Välkommen arbetsdag

STOCKHOLM: Arbetsdag i Stockholm denna tisdag, och faktiskt inga inkommande utländska besök heller.

Även sådana dagar behövs om man skall kunna klara av allt det som måste klaras av.

Åtskilligt måste följas upp efter gårdagens möten i Bryssel, och åtskilligt måste förberedas inför kommande resor, möten och beslut.

Nu är Fredrik Reinfeldt hemma efter vad som allmänt beskrivs som en mycket lyckad resa till Brasilien och Chile. Det är viktigt att vi utvecklar våra kontakter med denna snabbt växande del av världen.

Förra året var jag ju i Mexico och Brasilien, och som det nu ser ut kommer jag självfallet att återvända till Latinamerika.

Till det som oroar nu hört utvecklingen i Sudan inför den sydsudanesiska självständighetsdagen den 9 juli.

Striderna i det omstridda Abeyi-området har nu lett till en allvarlig kris. En attack från sydsidan har lett till en betydligt större attack från nordsidan, och ömsesidiga tillbakadraganden är nu en nödvändighet.

4 Responses to Välkommen arbetsdag

 1. micael skriver:

  Hejsan! Jag skulle vilja att ni prioriterar hungerbekämpning mycket mer i politiken: http://utrotahungern.wordpress.com/2011/05/24/politiker-prioritera-hungerbekampningen/

 2. 3pa2 skriver:

  Rubriken vittnar om en inställning som jag tror saknas hos många i vårt land och som kanske är orsak till att arbetsmarknaden ser ut just som den ser ut.
  Är uppfostrad till att göra rätt för mej och att just ”välkomna arbetsdagen” Men när man lyssnar ute bland folk ser de flesta ut att tycka arbete endast är en pina och något de allra helst vill slippa!!

 3. gubbstut skriver:

  Passa på och res, för snart täcks Europa av aska!

%d bloggare gillar detta: