Stärka demokratins nätverk

VILNIUS: Sent i går kväll kom jag hit och det blev omedelbart samtal med de som verkligen kan inte minst situationen i delar av arabvärlden.

Det finns demokratiaktivister som i frågor som dessa har nätverk som diplomatin ibland bara kan drömma om. Och jag är här i Vilnius inte minst för att tala med, lyssna på och ge stöd till dem.

På plats finns sedan någon dag tillbaka vår demokratiambassadör Maria Leissner. Hon märks, syns och lyssnas på i sammanhang som dessa.

Och i går var också Maud Olofsson här och medverkade i diskussionen om hur vi skall stärka kvinnornas ställning också i sammanhang som dessa.

Strax börjar min dag med frukost med bl a Hillary Clinton. Hon kom hit ett antal timmar tidigare än vad jag gjorde i går.

Och sedan fortsätter dagen med diskussioner om vad vi praktiskt och konkret kan göra för att stödja demokratiaktivister i olika länder. Det kan handla om grannlandet Vitryssland, och det kan handla om avlägsna Burma.

Sent i kväll räknar jag med att vara tillbaka i Stockholm igen.

2 Responses to Stärka demokratins nätverk

 1. Bruno S Beijer skriver:

  Hej Carl,
  Apropå vad Du skriver om stärkande av kvinnors ställning, vill jag blott nämna ett intressant nätverk i vardande, nämligen ‘Women for Sustainable Growth’, som syftar – till en början – till att skapa ett nätverk mellan kvinnliga ledare i Sverige och UAE. Detta är ett samarbete nära lierat med Lunds Universitet (CMES) och Zayed University i Abu Dhabi.
  Se http://www.womenforsustainablegrowth.org/l#/home
  Hilsner,
  Bruno Beijer

%d bloggare gillar detta: