Hoppas det lättar lite

ST MORITZ: Lite hoppas jag att vädret lättar under dagen så att man får möjlighet att njuta av Engadin-dalens vackra landskap. Att sitta inomhus och diskutera har sitt värde, men…

Och som vanligt på konferenser av denna sort saknas det inte diskussionsämnen.

Eurozonens problem, underskottsproblemen i USA, utmaningarna i cybervärlden, handelsförhandlingarna, omvandlingen i arabvärlden och mycket annat passerar revy under våra diskussioner.

Under dagen skulle jag tro att det blir mycket Kina – Henry Kissinger är alltid intressant att lyssna på, men också de olika kinesiska representanter som är här – men också en blick på kommande utmaningar på säkerhetsområdet.

Jag förväntas att ge ett bidrag på det området.

De närmaste årens utveckling kring Afghanistan blir svåra att undvika i den diskussionen.

Konferenser av denna typ blir ofta lite av ett återseende med olika personer.

Och i går kväll tillbringade jag åtskillig tid med Javier Solana för att gå igenom olika saker vi gemensamt varit med om under senare år.

Men också med att diskutera den allt mer krävande situationen i Mellersta Östern. Vi går på ett eller annat sätt mot ett drama i september i avsaknad av en trovärdig fredsprocess mellan Israel och Palestina.

10 Responses to Hoppas det lättar lite

 1. Kachina skriver:

  Jaha,,,,,så fick då vi veta vad de talar om på Bildterbergkonferensen. Är det hela sanningen? Kan det vara så att Carl Bildt i hemliga samtal med Henry Kissinger fick stöd för en invasion av Norge. De snodde trots allt landet och OLJAN från oss 1905 och där stod vi med Svarte Pettar efter bytesaffären 1814. Vi förlorade både Pommern och Norge.

  Kissinger lär ha lovat stöd från USA och SaudiArabien, både vad gäller trupp, flygstridskrafter och ekonomiska sanktioner. Saudierna dumpar världspriset på olja för att snabbt sätta Norge i en ekonomisk kris.

  Ovanstående bör läsas i tonarten ironi.

  Verkligheten är att Bilderberg-konferensen är likt vilket måndagsmöte som helst på vilket företag som helst. Luften fylls av goda föresatser och löften som är glömda så fort man går ut genom dörren och framför allt, man har glömt utse den som skall verkställa, varpå det aldrig verkställs.

  Det finns en viktig komponent för att verkställa en konspiration. Alltså, antalet invigda måste vara mycket begränsat, annars läcker den som ett såll. Så, glöm Bilderberg som konspirationens källa. Det är ett vanligt ”gubbmöte” med god mat och fina viner. Anledningen till att de flesta inte säger något, är att det faktiskt inte åstadkommit något annat än att prata väder, och det kan de ju inte säga för då blir det slut med middagar och arvoden.

  Det skulle ha varit av värde om de försökt dämpa Tysklands överhettade solarplexus och talat om för dem att de INTE bor i jordbävningsddrabbat område, och därmed borde revidera sitt beslut ang. kärnkraften. Det är snart det enda vi har tills vi hittat något bättre och en nedläggning kommer att drabba den stora inhemska massan, REJÄLT.

 2. Jan-Olov Newborg skriver:

  Hoppas ni diskuterar den ”gränslösa brottsligheten” inom EU, med skimmingligor, metalltjuvar, fordonstjuvar m.m!

  detta är ett stort prblem för allmännhet,polisen och banker i Sverige exv.

  Det gränslösa Europa tycks bäst gynna dom kriminella ligorna, men vad är vitsen med gränslöshet,när man måste stanna nära gränsen vid betalmotorvägen och stoppa i sitt Visakort i betalapparaten?

 3. Jan-Olov Newborg skriver:

  På tal om flyg,Calle, så kommer jag ihåg en bra historia med dej från FV sambandsflyg på Bromma, när du ”lagade” Flygvapnets Gulfstream på Island ,under en flygning till USA!

  Gulfstream 021 hade gjort en teknisk land ning på Island pga problem med tryckkabinen pga en läckande dörrlist!

  När du frågade vad piloterna skulle göra, så skulle dom vänta på mekanikerhjälp och det skulle ta 3 dar att fortsätta resan.

  Då sa du att du visste hur man provisoriskt fixade denna läckande dörrlist och det mha en blöt handduk, som av kabintrycket sugs mot läckan och fryser till is,när yttertemperaturen sjunker.

  Ni startade från Island och lagningen fungerade pefekt,precis som du sagt och ni hade sparat in 2 onödiga nätter på hotell !

  Handuksmetoden var dock inte ny, utan har använts av flygbolag i 50 år!

  Men,som pilot,beundrar jag ditt flygkunnande Carl!

 4. Lasse Hagelskytt skriver:

  Att tro att en konspiration bara kan fungera i en liten grupp, är den största lögnen! Här är ett citat av Joseph Goebbles ”Om man berättar en tillräckligt stor lögn och fortsätter att repetera den, kommer folk till slut att tro på den. Lögnen kan hålla bara så länge som staten kan skydda folket från politiska, ekonomiska och/eller militära konsekvenser av lögnen. Därmed blir det livsviktigt för staten att använda all sin kraft för att kväva oliktänkande, ty sanningen är lögnens svurna fiende och därmed blir alltså, i förlängningen, sanningen statens största fiende.” Att tro att vi ständigt inte blir manipulerade av den styrande eliten har inte läst sin historia! Allting handlar om social ingengörskap, att få oss att tro att dom styrande vill oss väl! Det dom gör är ge folket ett problem ex 9/11, folket reagerar, vi kommer med lösnigen av problemet vi själv har skappat, i det här fallet ökad säkherhet och dra in människors rättigheter! Att ge upp frihet för ökad säkerhet ger ingadera! Läs historia så förstår ni att makten alltid manipulerar folket!

 5. Lasse Hagelskytt skriver:

  Du berättar vagt om vad som ska avhandlas på detta s k bilderberg möte Carl bildt! Ta bladet från munen och tala klartext Carl Bildt!

 6. bildterberg skriver:

  ”Verkligheten är att Bilderberg-konferensen är likt vilket måndagsmöte som helst på vilket företag som helst. Luften fylls av goda föresatser och löften som är glömda så fort man går ut genom dörren och framför allt, man har glömt utse den som skall verkställa, varpå det aldrig verkställs.

  Det finns en viktig komponent för att verkställa en konspiration. Alltså, antalet invigda måste vara mycket begränsat, annars läcker den som ett såll. Så, glöm Bilderberg som konspirationens källa. Det är ett vanligt ”gubbmöte” med god mat och fina viner. Anledningen till att de flesta inte säger något, är att det faktiskt inte åstadkommit något annat än att prata väder, och det kan de ju inte säga för då blir det slut med middagar och arvoden.”

  Imponerande insider-information, Kachina!
  Kanske rent av att du själv har deltagit någon gång?

 7. […] och handelsminister Ewa Björling som bägge skriver om sammankomsten på sina respektive bloggar (Bildt och […]

 8. Natalia Batista skriver:

  Trevligt, Carl. Så du fraterniserar med krigsförbrytaren Henry Kissinger, du? Du är medveten om att han fick smygas in till mötet eftersom åklagare i flera länder lagt en International Arrest Warrant på honom?
  Hur ser det ut egentligen, Carl? Att Sveriges utrikesminister hänger på hemliga möten med [minst] en krigsförbrytare som konstant smiter från sina arresteringar? Du borde skämmas…

 9. Kachina skriver:

  Jag ser att det tillkommit en del intelligenta och välformulerade skribenter i denna spalt. Mycket inspirerande läsning, men Goebbles riktade sig till den stora massan. I en sluten grupp som Bilderberg kan ingen konspiration ta fästa. Läs bara deltagarlistan, och eftersom inget kommer ut ur mötet som riktar sig mot massan, kan inte Goebbles tes appliceras på dem.

  Hagelskytt, jag är imponerad av dina kunskaper om själens ursprung och dina citat:

  ””We are members of a vast cosmic orchestra in which each living instrument is essential to the complementary and harmonious playing of the whole” – from Kinship with All Life, by J. Allen Boone.

  ”How much longer will you go on letting your energy sleep? How much longer are you going to stay oblivious of the immensity of yourself?” – from A Cup of Tea, by Bhagwan Shree Rajneesh

  ”From the multi sensory point of view, insights, intuitions, hunches, and inspirations are messages from the soul, or from advanced intelligences that assist the soul on its evolutionary journey” – Gary Zukav, The Seat of the Soul.

  ”The greatest revolution in our generation is the discovery that human beings, by changing the inner attitudes of their minds, can change the outer aspects of their lives”. – William James”We are members of a vast cosmic orchestra in which each living instrument is essential to the complementary and harmonious playing of the whole” – from Kinship with All Life, by J. Allen Boone.

  ”How much longer will you go on letting your energy sleep? How much longer are you going to stay oblivious of the immensity of yourself?” – from A Cup of Tea, by Bhagwan Shree Rajneesh

  ”From the multi sensory point of view, insights, intuitions, hunches, and inspirations are messages from the soul, or from advanced intelligences that assist the soul on its evolutionary journey” – Gary Zukav, The Seat of the Soul.

  ”The greatest revolution in our generation is the discovery that human beings, by changing the inner attitudes of their minds, can change the outer aspects of their lives”. – William James”

  Det är citat värd en morgonbön i skolan varje dag, men kom ihåg att världen är inte svart och vit, den är grådaskig.

  Därför går det inte att placera en person på någon skala, eftersom den varierar med sinnestillståndet.

  Jag är precis som ni kritisk till Alliansens politik, kritisk till Carl Bildts USA-fjäsk, men för den skull går det inte döma ut honom helt.

  Han är den meste utrikesminister vi någonsin haft, med sina fördelar och brister. Bara detta att låta folket komma till tals genom hans blogg, tyder på att det innerst inne finns en ren demokratisk kärna.

%d bloggare gillar detta: