krav på att andra skall acceptera det till sista bokstaven. Jag har bara ett hopp att de som läser skall inse rimligheten åtminstone i en del av det jag uttrycker

  Jag har svårt för att acceptera de som inte låter tankarna flyga utanför de etablerade gränserna. Däremot tolererar jag de som inte ids tänka efter och de som lever tryggt i de etablerade ramarna, dvs vi är rika, andra är fattiga och vi amorterar på skuldräntan genom att skicka pengar till de krigsherrar som orsakar tillståndet.

  Vi måste få någon att invadera Somalia, Indien eller Kina. Utan en militär intervention blir Somalia ett evigt problem där de hungrande används i utpressningssyfte.

 55. bildterberg skriver:

  Tack för att du bjöd tillbaka när det gällde att reda
  ut begreppen, Svåmer och ursäkta mitt lilla påhopp
  vars frestelse jag föll för inför ditt likaledes dubbelmoralistiska
  dumförklarande av inläggen här på bloggen.

 56. flyktingar skriver:

  Carl:

  USA:s problem är bara av ekonomisk art. Själv fruktar jag mer för den gamla föredetta-unionen Sverige och Norge och på längre sikt även EU:s sammanhållning.

  Var för sig har svenskarna och norrmännen aldrig haft det bättre ekonomiskt än nu och ändå ser vi uttryck för ett missmod och en rotlöshet, som åter tenderar härledas till en ”kris i befolkningsfrågan”.

  Vart ska detta leda? Att inkludera Turkiet i EU är en sak, att inte tappa tråden i det fortsatta samhällsbygget är en annan. Tyvärr förlorar den förra sin mening om den senare inte är på plats. Alla klutar måste sättas till nu och det ska vara ärligt menat!

 57. bestofmankind skriver:

  Från det ena till det andra, som så många andra undrar, var är statsministern?

  Har någon sett honom? på lyxsemester i Alanya?

 58. bestofmankind skriver:

  Iofs det verkar som ingen saknar honom på CBs blogg.

  Vad skall man ha en statsminister till när Carl Bildt finns?

 59. Kerstin Broste skriver:

  Eftersom jag är hos min gamla mamma och har hört allt om förslitningsskador och förstoppning så är jag inte imponerad.. Varför kan inte någon av alla dessa snillen förklara vad de Libyska rebellerna står för. Om inte världen var så illa ute skulle det vara lätt att ta vissa inläggen för satir. Som några av ”inläggarna” vet så är det lätt att bli lite ogrejdig.

 60. un2here skriver:

  Kerstin,

  Rebellerne i Libyen – är islamister…

 61. Kachina skriver:

  Det finns inget som kan bryta banden mellan Sverige, Finland och Norge. Vi kan prata ekonomiska skillnader, sociala skillnader, men när det kommer till kritan finns det inget land som kan angripa Skandinavien, utan att de andra ingriper.

  Det är ett förhållande djupt rotat sedan före 1000-talet, något som inte går att förändra genom en enskild händelse.

  Ett angrepp på Norge, Finland, Danmark eller Sverige är ett angrepp på Skandinavien och kommer att bemötas därefter.

 62. Kachina skriver:

  Kerstin, jag vet inte vad de Libyska rebellerna står för, men jag vet vad Khadaffi står för,……därför skall han bort från makten.

 63. bildterberg skriver:

  De libyska rebellerna verkar knappast vara mogna för
  att ta över makten i Libyen:

  http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-14352662

  Al-Qaida verkar mer och mer dominera bland ”rebellerna”.
  Det som är lite ologiskt och ironiskt i sammanhanget är att i Libyen
  tillhör al-Qaida den ”goda sidan” medan de i Afghanistan
  tillhör den ”onda sidan”. Ännu mer svåförsvarbart blir
  det svenska deltagandet i dessa båda USA-NATO-krigshärdar
  med tanke på det faktum att det också innebär

  1. En utlokalisering av den svenska ”försvarskapaciteten”
  till fjärran länder
  2. En ökad risk för ”terrorangrepp” (ev. false flag) i Sverige

  Lägg därtill att det CIA-infiltrerade inbördeskriget inte
  verkar bli den snabba eliminering av Qadhafi som man
  från USA-NATO-håll hade hoppats på, vilket snart framtvingar
  (om ekonomierna tillåter) inledande av en markoffensiv.
  I så fall har man ännu mer fjärmat sig från resolution 1973.
  Hur många civila liv har bombningarna sparat jämfört
  antalet civila dödsoffer till följd av bombningarna?

 64. bildterberg skriver:

  Kachina:
  1. Vad står Qadhafi för (som inte rebellerna står för)?
  2. Varför är det helt ointressant vad rebellerna står för?

 65. Rulle skriver:

  Kachina,
  Som Du säkert vet har vi bara i Sverige 100-tusentals lata bidragstagare. Många har tillfrisknat när bidragen blev mer rättvisa. Hoppas att också Du tillfrisknar både mentalt och att din artros i knäet går över snarast. Önskar dig all lycka!
  Var har Du fått det ifrån att att jag inte anser att halta och lytta skall få existera? Däremot bör lata uppmanas att arbeta för det skadar ingen. Handikappade, speciellt mentalt ofullgångna skall tas omhand. Blinda, döva, och stympade eller missbildade bör få hjälp i den mån de vill och behöver det. De flesta vill göra rätt för sig utan att gapa som gökungar. Somliga kan har råd att gå på travet och systemet mer än jag men se arbeta det är de för sjuka/lata för.
  Har själv arbetat och betalat hög skatt i över 50 år, om jag inräknar militärtjänst och eftergymnasial utbildning. Har aldrig provat på att vara sjukskriven i hela mitt liv. Nu är jag så gammal att det aldrig mer kan bli tal om sjukskrivning.
  Det är högst osannolikt att en kroppsdel nöts ut om den tränas och vårdas rätt. Att otränad lasta sju plank på axeln är enbart dumt. Till slut tar dock alla organ slut, men då skall man vårdas och därutöver skall vi inte ekonomiskt belasta de som arbetar mer.
  Jag skulle vilja se att en 70-åring finge mer i pension är en som är 90 år gammal. Om det inte vore för missbruk som alltid förekommer så vore det rättvist. En 100-åring behöver normalt (kan finnas undantag) inte mer än god vård utan pension.
  Ja. så trång är jag i skallen så nu vet Du det.

 66. Kachina skriver:

  Jo, trång i skallen är du. Det finns de som ”för att göra rätt för sig” utfört arbetsmoment som varit direkt skadliga på förslitningsdelar, som lätt kunnat undvikas genom en försumbar investering från arbetsgivaren.

  Även om man är tränad, är det bara dumt att lasta sju plank på en axel, men det var bara så jargongen gick i byggsvängen på 70- 80-talen.

  Vilka som är lata, utslitna, efterblivna,…….etc, skall inte avgöras av Jante, utan av sakkunskap efter kunskap, som utan att använda sig av möjligheten, träffar en rätt diagnos, utan att med sina möjligheter gör det verkligt att köpa en ny Mercedes CEL på en Jante-diagnos.

  Det är för mycket Jante i dig Rulle. Alltför korta tanketrådar utan fäste i verkligheten. Du är ett eko från nazismen, utan att förstå de verkliga konsekvenserna av dina åsikter.

 67. raianeh skriver:

  Le Pen lägger skulden på norska regeringen

  Grundaren av partiet National Front i Frankrike kritiserar Norge för att ha varit ”naiva” när det gäller invandring och terrorism.

  Det förekommer påståenden om att Le Pen sysslat med tortyr av fångar under självständighetskriget i Algeriet.

 68. raianeh skriver:

  Le Pen lägger skulden på norska regeringen

  Grundaren av partiet National Front i Frankrike kritiserar Norge för att ha varit ”naiva” när det gäller invandring och terrorism.

  Det förekommer påståenden om att Le Pen sysslat med tortyr av fångar under självständighetskriget i Algeriet.

  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/le-pen-attityd-till-invandring-allvarligare-an-daden_6359426.svd

 69. raianeh skriver:

  70 kommentarer, Bloggägaren slår rekord med sin kortaste inlägg jämte flest kommentarer ;).

 70. raianeh skriver:

  Israeliska bosättare har satt eld på olivträd i byn Burin, i ett nytt försök att sänka en viktig produkt för den palestinska ekonomin.

  På fredagen tände bosättare eld på träden och senare sköt Israeliska soldater skarpt på brandbilar som försökte ta sig till platsen, sade vittnen.

  Den palestinska myndigheten är angelägen och förklarade att elden rasade under hela dagen eftersom brandmän inte kunde komma fram till scenen.

 71. Jan Fredman skriver:

  Hm… det verkar som vissa på denna blogg har svårt att hålla sig till ämnet ”Oro för USA”… ???
  Erbjöds förra veckan ett green card för att bli amerikansk medborgare, men för det vill det till att betala ett antal tusentals dollar. Frestelsen är stor, men jag delar Carl Bildts oro över vad som kommer att ske med ekonomin ”over there”. Låt oss stilla be om att politikerna kan kompromissa och komma överens för att åtminstone klara de närmaste månadernas kassaflöde.

 72. Kachina skriver:

  Rulle, jag skall säga dig som det är. Jag har pimplat några Bellman 6,0 och öppnar en del av mitt liv som jag helst undanhåller. Jag var i Israel, så jag undrar vem av oss som känner Israel bäst.

  Jag var bland spillrorna av de legosoldater som lämnat Kongo, ett gäng psykopater. Vi vaktade byggandet av oljeledningen mellan Eilat och Tel Aviv.

  Bland dessa fanns en jude som växt upp i Auswitch och därefter genomlevt Koreakriget, det franska indokinakriget och alla afrikanska krigen.

  Han lärde mig, mot löfte om att inte lära någon annan, hur man inom en minut dödar en annan människa med sina bara händer.

  Men,…….nu blir det fyllesnack. Lär dig bara att allt är inte svart och vitt. Född muslim innebär inte att man är extrem muslin, född kristen innebär inte att man är extrem kristen, utan enbart att man accepterar maktens beskrivning av födelsen och döden.

  Bägge religionerna har fel. Det finns ingen död, bara en transformering från ett medvetandetillstånd till ett annat.

  Varför jag nämner denna jude från Auswitch , är att det ibland kliar i fingrarna att använda de kunskaper han delgav mig mot sådana som inte förstår vikten av EU och globalisering.

 73. Visionären skriver:

  ”Jag vet inte vad som är bättre, att tolerera deras fördomar eller att säga som det är.”

  Det vet du visst det!

  Alla tre.

  I balans.

  V

 74. Jan Fredman skriver:

  raianeh: Du har svårt för att hålla dig till ämnet. Israeliska bosättare förefaller vara ditt hatobjekt nr. 1 vad jag kan förstå. Det du berättar om rapporterades av B’Tselem (Israeler) redan den 2011-07-05 på YouTube http://www.btselem.org/press-release/video-documentation-settler-sets-fire-field-burin

  Anledningen?
  ”On Thursday, 30 June, around noon settlers torched fields surrounding the Yizhar settlement. The action apparently was in response to the knife-point carjacking of a vehicle belonging to a Yitzhar settler the previous night as she was driving through the Village of Huwara. The fires consumed dozens of dunams of land, including, according to military and Civil Administration officials quoted in the media, around 400 olive trees of residents of the adjacent Palestinian villages, Burin and Huwara. Some of the trees were completely destroyed.”
  Det var heta känslor och aktioner i Burin! Tråkigt att parterna inte kan att respektera varandra. Öga för öga är det som gäller här.

  Låt oss hoppas att USA kommer fram till en bra kompromiss senast tisdag, som kan lugna ner det spända läget på finansmarknaden!

 75. un2here skriver:

  Jan Fredman,

  Green Card / Diversity Lottery Scams
  How to Recognize Them and what To Do If You Receive One

 76. raianeh skriver:

  Jan Fredman

  De borde gripa den som kapade bilen, inte sätta fyr på oliv träd som tar 50 år och ge frukt.

 77. Jan Fredman skriver:

  un2here: Tack för påminnelsen och länken. Det gäller att vara på sin vakt.

 78. Jan Fredman skriver:

  rainaneh: Jag håller med dig!

 79. raianeh skriver:

  Hur som helst, stackars folk som gav sina liv på Utöja helt onödigt.

  Godnatt till de samvetslösa oligurkorna som sitter högst upp i hierarkin och leker med människors liv.

 80. bildterberg skriver:

  Oron för USA är väsentligen samma som oron för hela
  världekonomins stabilitet. En fascinerande inblick i vilka
  metoder som kan tänkas användas för att påverka denna
  kan erhållas genom att läsa ”Confessions of an Economic Hitman”
  av John Perkins.

 81. un2here skriver:

  Från samma B’tselem rapport Jan Fredman citerar ovan:

  – According to data collected by the UN Office for the Coordination of Humanitarian Affairs (OCHA), in 2011, settlers have damaged more than 3,000 trees belonging to Palestinians. In recent weeks.

  .. och det fortsätter:

  Settlers Torch Palestinian Farmlands Near Nablus
  – The attack took place after Israeli soldiers fired gas bombs and concussion grenades at Israeli peace activists who arrived at the scene in an attempt to prevent a group of extremist settlers from uprooting Palestinian farmlands…

  Skulle önska att jag också hade en länk till dig om hur man upptäcker Hasbara och vad man sedan gör åt det

  ;)

 82. mrmhalland01 skriver:

  Inte ett ljud om USA:s dilemma på rapport idag.
  Överdriver vi problemet eller är media nonchalanta / okunniga ?

 83. Kachina skriver:

  Jan Fredman

  Jag vet inte vad du vet om Israels folk, men det är stor skillnad på de ödmjuka som upplevt förintelsen i Europa och de amerikanska boklärda som invaderat Israel efter sexdagarskriget .
  Skillnaden ligger i tolkningen av skrifterna och att sätta in dessa i rätt tidsålder. Om de tolkande kunde se sambandet mellan brödrafolken skulle, precis som ”flyktingar” säger, skapas en av världens mäktigaste federationer.

 84. Jan Fredman skriver:

  mrmhalland01: Det finns nog ingen anledning att tro att problemet inte är verkligt. Dock måste politikerna i USA få jobba hårt under veckoslutet för att till slut på tisdag komma med en pressrelease om att en kompromiss är nådd – hoppas jag!

 85. Jan Fredman skriver:

  Kachina: ”Om de tolkande kunde se sambandet mellan brödrafolken skulle …” Jag känner israeler med olika bakgrund och de går inte att bedöma över en kant. Men om den ena sidan ev. skulle komma till insikt, så förutsätter din ekvation också att den andra sidan av brödraskapet också ser ljuset!?

 86. Jan Fredman skriver:

  un2here: Man ser det man vill se. Du har stort förtroende för länken: http://www.imemc.org/article/61740 Hur ofta rapporterar de om Hamas övergrepp i Gaza och avskjutningar av missiler mot den israelsiska befolkningen nattetid när de sover???
  Jag är alltjämt orolig för hur USA ska klara sina statsfinanser.

 87. un2here skriver:

  Jo du, nog skjuts det i Gaza, senast i går:

  Israeli forces shoot farmer in northern Gaza
  – Gaza Strip, (Pal Telegraph)-A twenty year-old Palestinian farmer was shot Saturday by Israeli gunfire in the north of Beit Lahya town, northern Gaza Strip.

  Adham Abu Silmiya, medical emergency spokesman, said that Israeli forces stationed along the northern borders of Gaza Strip opened fire at Palestinian farmers who were working in their fields, leaving one injured.

  Men detta ger ju inte de illegala bosättarna rätt att terrorisera folk på Västbanken, eller hur?

 88. Jan Fredman skriver:

  un2here: I ett tidigare inlägg skriver du ”Skulle önska att jag också hade en länk till dig om hur man upptäcker Hasbara och vad man sedan gör åt det.”

  I vilket annat land i MÖ får du dagligen rapporter från olika grupper, som lägger fram dokumentation som inte alltid är sanktionerat av den högsta ledningen i resp. stat. Israel utgör ett undantag! Varför? Det är en öppen demokrati! Det som nu är besvärligt för den Israeliska regeringen, det är palestiniernas nya strategi via Machmoud Abbas – att till varje pris få Israel isolerat och få FN’s Generalförsamling att erkänna Palestina som en suverän stat.

  Men, vän av ordning. De palestinska araberna har ingen samsyn och har ingen suverän kontroll över det territorium, som de betraktar som sitt. Israel har under en längre tid utsatts för en negativ internationell mediakaskad, som nästan går ut på att de inte har något existensberättigande. STOPP! Israel är en sedan länge av FN erkänd statsbildning. De uppfyller alla krav för att vara ett land för judar och arabisk befolkning. Men tyvärr kan inte Mahmoud Abbas, Fatah eller någon annan del av de palestinska araberna på Gaza ge sitt erkännande av Israel, som ett judiskt hemland. Där är nyckeln till problemet. Erkänn detta faktum och motsvarande erkännande kommer att komma från Jerusalem vad avser Palestina, som ett land med arabiska palestinier!

  un2here gör en stor sak av Hasbara och vilka faror, som lurar runt hörnet. Om Sverige skulle smutskastas och ifrågasättas som suverän stat, så tror jag inte att un2here skulle se några problem med att Sverige skulle försöka att presentera en sann motbild mot alla djävulska påhopp!!!

  Shalom!

 89. un2here skriver:

  * Libyen är också en av FN sedan länge erkänt sekulär stat, under suverän kontroll av … Gaddafi? Eller Al-Qaida – med stöd av NATO? Det finns inga garantier heller för att ett sionistiskt styre ska vara i evighet i Israel.

  * Orsaken till att Israel smutskastas och inte Sverige är att israelerna beter sig som svin, bryter mot al lag och rätt – vilket inte Sverige gör.

  * Var ligger detta Israel som du vill ska erkännas – har det några gränsar som går att rita på en karta? Annars är det ju bara tomt snack (hasbara!)

 90. Jan Fredman skriver:

  un2here: Ingen rök utan eld! Det fanns förmodligen orsak till eldgivning får vi hoppas. Det du skriver om illegala bosättare gör mig lite betänksam. Den s.k. Västbanken lämnades av Jordanien efter sexdagarskriget. Området har alltid kallats Judea och Samaria. Judea skvallrar om att judar har en koppling till territoriet. Den s.k. Västbanken erövrades av Israel efter ett kort och effektivt krig. Israel segrade och är nu de som kontrollerar området. Alla judar som återvänder till Israel är verkligen inte illegala! Varför! Deras längtan som bor i deras hjärtan, säger att det är rätt att återvända till ökenlandet Israel. Förresten så kan du läsa på följande länk: http://en.wikipedia.org/wiki/Elijah

  Till vilket land skall andra återkomsten av judar ske?
  Vilket landområde är det då som judarna skall återkomma till? Är det ett nytt landområde eller är det samma Israel som de flydde ifrån för 2000 år sedan? Också det här står tydligt om på många ställen i Bibeln, men det får räcka med detta ord från Hesekiels bok i GT 20:41-42:

  ”Som en ljuvlig doft skall jag ta emot er, när jag för er ut från folken och samlar er från de länder där ni har varit kringspridda. Jag skall bevisa mig helig bland er inför hednafolkens ögon. Ni skall inse att jag är Herren, när jag låter er komma in i Israels land, det land som jag med upplyft hand lovade att ge åt era fäder.”

  Som man kan förstå av detta Bibelord så är det alltså till samma landområde som G-d lovade Abraham som judarna även denna gång återvänder till. Alltså till det som var och är Israel – judarnas egna land för evig tid.

  Varenda en skall komma tillbaka
  En annan sak som framkommer i Hesekiel 39:27-28 i GT är att var enda en i det judiska folket skall föras tillbaka till det återupprättade Israel. Det hände inte efter fångenskapen i Babylonien och det har inte hänt fullt ut ännu, så den sista återflyttningen pågår just precis i vår tid. Det står så här:

  ”När jag för dem tillbaka från folken och samlar dem från deras fienders länder, bevisar jag min helighet genom dem inför många hednafolks ögon. Då skall de inse att jag är Herren, deras G-d, som förde dem bort i fångenskap bland hednafolken och sedan samlade dem till deras eget land igen och inte lät någon enda bli kvar där…” Mirakulösa händelser!

  Om man bara tillåter sig att fundera en liten smula så förstår man att återupprättandet av dagens Israel måste ha föregåtts av en lång rad mirakulösa händelser, där G-d på ett radikalt sätt gripit in i historien för att möjliggöra detta. Bildandet av dagens Israel är inget som skulle kunnat ske med ett enkelt knäpp i fingrarna med tanke på alla oerhört komplicerade omständigheter. Ser man i den historiska backspegeln så är dagens Israel inget annat än ett enormt stort G-d’s under. Vi skall också väga in det fantastiska att judarna även fått tillbaka sitt språk – något som ju också hade gått förlorat. Det kan inte heller vara en tillfällighet. Det innebär att de nu återigen är ett folk, med ett språk och ett eget land. Och jag hoppas du kan se att detta är precis vad Torah förutsagt och vad som är G-d’s vilja. Att det sedan händer otrevliga saker i MÖ, det är en annan sak. Det hindrar inte G-d’s plan för judarna och Israel. För G-d’s plan är inte beroende av om människor gör fel eller rätt.
  Shalom!

 91. un2here skriver:

  Vilket nonsens …

  Judarna i Palestina kristnades under de 3 första seklen, Kristendomens suveränt starkaste fäste i antiken. Detta i sig borde kortsluta alla resonemang om att ”återvända” …

  Att ha en längtan och begär efter annans egendom er vanligtvis ingen godtagbar ursäkt för att begå brott. Hur tunt du än strimler den korven så är det ändå samma sörja (hasbara!)

 92. raianeh skriver:

  I antikens Grekland var olivträden heliga och man fick varken hugga ner eller bränna dem.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Olivtr%C3%A4d

 93. Jan Fredman skriver:

  un2here: Vilken nonsens från en norsk! Se till att du verkligen står på rätt sida. Vi får gå tillbaka ett antal tusen år om du är med. http://www.messianskaforeningen.se/grundtext/hebara.htm

  Dessutom fanns inte Palestina förrän Romarna med lite löje döpte om judarnas land i samband med deras uppror långt senare än då Jeshua utmade den världsliga makten. Den löjliga anspelnngen gjordes med tanke på filisteerna, de sjöfararfolk, som levde vid kusten av Medelhavets östra strand. De var inte araber, märk väl!

  Hebreiska och arameiska var det språk man talade i Israel under första århundradet

  Mellanöstern har trots de politiska omvälvningarna faktiskt dominerats av ett huvudspråk redan långt före kristen tidräkning fram till vår tid. Arameiskan var det som dominerade språket under tre stora imperier, det Assyriska, Babyloniska och det Persiska världsriket. Även om grekiska var det officiella språket under Romerska riket, så behöll arameiskan sin ställning fram till 600-talet då det genom islam byttes ut mot ett annat semitiskt språk, arabiskan. Fortfarande idag finns det syrianer, assyrier och kaldéer som talar sitt gamla modersmål och norr om Damaskus finns det tre byar där man fortfarande talar arameiska.

  Det judiska folket har trots sin förskingring och förtryck aldrig tappat sitt semitiska arv och inte heller sitt språk. Hebreiska, ett semitiskt språk som ligger nära arameiskan, tjänade som judarnas språk fram till den stora förskingringen år 135 e. kr. Hebreiska fortsatte sedan att leva som ett religiöst språk i judisk litteratur och i synagogorna. I modern tid har det återuppstått som staten Israels modersmål.

  Den babyloniska exilen

  Några forskare har menat att judarna tappade sitt hebreiska språk och började tala arameiska under den babyloniska fångenskapen. Att detta inte är sannolikt är uppenbart. Israels barn tillbringade 400 år som fångar i Egypten, utan att de tappade sin hebreiska och började tala egyptiska. Varför skulle de då slutat tala hebreiska under den relativt korta tiden av 70 år i Babylon? Vid återkomsten från Babylon upptäcktes det att en liten grupp inte kunde tala ”judarnas språk”, så drastiska åtgärder vidtogs för att annullera deras äktenskap och upprätta renheten bland det judiska folket och deras språk. Ett bra bevis på att man talade hebreiska efter återkomsten, är att alla de bibelböcker (Sakarja, Haggai, Malaki, Nehemja, Esra och Ester) som är skrivna efter återkomsten från Babylon, är skrivna på hebreiska och inte på arameiska.

  Påverkan från hellenismen

  Några forskare har framfört att under det grekiska väldets tid förlorade judarna sitt semitiska språk och att de i sin iver att bli helleniserade började tala grekiska. Under maccabéertiden vet vi att Antiokus lV Epifanes försökte att med våld hellinisera det judiska folket. Som svar på detta formades en judisk armé ledd av Judas Maccabeus. Denna armé besegrade Antiokus och utplånade det hellenistiska inflytandet i landet. Denna militära seger firas ännu idag som högtiden Chanucca, tempelinvigningens högtid, en högtid som också Jeshua verkar ha firat i templet i Jerusalem. De som hävdar att judarna blev helliniserade och började tala grekiska vid denna tid, verkar förneka det historiska fakta att Maccabeerna var de som segrade.

  Under det första århundradet var hebreiskan fortfarande det förhärskande språket bland judar i Judéen, men i mindre grad i Galiléen.

  Arameiska kvarstod som ett andra språk och det var handelsspråket.

  Judar vid denna tid talade inte grekiska. Man sa att det var bättre att låta sina barn äta griskött än att lära dem tala grekiska. Det var bara med tillstånd från myndigheten som en ung officiell person fick lära sig grekiska och då endast för att användas i officiella sammanhang.

  Det grekiska språket var helt otillgängligt och oönskat för den stora majoriteten judar i Israel under det första århundradet. Att judar användande sig av det grekiska språket utanför Israel, tar inte bort det faktum att man under det första århundradet i Israel inte använde grekiskan som tal eller skriftspråk.

  Josephus vittnesbörd

  Den judiske historieskrivaren Flavius Josephus (37 – 100 e.Kr.) vittnar om att hebreiska var det språk som judar talade under det första århundradet. Josephus är den ende som har gett oss en förstahands skildring över templets förstöring år 70 e.Kr. Enligt Josephus var romarna tvungna att låta honom översätta till ”deras eget språk”, uppmaningen att judarna skulle ge upp, (Wars 5:92). Josephus gav oss också ett uttalande angående hans folks språk under hans tid: ”Jag har haft stora svårigheter att ta till mig hur greker agerar och att förstå deras språk.

  Jag har varit så van vid att tala mitt eget språk att jag har svårt att uttala grekiskan på rätt sätt, för vårt folk har inte uppmuntrats till att lära andra nationers språk.” (Ant. 20:11:2)

  Josephus gör alltså klart att judar under första århundradet varken talade eller förstod grekiska, utan talade ”sitt eget språk”.

  Arkeologi

  De arkeologiska utgrävningarna bekräftar Josephus påståenden. De mynt som Bar Kochba lät tillverka är ett exempel. Dessa mynt präglades av judar under Bar Kochbas uppror år 132-135 e.Kr. Det finns bara hebreiska bokstäver på dessa mynt. Otaliga andra inskriptioner från första århundradet som hittats vid utgrävningar vid Tempelplatsen, Massada och olika judiska gravar har hebreisk skrift. Än mer uppenbara bevis på att hebreiskan var ett levande språk under första århundradet, är de antika dokument som hittats och som inkluderar Dödahavsrullarna och de brev som Bar Kochba skrev.

  Dödahavsrullarna består av mer än 40.000 fragment av mer än 500 rullar som är daterade från 250 f. Kr. till 70 e. Kr. Dessa rullar är i huvudsak på hebreiska och arameiska. Ett stort antal av de ”sekulära” rullarna är också på hebreiska.

  Bar Kochbas brev är en brevväxling mellan Simon Bar Kochba och hans armé, skrivna under revolten mot Rom. De upptäcktes av Yigal Yadin 1961 och är nästan enbart skrivna på hebreiska och arameiska. Två av breven är skrivna på grekiska och de skrevs till Bar Kochba av män med grekiska namn. Ett av de breven säger: ”Detta brev är skrivet på grekiska eftersom det inte finns någon här som kan hebreiska.”

  Dödahavsrullarna och Bar Kochbas brev är inte bara hebreiska dokument från 100 och 200-talet, de utgör också ett signifikativt bevis på den hebreiska dialekt som användes. Det var inte bibelhebreiska från Tanach (GT), inte heller Mishnas hebreiska från år 220. Den dialekt som Bar Kochba använde var ett talspråk som i sin utveckling befinner sig mellan biblisk och Mishnas hebreiska.

  Bar Kochbas brev representerar den hebreiska som talades i Galiléen (han kom därifrån), medan Dödahavsrullarna ger oss ett exempel på hebreiska från Judéen. Genom att jämföra dessa olika dokument ser man en levande skillnad mellan de olika geografiska dialekterna och ett klart tecken på att hebreiska språket inte var ett dött språk..

  Det finns ytterligare bevis från andra dokument att hebreiska och arameiska var det normala talspråket under första århundradet och även något senare. De inkluderar: Skriftrullarna på arameiska om fasta (66-70 e. Kr.) Gamaliels brev på arameiska (30-110 e.Kr.) De judiska krigen av Josphus Flavius på hebreiska (ca. 75 e.Kr.) Mishna på hebreiska och Gemara på arameiska (ca. 500 e.Kr.).

 94. un2here skriver:

  Jan Fredman,

  * I ditt långa anförande sägs inget om hur kristendomen spreds som en löpeld, främst i de judiska samhällen runt Medelhavet, vilket trots allt var det argument du i förste hand förväntades att bemöta. Annars faller ju hela ditt rättfärdigande av sionismen.

  * De judar som anlände till Israel under förra århundradet hade lärt sig den utdöda, bortglömda hebreiskan på kvällskurs – det kan du och jag också göra, men därför får vi ändå inte rätt att elda upp andra människors trädgårdar, i främmande länder:

  Israeli Soldiers Behind Latest Fire In Palestinian Trees
  … As some women and children, who were at home when the attack took place, tried to extinguish the fire, Israeli troops pointed their guns at them and hurled another gas bomb, forcing them away.

 95. Kachina skriver:

  ””När jag för dem tillbaka från folken och samlar dem från deras fienders länder, bevisar jag min helighet genom dem inför många hednafolks ögon. Då skall de inse att jag är Herren, deras G-d, som förde dem bort i fångenskap bland hednafolken och sedan samlade dem till deras eget land igen och inte lät någon enda bli kvar där…” Mirakulösa händelser!”

  Måste Gud bevisa sin helighet? På mig verkar det som om Demiurgen försöker övertyga både sig själv och folket att han är Gud.

  Den vandrande juden är själens utflykt genom 49 dimensioner och alla skall en dag tillbaka till källan. Texten handlar varken om biologiska judar eller utstakat hemland på den här jorden.

 96. Kerstin Broste skriver:

  När det gäller att bosättare förstör Palestinsk egendom är det ett svar på att IOF vill utrymma en illegal bosättning. Det har ti o m ett namn som jag nu inte kommer ihåg. ”Att om vi drabbas så drabbas Palestinerna”. Cyniskt så det förslår.

 97. Kerstin Broste skriver:

  På tal om cynism. Kan inte Sverige överföra de pengar som nu används för att bomba sjukhus, radiostationer, läkemedelsindustrier m m i Libyen till Afrikas Horn. Kanske t o m ”lyfta över” de mest sjuka barnen till Sverige. Ibland behöver vi kanske tänka nytt. Varför ska Kenya behöva inhysa svältande människor när de själva är svårt drabbade av torka. Vi i Europa är historiskt skyldiga till en del av Afrikas nuvarande problem.

  Rulle: Du enögde man som har åkt runt halva jorden. Kan Du inte bara vara glad att Du är frisk. Det är inte de lata som stjäl skattepengar. Titta Dig omkring på golfbanan.

 98. ladycobra skriver:

  Jag blev verkligen skrämd när jag såg denna tecknade video med rörliga bilder som en Iransk tidskrift har och som på slutet visar Europa som en mjölkko
  som mjölkas och som sedan åker in i en gaskammare…Lika förfärliga bilder där judar dödas.

  http://www.memritv.org/clip/en/2903.htm

 99. ladycobra skriver:

  OBAMA KRISTEN ELLER MUSLIM?

  Blir lite fundersam när man ser en video som denna…?

 100. un2here skriver:

  ladycobra,

  Varför titta på tecknat när man lika gärna kan läsa vanliga nyhetstelegram om ”mjölkossor”

  :)

 101. raianeh skriver:

  ladycobra:

  Det där är svaret på teckningar om profeten Mohammed.

  Är det inte demokrati? Freedom of expression?!.

  Frågan är vilket som gör mer ont hos respektive part, tecknade film om förintelsen eller om profeten.

  Case closed

 102. raianeh skriver:

  Bahrain är ett föregångsland för New World Order demokrati, invaderat av amerikanska flottan och saudiska trupper samtdigit.

 103. raianeh skriver:

  Snart dags för new world orders psykologiska operationer i mellanöstern, Ramadan börjar idag eller imorrn. Kan liknas vid semstertiden i Norge.

 104. Johan Tjäder skriver:

  Apropå muhammedbilder så kan jag rekommendera den danska dokumentären ”Bloody Cartoons” som visar hur protesterna orkestreras av diktaturregimer som önskar få bort fokus på deras egna ruttnande administrationer. Vem vet, kanske gav de dem någon månad extra, men nu faller de – en efter en.

  Dokumentären finns på YouTube.

  Muslimer i allmänhet vet inte om några muhammedbilder, och skulle de se dem så torde reaktionen i allmänhet blir att man kan strunta i sådana bilder precis som jag inte direkt kan uppröras av en tecknad film av en ko som gasas ihjäl. Dumskallar finns överallt. Man kan inte uppröras av all idoti, då får man adrenalinbrist.

 105. Kachina skriver:

  ”Kachina:
  1. Vad står Qadhafi för (som inte rebellerna står för)?
  2. Varför är det helt ointressant vad rebellerna står för?”

  1. Khaddafi står för feodalherre, ensam makthavare där någon av sönerna ärver makten. Kvinnor inom ”rätt klan”, har det säkert jättebra. De inom de utstötta klanerna har ett helvete. Han har en intellektuell kapacitet på sandlådenivå.

  2. Rebellerna står för många olika saker. Det jag ser är att detta är en revolt mot islam, något som kan jämföras med vår revolt mot kristendomen på 60-Talet Kvinnan skulle, ännu på 50-talet, täcka sitt huvud i Herrens Hus (Kyrkan)

  Revolten i sig är en naturlig följd av 1600 år av religiös terror från en politiskt skapad religion. Vilket även kristendom och judism är.
  Det går inte att bygga samhälle på en villfarelse, hur länge som helst. Lägg märke till att jag riktar ingen som helst kritik mot Kabbalismen, Suferna och de kristna mystikerna.

  Det kommer en förändring. Vi vet inte hur resultatet kommer att bli, men en symbios eller en skarp gräns är bättre än ett samhälle byggt på villoläror.

 106. bildterberg skriver:

  Revolt mot islam? Kolla

  http://en.wikipedia.org/wiki/Libyan_Islamic_Fighting_Group

  och kom med något bättre svar.

 107. foxbill skriver:

  Kerstin Broste,
  ”Vi i Europa är historiskt skyldiga till en del av Afrikas nuvarande problem”.
  Jasså? Och vad kan det vara?
  Torkan? Överbefolkning? Stamkrig? Aids?
  Detta mantra som ligger likt en Lutheransk förbannelse över oss hela tiden!
  En sak som upprepas 1 milj. ggr. av sinnesslöa individer blir inte sann bara för att det upprepas.
  Kan det vara så att lidandet i Afrika hade varit mindre om inte Europa hade kolonier där förr i tiden?
  Ja, kanske. Svårt att bevisa då vi inte vet hur det hade varit annars.
  Känner jag mig skyldig till vad spanjorer, fransmän, britter mfl. gjorde för några hundra år sedan?
  Nej, absolut inte!
  Jag kan bara ansvara för vad jag har gjort under min livstid, inte mina förfädrar (heter det så?).
  Arvssynden är avskaffad så vitt jag vet.

  Skall vi hjälpa människor i nöd? Absolut!
  Men inte pga. någon uppdiktad skuld utan för att vi vill kunna se oss i spegeln och gå med räta ryggar!

 108. lenbilen skriver:

  Vems skuld är det som hände i Norge?
  Daily Mail (U.K.) hade denna förklaring:
  Anders brevik förespråkade ett europeiskt Tea-party, vilket är rekommenderat av Sarah Palin.

 109. foxbill skriver:

  Det är Anders Breviks fel.
  Den som tycker att det är Sarah Palins fel behöver behandlas med psykofarmaka.

 110. Rulle skriver:

  Kachina,
  Din tankeförmåga sträcker sig tydligen efter främmande ord.
  I en jämförelse om omänsklig beteende mellan massakern i Itamar, Israel i mars i år och vansinnesdådet på Utöja, Norge så ter sig, bortsett från antalet dödade, det senare som en fjärt från en söndags-skolfrökens ….. .
  Man skjuter hellre tio harar än kallblodigt skär av halsen med en kniv på en unge.
  Inga ord som ”kriminell handling” i svensk media om Itamar, inga mördade barn. Inga namn och ingen ålder, detta är förbehållet palestinska terrorister som dödas i väpnade aktioner mot Israel.
  Propaganda som skall förbereda omvärlden på den katastrof som hotar Israel.
  De två äldsta barnen som var i tonåren lyckades fly och väntar nu förståeligt nog på ett tillfälle att hämnas.
  För familjen Fogel från Itamar har Holocaust II redan skett. Ingen får veta deras namn, deras ansikten,deras ålder.
  Det mest groteska i sammanhanget är att PLO-regimen inte griper förövarna trots att man vet vilka de är. Tänk om norska polisen skulle säga låt gå för de dödade var bara sossar.

  De levde anonymt, och Europa vill att de skall dö anonymt.
  Men vi skall behålla deras minne och vi skall MINNAS. Ty det som sker idag i Israel, kan ske imorgon i Oslo.

  Fogel familj

  Barnförbjuden länk:
  http://fredimellanostern.wordpress.com/2011/03/13/massakern-i-itamar/#more-7665

 111. Kachina skriver:

  Det är fruktansvärt, Itamar, Utöja, skolmassakrer, massmord på arbetskamrater och om PLO-regimen verkligen vet vilka mördarna var och inte griper dem, finns det all anledning att avbryta alla diplomatiska kontakter och allt bistånd. I samtliga dessa fall är det enskilda galningar, eller en liten grupp, som hamnat i en psykos och inte längre kan synkronisera sitt sinne mot verkligheten.

  I fallet Syrien handlar det om systematiskt mord på den egna befolkningen, bara för att behålla enväldet. Det kan bara stoppas genom militär intervention, precis som att läget i Somalia enbart kan neutraliseras genom intervention.

  Det är bara det. Vi har inte resurserna.

  Israel kommer inte att drabbas av något Harmageddon. Det är helt enkelt klasskillnad, både materiellt och vad gäller planering och utförande. (Vilket annat land hade klarat av räden mot Entebbe?)
  Israel har världens effektivaste och mest motiverade krigsmakt.

  Det blir inget Harmageddon, för Israel. De som ”sitter i skruvstädet” är Palestinierna som lever på nåder mellan Israel och Jordanien
  Med dagens moderne och västupplyste Kung i Jordanien, är det verkligt bedrövligt att inte direkta samtal mellan Israel och Jordanien kommit igång. Där tror jag att trångskallen sitter i högsätet i Israel. Det finns inte precis någon Ben-Gurion där.

  En liten anekdot. En sen kväll på en gata i Tel Aviv 1969, mötte jag
  Ben Gurion. Vi började prata, rent spontant och det tog en god stund innan jag fattade vem det var. En klok man som borde ha levt längre.

  Jag har pratat med muslimer som menar att de är Guds utvalda folk som skall besitta jorden. Jag delade härbärge med en äldre amerikan och Jude, som menade att de var Guds egensdomsfolk och en dag skulle han ingripa och de skulle leva för evigt.

  ”Vad händer med oss andra, som inte är judar”, frågade jag. Han var tyst en stund, sedan sade han att ”Ni rensas bort”. Jo tack, varför tog han då hit oss överhuvudtaget, sade jag, bara för att få städa bort oss? Sedan vände jag mig mot väggen och somnade.

  Ni läser Bibeln bokstavligt och tänker inte på bara under några hundra år ändras värdegrunden i enstaka och och i synnerhet inom bildspråket, symbolspråket.

  Fadern skiter fullständigt i den nakna apan, han hade till och med tänkt utrota den sedan han sett vad Demiurgen gjort, men ändrade sig när han insåg att i denna nakna apa fanns en gnista av honom själv. Människosjälen, som han lät vara för att se om den kunde utvecklas,……och sedan skörda

  Detta borde du veta och förstå om du läst din Bibel.

  När skördetiden kommer skiter han fullständigt i om själen för tillfället är centrerad i man eller kvinna, jude eller muslim, indian eller eskimå. Det är själen (medvetandet) som försöker leva upp till Faderns avbild. Vi är alla Gudasöner, man som kvinna, jude som muslim. Vi har bara kommit olika långt på vägen hem till energins och medvetandets källa.

 112. Johan Tjäder skriver:

  Uppenbarligen finns det intresse av att hålla konflikten mellan Palestina och Israel vid liv. Jag tycker man kan fråga sig, vem som tjänar på det?

  Inte är det Israel i vilket fall…

 113. Kachina skriver:

  Förresten, redan då vid mötet med Ben-Gurion ventilerade jag min irritation över de amerikanska judarnas uppträdande, när de ”seglade in i landet” på uppvindarna från sexdagarskriget.

  Han blev ganska betänksam, men yttrade inget. Jag tro det var där vårt samtal slutade.

 114. Magnus Redin skriver:

  Johan Tjäder, de som tjänar på konflikten är de fanatiska israeliska bosättarna, de nuvarande palestinska ledarna och politiker som Irans president. De använder alla hatet som maktbas och om konflikten blir löst förlorar de sitt levebröd och livsmål. De stödjer varandra genom att provocera så konflikten inte ebbar ut och de anser alla att det är ok att använda våld mot konkurrerande ledare om de söker fred. För dem vore fred och försoning en olycka som skulle förpassa dem till historieböckernas fotnötter och göras deras gloriösa mål om stor-israel eller israels utplåning omöjliga.

 115. Jan Fredman skriver:

  ”Fokus skiftar till Spanien och Italien”, det rapporteras nu sedan Grekland och USA fått lite andrum. Oron märks tydligt under flera dagars börsfall.

  http://www.privataaffarer.se//nyheter/201108/fokus-skiftar-till-oroshardarna-spanien-och-italien/

 116. Keyo Ghettson skriver:

  Man kan bara ge konstgjord andning en viss tid… Man måste hitta riktiga lösningar annars kommer man stå på ruta ett igen förr eller senare.

  http://www.keyoghettson.com/

 117. Jan Fredman skriver:

  En vild gissning bildterberg, de samlar ihop den militära utrustningen, som ska in i ökenförråd för att tåla en lång förvaring utan att angripas av rost. USA måste ställa in sig på en stor bantning av försvarsbudgeten.

%d bloggare gillar detta: