EU tar initiativ

BATUMI: Även internationella media rapporterar nu om EU:s initiativ för att försöka få till stånd reella fredsförhandlingar i Mellersrta Östern.

Catherine Ashton försöker nu att få till stånd en möte med den s k kvartetten och från ett sådant ett uttalande som klargör förutsättningarna för direkta fredssamtal mellan de bägge parterna.

President Obamas anförande med tydlig referens till 1967 års linje som utgångspunkten för ömsesidigt överenskomna justeringar är ju en viktig byggsten i dessa ansträngningar.

Också från Frankrikesd sida har det tagits initiativ med i grunden samma innehåll.

Catherine Ashton kommer att vara i regionen under de dygn som återstår till vårt utrikesministermöte i Luxembourg på måndag. Också jag kommer inför detta möte att ha olika kontakter för att sondera förutsättningarna.

Och i bakgrunden finns självfallet diskussionen om vad som kommer att hända vid FN:s generalförsamling i september om det diplomatiska dödläget i fredsfrågan fortsätter.

52 Responses to EU tar initiativ

 1. un2here skriver:

  Likud Charter

  – The Government of Israel flatly rejects the establishment of a Palestinian Arab state west of the Jordan river.

  – The Palestinians can run their lives freely in the framework of self-rule, but not as an independent and sovereign state. …

  Israelerna förnekar palestiniernas rätt att existera.

 2. Rulle skriver:

  1967-års gräns är en utopi. Ju förr Du Carl och alla andra påtryckare inser detta desto tidigare kan det bli fred i Mellan Östern. Den gränsen fungerade inte tidigare och har än mindre förutsättning att fungera nu. Palestina/araberna gick hela tiden till provocerande attacker tills det blev outhärdligt för Israelerna.
  Så länge det finns direkt fientligt inställda och rasistiska element på Västbanken och i Gaza kan där aldrig bli fred. Någon måste flytta.
  Till att börja med måste PLO,. Hisbollah och Hamas ändra sina policy program och visa att man vill ha fred. Innan dess är Catherine Ashtons ansträngningar meningslösa. Men, hon agerar väl på EUs vägnar bara med ett spel för galleriet.

 3. un2here skriver:

  Om -67 års gräns är utopi – då är alternativen

  1) One-State solution: Ett stor-Israel med Muslimsk majoritet
  2) Se punkt 1

 4. henrikruithof skriver:

  Så noterade jag i dagens nyhetsflöde att utrikesminister skall vara sommarvärd i radio den 17 juli i P1. Något att se fram emot! Grattis till denna nominering.

 5. kris08 skriver:

  Man kan inte vänta på att alla ”direkt fientligt inställda och rasistiska element” försvinner från Västbanken, Gaza eller Israel. Det enda man kan göra är att minska deras stöd. Att som i Gaza stänga in folk och blockera deras möjligheter att försörja sig är visst ingen lysande idé. På Västbanken däremot har man tagit stora steg mot en modern stat. Tyvärr verkar ingen isralisk politiker ha modet att ta det minsta lilla steg mot fred. Man åser bara med oro hur de lojala diktatorerna faller och fortsätter underminera en livskraftig palestinsk stat med bosättningar.

 6. Rulle skriver:

  Gazaborna har bara att göra sig av med Hamas och svära sig fria från att utplåna Israelernas. Allt ligger alltså i deras egna händer. Vill man ha fred så måste judarnas existens erkännas.
  Liknande gäller på den s.k. västbanken där PLO förtrycker innevånarna.

 7. un2here skriver:

  Om -67 års gräns är utopi – då är alternativen

  1) One-State solution: Ett stor-Israel med Muslimsk majoritet
  2) Se punkt 1

 8. RS skriver:

  @Rulle,
  ”Vill man ha fred så måste judarnas existens erkännas.”

  Fatah/PLO har redan erkänt Israels rätt att existera. Det gjorde man officiellt redan på Arafats tid, vid minst två enskilda tillfällen.

  När ska Israel erkänna Palestinas rätt att existera? När ska Israel dra sig tillbaka från de illegalt ockuperade områdena och respektera människors grundläggande mänskliga rättigheter?

  Nethanyahu och den Israeliska ultra-nationalistiska regimen är ett hinder för fred. Dom har aldrig varit intresserade av fred. Högst upp på deras agenda står fördrivning av arabiska familjer och byggandet av nya och fler judiska bosättningar på Palestinsk mark. Vidare så vägrar t.ex Israel att prata med Hamas. Hur ska det någonsin kunna bli fred när Israel vägrar att prata med sina ”fiender”? Man kan inte ignorera Hamas i eventuella fredsförhandlingar. Gör Israel det, så ignorerar dom därmed freden.

 9. Kachina skriver:

  För den som bor i Jantedalen i det demokratiska Sverige, synes en tillvaro i Gaza som rena semestern. Det är lätt att bli hemmablind, men samma konflikt pågår i tysthet på flera ställen i vårt ”fredliga” land.

  Israel och Palestina har lyckats involvera hela världen i sin konflikt, trots att samma typ av konflikter pågår överallt, utan att media uppmärksammar dem.

 10. Geneina skriver:

  Jag ställer mig samma fråga som un2here – vad är alternativet till 1967 års gränser? Jag skulle gärna se ett enat land där judar, muslimer och kristna lever på lika villkor, men det måste i sådana fall vara en sekulär stat, men det tror jag bara ett fåtal judar vill se. Men om Palestinierna då inte får sitt land, ja då kan ju Israel inte fortsätta vara en ”ren” judisk stat. Hur vill de ha det?

 11. bestofmankind skriver:

  Är det någon av Israel/Palestina experter här på bloggen som vet hur kanaliseras alla bidrag och stöd som Palestina får från omvärlden?
  Om någon vet vilka som kontrollerar pengarna får Ni kanske några hint varför det händer ingenting med fredsförhandlingarna.
  Att Palestina som får ca 700 miljoner om året enbart från Sverige har 5 miljoner befolkning som lever fortfarande i misär är en stor gåta.

 12. un2here skriver:

  bestofmankind,
  Vad är det för gåtfullt med om 39 ören om dan är miserabelt?

  Geneina,
  Vad jag förstår är idén ett stor-Israel, utan palestinier – exakt hur det skal gå till dock oklart men någon sorts ”frivillig tvång” för att få palestinierna att flytta självmant är väl det troligaste. ”Rulle” nämner den tanken i sitt första inlägg.

 13. Jonas Forsman skriver:

  Hur kommer DU/Sverige att agera vid utrikesministermötet? Hur kommer du att bokstavligen agera kring den syriska regimens brutala agerande? Sverige/EU/FN MÅSTE agera snarast (inte bara i teroin utan också i praktiken) för att stoppa det hänsynslösa våld Assad visar mot alla som förespråkar demokratiska rättigheter i Syrien! / Helena

 14. galgresaren skriver:

  Insatserna bör läggas där de kan ge vinst. Själv är jag pessimist vad gäller mellanöstern. Kanske bättre att satsa på länder i Afrika och forna Sovjet? Men EU brukar inte kunna se bortom sitt eget närområde. Kommentar om Sri Lanka? Eller är det för långt bort från Catherine Ashton? (Noterar att England, inte EU reagerat)

 15. Rulle skriver:

  Kommentar till RS,
  Ja, Arafat, Fatah/PLO har muntligt erkänt Israels rätt att existera. Bl.a. i det s.k. Oslo-avtalet, men han höll som vanligt inte sitt löfte. Deras policy dokument har inte ändrats. Att lita på en palestinsk ledare är naivt i överkant.

 16. Kachina skriver:

  När Arafat dog fanns 30 miljarder på hans privata konto, som övertogs av hans hustru.

  Bidragspengar som aldrig kom fram till palestinierna, som levde och lever i misär. Israel är inte Palestinas värsta fiende, utan de är de som skor sig på och upprätthåller konflikten.

 17. Geneina skriver:

  un2here,

  Ja, ett etniskt rensat stor-Israel är ju en ide, men vad skall man ta till för medel för att rensa bort flera miljoner Palestinier? De kommer ju aldrig att acceptras av de arabiska grannländerna, så vart skall de då ta vägen har man tänkt sig? För vi talar väl inte om en “Endlösung der Palestinienfrage”?

 18. un2here skriver:

  Geneina, så här går väl tankegångarna

  Vexed over Obama, Israel, ’67 lines, peace?


  ”That’s why we can’t say yes to this. Tell them.”

  ”Let’s say, for the sake of argument, that you’re right,” I said. ”What do you propose for the millions of Palestinians who live in Judea and Samaria and East Jerusalem and don’t think it’s Israel, and will never think so?”

  ”Like Bibi said. They’re going to have to go to a country of their own.”

  Had he been listening to the same Netanyahu speech as the rest of us? Turns out, he was. The man behind me in line explained, referencing a quote from the address to Congress. It was this one:

  ”Palestinians from around the world should have a right to immigrate, if they so choose, to a Palestinian state. This means that the Palestinian refugee problem will be resolved outside the borders of Israel.”

  Which the Israeli behind me understood to mean, ”Those people in Judea, Samaria, and East Jerusalem. If they donlt like it, they’re going to leave.” End of problem. End of Palestine. End of peace. ….
  –8<—————————————–

  Undrar om Congress var riktigt medvetna om vad det var de applåderade här om dan?

 19. Geneina skriver:

  Låt oss spinna vidare på denna plan – är detta verkligen realistiskt? Skulle det verkligen vara möjligt att driva ut så pass många palestinier från västbanken att ett stor-Israel (dagens Israel plus västbanken) skulle kunna bibehålla en judisk majoritet? Hur många skulle man behöva driva på flykt? Och varthän väntas dessa Palestinier fly? Har någon räknat på detta? Ett alternativ är ju att bara införliva de mest attraktiva delarna av västbanken i stor-Israel, säg Jordan Valley (där har man redan ganska framgångsrik lyckats rensa bort Palestinier, det såg jag själv när jag var där förra månaden), Jerusalem, Hebron, och de stora bosättningarna. Det skulle lämna en liten yta, på vilken man skulle kunna klämma in alla de Palestinier man drivit bort från de mer attraktiva områdena. Det skulle bli lite av ett ”bantustan” eller getto, ja, lite av vad Gaza remsan är idag, och sedan kan ju dessa två små landområden, utan vatten eller andra resurser, få kalla sig “staten Palestina”. Detta alternativ är nog mer realistiskt, ty Israel måste upplåta lite mark åt det framtida Palestinska gettot, ty det finns inte en chans att de alla kan fly till exempelvis Jordanien eller Libanon. Och att helt enkelt utrota Palestinierna i ett folkmord, det tror jag också skulle bli mycket svårt som världen ser ut idag. Men kanske är jag naiv.

 20. un2here skriver:

  Geneina,

  Ja det är precis vad det handlar om. Jag förstår inte vad Merkel m fl menar med ”förhandligar” som inte ledar nån annanstans än dit. Se dagens första inlägg från min sida:

  – The Government of Israel flatly rejects the establishment of a Palestinian Arab state west of the Jordan river.

 21. Rulle skriver:

  Geneina,
  ”men vad skall man ta till för medel för att rensa bort flera miljoner Palestinier?” De är inte mer an hälften så många som de judar, Européerna mördade för 65-70 år sedan.

 22. un2here skriver:

  Geneina,

  Du ser? …

 23. bestofmankind skriver:

  un2here, 15 juni, 18:19

  Mao är du alltså väl medveten om att Palestinier får inte ta del av bidragen och stöd från omvärlden.

  Några kommentarer om Kachinas påstående 15 juni 19:01?

 24. un2here skriver:

  bestofmankind,

  Nej, lite diplomatiskt försökte jag göra dig uppmärksam på att du antingen inte kan räkna eller också har noll koll på kostnader: Det bidrag du nämnde motsvarer 39 öre per dag och innevånare.

 25. bestofmankind skriver:

  Ursäkta men hur räknade du?

  700 miljoner om året ENBART FRÅN SVERIGE delat på 5 miljoner invånare. Vg räkna!

  Du vill inte heller nämna i dina kommentarer att det finns 1 miljon palestina araber som lever sida vid sida med judar i Israel.

 26. bestofmankind skriver:

  Resten kanske kan du kanske räkna ut själv varför ledarna från båda sidor gärna vill inte att det blir någon fredförhandling.

  Du kan kanske också ta reda på vilken bank kontrollerar Palestinien.

 27. Geneina skriver:

  Rulle,

  Hjälp mig förstå hur du tänker. Menar du att det fruktansvärda folkmord på judar, romer, socialister och andra oliktänkande som ägde rum i Europa på 30 och 40-talet utgör ett argument för att driva bort Palestinier från deras hem på västbanken, och eventuellt även iscensätta ett folkmord på dessa Palestinier om man inte lyckas få grannläder att ta emot dem?

  Säg mig, om vi nu skall koppla dagens situation till förintelsen, borde vi då inte driva tyskar, polacker, balter (ja, även en hel del svenskar) på flykt? Ty det var ju dessa europeiska folk och stater som låg bakom förintelsen. Den Palestinske herden hade ju ingenting med förintelsen att göra, faktum är att judar och muslimer levde i relativt god harmoni i dåtidens Palestina (judar har alltid åtnjutit relativt god status inom Islam som “a people of the book”, något som knappast kan sägas om judarnas situation i det kristna Europa). Varför straffa Palestinier för en förintelse som de inte alls var ansvariga för?

 28. kris08 skriver:

  BoM
  Visst kan det vara tufft att leva utspridda i reservat, inte få tillträde till sina odlingar, vara helt beroende av israeliska tillstång och regleringar, tillbringa dagar i vägspärrar eller att få sitt hus sprängt för att ens kusin är misstänkt aktivist. Fast man vill ju inte riskera sina 39 öre om dagen!
  Visst lever några av palestinierna sida vid sida, men fler och fler lever i reservat avgränsade av motorvägar och militärområden.

 29. bestofmankind skriver:

  Jag hyser sympati och respekt för båda Palestinier och Israelier.

  Vad jag vill påpeka på är att det är befolkningen som lider och får betala för deras ledarnas egna dolda agendor och propaganda.

  Fattigdom är inte något nytt fenomen. Just nu finns det 17% av världsbefolkningen på ca 7 miljarder som lever under FNs existens minimum av 1 dollar om dagen. Alltså ca 1,2 miljarder människor.

 30. un2here skriver:

  BoM

  700″ / 5″ = 140
  140 / 365 = 0,38356

  Altså, lite drygt 38 öre per dag och innevånare (enbart från Sverige)
  – – 8< – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

  Margareta Sandstedt (SD) räknar i Riksdagen

 31. gruelse skriver:

  @un2here 18:19

  När du skriver:
  ”bestofmankind,
  Vad är det för gåtfullt med om 39 ören om dan är miserabelt?”

  antyder du att det svenska biståndet till Palestina är miserabelt. Med andra ord sänder du den föraktfulla och ytterst förolämpande signalen till mig och andra svenska skattebetalare, som avstår en del av våra surt förvärvade pengar och skänker dem i form av bistånd till muslimerna i Gaza och Västbanken, att vårt bistånd är ynkligt. Om du framhärdar i din inställning till svenskt Palestinabistånd, har du blivit den palestinska sakens brännvinsadvokat.

  Det bör framhållas att palestinierna får mest bistånd per capita av alla biståndsmottagarländer. Vid ”Paris Pledging Conference”, 2007-12-17 fick Palestina utfästelser på 7,7 miljarder $ i bistånd under perioden 2008-10. Se http://siteresources.worldbank.org/INTWESTBANKGAZA/Resources/WorldBankAHLCMay2,08.pdf .

  Om vi antar att antalet palestinier är 3,85 miljoner så skulle varje palestinier under perioden få 2000 $ eller 16000 kr (antag $ / SEK = 8).

 32. un2here skriver:

  gruelse,

  Det är bestofmankind som undrar hur det kan komma sig att palestinierna lever i misär – trots bidrag på 39 öre per dag/innevånare från Sverige.

 33. Geneina skriver:

  Jag är inte helt säker på hur relevant diskussionen om Sveriges ekonomiska bistånd till Palestina är. Jag tror att om Sverige och andra givare gav still fulla politiska stöd till Palestina, så att en stat kunde etableras som inte var beroende as Israel, ja då skulle man kanske på sikt kunna avveckla merparten av det ekonomiska biståndet. Vi får väl se hur EU ställer sig till resolutionen i September. Jag gissar att Sverige som vanligt kommer att följa EU. Norge har antytt att man är redo att erkänna staten Palestina, och de är, mig veterligen, det enda västland som idag säger sig vara villiga att så göra. Kan inte låta bli att bli nostalig över den tid då Sverige var ett föregångsland i denna typ av frågor. Sverige hyllas ännu i Sydafrika för stödet till befrielserörelsen. Tyvärr är väl denna blogg det enda som nu återstår av vår utrikespolitik, en i och för sig är mycket underhållande blogg, men knappast ett verktyg som ger upphov till några resultat i vår omvärld.

 34. un2here skriver:

  Geneina skriver:- så att en stat kunde etableras som inte var beroende af Israel…

  En tredjedel av vattenresurserna på WB går åt till bosättarnas odlingar och export. Vinster som på så vis omdirigeras till Israel. Gaza har ingen export alls pga belägringen.

 35. bestofmankind skriver:

  un2here,

  Jag efterlyste en expert, eftersom du svarade 2x med egen tolkning och beräkning då är du alltså experten.

  Men.

  Som expert räknade du att alla 5 miljoner invånare som bidragstagare.

  Som expert uteslöt du att ECHO har ca 1 milj bidragstagare med 42 milj euro budget i sin kalkyl för 2011.

  Som expert uteslöt du att UN har 379 miljoner $ tilldelade för 2 miljoner bidragstagare.

  Som expert uteslöt du att Palestinien Authority har sökt bidrag med 5 billioner $ i 3 årstid: ”$1.467 billion (1.013 billion euros) in external support this year, $1.754 billion (1.211 billion euros) in 2012, and $1.596 billion (1.102 billion euros) in 2013.”

  Som expert förutsatte du att diasporan på lika mycket, ca 5 miljoner invånare, är alla hjärtlösa och inte ger något hjälp till sina fattiga släktingar som är kvar i Palestinien.

  V vänlig fortsätt räkna…

  Ref:
  http://ec.europa.eu/echo/aid/north_africa_mid_east/palestinian_en.htm

 36. bestofmankind skriver:

  Obs!

  Ta även hänsyn till gruelses siffror i dina expertberäkningar.

 37. flyktingar skriver:

  Den landremsa israeler och palestinier idag bebor var en gång ett världshandelscentrum, en korsväg och omlastningsplats för varor mellan Europa, Afrika och Asien. När karavanernas tid väl var över hamnade området i ett bakvatten. Enda minnet av platsens forna glans är fantomreflexerna associerade med judendomen och kristendomen, som Mohamed som ”den senaste av profeterna” smart nog dockade upp sig på. Pilgrimsfärder till området med varumärket ”det heliga landet” blev en viktig inkomstkälla. Dock kan man fråga sig om ett lands ekonomi kan baseras enbart på religionsturism. Israel har långsiktigt byggt upp en mångfacetterad exportindustri. Däremot är det svårt att se vilken industri Västbankens palestinier ska kunna konkurera på världsmarknaden med: olivodling eller ölbryggning?

  Jag bedömer att västbankspalestiniernas största ekonomiska tillgång under överskådlig tid kommer att vara närheten till den israeliska marknaden och till det israeliska samhället. Inkomster kommer att komma från restaurang- och servicenäringarna, religionsturism och konfliktturism för fundamentalistiska vänsteraktivister (ett göteborgskravallernas disneyland) samt en biståndsbaserad ekonomi med en evig konflikt som alibi. Blir det fred, så försvinner palestinska administrationens huvudinkomstkälla, nämligen konflikten själv.

 38. un2here skriver:

  Gruelses siffror verker vara relevanta: ~15 kronor per dag och invånare. Om det är nog för att lyfta palestinierna ur misär är då frågan. Och varför EU och inte Israel måste betala ytterligare en.

  BoM, jag svararade dig för att ditt inlägg var helt orimligt – det behöver man inte vara expert för att se! Att du inte kan räkna är du dock inte ensam om (som filmen illustrerade.)

 39. un2here skriver:

  flyktingar,

  Ta även med detta i dina beräkningar:

  Peres warns: Israel in danger of ceasing to exist as Jewish state

  – ”Whoever accepts the basic principle of the 1967 lines will receive international support from the world,” Peres said. ”Whoever rejects it will lose the world.” He was referring to Prime Minister Benjamin Netanyahu’s vehement objection to starting peace talks on the basis of the 1967 lines, which he called ”indefensible” in both the Knesset and the U.S. Congress.

  Peres also voiced fear that Israel might be subjected to economic boycotts and sanctions. There’s no need for boycotts,” he said. ”It would suffice for ports in Europe or Canada to stop unloading Israeli merchandise. It’s already beginning.

 40. un2here skriver:

  flyktingar,

  Ta även med detta i dina beräkningar från dagens Haaretz:

  Peres warns: Israel in danger of ceasing to exist as Jewish state

  – ”Whoever accepts the basic principle of the 1967 lines will receive international support from the world,” Peres said. ”Whoever rejects it will lose the world.” He was referring to Prime Minister Benjamin Netanyahu’s vehement objection to starting peace talks on the basis of the 1967 lines, which he called ”indefensible” in both the Knesset and the U.S. Congress.

  Peres also voiced fear that Israel might be subjected to economic boycotts and sanctions. There’s no need for boycotts,” he said. ”It would suffice for ports in Europe or Canada to stop unloading Israeli merchandise. It’s already beginning.

 41. bestofmankind skriver:

  un2here,

  Jag var ute och fiskade, fick tyvärr ingen napp.

 42. gruelse skriver:

  @un2here

  bestofmankind skriver 15 juni 2011 kl. 17:57:

  ”Är det någon av Israel/Palestina experter här på bloggen som vet hur kanaliseras alla bidrag och stöd som Palestina får från omvärlden? Om någon vet vilka som kontrollerar pengarna får Ni kanske några hint varför det händer ingenting med fredsförhandlingarna. Att Palestina som får ca 700 miljoner om året enbart från Sverige har 5 miljoner befolkning som lever fortfarande i misär är en stor gåta.”

  Hon undrar således vart allt bistånd tar vägen som Palestina får från omvärlden, där biståndet enbart från Sverige är 700 miljoner kr. Detta implicerar att Palestina får betydligt mer pengar från omvärlden. Hon tycker att det är en gåta att trots allt bistånd så lever palestinierna i misär. Hon antyder att de som kontrollerar dessa pengar inte vill ha fred med Israel.

  På det svarar du 15 juni 2011 kl. 18:19 med frågan:

  ”bestofmankind,
  Vad är det för gåtfullt med om 39 ören om dan är miserabelt?”

  Du har dividerat 700 med 5 och 365 får att få beloppet 39 öre. Inget snack om att det skulle vara per capita! 39 öre ser betydligt mindre ut än 700 miljoner! Du vill således visa hur litet det svenska biståndet är till Palestina. Du skymfar svenska skattebetalare. Sverige är faktiskt en av de största biståndsgivarna till Palestina. Jag skulle önska att vi slutade betala biståndspengar till Palestina om pengarna får ett sådant mottagande. Sedan raljerar du hur någon kan tvivla på huruvida 39 öre om dagen är miserabelt eller inte.

  Sedan skriver du 16 juni 2011 kl. 21:42:

  ”gruelse,
  Det är bestofmankind som undrar hur det kan komma sig att palestinierna lever i misär – trots bidrag på 39 öre per dag/innevånare från Sverige.”

  Det är ju inte sant! Hon undrar varför palestinierna lever i misär trots att de får 700 miljoner kronor från Sverige plus betydligt mer pengar från omvärlden.

  Vad menar du med din fråga (18:19)?

  Någon antikorruptionsmyndighet borde fokusera på vilken betydelse omvärldens biståndspengar har på utfallet av fredsprocessen mellan Israel och Palestina. Det verkar som att Palestina har tagit på sig offerrollen, dels för att hålla ihop, dels för att få mycket biståndspengar.

 43. un2here skriver:

  gruelse,

  Du och BoM menar alltså att det korrumperade PA hindrar freden för att de hellre sno bidragspengar än skattepengar – eller vad menar du egentligen?

  Bidragspengarna kan ju på intet sätt försörja hela nationen. Kopplingen misär till bidrag är därför irrelevant

 44. Kachina skriver:

  Hur kunde det komma sig att 30 miljarder hamnade på Arafats privata konto?
  Jobbade han som skomakare på fritiden och på så sätt blev förmögen?

  Det är ingen hemlighet att det mesta av biståndspengarna går till det högsta militära garnityret i form av lyxbostäder, lyxbilar, klockor för 100´ styck,……mm.

 45. flyktingar skriver:

  Hur mycket är 30 miljarder kr?

  Ex.1: I 100-kr sedlar blir det en 30 km hög sedelbunt.

  ( 1 miljard kr blir 10 miljoner 0.1 mm tjocka 100 kr-sedlar = 1 km hög sedelbunt. 30 miljarder blir 30 km.)

  Ex.2. Sverige bidrar med 700 miljoner per år. Det skulle krävas 43 år att få ihop 30 miljarder.

  Ex.3: Pa Dang vill köpa Saab-bilar för ca 300 miljoner kr. 30 miljarder kr utgör 100 Pa Dang-beställningar.

  Faktum är att konflikten själv är palestinaarabernas viktigaste industri, som man säljer för biståndspengar och till konfliktturister. Det är vad man kan bäst, liksom SAAB i Trollhätan kan bilar. Palestina är idag konfliktturisternas Disneyland med spännande stenkastning och allt.

 46. un2here skriver:

  Kristallnacht:

  Settlers Torch Farmlands Near Ramallah
  http://www.imemc.org/article/61482

 47. un2here skriver:

  Kristallnacht:

  PCHR Weekly Report: One Dead, Four Wounded By Israeli Troops And Settlers
  http://www.imemc.org/article/61471

 48. un2here skriver:

  Kristallnacht:

  Settlers Torch Palestinian Orchards Near Nablus
  http://www.imemc.org/article/61469

 49. un2here skriver:

  Kachina,

  Hur kommer det sig att du vet mer om Arafats konto än någon annan?

%d bloggare gillar detta: