Midsommarhelg…

STOCKHOLM: Midsommarhelg med allt vad därtill hörer – sol, sill och självfallet de små grodornas smäktande sång.

Som det skall vara i Sverige, helt enkelt.

Och detta innebär också att mer sofistikerade kommentarer till EU-toppmötet eller den globala utvecklingen i övrigt på denna blogg får anstå ett dygn eller två eller så.

Om nu inte saker skulle gå alldeles ur led i något avseende.

2 Responses to Midsommarhelg…

 1. Jan-Olov Newborg skriver:

  Trevligt att läsa att du varit på Flygmässan i Paris! Där finns det mycket att se och vill man se allt inkl uppvisningarna, så tar det 3 dagar! Jag var där hela 1990-talet plus Farnborugh, vartannat år.

  Jag har också landat 2 gånger på Le Bourget och stannat några dar på världens största maskinmässa ute vid Disney World. Att höra vad Paris Radar Controll sa,var som att lyssna på Lennart Hyland i högform.

  Jag såg dej f.ö med barnen på Gärdet i höstas på Flyget 100 år i Sverige.

  Calle, du startade processen med att bygga fiber och internet i Sverige. Ditt mail till President Bill Clinton är världsberömt!

  Nu när Telia vill lägga ner fasta telenätet på landsbygden och göra 70 000 hushåll telefonlösa, så behöver den fiber,som aldrig blev byggd 2003,mha Rosengrenspengarna, byggas nu. Telia ska lägga ner 5 000 mil luftledning och 1 miljon telestolpar. Elbolagen har f.ö just grävt ner sin låg och högspända el ute i bygderna,helt utan att lägga kanalisation för fiber (Fortum över 4000 km). Så nu får landsbygden börja om på ruta 1. Ingen teleoperatör vill investera på landsbygden, så staten måste hjälpa till. Utredare Åke Hedin föreslog 2008, att staten satsar 4 miljarder till fiber till alla telestationer och att marknaden skulle skjuta till resten 4 miljarder. Telia har velat satsa 5-10 miljarder i fiber sedan 2008, men PTS har krävt att få bestämma ersättningsnivåer från kunkurrenter, så allt har lagts på is. Du får, som intresserad och kunnig på IT-området, puffa på Anders Borg, så att Sverige får sina tusentals mil ny fiber och inte hamnar hopplöst på efterkälken!

%d bloggare gillar detta: