Mötet inlett

NUUK: Efter förmiddagens båtutflykt i den undersköna naturen här har nu de mer formella förhandlingarna i Arktiska Rådet inletts i den lilla teatern här.

Och nu har också Rysslands utrikesminister Lavrov anslutit sig till våra överläggningar.

På lunchen nådde vi snabbt fram till överenskommelse om hur vi skall hantera frågan om kommande nya observatörer i vårt arbete, liksom om att inrätta ett permanent sekretariat i Tromsö i Norge för att ge vårt arbete ett än bättre stöd under kommande år.

Men nu är det de olika utmaningar som Arktis står inför som ståri centrum lr våra diskussioner.

Och mot slutet av denna diskussion kommer jag att presentera programmet och prioriteringarna för det svenska ordförandeskap som ju inleds omedelbart när detta möte avslutas.

6 Responses to Mötet inlett

 1. observer61 skriver:

  Vi hukar oss i väntan på Juholts avvikande uppfattning – som tydligen inte delas av särskilt många (S), bevandrade i utrikespolitiska frågor.

  Den fivilliga (S)-utryckskåren i form av Urban Ahlin har nog fått sig en tankeställare – att stå stilla ett tag. Kanske väntar en ensam röd ros i avskedskulissen.

 2. bestofmankind skriver:

  Du, observer61, som är Urban Ahlins stalker borde veta att han just har varit/är fortfarande i NY för FN-möten:

  http://www.socialdemokraterna.se/Media/nyheter/Urban-Ahlin-i-New-York-for-FN-moten/

  Från det ena till det andra, vad har du att säga om de två svenskar som är livstidsdömda på Filippinerna? Har du ngn sympati eller avskyr till dem?

  Jag tänkte att du kanske kan utnyttja din tid för ett bättre syfte än att prata none sense.

 3. observer61 skriver:

  bestofmankind

  Om Du menar de två som har satt upp en bordell – har jag inte mycket till övers för dem. Inte de heller som blir beslagtagna med att smuggla narkotika – vetandes eller ovetandes – döttrar till diplomater eller så.

  Nej – jag gör ingen stalking på Urban Ahlin – men däremot på (S). Jag tror inte att Du tyckte det var så där bra med stora buketter med röda rosor till avgående och pågående – och en enda ”sketen” ros till Östros.

  Vad tycker Du förresten om Håkan Juholt – är han (S)-frälsaren i nöden??? Svaret på varje jungfruelig borgerlig röst att vinnas.

  I ärlighetens namn vet jag inte kärninriktningen med den svenska inriktningen för ordförandeskapet i antarktisk – mer än vi skall vara framgångsrika att ordna formerna för samtal och samverkan – men det är väl första stenen som skall läggas nu. Vi är ju ingen stormakt direkt. Mer än gamla band med Svalbard eller så.

 4. bestofmankind skriver:

  ”Vad tycker Du förresten om Håkan Juholt”

  Han är hjärtligt engagerad, anpassningsbar, kvick (ibland för kvickt), och omfamnar partiledare rollen med glädje så som partiet har förväntat sig av honom.

  Verkar vara en lättsam, jordnära och rolig person i verkligheten. Har inte personligen träffat honom… ännu.

 5. observer61 skriver:

  Håkan Juholt har skött sig under sin år i försvarsutskottet.

  Att han är lättsam och glad är välkänt i hela östra Småland.

  Utrensningen inom (S) kan dock se förfärande ut för de runtomstående.

  Men i dessa spalter dömer vi ingen ohörd. Vi får alla vänta.

%d bloggare gillar detta: