Minne av det som var

SIMRISHAMN: Dagen kom till större delen att ägnas åt att besöka den gamla danska fästningsön Christiansö mitt ute i Östersjön en bit norr om Bornholm.

Här byggde Danmark med början 1684 en flottbas sedan man förlorat de numera sydliga svenska provinserna, och numera hålls ön levande inte minst för att – som det heter i broschyren – ”fortelle eftertiden om den danske flådes storhetstid”.

Charmerande att besöka är ön förvisso, och som historiskt minnesmärke av tider av bittra konflikter i norra Europa både spännande och intressant.

Men nu är jag dock tilbaka på svensk botten.

5 Responses to Minne av det som var

 1. Kachina skriver:

  Jadu Carl, den svenska botten består av sankmark där det socialistiska oket från 30-talet (ordförande har makten)fortfarande styr föreningslivet. En egenmäktig ordförande bygger en mur runt en styrelse formad av ja-sägare och inom den muren döljer och vägrar man delge information som är nödvändig för delägarna.,

  Det är nu den andra föreningen i den här Röda Floddalen jag stöter på med med sanslöst vrickade beslut för att hindra medlemmarna den information de har rätt till.
  ,
  Visst har ni en Medborgarskola och visst kan ni ålägga den gamla Jantelagens ledamöter att gå en kurs i vad som gäller enligt Svea Rikes Lag. En ändring i stadgar eller ett stämmobeslut som strider mot Svea Rikets Lag, är ogiltigt.

  Bildningsnivån i detta land har sjunkit katastrofalt de senaste trettio åren. Det är faktiskt något ni måste ta itu med, genom skolor och bildningsförbund.

 2. Geneina skriver:

  Förlåt att jag tar upp mellanöstern igen, och trots att det denna gång inte tas upp i CB:s inlägg. Men, jag läste just Haaretz. Ta en titt på detta: http://www.haaretz.com/print-edition/news/netanyahu-israel-needs-to-separate-from-the-palestinians-1.368795

  Håller PM Netanyahu på att ändra ståndpunkt? Hans prioritet nu tycks vara en “solid judisk majoritet”. Innebär inte detta att man accepterar 1967 års gränser mer eller mindre? Ju mer av Västbanken man tar, desto mindre solid kommer ju den judiska majoriteten att vara, inte sant? Är det någon som vet exakt vilka landområden som Israel officiellt gör anspråk på? Och hur dessa anspråk skulle påverka demografin i Israel om dessa landområden införlivades in Israel utan att man utförde etnisk rensning först?

 3. un2here skriver:

  Geneina,

  Etnisk rensning utförs löpande i exempelvis östra Jerusalem redan nu, vilket du säkert har läst om. Muren på WB är ett annat exempel på etnisk rensning och konfiskation av tillgångar som har fått en del omtala i pressen.

 4. Leo Occam skriver:

  Ja du, Carl. Tro inte att de bittra konflikterna är över i norra europa. Låt några generationer förflyta så kommer religionskrigen dra sin svarta dimma över oss igen. Det kristna danmark (?) är då i krig med det sunnitiska (?) Sverige. Undrar hur det shiitiska (?) Norge ställer sig ?

  Profet ?

%d bloggare gillar detta: